PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hgs sorusu

freewill
08 Temmuz 2015, 04:42
Arkadaşlar yakın zaman da motosiklet alacağım her şey tamam gibi kısmetse çok düşündüm taşındım maxi skuterde karar kıldım. Neyse Motosikleti nasip olursa istanbul dan alacağım fakat sorun şu istanbul plaka olduğu için 30 yaşını doldurmama rağmen sigorta yüksek çıkıyor bende alım sırasında notere plaka değişimi olarak teslim alacağım. Aydın a üzerindeki plakayla geleceğim mecbur problem burada başlıyor. Otobanda gişelerden geçerken sonuçta üzerindeki plakayı okuyacaklar. Memlekete vardığımda plakayı hemen değiştireceğim zaten. Sıkıntı çıkar mı? sonuçta eski playa kesilecek ceza bunu ptt den elden mi ödeyeceğim yoksa borcu yeni plakaya devrediyorlar oradan kk üzerinden otomatik mi düşüyorlar ? Bir de elimde içinde 35 tl yüklü kgs kart var içindeki para yalan mı oldu :mrgreen: Bilgisi ve tecrübesi arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Gelir ayak katekulliye gelmeyelim :)

hsk
08 Temmuz 2015, 04:51
Bence satışta satıcı ile anlaş motorunda ki ogs yada hgs iptal etmesin sen memleketine gidene kadar.Satış sırasında ekstra geçiş ücretini ekleyip vermeyi teklif et.
En güzeli böyle olur.

Ahmet_Tascı
08 Temmuz 2015, 04:51
Arkadaşlar yakın zaman da motosiklet alacağım her şey tamam gibi kısmetse çok düşündüm taşındım maxi skuterde karar kıldım. Neyse Motosikleti nasip olursa istanbul dan alacağım fakat sorun şu istanbul plaka olduğu için 30 yaşını doldurmama rağmen sigorta yüksek çıkıyor bende alım sırasında notere plaka değişimi olarak teslim alacağım. Aydın a üzerindeki plakayla geleceğim mecbur problem burada başlıyor. Otobanda gişelerden geçerken sonuçta üzerindeki plakayı okuyacaklar. Memlekete vardığımda plakayı hemen değiştireceğim zaten. Sıkıntı çıkar mı? sonuçta eski playa kesilecek ceza bunu ptt den elden mi ödeyeceğim yoksa borcu yeni plakaya devrediyorlar oradan kk üzerinden otomatik mi düşüyorlar ? Bir de elimde içinde 35 tl yüklü kgs kart var içindeki para yalan mı oldu :mrgreen: Bilgisi ve tecrübesi arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Gelir ayak katekulliye gelmeyelim :)

Kartta hangi plakaya yukluyse o plaka ile gecis yap.aksi taktirde kacak gecis cezasi 24.80 krs.

freewill
08 Temmuz 2015, 04:54
sıkıntı o zaten aydın plakasını istanbuldan çıkarmam mümkün değil sonuçta mecbur o plaka ile geçiş yapacağım. Peki istabuldan aydına gelinceye kadar ne kadar otoban kullanım ücreti öderim acaba olmazsa hsk arkadaşın dediği daha mantıklı geldi :)

Ahmet_Tascı
08 Temmuz 2015, 05:01
sıkıntı o zaten aydın plakasını istanbuldan çıkarmam mümkün değil sonuçta mecbur o plaka ile geçiş yapacağım. Peki istabuldan aydına gelinceye kadar ne kadar otoban kullanım ücreti öderim acaba olmazsa hsk arkadaşın dediği daha mantıklı geldi :)

Sen arkadasin dedigi gibi yap satici ile anlasabilirsen.plakada hgs yok ise her otoban icin kacak gecis olarak 24 tl ceza alirsin.umarim kabul eder satici

freewill
08 Temmuz 2015, 05:05
ben en iyisi plakayı sökeyim :mrgreen:

Ahmet_Tascı
08 Temmuz 2015, 05:10

O benimde aklima geldi ama ne kadar dogru bilmiyorum:thumright

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:07 ----------

Yani eger mumkunse yapabilirsen hgsden gecerken bir arabanin arkasina iyice yanas dibine kadar onunla birlikte gec o zaman o hgs makine seni farkedemiyo.denemistim 3 4 defa basarili olmustu.bir deene istersen:) veya siyah folyo al ornek plaka 07 gfd 2121 bu plakada f nin ustune folyo cek :)

freewill
08 Temmuz 2015, 05:13
bakalım artık arkadaşla bir görüşeyim de :) Bu arada benim kgs deki para yalan mı olmuştur ?

Ahmet_Tascı
08 Temmuz 2015, 05:20
Onda bilgim yok sogulatip ogrenebilirsin:)

braveguy
08 Temmuz 2015, 08:06
freewill, satıcı kabul ederse notere gittiğinizde adam size motorun satışı için vekalet versin.
gideceğiniz yere vardığınızda satıcı vekili olarak kendinize satış yaparsınız. hgs için de siz nakden yükleme yaparsınız.

burada satıcı açısından tek risk, uzun yol yolculuğunu başkasının adına kayıtlı motosikletle yapmanız.
yani kaza bela olması durumunda mal sahibi sorumlu olur.
satıcı açısından yüksek riskli ama sizin istediğiniz çözüme uygun bir alternatif metod.

kgsyi aldığınız yere gidip hgs almak istediğinizi, kgs içindeki bakiyeyi hgsye aktarmak istediğinizi söylerseniz hallolur.
nakit istemezseniz çözüm kolay diye biliyorum.

ssates
08 Temmuz 2015, 09:08

Plakayı söktüğünde polis gördüğü anda çevirir ve ceza yersin.
Geçen İstanbul'a gittiğimde benzer durumdaydım. Köprüyü geçmem gerekiyordu.
Plakayı kapatayım dedim. Arkadaş adım başı polis fark eder ve çevirir dedi. Haklıydı her kavşakta yunuslar ve polisler vardı.
Eskişehir'e geldiğimde paşa paşa gittim ve HGS aldım.
Sonuç HGS plakayı okumadığı için içinden para düşmemiş. Motoru satıp HGS'yi iptal ettiğimde 5 tl etiket parası kestiler ve içindekileri iade ettiler :)

freewill
08 Temmuz 2015, 12:06
peki arkadaşlar teşekkür ederim en iyisi arkadaşa rica edip memlekete vardığımda hgs ücretini göndermek sanırım :)