Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Neo's 100 Yakıt
Mucit23
28 Haziran 2015, 08:43
Geçen ay bi arkadaşımdan günlük şehir içinde kullanmak için Neos 100 aldim. Aldim bakımlarını vs yaptım şuan motor iyi. Fakat yakıt tüketimi benim boynumu büktü resmen
Tamam iki zamanlıdır. Biraz yakacak elbet ama bu motorla bir depoda yaklaşık 130km anca gidiyorum. Bir depoda yaklaşık olarqk 5 lt alıyor sanırım. Dolayısıyla o 5 litrecikabenzini huuuuup diye bitiriyor. Acaba merak ediyorum. Belki bir ayari felan vardır diye umutlanıyorum. Motor eski sonuç olarak. Gerçi geçenlerde motoru iyice soyup heryerini temizleyip elden geçirdim. Fakat karburatoru temizlemek dışında herhangi birşey yapmadım. Acaba karburator ayarımı bozuk anlamadım. Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Bu kadarda yakilmazki arkadaş!!
Mengu16
28 Haziran 2015, 09:52
O motor yeniyken de öyle yakıyordu. Yamaha Neo veya BWS 100. 60-65km sabit hızla giderseniz az yakıyor ama o zaman da motor şişebiliyo. 2 zamanlıda bol gazlayıp motoru yağlı tutmak çok önemli.
Mucit23
29 Haziran 2015, 14:43
Yapacak birşey yok sanırım. Yıl sonuna kadar idare edeceğiz artık.
Bugün birdaha ölçüm yaptım. Depoyu 30TL ye fulledim ve 137km yol yaptım. Ama dağlık bölgelerde çok sık kullanıyorum motoru. Stabilize yollarda 12 jant bana çok zorluk çıkartıyor. Bazı yerlerde yokuşları çıkabilmem için dibine kadar gazı açmam gerekiyor. Benzini içiyor haliyle. Ama yinede içtiği benzinin hakkını vermiyor. Üstelik Tek kişi. Gerçi 15 senelik motor sonuç olarak. Henüz 26000 kmde olsada sanırım bir piston gömlek takım değişmesi gerekiyor. BWS de sürdüm ama onun kadar seri değil. Top speed 75-77 civarı(GPS ile ölçtüm.)
Mengu16
29 Haziran 2015, 14:55
Yapacak birşey yok sanırım. Yıl sonuna kadar idare edeceğiz artık.
Bugün birdaha ölçüm yaptım. Depoyu 30TL ye fulledim ve 137km yol yaptım. Ama dağlık bölgelerde çok sık kullanıyorum motoru. Stabilize yollarda 12 jant bana çok zorluk çıkartıyor. Bazı yerlerde yokuşları çıkabilmem için dibine kadar gazı açmam gerekiyor. Benzini içiyor haliyle. Ama yinede içtiği benzinin hakkını vermiyor. Üstelik Tek kişi. Gerçi 15 senelik motor sonuç olarak. Henüz 26000 kmde olsada sanırım bir piston gömlek takım değişmesi gerekiyor. BWS de sürdüm ama onun kadar seri değil. Top speed 75-77 civarı(GPS ile ölçtüm.)
Dağlık bölgelerde geziyosanız inişlerde motorun yağsız kalmaması için arada gaz verin veya benzin yakar derseniz çok güvenli değil ama inişlerde ya motoru stop edin yada gaz vermeyip boşa atın yavaşken. Yamaha'da Neo BWS ve Aerox olarak 100'lük 2 zamanlı 3 tane scooter vardı yanlış hatırlamıyosam. Neo bunlardan en güçsüzüydü yine yanlış hatırlamıyosam. 2003'te AutoShow dergisi piyasadaki bütün scooter'lar için özel inceleme yapmıştı. Keşke bulabilseydim onu. Herşey yazıyodu orda.
Mucit23
29 Haziran 2015, 15:05
Öneri için teşekkürler.
Birde Motor ısındığı zaman duman atmayı kesiyor. Isındığı zaman dediğim yaklaşık 5-6km lik yolculuk sonunda artık mavi duman atmıyor. Normalmidir.
Soğuk ikende sanki biraz fazla atıyor. 2 zamanlıdır mavi duman atması iyidir elbette ama bazen aynadan arkadaki mavi bulutu görünce sanki arkadan bana saydırıyorlarmış gibi hissediyorum. :santa: Sinek ilaçlama aracı gibi etrafta dolanıyorum.
Mengu16
29 Haziran 2015, 15:09
5-6 km'yi bilmem ama. Motor normal çalışma sıcaklığına ilk 5 dakikada ulaşır. Ondan sonra yağ atmasında yapılan yol ve hız ile bağıntılı fark olmaması gerekir. 2 zamanlı motor duman atar zaten de böyle farklar varsa ya sekmanlarda ya da yağ pompasında sorun var. Yağ deposunu boşaltıp benzin deposuna makul miktarda yağ atıp aynı durumu denemek lazım. Sürekli aynı oranda duman atmalı.
Mucit23
29 Haziran 2015, 15:37
Bende öyle tahmin ediyordum. Dediğin gibi yapıcam. Yağ deposunu komple boşaltıp 1 depo benzine oranla yap koyup öyle bir test yapayım. Motor ısındığı zaman sıkıştırmanın düştüğü kesin çünkü bana göre güçte düşüyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO