PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PCX 125 alacağına...

melgklay
22 Haziran 2015, 16:25
Arkadaşlar var mı bu cümleyi devam ettirebilecek?
Yani PCX 125 alacağına git ..... al kardeşim diyebileceğiniz bir model var mı?

Ama fiyat aralığı aynı olacak tabiki.. İkinci el alacağım için fiyat aralığını öyle düşünün..

Tüm tavsiye ve fikirleriniz için teşekkürler şimdiden..

screamaykut
22 Haziran 2015, 16:42
PCX KENDI SINIFINDA GUZEL BIR MOTOR USTUNE TARTISILMAZ

Sado39
22 Haziran 2015, 16:48
PCX 125 alacağına git NE DURUYORSUN al kardeşim.:)

HayırsızOğul
22 Haziran 2015, 16:49
Üstüne biraz daha koyar ybr alırsın

melgklay
22 Haziran 2015, 17:04
Üstüne biraz daha koyar ybr alırsın

Ben üstünden ne kadar tırtıklarım diye düşünüyorum birader :wiinkk: Bide vitesli istemiyorum ya.. En baba 8000 verebilirim oda çantalı, lastikleri değişmiş, ön camı olan, düşük km ve çiziksiz bişey olursa.. Bulunmaz değil buldum ama almak için erken şu an.. Bazı sıkıntılar var atlatılması gereken onu bekliyorum..

muvodo
22 Haziran 2015, 18:07
Daelim S3 ADVANCE 250 al, çünkü ben denedim , pcx i sattım ve daelim aldım

F54
22 Haziran 2015, 18:25
8000 e bence joride200 alınabilir Sıfır a yakın km de uzun yolculuklar da da üzmez 120 km/h sabit gider Yakıt ı güzel
Honda nın küçük cc de sattığı motorlar ederinden 1000 1500 fazla olduğundan pek mantıklı olmuyorlar

4frisby
23 Haziran 2015, 02:24
Yamaha tricity al ayni performans çok daha güvenli

bulut59
23 Haziran 2015, 16:06
yamaha n-max al. abs'n olsun

fatih.
23 Haziran 2015, 16:17
Arkadaşlar var mı bu cümleyi devam ettirebilecek?
Yani PCX 125 alacağına git ..... al kardeşim diyebileceğiniz bir model var mı?

Ama fiyat aralığı aynı olacak tabiki.. İkinci el alacağım için fiyat aralığını öyle düşünün..

Tüm tavsiye ve fikirleriniz için teşekkürler şimdiden..

PCX 125 alacağına git PCX 150 al

melgklay
23 Haziran 2015, 16:43
Arkadaşlar umarım yanlış anlaşılmadım, tavsiye ettiklerinizin PCX'den daha iyi olduğunu savunuyorsunuz değil mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------

PCX 125 alacağına git PCX 150 al

O fiyat farkının karşılığında neredeyse hiçbir şey vermediği için onu düşünmedim bile..

istanbu_gezg
24 Haziran 2015, 03:41
Merhaba kıymetli kardeşim Temiz PCX bulman 2. el zaten çok zor kendim sigortacıyım tramer kaydına girdiğim birçok pcx 4-5 . kez el değiştirmiş 2 yaşında pcx ler 14-15 kez el değiştirdiğini gördüm farklı kullanım tarzları vs mahfolmuş motorlar

iş bu durumda sym inceledim ve hd200i begendim sahibinden bir hanfendi ve eşi kullanmış hemen alıverdim görüntüsü ilkin garip geldi ama kullandıkça alıştım artçı olduğu zaman kesilmiyor yokuşlarda, pcx de bindim inceledim 1.86 birine göre çok yavaş kalkıyor artçı ile yokuşlarda düşünmek istemem dahi hoş saan hep 125 az yakar derler artçı olduğunda hiçte az yakmaz 17-18 kuruşu rahat görürsün hemde zorlana zorlana gider,

Size tavsiyem binmeden asla ve asla motor almayın tramer kaydına inceleyin 5.6. sahibinden motor almayın çünkü sonradan ufak ufak çıkan hasarlar moralinizi yerle yeksan eder,

iyi Forumlar

melgklay
24 Haziran 2015, 09:22
Merhaba kıymetli kardeşim Temiz PCX bulman 2. el zaten çok zor kendim sigortacıyım tramer kaydına girdiğim birçok pcx 4-5 . kez el değiştirmiş 2 yaşında pcx ler 14-15 kez el değiştirdiğini gördüm farklı kullanım tarzları vs mahfolmuş motorlar

iş bu durumda sym inceledim ve hd200i begendim sahibinden bir hanfendi ve eşi kullanmış hemen alıverdim görüntüsü ilkin garip geldi ama kullandıkça alıştım artçı olduğu zaman kesilmiyor yokuşlarda, pcx de bindim inceledim 1.86 birine göre çok yavaş kalkıyor artçı ile yokuşlarda düşünmek istemem dahi hoş saan hep 125 az yakar derler artçı olduğunda hiçte az yakmaz 17-18 kuruşu rahat görürsün hemde zorlana zorlana gider,

Size tavsiyem binmeden asla ve asla motor almayın tramer kaydına inceleyin 5.6. sahibinden motor almayın çünkü sonradan ufak ufak çıkan hasarlar moralinizi yerle yeksan eder,

iyi Forumlar

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok ilginç bir açıdan cevaplamışsınız, moralim bozuldu.. Çünkü ben bu motoru gerçekten çok istiyorum ve ne pahasına olursa olsun almaya niyetliyim ama tabiki körü körüne dalmamak gerek diye düşündüğümden dolayı böyle bir konu açmıştım. Söylediklerinizi çok iyi anladım, buna dayanarak size bir sorum var;

Henüz en fazla 2000 km kullanılmış, çiziksiz, ilk sahibinden, kazasız, plaka sorgulamada temiz çıkan, borcu falan bulunmayan, 2015 model ve tabiki yeni kasa bir PCX alacak olsam, o zaman yorumunuz nasıl olur?

Ramazan Can
24 Haziran 2015, 10:22
pcx 125 alacağına pcx 150 al.. bir pcx den daha iyisi yine bir pcx dir...
xmax 250 bana göre pcx den sonraki alınacak motosiklettir...

melgklay
24 Haziran 2015, 10:51
pcx 125 alacağına pcx 150 al.. bir pcx den daha iyisi yine bir pcx dir...
xmax 250 bana göre pcx den sonraki alınacak motosiklettir...

Aradaki farka değecek hiçbirşeyi yok.. O yüzden onu hiç düşünmüyorum kardeşim..

Ramazan Can
24 Haziran 2015, 10:53
Aradaki farka değecek hiçbirşeyi yok.. O yüzden onu hiç düşünmüyorum kardeşim..

125 ile 150 yi kullandınmı.. kullandıktan sonra fark yok diyen bir allahın kulu görmedim kardeşim....

svgblg
24 Haziran 2015, 10:58
pcx kullanıcılarına sorduğumda 150-125 arası tek farkın ara hızlanma olduğunu söylediler.
ben dün 2014 model 5900 km de tertemiz motoru 6600 e aldım. öğlen aldım akşamüstü düşürüp çizdim :/ hiçbir pcx kullanıcısının memnun olmadığını görmedim araştırmalarım sırasında. 3.4. sahibi olanada denk gelmedim...

melgklay
24 Haziran 2015, 11:08
125 ile 150 yi kullandınmı.. kullandıktan sonra fark yok diyen bir allahın kulu görmedim kardeşim....

125 kullandım ama çok az.. Yani tam olarak anlamadım bile denebilir.. 150 hiç kullanmadım ama sitedeki bilgiler bile, birkaç hp dışında fark olduğunu söylemiyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

pcx kullanıcılarına sorduğumda 150-125 arası tek farkın ara hızlanma olduğunu söylediler.
ben dün 2014 model 5900 km de tertemiz motoru 6600 e aldım. öğlen aldım akşamüstü düşürüp çizdim :/ hiçbir pcx kullanıcısının memnun olmadığını görmedim araştırmalarım sırasında. 3.4. sahibi olanada denk gelmedim...

Hayırlı olsun darısı başıma.. Senin aldığın 125 mi?

svgblg
24 Haziran 2015, 11:20
Teşekkürler. Aynen 125. Facede grup var Ordan biri satıyordu lastik Çanta vs herşey var bak istersen.

melgklay
24 Haziran 2015, 11:24
Teşekkürler. Aynen 125. Facede grup var Ordan biri satıyordu lastik Çanta vs herşey var bak istersen.

Grubun adını verirsen bakayım.. Ağustos'a kadar alamam ama olsun fikrim olur en azından.. Gerçi facede kullanmıyom ama hallederiz bi şekilde..

mephamd
24 Haziran 2015, 11:25
Yamaha Xenter 150 al. Büyük lastik, oturaklı gövde.

svgblg
24 Haziran 2015, 11:35
Grubun adını verirsen bakayım.. Ağustos'a kadar alamam ama olsun fikrim olur en azından.. Gerçi facede kullanmıyom ama hallederiz bi şekilde..

Ağustosa kadar bekleyeceğini sanmıyorum ama. pcxtürk yazarsın çıkar.
hondanın bakımının malzemelerinin yamahadan daha ucuz olması tercih nedenlerimden biri ..

josepth_o6
24 Haziran 2015, 11:39
PCX 125 ile PCX 150 arasında görünüm, estetik ve özellik açısından en ufak fark yok. PCX 125 11.7 hp, PCX 150 ise 13.6 hp. Arada 1.9 hp lik bir fark var. Bu fark da belki hızlanmada bi tık etkisini gösteriyodur. Son hız desen aynı , yakıtları da aynı. Ben şahsen 1.9 hp fark için 900 tl fazla vermeyi istemedim ve motorumdan da gayet memnunum. Yalnız alırsan lastiklerini değiştirmeni öneririm. Ben değiştirdim kafam gayet rahat.

Gelelim PCX ten iyi motor olup olmadığına. Elbetteki pcx ten iyi motorlar var, ama fiyatları pcxten baya yukarı. Birde kıyaslama yapan arkadaşlar sıfır pcx parasıyla ikinci el sym veya kymko motorları kıyaslamasınlar. Malum eskiler der '-kız başka, dul başka' diye. Burası tamamen size kalmış.

Benim pcx i tercih etmemin sebebi ise, başıma arıza açmasın, ekonomik olsun(az yaksın), servisini ve parçasını her yerde bulabiliyim, gidişinden ziyade görüntüsüde güzel olsun ( zor beğenen bir insanım, maalesef her motosikleti beğenemiyorum), ara sıra da uzun yola çıkabileyim (uzun yoldan kastım 200-250 km kadar), ve bagajı olsun ufak tefek eşyalarımı koyabileyim (top case sevmiyorum ve motosikletede yakıştığını düşünmüyorum).

Ben genellikle tek kişi kullanıyorum. Artçım olursa da kısa mesafelerde sorun olacağını sanmam. Ama sen dersen ki ben sürekli artçımla dolaşcam, uzun yol yapcam gezmelerden dönmeyeceğim diye bi düşüncen varsa yeni kasa x-max 250 al derim.

Source53
24 Haziran 2015, 11:43
PCX 125 alacağına PCX 150 almanı tavsiye ederim :)

stzy
24 Haziran 2015, 11:53
Pcx alacağıma gittim Suzuki address aldım. Memnunum tavsiye ederim

melgklay
24 Haziran 2015, 11:58
PCX 125 ile PCX 150 arasında görünüm, estetik ve özellik açısından en ufak fark yok. PCX 125 11.7 hp, PCX 150 ise 13.6 hp. Arada 1.9 hp lik bir fark var. Bu fark da belki hızlanmada bi tık etkisini gösteriyodur. Son hız desen aynı , yakıtları da aynı. Ben şahsen 1.9 hp fark için 900 tl fazla vermeyi istemedim ve motorumdan da gayet memnunum. Yalnız alırsan lastiklerini değiştirmeni öneririm. Ben değiştirdim kafam gayet rahat.

Gelelim PCX ten iyi motor olup olmadığına. Elbetteki pcx ten iyi motorlar var, ama fiyatları pcxten baya yukarı. Birde kıyaslama yapan arkadaşlar sıfır pcx parasıyla ikinci el sym veya kymko motorları kıyaslamasınlar. Malum eskiler der '-kız başka, dul başka' diye. Burası tamamen size kalmış.

Benim pcx i tercih etmemin sebebi ise, başıma arıza açmasın, ekonomik olsun(az yaksın), servisini ve parçasını her yerde bulabiliyim, gidişinden ziyade görüntüsüde güzel olsun ( zor beğenen bir insanım, maalesef her motosikleti beğenemiyorum), ara sıra da uzun yola çıkabileyim (uzun yoldan kastım 200-250 km kadar), ve bagajı olsun ufak tefek eşyalarımı koyabileyim (top case sevmiyorum ve motosikletede yakıştığını düşünmüyorum).

Ben genellikle tek kişi kullanıyorum. Artçım olursa da kısa mesafelerde sorun olacağını sanmam. Ama sen dersen ki ben sürekli artçımla dolaşcam, uzun yol yapcam gezmelerden dönmeyeceğim diye bi düşüncen varsa yeni kasa x-max 250 al derim.

Neredeyse tamamen söylediklerinize katılıyorum.. 2 konu hariç.. Birincisi topcase olmazsa olmaz gibi benim için.. Tabi yakışmıyor ama lazım..
İkincisi ise evet genelde artçıyla gezeceğim ama uzun yol değil, işten eve, evden işe.. Belki hafta sonları İstanbul içi biraz açılırız o kadar.. Yetmez mi?

josepth_o6
24 Haziran 2015, 12:16
Şehir içinde işinizi tamamen görür düşüncesindeyim. Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle. Umarım karar verdiğiniz motora sahip olursunuz.

melgklay
24 Haziran 2015, 12:18
Şehir içinde işinizi tamamen görür düşüncesindeyim. Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle. Umarım karar verdiğiniz motora sahip olursunuz.

Amin inşallah.. Param olsaydı kesinlikle Xmax 250 alırdım ama ikinci el PCX 125 bile benim için baya zorlayıcı oluyor.. Bakalım nasip..

Ramazan Can
24 Haziran 2015, 12:24
125 kullandım ama çok az.. Yani tam olarak anlamadım bile denebilir.. 150 hiç kullanmadım ama sitedeki bilgiler bile, birkaç hp dışında fark olduğunu söylemiyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

Hayırlı olsun darısı başıma.. Senin aldığın 125 mi?

rampalarda çok açık fark var.. iki kişi gidceksen yine öyle.. yakıt daha az oluyor 2 kişi binildiğinde.. pcx sayfalarına üye ol kullanıcı yorumlarını oku.. 125 satıp 150 alan çok arkadaşım var.. üstelik 125 kullanıcısı 150 ye bindimi vay be diyebiliyor...

melgklay
26 Haziran 2015, 10:25
rampalarda çok açık fark var.. iki kişi gidceksen yine öyle.. yakıt daha az oluyor 2 kişi binildiğinde.. pcx sayfalarına üye ol kullanıcı yorumlarını oku.. 125 satıp 150 alan çok arkadaşım var.. üstelik 125 kullanıcısı 150 ye bindimi vay be diyebiliyor...

İnternet üzerinden çok araştırdım ama bir kişi bile olumsuz konuşmuyor.. Bu da kıllandırıyor insanı.. Ve siz 125 ile 150 arasında çok fark var dediğini duyduğum ilk kişisiniz..

istanbu_gezg
28 Haziran 2015, 10:35
İnternet üzerinden çok araştırdım ama bir kişi bile olumsuz konuşmuyor.. Bu da kıllandırıyor insanı.. Ve siz 125 ile 150 arasında çok fark var dediğini duyduğum ilk kişisiniz..

Hocam bende cbr 125 vardı hiç rahat değil kullandım ettim hıyar gibi motordur ne oturması ne gitmesi hiç rahat değildir , kimse şikayet etmiyor bende hayret ettim 4 ay ay kullandım 5 bin km yol yaptım kimse şikayet etmiyor ama ben rahat değilim diye satıp scooter aldım, marka fanatizmi var millette