PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha Nmax 125 & 155 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

hitt
10 Şubat 2017, 10:39
Motorda km bilgisini vermemek için neden bu kadar zorlanılır hayret. Sorsan aa ben bilmiyordum onun öyle olduğunu diye safa yatarlar. Neyse buraya yazmış olduk belki bi faydamız olur. Satan arkadaşlar da daha dikkatli bilgi verir böylece. Bu arada evet g.dink çok güzeldi rahatlığı ve hızlanması cok iyiydi.

mekan17
14 Şubat 2017, 22:55
Merhaba,

Aralık 2016 tarihinde Nmax 125 aldım. Yamaha şimdi 155 çıkarmış. Bilen arkadaşlara sormak isterim, bu modelde Yamaha 125'i ilk kez 2015'de piyasamıza sürmüştü ve 2 sene içinde şimdi 155'i sürüyor. Bu normal bir şey mi acaba? Aradaki fiyat farkı 1000 TL civarında şu anda, bu durumda 155 varken artık insanlar neden 125 alsın ki, yani benim gibi bu süreçte 125 alanların motorlarının değeri azalmış olmuyor mu?

Bir de yine bilgili olan arkadaşlara sorayım, bu rodaj dönemi gerçekten çok önemli midir, ben dikkat ediyorum ama motoru çok yavaş kullanmaktan da sıkılmaya başladım :)
Teşekkürler...

Mustafa ÖZEN
15 Şubat 2017, 20:03
Korkma motorunun değeri azalmaz. !25 le 155 arasında öyle çok ahım şahım bir fark olmaz. Ben kendimden örnek vereyim. Eski motorum x-city 250 ben cc düşürmek adına motorumu sattım. Zaten daha güçlü bir motorum varken ne diye bir alt grubun 125 mi 155 mi olsun anlayışına gideyim. X-city den önce xenter 155 motorum vardı. Onun son sürati yokuş aşşağı 127 yapardı nmax 125 te 120-125 yapıyormuş videolardan gördüğüm kadarı ile.2-3 km için ben şahsen 1100 tl fazladan ödemez yine 125 alırdım. Hondada 125 ten sonra pcx 150 geldi o zaman 125 liğin satışları durdumu yok. Yine aralarında 1000 tl fiyat farkıvar 125 te satıyor 150 de satıyor.
İkinci soruna gelecek olursa rodaj yeni motor için önemli önemli olmasa elin japonu kullanım klavuzunda öyle bir uyarı yapmazdı. Kitapçıkta yazan rodaj kurallarına uyun. Benim bu 6 ncı sıfır motorum hepsindede rodajına uyarak kullandım. İlk motorum Bolulu bir arkadaşımda 90.000 kmreyi geçti hala motorunda bir sıkıntı yok canavar gibi kullanıyor. Rodaj kuralların uymazsanız belki ilk 10 15 bim km.de herhangi bir sıkıntı çıkarmaz ama ilerleyen km lerde illaki sorunlar çıkacaktır. Ben zaten bu motora o kadar binmem diyeceksiniz ama yazık milli servettir. Sizden sonra satın alacaklarıda düşünün. İyi günler.

mekan17
16 Şubat 2017, 01:41
Aydınlatıcı oldu yazdıkların benim için, teşekkürler Mustafa Özen.

coolos
19 Şubat 2017, 23:23
samsun yamaha dostlar bayiinden 2016 modeli 10.200 tl kredi kartına 12 taksitle alarak aranıza katıldım.
sigorta + trafik tecil işlemleri 930 tl tuttu. (sigorta : ilk araç, 26 yaş, anadolu sigorta:650 tl)
motoru yarın teslim alacağım. ilk motorum. haydi hayırlısı (:

Mustafa ÖZEN
20 Şubat 2017, 00:56
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun

SametDindar
20 Şubat 2017, 01:40
2016 nmax 125 kullanıcısı olarak şunu diyebilirimki
Artcı Gidiş dönüş 800km yolu sıkıntısız olarak tamamlamıştım uzun yol yapmak isteyen arkadaşlara duyrulur (yanınıza lastik tamir kiti fitilli olanından almayı unutmayın yeter) 😂
Şuan 4800 km de ve yazı bekliyorum garajda kuzu gibi yatıyor👍

johnnybegood
23 Şubat 2017, 12:00
2016 nmax 125 kullanıcısı olarak şunu diyebilirimki
Artcı Gidiş dönüş 800km yolu sıkıntısız olarak tamamlamıştım uzun yol yapmak isteyen arkadaşlara duyrulur (yanınıza lastik tamir kiti fitilli olanından almayı unutmayın yeter) 😂
Şuan 4800 km de ve yazı bekliyorum garajda kuzu gibi yatıyor👍

Artçı ile mi 800 km yol yaptınız?

artemis99
13 Mart 2017, 16:28
nmax 155 düşünüyorum. Acaba bayilere geldi mi? bilen var mı?

OZARSLAN
13 Mart 2017, 16:41
Nisan başı geliyor... Ama arayıp ufak bir kapora verip ayırtmakta fayda renk seçimi vs. için...

artemis99
16 Mart 2017, 18:01
Nisan başı geliyor... Ama arayıp ufak bir kapora verip ayırtmakta fayda renk seçimi vs. için...

Bugün aradım. Nisan sonu geliyor dediler. Ön sipariş almıyorlar stok sıkıntısı olmayacak yeteri kadar gelecek dendi. Zaten 2 renk var hiç farketmez.

OZARSLAN
16 Mart 2017, 18:10
Bugün aradım. Nisan sonu geliyor dediler. Ön sipariş almıyorlar stok sıkıntısı olmayacak yeteri kadar gelecek dendi. Zaten 2 renk var hiç farketmez.

Hayırlı olsun öncelikle... Yamaha İstanbul Bayi bana 3 rengininde geleceğini söylemişti ; Mat Gri , Kırmızı ve Beyaz ...

Alacaksanız Mat Gri rengini ben çok beğeniyorum , söylemeden geçemedim :)

hakkinen27
26 Mart 2017, 20:39
dostlar 125 cc ile 155 cc arasında kararsız kaldım aradaki fiyat farkı vermeye değermi 2017 model alamayı düşünüyorum tabi kullanmadan fikir beyan etmek zor lakin yeni alacak arkadaşlar bu konu hakkında ne düşünüyor merak ediyorum

OZARSLAN
26 Mart 2017, 20:55
Pcx 125 ile 150 arasında ki performansı inceleyin aşağı yukarı aynı gibidir diye tahmin ediyorum...

hakkinen27
26 Mart 2017, 22:09
evet mantıklı teşekkürler

Mexico
28 Mart 2017, 12:08
Arkadaşlar bu motor günlük 80 km şehir içi mesafede iş yapar mı? Daha önce pcx kullandım, sonrasında 2 vitesli motorum oldu. Şimdi rahat, pratik ve ekonomik bir scooter arıyorum. Amortisörler çok mu sert? Ne dersiniz alınır mı? Beni 3 sene idare etsin yeter.

Mustafa ÖZEN
28 Mart 2017, 20:15
Şehiriçi için fare gibi motor. Ama şehir içi 80 km. çok değilmi. Kurye falanmısınız

OZARSLAN
28 Mart 2017, 20:51
Performans bakımından Pcx'ten çok bir farkı yok gibi ...

ABS var ve hakkını vermek gerek motor iyi duruyor ki üzerinde gelen lastiklerde kalın taban ve orta kalite ...

Konfor anlamında motorun oturuş pozisyonu benim hoşuma gitti ve ayak uzatma imkanı rahat ettiriyor ...

Şimdi gelelim amortisöre :) Reis amortisör sert ... Temiz çok girintisi çıkıntısı olmayan asfalt şartlarında sıkıntı yok fakat yolunuz çukurlu delik deşik ise bütün herşey ilk önce Toto'da ondan sonra da bütün vücutta ... Tabi bunlar benim görüşlerim daha tecrübeli arkadaşlarımız yorumlasın ki sertlik konusu çok göreceli kavram ...

Mexico
28 Mart 2017, 21:48
Şehiriçi için fare gibi motor. Ama şehir içi 80 km. çok değilmi. Kurye falanmısınız

Yok hocam. Normalde Antalya'da yaşıyorum. İstanbul'dan bir iş teklifi aldım. Hazır evim var Esenyurt'ta, Şişli'ye gidip geleceğim ayda 15 gün falan. İstanbul trafiğini ve metrobüs rezaletini çekmemek için rahat ve ekonomik bir motor arıyorum. Aslında xmax veya joymax alacağım ama onların yakıt ve bakım masrafları çok oluyor gözümde. Birde sürekli araya dereye nmax ya da pcx daha rahat girer gibime geliyor.

gncy
06 Nisan 2017, 13:21
Arkadaşlar bende hafta başında nmax 125 aldım ikinci el. Salı günü sabah Ankara'dan İzmir'e geldim, yarın da İzmir'den Ankara'ya tekrar geri döneceğim. Bence 90-110 aralığında sürmek size yetiyorsa uzun yol da bile yeterli. Yakıtı gayet güzel. Dikkatimi çeken en büyük sıkıntı lastiklerin küçüklüğünden dolayı sanırım, uzun yol da bile hafif bozuk olan köprü bağlantıları tümsekler gibi yerlerde seleden zıplıyorsunuz :) O yüzden bu tarz yerlere dikkatli girmek lazım. Henüz acemiyim forumun faydalarını çok gördüm merak edenlere kesinlikle tavsiye ederim. Uzun yol için soruları olan varsa cevaplayabilirim. Kazasız sürüşler herkese.

Mustafa ÖZEN
07 Nisan 2017, 00:13
Uzun Yolda nmax 125 in yakıt ortalaması nasıl oluyor. Benim eski motorum x-city 120-130 km. hızlarda 4 lt/100 km. nin altına hiç düşmezdi.

Tefoo
07 Nisan 2017, 01:32
Yok hocam. Normalde Antalya'da yaşıyorum. İstanbul'dan bir iş teklifi aldım. Hazır evim var Esenyurt'ta, Şişli'ye gidip geleceğim ayda 15 gün falan. İstanbul trafiğini ve metrobüs rezaletini çekmemek için rahat ve ekonomik bir motor arıyorum. Aslında xmax veya joymax alacağım ama onların yakıt ve bakım masrafları çok oluyor gözümde. Birde sürekli araya dereye nmax ya da pcx daha rahat girer gibime geliyor.

hocam şişlide ev tutsan daha ucuza gelmez mi :D

gncy
10 Nisan 2017, 09:33
Uzun Yolda nmax 125 in yakıt ortalaması nasıl oluyor. Benim eski motorum x-city 120-130 km. hızlarda 4 lt/100 km. nin altına hiç düşmezdi.

Hocam geçen hafta içerisinde Ankara-İzmir ve İzmir-Ankara yaptım. Tapa gaz yaptığınızda 110 civarı hız yapabiliyor benim nmaxim. tabi rüzgar yolun eğimi yükünüz vs. etkiliyor. Bende bi de tur camı var baya büyük o da max. hızı düşürüyordur. Ortalama 2.5 3 arası yakıyor benim hesabıma göre. Yol bilgisayarı 2.6 gösteriyordu. Ancak bu değer sürekli tapa gaz da değil ben 90-100 aralığında gidiyorum. Sollama vs. durumlarda 110lara çıkarak gidiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------

Arkadaşlar bu dunlop lastikler nasıl memnun musunuz. Ben dün İzmirden Ankara'ya 600km yol geldim. Ankara'da bilenler bilir taurusun yanında ki yokuşta biraz fazla arka fren yaptım hop arka direk kaydı abs sanırım çok düşük hızlarda devreye girmiyor. Tabi yorgunlukta vardı bende Allah'dan yatırmadım motoru toparladım siz lastik konusunu nasıl yaptınız var mı çok değiştiren.

Bico
11 Nisan 2017, 23:49
Merhaba 10,000 kmdeki duke 200 u satip ben de 2,000 kmde bi nmax aldim fume rengi. Xcity alcaktim ama hem zor satilir hem de abs faktorunden dolayi nmax sectim. Iki ay kadar kullanip uzun donem kullanimda beni kescek mi bakacagim. Karsilastirilmaz ama her ne kadar duke 200 ve rosso 2 lastik fren performansi alamasam da virajlar iyi. Amortisorler kazik gibi yoldaki beyaz isaret tirtiklarinda bile ziplayarak gidiyor amortisorden cok sikayetciyim. Ise gidip gelirken kullaniyorum beylerbeyi/sisli arasi. bagaji hos ama ufak, arka canta ve demir tavsiyesi alabilirim. Elcik korumasi da olan uzun camlari gordum dusunce tum camin koparak daha fazla masraf cikaracagini dusunuyorum kullanan var midir? Topic de olmus yalniz baska nmax konusu mu var yoksa millet sikinti yasamadigi icin mi yazmiyor. Kazasiz belasiz surusler herkese

Mustafa ÖZEN
12 Nisan 2017, 00:25
facedeki nmax türkiye sayfasına gel aradığın herşeyi bulabilirsin

nohark
12 Nisan 2017, 18:11
merhaba arkadaşlar,

daha önce murat ceylan'a ait olan nmax'im satılıktır ilgilenen olursa: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-aksesuarli-7000km-de-temiz-nmax-421835950/detay/

Mustafa ÖZEN
20 Nisan 2017, 19:08
Hayırlı satışlar

Motork08
28 Nisan 2017, 23:56
Selam nmax ailesi ben 2015 model bi nmax için kapora verdim ama abs yazan sarı ışık yanıyordu. Sahibine sorduğumda seyir haline geçince söndüğünü söyledi. Nmaxlerde çalişma sistemi böylemi yoksa bir sorun mu var ?

Mustafa ÖZEN
29 Nisan 2017, 00:31
Kalkıştan sonra 10 km/s hızı geçince ABS lambası sönüyor

Motork08
29 Nisan 2017, 00:37
Teşekkür ederim hocam. Nmax çok güzelmiş yahu resimlerde beğenmemiştim. Yanına gidip detaylı bakınca bayıldım. :)

Motork08
02 Mayıs 2017, 23:21
Nmaximi aldım bugun. Herşey çok güzel.Fakat şehir içinde 1.5 saat aralıksız sürdüm kaltığımda kuyruk sokumunun orada bir ağri oldu gerildice daha ağriliydi. Tabi biraz esnemeden sonra geçti. Koltuk çok sertleşiyor bi süre sonea. Aynı sorunu yaşayan varmı ? Yada koltuğa bi işlem değişiklik yapanınız var mı ?

espresso
03 Mayıs 2017, 01:05
Nmax'ı görünce ben de çok beğenmiştim. Hele kırmızı olanı "kırmızı olsun 10 kuruş fazla olsun" lafının hakkını veriyordu. İlk başlarda kafamda nmax almak vardı ama günlük işe gidiş geliş 100km yol olunca MT7 kullanan kardeşimin e5 trafiğinde 125lik motorla seni ezerler daha güçlü bir şey al demesi ve bizim evin oralarda dik yokuşlarda 1000cc motoru olan arabayla zorlanmaktan zaten küçük motora antipatim oluşması nedeniyle nmaxden vazgeçip xmax 250 aldım.

Ama hala bir yerde parketmiş kırmızı nmax görünce yanına gidip inceliyorum. xmax'in böyle kırmızısını yapsalarmış ya. :) Güle güle kullanın motorlarınızı.

Ozan gülle
20 Mayıs 2017, 23:56
Bende bir suredir arastiriyorum nmax 125 almaya karar verdim 2016 5 bini asmamis kaydiyla beyaz renk öncelikli olarak nmax ariyorum satmayi düşünen olursa degerlendirebilirim

Mexico
21 Mayıs 2017, 11:31
Bende bir suredir arastiriyorum nmax 125 almaya karar verdim 2016 5 bini asmamis kaydiyla beyaz renk öncelikli olarak nmax ariyorum satmayi düşünen olursa degerlendirebilirim
Hocam bazı bayilerde sıfır 2016 modelleri 10 bin liraya bırakıyorlar. Belki düşünürsünüz :)

aliberkgngr
24 Mayıs 2017, 01:44

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acil-satilik-2015-model-5800kmde-kazasiz-yamaha-nmax-419126571/detay

endoramax
05 Haziran 2017, 08:57
Arkadaşlar Merhaba ,

Dün bir kaç nmax de gördüm, sele üzerinde bir kaplama var herhalde jel sele gibi bu nerden satın alınıyor yada nerde yaptırılıyor bilen kullanan varmı ve tavsiye eden.

Mustafa ÖZEN
09 Haziran 2017, 11:26
Facebook taki nmax grubunda döşemeci bir arkadaş var. Bu tür uygulamaları yapan

hitt
10 Haziran 2017, 11:29
kendi kullanımıma göre yakıt değeri bilgisi vereyim. km 3500 e geldi, rodajı belirtildiği gibi tamamladım. bu aralar anayola daha fazla giriyorum. yola girdiğim zaman da sol şeridi bırakmıyorum pek. yani 90-100-110 aralığında daha sık kullanıyorum son iki haftadır. son benzin aldığımda depoyu doldurdum, 180 km yaptım ve tekrar doldurdum 5lt aldı. çarpıp bölünce kuruş hesabıyla 14 kuruş, litre hesabıyla 2,8 lt\100km çıktı. sakin kullanımda bu değerler daha da düşer. bence gayet iyi..

s.e.c
20 Haziran 2017, 20:26
Arkadaşlar merhaba. Yarın bende 0 km nmax 155 imi teslim alarak aranıza katılıyorum. Merak ettiğim konu; hem 125 hemde 155 i kullananlar varmı aranızda acaba ?
Benim için uzun yolda sollamalarda 125 e göre biraz daha iyi ivmelenmesi çok önemli. Bunu çok merak ediyorum. Pcx te 150 ve 125 in farketmediği çok yazılıp çizilmişti. Acaba nmaxta durum ne ? Sonuçta 155cc olanı 15 beygir

gobel
30 Haziran 2017, 11:44
arkadaşlar merhaba.
İlk önce 155lik düşünmüştüm fakat sıfır almam gerektiği için maddiyatı zorladı
bende ikinci lel düşük kmli 125 liğe yöneldim.
30.000 km honda Spacy kullandım. Artık değiştirme zamanı geldi diye düşünüyorum

Blackhoney
30 Haziran 2017, 12:08
Almışken 155 almaya çalışın. Denedim canavar gibi gidiyor. Yalnız sıfır alınmasına rağmen kalkışta hafif hoplama zıplama yapıyor. Bu hoş değil. Pcx daha pürüzsüz bence. N Max'ın ayak uzatma yeri pcx'ten daha güzel. N max'te bu konuda daha rahat ettim.

s.e.c
02 Temmuz 2017, 01:55
Arkadaşlar bugün nmax155 ile bodrumdan bergamaya tam 340 km yol geldim. Şöyle bir sorum olacak; hava sıcaklığı bildiğiniz gibi rekor derecedeydi ve ben yol çabuk bitsin diye ara ara son gaz geldim. Öğle sıcağında son gaz yapmam kavrama sistemine yada herhangi bir yerine zarar vermişmidir sizce ? Bu arada motorum 1300 km de ve 1000 bakımı yapılmıştı. Rodajı da çok sakin bir şekilde olması gerektiği gibi yapmıştım.

Tefoo
02 Temmuz 2017, 02:49
Arkadaşlar bugün nmax155 ile bodrumdan bergamaya tam 340 km yol geldim. Şöyle bir sorum olacak; hava sıcaklığı bildiğiniz gibi rekor derecedeydi ve ben yol çabuk bitsin diye ara ara son gaz geldim. Öğle sıcağında son gaz yapmam kavrama sistemine yada herhangi bir yerine zarar vermişmidir sizce ? Bu arada motorum 1300 km de ve 1000 bakımı yapılmıştı. Rodajı da çok sakin bir şekilde olması gerektiği gibi yapmıştım.

ne kadar çok son gaz, o kadar çok zarar. mümkün olduğunca gazı dibe dayamayın ömrünü kısaltacaktır muhakkak.

gobel
10 Temmuz 2017, 08:34
Almışken 155 almaya çalışın. Denedim canavar gibi gidiyor. Yalnız sıfır alınmasına rağmen kalkışta hafif hoplama zıplama yapıyor. Bu hoş değil. Pcx daha pürüzsüz bence. N Max'ın ayak uzatma yeri pcx'ten daha güzel. N max'te bu konuda daha rahat ettim.

Merhabalar bir fırsat çıktı ve 510 kmde 155lik aldım.
Motorumdan çok memnunum. Gayet hızlı ve atik bir motor.
Sissbyar almam lazım 200 tl diyor Start Motor bursa :) Daha ucuzu yok mu bunun

DKN
10 Temmuz 2017, 08:43
Nmaxin mi 2.el piyasasi daha canli pcxin mi

gobel
10 Temmuz 2017, 08:48
Nmaxin mi 2.el piyasasi daha canli pcxin mi

Sahibinden.com sitesine gir bak. hangisi daha çok satılıyor diyecem ama bir de şöyle bişi var.
Nmax 2015'te çıktı piyasaya Pxc ise daha eski bir model.
Daha fazla PCX olması gayet normal. Nmax'in yeni model olmasını göz önünde tutarak ilan sayılarına bak. Bir de motor alırken ikinci eli baştan düşünmek bence yanlış. M
2013 senesinde ihtiyacım için 17.000 km'de honda spacy aldım. 3000 tlye
Geçen hafta 41.750 kmde 3600 tlye sattım. Honda Spacy tabiki çok giden ve çok satılan bir model. Ama Döviz arttığı için her geçen zaman motor fiyatları da artıyor.

Bence pek takılmayin ikinci el fiyatlarına bütçenize göre gidin alın

Blackhoney
10 Temmuz 2017, 14:34
Merhabalar bir fırsat çıktı ve 510 kmde 155lik aldım.
Motorumdan çok memnunum. Gayet hızlı ve atik bir motor.
Sissbyar almam lazım 200 tl diyor Start Motor bursa :) Daha ucuzu yok mu bunun
Hayırlı olsun. Gp kompozit'i araştırın.

DKN
12 Temmuz 2017, 12:46

Rodaj 1000 kmde bitmez bitemezde zaten. 3-5 bin km ye kadar surer

ncang05
16 Temmuz 2017, 22:00
Merhabalar, 0 km bir nmax 155 sahibiyim. Motorun gidişi, tasarımı, oturuş pozisyonu, keyifli oluşu,dengesi,kıvraklığı vs. herşey çok güzel. Fakat beğenmediğim birkaç nokta var ki sizlere danışmak istedim. Arka süspansiyon sertliği malum biliyoruz, kymco agility'de bile arka süspansiyon ayarı mevcutken nmax de olmaması üzücü en azından istediğimiz kıvamada kullanabilme seçeneği olmalıydı. Arka süspansiyona bir şekilde alışılır belki ama asıl takıldığım ön süspansiyon. Ön fren biraz sıkılı şekilde kasise veya çukura girildiğinde ön süspansiyon tamamen kapanıyor ve tak tuk şeklinde takozumsu sesler geliyor. Ön süspansiyon çalışma aralığı kaç mm bilmiyorum ama ben ilk defa bir motosiklette böyle birşeyle karşılaştım ve beni arka süspansiyondan daha fazla rahatsız ediyor bu durum. Bu hususu servise anlattığımda test sürüşü yaptılar süspansiyonun normal olduğunu, xmax da da böyle olduğunu hızlı araçlar olduğu için tutuş açısından böyle olduğunu falan söylediler pek de ikna olmadım doğal olarak. Bu ön süspansiyondaki durum tüm nmax lerde var mıdır yoksa benim motora has bir durum mu bilmiyorum. Diğer husus da ayna açısı ayna sağı solu çok iyi gösteriyor fakat arkamdaki araba ya da motosikleti görmekte zorlanıyorum ne kadar ayar yaptıysam istediğim açıyı yakalayamadım bunun için ayna köşelerine küçük kör nokta aynalarından aldım onu deneyeceğim ayna konusunda değişik tecrübeler varsa aktarabilirsiniz. Tekeriniz düz bassın.

Motor_Derili
16 Temmuz 2017, 23:02
Ayna olarak Hero Thriller, TVS Apachi aynasi kullanabilirsiniz.