Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha Nmax 125 & 155 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
aranell
17 Haziran 2016, 16:46
Merhaba bende dün nmax alarak araniza katildim... Sormak istedigim bir konu var... rolantide calisirken ve hafif hizlanirken gidonda vuruntu gibi bir titresim var... test aracinda yoktu bu.... sizdede var mi yoksa bu rodaj sonrasi gececek bir titresim vuruntu mu?
Gürhann
20 Haziran 2016, 15:00
Merhaba bende dün nmax alarak araniza katildim... Sormak istedigim bir konu var... rolantide calisirken ve hafif hizlanirken gidonda vuruntu gibi bir titresim var... test aracinda yoktu bu.... sizdede var mi yoksa bu rodaj sonrasi gececek bir titresim vuruntu mu?
Ben herhangi bir vuruntu hissetmedim
endoramax
21 Haziran 2016, 08:53
Merhaba açıkcası bende yeni aldım bendede aynı sorun var ön tarafta çok fazla titreşim var bazen aynalara bakamıyorum titreşimden. Neden kaynaklıdır herkes yaşamadığına göre farklı bir sorun olabilir. Birde rodaj konusunda dikkat edilecek bir şey varmı ben teslim alırken rodaj hakkında pek bir şey söylenmedi.
aranell
21 Haziran 2016, 16:11
Bir çok kullanıcı titreşim sorununu yaşıyor birçoğu ise yaşamıyor... Belki bende yok diyenler titreşim derken neyi kastettiğimizi tam anlamıyor.. Bizzat titreşim yok diyen arkadaşların motorunu denemek isterdim. Gerçekten yoksa bizimkinde neden var peşine düşerdim :)
Gürhann
21 Haziran 2016, 21:26
ilk bakımı 1000km miydi ?
nohark
21 Haziran 2016, 22:15
evet, 1000km. kitapçığı okumak önemli yalnız.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/13516277_644486595702582_4578980757355408251_n.jpg ?oh=97f97897aa1d00ea281e355bfb344407&oe=57C82335&__gda__=1473689951_f318e40b80374ff8f6003d78ff6a7ff b
ynyss
22 Haziran 2016, 02:14
evet, 1000km. kitapçığı okumak önemli yalnız.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/13516277_644486595702582_4578980757355408251_n.jpg ?oh=97f97897aa1d00ea281e355bfb344407&oe=57C82335&__gda__=1473689951_f318e40b80374ff8f6003d78ff6a7ff b
ön camı nerden aldığınızı öğrenebilir miyim? bayağı yakışmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:11 ----------
Gidon kısmında biraz titresim olduğu doğrudur. Elcikler pek hissettirmesede aynalardan görüntü bulanıklaşmasıyla belli pluyor titreşim olduğu. Sanırım tüm nmax larda var. Ama rahatsız edici bir boyutta değil bence
nohark
22 Haziran 2016, 09:11
ön camı sahibiden.com'dan aldım, burada (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-yamaha-nmax-uzun-cam-71cm-zeus-koyu-fume-4mm-310309765/detay/). orijinal camın 4 civatası çıkarılıp aynı civatalarla takılıyor. ses çıkmıyor gibi ancak daha dün taktım. 1.85m boyum, rüzgar boynuma geliyordu. şu an kaskın üzerinde gibi, birkaç kere daha denemem lazım ama :)
Twin
24 Haziran 2016, 17:32
Arkadaşlar tam olarak bu motorun 100 km'de yakıt tüketimi nedir? Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz? Mesela depoyu fulleyip 100 km ya da daha fazla gittiğinizde kaç liralık benzin alıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
denay
24 Haziran 2016, 23:22
benim şuanda 2.1 ortalama yakıt tüketimi gösteriyor. bugün 255 km de yakıt uyarı vermeye başladı. geçen seferde 260 km de yakıt aldım 26 liraya doldu depo.
Kadir Budak
26 Haziran 2016, 01:54
Arkadaşlar merhaba bende 1 hafta önce 2. El olarak rodajda bir nmax alarak aranıza katılmış bulunmaktayım 1 haftalık deneyimim olarak ciddi anlamda güzel bir motor abs candır gerisi heyecan açıkçası. Sele dedikleri gibi sert ama yarım saatten sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Birde arka süspansiyon sert belliği takmaya başlayacam yakın zamandan zira sol böbrekte ağrılar yavaş yavaş başladı. Ama montsuz kullanıyorum rüzgarında etkisi olabilir.abs gerçekten iyi bu hacimdeki motor için bile ihtiyaç açıkçası.hızlabması güzel bir anda 60 60 km hızlarda buluyorum kendimi.
Benim size sormak istediğim 1000 km bakımı nekadar tutuyor? Neler değiştiriliyor 1000 km yi geçmiş arkadaşlardan ricamdır detaylı bigi. Bu arada antalyadayım
ynyss
26 Haziran 2016, 02:22
Hayirli olsun hocam. 1000 km bakiminda yag degisimi yapilir sadece. fiyat bayiden bayiye degisebiliyor. Tabi yag yaninda ufak tefek kontroller de yapilir civatalar falan kontrol edilir vs.
Kadir Budak
26 Haziran 2016, 12:04
Yaptıranlar nekadara yaptırıyor en azından az çok bir fikrim olsun diye fiyat soruyorum burdaki dadaşları aradı. Fiyat vermiyorlar telefonda
johnnybegood
26 Haziran 2016, 22:48
Arkadaşlar merhaba bende 1 hafta önce 2. El olarak rodajda bir nmax alarak aranıza katılmış bulunmaktayım 1 haftalık deneyimim olarak ciddi anlamda güzel bir motor abs candır gerisi heyecan açıkçası. Sele dedikleri gibi sert ama yarım saatten sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Birde arka süspansiyon sert belliği takmaya başlayacam yakın zamandan zira sol böbrekte ağrılar yavaş yavaş başladı. Ama montsuz kullanıyorum rüzgarında etkisi olabilir.abs gerçekten iyi bu hacimdeki motor için bile ihtiyaç açıkçası.hızlabması güzel bir anda 60 60 km hızlarda buluyorum kendimi.
Benim size sormak istediğim 1000 km bakımı nekadar tutuyor? Neler değiştiriliyor 1000 km yi geçmiş arkadaşlardan ricamdır detaylı bigi. Bu arada antalyadayım
Ben 1000 km bakımını Mart ayında 70 TL ye yaptırmıştım.
blumavi
02 Temmuz 2016, 22:32
Arkadaşlar Herkese Merhaba;
Bende aranıza yeni katıldım. Nmax ile ilgili yaşamış olduğum deneyimler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Makine kesinlikle yakıt cimrisi :) Ben motoru sıfır km aldım ve ilk 1000 km rodaj döneminde yakıt biraz fazla yakabilir dediler. Ancak 70 km ortalama hızda 1 depo benzin ile toplam 241 km yol yaptım. Deposu Haziran 2016 itibari ile 29 TL'ye doldu.Bu durum beni açıkçası çok şaşırttı, çok memnun kaldım. Zira bende ki araca aylık verdiğim yakıt parası ortalama 600 TL civarında idi :)
Ürün kesinlikle çok başarılı, yeni başlayacaklar için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir motor. Gerek 125'lik olması, gerek çok ağır olmaması (127 kg ) motoru çok daha hızlı kavramanızı sağlamaktadır. Şehir içi trafiği öğrendikten sonra 250 veya 400'lük scotter tercih edilmesi çok doğru bir adım olacaktır. Ayrıca hangi motoru alırsanız alın daha önce bir deneyiminiz yok ise eğitim almanızı tavsiye ederim. ''Ne varki bunda'' şeklinde olaya yaklaşmayın çünkü ufak ayrıntılar atlandığında ölmezsiniz ama sakatlık baki kalır. Çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Ürün sadece biraz pahalı. Devlet politikaları maalesef motosiklet teşviki konusunda çok yetersiz. Gerçi vergiler ile yönetilen bir ülkede aslında bu konuda konuşmak sanırım biraz anlamsız. Ama yamaha çeyrek altın gibi. aldığınız motor çok fazla değer kaybetmiyor.
Kask olarak kadıköyde çok dolaştık, bir çok yorum ve öneri aldık. Ama en önemlisi yarım açık kask modellerini hiç kimsenin tavsiye etmemesi oldu. Vitrinlerde bir çok model yer alıyor ama kimse tavsiye etmiyor ben satmam abi sana şeklinde öneriler aldık. Full face kask almakta karar kıldık. Ancak full face kask hayatımda daha önce hiç deneme fırsatı bulamadığım bir güvenlik aksesuarı idi. Taktığımda ''mümkün değil ben bu kaskın içinde boğulurum dedim'' ve açık kasklara bakmaya başladım. Sonrasında ise kötü bir deneyim yaşayan arkadaşımız, yolda giderken taş sıçramasından ötürü 6-7 dikiş çenesine atılmış. Baby face bir yüzünüz var ise dikkat :) Yok ben at hırsızıyım suratım eşek derisi diyorsanız tabi sizin bileceğiniz bir iş :))
Ama genel yorumlar; abi 125'lik scotter kullanacaksın taktığın kaska bak, yarım açık alsana şeklinde oldu. Tabi insanın başına daha önce kötü bir deneyim gelmediğinde bol keseden atan çok oluyor.
Motoru ilk aldığımdan bu yana plastik şeklinde bir koku geliyor. Sanırım rodaj dönemine kadar bu normal bir durum.
Dijital göstergeleri gayet yeterli ve çok keyifli görünüyor.
Motoru çok hızlı bir şekilde kavrayabiliyorsunuz , çok hızlı kalkışları var. Çok atik bir motor.
Aynaları benim için berbat. Boy ile doğru orantılı maalesef. bizde boy 1.87 aynaları düzgün kullanamıyorum. Bombe aynalardan alıp extra takacağım. 1.80 üzeri boyu olanlar için aynalar sıkıntılı olacaktır.
M beden bir kask ve ince bir mont sele altına sığıyor.
Dediğim gibi güzel bir motor, yeni başlayanlar için mükemmel bir deneyim olabilir. 3-4 ay yani sezonda full trafikte kullanan birisi diğer scootter modellerini çok rahat korkusuzca kullanabilecektir.
Herkese keyifli sürüşler.
ynyss
05 Temmuz 2016, 02:30
Arkadaşlar Herkese Merhaba;
Bende aranıza yeni katıldım. Nmax ile ilgili yaşamış olduğum deneyimler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Makine kesinlikle yakıt cimrisi :) Ben motoru sıfır km aldım ve ilk 1000 km rodaj döneminde yakıt biraz fazla yakabilir dediler. Ancak 70 km ortalama hızda 1 depo benzin ile toplam 241 km yol yaptım. Deposu Haziran 2016 itibari ile 29 TL'ye doldu.Bu durum beni açıkçası çok şaşırttı, çok memnun kaldım. Zira bende ki araca aylık verdiğim yakıt parası ortalama 600 TL civarında idi :)
Ürün kesinlikle çok başarılı, yeni başlayacaklar için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir motor. Gerek 125'lik olması, gerek çok ağır olmaması (127 kg ) motoru çok daha hızlı kavramanızı sağlamaktadır. Şehir içi trafiği öğrendikten sonra 250 veya 400'lük scotter tercih edilmesi çok doğru bir adım olacaktır. Ayrıca hangi motoru alırsanız alın daha önce bir deneyiminiz yok ise eğitim almanızı tavsiye ederim. ''Ne varki bunda'' şeklinde olaya yaklaşmayın çünkü ufak ayrıntılar atlandığında ölmezsiniz ama sakatlık baki kalır. Çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Ürün sadece biraz pahalı. Devlet politikaları maalesef motosiklet teşviki konusunda çok yetersiz. Gerçi vergiler ile yönetilen bir ülkede aslında bu konuda konuşmak sanırım biraz anlamsız. Ama yamaha çeyrek altın gibi. aldığınız motor çok fazla değer kaybetmiyor.
Kask olarak kadıköyde çok dolaştık, bir çok yorum ve öneri aldık. Ama en önemlisi yarım açık kask modellerini hiç kimsenin tavsiye etmemesi oldu. Vitrinlerde bir çok model yer alıyor ama kimse tavsiye etmiyor ben satmam abi sana şeklinde öneriler aldık. Full face kask almakta karar kıldık. Ancak full face kask hayatımda daha önce hiç deneme fırsatı bulamadığım bir güvenlik aksesuarı idi. Taktığımda ''mümkün değil ben bu kaskın içinde boğulurum dedim'' ve açık kasklara bakmaya başladım. Sonrasında ise kötü bir deneyim yaşayan arkadaşımız, yolda giderken taş sıçramasından ötürü 6-7 dikiş çenesine atılmış. Baby face bir yüzünüz var ise dikkat :) Yok ben at hırsızıyım suratım eşek derisi diyorsanız tabi sizin bileceğiniz bir iş :))
Ama genel yorumlar; abi 125'lik scotter kullanacaksın taktığın kaska bak, yarım açık alsana şeklinde oldu. Tabi insanın başına daha önce kötü bir deneyim gelmediğinde bol keseden atan çok oluyor.
Motoru ilk aldığımdan bu yana plastik şeklinde bir koku geliyor. Sanırım rodaj dönemine kadar bu normal bir durum.
Dijital göstergeleri gayet yeterli ve çok keyifli görünüyor.
Motoru çok hızlı bir şekilde kavrayabiliyorsunuz , çok hızlı kalkışları var. Çok atik bir motor.
Aynaları benim için berbat. Boy ile doğru orantılı maalesef. bizde boy 1.87 aynaları düzgün kullanamıyorum. Bombe aynalardan alıp extra takacağım. 1.80 üzeri boyu olanlar için aynalar sıkıntılı olacaktır.
M beden bir kask ve ince bir mont sele altına sığıyor.
Dediğim gibi güzel bir motor, yeni başlayanlar için mükemmel bir deneyim olabilir. 3-4 ay yani sezonda full trafikte kullanan birisi diğer scootter modellerini çok rahat korkusuzca kullanabilecektir.
Herkese keyifli sürüşler.
Hayirli olsun. Rabbim kazasiz sürüşler nasip etsin
endoramax
11 Temmuz 2016, 13:35
Arkadaşlar Merhaba,
Bende Nmax aldım ve gayet memnunum tek sıkıntı selenin biraz sert olması ama alışacağız. Daha önce scooter çok kullanmadım ve ilk sıfır scooter ım bu motorda rodaj da dikkat edilmesi gerekenler nelerdir motoru teslim alırken herhangi bir şey söylenmedi ve kitapçığa bakma şansım olmadı hala. Bunun dışında bende aynaları pek beğenmedim bu aynalar yerine nasıl bir ayna taktırabiliriz. Daha önceden değiştiren ve tecrübe eden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Mr.[T]
13 Temmuz 2016, 21:42
Bu aksam kavustum nmax ime.Allah hepimizin gonlundeki araci almayi nasip etsin.Amin
http://i.hizliresim.com/VYn8Gr.jpg
http://i.hizliresim.com/go0v03.jpg
http://i.hizliresim.com/YbL87Z.jpg
nohark
14 Temmuz 2016, 16:14
hayırlı olsun.
Arkadaşlar Merhaba,
Bende Nmax aldım ve gayet memnunum tek sıkıntı selenin biraz sert olması ama alışacağız. Daha önce scooter çok kullanmadım ve ilk sıfır scooter ım bu motorda rodaj da dikkat edilmesi gerekenler nelerdir motoru teslim alırken herhangi bir şey söylenmedi ve kitapçığa bakma şansım olmadı hala. Bunun dışında bende aynaları pek beğenmedim bu aynalar yerine nasıl bir ayna taktırabiliriz. Daha önceden değiştiren ve tecrübe eden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
size de hayırlı olsun, rodaj için en sağlıklısı kitapçığı okumak :) en sağlıklısı o çünkü.
Kadir Budak
21 Temmuz 2016, 19:56
arkadaşlar merhaba 1300 km oldu bende 2. el olarak 700 km deyken almıştım motoru 1000 km bakımı 15 gün önce 76 tl ye antalyada yaptırdım benim motorda el korumaları crom ayak dayama ve ayna uzatma aparatı bulunuyor. ayna uzatma aparatı kesinlikle tavsiye edeceğim bir aparattır. aynanın görüş açısı inanılmaz derecede düzeliyor. tavisye ederim. şuanda yazdığım bilgisayarda resmi olmadığı için paylaşamıyorum bilgi olması için en kısa zamanda paylaşırım. yakıt olarak sakin kullanımda çok iyi 1000 bakımından önce 1 depo ile 270 km mesafe gittim çok hoşuma gitti. ama gaza gelip bastığınızda 80 90 ve üzeri yaptığınızda yakıtı iç acıtıyor. en fazla sıkıştırdığımda 4.5 lt yaktırabildim
johnnybegood
22 Temmuz 2016, 23:06
arkadaşlar merhaba 1300 km oldu bende 2. el olarak 700 km deyken almıştım motoru 1000 km bakımı 15 gün önce 76 tl ye antalyada yaptırdım benim motorda el korumaları crom ayak dayama ve ayna uzatma aparatı bulunuyor. ayna uzatma aparatı kesinlikle tavsiye edeceğim bir aparattır. aynanın görüş açısı inanılmaz derecede düzeliyor. tavisye ederim. şuanda yazdığım bilgisayarda resmi olmadığı için paylaşamıyorum bilgi olması için en kısa zamanda paylaşırım. yakıt olarak sakin kullanımda çok iyi 1000 bakımından önce 1 depo ile 270 km mesafe gittim çok hoşuma gitti. ama gaza gelip bastığınızda 80 90 ve üzeri yaptığınızda yakıtı iç acıtıyor. en fazla sıkıştırdığımda 4.5 lt yaktırabildim
Ayna uzatma aparatı diye birşey olduğunu bilmiyordum. Orjinal parça mı yoksa birisi ona özel mi üretmiş? Fiyatı ne kadar? Fotoğraf koyarsanız sevinirim :)
Gürhann
27 Temmuz 2016, 14:21
1000km bakımını Yamaha ANADOLU'da yaptırdım. Motor yağı ve diferansiyel yağı değişti. Fiyat 95 TL
johnnybegood
27 Temmuz 2016, 22:54
1000km bakımını Yamaha ANADOLU'da yaptırdım. Motor yağı ve diferansiyel yağı değişti. Fiyat 95 TL
Ben 1000 km bakımını Ankara Yamaha Baydar'da 2016 Mart ayında 70 TL ye yaptırmıştım. Yalnız beni tamirhaneye sokmadılar. Müşterilerin tamirhaneye girmesinin yasak olduğunu söylediler. Dolayısıyla motorun neyi değişti neyi değişmedi bilemiyorum. Başka motor bayilerinde de aynı durum söz konusu mu yoksa bu durum sadece Yamaha Baydar'a özel bir durum mudur?
ynyss
30 Temmuz 2016, 01:30
Servis bölümüne almama bayilerin insiyatifi birazda. Benim serviste ustalarla sohbet eşliğinde motorun bakimini yaptiriyorum. Hangi yag kullanildi, filtre kirli mi degil mi hepsini ben de görüyorum. Tabi boyle olunca insanin ici daha bir rahat ediyor.
webs_ter
03 Ağustos 2016, 11:57
Arkadaşlar benim motor 4000 Km yaklaştı.1000 Km bakımını yamaha anadoluda yaptırmıştım.Bir sonraki bakımı 4000 Km de dediler.
Net bilgisi olan varmı ikinci bakım 4000 mi 6000 mi?
Mr.[T]
03 Ağustos 2016, 12:56
Bugun benzin bitmeye yakin fuel isigi yanip sonmeye basladi ve mesafeölcer otomatik olarak -f- moduna gecip kendini sifirladi.
Isik yanip sonmeye baslayinca kac km gidebilecegimizi bilmiyorum ama guzel bi ozellik olmus bence.
aranell
03 Ağustos 2016, 12:56
Kullanma kılavuzunda 6 bin km diyor... 1,000 + 6,000 + 12,000 + 18,000+.... km bakımları
endoramax
03 Ağustos 2016, 15:35
Arkadaşlar Merhaba ,
Ayna uzatma aparatı alan arkadaşlar nerden aldıklarını ve fiyat bilgisini paylaşabilirse çok sevinirim. En kısa zamanda bende taktırmayı planlıyorum.
mertovski11
03 Ağustos 2016, 16:45
Merhaba arkadaşlar,
Mayıs ayında alınmış şuan 100 km'de pulsar 200ns motorum var. bagaj ihtiyacı ve sanırım vitesli de sorun yaşamam nedeniyle nmax alsam mı diye düşünmeye başladım. çok aktif değil bu sayfa, fakat sizden yorum rica edicem günlük 20 km istanbul için işe git gel için uygun mudur? bagajı fullface kask alıyor mu? ve sevgili Murat Ceylan gibi nmaxten pulsara geçmek isteyen arkadaşlar olursa da görüşelim =)
nohark
03 Ağustos 2016, 17:28
bagaj 1 adet ff kask alır, 20 km istanbul için uygundur zira tam şehir içilik motor :)
Mr.[T]
03 Ağustos 2016, 17:52
Merhaba arkadaşlar,
Mayıs ayında alınmış şuan 100 km'de pulsar 200ns motorum var. bagaj ihtiyacı ve sanırım vitesli de sorun yaşamam nedeniyle nmax alsam mı diye düşünmeye başladım. çok aktif değil bu sayfa, fakat sizden yorum rica edicem günlük 20 km istanbul için işe git gel için uygun mudur? bagajı fullface kask alıyor mu? ve sevgili Murat Ceylan gibi nmaxten pulsara geçmek isteyen arkadaşlar olursa da görüşelim =)
Pulsardan nmaxe gecis yaptim bende. Gunluk 30 km yapiyorum. Suspansiyonlar sert biraz onun disinda herseyinden memnunum.bagaji xxl kask bile aliyor.disk kilidi eldiven el cantasi falan rahat sigar bagajina.
aranell
04 Ağustos 2016, 10:01
Arkadaşlar Merhaba ,
Ayna uzatma aparatı alan arkadaşlar nerden aldıklarını ve fiyat bilgisini paylaşabilirse çok sevinirim. En kısa zamanda bende taktırmayı planlıyorum.
Aliexpresten 11 usd almıştım 1 ayda geldi. Bizim aynaların klavuzları biri düz biri ters ve 10mm çapında
mertovski11
04 Ağustos 2016, 10:30
;3977084']Pulsardan nmaxe gecis yaptim bende. Gunluk 30 km yapiyorum. Suspansiyonlar sert biraz onun disinda herseyinden memnunum.bagaji xxl kask bile aliyor.disk kilidi eldiven el cantasi falan rahat sigar bagajina.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Bugün biraz cesaretlenip işe geldim motorla, bu 2. gelişim. Aslında bu işe başlarken esas amacım motorla gidip gelmekti ama çekiniyorum sanırım hala:) Biraz alışmayı deneyeceğim ama aklımda olan bir motor Nmax, denk gelirsem belki hemen bile değiştirebilirim. Yüksek sürat yapacağım bir güzergah kullanmadığım için biraz pişman oldum açıkçası pulsar aldığıma, gazlayacak viraj yapacak yaşı geçtiğimiz için biraz hamallık gibi geliyor bana şuan.
otchill
04 Ağustos 2016, 13:05
Aliexpresten 11 usd almıştım 1 ayda geldi. Bizim aynaların klavuzları biri düz biri ters ve 10mm çapında
link gönderebilir misiniz?
teşekkürler şimdiden...
johnnybegood
04 Ağustos 2016, 21:50
Geçenlerde park halindeki taksici trafikte kapıyı açınca kontrayla sola doğru kaçış manevrası yaparak artçıyla birlikte taksinin kapısına sürttüm. O an devrilmediğim ve motorda da görünürde birşey olmadığından (sadece dikiz aynamın ve el rüzgar korumasının yamulduğunu gördüm) motorun üzerinden inmeden sağına soluna bakıp basıp gittim. Fakat sonradan gördüm ki, sağ artçı ayaklığı çarpmanın şiddetiyle alttan kırılmış (üst tarafı hala tutuyor fakat artık kapanmıyor ve sürekli oynuyor) ve artçının metal plakalı dizliğin küçük bir kısmı içine çökmüş. Bir de artçı ayaklığının olduğu kısımda gövde üzerindeki boya çıkmış. Neyseki artçıya kask haricinde dizlik ve dirseklik taktırmıştım (dizliğin metal plakalı olması da avantaj olmuş burada) yoksa motor yerine dizine bir zarar gelebilirmiş.
Esas konuya gelecek olursak. Ben bu artçı ayaklığını Bison marka epoxy metal yapıştırıcısıyla yapıştırdım. Bir süre tuttu fakat sonradan aynı yerden yine ayrıldı. Bugün Yamaha Baydar'a gidip sorduğumda parça fiyatı + işçilik 140 TL para istedi. Sizce çok değil mi bu fiyat bana fazla geldi yaptırmadım. Şimdilik kırık bir şekilde öyle idare ediyorum.
aranell
05 Ağustos 2016, 09:08
link gönderebilir misiniz?
teşekkürler şimdiden...
Aldığım ürün linki aşağıdadır. Vidalar 2mm uzun geliyor 2 adet rondela ile halledebilirsiniz...
http://tr.aliexpress.com/item/New-Hot-Sale-Motorcycle-Mirror-Riser-Extender-Adapter-10mm-Black-Fits-For-Honda-Suzuki/32672469519.html?spm=2114.13010608.0.67.VmHChV
Mustaphalanx
10 Ağustos 2016, 09:41
Merhaba arkadaşlar. Ben de nmax düşünüyorum. Bu motosiklet scıoterlar arasında ş.dışı için ideal midir? Maxi istemiyorum. Son hızda tapagaz ne kadar yakar bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler :)
nohark
12 Ağustos 2016, 09:23
max 120 gördüm ancak bu motorun ideal max hızı 90-100.
aslama07
14 Ağustos 2016, 17:03
merhabalar...motor çalısırken gidondaki titreşim sizdede varmı yok benım nmax damı hata var yardımcı olursanız sevınırım..
aranell
15 Ağustos 2016, 08:45
merhabalar...motor çalısırken gidondaki titreşim sizdede varmı yok benım nmax damı hata var yardımcı olursanız sevınırım..
Merhaba gidondaki titreşim tüm nmax larda var... Bende garipsemiştim ama gazı açınca geçiyor :)
aslama07
15 Ağustos 2016, 11:17
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...1000km bakımı gelince kendine gelir inş:)
Buzzard
21 Ağustos 2016, 00:07
Merhaba arkadaşlar. Bende bu akşam nmax ailesine katıldım. Daha önceleri çoğunlukla cross kullanmış biri olarak vitesli motordan sıkıldığım için ikinci el bir xmax alma arefesindeyken ani bir kararla nmax aldım. Tabi bu kararı vermemdeki en büyük etken daha önceki mmotosikletlerimi hep ikinci el almış olmam ,parça - servis ve yakıt sıkıntısı çekmemdi.
Bütçe yüzünden Xmaxi de ikinci el alacaktım.Ancak daha önceki kötü tecrübelerim yüzünden ikinci el bir xmax yerine sıfır bir nmax almanın daha iyi olacağını düşündüm.Çünkü ikinci el olayı bana göre biraz kısmet işi.Neyse yeni Nmaximle Şimdilik sadece 9 km. deyim. Süspansiyonların ve selenin sert olması eski bir crossçu için hiç sıkıntı yaratmadı.Frenler mükemmel.Tabi uzun süre vitesli motosiklet kullanınca sağ ayağım freni ararken sol elimde arka frende debriyajı arıyor;) Alışırız zamanla...Motosikleti alır almaz shad39 çanta,sırt dayama taktırdım.Ön cam siparişide verdik.Bakalım hayırlısı kullandıkça kendimce artılarını,eksilerini buradan paylaşırım.Herkese kazasız belasız sürüşler...
ynyss
22 Ağustos 2016, 10:08
Hayırlı olsun kardeşim. Sıfır aracın hali her zaman başkadır. İnşallah memnun kalırsınız.
Buzzard
24 Ağustos 2016, 14:59
Teşekkürler ynyss .Kesinlikle haklısın.Şimdilik 200 km. lere geldik.Gayet keyifli bir motosiklet. Şimdilerde rodajda olduğu için zorlamıyorum.Nmax'in ivmelenmesi,şekli şemali,az yakması,lastikleri ve abs'sinin oluşu bu motosikleti benzerleri arasında farklı kılıyor(en azından bana göre)
Yakında uzun yola çıkmayı düşünüyorum bakalım uzun yol performansı nasıl olacak...İzlenimlerimi buradan paylaşırım.Herkese kazasız belasız sürüşler...
cgelis
26 Ağustos 2016, 11:04
Arkadaşlar ben de ilk motor olarak nmax tercih ettim, 500km falan oldu, gayet memnunum motordan, doğru tercih yapmışım gibi duruyor. Ancak süspansiyonlar biraz sert, yumuşatmayı deneyen oldu mu?
brooqlyn
31 Ağustos 2016, 15:25
Arkadaşlar merhaba
2016 model, 4000 km nmax, ön camlı, topcaseli İçin 8500 TL Nasıl sizce fiyat olarak?
cgelis
31 Ağustos 2016, 16:07
Arkadaşlar merhaba
2016 model, 4000 km nmax, ön camlı, topcaseli İçin 8500 TL Nasıl sizce fiyat olarak?
Bence aksesuarlar ile beraber gayet norma, zaten sahibinden üzerinde de fiyatlar bu şekilde. Ancak şu anda piyasa inanılmaz durgun kimse satış yapamıyor, o yüzden biraz pazarlık edebilirsin.
Buzzard
31 Ağustos 2016, 19:54
Bence de fiyat gayet uygun.Alınabilir.
endoramax
08 Eylül 2016, 15:44
Arkadaşlar Merhaba ,
Bugün işe gitmek için motosiklete bindiğimde ön lastiğin inik olduğunu gördüm. Daha sonra benzin istasyonunda lastiği şişirmeye çalıştım ama başaramadım daha sonra lastiği kontrol ettim ve bir vidanın girdiğini gördüm malum istanbul bir şantiye alanı. Bayileri aradım orjinal ön lastik için ama bayilerde yok Yamaha türkiyeyi aradım onlarda lastiklerin yedek parça olarak getirilmediğini söylediler.
Ben şimdi ornijal bir dunlop ön lastik bulabilirmiyim eğer bulamazsam michalen city grip alacağım ama bu seferde ön ve arkayı aynı anda değiştirmem lazım buda 450 Tl. masraf. Sadece ön lastiği city grip taksam sizce olurmu yada bir yerlerden dunlop orjinal lastiği bulabilirmiyim.
Şimdiden teşekkür ederim.
cgelis
08 Eylül 2016, 16:02
Lastiği neden değiştiriyorsun, bir lastikçiye götür fitil yapsınlar 5 liraya.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO