PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komşumun başına gelen akıllara durgunluk veren motorsiklet kazası

provaker
21 Mayıs 2015, 19:20
Tam olarak kaza denemez ama oldukça ilginç arkadaşlar. Olay bundan 1 ay önce vuku buldu. Kendi ağzından anlatıyorum;

Sabah kalktım baktım işe geç kalmışım bizim şirkette geç kalmalar konusunda çok hassas, hemen alel acele giyinip motora atladım gazladım(normalde işe servisle gidiyordu) Yeni uyanmanın vermiş olduğu sersemlikte vardı üstümde düşünsene 2 dk önce sıcak yatağımdayken şimdi motor üstünde rüzgar yiyordum. Böyle bi çukura girdim fazla derin değildi ama hızında vermiş olduğu etkiyle biraz sarsıldım (motoru mondial drift bu arada), önemsemedim yoluma devam ettim iş yerine ulaşıp görevimin başına geçtim. Geçtim ama nefes alamıyorum gözlerinden yaş geliyor 1-2 saat kadar o şekilde geçti.

Sonra bayılıp düşmüş arkadaşlar, annesini aramışlar anneside bize koştu arabayla kaldırıldığı hastaneye gittik ben olaya burda müdahil oldum. Filmler emarlar falan yoğum bakıma almışlar. Doktor geldi en son noldu dedik. Ciğerleri şişmiş ne olduda bu hale geldi dedi bize. İlk defa duyduğum bi tabir. Sonra, bu hale gelmesi için göğüslerinin üstüne 1 tonluk bi ağırlık düşmesi gerekir dedi. Sonra uyandı ama makineye bağlı nefes alabiliyordu. 1 ay içinde 2 kez ameliyat oldu ama hala makineyle nefes alabiliyor. Doktorlar düzelir ama zaman alır falan diyolar, hayatı bitti adamın. Şuan durum bu. Yani bir çukura sert girmenin etkisi bu kadar büyük olabilir mi? Aman dikkat edin arkadaşlar.

Ali1903
21 Mayıs 2015, 19:23
allah acil şifalar versin.

Mertcan39
21 Mayıs 2015, 19:27
Allah acil şifalar versin

Sabırsız
21 Mayıs 2015, 19:28
ALLAH acil şifalar versin.

mephamd
21 Mayıs 2015, 20:07
Dusmeyle değil de rüzgarla alakası olma ihtimali yüksek.

Nadir bir akciğer enfeksiyonu geçiriyor muhtemelen. Yoğun antibiyotik kulanımından dolayı da ilaçlara direnç sözkonusu olabilir.
Yine de hikaye de birşeyler eksik. Geçmiş hastalıkları veya alerji veya daha öncesinde yapılan başka bişey veya herzaman atlaman yabancı cisim.

rebel_punto
21 Mayıs 2015, 20:36
Dusmeyle deðil de rüzgarla alakasý olma ihtimali yüksek.

Nadir bir akciðer enfeksiyonu geçiriyor muhtemelen. Yoðun antibiyotik kulanýmýndan dolayý da ilaçlara direnç sözkonusu olabilir.
Yine de hikaye de birþeyler eksik. Geçmiþ hastalýklarý veya alerji veya daha öncesinde yapýlan baþka biþey veya herzaman atlaman yabancý cisim.

Uzman yorumundan sonra çok birşey demeye hakkım yok amma;
Okadar çukura dusup jant yaman kiran adam varken bir çukura girmekle ciğerlere birsey olmaz. Vardir baska birşeyler. Geçmiş olsun. Bir ay oldu dediniz şuan durumu nasıl?

mucoist
21 Mayıs 2015, 20:42
Bu arkadaş, o çukuru kapatmayan belediyeye dava açmadığı sürece biz daha çok çukurlarda can veririz.

Geçmiş olsun. Allah'tan acil şifalar dilerim.

Mertcan39
21 Mayıs 2015, 20:45
bu ülkede şansa yaşıyoruz yolun ortasında beşonmu dersin logar rögarmı herneyse çıkmış düşmüş yollarmı dersin zaten arabalar tırlar takmıyor bizi gördüğü halde yola vs çıkıyor bu adamda pisi pisine yatıyor belkide 100 liralık malzemeyle çukurmu herneyse doldurulabilirdi ama yok

Oldjack
21 Mayıs 2015, 20:50
abi şakamı aklım almıyor çukura girmek bir tonluk etkimi yapmış ciğerinde _?

Onurhan D
21 Mayıs 2015, 20:57
Ya bence o çukurla alakası yoktur bunun başka birşey etkilemiş olabilir ?

Yiğit_
21 Mayıs 2015, 21:01
Bunun gibi olaylar derin su dalgışlarının başına çok geliyor ve ciğerleri aldığı hasar sonucu bir daha dalgıçlık yağamıyorlardı.

Egee22
21 Mayıs 2015, 21:17
Allah şifa versin.

okican
21 Mayıs 2015, 22:00
Ciğer şişmesi değil de ciğer sönmesi olmuştur.
Darbeye bağlı oluşabilir bir durum.

provaker
21 Mayıs 2015, 22:09
Ciğer şişmesi değil de ciğer sönmesi olmuştur.
Darbeye bağlı oluşabilir bir durum.

Eve siz diyince hatırladım. Şişme değil sönme demişti doktor tam olarak.

mephamd
21 Mayıs 2015, 23:02
Eve siz diyince hatırladım. Şişme değil sönme demişti doktor tam olarak.

O zaman pnomotoraks olmuş. Uzun boylu ve kısmen zayıf bir arkadaş mı?

@hmet42
21 Mayıs 2015, 23:21
Herşeyin başı sağlık.Allah kimseye dert verip derman aratmasın.
Arkadaşınız inşallah biran önce sağlığına kavuşur.

dental_land
21 Mayıs 2015, 23:48
Çukurun suçu yok , olacağı varmış o güne denk gelmiş .

barodi
21 Mayıs 2015, 23:55
geçmiş olsun!
sırf şu istanbulun bubi tuzaklı çukurları tümsekleri tuzaklı yolları yüzünden yamaha super tenere 1200 almayı düşündüğüm zamanlar oluyor bazen her ne kadar enduro tarzım olmasada.

EldekiDebryj
22 Mayıs 2015, 11:10
Sadece cukura girdigi için degilde mutlaka baska tetikleyici sebebleride vardir şayet ben denk geldim ve resmen omurgada hissettim oyle bu vurus oldu alttan ..
Allah hepimizi sakınsın olabiliyor boyle şeyler

newmoto76
22 Mayıs 2015, 11:22
Evet 1 tonluk basınç yapar. Hatta bir otomobilde saatte 150 ile giderken bir kaza yaparsanız arka koltuktaki 50 kiloluk bir kutle 2-3 tonda olabilir.

Size şunu söyleyeyim İngilterede en çok ödenen trafik kazası tazminatı "boyun incinme" leri içindir. Düşünün adamlarda medeniyet var yol var ve ne kadar hassaslar. Bizde bir suru trafik kazası oluyor incinen boynumuzdan habersiz arabanın peşine düşüyoruz.

Motosiklet çok çok riskli bir taşıt. Kimi düşer takla atar bişey olmaz kimi şehir içinde giderken düşer kafasını kaldırıma vurur hayatını kaybeder.

Herşeyin etkisi var motorun kalitesi, ekipmanın kalitesi, kullanım şekli , deneyim vsvs. Ama siz siz olun bu ülkenin yoluna , şoförüne yada en çok kendinize bu kadar güvenmeyin.

Son zamanlarda motosiklet kazalarında artış görüyorum ve bilinçsiz sürücülerdede öyle..Şunu alayım 160 yerine 220 basarım diyen kafayla motosikelt kullanılmaz..

Şahsen kendi yorumun ve vardığım nokta şudur. Bu ülkede bineceksen kaliteli amortisörleri olan bir ENDURO ya bineceksin. Gerisi hakikaten sıkıntı. Bindim denedim. Çukurlar , odunlar, dünyadan bi haber tipler hervakit var. Dikkat!!!

iluvatar
22 Mayıs 2015, 11:26
doktor "ciğerleri şişmiş" demiş öyle mi?

MD.Murat
22 Mayıs 2015, 13:05
Pnomotorax yani cigerin sonmesi ise , bu durum travmayla olabildigi gibi(kaburga kirilip deler vs) spontan olarak yani oturdugun yerde bile olabiliyor. Primer spontan pnomotorax diye arayabilirsin. Uzun boy , zayif ve sigara icicisi olan insanlarda risk daha fazladir.

Volteria
22 Mayıs 2015, 13:16
Allah şifa versin ilginç bir durum gerçekten ama günde bir cok kez çukura düşüyoruz ve kimisi 40 50km ile kimisi çok daha yüksek motora acımaktan başka da pek bişey olmuyor ama dikkat etmek lazım. bana da eksik birşeyler var gibi geliyor mesela başka şeyleri tetiklemesi gibi

varsizde
22 Mayıs 2015, 13:30
rüzgar ve soğuk tetiklemiş olabilir yani yataktan kalkıp hemen o rüzgarı yemek kötü olabiliyor

KOPRULU
22 Mayıs 2015, 14:30
Acil şifalar diliyorum

ahmet0021
22 Mayıs 2015, 19:05
Bence çukurla alakası yok