PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Malı Scooter

cakaloglu57
21 Mayıs 2015, 04:15
Arkadaşlar Merhabalar;

Enson şehiriçi dolmuşa 10 TL verip, 15-20 dk yolu dolmuş şöforü abimizin kaplumbağa hızında gitmesiyle 1 saatte alışımız ve gerçekten eve geldikten sonra yorgunluktan uyuyamamakta cabası olmasıyla motor (scooter) almayı kafama koydum. Üniversite Öğrencisi olduğum için bütçem tabii ki kısıtlı. Gönül ister ki Honda Pcx alayım :)
Baya bi araştırdım. Araştırırken ise iyice heves ettim. Daha önce motor kullanmadım Allah nasip ederde alırsam ilk motorum olacak.

Tanıdıklara sordum öncellikle Çin üretiminden kesinlikle uzak dur dediler.
"Belli bir süre sonra parçalarını arkadan toplarsın" diyen mi dersin.
"Motorun fiyatı kadar daha masraf edersin" diyen mi dersin.

Onun için tek tercihim Japon Malıdır. Araştırdım ve hem bütçe hem kullanılan malzemenin kalitesi olarak Spacy 110 ile Fizy 125 arasında kaldım. Okula gitmek veya haftasonu gezmek için kullanacağım çoğu kişi motorun tipini sevmiyor ama bence o kadar da kötü değil. Motorun özelliklerini artık ezberledim diyebilirim. Diğer forumlarda bu konular açılmış okudum ama aklımda kalan soru işaretleri var. Sizlere onları paylaşayım.

--> Genelde biraz dişini sık 1000 tl fazla ver Spacy al diyorlar. Enjeksiyonlu, ön, disk; arka, kampana falan. Artıları var yok değil fakat Fizy de Honda malı hiç mi alınmaz kullananı yolda mı bırakır neden kötülüyorlar?

--> Bir diğer sorum ise 2.el alacağım için kaç bine kadar alsam idealdir? Sonuçta bende bu motora bineceğim.

--> Servis durumu nedir? Motoru Servise sokmak bize ne kadara mal olur?

--> Yazları memleketime gideceğim için motorumu da götüreceğim. 225 Km lik bi mesafe söz konusu, söz ettiğim motorlarla bu yol gidilir mi? Hava soğutmalı olduğu için sıkıntı çıkar mı?

--> Japon Malı olan başka Scooter öneriniz var mı?

İlgili arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..

hsk
21 Mayıs 2015, 05:18
Japon malı dediğin honda dan ibaret değil tabi ki.Yamaha da olabilir.
İlla japon diye de zorlama kendini kanıtlamış sağlam Scooter markalari var.
Kymco,Sym,Aprilla,Suzuki...
Kymco da agility olabilir
Sym de fıddle 2, orbit,Vs 150
Bütçe yazarsanız tavsiye veren ona göre olur.
Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:11 ----------

Madem öğrencisin birde şunu ekleyim sakın 34plaka alma motoru Trafik sigortası çok çok yüksek oluyor.

MavimantalitE
21 Mayıs 2015, 11:18
Sevgili kardeşim, Senin kafanı karıştırmadan uzun yıllar scooter tecrübesi olan biri olarak hemen cevap vereyim,
Karabüklüsün heralde anladığım kadarıyla bende Ereğlideyim. Karabükede gidip geliyorum devamlı.
Paran spacy alpha ya yetiyor ise al. Ha eğer ona yetmiyorsa fizzy de güzel makine.. seni üzmez..
Karabükede gider gelirsin.. 225 km mesafe hiç bişey değil o motorlar için.. Sıkıntı çıkarmaz sana..
Servis sana uzak biliyorum. Ama yağını kendin bile değiştirirsin.. Hiçbir sıkıntısı olmaz.. Merak etme
Dediğim gibi paran yetiyosa spacy.. yoksa fizzy de olabilir 4.300 tl fizzy mayıs sonuna kadar kampanya var kredi kartına 9 taksit
yapıyorlar vade farksız..
Daha soracağın bişey varsa yardımcı olurum. Arayabilirsin.
Şükrü YÜKSELEN
0 532 240 30 35

netwera
21 Mayıs 2015, 11:38
Japon malını saplantı haline getirme. Fiyat-Performans ürünü Kymco Agilty City 125 al. Büyük tekerlekli daha güvenli, daha şekilli.

draggy
21 Mayıs 2015, 12:09
ilk motorunsa temiz 2. el bakmanı öneririm. Elbet düşeceksin, düşüreceksin :)

mephamd
21 Mayıs 2015, 12:13
En kötü japon scooterları seçmişsin.
Onlar yerine kymco veya sym al tepe tepe kullan. Tvs yi ve hero yu da gözardı etme.
Veya cub al, yamaha crypton. Yarı otomatik ve yakmaz.

hsk
21 Mayıs 2015, 23:50
Sırf sağlam diye o laz burunlu çirkinlik abidesi spacy e 6.000tl vermem.
Aynı fiyata hatta daha uyguna sym nın Scooter leri var şekilse şekil sağlammi sağlam.
Arkadaş Sinop lu galiba karabük de okuyor.

chcts1
22 Mayıs 2015, 00:18
sym fiddle al ikinci elde 2500e falan var
kullananlar da memnun youtube kanalı yolcudur abbas var onun ilk vidyolarında biraz anlatıyo motoru
tabi seçim senin :)

RS383
22 Mayıs 2015, 00:33
Sym'lere de bak derim seramik silindir kullanıyorlar Japon'dan geri kalır bir yönü aman aman yok Kymco city Suzuki wego gibi modellerede bak ayrıca kendinede koruma için para ayırsan iyi olur

cakaloglu57
22 Mayıs 2015, 01:10
Japon malı dediğin honda dan ibaret değil tabi ki.Yamaha da olabilir.
İlla japon diye de zorlama kendini kanıtlamış sağlam Scooter markalari var.
Kymco,Sym,Aprilla,Suzuki...
Kymco da agility olabilir
Sym de fıddle 2, orbit,Vs 150
Bütçe yazarsanız tavsiye veren ona göre olur.
Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:11 ----------

Madem öğrencisin birde şunu ekleyim sakın 34plaka alma motoru Trafik sigortası çok çok yüksek oluyor.

Tabii elimden geldiğince araştırmaya, hepsine bakmaya çalışıyorum. Bütçem en fazla 4000 olabilir. Onun haricinde alamam maalesef. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

Sevgili kardeşim, Senin kafanı karıştırmadan uzun yıllar scooter tecrübesi olan biri olarak hemen cevap vereyim,
Karabüklüsün heralde anladığım kadarıyla bende Ereğlideyim. Karabükede gidip geliyorum devamlı.
Paran spacy alpha ya yetiyor ise al. Ha eğer ona yetmiyorsa fizzy de güzel makine.. seni üzmez..
Karabükede gider gelirsin.. 225 km mesafe hiç bişey değil o motorlar için.. Sıkıntı çıkarmaz sana..
Servis sana uzak biliyorum. Ama yağını kendin bile değiştirirsin.. Hiçbir sıkıntısı olmaz.. Merak etme
Dediğim gibi paran yetiyosa spacy.. yoksa fizzy de olabilir 4.300 tl fizzy mayıs sonuna kadar kampanya var kredi kartına 9 taksit
yapıyorlar vade farksız..
Daha soracağın bişey varsa yardımcı olurum. Arayabilirsin.
Şükrü YÜKSELEN
0 532 240 30 35

Şükrü Abi tavsiyen ve ilgin için çok teşekkür ederim. Hondanın sitesinden baktım fiyatlarına sıfır almak mantık işi değil, ayriyetten plaka falan derken pahaya biniyor iş. Bide Kastamonu da Honda'nın servisi var 120 kmlik bi mesafe de. Dediğiniz gibi 225 km sıkıntı yaratmazsa 120 km de hiç sorun olmaz. Zaten alırsam motorumu gözüm gibi bakar, servis bakımını asla ihmal etmem. Temiz bulur denk getirirsem biraz zaman geçsin durumumu ayarlayayım alacağım. O zaman seni rahatsız eder, alo derim muhakkak. Karabükte okuyorum Sinopluyum orada da bi düzeltme yapmak istedim.. :)

Japon malını saplantı haline getirme. Fiyat-Performans ürünü Kymco Agilty City 125 al. Büyük tekerlekli daha güvenli, daha şekilli.

Dediğiniz de haklısınız gerçekten Spacy ve Fizzy'nin jant ölçüleri küçük olduğu için beni düşündürmüyor değil, herhangi bir çukurda kendimi yerde bulmak istemem doğrusu..

ilk motorunsa temiz 2. el bakmanı öneririm. Elbet düşeceksin, düşüreceksin :)

Doğru diyorsunuz, peki ikinci el alırsam kaç bine kadar idaeldir. Arabalarda mesela 200.000 den sonra düşündürür. Motorun ikinci elinde bu rakam nedir? :)

En kötü japon scooterları seçmişsin.
Onlar yerine kymco veya sym al tepe tepe kullan. Tvs yi ve hero yu da gözardı etme.
Veya cub al, yamaha crypton. Yarı otomatik ve yakmaz.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, değerlendireceğim. Sym'leri de araştırıyorum.

Sırf sağlam diye o laz burunlu çirkinlik abidesi spacy e 6.000tl vermem.
Aynı fiyata hatta daha uyguna sym nın Scooter leri var şekilse şekil sağlammi sağlam.
Arkadaş Sinop lu galiba karabük de okuyor.

Haklısınız zaten 6000 tl verip sıfır almak saçma. Onun yerine Pcx alınır. Dedim belki ikinci el olup uygun bir şey olursa alırım. Ama tabii renkler ve zevkler tartışılmaz kibar geliyor bana.. :)

sym fiddle al ikinci elde 2500e falan var
kullananlar da memnun youtube kanalı yolcudur abbas var onun ilk vidyolarında biraz anlatıyo motoru
tabi seçim senin :)

İzledim videoyu adam motorundan gayet memnun gibi görünüyor. Aynı beni tarif etti konuşurken. Okula gitmek gelmek haftasonu ufak çaplı bi gezinti falan aslında idael bir motor.. :)

Sym'lere de bak derim seramik silindir kullanıyorlar Japon'dan geri kalır bir yönü aman aman yok Kymco city Suzuki wego gibi modellerede bak ayrıca kendinede koruma için para ayırsan iyi olur

Doğru diyorsunuz. Elbette ki can güvenliği önceliğimiz. Önümüze bi araba çıksa Allah korusun çataaa diye girip kolu bacağı kırmak istemeyiz. Muhakkak gerekli malzemeler alınacak.

hsk
22 Mayıs 2015, 02:46
Senin işini görecek iki marka Sym ve Kymco toprağım ;) Bende o kadar para yok olsa bende Sym almak istiyorum.
Sinop un neresindensin ?

Berkec.
22 Mayıs 2015, 03:20
Abi 1 yıl önce babam bütçemiz bu hadi motor bul bana dedi ben de senin gibi hemen honda ya baktım ve Spacy ile Fizzy arasında kaldık ben ucuz olsun diye Fizzy diyodum babam Spacy daha pahalı vardır onun bi özelliği dedi ve gitti Spacy yi aldı iyi ki Spacy almışız ehliyet kursunda CB 125 Ace kullandım Fizzy deki gibi ön freni kampanaydı ehliyet kursu için çok gerekli olabilir ama gerçek trafikte kullanışsız geldi bana eğer Fizzy alsaydık belki şimdiye kadar 2 defa kaza yapmış olabilirdim o kampana fren olayı yüzünden
Altın Elbiseli Adamı takip et videolarından hem sürmeyi hem de 2. el almayı öğrenirsin

cakaloglu57
22 Mayıs 2015, 06:30
Senin işini görecek iki marka Sym ve Kymco toprağım ;) Bende o kadar para yok olsa bende Sym almak istiyorum.
Sinop un neresindensin ?
Eyvallah tavsiye için. Hepinizin düşüncelerini ayrı ayrı değerlendiriyorum..
Sinop'un Boyabat ilçesindeyim ben.

Abi 1 yıl önce babam bütçemiz bu hadi motor bul bana dedi ben de senin gibi hemen honda ya baktım ve Spacy ile Fizzy arasında kaldık ben ucuz olsun diye Fizzy diyodum babam Spacy daha pahalı vardır onun bi özelliği dedi ve gitti Spacy yi aldı iyi ki Spacy almışız ehliyet kursunda CB 125 Ace kullandım Fizzy deki gibi ön freni kampanaydı ehliyet kursu için çok gerekli olabilir ama gerçek trafikte kullanışsız geldi bana eğer Fizzy alsaydık belki şimdiye kadar 2 defa kaza yapmış olabilirdim o kampana fren olayı yüzünden
Altın Elbiseli Adamı takip et videolarından hem sürmeyi hem de 2. el almayı öğrenirsin

Fizzy'i elemek gibi düşüncem oluştu geçen akşam. Komforu ayrı dert hadi onu geçtim gerçekten ön ve arka frenin kampana olması yeterli. Çünkü ben yazları uzun yola gideceğim o motorla buda Fizzy ile olmaz. Ha yolda bırakmaz dedi şükrü abi tecrübesine dayanarak ama tabii Spacy kadar iyi değil okuduğum kadarıyla. Fizzy mi yoksa Spacy mi alırsın sorusuna Spacy derdim bende. 1000 TL kadar pahalı ama daha iyi. Babanın dediği gibi pahalıysa vardır bi özelliği. Altın Elbiseli Adam'ın videolarını izledim ve gerçekten faydalı oluyor. Bende tavsiye ederim..

Berkec.
25 Mayıs 2015, 03:20
Abi Honda yolda bırakmaz garanti kapsamındayken bırakırsa da Honda seni orda bırakmıyo sitesinde yol yardımı kısmında yazanlar sadrce arabalar için değil motosikletler için de geçerli :D

bilalefe
25 Mayıs 2015, 10:51
..... MOTORUN ÜSTÜN ÖZELLIKLERI .....
Aslen Taiwan malı olup P.G.O markadır, Türkiye satışını Kanuni yapıyor.
11 hp , yağ soğutmalı, son derece titreşimsiz seri ve rahat bi scooter.
7 litre kadar deposu var, ortalama 100/km de 2.5 litre kadar yakıyor.
Yağ lambası, dijital saat, devir saati ve benzin göstergesi mevcut.
Sele altında aydınlatmasıda var. Kontaktan açılır sele ve depo kapağı

Teknik Bilgiler (Kanuni / 2007 / Bobcat 150)
Motor
Tek silindir, 4 zamanlı, yağ soğutmalı
Moto Hacmi (cc)
150,1 CC
Sıkıştırma Oranı
9,4:1
Yakıt Sistemi
-
Silindir Çapı x Hareket Mesafesi (stroke)
57,5x57,8 mm.
Maksimum Güç (Beygir - devir/dakika)
12,28-7750 (7750 devirde 12,28 beygir güç üretir.)
Maksimum Tork (NM - devir/dakika)
11,4-6000 (6000 devirde 11,4 NM tork üretir.)
Ateşleme
CDI
Çalıştırma
Elektrikli ve marş pedallı
Şanzıman / Güç Aktarımı
Otomatik vites /
Boyutlar UxGxY (mm)
1855x730x1170
Tekerlek arası mesafe (mm)
-
Sele Yüksekliği (mm)
-