PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasakiye dair tüm güzel duyguların katili Z Moto

Sayfa : 1 [2]

xcom
11 Haziran 2015, 01:21
Abi an itibarı ile japonyaya dilim döndüğünce mail atmış bulunmaktayım 800 karakter ile sınırlandırma yapmasalar çok daha güzel örnek verecektim ama sığdırdık mecburen ahanda mesaj;

Firstly; I am fan of kawasaki but there are many problems in Turkey's distributor abaut Z-MOTO A.S
Z-MOTO's ownbusiness is a very richman. He don't care to sell about who wants to buy kawasaki. Beside,your technics services and motorbike's spare part are very expensive.
In Turkey everyone young population is higher than adult and yamaha is aware of this.
Kawasaki is very popular in Turkey cuz, thanks kenan sofuoglu, toprak razgatlioglu.
Briefly, In Turkey's users of motorbike, they know kawasaki and respect it. But this reasons especially high price/technical service many of people don't buy kawasaki.
My opinion, you should came Turkey rather than distributor of Z-MOTO. I hope you should connection with here for evaluation potential in Turkey.

braveguy
11 Haziran 2015, 08:29
Abi an itibarı ile japonyaya dilim döndüğünce mail atmış bulunmaktayım 800 karakter ile sınırlandırma yapmasalar çok daha güzel örnek verecektim ama sığdırdık mecburen ahanda mesaj;

Firstly; I am fan of kawasaki but there are many problems in Turkey's distributor abaut Z-MOTO A.S
Z-MOTO's ownbusiness is a very richman. He don't care to sell about who wants to buy kawasaki. Beside,your technics services and motorbike's spare part are very expensive.
In Turkey everyone young population is higher than adult and yamaha is aware of this.
Kawasaki is very popular in Turkey cuz, thanks kenan sofuoglu, toprak razgatlioglu.
Briefly, In Turkey's users of motorbike, they know kawasaki and respect it. But this reasons especially high price/technical service many of people don't buy kawasaki.
My opinion, you should came Turkey rather than distributor of Z-MOTO. I hope you should connection with here for evaluation potential in Turkey.

içerik hakkında yorum yapmayacağım, sadece şunu söyleyebilirim: çok kötü bir açıdan şikayetçi olmuşsunuz.
yazınızı google translate ile türkçeye çevrildiğinde şu sonuç çıkıyor(büyük ihtimal onlar da anlayabilmek için benzer bir yöntem izleyecektir zira dil de çok doğru değil), hiç olumlu bir geri dönüş alacağınızı sanmıyorum.

"Birincisi; Ben kawasaki hayranıyım değilim ama AS Z-MOTO atılmış Türkiye'nin distribütörü birçok sorunlar var
Z-MOTO en ownbusiness çok richman olduğunu. O Kawasaki almak isteyen yaklaşık satmak umurumda değil. Yanında, senin teknik hizmetler ve motorbike 'yedek parça çok pahalı.
Türkiye'de herkes genç nüfus yetişkin daha yüksektir ve bu yamaha farkındadır.
Kawasaki Türkiye, teşekkürler Kenan Sofuoğlu, toprak razgatlioglu çünkü çok popüler.
Kısaca, motosiklet Türkiye'nin kullanıcıları, onlar Kawasaki biliyorum ve saygı. Ama insanlar bu nedenlerle özellikle yüksek fiyat / teknik servis, birçok Kawasaki satın almayın.
Benim düşüncem, yerine Z-MOTO distribütörü daha Türkiye'ye geldi gerekir. Ben Türkiye'de değerlendirme potansiyeli burada bağlantı gerekir umuyoruz."

xcom
11 Haziran 2015, 11:49
Hocam google translate düzgün bir ingilizce koy yine yanlış çıkar türkçe dilini beceremiyorlar..

TIGERSHARK
11 Haziran 2015, 13:44
Hiç değilse adam yazmış

xcom
11 Haziran 2015, 17:58
Bu yazı karakteri sayısına göre daha net anlaşılır yazacak birisi varsa yollasın burdan ben yine yollarım kawasaki ye

Zz300
24 Mart 2016, 16:52
Az önce Z moto ile aramızdaki görüşme;

+Bu konuyu siz çözemiyorsunuz durumu japonya kawasakiye yazacağım,
-İster hollandaya yazın ister japonya'ya bizi ırgalamıyor sizin sorununuz.
Ayrıca bizi bir daha rahatsız etmeyın.

Aramızda böyle bir konuşma geçti.Mert Kaçar ismindeki şahısla

Benim motorumu mahveden servise tekrar yönlendiriyor ben böyle kepazelik görmedim.

Z moto gerçekten kepaze kawasaki alacaklar 40 kere düşünsünler

Vmaxxx
24 Mart 2016, 17:24
Adamlar kawasaki gibi bir markayi dünyanın 3. Sınıf ülkesi Turkiye ye getirmisler daha ne istiyorsunuz. Hic gelmese daha mı iyidi? :)

senin hangi 1.2. yada 3. dünya ülkesini gördügünü bilmem ama avrupada gitmedigim az ülke var ..
Vatanimiz gibi ülke yok , bunu böyle bilin ... Markalar saglam temsilci bulamiyorsa bunun sorumlusu üc kagitci esnafdir. insaallah halkin gelir düzeyi yükselir siz o zaman görün markalarin nasil siraya girdigini..

newmoto76
24 Mart 2016, 18:08
senin hangi 1.2. yada 3. dünya ülkesini gördügünü bilmem ama avrupada gitmedigim az ülke var ..
Vatanimiz gibi ülke yok , bunu böyle bilin ... Markalar saglam temsilci bulamiyorsa bunun sorumlusu üc kagitci esnafdir. insaallah halkin gelir düzeyi yükselir siz o zaman görün markalarin nasil siraya girdigini..

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Bu esnaf bozuntuları motosiklet sektörünü bu hale getirdi.

Birde Kawasaki alan arkadaşlar. Z-Moto berbat .. Neden alıyorsunuz sizi insan/müşteri yerine koymayan bu saçma sapan distributorden motosiklet?

Başka Japon yokmu? KAwasaki çokmu ucuz diğerlerinden??

Bakın bu iş bize patlıyor yine. Almayın satış adetleri sıfıra yakın düşsün Japonda o kadar salak degil distributoru değiştirmek ister o zaman.

Bu kadr berbat bir distributorden halen motosiklet alıyorsak sorun bizde başka kimde olabilir ki?

brooklynnn
24 Mart 2016, 18:36
Kawasaki alıp dışarıdaki servislerde sorunlarimi çozuyorum.
Kafam rahat oluyor. Kaliteye binmiş oluyorum.

redmap
24 Mart 2016, 20:21
z moto sahibi dünyanın sayılı zenginlerinden ferrari gibi bir markanın sitesinde özel koleksiyoner olarak adı geçiyor lavuğun. Gündeme gelmeyen karanlık bir adam muhtemelen kawasaki bu lavuktan bayiliğini almayada çekiniyordur. Motorum oldu 1 aydır krenaj bekliyorum dayanamadım sonunda iskeletor gibi gezmeye başladım. Bu iki ayaklı lavuk ticaret için değil kendi t.... keyfine bu işi yapıyor.Kawasaki benim olacaktı ben o t..kesmeyi bilirdim. T...sız co olarak mondial fanı yapardım onu.

TIGERSHARK
25 Mart 2016, 17:59
Bu şikayetinizi ing çevirip kawasakiye atın altına da Türkiye de markanızı bunlar satıyor de
bir bok olmaz ama belkide kıllanır bunlardan markayı alırlar

^adm^
25 Mart 2016, 18:27
http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/inquiry/explanation_e.html

Bu linkten yazın arkadaşlar burası globalin linki, ben 6-7 ay önce yazmıştım tekrar yazdım şimdi.

fedos
25 Mart 2016, 18:54
yukarıda yazıldı mı bilmiyorum :
Z moto direk japonyaya bağlı değil diye biliyorum. Avrupaya (almanya ya da Hollanda) bağlı bir birim :( .

banro
26 Mart 2016, 10:54
Kawasaki, toplam satışlarından ihmal edilir düzeyde (varla yok arası) pay sahibi olan Türkiye pazarını ciddiye almadığı kanısındayım. Z Moto kurumsallaşmış ciddi bir firma değil. Pazarcı mantığıyla çalışan, markaya hayranı veya tesadüfen yolu düşenlere ürün satan 2. sınıf bir işletme. Burada yazılanlar, Kawasaki müşteri potansiyelini çok etkilemez.Zaten 400 küsür motor satmış, piyasada olsa ne olur olmasa ne olur.

kill-joy
30 Mart 2016, 15:12
şimdi z-moto'yu japonyaya şikayet edenlerden biride benim. ama benim şikayetim satış ve servis ağının zayıflığından, parça temininin uzun sürmesi ve fazla pahalı olmasından ve en önemlisi canı istediği gibi ip oynatan çalan-çırpan, baştan savma iş yapan yetkili/yetkisiz servislerin denetlenmeyişinden.

ee tamamda sanki diğer markalarda durum farklı. vur abalıya yapıyoruz burada fakat elimizi vicdanımıza koyalım bazı konularda diğer markalardan çok daha ileri durumda. üstelik bir "kawasaki türkiye" yapılanması olmamasına rağmen. süzüki türkiye varda, yamaha türkiye varda ne işe yarıyor?

yamaha japonyaya 3 yıldır yazdığım şikayetlerin haddi hesabı yok. türkiyede zaten muhattabı yok. bir tanesine bile zahmet edip cevap yazmadılar. ilgilenmediler.

japonya kawasakiye yazdığım aslında şikayet bile denemeyecek bir serzeniş içinse 3 gün içinde z-moto tarafından arandım. "ne yapabiliriz sizin için" dediler.

yamahadaki adamlar burada kabul görmüş, aranan sorulan, sevilen bir modeli çat diye satıştan çekip, kimsenin tercih etmeyeceği bir alternatif soktular yerine. netekim satılmıyor.

lan diyelim bok gibi param var. diyorum ki amerikada, avrupada satışta olan şu modeli istiyorum. alın kaporamı istiyorsunuz, paranın tamamını vereyim isterseniz. getirin bana bunu... yok diyorlar, getirmeyiz. siz ona binemezsiniz...

peki z-moto napıyor? ver diyor 2000 Euro kaporasını, istediğin motor dünyada biryerde varsa sana getireyim...

yamaha, honda, suzuki vs. böyle çok bilinmeyen afilli bir motor satın aldığınızda mesela.. o motor zaten bayilerde yok. siz parasını ödeyip alıyorsunuz. bayi getirip showroom'a koyuyor. giren çıkan üstüne oturuyor. kurcalatıyor. sizede haber vermiyor geldi diye. dükkanda biraz hava yapacak o motorla.. üstelik parası ödenmiş, satılmış motor bu. mundar ediliyor ortalıkta.

peki z-moto napıyor? siz bir motor aldığınızda gümrükten çıktığı gibi, kapalı paletinde, kasasında adresinize teslim ediyor. sizin gözünüzün önünde açılıyor. mobil servis gelip ilk montajını adresinizde yapıyor. içinize sine sine teslim alıyorsunuz.

ya birazda... yiğidi öldür, hakkını yeme be mübarek..

evet, keşke hepsinin servisi honda kadar kaliteli olsa, parçaları yamaha kadar kolay bulunur ve ucuz olsa, motor temin ve teslim işleri kawasaki kadar memnun edici olsa, suzuki'ninde iyi manada her ne haltı varsa ondan olsa işte..

evet motorcuyuz biz... hepsinden, hepsini istiyoruz. haklıyız.. ama kötü tarafa vururken, iyi tarafıda takdir edelim yahu..

vesselam.

One_ Million
30 Mart 2016, 15:51
Yazdıklarında sonuna kadar haklısın, sırf şu muhabbetler yüzünden fuarda 636 alacakken beni vaz geçirdiler, Honda aldırdılar. İyikide Almışım.
İnanın cebimde nakit para ile gittim kapora verip alacaktım, fuarda ilk kawasaki standına gittim neyse.. motorun üzerine oturmak yasaktır yazmışlar, sorumluya dedimki oturmadan oturuş pozisyonunu vs görmeden nasıl motor alayım, adam bana demezmi daha önce binmediniz mi! :) hayır dedim oyüzden bakmak istiyorum bakın alıcıyım vs dil döktüm 1 ton, gitti birilerine sordu geldi kemerinizi çıkarın, montunuzu çıkarın çizilmemesi lazım dedi :) eyvallah sanki havalimanına giriyoruz, Tamam bu konuda haklı günde binlerce kişi üzerine oturacak ve motor deforme olacak yalnız sen koskoca bir firmasın bi zahmet o motoru teşhir olarak 3-5 ucuza sat ama insanların hevesini kırma, müşteri kaybı yaşama. Neyse teşekkür edip üzerine oturup baktım. Fuarı gezip gelicem diye yanlarından ayrıldım, bu ve benzeri kawasaki ile alakalı açılmış binlerce şikayeti okumuştum bunları bile aldırış etmemeksizin alacaktım, neyse, honda standına gittim önceki motorum 600rr dı, yine sıfır almıştım, bi baktım 1000RR' da kampanya var neredeyse 636 fiyatına arada 2-3 bin fark var, sorumluya bir iki bilgi alabilirmiyim dedi hemen yardımcı olmaya başladı, ne zaman geleceğini vs vs.. bir kaç teknik bilgi sorduktan sonra daha ben demeden buyrun üzerine binin bi bakın lütfen demezmi.. adam müşteri kapma peşinde işte satış budur, müşteri memnuniyeti budur, ilgi alaka budur, yahu sen fuara gelmişsin o motoru tanıtmak için, etrafına bant çekip elleme oturma ne demek? Tamam 1000 kişi oturur 10 kişi alır, fakat alacak 10 kişi zaten almak için gelmiştir, onları kızdırıp 2-3 tanesini kaçırma! kötü reklam yapma, böylede forumlarda yada şikayet sayfalarında ifşa olma..
ilk motorum yamaha R125 di, sonraki motorum 250r, sonra 600rr, şimdi 1000rr Honda seviliyorsun :joker: Sanırım biz türklere hitap eden esnaf işi dediğimiz her ihtiyacı karşılayan tek marka.. o yüzdenden konteryner konteyner motor satıyor. Tam gaz devam HONDA...

Memory42
30 Mart 2016, 16:26
şimdi z-moto'yu japonyaya şikayet edenlerden biride benim. ama benim şikayetim satış ve servis ağının zayıflığından, parça temininin uzun sürmesi ve fazla pahalı olmasından ve en önemlisi canı istediği gibi ip oynatan çalan-çırpan, baştan savma iş yapan yetkili/yetkisiz servislerin denetlenmeyişinden.

ee tamamda sanki diğer markalarda durum farklı. vur abalıya yapıyoruz burada fakat elimizi vicdanımıza koyalım bazı konularda diğer markalardan çok daha ileri durumda. üstelik bir "kawasaki türkiye" yapılanması olmamasına rağmen. süzüki türkiye varda, yamaha türkiye varda ne işe yarıyor?

yamaha japonyaya 3 yıldır yazdığım şikayetlerin haddi hesabı yok. türkiyede zaten muhattabı yok. bir tanesine bile zahmet edip cevap yazmadılar. ilgilenmediler.

japonya kawasakiye yazdığım aslında şikayet bile denemeyecek bir serzeniş içinse 3 gün içinde z-moto tarafından arandım. "ne yapabiliriz sizin için" dediler.

yamahadaki adamlar burada kabul görmüş, aranan sorulan, sevilen bir modeli çat diye satıştan çekip, kimsenin tercih etmeyeceği bir alternatif soktular yerine. netekim satılmıyor.

lan diyelim bok gibi param var. diyorum ki amerikada, avrupada satışta olan şu modeli istiyorum. alın kaporamı istiyorsunuz, paranın tamamını vereyim isterseniz. getirin bana bunu... yok diyorlar, getirmeyiz. siz ona binemezsiniz...

peki z-moto napıyor? ver diyor 2000 Euro kaporasını, istediğin motor dünyada biryerde varsa sana getireyim...

yamaha, honda, suzuki vs. böyle çok bilinmeyen afilli bir motor satın aldığınızda mesela.. o motor zaten bayilerde yok. siz parasını ödeyip alıyorsunuz. bayi getirip showroom'a koyuyor. giren çıkan üstüne oturuyor. kurcalatıyor. sizede haber vermiyor geldi diye. dükkanda biraz hava yapacak o motorla.. üstelik parası ödenmiş, satılmış motor bu. mundar ediliyor ortalıkta.

peki z-moto napıyor? siz bir motor aldığınızda gümrükten çıktığı gibi, kapalı paletinde, kasasında adresinize teslim ediyor. sizin gözünüzün önünde açılıyor. mobil servis gelip ilk montajını adresinizde yapıyor. içinize sine sine teslim alıyorsunuz.

ya birazda... yiğidi öldür, hakkını yeme be mübarek..

evet, keşke hepsinin servisi honda kadar kaliteli olsa, parçaları yamaha kadar kolay bulunur ve ucuz olsa, motor temin ve teslim işleri kawasaki kadar memnun edici olsa, suzuki'ninde iyi manada her ne haltı varsa ondan olsa işte..

evet motorcuyuz biz... hepsinden, hepsini istiyoruz. haklıyız.. ama kötü tarafa vururken, iyi tarafıda takdir edelim yahu..

vesselam.
Hocam yazdıklarınıza katılmakla birlikte;
Bu adrese teslim ve mobil ekip olayını biraz açıklarmısınız ? Biz hep bayiden alıp orda işlemlerin bitmesini bekliyoruz teslim için...

Yazdıklarında sonuna kadar haklısın, sırf şu muhabbetler yüzünden fuarda 636 alacakken beni vaz geçirdiler, Honda aldırdılar. İyikide Almışım.
İnanın cebimde nakit para ile gittim kapora verip alacaktım, fuarda ilk kawasaki standına gittim neyse.. motorun üzerine oturmak yasaktır yazmışlar, sorumluya dedimki oturmadan oturuş pozisyonunu vs görmeden nasıl motor alayım, adam bana demezmi daha önce binmediniz mi! :) hayır dedim oyüzden bakmak istiyorum bakın alıcıyım vs dil döktüm 1 ton, gitti birilerine sordu geldi kemerinizi çıkarın, montunuzu çıkarın çizilmemesi lazım dedi :) eyvallah sanki havalimanına giriyoruz, Tamam bu konuda haklı günde binlerce kişi üzerine oturacak ve motor deforme olacak yalnız sen koskoca bir firmasın bi zahmet o motoru teşhir olarak 3-5 ucuza sat ama insanların hevesini kırma, müşteri kaybı yaşama. Neyse teşekkür edip üzerine oturup baktım. Fuarı gezip gelicem diye yanlarından ayrıldım, bu ve benzeri kawasaki ile alakalı açılmış binlerce şikayeti okumuştum bunları bile aldırış etmemeksizin alacaktım, neyse, honda standına gittim önceki motorum 600rr dı, yine sıfır almıştım, bi baktım 1000RR' da kampanya var neredeyse 636 fiyatına arada 2-3 bin fark var, sorumluya bir iki bilgi alabilirmiyim dedi hemen yardımcı olmaya başladı, ne zaman geleceğini vs vs.. bir kaç teknik bilgi sorduktan sonra daha ben demeden buyrun üzerine binin bi bakın lütfen demezmi.. adam müşteri kapma peşinde işte satış budur, müşteri memnuniyeti budur, ilgi alaka budur, yahu sen fuara gelmişsin o motoru tanıtmak için, etrafına bant çekip elleme oturma ne demek? Tamam 1000 kişi oturur 10 kişi alır, fakat alacak 10 kişi zaten almak için gelmiştir, onları kızdırıp 2-3 tanesini kaçırma! kötü reklam yapma, böylede forumlarda yada şikayet sayfalarında ifşa olma..
ilk motorum yamaha R125 di, sonraki motorum 250r, sonra 600rr, şimdi 1000rr Honda seviliyorsun :joker: Sanırım biz türklere hitap eden esnaf işi dediğimiz her ihtiyacı karşılayan tek marka.. o yüzdenden konteryner konteyner motor satıyor. Tam gaz devam HONDA...

Fuar'a kaçıncı günü gitmiştiniz acaba ? Şayet ben cuma günü gittim.Ninja 300- 636 ya oturdum, bir kişide oturamazsın demedi...

One_ Million
30 Mart 2016, 17:10
Bu adrese teslim ve mobil ekip olayını biraz açıklarmısınız ? Biz hep bayiden alıp orda işlemlerin bitmesini bekliyoruz teslim için...

Fuar'a kaçıncı günü gitmiştiniz acaba ? Şayet ben cuma günü gittim.Ninja 300- 636 ya oturdum, bir kişide oturamazsın demedi...

Son gün pazar.

banro
30 Mart 2016, 17:15
Uzuuun uzun zaman önce ER5 almaya niyetli bu gariban, fuarda 2-3 soru sordu diye, almazsan alma kardeşim zorla mı satıyoruz yanıtını veren Z-MOTO yetkilisi, Kawasaki'yi benim için öldürdü. Onun için hep derim Z-Moto varken, bisiklete binerim Kawasaki ye binmem. Bu arada Suzuki'nin atılım yapmasını bekliyoruz.

fedos
30 Mart 2016, 17:30
Koca marka için maalesef düşündüklerimize bakın Yazık oluyor . Artık birilerinin Bu işe el atma vakti gelmedi mi hala :(

kill-joy
31 Mart 2016, 13:11

azizim bende konuya çok hakim değilim. 2 yıl evvel bir ahbabımız bu şekilde internetten sipariş ettiği motoru adresine getirip teslim ettiler. hatta kasası hala duruyor. bizde uygulama bu şekilde demişlerdi. aklımda öyle kaldı. hala öylemidir, bu durum değişmişmidir bilmiyorum. z-moto personeli başka konularda yazıp-çiziyor bir zahmet bunlarada cevap versinler.

hatta takip edenler bilir düne kadar malum sitede 0km kawasaki ilanlarında hep "motorlar adrese teslim edilmektedir" diye yazıyordu. şimdi pek dikkat etmiyorum.

rydberg
31 Mart 2016, 13:13
https://www.youtube.com/watch?v=BfUdBJp-dlw

kill-joy
31 Mart 2016, 15:15
http://www.motorturkiye.com/pictures/CLLWGBTSPO342016182359_1.JPG

Memory42
31 Mart 2016, 17:28
http://www.motorturkiye.com/pictures/CLLWGBTSPO342016182359_1.JPG

İlgi alakanız için teşekkürler, demek istediğinizi anladım hocam bende bayiden alıp eve gönderebiliyoruz gibi anladım :)) aklıma tek takılan konu acaba indirim pazarlık konusu nasıl işler etkili olur mu uzaktan...

MeehMT
01 Nisan 2016, 10:46
Mete_Han abi 2 yıldır bu forumdayım :) misafirdim en sonunda açtım abi okadar cbr kullanıcları paylaşım topicinde sana şu cbf den kurtul diyolardı sonunda kurtulacaksın :) helalbe uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum diyordun hadi be alda bizde sevinelim :)