Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Kingroad Chopperlar XT500 - XT250
bbaday
23 Mayıs 2006, 21:35
Arkaaslar bu sabah bu motorlardan bir tane almayı dusunuyordum fakat makinayı ithal edenin web sitesinde tavsiye edilen anahtar teslimi fiyatları gorunce almakdan vazgectim 150cc lik motoru bayide bana pesin 4500 ytl dediler oysa sitedeki fiyatı 2474 250cc lik motora ise aynı bayii 4500 ytl dedi iyiki almamısım bu site sayesinde az cok urunlerin ortalama fiyatlarını biliyorum sonucda hepsi çinli buarada makinalarda standart ozellik olarak digital vites ve yakıt gıstergesi bulunuyor ayrıca cep telefonu ikaz ozelligide mevcut gorunusude ozellikle 250cc nin oldukca kaslı
Ayrica ithalatci firmayı aradıgımda ise bayii ler istedigi fiyatı koymakda ozgurlerdir ESKISEHIRDE pek cok yetkilisatıcı var diger saticillarla irtibata gecerek size en uygun fiyattan alın seklinde oldu bu arada 100km de 2.1 lt. yakıyormus 150 lik olan ben olnların yalancısıyım:queen:
Assagida verdigim fotolar web sitesinden alınmıstır fakat 250lik makina 150likle ikiz gibi benzemesine ragmen 150likden oldukca iri
Model : XT500-16 Black Cyclone
Boyut ( U* G* Y* ) : 2260*880*1130
Akslar Arası Mesafe : 1505 mm
Sele Yüksekliği : 720 mm
Ağırlık : 141 Kg
Hız(Km/h) : 80
Yakıt Tüketimi : (1/100Km) 2.2
Ön - arka fren = Disk , tambur
Ön - arka lastik = 110/90-16
Yakıt Depo Kapasitesi : 14 lt
Motor Hacmi : 149 cc
Max. Güç : 7.00 / 7800
Max. Tork : 8.20 / 7500
Motor Tipi : Tek Silindir, 4 Zamanlı , Hava Soğutmalı
Vites : 5 Vites
Aktarma Sistemi : Zincir
Ateşleme : Elektronik , Ayak pedalı
Tavsiye Edilen Perakende Peşin Satış Fiyatı : 2474 YT
http://www.mysys.com.tr/sarpas/image/present/b/33725.jpg
Model : XT250-16 Black Cyclone
Sele Yüksekli?i : 720 mm
A?ırlık : 155 Kg
Hız(Km/h) : 90
Yakıt Tüketimi : (1/100Km) 2.3
Ön - arka lastik = 130/90-15
Max. Güç : 11.00 / 8500
Max. Tork : 15.00 / 7000
Motor Tipi : Tek Silindir, 4 Zamanlı , Hava So?utmalı
Tavsiye Edilen Perakende Peşin Satış Fiyatı : 3265 YTL
http://www.mysys.com.tr/sarpas/image/present/b/34029.jpg
urunun we sitesi adresi www.sarpaspazarlama.com.tr
promethe76
23 Mayıs 2006, 21:49
iki resim aynı gibi sanki???
bbaday
23 Mayıs 2006, 21:54
makinalar birbirinin aynısı zaten sadece hacim farkı var uzekdan bakan hangisi 150 lik hangisi250 lik kesinlikle anlayamaz herseyiyle birbirlerinin aynılarılar ayrıca fotoları direk urunun web sitesinden link vererek yerlestirdim web sitesini inceledigin zamanda aynen boyle oldugunu goreceksin
emreben
23 Mayıs 2006, 21:55
sarpaş pazarlama getiriyor ankara firması yerleri ostimde satış müdürleri ile görüşmüştüm doğru düzgün bi adama benziyordu baya konuştuk ankarada paru diye büyük bi ana bayileri var sorunolacağını sanmam ama genede araştır tabi
bbaday
23 Mayıs 2006, 22:00
banada motorlardan once yedek parcalarının geldigini soylediler evet bende ithalatçı firmayı aradıgım zaman yetkili kisi benimle ilgilendi ve diger satıcılara bsvurmamı onerdi ESKISEHIR icin konusuyorum 6 tane satan bayii ve 3 tanede yetkili tamir servisi bulunbuyor ama almakda halen kararsızım ve aytrıca digital gostergeler benı korkutuyor ya arızalanırsa dandik digital çin saatleri gibi tamiride olmaz at cope
sogulcan
24 Mayıs 2006, 02:30
mrb arkadaşlar o 150 lik kinroad ın kırmızısından bende var.2005 eylülün sonu gibi aldım.yaklaşık 3000 ytl ye mal oldu(taksit falan).motorun görünüşü resimdekine on basar.bendeki kırmızı/gri.gerçeğinin yanında foto çok sönük kalıyo.kıyaslama yaparsak keeway lerin her tipinden de çok daha güzel ve kalıplı.şu ana kadar ufak tefek şeyler ki her motorda olabilecek şeyler dışında bi sorun yaşamadım.hiç yolda kalmadım.sürat olarak 110 gördüm.(gösterge 130).rahatlık bakımından süper.motorun en iyi özelliği belki de süspansiyonları.çok rahat bi sürüş sağlıyo.titreşim biraz var ama aşırı eğil.bu titreşim plastik aksamda ses yapabiliyo.ama ben o sorunları da elimden geldiğince servisle beraber halletmeye çalıştım.bi çin motorundan da hiç titreşmemesi beklenemez zaten.stop müşürü ve fren balatası olmak üzere iki kere yedek parça istedim ve normal bi sürede geldi.şuanda 3500 km deyim.ve motoru aldığıma hiç pişman değilim.
bbaday
24 Mayıs 2006, 03:07
sogulcan arkadasım genel olarak motordan memnun oldugunu belirtmiisn peki digital gostergeler hic sorun cıkardımı su ana kadar ve mumkunse ne kadara aldıgını soyleyebilirmisin
Ayrica seninde belirttigin gibi motorlar oldukca kalıplı bence keeway 150 ligi ile mukayese edince keeway cok sonuk kalıyo yanında ama suda varki burada bayinin verdigi fiyat tum bayilerde aynıysa o motor o paraya alınmaz yarın diger satıcılarıda dolasacagım 4000-4500 ytl arası iyat verirler dedi bir arkadasda bence 4000 ytl civarına alınabilecek cok daha iyi motorlar var
dostum bu fiyata bu motoru alma, aynı tip, kasa ve motor gücüyle çok daha ucuz alternatifler var. masai örneğin. onları bir araştır derim
zeda3000
24 Mayıs 2006, 10:34
Bu motoru sakin alma dostum Antalyada cok var bu modelden kimsede almak istemedi cunku iscilik cok kotu.Ibreleri termosifon ibresi gibi bir garip , Superlight Jantlarini kullanmislar ama motor kalitesi hicte oyle degil.Git Keeway al , Kanuni Seyhan 250 cc al yada Regal al daha mantikli bir alisveris olur derim.
sogulcan
24 Mayıs 2006, 14:45
Valla ben göstergelerde hiç sorun yaşamadım.vites ve benzin göstergesi digital sadece, onlarda çalışıyo.Sadece motor sallanınca benzin göstergesi hassas olduğu için gösterge de değişmeler oluyo.ama hemen normale dönüyo.bu da zaten iyi çalıştığının göstergesi.fiyat da 3 000 ytl.şuanda kaç para bilmiyom.ben bu fiyata aldım eylül 2005 de.işcilik de problem yok.ben almadan önce hepsini araştırdım.aldığım bayi mondial da satıyor.ama bunu tavsiye etti.raptor un kalitesini bilmem ama yan yana koyunca işçilik ve görünüş olarak bu daha iyi.ben raptor un görünüşünü beğenmedim.tekrar söylüyorum kalitesini bilmem ama çok küçük kalıyo benimkinin yanında.en azından bana öyle geldi.
viper_1
24 Mayıs 2006, 15:48
İki resim arasındaki 7 farkı bulun...:P
sogulcan
25 Mayıs 2006, 14:49
http://img143.imageshack.us/img143/9025/resim0948ea.jpg
İşte bu benim motorun resmi.bi inceleyin bakalım resimdekiyle arasındaki farkı
logaritma
25 Mayıs 2006, 18:37
bri jantları değişsen bire bir jinlun
sogulcan
25 Mayıs 2006, 23:18
demek ki ondan daha kötü bi motor değil.ayrıca ben aynı modeli başka bi marka olarakda görmüştüm.Herk miydi neydi adı.
sogulcan
28 Mayıs 2006, 16:43
zaten çin mallarının çoğunun parçaları hemen hemen aynı.önem li olan yedek parça ve servis bence.yedek parçaları başka bi markadan da istesen uyuyo zaten.geriye sadece servis kalıyo.zaten diğer servisler de parayı basınca garanti harici her işi yapıyo.geriye ne fark kaldı siz söyleyin?
logaritma
28 Mayıs 2006, 16:55
bari bu kadar birebir aynısını yapmasalar ithalatçı firmdada akıl yokmuş adam der çinliye kardeş bu motrdan zaten çok var farklı markalar adı aaltında benimkini biarz farklı aksesuarla yolla bu ne yaw jinlun bu.
satacam valla bendeki jinlunu bu gidişle sırf bu yüzden hangi motora baksam hepsi bire bir aynı jinlun tarzı yada tarzı bile değil jinlun
regale ufak mufak dedim de bu gidişle sırf görüntüden dolayı regale geçicem
clint
28 Mayıs 2006, 17:13
bari bu kadar birebir aynısını yapmasalar ithalatçı firmdada akıl yokmuş adam der çinliye kardeş bu motrdan zaten çok var farklı markalar adı aaltında benimkini biarz farklı aksesuarla yolla bu ne yaw jinlun bu.
satacam valla bendeki jinlunu bu gidişle sırf bu yüzden hangi motora baksam hepsi bire bir aynı jinlun tarzı yada tarzı bile değil jinlun
regale ufak mufak dedim de bu gidişle sırf görüntüden dolayı regale geçicem
Zaten neredeyse 1 yıldır takipteyim, Regal dışında neredeyse tüm Çin cruiserları aynı tipte ve özelliklerde... Benim anladığım Çindeki bir ya da iki firma - ki bunlar muhtemelen Lifan ve Zongshen - ile anlaşıp tüm ithalatçılar aynı motorları alıyo ve ufak tefek oynamalar ve isim değişiktlikleriyle satıyolar... Bu da insanı korkutuyo... Zira aynı motoru her önüne gelen başka isimle satıyo anlamına geliyo bu. Bu motorun aynısı Jinlun ve Çelik Crown 250, 150ccliğin aynısı Zealsun 150cc ve yine Jinlun 150... Ben Raptor alacağım, ama bir ara neredeyse bu tip bir motor alacaktım... Aynı motorun peynir ekmek gibi üstelik de farklı markalar altında satılması insanı ürkütüyo. Bir tek Regal'in İngiltere ve Amerika'da ciddi alıcısı olduğunu ve üretildiğini duymuştum, zaten tipi de çok farklı. Ama neticede Çin malı. Bence şu an 150'likte Keeway SL150, 250'likte ise Regal alınacak gibi görünmekte...
sogulcan
28 Mayıs 2006, 17:15
iyi de hocam sen jinlunun taklit olmadığını nerden biliyosun?Belki o çaldı bu modeli?
logaritma
28 Mayıs 2006, 17:33
hocam zaten discovery channelde izledim bir model araba yada motor farketmez 15 mi 25 yıl sonramı ne lisansı iptal oluyormuş yani o modeli artık her marka üretebilirmiş bu işi ingilterede hatta replika (yani sahte emitasyon) olarak üretimi yapan atölyeler var eski corvette leri porcshe leri adamlar eski üretilmeyen üretimden kalkmış her türlü arabayı adamlar eski rover vw motoruyla yeniden üretiyorlar haliyle çokda ucuza satıyorlar ve yasal satılyorda bu arabaları.
şu anda bu çinlilerde zaten bu işin aynısını yapıyorlar onlarda kesin almışlar bir iki modeli artık üretilmeyen onlarda tıpkı bu ingilizler gibi replika şeklinde üretiyorlar adi ve ucuz maldan düşük hacimle ucuz fiyata.
ben hep diyorum bu jinlun bir arka çamurluk seyhanın çamurluğu olsa birebir %100 mırauder biraz tekerlekleri kalınlaştıtrsan jin lun yazılarını çıkartsan bire bir muraduer.
regal reptor zaten adından belli eski honda regal ama adamlar en azından dürüst orjinal adını kullanmışlar.
hocam ben işin bu kısmında değilim en azından bir şey yapıyorlarsa piyasayı görmüyormusun hiç mi kafaları çalışmıyor bu adamların bir motor 5 farklı isim altında getirtilirmi ama şu anda çinlilerde hep diyorum artık şekil belli oldu
150 likde keeway i tek geçerim 250 likde de regal al rahat et bende en kısa zamanda satıcam bu jin lunu
bbaday
31 Mayıs 2006, 16:25
aynı motorlar dogru ama fiyatlar arasında bazen ucuk rakamlar var meselaornek tvde durmadan reklamını yapan kanuni 2 yıl once 250lik seyhanı 5000-6000 ytl ye sattı bu mılleti enayi yerine koymak degilde ne madem 2500-3000 ytl civarınada para kazanılabiliyor
logaritma
31 Mayıs 2006, 17:35
hoca öyledir bu iş kanuni zaten bu işin kaymağını seyhanla yedi bence tigerda o kadar seyhandaki karı etmiyordur.
choppers
31 Mayıs 2006, 19:20
iki motorda beş para etmez salkanonun motorunun aynısı tek fark renkleri ve üstündeki winksler bu motorları almak için çok arastırmak gerekir
logaritma
31 Mayıs 2006, 19:30
yaw şöyle laflar etmeyin bir lafı bir kelimeyi kullanmadan önce iki defa düşünün bu moturuda süren arkadaşlar var tamam motor iyi olmaya bilir belki ama o arkadaşlara en azından saygından bu kadar ağır laflar etmemen lazım anlamıyorum harbiden.
bbaday
31 Mayıs 2006, 22:32
Yaw kanunisinden salcanosuna keaway den osmanlı motoruna hepsi cinli hepsinin fiyatlatları aynı duzeyde kalitede hemen hemen aynı bende bahsettigimiz kalite anlayışı motoru toplayan ustanın becerisinden kullanan arkadasın ne kadar nizami mi kullandıgına gore deisir ve bazende şans gelen 100 motordan5 tanesi sorunlu çıkıyor ama sonuçta hepsi ÇİNLİ
polo34
31 Mayıs 2006, 22:51
http://img143.imageshack.us/img143/9025/resim0948ea.jpg
bu motorun rengi sarpaşın sitesindeki gibi değil, titreşim olayı nasıl ? motor kısmıda jinlunla birebir aynı mı acaba ?
bbaday
31 Mayıs 2006, 23:15
evet arkadaşın motorunun rengi değişik ancak diger modellerdeki gibi sabit renk seçeneği yok anladığımkadarı ile cunkimotoru ilk inceledigim bayiide cok değişik desenli gri renk ve sade gri seçenekleride vardı vibrasyon konusuna gelince bayii bilgisinin olmadıgını soyledi yetkili tamir servisine gittigimde ise bu tip çinli motorların hemöen hemen hepsinin aynı yapıya sahip oldugunu ve vibrasyonun olabilecegini soyledi
boraciner
31 Mayıs 2006, 23:43
bunlar daha çok kurye motoruna benziyor.. lastikleri ve motor hacimleri büyük olmalı
fedos
01 Haziran 2006, 17:31
resimde çok güzel duruyormuş ,acaba içi de öylemi ,
umarım çözülebilecek sorunları olur daha fazlası olmaz .
paru
11 Temmuz 2006, 21:02
Arkaaslar bu sabah bu motorlardan bir tane almayı dusunuyordum fakat makinayı ithal edenin web sitesinde tavsiye edilen anahtar teslimi fiyatları gorunce almakdan vazgectim 150cc lik motoru bayide bana pesin 4500 ytl dediler oysa sitedeki fiyatı 2474 250cc lik motora ise aynı bayii 4500 ytl dedi iyiki almamısım bu site sayesinde az cok urunlerin ortalama fiyatlarını biliyorum sonucda hepsi çinli buarada makinalarda standart ozellik olarak digital vites ve yakıt gıstergesi bulunuyor ayrıca cep telefonu ikaz ozelligide mevcut gorunusude ozellikle 250cc nin oldukca kaslı
Ayrica ithalatci firmayı aradıgımda ise bayii ler istedigi fiyatı koymakda ozgurlerdir ESKISEHIRDE pek cok yetkilisatıcı var diger saticillarla irtibata gecerek size en uygun fiyattan alın seklinde oldu bu arada 100km de 2.1 lt. yakıyormus 150 lik olan ben olnların yalancısıyım:queen:
Assagida verdigim fotolar web sitesinden alınmıstır fakat 250lik makina 150likle ikiz gibi benzemesine ragmen 150likden oldukca iri
Sele Yüksekliği : 720 mm
Ağırlık : 141 Kg
Hız(Km/h) : 80
Yakıt Tüketimi : (1/100Km) 2.2
Ön - arka lastik = 110/90-16
Max. Güç : 7.00 / 7800
Max. Tork : 8.20 / 7500
Motor Tipi : Tek Silindir, 4 Zamanlı , Hava Soğutmalı
Tavsiye Edilen Perakende Peşin Satış Fiyatı : 2474 YT
http://www.mysys.com.tr/sarpas/image/present/b/33725.jpg
Model : XT250-16 Black Cyclone
Sele Yüksekli?i : 720 mm
A?ırlık : 155 Kg
Hız(Km/h) : 90
Yakıt Tüketimi : (1/100Km) 2.3
Ön - arka lastik = 130/90-15
Max. Güç : 11.00 / 8500
Max. Tork : 15.00 / 7000
Motor Tipi : Tek Silindir, 4 Zamanlı , Hava So?utmalı
Tavsiye Edilen Perakende Peşin Satış Fiyatı : 3265 YTL
http://www.mysys.com.tr/sarpas/image/present/b/34029.jpg
urunun we sitesi adresi www.sarpaspazarlama.com.tr
arkadaşım bu motorların fiyatlarını bayiler belirler kim nasıl isterse öle satar buna hiç bi şey söyleyemezsin. alamama özgürlüğüne sahipsin.. ki ben sanıyorumki sen yanlış anladın fiyatını ya da ordaki adam karıştırmıştır herkes hata yapabilir bu tür suçlamalarda bulunmadan önce düşün lütfen... ve bu tür
knroadun motorlarının bayiliği bizde de var biz çok fazla satıyoruz o motorları ve de geri dönüş makinenin özelliklerinden olmuyor anca kaza olursa oluyor.
KERVAN YÜRÜMEKTE
yaw şöyle laflar etmeyin bir lafı bir kelimeyi kullanmadan önce iki defa düşünün bu moturuda süren arkadaşlar var tamam motor iyi olmaya bilir belki ama o arkadaşlara en azından saygından bu kadar ağır laflar etmemen lazım anlamıyorum harbiden.
kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana BURDAKİ KONUŞMALAR SAYGI çercevesinde olmalıdır
bbaday
12 Temmuz 2006, 03:15
arkadaşım bu motorların fiyatlarını bayiler belirler kim nasıl isterse öle satar buna hiç bi şey söyleyemezsin. alamama özgürlüğüne sahipsin.. ki ben sanıyorumki sen yanlış anladın fiyatını ya da ordaki adam karıştırmıştır herkes hata yapabilir bu tür suçlamalarda bulunmadan önce düşün lütfen..
arkadaşım tabi ben karıştırıyorum ben kimin ne soylediğini ayrıt edemiyorum ve karıştırıyorum adam kendi bayii listesini okudu ve oradan gösterdi çinli motorlara olan rağbetten dolayı beyaz eşya satan mağazalar da bu işe soyundu bu bahsettiğim satıcıda evkur tarzında beyaz eşya ve ev gereçleri satan bir yer.
Nedsiyeyim senin mantığınla hareket edersek şu anda kim parayı vurursa vurur demek oluyor zaten allahtan tüketici bilinci varda geziyor soruşturuyor araştırıyorz para kolay kazanılmıyor arkadaşım malese biz o fiyatlardan motor satarak kolay ve iyi miktarlarda para kazanamıyoruz.
Arkadaşlar yeni motor alacaksanız muhakkak bir kaç yere sorarak fiyat alınız birkaç gün önce burada birkaç yerei dolaşarak aklımda olan chopper motorların güncel fiyatlarını aldım bir yer salcono satıyor ve fiyatı 3300ytl peşin dedi hemen yanındaki yer ise çelik 250cc ye 6900 peşin fiyat verdi
bende sizin fiyatlardan haberiniz yok galiba diyerek hemen oradan çıktım..
Sözün özü bu çinlileri alırken iyice araştırmak lazım
tarzanabi
12 Temmuz 2006, 16:55
Gerçekten de bayiler çok farklı fiyatlar verebiliyor :silent:
Geçen gün uğradığım Eskişehir'deki kinroad satıcısına (ki mağaza arkadaşalrın da bahsettiği gibi ev-kur tipinde bir mağaza) motorla ilgili bilgileri sorduğumda Eskişehir'de 3 tane yetkili servisi olduğunu söyledi. Halbuki Eskişehir'de BİR TANE BİLE JİNLUN,ZEALSUN GİBİ ÇOK DAHA FAZLA SATAN MARKALARIN SERVİSİ YOK! (burdan yetkililere sesleniyorum :P )
Dahası web sitesinde 3550 ytl civarında fiyat konulan 250cc'lik cruiser modele 4500, taksitle 6000 ytl dedi :pr: Şimdi tamam babacım dedim, evet çalışıyoruz güzel bir gelirimiz de var hamdolsun ama öğrenciyiz diye insan bu kadar da kazıklanmaz ki!
Kaldı ki kanuni ve keeway'den göz zevkimizi doyurmadığı için (kimse alınmaya), jinlun ve zealsun'dan servisi olmadığı için, osmanlı ve masai'den satıcıları adam olmadıkları için vazgeçmişiz..
Acaba diyorum, MT üyeleri olarak birleşip bir şirket kursak, herkese uygun bir marka-model-servis çatısı yapılandırıp kendi markamızı satsak nasıl olur :D
bbaday
12 Temmuz 2006, 23:56
Gerçekten de bayiler çok farklı fiyatlar verebiliyor :silent:
Geçen gün uğradığım Eskişehir'deki kinroad satıcısına (ki mağaza arkadaşalrın da bahsettiği gibi ev-kur tipinde bir mağaza) motorla ilgili bilgileri sorduğumda Eskişehir'de 3 tane yetkili servisi olduğunu söyledi. Halbuki Eskişehir'de BİR TANE BİLE JİNLUN,ZEALSUN GİBİ ÇOK DAHA FAZLA SATAN MARKALARIN SERVİSİ YOK! (burdan yetkililere sesleniyorum :P )
Dahası web sitesinde 3550 ytl civarında fiyat konulan 250cc'lik cruiser modele 4500, taksitle 6000 ytl dedi :pr: Şimdi tamam babacım dedim, evet çalışıyoruz güzel bir gelirimiz de var hamdolsun ama öğrenciyiz diye insan bu kadar da kazıklanmaz ki!
bende bundan bahsediyorum 6000 ytl ye o motoru satmaya çalışıyor tamam serbest piyasa ama bu kadarda olmazki ve tahminim bahsettiğin yer sakarya caddesinde yakında 7000 ytl yaparlarsa şaşırma
Exodia
18 Temmuz 2006, 02:02
Arkadaşlar, motorun özellikleri çok güzel bence. O tipte daha pahalı olan modellerde olmayan özelliklere sahip. Pekte sorun çıkarmayacak gibi görünüyor, güzel bir rodaj dönemiyle, belki bir kaç modifikasyonla daha da iyi olabileceğine inanıyorum. Yani bugün koca Peugot 307 araba da bile şanzıman problemi, en pahalı mercedes te elektrik aksam sorunu, beğendiğimiz chrysler de bile far problemi olabiliyor. Önemli olan bunların giderilembilmesi, bunu da sağlayacak olan servistir. Ben bayi yle konuştum, öyle kaptı kaçtı, kötü niyetle yaklaşan, "olursa olur olmazsa olmaz ne yapalım" demeyen insanlar. Bana güven verdiler açıkçası. Sonuçta fiyat/performans açısından bu fiyata bulabileceğiniz en makul motor. İnşallah 150cc lik Kinroad'u bu haftaiçi alıyorum. Resimleri ve izlenimleri sizlerle paylaşacağım.
bbaday
19 Temmuz 2006, 21:14
alırsan fotolarını ve akabinde yol yaptıkça yorumlarınıda bekliyoruz
Exodia
19 Temmuz 2006, 23:32
Arkadaşlar, servisin yönlendirmesi üzerine Kinroad'dan vazgeçtim ve 250CC'lik Salcano Cruiser'a yöneldim. Kinroad'lar da vites problemi yaşanıyormuş. Hatta servisin söylediğine göre burdan kırıkkale ye giden bir müşteri, yoldan viteslerde problem var diye aramış. Sıkıntı yarattığını söylediler. Salcano'da böyle bir problem olmadığını söylediler. Kinroad'u kötülemiyorum tabii ki çünkü uzun süre kullanmadım bilmiyorum ama sonuçta servis dayımın çok yakın bir arkadaşının. Benim başımı ağrıtıcak bir motoru bana satacağını düşünmüyorum. Böyle deyince de içime kurt düştü çünkü işin erbabı onlar.
Ama yine de fiyatına göre Kinroad Cruiser'ın özelliği çok, fiyatı makul ve motora bindim ve turladım arkadaşlar. Kısa turdan izlenimlerim şöyle;
- Motor düşündüğümden daha güçlü, 150cc az diyenler bence bir test etsinler.
- Koltuğu ve Süspansiyon'ları popomuz en az hasarla yolculuk etsin diye yapılmış. Bence tabi :)
- Paneli ve duruşu göz dolduruyor, ama benim zevkimce o alevler olmasa daha güzel olurdu.
- Rahat kullanışlı ve makul fiyata alıp binebileceğiniz bir motor görüntüsü var. (ama bana "alma" dediler bende salcano'ya yöneldim o yüzden.)
Motoru küçümsemeyin gerçekten tatminkar bir model ama sorun çıkarma olasılığı yüksek bir motormuş. Ama unutmayın ki hepsi böyledir diye bir kaide de yok, çin motorları da küçümsemeyin, eğer çin olmasa bizler motora bu kadar makul fiyatlara binemezdik bence (ÖTV ve KDV konu dışında). Hal böyle olunca da hepimizin hayallerini süsleyen motorların fiyatları da rakip olmadığı için iyice yükselirdi.
Sonuç olarak ben birşey olursa ortada kalmayım diye vazgeçtim, uygun fiyata motosiklet sahibi olmak isteyenler için güzel bir seçenek.
Not: Servis'in kalite, fiyat/performans, yedek parça, tamir-bakım açısından yaptığı sıralama da şöyle;
1. Salcano Cruiser
2. Çelik Crown Cruiser
3. Kinroad Cruiser
bbaday
21 Temmuz 2006, 14:05
salcanoyu ne kadardan alddın fiyat nedir?
burada bir yer 6900 ytl dedi peşinde 5000 ytl civarı sanırım senin fiyatr nedir
alialince
21 Temmuz 2006, 15:24
http://www.salcano.com/motor_modeller/250_4.html
fiyat 3.250 napıyo bunlar arkadaşlar
bbaday
22 Temmuz 2006, 02:08
evet tavsiye edilen tüketici fiyatı o bahsettiğin rakam ama satıcılar çok fazla kar marjı koyarak satabiliyorlar
kinroad in ankada merkezini aradım(sanırım ankara idi aklımda öyle kalmuş)
sizin yazdığınız fiyatın çok üstünde satıyorlar dediğimde istiyen istediği fiyattan satar şeklinde cevap verdi nedense biz motorculara ve motor kullananlara karşı inanlmaz bir saygısızlık var
bunun nedenin çözemedim ama bu bir tutku ve gülü seven dikenine katlanırmış
Exodia
23 Temmuz 2006, 01:48
Linkteki fiyat 3,250 ama plaka+ruhsat dahil değil buna. Üstüne bir de aldığınız yer iyi kötü bir kask, kilit vs aksesuar veya sizi tatmin edicek bir hediye de veriyordur yanında. Siz de birkaç aksesuar alırsınız motorunuza elbet (Çanta gibi). Böylelikle kendi yaptığınız git gel, telefon, sıcağın alnında gezme masraflarınızı da koyarsanız, Salcano düz rakam, kask,mont,plaka,ruhsat,çanta,git gel ve extra masraflarınız dahil olmak üzere 4000 YTL'ye ulaşıyor. Bu masrafları da göz ardı etmeyin.
Şimdi bana sen nasıl bir adamsın diyceksiniz ama Salcano'dan da vazgeçtim arkadaşlar, 150cc'lik Çelik Crown Cruiser alacağım. Neden diye sorarsanız, ben bu motoru yazlığa götürüp orda kullanmayı amaçlıyorum. Büyük bir motor alınca da onu yağlayıp ballayıp yazlıkta bırakacağım. Yazlık yerde de öyle aman aman bir motora ihtiyacım olmayacağı ve Çeliğin motor gücünden dolayı daha ucuza gelmesi sebebiyle Çelik Crown'a yöneldim. Arkadaşlar Çelik ve Salcano başınızı ağrıtmıycak ürünlerdir. Servis'in bana söylediği bu. Benim forumdan okuduklarım ve servisin bana veriği bilgiler doğrultusunda Kinroad için benim edindiğim fikir, "İyisi çok iyi, kötüsü çok kötü" 'dür. Bu da bir risktir. Ben risk almak istemediğim için önce Salcano sonra Çelik Crown'a yöneldim. İzlenimlerim bunlar.
Kar marjı meselesinede açıklık getireyim. Bayi'ler distribütörlerden aldıkları ürünleri istedikleri fiyata satabilirler, fakat belli bir fiyatın altına da düşemezler. Bu fiyata, kendi maaliyetleri; motoru getirtme, stokta tutmak, hatta vitrinde ki ürünü müşterinin mıncıklaması sonucu, bu ürün mıncıklanmış diye tüketci nin satın almaması, elektrik, su, maaşlar vs vs. - bunlar birer maaliyettir ve motorun fiyatına yansıtılmadığı takdirde firma zarar eder + kendi karları dahildir. Hani derler ya "Abi vallahi kurtarmıyor!". Fiyatlada ki bu yüksek dalgalanmalar da bu maaliyet analizinin iyi yapılmamasından ve biraz da firmaların tabir-i caizse tüketiciyi yolmak suretiyle biraz daha fazla kazanç elde etmek istemelerinen kaynaklanıyor.
Salcano SM250-4, Çelik Crown 150 ve 150cc Kinroad Chopper, bu üç makineyi de bizzat test ettim arkadaşlar. 125cc Jawa Dakar'da yolda. Resimler, izlenimler, uyarılar ve satın alma rehberi yolda. Bu makinelerle ilgili sorularınızı da memnuniyetle yanıtlarım.
Az biraz bilgi verebildiysem ne mutlu bana... Herkese güvenli sürüşler...
alialince
24 Temmuz 2006, 15:06
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=7428&page=7
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14145
çelik motosiklet için şuralardaki yorumları okuyun ondan sonra karar verin bence arkadaşlar paranız heba olmasın
ispanyol
30 Temmuz 2006, 19:10
arkadaşlar salcano sm 250-4 ankarada anahtar teslim 3,400 ytl sakın başka yerde kazık yemeyin eskişehir'den gelin buradan alın ve gidin karlı çıkarsınız oradaki esnaflarda ağızlarının payını alsınlar :cat:
bbaday
30 Temmuz 2006, 19:46
tam olarak satan bayinin adresi ve telefonu verebilirmisin?
ispanyol
12 Ağustos 2006, 19:14
www.parumotors.com tel:0312 3854479 adres:bağdat caddesi no:386 ostim /ankara buradan yardımcı olurlar
bbaday
24 Ağustos 2006, 21:44
Motosikletimi kullanmaya başladım zamanla motor hakkındaki yorumlarıda yazacağım
http://img246.imageshack.us/img246/1194/dsci0003hc1.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/5923/nbnkg4.jpg
http://img486.imageshack.us/img486/5402/dsci0005cq0.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/5980/dsci0006jd3.jpg
işse buda turbo sistemi :)
zs 200 gs
02 Nisan 2008, 11:48
Motosikletimi kullanmaya başladım zamanla motor hakkındaki yorumlarıda yazacağım
http://img246.imageshack.us/img246/1194/dsci0003hc1.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/5923/nbnkg4.jpg
http://img486.imageshack.us/img486/5402/dsci0005cq0.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/5980/dsci0006jd3.jpg
işse buda turbo sistemi :)
------------------
merhaba adım ömer,
mail adresim omer.ercan@superonline.net veya pain_off_death@hotmail.com sizin motorunuzdan almak istiyorum maıl adresıme telefon numaranızı atarsanız motorunuzla ilgili bır kac soru sormak ısterım; ılgıniz ıcın smdıden teşekürler.
proggressive
12 Haziran 2008, 17:08
slm arkadaşlar ben 2006 model kinroad kullanıcısıyım.2 yılda yaptığı sorunu söyleyeyim.beyin öldü bide 2.fitese atarken debraj balatası eskiyse bazen boşa atıyor onun haricinde motora anahtar değmedim yağını 3 aydan 3 aya komple sıfırlıyom.yani anlatıldığı gibi kötü bir makine değil.ben memnunum bi dezavantaşı v motor olmaması:pale:
proggressive
13 Haziran 2008, 18:41
BENZİN FİYATLARI
İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 YTL/Litre) % 20 oranında artış göstererek
4,20 YTL/Litre
seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.
Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz.
HEMEN ve aklımızı kullanarak!
Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı.
Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.
Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da
2,45 YTL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.
Hatırlar mısınız, fiyatları 2 YTL'ye çıkartırken dünyada petrol rezervlerin tükenmeye başladığını söylüyorlardı.
Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasına sahipler.
O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.
Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları bölgelerinden vurmak gerekiyor:
BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!
NASIL MI?
Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz.
Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!
Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki iki petrol şirketlerinden BENZİN ALMAYALIM:
TOTAL VE SHELL
Bi Düşünün!
En büyük iki petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca TOTAL ve SHELL müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI
GEREKEN ŞU!
Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.
Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..
Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz
EVET, KAZANABİLİRİZ,
ANCAK.......
Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL ve SHELL
haricindeki benzin istasyonlarından
ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!
VAR MISINIZ bu savaşı kazanmaya?
bbaday
15 Mart 2009, 21:27
hala kullanızyoruz alete 3 yıldır kahrımı çekiyor halende cok az sorun çıkarttı
ferhatkars
28 Haziran 2012, 00:09
aha ben de aldım xt 250....
hala kullanan var mı...
45Chopper60
03 Eylül 2017, 00:28
Selamin aletkum beyler hala xt250 kullanan arkadaslar varmi varsa bi bilgi verebilirmi acaba hala kullananlar nasil
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO