PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 CBR 125r ve 2015 Apache RTR 150 HyperEdge Hakkında sorular

rhym
16 Mart 2015, 23:21
Arkadaşlar ilk motorumu nisan 15 tarihine sipariş verdim. Daha önce 2015 Tvs Apache RTR 150 HyperEdge almayı düşünüyordum fakat eski modellerindeki titremenin devam ettiğini söylediler, istediğim renk seçeneğinin olmaması ve motordaki büyüklük sebebiyle supersport'a yönelip 2015 model cbr 125r almaya karar verdim. İki motor hakkında neler düşünüyorsunuz sizce doğru bir seçim mi yaptım.? TVS daha atik diyorlar ben pek şehir dışı gitmicem zaten tecrübem az küçük şehirdeyim arabaların sıkıştırmasıda istanbul trafiği gibi olmuyor burda. CBR 125r için hantal kalıyor diyorlar uygun bir seçim yaptım sizce boyumda 1.70 69 kiloluk tüysiklet bir adamım kontrol açısından cbr daha uygun olur gibi geldi bana.. Piyasası ve müşteri yelpazeside geniş satarkende zorlanacağımı düşünmüyorum. Kafama takılan önemli noktalardan biri bu motoru aldıktan sonra neler yaptırmam gerekiyor yani şöyle mesela fabrika çıkışı tekerleri çok kayıyor diyorlar eski modeller için. Ama burdaki bayi yeni modellerde bu teker probleminin çözüldüğünü söyledi bilmiyorum satışı kolaylaştırmak içinde söylemiş olabilir o yüzden sizlere danışmak istedim. Fren sistemleri TVS nin arkafrenler kampanaymış bu disk ile kampananın farkı nedir hangisi daha kullanışlıdır. CBR ın debriyajındaki yumuşaklık sorun yaratırmı vites geçişlerinde gerçi sipariş verdim artık çok geç ama genede 2015 model TVS ve CBR 125r kullanan arkadaşlar varsa sevabına aydınlatırsa çok bahtiyar olurum. Saygılar.:cat:

imtarky
17 Mart 2015, 00:14
Bende 2014 model CBR125R sahibiyim madddi imkanlar yüzünden bir ara apache düşünüyordum. Sonra abim sağolsun destek çıkınca CBR125R aldım. :)

Apache'nin titreşim olayı doğru titriyor baya baya ama rahatsız olan var olmayan var bence çokta takılacak bir durum değil, apachi daha seri kesinlikle CBR'a oranla. Ben ev - iş arası kullanıyorum hantallığı beni zorlamıyor zaten çok az yakıyor ve konforlu kullanırken çok zevk alıyorum, satma olayı evet ben kırmızı ışıkta durduğumda, bir yere çektiğimde genelde soruluyor satıyormusun diye.

Kız arkadaşımla bir ara çok bunalmıştık bu muhabbetten 3 saat içinde 4 kişi sormuştu ve en son kırmızı ışıkta birisi satıyormusun diyince gülmüştük.

IRC lastikler cidden kötü. Değiştirirsen kesinlikle iyi olur ben frenlemelerde kayıyorum mesela o yüzden temkinliyim. Ama geçen sene yağmur altında sırılsıklam olduğum bir gün vardı yolda yakalandım sağanak yağışa ve o gün 1 gram kayma yaşamamıştım çok ilginçtir.

EneS_Turker
17 Mart 2015, 00:23
Eski cbr 125 ve şuan apache kullanıcısı olarak, ikiside sağlam hoş motorlardır.. son hız olarak cbr daha iyi yalnız ataklık ve uzama konusunda apache çok daha seridir.. ve titreşim olayına gelince , cbr de titreşim yokmu sizin yav ? benim kullandığım cbr 125ler mi sorunluydu yoksa.. alayı titriyordu.. en az apache kadar hemde.. hatta bi arkadaşımı evine bırakmıştım 100mt kala sağa çektirip indi motordan çocuğum olmucak lan bu ne böyle diye .. :) titreşim ikisinde de var kısaca.. tarz ve zevk meselesi ikiside kolay kolay üzmez..

Sado39
17 Mart 2015, 00:27
Youtube da cbr125r kullanan motovlogger ler vardı biraz araştır bulursun. Klansmanında efsanedir. :)

umuterdogdu
17 Mart 2015, 00:50
Bende maddi nedenlerden dolayı başka markalara yönelmeye başladım 125 lik motor ıcın herkes pahalı diyor :'(

imtarky
17 Mart 2015, 01:04
Bende maddi nedenlerden dolayı başka markalara yönelmeye başladım 125 lik motor ıcın herkes pahalı diyor :'(

Evet 125'liklere göre pahalı ama sonuç olarak rakibi YZF R125'te pahalı tercih meselesi aslında sen neden başkasının dediklerine bakıyorsunki ?

Malı kullanacak olan sensin. Motor'a ihtiyacın var ise ve beklentin ne ise başkasından neden fikir alıyorsun.

Ben mesela scooter'dan geçmeyim. 1 sene fln düşündüm o paraya klasik üstüne xxx koy şunu al muhabbetine yapılıyor.

Senin beklentin ne öncelikle ? Ben mesela ilk vitesli tecrübemden dolayı tercih ettim, tipide önemliydi benim için, 2.eli de çok hızlı gidiyor hatta 2.el aldım ben alana kadar ne satıcılar gördüm resmen şok oldum, servis ağı iyi. Düşün ben anadolu yakasındayım oturduğum yerde servisi var genelde kadiköy bostancıya gidiyorum gezmeyee orda da var işe giderken önünden geçtiğim bir servis var daha ne olsun. En önemliside yakıtı ve konforu oldu. Cidden az yakıyor 2 kişi binmeme rağmen konforluda :)

Artılarını eksilerini biliyorum kararımıda ona göre verdim. Sen milleti dinleyeceğine bence önce kendini bir dinle bak bakalım taleplerine cevap veren bir model mi ?

rhym
17 Mart 2015, 02:39
Bende 2014 model CBR125R sahibiyim madddi imkanlar yüzünden bir ara apache düşünüyordum. Sonra abim sağolsun destek çıkınca CBR125R aldım. :)

Apache'nin titreşim olayı doğru titriyor baya baya ama rahatsız olan var olmayan var bence çokta takılacak bir durum değil, apachi daha seri kesinlikle CBR'a oranla. Ben ev - iş arası kullanıyorum hantallığı beni zorlamıyor zaten çok az yakıyor ve konforlu kullanırken çok zevk alıyorum, satma olayı evet ben kırmızı ışıkta durduğumda, bir yere çektiğimde genelde soruluyor satıyormusun diye.

Kız arkadaşımla bir ara çok bunalmıştık bu muhabbetten 3 saat içinde 4 kişi sormuştu ve en son kırmızı ışıkta birisi satıyormusun diyince gülmüştük.

IRC lastikler cidden kötü. Değiştirirsen kesinlikle iyi olur ben frenlemelerde kayıyorum mesela o yüzden temkinliyim. Ama geçen sene yağmur altında sırılsıklam olduğum bir gün vardı yolda yakalandım sağanak yağışa ve o gün 1 gram kayma yaşamamıştım çok ilginçtir.

Dostum 2015 modeldeki tekerler farklımı acaba 2014'lerden. Birde hangi marka tekerler tercih edilmeli en sağlıklısı hangisidir. Kalın tekerler hızı kesermi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

Eski cbr 125 ve şuan apache kullanıcısı olarak, ikiside sağlam hoş motorlardır.. son hız olarak cbr daha iyi yalnız ataklık ve uzama konusunda apache çok daha seridir.. ve titreşim olayına gelince , cbr de titreşim yokmu sizin yav ? benim kullandığım cbr 125ler mi sorunluydu yoksa.. alayı titriyordu.. en az apache kadar hemde.. hatta bi arkadaşımı evine bırakmıştım 100mt kala sağa çektirip indi motordan çocuğum olmucak lan bu ne böyle diye .. :) titreşim ikisinde de var kısaca.. tarz ve zevk meselesi ikiside kolay kolay üzmez..

katılıyorum dostum titreşim işin bahanesi belkide daha yeni başlıcam zaten bunu pek hissedeceğimi sanmıyorum ama kullanırken kontrol ederken sıkıntı yaratır belki diye düşündüm bide boyutlar küçük benim 170 boy var sele boyuda ufak cbr ın ondan onu tercih ettim. Kimin ne dediği belli değil bide biri diyor masaj aleti gibi biri diyor 2 sene kullandım hala titriyorum neler neler. Tvs nin adı çıkmış yani anlıcağın :D

Seko
17 Mart 2015, 10:40
Apache ile CBR125R'ın kıyaslaması olmaz ama bence çok pahalı.

YouSuffer
17 Mart 2015, 11:11
2015 kesinlikle alınmaz, bende cbr kullanıyorum 2. el aldım şuan satıyorum gerçekten sınıfının yamaha yzf 125 e gelen zam ile tek motosikleti oldu, lastikler berbattır hep satıcı ne derse desın bir lastik değişimi şart. Ama bu paraları vermeyin temiz 2. el alın. Onun dışında söylenilecek bişey yok harika motordur