Orijinalini görmek için tıklayınız : Hero Hero Karizma R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Usta güzel bir iş çıkarmış olsa da fazladan vida ile sıkma yapması hoş değil. Ben olsam böyle bir şeye izin vermezdim. Önce Hero'nun açıklamasına uymak lazım olmazsa başka yöntem düşünülürdü.
Senin içine sindiyse sorun yok tabi...
Red_Whiskers
17 Nisan 2016, 18:47
Benim için sorun yok çünkü attığı vidalar yan granejlarin alt tarafındaki iç kısımda atılmış siyah küçük vidalar görünmeyen bir yerde ve sadece el yordamıyla hissedilebiliyor , sürekli duyacagim zırıltı sesi yerine granajin alt iç kısmındaki iki küçük vidayı tercih ederim ;)
A.Volkan
18 Nisan 2016, 14:07
Kenan hocam vidaları attırmadan bu sesi kesmenin başka bir yolu yok galiba! Hndistandan heyet falan geldi demişti biri bu konu ile ilgili sanırım
fleast
19 Nisan 2016, 16:16
Red_Whiskers rica etsem yalıtımı yapılmış yerlerin resmini çekip atabilirmisin.
Subra
23 Nisan 2016, 21:56
bugün test ettim.titreşim apacheeden az titriyor.hızlanma müthiş.
Subra
27 Nisan 2016, 11:12
eee hani bizim herocular?konu öldü mü?ven de aldım bi kırmızı salı günü elimde İnaşallah...
Ses ve titreşim mevzularından sonra konu öldü. Ben de motoru yakından inceleyince vazgeçtim, artık ilgilenmiyorum. Denk gelir de sürersem fikrim değişebilir.
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 12:32
1200 km ye ulaştım buradan ilk izlenimlerimi daha önce belirttim .
piyasaya bakarak tam bir fiyat performans ürünü
titreşiminden önce bu motosiklette ve firmada bahsedilecek bir çok özellik var ki 100 km hıza kadar rahatsız edici bir durum hisetmedim (tabi buda göreceli bir kavramdır kimin daha önce hangi motosiklete bindiğine ve beklentisine göre değişir)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
5 yıl ve 5000 km en önemli etken ve distribütor olan Soysal Grup gerçekten Hero ya yatırım yapmış bir kaç mailime servisler müdürü Serhat Bey dönüş yaptı bizzat telefonlada aradı bu kullanıcılar için güzel bir done .
kıyas edilen motosikletlere bakarsak mesala bu makinayı ben alırken lansman fiyatıyla pulsar 200ns den 2200 lira daha düşük bir fiyata aldım ki kendi akdıgım motosikletin fiyatının neredeyse %33 üne tekabül ediyor.
onun için bu tip kıyaslamalara girmiyorum zaten her türlü karşılaştırmayı Hintli vatandaşlar malum video sitesinde fazlasıyla yapmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
*5 yıl ve 50.000 km garanti demek istemiştim ( akıllı telefonun azizliği ) :)
Salih_T
27 Nisan 2016, 13:22
Ses ve titreşim mevzularından sonra konu öldü. Ben de motoru yakından inceleyince vazgeçtim, artık ilgilenmiyorum. Denk gelir de sürersem fikrim değişebilir.
valla bende ses ve titreşimden sonra fikir değiştirenlerdenim..
Bu sezon motosikleti değiştirmeye kararlıyım.. Salcanomu satışa çıkardım..
Geçen hafta Bajaj deneme sürüşününe katıdım.. az biraz titreşim var ama ns200 ü beğendim.. AS150 kalıpolarak tam benlik ama gücü ns200 ile kıyaslanamaz..
karizmayı bi test edemedik gitti.. bajajı almadan test etme imkanı olursa güzel olur.
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 13:39
valla bende ses ve titreşimden sonra fikir değiştirenlerdenim..
Bu sezon motosikleti değiştirmeye kararlıyım.. Salcanomu satışa çıkardım..
Geçen hafta Bajaj deneme sürüşününe katıdım.. az biraz titreşim var ama ns200 ü beğendim.. AS150 kalıpolarak tam benlik ama gücü ns200 ile kıyaslanamaz..
karizmayı bi test edemedik gitti.. bajajı almadan test etme imkanı olursa güzel olur.
Bajaj AS'IN 220 lik versiyonu gelseydi benimde ilk bakacagım motosiklet olurdu. Malesef 150 olanı ülkemize giriş yaptı. :(
Bajaj 200 ns olayına gelince yukarıda belirttiğim gibi Karizmanın fiyatının( benim aldığım) %33 daha fazla bu kıyaslama yapmak için büyük bir rakam , yani biraz matematik yaparsak 200ns i 11.000 liralık bir motosikletle kıyas etmek gibi bir durum . :)
Olay benim için özetle şu :150 cc parasına 223 cc 19.5 bg motosiklet ve 5 yıl garanti ve hiçe atılamayacak bir geçmişi ve üretimi olan Hero markası :)
Bu motorla piste giren sizden biri mi :)
A.Volkan
27 Nisan 2016, 14:38
Ben motoru istanbulda bir bayide denedim.Daha önce cbf spacy ve ace kullandım.
Tekrar yazıyorum motor gayet güçlü çekişi şekli güzel ve kaslı benim gibi 120 kilo ve boyu 1.81 olan birinde bile gayet iri durdu.Yaklaşık 10 dakika gibi motoru kullandım.Açıkçası biraz titreşim var ama bir tvs apaçi kadar mı onu bilemiyorum!
Ayrıca biraz öne yatık kullanımı var son olarak malzeme kaliteside fena değil ! Tam bir fiyat performans ürünü!:cat: Bu fiyata başka 20 beygir motor var mı? Açıkçası ben birde pulsarı test etmek istiyorum.
Bakın işte bu kadar adam tereddütte kalıyor ama Hero gitsin beş altı şehirde test yaptırıp diğerlerini sallamasın, üstüne üstlük foruma girip bu kadar basit konulara bile cevap yazmasın. Benim için denemediğim sürece Hero Karizma diye bir motor yok.
Sayın Hero yetkilileri, buraları okuyorsunuz ama malesef oradan sadece okumanız bir işe yaramıyor. Gördüğünüz üzere motorlarınızı başlıklarına artık haftada bir girilir oldu. Motorlarınızın popülerliği düşüşte, haberiniz olsun.
bugramazlum
27 Nisan 2016, 15:50
Herkese merhabalar. 200 cc civarı motosiklet almayı düşünüyorum. Araştırma yaparken hero karizma dikkatimi çekti. Kullanan arkadaşlar önerirmisiniz? Sizce alınabilir bir motosiklet mi? Tespit ettiğiniz negatif yanları nelerdir?
Mustafak44
27 Nisan 2016, 16:15
titreşim az rahatsız etmiyor sesde contayla bayağı azaldı artık duymuyorum bile test etmek istersen buyur gel :) alanlar pekte şikayetçi değil gücü kuveti yerinde yakıtta az
titreşim az rahatsız etmiyor sesde contayla bayağı azaldı artık duymuyorum bile test etmek istersen buyur gel :) alanlar pekte şikayetçi değil gücü kuveti yerinde yakıtta az
Bursa'daysan gelip bakarım.
Subra
27 Nisan 2016, 19:28
dostlar yapmayın etmeyin.ben de önyargılarla bindim test motoruna ses vardı çözümü de var takmadım kafaya.sonra titreşimini inceledim ve alçak yüksek devir arasında titreşim farlı pek yok düşük vides dibe dayadım devri bağırttım motoru bi süre....titreşim belli bi düzeyin üzerine çıkmıyo sabit kalıyo ve rahatsız edici değil.tüm bunları yaparken dizlerimle depoyu sıktım depo gazla titremiyo elcikler de fena değil ayaklarda hissettim sadece.o da aşırı değil.apache den kesinlikle az.ama en önemlisi tork testiydi benim için dimdik yokuşa düşük devirle 3. vides girdim baktım bayılmıyo hayvan.dedim sonra bu motor kesinlikle alınır!
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------
hele ki 150liklerle sakın kıyaslamayın arkadaşlar.mu hakkak sürmelisiniz test etmeden karar vermeyin gaz verince insan korkuyo üzerinden atacak diye...fiyatı da çıkacak değere binmeden alın.
goreny
27 Nisan 2016, 19:41
Cbf 150 mi 2015 aralik ayinda aldim.eger almasaydim alacagim motor kesinlikle karizma olurdu.
Bence degerlenecek bi motor almak isteyenler kacirmasin.
Ahmet135
27 Nisan 2016, 22:22
Ya karizmayi alan ardslr pakete kullanilirmi yoksa hunk mu alayim onun icin lutfen cvp bklyrm
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 22:34
Pakete derken kuryelik mi kastettiniz ?
Karizma diğer Hero modellerine göre daha uzun ve yüksek fakat şehir içinde çok pratik ve seri geldi bana ki daha önce kullandığım motosikletlerde böyle hissetmeme neden olmuştur.
Hero 81 ilde roadshow yapacak bu test günleri tüm bölgelerde bir plan dahilinde yapılacakmış bunlara katılabilirsiniz çok daha net karar verebilirsiniz.
Ben bayiye gittiğimde 5 modelide gördum Karizma bariz olarak ben bunların abisiyim diyordu ;)
Ahmet135
27 Nisan 2016, 22:53
Surmedim ama uzerine bindim calistirdim hunk ve karizma evet bariz buyuk karizma ama ben kuryelik yapiyorum suan 2_3 gun icinde ya hunk alcam ya karizma hangisini alayim die dusunuyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
Karizmaya yazik mi olur kuryelikte hunk mu alsam ama almisken de biraz iy olsunki uzun yolada gitsin istiyorum hayirlisi kararsiz kaldim ikisi arasinda inceliyorum baya bariz guc farki var ikisi arasinda son gunlerim alcam ins
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 23:08
İkisinin arasında 7 kilo ağırlık farkı var Karizma 7 kilo daha ağır ,oturuş pozisyonu daha spor öne doğru fakat insanida yormuyor.
Hunk'un göstergeleri bana gore daha ggüncel bir tasarım fakat ben Karizmanin 3 lu kadran tasarımıni da sevdim , Hunk'un bir artısı da arka frende disk seçeneği mevcut
Sele yükseklikleri hemen hemen aynı Karizma 810mm hunk 800mm aradaki bariz farklerdan biri hunk'un arka teker 100 karizmanin 120 ;)
Karizma biraz daha uzun bir motosiklet ve en güzel artisi 19.5 bg 110-115 e kadar çok güzel hızlanıyor .
Yakıt konusunda bariz farklar olmayacaktır sizin fiziki yapinizda seciminizde önem arz edecektir Hunk daha derli toplu bir motor Karizma daha uzun ve yüksek . :)
Subra
27 Nisan 2016, 23:30
yakıt olarak hunk daha iyidir.ama ikiside gider pakete.heronun scooterlerini alma ama.kullananlar pek memnun değiller.70i geçmiyo diyolar geçince yakıtı fondip yapıyomuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
kardeşim arada bin lira fark var fazla düşünme.neyine yazık edeceksin ki?asıl seni heyecanlandıran motoru almazsan yazık edersin...
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 23:37
yakıt olarak hunk daha iyidir.ama ikiside gider pakete.heronun scooterlerini alma ama.kullananlar pek memnun değiller.70i geçmiyo diyolar geçince yakıtı fondip yapıyomuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
kardeşim arada bin lira fark var fazla düşünme.neyine yazık edeceksin ki?asıl seni heyecanlandıran motoru almazsan yazık edersin...
Katılıyorum ikisininde üzerine bin hangisine işte bu diyorsan hangisi sende heyecan uyandirirsa onu al , amacına yönelik olmadığına inanirsan ya da için isinmazsa diğer modelle takas edebilirsin ;)
Ben Dragstar1100 mu alayim Varadero 1000xl mi alayim derken Hero Karizma R aldım ;)
Ahmet135
27 Nisan 2016, 23:45
Ben 1.78 boyunda 90 kg Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin fiyat farkindan deil aslinda karizma icin cok titresimi var kafa grenajinda sorunlu falan die yorumlar cok oldu hunkta hic olmadi ama benim icimde karizmaya isindi hunk kalipli ama karizma da karizma harbiden bu kafa granaj sorununu sorcam alcagim yere cozerlerse veya cozumu gercekten varsa alirim
Suan kullandigim motor salcano tiger sport modeli 100 luk kesinlikle titremiyo buna titresim denmez felaket bise ☺☺☺ bu motordan sonra karizmadaki bana titresim gelmez ama yinede pek sorun yasmayim istiyorum cunku bu motorum 5 ay oldu alali ama 5 yil katladi omrumu cok sukur isteyen cikti satiyorum alcam hunk veya karizma ins.
Alan kullanan ardslr cokmu rahatsiz ediyo kafa si karizmanin
Red_Whiskers
27 Nisan 2016, 23:54
Ben kafa ziriltisini cozdum önceki mesajında neler yapıldığını da yazdım bana gore tamamen montaj hatası şuan rahatsız olmuyorum sesde neredeyse tamamen kesildi ama benim ustam kendi gayretiyle baya uğraştı .
Titresim olayına gelince ben makinayıaalınca 1 ay kadar süreyle 2014 Hyosung gt250r ile beraber kullandim ki Hyo V motor çift silindirdir titremez aynı gün içinde motor degistirdigimde dahi oh be titremiyor ya da bu titriyor diyemedim 90-100 km hıza kadar hissedilmiyor ( bana gore )
Şehir içinde aynıggün 200 km karizma kullandım zevkle bindim yiprandigimi hisettemedim fakat herkesin kendi deneyip almasından yanayım ssonuçta tek silindir bir Hintliden bahsediyoruz ;)
Ahmet135
27 Nisan 2016, 23:59
Evet okumustum ziriltiyla ilgili yorumunu okumustum suan bida okudum baya is gormussunuz hakkimizda hayirlisi bklm alirsam burdan yazarim artik ankaradayim ben burdaki bayi fiyatta inmiyo cankiridan alcam 250 tl fark var oda tlfda gitsem dahada dusururum hrde dusmesede otobusle 18 tl gider motorla 20 tl yakar gelirim
Mustafak44
28 Nisan 2016, 10:06
bu fiyata bu motor güç görüntü süper titreşim çok az kafa zırıltısını yaptım zırıltı yok yakıt gerçekten az yakıyo birdaha alacak olsam 150cc asla almam yine bunu alırım
Ahmet135
28 Nisan 2016, 10:37
bu fiyata bu motor güç görüntü süper titreşim çok az kafa zırıltısını yaptım zırıltı yok yakıt gerçekten az yakıyo birdaha alacak olsam 150cc asla almam yine bunu alırım
Kafa ziriltisini nasil hallettiniz
Mustafak44
28 Nisan 2016, 10:46
Kafa ziriltisini nasil hallettiniz
ön rüzgarlık camıyla kafa grenajının birleştiği yere vidaları gevset sağlı sollu lastik fitil koy bitti zırıltı yok
Ahmet135
28 Nisan 2016, 11:29
ön rüzgarlık camıyla kafa grenajının birleştiği yere vidaları gevset sağlı sollu lastik fitil koy bitti zırıltı yok
Aldiktan sonra denicem krdsm saolasin
Subra
28 Nisan 2016, 13:52
arkadaşlar bu motora koruma demirleri çanta demiri ve yan ayak gibi aksesuarları nereden temin edebiliriz?
Mustafak44
28 Nisan 2016, 14:02
arkadaşlar bu motora koruma demirleri çanta demiri ve yan ayak gibi aksesuarları nereden temin edebiliriz?
yan ayak ve ön koruma var ama çanta demiri daha çıkmadı
Ahmet135
28 Nisan 2016, 14:24
Ne yani alsam arkaya canta koyamicam mi kuryelik yapcam evet ya arkaya cantayi nasil koycam yer yokki
Red_Whiskers
28 Nisan 2016, 14:34
Hero genel merkez ile konuştugumuzda koruma demiri, yan ve arka çanta demirleri, tur camı, ve alt grenaj parçası için çalışmalar ve görüşmelerin sürdüğünü söylemişlerdi.
yan ayaklık hero tarafından gönderilecekti (ücretsiz) servisten aradılar yan ayaklık gelmiş taktırmaya gidecegim.
koruma demiri var fakat başka motosikletler için yapılmış ben Karizmaya yakıştırmadım.
Yalovada bu işi yapan bir çogumuzun bildigi İrfan bey var onunla irtibata geçersek kullanıcı sayısı arttıgında bu aksesuarlar mutlaka gelecektir.
motosiklet uzun ve cüsseli oldugu için bu aksesuarların hepsinin çok yakışacagını düşünüyorum.
ben şahsım adına İrfan Bey'e mesaj attım (irf motor) bir kaç arkadaş daha istekte bulunursa çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacaktır
bugramazlum
28 Nisan 2016, 15:38
Hero genel merkez ile konuştugumuzda koruma demiri, yan ve arka çanta demirleri, tur camı, ve alt grenaj parçası için çalışmalar ve görüşmelerin sürdüğünü söylemişlerdi.
yan ayaklık hero tarafından gönderilecekti (ücretsiz) servisten aradılar yan ayaklık gelmiş taktırmaya gidecegim.
koruma demiri var fakat başka motosikletler için yapılmış ben Karizmaya yakıştırmadım.
Yalovada bu işi yapan bir çogumuzun bildigi İrfan bey var onunla irtibata geçersek kullanıcı sayısı arttıgında bu aksesuarlar mutlaka gelecektir.
motosiklet uzun ve cüsseli oldugu için bu aksesuarların hepsinin çok yakışacagını düşünüyorum.
ben şahsım adına İrfan Bey'e mesaj attım (irf motor) bir kaç arkadaş daha istekte bulunursa çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacaktır
Benim sakaryada ki zirve motor hero bayi inde incelediğim karizma da yan ayaklı yoktu ve opsiyonel olduğu söylendi. Eğer ücretsiz olarak takılacaksa bende isteyeyim motosikleti alırken o halde
Red_Whiskers
28 Nisan 2016, 16:29
Kesinlikle yan ayaklığınızı isteyin Servisler genel müdürü Serhat Bey yan ayaklıkların Hindindastan gelen motosikletlerin üzerinde olmadığını fakat bunu kendilerinin kullanıcılara hediye olarak verecegini bana iletmişti servisten isteyebilirsiniz :)
Osmnnrgz07
29 Nisan 2016, 00:40
Motoru alacak olan arkadaşlara bilgilendirme yapayım. Motoru alalı 25 gün oldu motor fiyat/performans olarak çok iyi düz yolda 135 yokuş aşağı 140 km hız yaptım şuan 1000 km de. Ama motordaki titreşimden yan ayaklık kendisi açılıyor ve kaç kere düşüyodum ayaklık yüzünden. Lanet olası kafa zırıltısı yüzünden iki tane servise götürdüm ve ikiside yapamadı. Motorun en çok kullanılacak devir aralığında kafası ötüyor resmen ve servis hiçbir çözüm sunmuyor, olacak o kadar diyor fabrikanın gönderdiklerini yapmışlar işte diyor. Hergün cbf kullanıyorum kendi motorumdan inip cbf e binince yok böyle bi rahatlık diyorum resmen titreşim 0 rahatlık bi o kadar tatmin edici. Motorun arka freni hiç bi işe yaramıyor resmen basınca kazıyıp gidiyor sadece. Sanki durdurmak için değil lastiği eskitmek için yapılmış. Ama yine de o paraya alınabilecek bi motor fiyatı ve performansı için. Biraz sürecek ufak bi rahatsızlığım var iyileştikten sonra yine mağduriyetim devam ederse ve ilgisizliklerine devam ederlerse motor ve firma aleyhi için gerekli bütün yollara başvurcam . Herşey lafla olmuyor icraat lazım lafla peynir gemisi yürümez arkasında duracaksın yaptığın işin.
Subra
29 Nisan 2016, 08:07
dostum senin motosiklette bi sıkıntı olabilir.yan ayaklık açılacak kadar titreşim yoktu benim kullandığımda.hatta ön grenaj adamlar alelacele toplamış ve altta vida olmamasına rağmen zor duyuluyodu azdı zırıltı yok gibiydi.frenler de iyiydi etkili panik fren yaptım bikaçkez.sadece lastikleri beğenmedim çok esniyodu yolu iyi kavramıyodu.bence sağlam bi servise götür motoru ve fırsat bulursan test motorşarını dene farka bak.
Red_Whiskers
29 Nisan 2016, 08:33
Motoru alacak olan arkadaşlara bilgilendirme yapayım. Motoru alalı 25 gün oldu motor fiyat/performans olarak çok iyi düz yolda 135 yokuş aşağı 140 km hız yaptım şuan 1000 km de. Ama motordaki titreşimden yan ayaklık kendisi açılıyor ve kaç kere düşüyodum ayaklık yüzünden. Lanet olası kafa zırıltısı yüzünden iki tane servise götürdüm ve ikiside yapamadı. Motorun en çok kullanılacak devir aralığında kafası ötüyor resmen ve servis hiçbir çözüm sunmuyor, olacak o kadar diyor fabrikanın gönderdiklerini yapmışlar işte diyor. Hergün cbf kullanıyorum kendi motorumdan inip cbf e binince yok böyle bi rahatlık diyorum resmen titreşim 0 rahatlık bi o kadar tatmin edici. Motorun arka freni hiç bi işe yaramıyor resmen basınca kazıyıp gidiyor sadece. Sanki durdurmak için değil lastiği eskitmek için yapılmış. Ama yine de o paraya alınabilecek bi motor fiyatı ve performansı için. Biraz sürecek ufak bi rahatsızlığım var iyileştikten sonra yine mağduriyetim devam ederse ve ilgisizliklerine devam ederlerse motor ve firma aleyhi için gerekli bütün yollara başvurcam . Herşey lafla olmuyor icraat lazım lafla peynir gemisi yürümez arkasında duracaksın yaptığın işin.
Öncelikle motosikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın , tüm karizmalar Türkiye'ye orta sehpa ile giriş yaptı yan ayaklık Hindistanda ithal edilen motorların bünyesinde gelmedi. Servis ve bayiler müşteriyi üzmemek adına ellerinde uyan yan ayaklık varsalar onu taktılar bu yan ayaklıkta bulunan yaydan kaynaklanabilir o açılma hiç bir motosikletin yan ayaklığının böyle engebeli, bozuk, düzgün olsa bile banketli yollarımız varken titreşimden açılacagını düşünmüyorum.
Kafa zırıltısı olayı bende de vardır servise götürdüm ustam ugraştı ses gelen yerleri tespit etti şuan ses granajlı bir motor kadar . nasıl çözüldüğünü buradan yazdım özelden numaranızı verirseniz size resimlerini de atarım sorununuz çözülür.
yine cbf 150 kıyaslaması olmuş keşke kullanıcı biraz eleştrisel olsada 10 yıllık 11 küsür beygir makinalar titreşim yok diye ülkemizde ragbet görmese. bakınız Hindistan piyasası adamlar Karizmayı ,Pulsarı ,Tvs yi ;Suzuki ve Yamahanın küçük cc li bizim ülkemize gelmeyen modelleriyle karşılaştırıyor
neden adamlar piyasada tutunmak adına bu ürünleri piyasaya sürüyorlar bizde öyle bir dert yok zaten 10 yıldır satılıyor makina ( çok sevdiğimiz Cbf de hero teknolojisi bakınız Karizma serisinin ilk motoru cbf 150 zaten daha sonra Hero dan patentini alıp Çinde üretilmeye başlandı hatta ilk çıktıgı yıllarda Hero Honda diye satıldı sonradan Cbf 150 oldu)
ilgisizlik yorumunuza katılmıyorum servisler genel müdürü Serhat Bey beni 1 kere şahsi telefonundan aramak suretiyle 3 kerede mailime cevap vermek suretiyle iletişime geçti.
bende bir kez fabrikayı aradaım Serhat Beyle konuşmak istiyorum dedim direkt bagladılar 20 dk kafamdaki soruları cevapladı .
Her zaman yazışmalarınız resmi olsun mail atın , fabrikayı genel merkezi arayın motoru aldığınız servislere bağlı kalmayın.
Titreşim olayına 1200 km boyunca rahatsız olmadığımı aynı anda sizin gibi iki motosikleti kullandığımı belirtmiştim 110 la stabil dahi giderken titreşimden rahatsız olmadım.
Tüm süreçlere başvurun size naçizane bir tavsiyem olacak tecrübeme dayanarak ki daha önce Kuralkan ve Ünitesk motorla uzun bir mahkeme süreci yaşadım o dediğiniz işlerde öyle olmuyor dikkat edin de Hero size dava açmasın (yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum içeriği merak edersen özelden yazarım)
Yine katılmadığım bir nokta bu motorların 135 -140 zor yapacagı çünkü dişli oranları şehir içinde seri pratik ve ekonomik olacak şelilde ayarlanmış
malum video sitesindeki son hız videosunu izlediniz sanırım . :)
Osmnnrgz07
29 Nisan 2016, 08:48
Test sürüşü de yaptım test motorunda da aynı ses vardı. Fren konusuna gelince 70-80 km de sadece arka freni sık ani duruş için iyi mi kötü mü belli oluyor. Motorun ön freni iyi ama ani manevra gerektiren duruşlarda ön fren kullanılamaz ve arka fren de o tip duruşlarda hiç yeterli değil. Ayaklığın açılmasını servisteki usta dedi titreşimden kaynaklı diye ve bencede öyle. Sen testte son hızda 80 km gitmediğin için açılmamıştır . O basit bişey onu kendim bile çözerim ama kafadaki ses kabul edilemez derecede . Burdaki servislerin hiçbişeyden anladığı yok hiç bi çözüm bulamazlar 2 servis vardı ikisine de götürdüm zaten. Ya motoru alıp adam akıllı yapıp getirecekler ya da ben gereğini yapıcam sizde öyle yapın başkalarının da başı ağrımasın. Bu arada kurye olur mu diye soran arkadaş ; kurye olmaz büyük baya ve rahat değil. Sen en iyisi cbf al kaliteden şaşma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
Bende yetkili birisiyle mailleştim motorunuzla bizzat ben ilgilenicem dedi ama sonra halloldu mu olmadı mı diye bi ses bile gelmedi . Ben bu konuda sonuna kadar haklıyım ve mağduriyetim giderilmedi. İlk serviste 3 gün kaldı çözülmedi 1 hafta sonra 3 gün başka serviste kaldı yine çözülmedi . Sizi bizzat aramış ama beni arayan kimse olmadı maile tlf numaramı da yazdığım halde.
Ahmet135
29 Nisan 2016, 09:52
Test sürüşü de yaptım test motorunda da aynı ses vardı. Fren konusuna gelince 70-80 km de sadece arka freni sık ani duruş için iyi mi kötü mü belli oluyor. Motorun ön freni iyi ama ani manevra gerektiren duruşlarda ön fren kullanılamaz ve arka fren de o tip duruşlarda hiç yeterli değil. Ayaklığın açılmasını servisteki usta dedi titreşimden kaynaklı diye ve bencede öyle. Sen testte son hızda 80 km gitmediğin için açılmamıştır . O basit bişey onu kendim bile çözerim ama kafadaki ses kabul edilemez derecede . Burdaki servislerin hiçbişeyden anladığı yok hiç bi çözüm bulamazlar 2 servis vardı ikisine de götürdüm zaten. Ya motoru alıp adam akıllı yapıp getirecekler ya da ben gereğini yapıcam sizde öyle yapın başkalarının da başı ağrımasın. Bu arada kurye olur mu diye soran arkadaş ; kurye olmaz büyük baya ve rahat değil. Sen en iyisi cbf al kaliteden şaşma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
Bende yetkili birisiyle mailleştim motorunuzla bizzat ben ilgilenicem dedi ama sonra halloldu mu olmadı mı diye bi ses bile gelmedi . Ben bu konuda sonuna kadar haklıyım ve mağduriyetim giderilmedi. İlk serviste 3 gün kaldı çözülmedi 1 hafta sonra 3 gün başka serviste kaldı yine çözülmedi . Sizi bizzat aramış ama beni arayan kimse olmadı maile tlf numaramı da yazdığım halde.
Yani cbf kaliteli evet haklisin ben hero honda uretiminde cbf kullandim ama simdi hero gitmis sadece bi honda yaziyo die o parayi ona vermem yanlis anlamayin ardslr ama bu cbf ureten zamaninda hero deilmiydi performansi artirip fiyati dusurmus biraz kiprasim olmus oda olsun artik kendi kanatim ee olsun bklm cozumunu bulurlar ins. 6500 e sifir karizmanin ozellikleri olan cbf varda benmi bilmiyorum hem performansi hem fiyati iy (kullanan kisilerin soyledigi) daha ne beklerimki tabiki denemeden almicam...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
Ankarada olupda karizma alan ardslr yokmu form da 2 tane siyah karizma vardi satildi tayfun motorda onlari alan ardslr yokmu formda
Subra
29 Nisan 2016, 10:06
70-80 km hızda arka frenle hiçbir motor ani duruş yapamaz.ön ya da ön arka kombine kullanman lazım.daha önceki motorunuz neydi ve ne zamandır motor kullanıyorsunuz?ayaklıkta yay varsa yan ayak ta açılmaz istediğiniz kadar titretin yayın gücü yerçekiminden yüksek olduğu için yukarı meyillenecektir.ayaklığı değiştirmenizi tavsiye ederim...
Altar50500
29 Nisan 2016, 10:14
Hero Karizma R denedim kısa bir sürüş yaptım önyargılı yaklaştım ve titreşim var dedim taki binene kadar bindikten sonra anladım ''lan benim motorda titreşim varmış '' dedim kendi kendime.Sürerken büyük motor kullanıyor hissi veriyordu oturuş pozisyonu filan güzeldi ön siperlikli yatmanızı sağlıyordu rüzgar alamıyorsunuz. Tipe gelince fotoğraflar da gördüm ''bu ne lan '' dedim sebebi hep çift ayakçıkta olmasıymış sahibiyle tanışmadan önce motorun üstünde gördüm lan baya şekilmiş dedim :D motor fotojenik değil kısacası ve sarı kırmızı renkleri motor bloğu siyah olduğundan abes duruyor füme rengi motor ile uyumlu olduğundan dikkat çekmiyor sanki grenaj gibi duruyor benim izlenimlerim buydu ben beğendim.Beğenmediğim bişi var mı var direksiyon biraz hafif geldi kendi motoruma göre o da tercih meselesi.http://s4.dosya.tc/server/6j16ua/FB_IMG_1461913839667.jpg.htmlhttp://s4.dosya.tc/server/ha3npl/FB_IMG_1461913834944.jpg.htmlhttp://s4.dosya.tc/server/ye64sh/IMG-20160428-WA0010.jpg.html
Subra
29 Nisan 2016, 10:37
katılıyorum.titreşim her motorda var cbfte de var ama ne kadar var konusuna gelince bunlar göreceli kavramlar.görüntü konusuna gelince heronun fotoğrafcısını işten çıkarmak lazım ;) acaba hangi açıdan çeksem daha tipsiz çıkar mantığıyla çekilmiş gibi.sitede çok tipsiz duruyor.bana sorarsanız tüm renkler yanına gidince güzel şık duruyor.
Red_Whiskers
29 Nisan 2016, 11:20
katılıyorum.titreşim her motorda var cbfte de var ama ne kadar var konusuna gelince bunlar göreceli kavramlar.görüntü konusuna gelince heronun fotoğrafcısını işten çıkarmak lazım ;) acaba hangi açıdan çeksem daha tipsiz çıkar mantığıyla çekilmiş gibi.sitede çok tipsiz duruyor.bana sorarsanız tüm renkler yanına gidince güzel şık duruyor.
Kesinlikle katılıyorum görüntü konusuna orta sehpada resim çeken Heroyu gördüm ben , yan ayaklık takılınca ve yan ayaklıga alınca motosikletin görüntüsü çok daha derli toplu duruyor. Orta sehpaya alınca motosikletin bir tekeri havada kalıyor ve yarım granaj çok kötü duruyor.
Arkadaşımızın belirttiği gibi sarı kırmızı beyaz gibi renklerde blok renginden dolayı açıklık daha fazla belli oluyor, siyah ve füme renkleri blokla daha uyumlu.
bir de motosikletin üzerine oturunca yüksek olan kafa aşagı dogru basarak motosikletin alt boşluk oranı azalıyor buda görüntüyü dolduruyor.
Motosikleti gören tüm kişiler resimlerden daha güzel göründüğünü ve daha büyük olduğunu söylediler. Bende de ilk intiba bu şekilde olmuştu.
Mustafak44
29 Nisan 2016, 11:59
70-80 km hızda arka frenle hiçbir motor ani duruş
yapamaz.ön ya da ön arka kombine kullanman lazım.daha önceki motorunuz neydi ve ne zamandır motor kullanıyorsunuz?ayaklıkta yay varsa yan ayak ta açılmaz istediğiniz kadar titretin yayın gücü yerçekiminden yüksek olduğu için yukarı meyillenecektir.ayaklığı değiştirmenizi tavsiye ederim...
aynen katılıyorum 80 km hızda arka frenle ani duruş olmaz balık kuyruğu gibi sallanır atar ayaklıkta sonradan takılma bişey uydurma yani ama yay varsa kesinlikle açılmaz
Osmnnrgz07
29 Nisan 2016, 13:38
Yaşım 22 11 yaşımdan beri sürekli motor kullanıyorum ilk scooter ile başladım sonra ybr, rx135 ve cbf kullandım önceki motorum cbf 150 2006 yılında aldık şuan babam kullanıyor hala taş gibi. Ben 2. El cbf 250 bakarken bu denk geldi ve daha türkiye ye girmeden verdim siparişini ama gelince bu problemle karşılaştım. Ben motorun fiyatına ve performansına bişey demedim titreşimine de bişey demedim rahatsızlık duymadığımı da belirttim . Arka freni çok yetersiz bu bariz belli bişey . Şimdi betimleme yapın 70 ile giderken önünüze bişey çıktı ve direksiyonu kırmak zorunda kaldınız ve ön frene basma imkanınız olmadı o an arka freni sıkıyosunuz motor kazıtıp gidiyor ama yavaşlatmıyor anlatmak istediğim bu. Bi de böyle bakın. Cbf kıyaslamasını da ben kurye motoru olarak düşündüm ve öyle yaptım cbf ile çok farklı motorlar önceki yorumlarımda da belirttim bunu zaten. Motor fiyat ve performans açısından çok güzel yolda keyif veriyor titreşimi de rahatsız etmiyor . Ama o kafasındaki ses bariz bi şekilde belli ve rahatsız ediyor. Bugün mail attım serhat bey tekrar servise götürmemi daha detaylı inceleyeceklerini çözeceklerini söylediler. Çözülecek mi bakalım görcez . Size tavsiyem iyice test etmeden almayın. Almayı düşünürsenizde o sesi halletsinler öyle alın .
Subra
29 Nisan 2016, 15:59
lastikleri değişince fren sorunu kalacağını sanmıyorum
Altar50500
29 Nisan 2016, 20:40
Hero Karizma R denedim kısa bir sürüş yaptım önyargılı yaklaştım ve titreşim var dedim taki binene kadar bindikten sonra anladım ''lan benim motorda titreşim varmış '' dedim kendi kendime.Sürerken büyük motor kullanıyor hissi veriyordu oturuş pozisyonu filan güzeldi ön siperlikli yatmanızı sağlıyordu rüzgar alamıyorsunuz. Tipe gelince fotoğraflar da gördüm ''bu ne lan '' dedim sebebi hep çift ayakçıkta olmasıymış sahibiyle tanışmadan önce motorun üstünde gördüm lan baya şekilmiş dedim :D motor fotojenik değil kısacası ve sarı kırmızı renkleri motor bloğu siyah olduğundan abes duruyor füme rengi motor ile uyumlu olduğundan dikkat çekmiyor sanki grenaj gibi duruyor benim izlenimlerim buydu ben beğendim.Beğenmediğim bişi var mı var direksiyon biraz hafif geldi kendi motoruma göre o da tercih meselesi.
http://i.hizliresim.com/g8EXn2.jpg (http://hizliresim.com/g8EXn2)
http://i.hizliresim.com/1vqNYp.jpg (http://hizliresim.com/1vqNYp)
http://i.hizliresim.com/ljmE7b.jpg (http://hizliresim.com/ljmE7b)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO