PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hero Hero Karizma R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

By bandit
14 Haziran 2016, 17:29
O zaman karadeniz turuna beraber çıkabilirz iki karizma kısmetse motorunu satıp hemen almayi düşünüyorum çok sağol kenan hocam

Subra
14 Haziran 2016, 23:15
Motosikletimle 2300 kmye ulaşmış bulunuyorum.motosikletin sürüşü daha da keyifli bir hal aldı.depo eskisi kadar titremiyor.eskiden 120de kesiciye giriyor diye düşünüyodum şimdi açıldı sanırım 135i düzyolda görüyor hem de çok ıkındırmadan kararlı bir şekilde çıkıyor.yokuş aşağıya 140ı geçiyordu devirden yana korkup kapattım gazı.uzun yolcular muhakkak yakıt ve konfor için arka dişli küçültmeli.ön dişli alanı küçük olduğu için 14t alfım ama takmadım.servisim oynayacaksan arkayla oyna dedi.çok memnunum motosikletten.dişli mevzusunu araştırıyorum hangi motorunki uyar diye..orj 40t. 34-38 arası düşünüyorum.yeni alanlara hayırlı olsun diyorum.grenajları fazla zorlamasınlar :)

Mustafak44
15 Haziran 2016, 10:19
Motosikletimle 2300 kmye ulaşmış bulunuyorum.motosikletin sürüşü daha da keyifli bir hal aldı.depo eskisi kadar titremiyor.eskiden 120de kesiciye giriyor diye düşünüyodum şimdi açıldı sanırım 135i düzyolda görüyor hem de çok ıkındırmadan kararlı bir şekilde çıkıyor.yokuş aşağıya 140ı geçiyordu devirden yana korkup kapattım gazı.uzun yolcular muhakkak yakıt ve konfor için arka dişli küçültmeli.ön dişli alanı küçük olduğu için 14t alfım ama takmadım.servisim oynayacaksan arkayla oyna dedi.çok memnunum motosikletten.dişli mevzusunu araştırıyorum hangi motorunki uyar diye..orj 40t. 34-38 arası düşünüyorum.yeni alanlara hayırlı olsun diyorum.grenajları fazla zorlamasınlar :)

14 dişli oluyorsa tak dene hangi motorun dişlisi acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------

dişli zincire uyuyormu baktınızmı

Subra
15 Haziran 2016, 15:01
evet dişli zincire uyuyor dişler aynı. 520 dişli diye aldım. takmak mesele değil ama ön dişli kısmında hiç boşluk kalmıyor hızlı giderken esneyebiliyo diye biliyorum.serviste öyle dedi.kırarsın biyerleri dedi.

Ahmet135
17 Haziran 2016, 23:09
Benim karizma cok yakiyo hrde 20 tl ye 114 km gitti

Depoyu fulledim 114 km kullandim tekrar fulledim 20 tl aldi

Subra
18 Haziran 2016, 02:51
17 kuruş yakmış.şehir içiyse çok normal.uzun yolda az yakıyo.uzun yolda bu verileri aldıysan rödajdaysan normal, değilsen egzozu kokla sıcakken ama.jiglenin kapalı olduğundan emin ol.koku ağırsa karbratör ayarı yaptır.

Uğur
18 Haziran 2016, 13:52
Dün Hero'dan karizma modelini test için aldım. Bir müddet bende kalacak,detaylı bir yazı yazmaya çalışacağım inşallah.

İstanbul'dan Kocaeli'ye yaklaşık 166 km yaptım.

Genel olarak motosikletin gaza tepkisi çok iyi.

Biraz titreşim var.

Ön siperlik rüzgara karşı son derece etkili. Gece otoban sürüşü yaptım,zaman zaman yüksek hızlara çıktım aşırı bir rüzgar hissetmedim.

Farlar güzel,otobanın karanlık noktalarında işimi iyi gördü.

En güzeli ise ybr,cbf gibi comuuterlerda yasadıgımız acaba sollamaya cıksam mı tereddütü genel olarak bu motosiklette yok.

80 ile giderken birden gazı açınca 120-125'leri kolayca görüyorsunuz.

Stabil 100-105 cok keyifli gidiyor.

Şimdilik bunlarla noktalayalım. Gün gün izlenimlerimi ve detaylı test yazısını yazmaya baslayacagım.

Almayı dusunenler için gercekten iyi bir alternatif kanısı olustu su anlık bende,bakalım ilerleyen gunlerde ne olacak :)

Ahmet135
18 Haziran 2016, 15:15
Sehir ici kullandim ve 20 tl aldiginda 900 km deydim suan 940

Byfuat
19 Haziran 2016, 02:41
Bende almak istiyorum kırmızı rengi çok hoş duruyor cbf i satayım alıcam nasipse alanlarda takas yapmak isteyen olursa kirmizı rengini konuşabiliriz kuryeyim ben motoruda.kuryeye vurucam kuryede kullanilabilirmi arkadaşlar günde ortalama 300 km yol yapiyorum oturuş pozisyonu şehir içi dişı yorarmı cbf ci birini

Ahmet135
19 Haziran 2016, 15:13
Bende ankarada kuryelik yapiyorum hic dusunme al kardesim
http://i.hizliresim.com/1dJVAN.jpg (http://hizliresim.com/1dJVAN)

hattoi
19 Haziran 2016, 15:32
Ayrıntılı yazıyı bekliyorum. Uzun yokuş, iki kişi motoru boğmadan çıkılabilecek hız, titreşim başladığı ve etki ettiği yerlere değinirsen sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
@Uğur

coldboy35
19 Haziran 2016, 16:31
Bu motoru çok araştırdım.. Kullanıcısı değilim ama motor alacak olsaydım bu makineyi tercih ederdim.

Tip olarak racing ve commuter karışımı bir motor olmuş..

Renk çeşidi çok, yakıt tankı 15 lt Rezerv 2 lt :) 5 Yıl garanti olması çok çok iyi..

Hintliler yakında japonları sollucak gibime geliyor.

Bu markanın DASH modelide çok güzel :)

Uğur
19 Haziran 2016, 20:15
Ayrıntılı yazıyı bekliyorum. Uzun yokuş, iki kişi motoru boğmadan çıkılabilecek hız, titreşim başladığı ve etki ettiği yerlere değinirsen sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
@Uğur

Üstadım motosikleti alalı su ana dek 200 km oldu. İstanbul Kocaeli yolunda rampalarda bayılmadan gaz aca aca gittiğimde ivmelenme devam etti.

Açıkcası bir commuterda yasadıgımız acaba sollamaya cıksam mı,sagda mahkum olma hissiyatı yok..

Titreşim tvs apacheden biraz daha az ama var. Yok diyemeyiz. Beni rahatsız etmiyor. Çünkü cc'ye göre ivmelenmesi çok güzel.

Stabil 100-110 cok guzel gidiyor Gazı biraz acınca 130'lara cok güzel cıkıyor.

Disli modifikasyonu ile 150 km hızlara cıkarılabilir ama su an bence gereksiz bir islem olur.

Görünümü ilgi ve dikkat çekici. Frenajlar güzel. Yarın dik bir yokuslu rotam var orada bakalım nasıl gidecek :)

200 km'lik izlenimler simdilik bunlar.

Bu arada benzin gostergesinde R noktasında ısıgın yanıp sonmesi esnasında motor daha ne kadar gider,kılavuzu bulamadım. Merak ediyorum.

Yakıt olarakta bendeki test motosikletinde performans egzoz olmasına ve zaman zaman devirli kullanıma rağmen 3 litre civarlarında bir tüketim dusunuyorum ama net olcemedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

Bende almak istiyorum kırmızı rengi çok hoş duruyor cbf i satayım alıcam nasipse alanlarda takas yapmak isteyen olursa kirmizı rengini konuşabiliriz kuryeyim ben motoruda.kuryeye vurucam kuryede kullanilabilirmi arkadaşlar günde ortalama 300 km yol yapiyorum oturuş pozisyonu şehir içi dişı yorarmı cbf ci birini

Gidon M gidon diye tabir edilenlerden. Cbf,ybr gibi duz bir oturus pozisyonu yok. Biraz racing kullanıyor havası veriyor.

Şehir içi gerçekten kıvrak,güzel gidiyor. Otoyollarda ise cbf ile arasında neredeyse 2 kat performans farkını zaten kullanınca goreceksiniz.

Byfuat
20 Haziran 2016, 01:30
Bindim uzerine ilk geldiği zamanlarda ancak çalişırken görmedim oturuş cbr 250 ile aynı ancak o tarzlara binnedigimden gunde 300 km de beni ne denli yorar bilmiyorum

Uğur
20 Haziran 2016, 01:34
Bindim uzerine ilk geldiği zamanlarda ancak çalişırken görmedim oturuş cbr 250 ile aynı ancak o tarzlara binnedigimden gunde 300 km de beni ne denli yorar bilmiyorum

Ben İstanbul trafiği+otoban dahil 170 küsür km'de hic yorulma hissetmedim. Tabi bünyeye göre değişir.

fleast
20 Haziran 2016, 01:41
merhaba bulunduğum şehirde henüz çanta demiri gelmedi taktıran arkadaşlar nerde taktırdınız acaba internetten bi yerden temin edebilirmiyim ayrıca kızaklı olanları var mı

Ahmet135
20 Haziran 2016, 18:30
Bi tuaflik var benim karizmada daha once km de 175 bu seferde 149 km 29 tl yakti km 195 yakmis jigle falan acik kullanmiyorim hatta jigle ile calistiriyo sonra kapatiyorum servise sordum yanlis hesapliyosundur dio hesap ortada dedim karbirator ayari bozuk olabilir diolar die yok ole bise dedi hayirlisi bklm

Subra
20 Haziran 2016, 22:57
Bi tuaflik var benim karizmada daha once km de 175 bu seferde 149 km 29 tl yakti km 195 yakmis jigle falan acik kullanmiyorim hatta jigle ile calistiriyo sonra kapatiyorum servise sordum yanlis hesapliyosundur dio hesap ortada dedim karbirator ayari bozuk olabilir diolar die yok ole bise dedi hayirlisi bklm

sen bi 2bin kmyi devir.sonra netleşecek herşey.başta yakıtı takma bu kadar.benim motor bi ayar bozdu rodajda nasıl oldu bilmiyorum...arada teklemeler gaza basmadan çalışmamalar falan..200 kmde bi depo bitti.servis motorda bişey yok dedi.yani yakıtı takmıyorum da...tekliyo arada gaz yemiyo falan...neyse sevdiğim bi tamirci var verdim oraya akşamdan sabaha gittim aldım tıkır tıkır maaşallah.10tlye herşey çözüldü :) ayarları elden geçirmiş.

Mustafak44
21 Haziran 2016, 01:13
not:(alıntıdır arkadaşlar)

Az benzin, fazla hava karışımı:

. Gazlama sağır ve motor bayılıyorsa.
. Gaz verince tepki yok kapatırken motor gaz yiyorsa.
sıcak havada daha iyi soğuk havada kötü çalışıyorsa.
. Hava filtresi çıkarılınca motorun çalışması kötülüyorsa.
. Motor patlama sesleri çıkarıyorsa.(buji çakmadan patlama oluyorsa da bu sesler oluşur).

Benzin karışımı çok fazla:

. Motor soğukta daha iyi çalışıyorsa.
. Hava filtresi çıkarılınca motor daha iyi çalışıyorsa.
. Fazla benzin tüketimi oluyorsa.
. Gazlamanın olabilmesi için gaz kolunun devamlı açık tutulması gerekiyorsa.
. Egzozdan siyah duman geliyorsa ve egzoz çıkışında kurum oluşuyorsa.(Benzinin yanmadan atıldığının göstergesidir).
. Rölantide motor sert yada tekleyerek çalışıyorsa.
. Gazlama düz(ivmesiz) ve düzensiz(akıcı değil) ise.

Basitçe hava filtresinin girişini tıkadığınızda karburasyon iyileşiyorsa hava karışımı fazla zayıflıyorsa benzin karışımı fazla demektir. Eğer fazla benzin karışımı olduğundan şüpheleniyorsanız hava kapağının tepesini açın yada hava temizleme parçasının, bu durumda motorun gidişinde düzelme oluyorsa benzin hava karışımı dengesi hava aleyhine bozulmuş demektir.

Şayet motorunuzda benzin giriş musluğu varsa bunu kapatın. Bu durumda motorun çalışması bayılıp durma oluyorsa hava karışımı fazla eğer çalışma da önce düzelme sonra durma oluyorsa benzin karışımı fazla demektir. Manuel jikle açık kalırsa da motorda boğulma tabir edilen fazla benzin karışımın sebep olduğu arıza durumları olabilir.

Uğur
21 Haziran 2016, 02:09
Test motorum 250 km oldu. CC'ye göre tık diye 120'ye çıkıyor. Sollama,sıkıştırma derdi yok.

Yokuşta bayılma vs asla yok. 120 ile girdiğim yokuştan hızlanarak çıkıyorum.

Artçı ile sürüşte fark yok gibi. Genelde artçı ile temkinli sürdüğüm için fazla zorlayamıyorum.

Son hız denemesi 135 olarak gordum bu aksam. Vites araları kısa.Keske 6. vites olsaymıs diyorum zaman zaman.

Detaylar gelecek ama ondan once değinmek istediğim test motosikleti konusunda bize kolaylıgı saglayan Hero'ya ayrı bir tesekkür ediyorum.

hattoi
21 Haziran 2016, 02:17
Üstadım motosikleti alalı su ana dek 200 km oldu. İstanbul Kocaeli yolunda rampalarda bayılmadan gaz aca aca gittiğimde ivmelenme devam etti.

Açıkcası bir commuterda yasadıgımız acaba sollamaya cıksam mı,sagda mahkum olma hissiyatı yok..

Titreşim tvs apacheden biraz daha az ama var. Yok diyemeyiz. Beni rahatsız etmiyor. Çünkü cc'ye göre ivmelenmesi çok güzel.

Stabil 100-110 cok guzel gidiyor Gazı biraz acınca 130'lara cok güzel cıkıyor.

Disli modifikasyonu ile 150 km hızlara cıkarılabilir ama su an bence gereksiz bir islem olur.

Görünümü ilgi ve dikkat çekici. Frenajlar güzel. Yarın dik bir yokuslu rotam var orada bakalım nasıl gidecek :)

200 km'lik izlenimler simdilik bunlar.

Bu arada benzin gostergesinde R noktasında ısıgın yanıp sonmesi esnasında motor daha ne kadar gider,kılavuzu bulamadım. Merak ediyorum.

Yakıt olarakta bendeki test motosikletinde performans egzoz olmasına ve zaman zaman devirli kullanıma rağmen 3 litre civarlarında bir tüketim dusunuyorum ama net olcemedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

Gidon M gidon diye tabir edilenlerden. Cbf,ybr gibi duz bir oturus pozisyonu yok. Biraz racing kullanıyor havası veriyor.

Şehir içi gerçekten kıvrak,güzel gidiyor. Otoyollarda ise cbf ile arasında neredeyse 2 kat performans farkını zaten kullanınca goreceksiniz.

Teşekkür ederim.

omerongur
21 Haziran 2016, 14:33

Test motorum 250 km oldu. CC'ye göre tık diye 120'ye çıkıyor. Sollama,sıkıştırma derdi yok.

Yokuşta bayılma vs asla yok. 120 ile girdiğim yokuştan hızlanarak çıkıyorum.

Artçı ile sürüşte fark yok gibi. Genelde artçı ile temkinli sürdüğüm için fazla zorlayamıyorum.

Son hız denemesi 135 olarak gordum bu aksam. Vites araları kısa.Keske 6. vites olsaymıs diyorum zaman zaman.

Detaylar gelecek ama ondan once değinmek istediğim test motosikleti konusunda bize kolaylıgı saglayan Hero'ya ayrı bir tesekkür ediyorum.

Hocam merhaba. Yaptigin hizlari hangi devirlerde goruyorsun. Ben 8000 devirde 115 duz yolda goruyorum. Km 1500

Ahmet135
21 Haziran 2016, 18:25
sen bi 2bin kmyi devir.sonra netleşecek herşey.başta yakıtı takma bu kadar.benim motor bi ayar bozdu rodajda nasıl oldu bilmiyorum...arada teklemeler gaza basmadan çalışmamalar falan..200 kmde bi depo bitti.servis motorda bişey yok dedi.yani yakıtı takmıyorum da...tekliyo arada gaz yemiyo falan...neyse sevdiğim bi tamirci var verdim oraya akşamdan sabaha gittim aldım tıkır tıkır maaşallah.10tlye herşey çözüldü :) ayarları elden geçirmiş.

Insaallah bklm serviste 2000 km devir dedi suan 1100 km deyim tabiri caizse kopek gibi gidiyo

yasncmlbl
21 Haziran 2016, 23:41
İstanbul'daki karizma kullanıcıları olarak bi toplansak hem bi tanışma toplantısı hem de motorlarımızın artılarını eksilerini tartışsak ne dersiniz sayın mt üyeleri ?

iskender123
22 Haziran 2016, 00:06
Çok güzel makina taksit var mi acaba ????

Uğur
22 Haziran 2016, 19:47
Hocam merhaba. Yaptigin hizlari hangi devirlerde goruyorsun. Ben 8000 devirde 115 duz yolda goruyorum. Km 1500

120 km/h'de 8000 devir hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

Benzin gostergesinde R ısıgı yanıp sonunce ne kadar daha gider.

yasncmlbl
22 Haziran 2016, 20:55
Arkadaşlar maxiscooter e geçiceğim için karizmam satılık vitesli bana göre değilmiş onu anlamış oldum. 2500 km de temiz rodaj da düzgün yapıldı üzerinde koruma demiriyle sis farları da var. ilgilenen olursa fiyatta anlaşırız

EmreKocyigit
22 Haziran 2016, 22:05
Hero Karizmayı o karizmasız, beğenemediğim görüntüsü yüzünden sevmiyorum ancak grenajlı zmr modeli güzelmiş ülkemize aynı fiyattan bu gelseydi daha çok ekmek yerdi.
http://imgd1.aeplcdn.com//476x268//bw/models/hero-karizma-zmr-2014-standard-489.jpg?20151209181409

pilatini10
22 Haziran 2016, 22:20

arkadaşlar rodaj bitmeden bu hızlar fazla degilmi

omerongur
23 Haziran 2016, 09:49
arkadaşlar rodaj bitmeden bu hızlar fazla degilmi

Bence rodaj doneminde ilk yag degisimden sonra yapilmasi gereken bir hiz. Rodaj nasil yapilir diye sorsaniz eminim herkes farkli bisey soyleyecektir. Bende onlardan birisiyim. Tum yolu 115_ 120 ile gittigimi dusunmeyin ama bu hizlara da cikiyorum. Rodaj donemi dediginiz donemin sonu hangi tarih oluyor? Bana gore rodaj ilk 500 yada 1000_2000 km veya ilk bakim sonu degildir. Binlerce km lik surusu kapsar.

DBGstudios
24 Haziran 2016, 10:52
iyi günler arkadaşlar benim motorda 285km oldu benzini çok yiyiyor anlamadım ilk depo 60tl doldurdum 200km sonra bitti 2 gün önce 2.kez doldurdum 30tl lik trip metreyi sıfırladım 80km oldu yine 1 diş gösteriyor oda bitti sayılır aldığım yerdeki kişi ilk depo çabuk biter falan dedi ama birde sizin fikirlerinizi almak istedim ve son olarakta bakım için ne zaman gitmeliyim bu aralar gitsem olur mu ve nelerine baktırmam gerekiyor fazla bilgim olmadığından soruyorum şimdiden teşekkür ederim :)

Red_Whiskers
24 Haziran 2016, 11:48
Arkadaşlar Hero Karizma ile Aksaray, Konya, Ereğli ,Niğde ,Kayseri ,Nevşehir turuna çıkmış bulunmaktayım dün 220 km yol geldim gayette kayifliydi , 110-115 km/h ile yolculuk ettim kendim 85kiloyum çanta ekipman derken 50 kg da olanlar vardı.

Çıkarken depoyu fulledim şuan 2 dis indi zaten daha önceki denemelerimde motosiklet ridajdayken 1 tam depo ile (17lt) 540 km gitmiştim , bu seferde uzun yol ölçümü yapacağım.

Bu motosiklet teknik olarak belirttiğiniz değerlerde yakmaz, ya benzininizi birisi çalıyor ya da motosiklet benzin kaçırıyor ;)

mkitis
24 Haziran 2016, 12:21
Merhabalar ben izmirde ikamet eden karizma ailesine katılan emekli bir kişiyim. izmirde karizma sahibi olanları izmir karzima gurubu gibi bir kategoride toplayıp tanışmak gerek bunun için bir sayfa mı açmak gerek bilen varsa bu toplama konusunu ayarlasa çok güzel olur kanısındayım hayırlı cumalar

Byfuat
24 Haziran 2016, 21:40
Arkadaşlar Rodaj denilen şey sanırım bazıları tarafından bilinçsizce yapılıyor rodaj dönemi demek motorun mekanik aksamlarının birbirlerine alışması demektir bu süre nakadar uzarsa motorun ileriye dönük sağlığı açısından iyi demektir bazıları 1000 km olmadan vurmuş gazın dibine yapmayın o motor 30.000 de yağ yakmaya başlar parçalar birbirlerine alışmadan o parçaya yüklenirseniz sürtüşmeden birbirlerine zarar verirler benim görüşüm rodaj 3000 km yi kapsamalı bu bazılarına çok gelir dayanamaz gaza basarlar rodajda yapılırken 5000 devirde 1000 yapıp sonradan gaza asılmak deyildir her 1000 km de 1000 devir yükselterek yapılmalı ilk 1000km 5000 devir 2000km 6000 devir 3000km 7000 devir sonrasındada yavaş yavaş 8000 devirde redlayna girdiğinden yavaşca zorlanmalıdır 4000 km den sonra yağına bakıldığı taktirde dip gaz gitmekde sakınca olmaz ben cbf de 6000 km den sonra asılıyorum cbf hassas yağ yakmaya meilli olduğu için çok iyi rodaj ister muhtemelen bu heroda cbf esintisi olduğu için aynı hassasiyeti.istiyecektir

Uğur
24 Haziran 2016, 22:45
Renk gelsin;

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/923/WKDgkw.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/921/AEglz3.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/922/f4jAKj.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/923/Dc0ZyK.jpg (https://imageshack.com/i/pnDc0ZyKj)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/924/SXQ1oX.jpg (https://imageshack.com/i/poSXQ1oXj)

Devamı için;
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/166601-iki-tekerle-kocaeli-kisa-kisa-ramazan-turlari.html

Genel olarak motosikletten çok memnunum.

Ah birde 6 vites ya da 12000 devir çevirecek şekilde olsaydı tadından yenmezdi.

Yakıt konusunu yarın detaylı ölçeceğim,performans egzozda var bendeki test motosikletinde yakıtı biraz etkiliyor gibi geliyor ama net ölçüm daha sağlıklı olur kanısındayım.

Kısacası 6500'lere ybr,cbf alma niyetinde olanlar varsa 7000'e su motoru kacırmasınlar der,susarım. :)

Ahmet135
26 Haziran 2016, 23:22
130 km gordum ama cokkkk ruzgar vardi 9000 devir gibi disli degismedem bu hizida gecebilcegini sanmiyorum benim anlamadigim 230 cc 20 bg motor hizlanma cok iy ama son hiz biraz dusuk bence simdilik yetiyo ama ilerde hrde disli degistiririm

Mustafak44
27 Haziran 2016, 00:23
130 km gordum ama cokkkk ruzgar vardi 9000 devir gibi disli degismedem bu hizida gecebilcegini sanmiyorum benim anlamadigim 230 cc 20 bg motor hizlanma cok iy ama son hiz biraz dusuk bence simdilik yetiyo ama ilerde hrde disli degistiririm

3000 km'den sonra 10 km daha hızlanır 140 yapar ama en önemlisi yokuşmuş rüzgarmış ani hızlanma sollama 2 kişi farketmez bayılma yok anında 125km hıza çıkıyorsun daha ne olsun. sana benim 125cc motor 120 yapıyo diyene aldırma dişli ile oynayıp yokuşta rüzgarda 60a 70e düştü demiyorlar bisikletide iniş aşagı sal 80 90 km hıza çıkıyor önemli olan her koşulda anında 130a çıkman ;) ha ilerde 3000 km sonra çok küçük dişli oynaması ile gücünü çokta kaybetmeden 10-15 km daha hız olabilir 150-155km hıza çıkar

Uğur
27 Haziran 2016, 00:51
https://www.youtube.com/watch?v=N-qiDHjdy2E

Mustafak44
27 Haziran 2016, 00:54
orjinal hızı 126 km hız üzerinden hesaplarsak ön dişli başına 10.5 km hız arkada dişli başına 3.15 km hız. yani 1 diş önden büyütüp 2 diş arkadan küçültürsek 16.8 (17) km hız yapar bu oynamayla çokta güç kaybı olmaz

Uğur
27 Haziran 2016, 00:55
Çekim kamera açısından dolayı istediğim gibi olmadı ama top speedi merak edenler için buyrun video. (https://www.youtube.com/watch?v=N-qiDHjdy2E)

1.03'den sonra 140 km hızı görebilirsiniz.

130'la giderken gps ölçümüde 126 çıktı.

Bugün artçımda yaklaşık 10 km rampa çıktık. Babamla olduğum için temkinli sürdüm ama gaza tepki nefis.

Yine otoyolda 90'la girdiğim dik rampadan sadece 2-3 km hız kaybı ile çıktık sabit gazla,artçım ile. Zorlasam 110-120'de çıkardı ama sadece gerektiği an gazı açıyorum.

Sadece aynalar ve 1'den 2'ye geçişte ara ara takılmalar şu an için sıkıntılı gördüğüm şeyler.

Velhasıl alet güzel.

Mustafak44
27 Haziran 2016, 01:09
Çekim kamera açýsýndan dolayý istediðim gibi olmadý ama top speedi merak edenler için buyrun video.

1.03'den sonra 140 km hýzý görebilirsiniz.

130'la giderken gps ölçümüde 126 çýktý.

Bugün artçýmda yaklaþýk 10 km rampa çýktýk. Babamla olduðum için temkinli sürdüm ama gaza tepki nefis.

Yine otoyolda 90'la girdiðim dik rampadan sadece 2-3 km hýz kaybý ile çýktýk sabit gazla,artçým ile. Zorlasam 110-120'de çýkardý ama sadece gerektiði an gazý açýyorum.

Sadece aynalar ve 1'den 2'ye geçiþte ara ara takýlmalar þu an için sýkýntýlý gördüðüm þeyler.

Velhasýl alet güzel.

bende ölçmüştüm 70 80 km hızda gps 2 km düşüktü gps de 1-2km geç algılar. sizin makina kaç km de acaba 140 çıkmışsınız :)

Ahmet135
27 Haziran 2016, 13:17
Maasaallahi var canim ruzgar rampa artcili sorun deil hizlanmasi cekisi guzel
Bende servise gittigimde 1 den 2 ye vites takilito ve aynalari soylucektim demekki sorun hepsinde ayni....

Mustafak44
27 Haziran 2016, 13:54
Maasaallahi var canim ruzgar rampa artcili sorun deil hizlanmasi cekisi guzel
Bende servise gittigimde 1 den 2 ye vites takilito ve aynalari soylucektim demekki sorun hepsinde ayni....

fites pedalını yağlayınız gres yağıyla çok yumuşayacaktır tıkır tıkır hiç takılma olmaz

Ahmet135
27 Haziran 2016, 18:04
fites pedalını yağlayınız gres yağıyla çok yumuşayacaktır tıkır tıkır hiç takılma olmaz

Tesekkur ederim bi deneyelim bklm

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

Nasil surcez vites pedalinin arka tarafi ayakliga gelen yere ve on cark gibi olan yere surdum ama bura beraber hareket ediyo zatem ice dogru giden yere nasil surcem

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

Nasil surcez vites pedalinin arka tarafi ayakliga gelen yere ve on cark gibi olan yere surdum ama bura beraber hareket ediyo zatem ice dogru giden yere nasil surcem

Ben cozdum vites olayini debraj ayariyla simdi cok guzel bosada geciyo 2 ye gecerkende hicc takilmiyo

Uğur
27 Haziran 2016, 21:03
bende ölçmüştüm 70 80 km hızda gps 2 km düşüktü gps de 1-2km geç algılar. sizin makina kaç km de acaba 140 çıkmışsınız :)

Bugün 5000'i geçti :)

Yakıtı da detaylı ölçtüm bugün;

Apaçi modunda bol trafikli,uzun yol,ara ara sıkışık trafikte 110 km/h'ın altına düşmeden 100 km'de 3,7 litre yaktı. Seyir hızım 110-135 arası hızlardı. Düzlükte 120'den aşağı hiç düşmedim.

Daha sonra sakin sürüşte,uzun yol,şehir içi karışık 100 km'de 2,6 litre tüketim oldu.

Üstelik bende yakıtı ciddi etkileyen performans egzozu olmasına rağmen değerler bu.

223 cc karbüratörlü,hava soğutmalı,performans egzozlu bir motosiklete göre değerleri beğendim.

Özellikle apaçi modundaki sürüşte bu 4'ü geçer dedim ama geçmedi :)

Ahmet135
27 Haziran 2016, 23:14
Bugün 5000'i geçti :)

Yakıtı da detaylı ölçtüm bugün;

Apaçi modunda bol trafikli,uzun yol,ara ara sıkışık trafikte 110 km/h'ın altına düşmeden 100 km'de 3,7 litre yaktı. Seyir hızım 110-135 arası hızlardı. Düzlükte 120'den aşağı hiç düşmedim.

Daha sonra sakin sürüşte,uzun yol,şehir içi karışık 100 km'de 2,6 litre tüketim oldu.

Üstelik bende yakıtı ciddi etkileyen performans egzozu olmasına rağmen değerler bu.

223 cc karbüratörlü,hava soğutmalı,performans egzozlu bir motosiklete göre değerleri beğendim.

Özellikle apaçi modundaki sürüşte bu 4'ü geçer dedim ama geçmedi :)

Allah alla bizmi yanlis hesapliyoz acaba bu degerler cok iy

Byfuat
27 Haziran 2016, 23:51
Yakıttan ve devirden tasarruf etmek.isteyen arkadaşlar dişli değerlerini bilmiyorum örnek.olarak vericem motorun torku gayet iyi diyosunuz ön diş sanırım 14 buda motorun hızıni iyi yönde etkiler ama top speet i de engeller vazı arkadaşlar önde dışli büyütmeye pay yok diyorlar doğrudur ben bilmiyorum o halde arka dişli ile oynamak kalıyo üzerinde dişli sayısının 4 diş küçüğünü bulun hızı 160 a çıkartır torkdan düşer ama yakıttan tasarruf eder vites araları uzar cbf de önde orjinal 15 diş dir ben 16 kullanıyorum tam 1000 devir kar ve 40-50 km benzin fark ediyor 1 depoda buda hemen hemen 1 Lt yi geçiyor bu motordada dişli oynaması yaparsan ki bu motor torklu rahat kaldırır tadından yenmez üzerinde durun deneyin vibrasyondada hissedilir derece düşüş yapar emin olun allah kaza bela vermesin

Red_Whiskers
29 Haziran 2016, 10:01
450 km lik uzun yol denememi tamamladım , çıkışta depoyu tamamen doldurmuştum (17 lt) suan yedek depoya geçmek üzere tahminim bir dolu depoyla 500 km yapacak.

uzun yolda 110-115 arası hızla mesafe aldım 100km de bir 5-10 dk dinlenme molası verdim 3 saatte yaklaşık 200-220 km yol aldım yolculuk sonlarında kendimi yorgun hissetmedim .

120 km ve üzeri hızlarda kendimi ve motosikleti yıpratacağımı bildiğim için zorlama yapmadım sadece sollamalarda bu hızlara çıktım.

artıları ve eksileri var tabiki ama 3.200 km de olan kanım parasına göre bu motosiklet fazlasıyla iyi.

Dün fabrikayı arayarak servis hizmetleriyle konuştum . sorduğum iki şey vardı;

1) arka çanta demiri en son 1 ay önce üretim aşamasında demiştiniz şuan durum nedir ? cevap: üretim aşaması devam ediyor

2) 1 ay önce kullanım kılavuzu ve garanti , servis kayıt evrakları basılma aşamasında demiştiniz şuan durum nedir ? cevap: basım aşaması devam ediyor.

ben motosikleti alalı 2 ayı geçti eşyamı taşımak için çanta demiri lazım ve ya motosikleti satacağım garanti ve servis evrakları lazım olduğunu düşünelim bu olaya da artık bir çözüm gelmedilir.

Biz aksesuar beklerler kullanım kılavuzuna ulaşamadık .

hattoi
29 Haziran 2016, 10:54
Garanti ve servis evrakları olmadan nasıl sattılar bu motoru?

omerongur
29 Haziran 2016, 12:01
Dun birsey farkettim belli hizlarda gidonu serbest birakinca yalpalama yapiyor. Bugun tekrar baktim 50 km civari hizla giderken oluyor yalpalama. Daha yuksek hizla giderken deneyemedim. Sizce bu normalmi. Sizin motordada oluyormu.

Yaklasik 1600 km de depoyu fulledim simdilik 170 km yaptim benzin gostergesinden iki dis gitti. Yakinda tekrar fulleyip tuketim degerlerini paylasirim. Daha objektif bir sonuca ulasmak icin bunu birkac kez deneyecegim