Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Kemal
16 Haziran 2006, 16:50
Ben fazla ancak işler caddelere trafik olunca giriyorum. Taksime bile giderken hep ara yolları kullandım. Çayır çimen geze geze geldim. Hatta ambarlara girdim deymeyin keyfime. Kırmızı ışık oluncada mutlaka camı açık bir arabanın yanına giriyorum. İflet oluyorlar ama hep iyi arabaların yanına. Mesela bu sabah Mercedeste bir adam vardı, mutlaka büyük bir şirketin genel müdür filan, öyle bir baktı ki acıdım hatta gel arkama atla ben seni bırakayım diyecektim. :)
Şu hayırlı günde Allahım trafiği felç et yarabbim ! Gidemesinler bir yerden bir yere. Amin.
Şaka maka bende artık işe motorla gidemiyeğim, malum otopark günlüğü 5 ytl. (En ucuzu ve açık) + benzin parası. Çık işin içinden çıkabiliyorsan.
darkform
16 Haziran 2006, 17:02
Scud çok geçmiş olsun... arkadaşlar arka arkaya kaza haberleri almaya başladık ne olur daha dikkatli daha yawaş ve daha az kazasız günler geçirelim. Tekrar tekrar geçmiş olsun Scud. :pale:
Aşırı yoğun bir gün nedeniyle sabah için söz verdiğim anketi ancak yetiştirebildim, üzgünüm. anket adresi: http://www.easyasnet.com/anket
ii seçimler :cat:
ii gunner.
Mengu16
16 Haziran 2006, 17:21
Sizin Mondial 125ZN forumu çok hızlı ilerliyor 21 mayısta açmışsınız
21. sayfaya gelmişsiniz !
Ben 12 mayısta Mondial 150Hs forumunu açtım daha 10. sayfada !
the_punisher71
16 Haziran 2006, 17:55
scud çok çok geçmiş olsun kardeşim duyunca çok üzüldümm biraz daha dikkatli :rendeer:
darkform sanada çok teşekkürler bu anket için :cat:
darkform
16 Haziran 2006, 18:33
Sevgili ZeytiN'ler :cherry:
ZeytiN ismini baz alarak şööle garip bi çalışma yaptım. Örneğin bu kulüp arması ve/veya sticker ve veya amblem olarak kullanılabilir. Ancak; renkler, tasarım vs... bazında yol göstermeniz dahilinde de her türlü değişikliğe açıktır. Bir bakın bakalım ne düşünüyorsunuz: ( büyük resim için üzerine tıklayınız )
http://img152.imageshack.us/img152/8030/emblemtest015uh.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=emblemtest015uh.jpg)
Ayrıca isim olayını kararlaştırdıktan sonra yarı profesyonel olarak yürüttüğüm web tasarım organizasyonumu ( www.easyasnet.com ) kullanarak web sitemizi de ücretsiz olarak hazırlayabilirim. Şimdiden aklımda onlarca fikir oluşmaya başladı bile... Kendi kan bankamız, üyelerimizin kendilerinin ve motorsikletlerinin resimleri + kendi sayfaları, Turlarımızdan resimler, online chat, anketler, tecrübeler vs.. vs.. vs..
Ayrıca anket'in bilimum IP koruması vs. mevcuttur. Ancak yinede adil olmadığını düşünüyorsanız lütfen bana özel mesaj atarak ulaşın ve bu forumda yer alan her kullanıcı'nın kullanıcı ismi ile oy vermesi şeklinde bi sistem hazırlayalım. Acayip garip bi cümle oldu ama anladınız dimi :D
Amblem hakkında öneriler lütfen :bounce:
ii gunner.
kyox
16 Haziran 2006, 19:39
isim konusun da ki benim kişisel fikrim, ZeytiN her ne kadar uygun bir isim olsa da motoruma zeytin dedirmem alçaltıcı geliyor kulağıma. Benim motorum benim için Pegasus'tur. (kanatlı düldül) :) Kendimi onun üzerindeyken ata binmiş gibi hissediyorum.
Geçmiş olsun Scud kardeş. Yeni gelen arkadaşlar da hoş gelmişler.
Bence öncelik forumdaki arkadaşların olduğu isim listesi oluşturalım. her yeni geleni listeye ekliyelim.
Bir de kullanıcıları tanıyalım, tanışalım. İlgi alanları, iş, okul, fotograf, nerde oturduğu..
reDragon
16 Haziran 2006, 22:10
herkese slm,1 haftaya kadar bnde 125zn mi alıcam işallah aranıza katılıyorum:mrgreen: ben motoru ayvalıkta alıcam ehliyet plaka sorun olmaz heralde jandarmayla(işallah)
yolumuz açık olsun:cherry:
Kemal
16 Haziran 2006, 22:28
selam reDragon
O bölgelerden Altınoluk'tan olup kısmetse bu yaz gelirken ZeytinN'im ile gelicem. Kesin ayvalık'a gelicem.
Plaka ruhsat işine gelirsen bence onu hallet. Hiç bir zaman ehliyetsiz binilmemli motora. En haklı durumdayken haksız olursun. Bak bugün benim başıma görünmez kaza geldi. Şimdi aklıma geldi keşke heriften para alsaydım. Nasıl olsa ben haklıyım ve ehliyetimde var. Diklenseydi hem döverdim hem de çatır çatır yeni motor aldırttırırdım. Ama işte şans efendi adama dank geldik çok şükür durmumda yerinde oldupu için garibe bulaşmadım. İşte o yüzden önce ehliyeti al.
Ruhsatsız sakın dolanma. Sonuçta sende tip konuşma iyiyse jandarma karışmaz ama şansa bırakma. Sonuçta kötü bir kaza filan olur İl jandarma komutanı tüm ruhsatsız ve ehliyetsiz motorları toplayın der işte o zaman faka bastın derim.
Oram buram ağrıdığı için benden bu kadar. İstanbul'da olan arkadaşlarla yarın akşam barda buluşmak üzere.
reDragon
16 Haziran 2006, 22:52
bilgi için saol scud
kaza konusunda haklısın valla ama dier taraftan bndede peder subay zaten saolsun askeri kimlik var ama ciddi biş oldumu haklısın valla naaplım dikat edicez artık kaza flan olursa vay halime.
ya bide bu motorun yıllık vergi masrafı falan nolcak,trafik sigortası flan istiyolarmı bundan:silent:
skyline
16 Haziran 2006, 23:56
Scud:
Cok geçmiş olsun..Ben yeni bakabildim topice..Neyseki önemli bir şey olmamış ..Ama 50 km/s hızla düşmüşsün yani Allah korumuş,birde kask ve montun tabi:cat:
Bu arada bir arkadaş İzmir için fiyata 1350 ytl yazmış..Ben daha bayiye gidip sormadım,ama baya uygunmuş..Plaka+ruhsat 150 desek..1500 ytl ye motor elinde,kask a da 150 versek..ooo bu hesap kitap hiç bitmez:pr:
Ben iyisi biraz daha para biriktireyim:salut:
umutpoy
17 Haziran 2006, 00:45
scud;
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Motor için üzülme sana birşey olmamış ya gerisini boşver. ayna alınır heralde:rendeer:
gerigelenadam
17 Haziran 2006, 00:47
scut
cok geçmiş olsun kardeş
ucuz atlatmışsın yani
benim motorun 5 metre giderek yaptığı kazada 100 ytl lik masrafı cıktı
yani sen cok sanslısın
herkes dikkat etsin arkadaşlar
hafif motor bunlar..ani harekette uçuyorlar
SAKAL
17 Haziran 2006, 01:17
Sizin Mondial 125ZN forumu çok hızlı ilerliyor 21 mayısta açmışsınız
21. sayfaya gelmişsiniz !
Ben 12 mayısta Mondial 150Hs forumunu açtım daha 10. sayfada !hs yeni çıktı biraz zaman geçsin o zaman arızalardan forum dolacak şu an herkes memnun
yeşil96
17 Haziran 2006, 01:53
motoruma laf yok:) bn çok memnunum. yeni alıcak arkadaşlara tavsiye ederim. başlangıç için hiç de fena değil.
kenya
17 Haziran 2006, 02:23
Scud kardeş geçmiş olsun umarım ilk ve son kazan olur... Kardeşler benim ZN yok ama izin verirseniz fikir belirteyim: ZeytiN çok hoş bi isim olmuş motora ve arkadaşımızın yaptığı logoda çok güzel... Bana göre zeytin küçümseyici bi isimde değil (sadece kendi fikrim). Motorunuzla mutlu vakitler geçirirsiniz inşallah...
2000zx6r
17 Haziran 2006, 11:08
slm isim "ZeytiN" ve logo cuk oturmuş diyorum, tebrik ederim.
benim motor 1400 km yi devirdi arkadaşlar maşallah diyorum şeytan kulağına kurşun :pr:, arkadaşlar benim kafama servis konusu çok takılıyor, 1000 bakımı için gittiğim servis iyidi fakat çenesi çok düşüktü, herşeye hazır cevap, itici geldi bana, birde sattığı motorlara bir aydır plaka almamış (birkaç müşteri vardı ben gittiğimde) gözüm tutmadı anlayacağınız. 13 ytl de yağ parası aldı.
Arkadaşlar klüp kurma işimizi bir an önce nihayetlendirip sürü moduna geçelim derim ben, servisler, bayiler vb. tüm ihtiyaçlarımız için piyasada ağırlık oluşturalım.
kaskınızdan sinek eksik olmasın
peri
17 Haziran 2006, 11:45
-----------
darkform
17 Haziran 2006, 11:51
Günaydın Zeytinler !
Anket olayını hatırlatmak istedim:
http://www.easyasnet.com/anket
Ayrıca ankete ZN'si olan - olmayan herkezin katılması gerektiği kanaatindeyim. Zira ismin diğer motosiklet kullanıcısı arkadaşlar tarafından da onay alması bizi mutlu eder diye düşünüyorum. Birde bu oylamanın ardından pazartesi günü aktif olmak üzere; bu forumdaki ZN kullanıcılarına özel şifreli bir 2. oylamayı da gündeme getireceğim. Bu oylamada buradan vereceğim site adresine gireceğiz ve forumdaki kullanıcı adımızı ve özel mesaj alanımıza gönderilen özel şifremizi kullanarak oylamamızı yapacağız. Herkezin oyları açık olacak ve bu şekilde adil bir oylamayı kendi aramızda gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki hafta içi her iki oylamanın da sonuçlarını değerlendirir ve kulübümüzün ismini resmi olarak belirleriz diye düşünüyorum.
Sevgiler ve ii gunner.
reDragon
17 Haziran 2006, 12:16
darkform en iisini yapıosun :cat: bence ZeN daha çekici geliyo ZeytiN biraz fazla cafcaflı geldi.bide ilerde asyalılarda katılır flan ZeNaS gibi bişiler olabilir die düşündüm:P
Ahmet Yılmaz
17 Haziran 2006, 12:30
Scud çok geçmiş olsun abi,
Yeni okuduk kusura bakma,
Allah beterinden saklasın.
kyox
17 Haziran 2006, 12:49
Ben ZeN'e oy verdim. ayrıca ilk biz mondialcılar kurarsa bu motorun ismi bizim seçtigimiz olur. Bu arada benim meslek Grafikerlik :) kararlar netlesirse bi ara logo vs. müsait zamanlarda tasarlarım sizin için.
Ayrıca farkettim ki motorda, kask ile gidince bol bol sinek katlediliyor :) kaskın ön camını indirmeyi unutanlara sinek ziyafeti var..
gt06
17 Haziran 2006, 12:54
scud öncelikle geçmiş olsun dostum...
Arkadaşlar bişey soracağım chop-chop ların teker boyutunda değişiklik yapanınız oldumu acaba? yani daha büyük jant ve teker takan demek istiyorum? Bu arada sanırım anketteki tercihimide belirtmiş oldum.
Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.
Kemal
17 Haziran 2006, 12:58
Tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tek lafım ağrlar sızılar daha sonra çıkıyor. Dün yine baya sürte sürte geldim hatta bizim Akşam Sefasını kaçırdım. Ama motordan inipte garajdan çıkınca tüm günün yorgunluğu üstüme çöktü. Dün gece maçı bile seyredemedim yattım. Şimdi çok zindeyim.
Bu akşam Katharsis'te olacağım. Tanışalım kaynaşalım.
Ben ankette ZeytiN'e ou vermeme rağmen Zen ismide git gide kulğıma oturdu. Türkçe bir isim oluşundan dolayı Zeytin iyi bence ama Sen daha çok yakışıyor.
Altıntı yapmadan devam ediyorum çünkü bir çok sesaja cavep vermek istiyorum.
Servis olayı esasında şans değil. Ben motoru alırken bayiyi ile sıkı bir takibe aldım. Yoksa bilen bilir 9 aydır araştırıp duruyordum. Şirinevler Mahmutbey yolu üstünde ki servis/bayi iyi. Ustası bu işi babadan öğrenmiş 50 yaşlarında bir adam. Zannedersem çevrede ki tüm diğer bayilere montaja gidiyor. Kendi aralarında ki konuşmlardan anladım.
İlk bakım geldiği zaman esas bir biçimde servisin kalitesi ortaya çıkacak. Ama her türlü zarf atmama rağmen şu ana kadar doğru bilgileri verdiler. Hatta son anda param var Zat mı alsam dediğimde çok istiyorsan al ama bu motorda işini görür dedileri. Neredeyse iki katı para kazanabilirlerdi ki ellerinde ZN'den 1 tane Zat'tan 2 tane olmasına rağmen önerileri ZN oldu.
Bence yeni alacak olan arkadaşlar en az benim gibi 3 defa bayiye gidin. Usta ile tanışın. Her ne kadar modele karar vermiş olsanızda kaanız karışık gibi yapın. Tüm esnaflar (ben dahil) elinde fazla olan ve/veya daha pahalı olan ürünü satmaya çalışır.
skyline
17 Haziran 2006, 13:06
Peri:
Sağol Peri..ama ben daha ehliyet işini halledemedim..Yani çok geç kaldım ağustos için..Annem sağolsun:mrgreen:
Hiç istemediği için motosiklet işini oyaladı beni,bende kaçırdım:pr:
Çok sinir oldum alacağım diyorum şimdide yine süreyi uzatma çabasına girdi, ehliyeti al bakarız diyor..İzmir de polis kontrolleri nasıl acaba?
the_punisher71
17 Haziran 2006, 16:07
eet ZeytiN cok gzl bi isim ama bnde tercihimi ZeN den yana yaptım çünkü bana daha çekici geldii
buna uygun bi logo da bulunur zaten kyox arkadasımız yardımcı olcanı belirrtti
herkese ii gunler
Kemal
17 Haziran 2006, 16:51
Ya güzelde kardeşlerim bu aletim grisi (bende var) kırmızısı var. ZeytiN ismi cidden hoşda gi zeytin olur mu?
İsim olayına acilen bir çözüm üretmeliyiz.
gt06
17 Haziran 2006, 22:28
benim motosikletim malesef yok ama fikrimi sorarsanız. chop-chop çok şirin ve tatlı....(ya tamam kızıyorsunuz şirin demeye ama alet cidden çoook ama çok şiriin beaaaa]
reDragon
18 Haziran 2006, 00:13
herkese slm
bugun acaip bi süpriz yaptı babam benim siyah ZeN i aldı pat die.manyak elet ya hasta oldum direk.yalnız ben bu makinanın üstünde duramıyorum ya gaza dokunur dokunmaz fırlıyo tutamıorum:mrgreen: .yabide çalıştırıyorum motoru,kalkışta aniden gaza yüklenince stop ediyo sizdede varmı böle bişi yoksa sorun bendemi.
herkese saygılar:)
bide toplam 1,580e geliyo pazartesi plaka hazır dediler(2kask,kilit,eldiven,plaka dahil)
darkform
18 Haziran 2006, 00:27
herkese slm
bugun acaip bi süpriz yaptı babam benim siyah ZeN i aldı pat die.manyak elet ya hasta oldum direk.yalnız ben bu makinanın üstünde duramıyorum ya gaza dokunur dokunmaz fırlıyo tutamıorum:mrgreen: .yabide çalıştırıyorum motoru,kalkışta aniden gaza yüklenince stop ediyo sizdede varmı böle bişi yoksa sorun bendemi.
herkese saygılar:)
bide toplam 1,580e geliyo pazartesi plaka hazır dediler(2kask,kilit,eldiven,plaka dahil)
reDragon hayirli ugurlu olsun iyi gunlerde kullan ve kazasiz bol keyifli surusler...
ii gunner
the_punisher71
18 Haziran 2006, 02:39
reDragon bn sana zaten özel olarak hayırlı olsun dileklerimi iletmiştim ama burda bidaha iletiyimm
tekrar hayırlı olsun sana kazasız belasız sürüşlerr
inş bi iki hafta sonrada bnde alıcam :wiinkk: ZeN
arkadaslar dua edin ya bana:salut: bi türlü alamıorm aksilik çıkıoooo:pr:
darkform
18 Haziran 2006, 05:39
herkese slm
yabide çalıştırıyorum motoru,kalkışta aniden gaza yüklenince stop ediyo sizdede varmı böle bişi yoksa sorun bendemi.
Slm reDragon
bende boyle bir problem yok. Forumdak' d'ger arkadaslar da boyle bir problemden bahsetmediler hic. Sanirim motoru bir servise gostermen mantikli olacaktir.
ii gunner.
Kemal
18 Haziran 2006, 10:57
Yok benim kinde de ynı problem var. Çalıştıurınca az biraz bekle. Bazen onda bile kendi kendine duruyor. Bir kaç dakika bekledikten sonra gaz ver.
derwish
18 Haziran 2006, 11:48
selamlar
ben motoruaybaşında almıştım şu an yaklaşık 600 kmde herhal bugün 800 olur
gelelim motora
ilk önce fun club için bir iki şey söylemek istiyorum
insanların bir araya gelme istekleri çok hoş cidden ardarda giden 30 tane zn müthiş olur
lakin bizim motorlarımız bir ekol oluşturabilecek kapasiteye ne yazık ki sahip değiller yetersiz kalitede malzemeler sürekli arızalar keşke hepimizin altında acaba bir tarafı bozulur mu diye düşünmeden gidebileceğimiz motorlar olsaydı gebzeye gitmeyi düşünüyordum fakat vaz geçtim o kadar yolda problem çıkarmayacağına emin değilim
yanlış anlaşılmasın motorumu seviyorum 40 la giderken gayet karizmatik ve dikkat çekici
buna çözüm olarak aklıma gelen ise orjinal parçalardan ve garantiden vazgeçerek daha kaliteli uyan parçalar kullanmak
şu an için öndisk problemim var yamulmuş önfrene son bastığımda fren kilitledi direksiyon sağa doğru kilitlendi motoru sağa yatırdı bütün yük sağ bacağıma bindi olduğum yerde yarım bir daire çizdim ve dizkapağım şişti iki gün ağrıdan kıvrandım şimdi iyi
birkaç çukura girdim ama bu kadar basit çukurlardan bu tür problemler çıkmamalı derken ne kadar ekmek nekadar köfte geldi aklıma herhal vespa okadar parayı bunun için istiyor
şimdi sanayiye gideceğim ve daha sağlam bir öndisk bakacağım tercihen vespa ya da avrupa bir motor yedek parçası o da bulabilirsem
bu konuda sizlerin fikri nedir ?
bu doğru bir tavır mıdır ?
cumartesi 3 tane servise gittim hepsi çok yoğunuz hafta içigel diyor altı üstü bir fren diski bu servislerden daha çok çekeceğiz bundan dolayı motorunuza karşı azami derecede nazik olun ve temel tamirler ile bakımları kendinizyapacak kadar bilgi sahibi olun. istanbul ümraniyedeyim ve çok bilgi sahibi değilim bukonuda bu tarafta yardımcı olabilecek varsa beraber bir çay ya da kahve içebiliriz.
herkese teşekkürler
kazasız ve arızasız günler
kyox
18 Haziran 2006, 13:07
@reDragon, derwish
Motorlarınız hayırlı olsun.. reDragon kullanma klavuzunu dikkatlice okusan iyi edersin.
gerigelenadam
18 Haziran 2006, 13:21
arkadaşlar temmuz 8 de ehliyet sınavına giriyorum...
ehliyetli arkadaşlara sorum
direksiyon sınavı ehliyet sınavından ne kadar sonra
cunku ehliyet sınavından sonra balayına gitmeyi planlıyorum...
Kemal
18 Haziran 2006, 13:46
@derwish
Bence her ne kadar kalitesiz olsada orjinal yedek parça kullan. Benim servise bir sorayım ama. Az evvel bende servisten geldim. Sorunum yoktu geçerken hem uğrayım hem geçen gün kaza yapmıştım bilmediğim arıza bırakmış mı diye kontrol ettirmek istedim. Sonuç taş gibi alet. Sadece çok yakıyor ama ben hiç ekonomik kullanmıyorum. Ev uzak değilse benim servise bir götürürelim. Pazar olmasına rağmen açmışlar. Adam babadan motorcu olduğu için o eski işinin ehli adamlardan. Ben acaba daha iyi bir lastik mi taktırıyım dedim ne gereği var dedi. Oradan fikir yürütürsek demek ki senin içinde gerek yok. Bakalım akşamüstü maç kötü belki yine servise gider sorarım.
@antikacı
Önce evleneceğini bilmiyordum kutlarım. Bir yastıkta kocayın. Yazılı sınav temmuz başı. Diğeri 15-20 gün sonra oluyor. Direksiyon sınavında birinciyi kaçırsanda ikinci sınav bir hafta sonra. Kursuna danış ama bence ilkine gir.
kenya
18 Haziran 2006, 13:56
Kardeş direksiyon sınavı 30 temmuz olarak söyleniyor bide şimdiden hayırlı olsun :)
darkform
18 Haziran 2006, 14:16
Yok benim kinde de ynı problem var. Çalıştıurınca az biraz bekle. Bazen onda bile kendi kendine duruyor. Bir kaç dakika bekledikten sonra gaz ver.
aaa evet ! bu dogru. motoru calistirir calistirmaz yola cikarsam 1-2 kez benimki de istop ediyor. ancak 1 dakikalik isitma yetiyor. zaten marsa basip o arada da kilitleri sokuyorum. o arada zeytin de isinmis oluyor.
ii gunner.
reDragon
18 Haziran 2006, 19:05
alakanız için hepinize teşekkür ederim.
ben çalıştırır çalıştırmaz bastım 2 kere stop etti,haklısınız galiba bundan snra öle yapım.bide bu makinanın trafik muayenesi varmı varsa kaç para????herkese ii seyirler
Kemal
18 Haziran 2006, 19:57
@reDragon
Dostum motoru yeni aldık ne muhayenesi. Gelecek sene bu sıralarda. Ruhsatta yazıyor
reDragon
18 Haziran 2006, 20:06
hehe:P bilmiom abi işte zaten ruhsatı yarın alıcam:mrgreen:
darkform
18 Haziran 2006, 20:31
Arkadaslar oylamaya devam:
http://www.easyasnet.com/anket
Bugun tum gun arkadasin honda cbf 500`u ile 250 km`ye yakin yol yaptik. naked street bike. feci agresif bir motor... Herneyse, motor superdi ancak demek istedigim suki geziler icin bol bol guzergah secme sansim oldu. Polenezkoy, Sile vs.. vs...
Bir arkadasimiz duzenlemek istedigimiz gezilere, motorlarin guvenilir olmamasindan dolayi sicak bakamadigini soylemis. Ayni endiseyi bende tasimaktayim. Ancak ilerleyen gunlerde, motorlarimizi tanidikca, muhtemel hasarlarini,huylarini-suylarini ogrenmeye basladikca, bu tip endiselerimizin ortadan kalkacagini dusunuyorum. Zaten uzun mesafe motosiklet soferlerinin bir cantasinda surekli yedek debriyaz ve gaz telleri, balatalar, filitreler vb. yedek parcalar tasidiklarini iyi biliyorum. Dolayisiyla motorlarimizla tecrubelerimiz arttikca, bu basit makinalarin basit arizalarinin ustesinden kendi kendimize gelebilecegimize ve bu tecrubeye ve bilgiye ulasanadek uzun ve yari-uzun mesafeli gezilere baslamamamiz gerektigi kanaatindeyim. Aksi takdirde saka-maka eglence derken tatsiz birkac gun gecirebiliriz... Simdiden frenler, filtreler ve motor hakkinda uc-bes bisey kapmaya basladik. yawas yawas bicok seyi ozumseyecegimize inaniyorum. Heycanimiza yenilmeyip acele hareket etmeyelim. Biz yol ve motor tecrubesi edinirken bu sure zarfinda da kulup islerini, kayitlarini, web sitesini vs...hallederiz zaten.
Bu arada uzun mesafe den kastım maksimum 50-70 Km'lik mesafeler tabiki. Daha uzunu bizim zeytinleri bozar :)
ii gunner.
@reDragon
Dostum motoru yeni aldık ne muhayenesi. Gelecek sene bu sıralarda. Ruhsatta yazıyor
İlk muhayene 1 seneden 3 seneye çıkarıldı gibi bir laflar dolaşıyor. Doğruluğu hakkında bir bilgisi olan varmı ? Hatta ruhsattaki Mevcut 2007 ibaresini de düzelttirmemiz gerekiyormuş. Sadece söylentimi acaba ?
ii gunner.
umutpoy
19 Haziran 2006, 01:47
selamlar ; dışarıdan yeni geiyorum kadiköy,beykoz-tokatköy güzergahında 2 kişi toplam 75 km yol yaptım hiç durmadan sadece on-onbeş dakika sigara molası:bounce: yolların çok bozuk olması, karanlıkta göremediğim çukurlara girmeme rağmen maşallah saat gibi çalışıyor. Sadece çok fazla bir sallantı oluyor oda heralde tek amotisörden kaynaklı. Bence motorlarımızla 50-60 km geziler çok rahat yapılabilir en yakın zaman da görüşmek üzere:rendeer:
darkform
19 Haziran 2006, 03:32
Arkadaşlar merhaba
Daha önceki mesajlarımda oylamanın adil olması açısından, sadece kulübün kurucusu olan bizlere yani, ZN kullanıcılarına ait bir oylama daha yapmamız gerektiğinden bahsetmiştim. Şu anda oylama hazır. Oylamaya katılmak için http://www.easyasnet.com/anket_2/ adresini kullanabilirsiniz. Kullanıcı adlarınız motosiklet.net forumlarındaki kullanıcı adınızın aynısıdır. Şifreleriniz ise özel mesaj alanınıza gönderilmiştir. Gözden kaçırdığım ZN'ciler ve/veya şifre mesajını almayan arkadaşlarım var ise lütfen bana mesaj atsınlar.
Haydin bakalım, iyi oylamalar
http://www.easyasnet.com/anket_2/
ii gunner.
devdem
19 Haziran 2006, 11:08
selam
ben cumartesi günü bostancıdan istanbul parka 2 kişi gittim geldim toplam 100 km, arka camurluğun sürekli yerinden çıkması dışında motorda hiçbir sorun sorun yok. dün ne olduğunu bilmediğim bir parçanın gevşediğini gördüm sıkacak anahtarım yoktu servise götürücem en kısa zamanda. parça dişli kutusunun üstünde plastik hafif bir kutu ne olduğunu bilen varsa söylerse sevinirim.
Kemal
19 Haziran 2006, 11:40
Rodaj'a dikkat arkadaşlar. 1000 km kadar ne artçı alın nede 50 km fazla hızlanın. Bu arada 40 km hızı geçince benim ön taraftan ses gelmeye başladı. Hayırdır diyorum ancak. Bakalım sakata gelmiyelimde.
siyahus
19 Haziran 2006, 12:48
darkform , Teşekkürler arkadaşım bu anket olayı gerçekten güzel olmuş . Şu anda benimde verdiğim oyla son durum da ZeytiN biraz önde gidiyor. Logoda oldukça güzel olmuş.
Valla su rodaj olayını maalesef kitaptaki gibi yapamıyorum cunki eşimle beraber biniyoruz ve zaman zaman 70-80 yapmak gerekiyo . Allah sonumuzu hayır etsin. Benimde ön diskten garip bi sürtme sesi geliyo ve pek etkili değil fren kendim ayrlayabilcekmiyim die bi bakcam.
Ondeki mondial yazısını söken oldu mu ? yada söyle soriim iz bırakmadan sökülebiliyor mu ?
Birde cumartesi günü beylikdüzüne doğru gitmekte olan Gri 125 zn li çift burada mı ? yoksa sürüden ayrı gezen birilerimi :)
gt06
19 Haziran 2006, 16:54
Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama sanırım iplenilmedim.
125 zn nin lastik boyutunu büyüten yada büyük jant takmayı düşünen varmı?
darkform
19 Haziran 2006, 17:46
darkform , Teşekkürler arkadaşım bu anket olayı gerçekten güzel olmuş . Şu anda benimde verdiğim oyla son durum da ZeytiN biraz önde gidiyor. Logoda oldukça güzel olmuş.
Valla su rodaj olayını maalesef kitaptaki gibi yapamıyorum cunki eşimle beraber biniyoruz ve zaman zaman 70-80 yapmak gerekiyo . Allah sonumuzu hayır etsin. Benimde ön diskten garip bi sürtme sesi geliyo ve pek etkili değil fren kendim ayrlayabilcekmiyim die bi bakcam.
Ondeki mondial yazısını söken oldu mu ? yada söyle soriim iz bırakmadan sökülebiliyor mu ?
Birde cumartesi günü beylikdüzüne doğru gitmekte olan Gri 125 zn li çift burada mı ? yoksa sürüden ayrı gezen birilerimi :)
Selam Siyahus,
Evet ben yazıları söktüm. Sadece öndeki değil ayrıca yanlardakileri de söktüm. Son derece rahat acısız ağrısız ve izsiz sökülüyor. 4-5 sayfa geride detaylı anlattım ve fotoğraflarını da koymuştum
sevgiler,
ii gunner.
Kemal
19 Haziran 2006, 17:52
Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama sanırım iplenilmedim.
125 zn nin lastik boyutunu büyüten yada büyük jant takmayı düşünen varmı?
Cevap verdim diye hatırlıyorum. Neyse tekrar vereyim. Lastik boyunu büyütebilmen imkansız. Ön çamurluk buna izin vermiyor. Denge ve manevra kabiliyetini beter edebileceğin için bence hiç bu işe kalkma. Çekişi iyi, hızı yeterli o zaman daha büyük tekere ne gerek var. Artık çukurlarda filan bir parça dikkaet gerekiyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO