Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
darkform
07 Eylül 2006, 23:45
@ bulent sari
Bulentciğim şimdi ben seni kaydeder ve mail ile dosyayı da yollarım.
Bu arada bahsettiğin şey fren ve disk yağları var özel, sanırım o. Evet onu sıkınca kesiyor. Gedizler banada sıktığında ondan 500-1000 km kadar kesmişti.
@derwish
derwish geçmiş olsun ya. 17 sinde gezi zaten. motor yetişir ama senin düğün vardı sanırım ?
@ thebarbarian
ya kardeşim evet gelebiliriz aslında. Nedir neyin toplantısıdır bu biraz detay verirmisin ?
@ kill_nill
gell gell acayip keyifli olio
ii gunner.
Motostyle
08 Eylül 2006, 01:16
Selam arkadaslar gezinin belirlenmesine sevindim umarım havlar güzel olur ve keyifli geçer bu arada bugun sirkecideydim cam hiç bi yrede bulamadım ama gelicek diyorlar 3-5 bişi aldım bakın bakalım nasıl olmuş :bounce:
http://img175.imageshack.us/img175/3903/photo0080tb4.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/329/photo0081qy8.jpg
http://img129.imageshack.us/img129/2595/photo0082js8.jpg
Gündüz Gündüz Çekseydim keşke :P
darkform
08 Eylül 2006, 03:06
slm motostyle,
Çok tatlı olmuş çantalar. güzel günlerde kullan :cat:
Kaça aldığını öğrenebilirmiyim ? Bende yarın kısmetse almayı düşünüyorumda.
Birde resimleri siteyede eklermisin ? Yada izin verirsen ben eklerim.
@ umutpoy
Yaw Umut gelseydin yaaa... Ayarlayamazmısın bişiler ? Ben seni çok sevdim bööle kardeşim gibi :rendeer: Hatta şu dakika seni fahri kardeşim ilan ediyorum :cat: Bundan böyle Umut namıdeğer ZeN ScooClub Teknisyeni korumam altındadır arkadaşlar o niyeyse
Sevgiler,
Darky
derwish
08 Eylül 2006, 10:57
@darkform
düğün akşam olduğu için mola yerlerinden birinde tanışma için gelebilirim motoru yetiştirebilirsem
sadece plastik aksamda kırılma ezilme felan var
cumartesi gedizlere uğrayacağım öğleden önce umarım yetişir
bulent sari
08 Eylül 2006, 11:06
günaydın arkadaslar
avatardaki fotoyu çeken arkadas daha sonra rahmetli oldu tahmin edeceniz gibi
sirkecide simdi ismini hatırlayamadığım motosiklet yedek parçacısı var geçen pazar yada cumartesi gittimde adam ondial bayisi olmasalar bile bizim moorların yedek parçalarını getirmiş olduğunu söylemişti. O zaman henüz satamadııını çünkü sayım falan yapacanı söylemişti. Bi arkadaşım dün gitmiş varmış aynen artık sirkecide yedek parçalarımız çok kapsamlı olmasa da var
bilginize ayrıca ismini öğrenip yazıcam...
darkform
08 Eylül 2006, 11:47
@ bulent sari
aman abi bu ne güzel haber.
Bi ara ben bile düşündüm parça getirmeyi :cherry:
avatar süper olmuş :cat: bayıldımmm
ii gunner.
derwish
08 Eylül 2006, 12:36
kazayı yapınca bende parça peşine düştüm bir tek gedizlerde bulabildim stoğu olan diğerleri sipariş veririz diyorlar fakat mondial siparişlere yetişemiyor bundan dolayı problem yaşarız
aslında geçen haftalarda plastik aksama ait bir kaç parçayı alıp eve koymak istedim darkformla siyahus görmüştü biraz nazarlığım vardı. demek ki abdala malum olurmuş alsaydım o zaman şimdi kendim takardım evde
kill_nill
08 Eylül 2006, 13:02
ya bu gedizler neresi, herkes oraya gidiyor::gozluk::
thebarbarian
08 Eylül 2006, 13:27
@kill_nill
Atatürk ikinci sanayi sitesi www.bilgemotor.com adresi bulabilirsin
@all
arkadaşlar dün yaklaşık 50 60 civarı motor bostancı sahilde show yaptık çamlık kafede toplanıp sonra lunaparka gittik müthiş eğlenceliydi
darkform
08 Eylül 2006, 14:08
@ kill_nill
Gedizler, Ziverbey / Kadıköy'de. Sitede açık adresi olması lazım.
@ the barbarian
yapma yawwww... merak ettim resim falan alsaydınız. Neyin toplantısı bu kankacım ben anlamadımki bişi :). Eviminde dibi hee Bostancı... Gerçi gelemezdim. Perşembeleri halı sahada top tepme günüm. Ne sağcıyım ne solcu futbolcuyum futbolcu.
ii gunner.
thebarbarian
08 Eylül 2006, 14:37
@darkform
www.istanbulriders.com çamlık kafe fotoları orda var ama lunapark fotolarını henüz koymadık
Motostyle
08 Eylül 2006, 15:09
@Darkform
Evet baya bi yakışıklı oldu karaoğlan :P Heybe çantaları Zeytinburnunda bi çanta imalatçısı var sipariş üserine parti parti mal yapıyo toptan olarak yani ama şansa 1 tane elinde vardı 40ytl'ye aldım.Arka çantayı 35ytl,Elcik püskülleri 10ytl(Süet).Dükkan sahibi ile ufak bi sohbet ettik Club ten bahsettim bana ne kadar iyi fiyat verirse diğer Club üyelerininde gelceğinden felan bahsettim gerçekten güzel fiyatlar vedi.+ olarak Nazi kaskı 15ytl çelik halat kilidi 15ytl ye aldım Cam geliceğini söyledi ortalama fiyatı 40-50 ytl olurmuş.Gitmek isteyenlere Doğubank iş hanı tafaından girince sağdaki ilk dükkan TÜMOPARSAN sanırım arkadasın adı Emre.
darkform
08 Eylül 2006, 15:29
@Darkform
Evet baya bi yakışıklı oldu karaoğlan :P Heybe çantaları Zeytinburnunda bi çanta imalatçısı var sipariş üserine parti parti mal yapıyo toptan olarak yani ama şansa 1 tane elinde vardı 40ytl'ye aldım...
haarika fiyata almışsın ya. Tavsiye için teşekkürler. bende kısmetse bugün yada yarın gidip alıcam bir çanta. Dediğin yere uğrarım mutlaka. Kulüpten bahsettiğin için ayrıca teşekkürler. :cat:
@ the barbarian
yaw iimiş kaç kiçi var orda ya ööle 500 kişi falanmı :cherry:
ii gunner.
thebarbarian
08 Eylül 2006, 16:04
@darkform
bayaa kalabalıktı 50 60 kişi vardı
darkform
08 Eylül 2006, 21:00
Arkadaşlar,
Yarın Sirkeciye gidicem. iki sorum olacak sizlere
birincisi benim zirzop ile gitsem park edecek yer bulabilirmiyim. (motor lan bu heralde bulursun gibi cevaplar vermek serbest :P )
İkincisi de bu aksesuarcılar nerelerde kalır. Anadolu tarafında oturduğum için Avrupa yakası cahiliyim biraz. Sirkeci vapur iskelesinde indiğimi farzedersek, nasıl ulaşabilirim. Kısa bir tarif alabilirsem...
Şimdiden teşekkürler.
ii gunner.
thebarbarian
08 Eylül 2006, 21:19
@darkform
barış arabalı vapurdan indikten sonra karşıda shell benzinci var karşısındaki yola geç ve tranvay durağının karşısındakiyola gir ilerle ilk soldan dön aksesuarcıların sokağına giriceksin orda bir dükkanınn önüne park edebilirsin zaten toplasan 10 15 dükkan var:))))))
darkform
08 Eylül 2006, 21:22
@ thebarbarian
amanin ne güzel tarif. Saol kardeşim :rendeer:
thebarbarian
08 Eylül 2006, 21:29
@darkform
rica kardeşim:))))))
reDragon
08 Eylül 2006, 23:10
herkese slm
motorum 700 km de ilk bakıma götürmem gerek.ilk bakımı mondial karsılıyomuş galiba dogrumu??? bnden para çıkarmı
metin gönülol
08 Eylül 2006, 23:46
arkadaşlar bende düşünüyorum 125zn almayı olan varsa nasıl deyermi alınırmı
reDRAGON memnunmusun 125zn nasıl alimmi ne dersin
reDragon
09 Eylül 2006, 00:11
valla kardeş nediyim bn 700 km deyim çok şükür hiç bi sorunum yok,sadece diskten bi ses geliyo oda okadar abartılcak bişi deil.bana kalsa al derim ama burda bnden daha fazla km de olanlar var onların farklı düşünceleri olabilir.
bu arada yelkenciysen ayrıbi konusalım senle msn de:P
thebarbarian
09 Eylül 2006, 00:18
@redragon
20 tl yağ parası alırlar
reDragon
09 Eylül 2006, 02:05
çok tşkr thebarbarian
darkform
09 Eylül 2006, 04:45
@ redragon
Bende ilk bakımda 21 YTL verdim.
Ücrete dahil olanlar: yağ değiştirme + envayi çeşit vidanın sıkılması.
Servis: Geziler Ziverbey.
@ metin gönülol
Merhaba Metin,
3000 Km'deyim. Redragon'un söylediği gibi aynı şekilde bilinen "ön disk'in tıkır tıkır ses yapması" problemi haricinde bir sıkıntım yok. Bu ses'de fren ve disk spreyi sıktığında (bu sprey 10-20 ytl civarlarında ve 20-30 kullanımlık sıvı içeriyor), 500 ile 1000 km kadar sesi kesiyor.
Grubumuza üye 50 kadar arkadaşımız da memnuniyetleri hakkında sana 3 aşşa 5 yukarı aynı yanıtı verecektir diye düşünüyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz.
15 günde bir geziler yapıyoruz ve hoş vakit geçiriyoruz. www.zenscooclub.com adresinden kulübümüze üye olabilirsin.
Sevgiler;
talla
09 Eylül 2006, 11:08
benden 15ytl aldılar 600bakımında avcılara ve bahçelievlere gittim ikiside 15 dedi ayrıca diğer bakımlarda ücretsiz.
diğer arkadaşların da dediği gibi ön frendeki hafif sesden başka bi sorunumuz yok şu an tavsiye ederiz iyi bir başlangıç olabilir:)
thebarbarian
09 Eylül 2006, 11:40
@all
ön disk ve balatadaki sesleri sprey kesmiyor arkadaşlar sıkmadığım sprey kalmadı tek çözüm değişiklik
bazen25
09 Eylül 2006, 11:55
demin zen clup forumunada yazdım ama bu bizim makinalara 150 cc lik bi motor bulsam taksam ne olur ,tamam durmakta problem yaşanıyor bazen ama yerine uyarmı
darkform
09 Eylül 2006, 15:19
demin zen clup forumunada yazdım ama bu bizim makinalara 150 cc lik bi motor bulsam taksam ne olur ,tamam durmakta problem yaşanıyor bazen ama yerine uyarmı
Slm bazen,
150 cc'lik motor olabilir mantık olarak ancak şanzıman ayarları ve oranlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir. Bide ciddi bir teknik bilgiye ihtiyaç olabilir bööle bi işlem için. Normal bi ustanın bile üstesinden gelemeyebileceği bir teknik bilgiden bahsediyorum :) Birde bu işlemi dışarda yaptırmayı düşünüyosan astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
@ all
aldım heybeleri. 60 YTL. Yardımlarınız için teşekkürler :rendeer:
Resimleri bugün yarın siteye koyarım.
@ thebarbarian
bendeki ses balata spreyi sıktıktan sonra geçmişti. Sonra tekrar başladı. sonra yine kesti. Belki dediğin doğrudur, ben yanılıyor olabilirim... Yani spreyle alakalı olmayabilir. Az önce sirkeciden balata spreyi aldım kendime. Sıktım şu anda yine kesti. Bakalım yarın ne olacak :) Birde sirkecide 10-15 ytl'ye bisürü yan sanayi balata gördüm. acaba onlardan denesekmi ? Model olarak 125 ZN yok ancak mesela Asya'nın bisürü modelinin balatası var. Parçacılar kendi balatanızı getirin aynısını veririz, kesin elimizde vardır diyorlar.
ii gunner.
bazen25
09 Eylül 2006, 17:11
sevgili darkfrom;
dün akşam ekzozu tutan braketlerden biri kırıldı bu gün fabrikaya geldim çok uğraştım ama söktüm motor çıkışından resim çekmeyi unuttuğum için koyamıyoru ama kışın ekzozu siyah fosfat kaplama yaptıracağım ( işim dolayısla imkanım var) motor olayına gelince şanzuman dediğin 3 tane dişli biliyorsun bakacam eğer bi problem olmazsa 150 cc bi motor takmayı düşünüyorum yada motor bloğunu söküp CNC tezgahta ki var :) büyütüp (uygun pistona göre ve 150 cc lik bir motor karbürötörü ve hava filitresiyle birşeyleri arttırabileceğimi düşünüyorum ne dersin ?
darkform
09 Eylül 2006, 21:11
@ bazen25
Abiicm çok büyük işler diyorum beni aşar ama ben yaparım dersen merakla takip ederim, süper proje :cat:
Egzosu bile merak ettim şimdiden fosfat olayını.
Sevgiler,
Motostyle
10 Eylül 2006, 11:28
Selam Arkadaşlar 400Km oldu ama sanki motorun sesi değişmiş yani daha belirgin bir şekilde çıkıyor artık bu ses artışı normalmi?
@darkform tabiki resimleri club sitesine koyabilirsin.tşk. ederim kolay gelsin :cat:
Arkadaşlar sağ gaz kolununun olduğu kısım yani marş tuşu ve ışıkların oludğu kısım çerez gibi kırıldı yaw ne adi plastik aynı ön sinyallerin plastiğinden (çatlıya çatlıya sonunda paramparça oldu). Abiler walla bulursanız ön sinyal ve bu elcik kısımlarını metal olcak şekilde değiştirelim.
iyi günler
darkform
10 Eylül 2006, 16:52
@ motosytle
sanki benimkinin seside değişti o kilometrelerde. Sanki diyorum çünkü benim kuruntum olabilir. Kuruntu olmasa bile çok az bir değişimden bahsediyorum. Dolayısıyla, bence ciddi bir ses değişimi söz konusu ise servise bir göstermeli...
@ kyox
evet kyox aşırı dandik plastik. Benim gaz elciği aşırı sertleşmişti ve geçenlerde bahsettiğin bölmeyi, sertleşmeyi gidermek için söktüm. Hakkaten acayip adi pastik. İçine kuvvetli ve su kıvamında sıvı bir japon yapıştırıcı ile bir nevi koruyucu bir yüzey çekmeyi düşünüyorum. En azından ufak darbelerde tutucu olur diye düşündüm.
ii gunner.
Kemal
10 Eylül 2006, 17:35
Uzun zamandır yazamadım. Ama şu günlerde motoru baya bir kullanıyorum. Bu hafta iki kez artçı ile bindim. Motor hala 700 km göremedi :) Bugünd e40 km kadar yaptım ama şu benzin sarfiyatı hat düzeyde. Hemen hemen tam depo olarak yola çıktım ve 42 km neredeyse depo yarı yarıya geldi. Km 110 kuruş filan yakıyor. Yavaş sürüyorum ama bu sarfiyat baya bi fazla. Sizde ki durum nedir beyler
darkform
10 Eylül 2006, 17:54
Uzun zamandır yazamadım. Ama şu günlerde motoru baya bir kullanıyorum. Bu hafta iki kez artçı ile bindim. Motor hala 700 km göremedi :) Bugünd e40 km kadar yaptım ama şu benzin sarfiyatı hat düzeyde. Hemen hemen tam depo olarak yola çıktım ve 42 km neredeyse depo yarı yarıya geldi. Km 110 kuruş filan yakıyor. Yavaş sürüyorum ama bu sarfiyat baya bi fazla. Sizde ki durum nedir beyler
Scud o ibreye ben çok güvenmiyorum. Süratle düşüp ardından kırmızıda takılıveriyor. Kaç YTL alıp Kaç km gittiğinin hesabını tutarak bir oran almak en sağlıklısı bence.
ii gunner.
Motostyle
10 Eylül 2006, 19:49
90km de 2,5lt yaktı motor 250km deydi
thebarbarian
10 Eylül 2006, 22:34
@darkform
sirkeciden balata alınabilir ama bilemiyorum benim usta honda dan takıcak sirecideki satılan balata kalitesi nedir bilemem
Motostyle
10 Eylül 2006, 22:41
Arkadaşlarımdan birisi Mondial'in 100KH sinin bir çok parçasını Honda'nınkilerle değiştirmiş ve cıllop gibi uymuş motor şimdi Hondial oldu dio canavar gibi dio :bounce: %100 değil ama birçok parçanın uyacağından eminim.
reDragon
10 Eylül 2006, 23:02
@kemal
abi bende bnzin 3.08 ken 5 ytl atıyodum nerdeyse 50 km flan yapıodu.ama bizim bu zn ler çok yakıo dier 125 likler daha az yakıo
metin gönülol
10 Eylül 2006, 23:19
saol kardeş teşekkürler çok araştırdım ama 125 zn yi alıcam ayrıca sörf dedin galiba anlamam kusura bakma biz uzaklardayız artı senin gibi genç deyilim yinede saol yaklaşımından dolayı birsey olursa yazarsan sevinirim :cherry:
burakxxxxx
11 Eylül 2006, 00:15
arkadaşlar nezmandır pek bakmıyodum foruma falan bi giriim dedim
bi aksilik çıkmazsa geziye bende geliyorum kaydımı yaptırdım
oytun senin olayda benimkiyle aynı galiba mecdiyekoy servise git 1 saatini ayır yada sabahtan bırakıp akşam al cillop gibi yapıyolar benim motor acayip sesiz ve guzel hiç bi sorunu yok şuanda on tarafın ki bendn çok fazla ses geliyodu
aranızda ilk önce ben motorun haşatını çıkarıcam galiba hahaha. motoru kaldırımdan apartmana gaz vererek çıkarmak istedim elimin ayarı fazla kaçtı duvara gömçürdüm makineyi :mrgreen: direksiyon yamuldu 150 ytl masraf çıktı yarın gel al dedi usta.
::stretche :
herekze iyi günler
@motostyl
Merhaba arkadaşım, honda shadow parçası satan bir dükkan bulursan bizimle paylaşıver. Adi plastik olan parçaları değiştirmek istiyorum. :wiinkk:
derwish
11 Eylül 2006, 12:21
selamlar
gedizlere ve bir iki yere daha uğradıktan sonra
stoklu çalışan bir tek gedizler var
ön dış grenaj (ön çamurluğun üstündeki komple parça) 56 ytl
sağ alt marşpiyel (sağ ayağınızın altındaki grenaj) 12 ytl
amortisör muhafaza kabı (ön lastik sol taraftaki yatay nikelajlı parça): 8 ytl
ayak koyduğunuz plastik parça da değişecek fakat ellerinde sadece çıkma var bir tane onu üzretsiz verecek.
işçilik olarak da 50 ytl istiyorlar .
yani toplam 126 ytl.
bulent sari
11 Eylül 2006, 12:54
Günaydın arkadaşlar
bu nedir abi kaza yapan yapana dikkat yavaş
geçmiş olsun
bu arada cumartesi günü benimde uzun farda ve stop lambasında sorun vardı serviste değiştirdim. Bit kadar ampule 5 kaat aldılar stop ampülü de 1.5 mio.. neyse ben yine de bir daha sorun olduunda tekrar servise gitmemek için yedek ampülde aldım koydum kenara. ufak tefek parçaların yedeğini stoklamak lazım bana göre
böle paldur-küldür yazınca facia oluyo sonra dönüp yazdılarıma baktımda üf yani.. düzeltiyorum yukarıda
@derwish
senin kaza olayını kaçırmışım geçmiş olsun. sen nasıl kaza ettin yaw yazmamışsın
darkform
11 Eylül 2006, 14:10
yaw kyoxcum geçmiş olsun :(
Derwish motoru toplamaya karar vermişsin heralde. :cat: Cuma günü sana dönemedim... Dediğim gibi Peder beyler silivriden çıkmış gelmiş hem iş hem ziyaret amaçlı. Tüm gün iş güç koşturduk. bir dahaki sefere işallah.
ii gunner.
derwish
11 Eylül 2006, 14:52
selamlar
herkese çok teşekkür ederim
aslında parçaları alıp kendim toplamak istiyordum ama bu ayak konulan plastik bedavaya gelince servise bırakmaya karar verdim
@kyox
büyük geçmiş olsun arkadaş cana gelmesin malzeme kolay yerine konuluyor
benim yaptığım kaza çok enteransandı aslında karşımdaki sürücü biraz işi bilse hiç birşey olmadan atlatabilirdim çünkü baya bir kaçtım
mevzu şöyle cereyan etti
önümde giden arabalardan üç önceki yolda sola dönmeye çalışıyorken ben kendisini ne yazık ki göremedim önümdeki arabalarda ani fren yapınca sola kaçtım hızım da yaklaşık 45 -50 idi
sola kaçtığımda dönen arabayı gördüm iyice sola kaçtım kaçacak yer kalmayınca da sol çamurluktan girdik
3-5 metre sürüklendik motorla yerdeyim kan beynime sıçradı nasıl bu kadar basit hata yapılır diye
kalktım kaskı çıkardım (bu arada etraftan gelenler) sürücü kimse yaradana sığınıp gireceğim
bir baktım 40-45 yaşlarında bir teyze evladım siye üstüme geliyor öyle kalakaldım
üzerimde az biraz toz vardı sıyrık bile yoktu (allaha şükür)
böyle oldu
işin komik tarafı ben de bazı parçalar da problem vardı onlar tamamen hasar gördü ekstra birşey yok
honda parçası olayına bende girerim özellikle frenler kısmında
@darkform & siyahus
yakınız birbirimize müsait olduğunuz zamanlar alo diyin illaki cumaları olmasına gerek yok maksat muhabbet
reDragon
11 Eylül 2006, 16:16
herkese geçmiş olsn,işallah motorlarınızda en kısa zamnda saglıgınıa kavuşur
bazen25
11 Eylül 2006, 18:16
nerde la bu motorun bujisi he nerde
geçmiş olsun derwish
DJ_EX_X
11 Eylül 2006, 18:26
selam arkadaslar bendede zn var topıge ılk kez yazıyorum bu zn lerın farları cok dandık bence yada ben dandık kullandım kısalar yanarken bı kere cukura gırdım evın orda kısalar koptu ondan sonrada sarıyerde uzunlar koptu aksam 12 de sarıyerden esenlere farlarım olmadan geldım bu motora beyaz far bulabılen varmı ayrıca
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO