Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
gerigelenadam
04 Nisan 2014, 15:46
Artvinden trabzona gelinir bilen bilir 100 km gaza basmasına gerek :) hatta kontağı kapa boşta in :)
Özcan beyaz
05 Nisan 2014, 10:35
Selam millet motoru aldık 2. gun kitapcıgını kaybettım.Şansa bak yenisini alabilirmiyim acaba garantide içindeydi.Garantisi olmasa sıkıntı değil gerçi garanti olsa ne olur herşeye kullanıcı hatası dıyolar...
osmandzz
07 Nisan 2014, 13:29
s.a arkadaslar
mevkı basaksehır yolu dusen olursa kapımız acık zn 31,000 km deyım yaz kıs devam saygılarımla...
gerigelenadam
11 Nisan 2014, 21:06
Benim motorun yağını değiştim geçen bakmamıştım seviyesine bugün bir bakayım dedim ağzına kadar dolu çok zararı olur mu
Özcan beyaz
12 Nisan 2014, 12:38
Ortada kalması daha saglıklı olur dıye usta söylemıstı bana.Ful olması zarar verırmı bılmıyorum.Bu arada sızın motor zn degılmı km kaç binde bizim bir arkadaş bulmuş uygun fıyata ama km 115binde omru tukenmısmıdır acaba?
gerigelenadam
27 Nisan 2014, 19:03
Bu hafta kendim hesapladım yaktığı benzini 100 km de 4.08 litre harcadı ortalama bir depo benzinle 111 km yol yaptım ama depoda çok az vardı benzin aldığımda.
solo__
30 Nisan 2014, 14:52
Bu hafta kendim hesapladım yaktığı benzini 100 km de 4.08 litre harcadı ortalama bir depo benzinle 111 km yol yaptım ama depoda çok az vardı benzin aldığımda.
yakıtı biraz fazla değil mi hocam? neredeyse 600'lük motor kadar yakıyor
gerigelenadam
30 Nisan 2014, 15:12
Evet fazla yakıyor bende farkettim bu sene iyi bir karbiratör ayarı yapmam lazım.hava filtresini falan değişirsem azalır belki.2006 dan beri tepe tepe kullanıyorum cihazı. Kullananlar ne kadar yaktığını yazabilir mi. Ona göre karşılaştırma yaparım.
Yasinozkan
30 Nisan 2014, 21:57
Arkadaşlar merhaba, 125 znu görünce çok hoşuma gitti, birtane almak istiyorum, ankaradayım kısa mesafelerde kullanırım diye düşünüyorum,, sizce 2. El mi alsam yoksa sıfır mı alsam daha uygun olur
solo__
02 Mayıs 2014, 13:18
Arkadaşlar merhaba, 125 znu görünce çok hoşuma gitti, birtane almak istiyorum, ankaradayım kısa mesafelerde kullanırım diye düşünüyorum,, sizce 2. El mi alsam yoksa sıfır mı alsam daha uygun olur
hocam çin malı motorlar ikinci elde çok düşüyor. Bunun nedeni ise insanların alırım bir kaç bin km yapıp satarım yaklaşımı. Eğer uzun süre kullanmayacaksınız km si düşük (2000-3000) ikinci el alın derim. ikinci elde çok daha düşük fiyatlar bulabilirsiniz.
osmandzz
08 Mayıs 2014, 15:47
100 km 3 lt yakıyor benım zn tabi aşırı sakın kullanım ıcın gecerlı :)
oknglr
16 Mayıs 2014, 14:58
Yakıt konusunda benimkide 3 - 3,5 arası yakıyor duruma göre daha aşağı düştüğünü görmeidm. Benimki asya olanı.
Bu arada. Konu pek aktif değilde belik bir görüp cevap veren olabilir. Bu sabah motoru çalıştıramadım daha 6300 km de. 2. marştan sonra tepki vermemeye başladı. Ayak marşı da çalışmadı ne hikmetse. Farlar korna sinyaller falan çalışıyor. Akümü dedim ama akü biterse çalışmaz heralde far vs. Konu hakkınad bilgisi olan varmı. 3000 km bakımına götürdüğüm sıradada benzer bişey olmuştu ozaman garantiden bikaç parça dğeişti 2 hafta serviste kaldımotor. Şimdi korkuyorum yine öyle bişey oldu diye :S
gerigelenadam
17 Mayıs 2014, 14:55
Benimde başıma gelmişti aynısı. Ateşleme bobini öi öyle bişey yanmıştı.siyah küçük bir parça 20 liraya değiştirmiştim. Muhtemelen ondandır.ön göğsün içinde bir parça.motor kısmında değil
byerix
20 Mayıs 2014, 12:37
Selam arkadaşlar, bende dün bir tane bu canavrdan aldım. vergiler dahil 3400 civarı bir fiyata geldi. 22.05.2014 tarihinde plakası ve ruhsatı çıkacak. ama evde biraz problem oldu. onun için satmayı düşünüyorum. 2900 civarı vereceğim. ilgilenen olursa görüşelim.
saygılarımla. Bu arada germekten acaip güzel bir motor. deposu 21 tl ye doldu daha 50 km de şu anda. :) saygılarımla
Narin
21 Mayıs 2014, 16:00
Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Asya nostalji 125 motorum çalındı iki gün sonra kazalı şekilde bulundu. ön çatal yamulmuş düz kontak yapılmış ön grenajlar kırılmış ayak konulan yerdeki plastikler falan sonuç olarak yetkili servis çok fazla fiyat verdi burada anlayanlar olduğunu gördüm tamir etmeme yardım edebilecek olan varsa lütfen irtibata geçsin öğrenciyim fazla maddi imkanım yok 5377391273 - snrfrt@msn.com
hazarozan
24 Mayıs 2014, 17:18
Arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Asya nostalji 125 motorum çalındı iki gün sonra kazalı şekilde bulundu. ön çatal yamulmuş düz kontak yapılmış ön grenajlar kırılmış ayak konulan yerdeki plastikler falan sonuç olarak yetkili servis çok fazla fiyat verdi burada anlayanlar olduğunu gördüm tamir etmeme yardım edebilecek olan varsa lütfen irtibata geçsin öğrenciyim fazla maddi imkanım yok 5377391273 - snrfrt@msn.com
Anlattığın durumlara göre ve önden kaza yapmış araç için değişmesi gereken parçalar aşağıda, kontak, ön far grubu ve gösterge panelide hasarlıysa, 110 TL daha ekle üstüne. Çoğu parçayı kalyoncu motordan sipariş edebilirsin gayet uygun. Elinden iş geliyorsa hepsinide kendin takabilirsin.
http://i.imgur.com/YITUMK9.jpg
cosmollius
10 Haziran 2014, 01:34
Selamlar bir hafta önce itibari ile 125 ZNU almış bulunuyorum, Ankarada devam eden yağmurlar nedeni ile bir türlü binmek nasip olmadı, güneşin açacağı günü iple çekiyorum... :)) ilk çalışmada sorunlarım var, beceriksizliğimden de kaynaklanıyor olabilir...
solo__
10 Haziran 2014, 20:08
Selamlar bir hafta önce itibari ile 125 ZNU almış bulunuyorum, Ankarada devam eden yağmurlar nedeni ile bir türlü binmek nasip olmadı, güneşin açacağı günü iple çekiyorum... :)) ilk çalışmada sorunlarım var, beceriksizliğimden de kaynaklanıyor olabilir...
hayırlı uğurlu olsun hocam. kazasız belasız kullanın. ilk çalıştırma konusunda isterseniz hemen bi servise götürün gösterin motoru
cosmollius
10 Haziran 2014, 22:13
hayırlı uğurlu olsun hocam. kazasız belasız kullanın. ilk çalıştırma konusunda isterseniz hemen bi servise götürün gösterin motoru
Çok teşekkür ederim.. Bugün bir usta buldum, rölanti ayarının çok yüksek olduğunu ve çalışmama probleminin ondan kaynaklanabileceğini söyledi..bir ayar çekti ve motor sessizleşti..Bakalım umarım yarın sabah motor soğukken tekrar deneyeceğim, umarım sorun düzelmiştir...
cosmollius
13 Haziran 2014, 02:26
Arkadaşlar merhabalar.. Znu mu aldığımdan beri sabahları çalıştırmada sorun yaşıyorum..Rölanti ayarı için ustaya gittiğimden bahsetmiştim..Bilenler bilir Çayyolunda Behzat Ustaya götürmüştüm daha önce lakin henüz acemi olduğum için her defasında gitmeyi gözüm almıyor..İki defa işyerime motorla gitmeyi becerebildim fakat orada da mesai bitiminde çalıştırmak sorun oldu motoru..Hatta iki saatlik bir işim için park halinde bekleyen motorumu çalıştırırken de sorun yaşadım...anlayacağınız motor soğuduğu anda çalıştırmak için üç beş defa belli aralıklarla marşa basmam gerekiyor ve bu durum fena halde canımı sıkıyor..Benzer problemleri yaşayanlar varsa aranızda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
hazarozan
21 Haziran 2014, 19:32
Arkadaşlar merhabalar.. Znu mu aldığımdan beri sabahları çalıştırmada sorun yaşıyorum..Rölanti ayarı için ustaya gittiğimden bahsetmiştim..Bilenler bilir Çayyolunda Behzat Ustaya götürmüştüm daha önce lakin henüz acemi olduğum için her defasında gitmeyi gözüm almıyor..İki defa işyerime motorla gitmeyi becerebildim fakat orada da mesai bitiminde çalıştırmak sorun oldu motoru..Hatta iki saatlik bir işim için park halinde bekleyen motorumu çalıştırırken de sorun yaşadım...anlayacağınız motor soğuduğu anda çalıştırmak için üç beş defa belli aralıklarla marşa basmam gerekiyor ve bu durum fena halde canımı sıkıyor..Benzer problemleri yaşayanlar varsa aranızda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
Çalıştırken gaz verdiğini düşünerek yazıyorum. Bu bizim motorların, ateşleme bobini ve otomatik jiklesi tabiri caizse tam çin işi olduğu için, bu şekil sorunlar mevcut. Rölanti ayarıyla ne kadar oynarsan oyna soğuduğunda tekrar çalıştırmak zor malesef. Çalışmamaya inat ettiği zaman, ayak marşına 2-3 defa bas, çalıştırmak için değil sadece bas, 1 defa çok kısa süreli marşa basıp bekledikten sonra tekrar marş gaz ile devam et. Eğer hala çalışmasında sıkıntılar varsa otomatik jikleye baktırmanı tavsiye ederim.
hkocayigit
22 Haziran 2014, 21:04
Bende aynı sorunu yaşadım büyük ihtimal karbüratörün şamandırasından kaynaklanıyor... şamandırayı tamir ettirebilirsen ettir olmazsa yeni karbüratör taktıracaksın hatta kendinde takabilirsin. Bir çok motorcu dolaştım yok otomotik jikledendir yok ateşleme sarmalı mı ne ordandır dediler ama ustanın birine daha çok güvendim adam ilk önce söktü karbüratörü tamir etmeyi denedi olmadı yenisini taktı hiç sorun kalmadı ama marş basarken aküyü yedim boşuboşuna sende aküyü yemeden bi baktır bence... Ankarada yiba çarşısının arkasında çokça motorcu var
Özcan beyaz
24 Haziran 2014, 17:10
Beyler ben 10 ınclik atlas yanak taktırmak ıstıyorum zor zar buldum hemde yurt dısından buldum turkıyede bulamadım o derece.Ustanın yanına gıttım taktırmaya bana bunlara atlas yanak tehlıkelı dedı lastıkler,camurluk baglantılarına cok yakınmıs takılır lastıgı atlatır dedı bende yolda gıderken bı sıkıntı cıkarmasın dıye taktırmadım sızce olay nedır yaptıran varmıdır atlas yanagı...
bnkahraman
26 Haziran 2014, 17:07
Abiler merhaba 16 yaşındayım 17 ye az kaldı motor ehliyeti almaya karar verdim ailem de destekliyor.İlk planda bende 125 znu almayı düşünüyorum teknik özelliklerinden anladığım kadarıyla çok yakmıyor.Ben daha çok dış görünüşünü beğendim ne yalan söyliyim.Siz ne dersiniz ilk motor için uygun mudur?
cosmollius
30 Haziran 2014, 03:01
Arkadaşlar çok teşekkürler.. Behzat Usta motorun bakımsız olduğunu söyledi, detaylı bir bakım sonrası sorunum kalmadı...Şu an gayet mutluyuz ZNU'mla...
Çalıştırken gaz verdiğini düşünerek yazıyorum. Bu bizim motorların, ateşleme bobini ve otomatik jiklesi tabiri caizse tam çin işi olduğu için, bu şekil sorunlar mevcut. Rölanti ayarıyla ne kadar oynarsan oyna soğuduğunda tekrar çalıştırmak zor malesef. Çalışmamaya inat ettiği zaman, ayak marşına 2-3 defa bas, çalıştırmak için değil sadece bas, 1 defa çok kısa süreli marşa basıp bekledikten sonra tekrar marş gaz ile devam et. Eğer hala çalışmasında sıkıntılar varsa otomatik jikleye baktırmanı tavsiye ederim.
oknglr
01 Temmuz 2014, 13:08
Bu resimde bir gariplik görüyormusunuz arkadaşlar ? Arka çamurluğun olmaması dışında
http://i.imgur.com/wlIrbBf.jpg
http://imgur.com/wlIrbBf
jemalizm
01 Temmuz 2014, 14:32
sanırım normal gözüküyor
http://img.photobucket.com/albums/v369/Lyrics/sadad_zps07e0be26.jpg
hazarozan
05 Temmuz 2014, 17:34
Bu resimde bir gariplik görüyormusunuz arkadaşlar ? Arka çamurluğun olmaması dışında
http://i.imgur.com/wlIrbBf.jpg
http://imgur.com/wlIrbBf
Arka çamurluğu bağlayan parça lastiğe sürtebilir gibi duruyor, bu arada arka çamurluğu biran önce temin etmeni öneririm, oradan gelen bütün çamur pislik taş vs motora gelmekte.
sele altı bagaja full face kask sığıyor mu?
Özcan beyaz
19 Temmuz 2014, 12:32
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10542981_10203422389094014_5344619642742387946_n.j pg
Beyler bu yağ seviyesi çubuğun xxxxxx olan kısmının ortasındamı olması gerekıyor yoksa bıtımınde mı?
Rich34
28 Temmuz 2014, 11:48
Merhaba Arkadaşlar,
Bende eski bi kullanıcıyım. 2010 yılından beri üyeyim. Allah nasip ederse bende 125 ZNU almayı düşünüyorum. Yakın zamanda aranızda olmayı planlıyorum. Herkese iyi forumlar.
hazarozan
31 Temmuz 2014, 18:57
sele altı bagaja full face kask sığıyor mu?
Sele altı bagaja full face kask sığmamakta, anca belki nazi kaskı. Onunda güvenli olmadığı açık.
O yüzden kaskı sissy bar'a takıp basit bir kilit ile motora kilitlemek bu sorunu çözmekte.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10542981_10203422389094014_5344619642742387946_n.j pg
Beyler bu yağ seviyesi çubuğun xxxxxx olan kısmının ortasındamı olması gerekıyor yoksa bıtımınde mı?
Motoru düz zeminde çift ayağa aldığın zaman, xxxxxx bölümünün ortasına gelmesi gerekmekte. Az biraz yağ eklersen düzelecektir.
YUSUFERKAN
09 Ağustos 2014, 14:44
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-arka-deri-canta-armode-ar-40-duble-sok-fiyat-made-in-turkey-172424115/detay/
BU ÇANTADAN ALABİLİRSİN EĞER KASKLAR 1 M 1 S BEDEN 2 TANE SIĞDIRABİLİRSİN
PİYASADAKİ EN UYGUN AKSESUAR SATICILARINDAN BİRİSİDİR.
digicem
10 Ağustos 2014, 19:29
znu aldım bir ay oldu yakıt çok fazla geldi bana zengin karışım olduğundan şüpheleniyorum :S
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------
rica ederim dostum burdaki B yazan parça tahminimce hiç değiştirmedin ve üzerinde gelen 5 tl diye dediğim dandik olanı bu kaliteliden de alsan dediğim gibi girdiğin çukurlarda sarsılacak ve delinecek onu söküp baktığında sorunun onda olduğunu göreceksin sende sökmüşsün baya ama motor sıfırken herhalde çünki benimkinin içi bu kadar iyi değil yani şuanlık öyle motoru seleyi söküp yıkattığımda aynen böyle olur :)
serkan hoca seninle konuşmuştuk,b yazan manifoltu söktüm sert bir parça delincek gibi durmuyor öyle zaten delik felan göremedim.tamamen söktüm arada contasını felanda çıkardım subaplar göründü, sildim taktım hala aynı .65-70 i geçemiyorum motor sürekli inişli çıkışlı çalışıyor.hatta rölantide stop ediyo,sürekli gaz vermek durumunda kalıyorum.
izlenimlerimi açıklayım;
eksozdan aşırı sıcak geliyor çalışırken tiger 250 de okadar değildi.
çalışırken eksozu kokluyorum aşırı benzin kokuyor.sanırım benzin zengin çalışıyor.
yakıtı fazla bujiyi değiştirmedim henüz.
önerilerinizi bekliyorum
ycan5
16 Ağustos 2014, 22:11
selamın aleyküm abilerim bende almayı düşünüyorum bu ay zn lerden ama bunlar uzun yol yapabiliyomu bi yolda zorlanırmı uzun yolda falan yeni üye oldum bende
iyi günler Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hepinize
YUSUFERKAN
17 Ağustos 2014, 14:50
selamın aleyküm abilerim bende almayı düşünüyorum bu ay zn lerden ama bunlar uzun yol yapabiliyomu bi yolda zorlanırmı uzun yolda falan yeni üye oldum bende
ÇOK UZUN YOL YAPMADIM AMA 90 100 KM HIZLA YAKLAŞIK 1 1,5 SAAT SÜREKLİ GİTTİM SIKINTI ÇIKARMADI...AMA HAFİFLİĞİNDEN DOLAYI YOLDA RÜZGARDAN ETKİLENEBİLİYOR DİKKATLİ GİTMEK LAZIM...
hsk
22 Ağustos 2014, 11:54
merhaba arkadaslar 13.000 de asya 125 t-21 qldim motorun benzin gostergesi calismiyor servise gitsem yapilir ve ne tutar.Ilk gun bi 100km ye yakin yol gittim mola verdim arada bi 10 dk kadar direk gitsem sikinti olur muydu bunu merak ettim ilk kez kullaniyorum daha cok sorum gelecektir :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:48 ----------
Bide trafik sigortası axa da ki en uygun burası verdi 424 tl ilk aracım olmasından ve yaş dan dolayı böyle olduğunu söylediler sompo mu ne varmış japon sigorta şirketi bilgisi olan varmı 370 tl fiyat verdi burası da
plectrum
27 Ağustos 2014, 00:42
Arkadaşlar arka kısımda bir surtunme vardı. Ankara Yiba çarşısı civarında bikaç usta sorunu bulamadı. Elimi içeri göturdum çamurluk surtunmuş ve erimiş. Çamurluk 25 tl diyor sitesinde onu alıp takacağım. Başına gelen oldu mu boyle bir durum. Özellikle ustaların bunu bulamaması beni çok şaşırttı. Kime guvenebilirim ki bu saatten sonra
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
Uzun yola en rahat giden motorlardan biri çunku agırlık merkezi yere yakın bir motor. Ama hiçbir scooter ile uzun yola gitmeye sıcak bakmıyorum. Cunku viraj kabiliyeti oldukça dusuk bu motorların. Cizgisini hemen kaybediyor ve yavas donmek zorunda kalıyorsunuz. Arkadakı araçlarda size yakınsa kazaya sebebiyet verebiliyorlar.
baksiarif
28 Ağustos 2014, 02:08
kullana arkadaşlara bir sorum olacak 2 haftadır bende bi 125zn sahibiyim. aydığım günden beri bi kaç sıkıntısı vardı sebepleri nelerdir bilenler yardımcı olursa sevinirim.
1. ön freni sıktığımda bi vurma sesi geliyo direksiyonda boşluk olduğundan şüpeleniyom.
2. yokuş aşağı giderken ani frende stop ediyodu
3. düz yolda dururken bazen kendi gaz veriyo ilerlemeye başlıyo motor
4. bugun hava filitresini değiştirttim sürekli stop ediyo motor ( arada yapıyodu havafilitresinden sonra sürekli yapıyo)
5. servise sordum karbüratör paslanmış dediler servise gidene kadar bu kadar sık yapmıyodu bugün teslim aldım motoru servise verdiğimede pisman oldum.
böle sorunlarla kaşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. bide bildiğiniz iyi servis varsa sevinirim istanbul anadolu yakası
plectrum
31 Ağustos 2014, 14:53
Parcaları asya motorun sitesinden alacağım arkadaşlar. Asya motorda arka camurluk 10 tl, mondial sitesinde 23 TL. Hiçbir fark yok. Ayrıca asya motorda bayisine gönderiyorlar bayiden kargo ücreti ödemeden alabiliyorum.
seta34
05 Eylül 2014, 22:40
arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım. 98 mart doğumluyum asya nostalji 125 2007 model motorum var ehliyetim yok ama çoğu ehliyetliden daha iyi kullaniyorum (paket servisi yaptim). 3. sahibiyim 15 mayısta aldım sigortası ruhsati bakımı muayenesi hatta ls2 kaski falan herseyi var birtek ehliyet yok :) ilk aldigimda 2-3 gun calistirmadim sonra denedigimde olmadi mecbur tamirciye goturdum buji falan filan derken bana 90 tl bi masraf çıktı yaptirdim gayet güzel oldu akü ölü zaten 2 gun calismazsa bitiyor bunu geçtim ayak marsiyla calismiyor tum kuvvetimle yapmama rağmen olmuyor çoğu kişiye denettirdim onlarda calistiramadi buda pek sorun değil şarj cihazı var. fakat en büyük sorun benzin. anadolu yakasında oturanlar bilir. pendikten kartala gittim yanima fazla bi parada almamistim motor birden istop etti calismadi birde baktım benzin bitik ama gosterge full gosteriyor. neyse topselvide bir benzinciden benzin aldim yine olmadi caliscak gibi olup calismiyordu. kartaldan pendik sanayiye kadar yürüdüm motorla. orda hafif yokusta bir motorcu var bilen bilir orada adam mars dugmesine bir bastı tak diye çalıştı cok şaşırmıştim. d aha sonra bana benzin bitince yukletme sürekli üstüne ilave et bunlarin gostergeleri dandik dedi tamam deyip bastım. Bugün yine giderken yolda kaldım allahtan kendi mahallemdeydim hemen benzin yuklettim yine calismadi bu sefer yine yokusta yapınca oldu. sorunum 18-19 liralik benzin vardi içinde 17.220 km de yükletmistim 17.280 km de bitti yani bu biraz bana fazla geliyor. öğrenciyim tüm parayi motora yatiriyorum. egzonun iceri giren yerinde siyah bi kutu gibi birsey var orada kırık var elimi goturunce hava attigini hissediyorum. bisikletci ama motordan anlayan bir amcaya gösterdim benzine etki etmez motorun fanı bu dedi tamam dedim bende. birde bu arada motoru ilk çalıştırdığimda gaz vermezsem istop ediyor 2-3 dakika hafif gaz vere vere calistirip motoru isitmam lazim yoksa tak diye duruyor sorun cikarmiyor ama tekrar durup calistirmak zor geliyor. yardım edecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. kazasiz belasiz sürüşler :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
kullana arkadaşlara bir sorum olacak 2 haftadır bende bi 125zn sahibiyim. aydığım günden beri bi kaç sıkıntısı vardı sebepleri nelerdir bilenler yardımcı olursa sevinirim.
1. ön freni sıktığımda bi vurma sesi geliyo direksiyonda boşluk olduğundan şüpeleniyom.
2. yokuş aşağı giderken ani frende stop ediyodu
3. düz yolda dururken bazen kendi gaz veriyo ilerlemeye başlıyo motor
4. bugun hava filitresini değiştirttim sürekli stop ediyo motor ( arada yapıyodu havafilitresinden sonra sürekli yapıyo)
5. servise sordum karbüratör paslanmış dediler servise gidene kadar bu kadar sık yapmıyodu bugün teslim aldım motoru servise verdiğimede pisman oldum.
böle sorunlarla kaşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. bide bildiğiniz iyi servis varsa sevinirim istanbul anadolu yakası
o tak diye ses gelmesi camurlukla ilgili yani aynı sorun bendede var ben öyle gördüm. gidonu tam derece çevir bi tarafina camurlugun arka kismindaki deliklerden biri cikmistir zarari olmuyor
kendini itmesi bendede var belli bi süre gaz vermezsen duruyo gibi oluyo ses cikarmiyo gaz verince tekrar normale dönüp kendini atiyo ileriye arabada vites düşürmek gibi.
ve ani fren yapmamani tavsiye ederim. frenleri berbat motorun bir kere kaza yapmiyayim derken frene bastim az daha oluyordum bi 15 metre falan kaydı motor
biyeybaraküs
19 Eylül 2014, 18:27
alınık 125 zn ve türevleri lazım 1500 tl ye kadar kuzenime lazım denizliye göndereceğim izmir aydın civarıda olur
arda4
25 Eylül 2014, 16:59
Ben de bir tane 125znu almayı düşünüyorum.
Evden işe işten eve kullanacağım.
Gideceğim parkur da 2-2.5 km kadar epey bozuk parke ve asfalt yol 3 km kadar da mıcırlı dağ yolu tırmanışı, dik sayılır.
Çoğunlukla işe gitmek için kulanacak olsam da keyif için de binmek istiyorum.
Bu şartlarda bu motor işimi görür mü? Yoksa çok mu üzer? Motordan komple mi soğutur?
ajwer06
26 Eylül 2014, 17:09
arkadaşlar Nostalji motorumu satıyorum gayet temiz durumdadır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-asya-az-kullanilmis-cok-temiz-2013-nostalji-179294799/detay/
jemalizm
02 Ekim 2014, 04:39
arda4 bey, malesef belirttiğiniz şartlarda bu motoru kullanamazsınız.
2 ay sonra dökülür. Mondial Extreme bakabilirsiniz.
oknglr
11 Ekim 2014, 22:19
Burası ölmüş artık motor hakkında merak ettikleriniz buluşma ortamları falan için facebook grubuna bekleriz arkadaşlar. 125zn ve nostalji bütün türevleri davetlidir :D
https://www.facebook.com/groups/nostaljiscooter/?fref=ts
arda4 bey, malesef belirttiğiniz şartlarda bu motoru kullanamazsınız.
2 ay sonra dökülür. Mondial Extreme bakabilirsiniz.
Bu mesajı attıktan hemen sonra bir tane bulup almıştım. Arkadaşın dediği gibi bu motor bozuk, mıcırlı vb yollara hiç ama hiç uygun değil. Gitmiyor değil gidiyor ama hiç güvenli olmuyor.
Dökülmesine gelince... Motorda ciddi bir sorun yok ama servisler çok fena... İlk kazığımızı da bu motorla yedik (200TL aldı yalnızca hava filtresini değiştirmiş ve motoru yıkamış, halbuki sorsan neler neler yapmış!)
mertkaraca1
27 Ekim 2014, 16:20
Merhaba arkadaşlar
öncelikle adım mert foruma yeni kayıt oldum önceki motorumla ilgili herşeyimi bu siteden bakarak hallettim
asya 125 t modeli motor aldım yazın motorumun km teli teker tarafında bağlanan yeri açtığımda bağlatı telinin ucu ayrılmış gibiydi
yeni km teli alıp kendim takabilirmiyim acaba saygılar...
mhmtsnr
14 Kasım 2014, 13:35
merhaba arkadaşlar,acaba bizim motorun model olanı yani şu tars olanı var mıdır?
http://www.ebay.com.au/sch/Bikes-/19030/i.html?Era=1980s
mertkaraca1
19 Kasım 2014, 23:31
Ön fren balata arka fren balata ve km teli değişsem ne kadara patlar
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO