Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
syn022
04 Kasım 2011, 17:22
Akü konusunda bende sorunlar yaşamıştım. 6 ay malesef akünün garantisi. Aküyü servisten değil sanayiden almanı tavsiye ederim. Yada dilediğin herhangi bir yerden. Jel akülerden al daha uzun süre kullanırsın. Ama uzun süre kullanılmadan motorun üzerinde yatan akü ölür.
Hüseyin motoru satılığa koymuştun 1400 idi sanırım. Kaça verdin merak ettim.
Evet evet. Öyle vermiştim ilanı. Muayene bana aitti. 1.300'e verdim. Avcılardan bir abi gelip aldı. İlk motoru olucakmış.
ertanos
04 Kasım 2011, 23:36
Evet evet. Öyle vermiştim ilanı. Muayene bana aitti. 1.300'e verdim. Avcılardan bir abi gelip aldı. İlk motoru olucakmış.
Herkes için hayırlısı olsun. Eski kasa cbf yada yeni kasa bi ybr bak bence tam zamanı. mutlaka düşer bir tane.
syn022
05 Kasım 2011, 00:31
Herkes için hayırlısı olsun. Eski kasa cbf yada yeni kasa bi ybr bak bence tam zamanı. mutlaka düşer bir tane.
Valla buralarda araştırıyorum işte. Bende o ikisinden birini düşünüyorum. Ybr var Edirne'de 3 tane bulduğum bana göre. 2011, 2009, 2007. 3'üylede ufak bir pazarlık yaptım. 2011 olan hafif kazalı. O son plan pek içime sinmedi hor kullanılmış biraz. 2009 olan epey temiz. Çok beğendim motoru. Telefonda anlaşmışlar bayramdan sonra gelip alıcaklarmış motoru ama henüz kapora falan vermediler diyor. Eğer almazlarsa alıcam o motoru. Uzay kafa ybr. 2007 oldanda çok düzgün. 17.500'de. Lastikleri falan yeni. 2009'u alamazsam bunu alıcam. Bayramdan sonra herşey netlik kazanıcak inşallah. Benim motoru alan abimde inşallah memnun kalır. Plakaları falan hiç değiştirmedi. 39 SL 251 hala. Avcılarda oturuyor kendisi. Tredaşta çalışıyormuş Evle iş 2-3 km mesafe var havanın müsait olduğu zamanlarda motorla giderim diye düşünüyormuş.
Darısı sizin başınıza üstat. Japona geçmek lazım artık. Sizki epeydir biniyorsunuz asya'ya. Önümüzdeki sezona güzel bir japonla girmek lazım :)
ertanos
05 Kasım 2011, 01:16
Valla buralarda araştırıyorum işte. Bende o ikisinden birini düşünüyorum. Ybr var Edirne'de 3 tane bulduğum bana göre. 2011, 2009, 2007. 3'üylede ufak bir pazarlık yaptım. 2011 olan hafif kazalı. O son plan pek içime sinmedi hor kullanılmış biraz. 2009 olan epey temiz. Çok beğendim motoru. Telefonda anlaşmışlar bayramdan sonra gelip alıcaklarmış motoru ama henüz kapora falan vermediler diyor. Eğer almazlarsa alıcam o motoru. Uzay kafa ybr. 2007 oldanda çok düzgün. 17.500'de. Lastikleri falan yeni. 2009'u alamazsam bunu alıcam. Bayramdan sonra herşey netlik kazanıcak inşallah. Benim motoru alan abimde inşallah memnun kalır. Plakaları falan hiç değiştirmedi. 39 SL 251 hala. Avcılarda oturuyor kendisi. Tredaşta çalışıyormuş Evle iş 2-3 km mesafe var havanın müsait olduğu zamanlarda motorla giderim diye düşünüyormuş.
Darısı sizin başınıza üstat. Japona geçmek lazım artık. Sizki epeydir biniyorsunuz asya'ya. Önümüzdeki sezona güzel bir japonla girmek lazım :)
İçine hangisi siniyorsa onu al. 3 e 5 e bakma. dert olur sonra.
benim motor 15bin küsürde. aldı başını gidiyor. ilkbaharda evlilik var. o iş olmasa hemen alırdım bir tane sıfır. masrafım çok. zor yani.
syn022
05 Kasım 2011, 01:22
İçine hangisi siniyorsa onu al. 3 e 5 e bakma. dert olur sonra.
benim motor 15bin küsürde. aldı başını gidiyor. ilkbaharda evlilik var. o iş olmasa hemen alırdım bir tane sıfır. masrafım çok. zor yani.
Şimdiden hayırlı olsun. Mutluluklar dilerim üstat. Nasip kısmet işini görüyorsa problem yok.
GokhanGvn
05 Kasım 2011, 02:44
merhaba arkadaşlar bende 125 znu aldım 1650 tl ye ikinci el 800 kilometrede 500 bakımı yapılmış yaklaşık on gündür kullanıyorum ve ilk motorum çok keyifli motor fakat altı sürekli yere değiyor yaklaşık 85 kiloyum ve kasislerde engebelerde sürekli altı sürtüyo arkama bir arkadaş oturduğunda kasise bile gerek kalmıo en küçük yaylanmada yine sürtüyo bunu nasıl çözebiliriz, birde gıcırdama yapıyor bunu çözmek için servis garantisinden faydalanabilir miyim
Dostum geçen sayfaları okusan derdine en güzel çareyi görüceksin bendede vardı o sıkıntılar şuan eski zn de bile canavar oldu motor. Amortisor değiştirselerde olmuyo motor alçak değil fakat orta ayaklık yere çok yakın hep sürtüyo ve teklikeli ve eğsoz dekor kapağı kasaya vurara hep. tek çaresi var amortisore ek yapıyolar motorun arkası kalkıyo orta ayaklıkta kalkıyo canavar gibi oluyo. 4 5 parmak kadar gözle görülcek fark oluyo foto yüklemiştim zaten foruma bi kaç sayfa geri git görürsün gökhanalper kardeşim k.gelsn. =)
Düseyin znu dada telefon sinyali yok yaw iyi oluyodu bazen ben hissetmiyodum kışın soğukta ışk gözüme çarpıp çok telefonu gördüğüm oldu deme öyle :D
bide bayramdan sonra jantları boyatmayı düşünüyorum bakalım..
syn022
05 Kasım 2011, 11:59
Dostum geçen sayfaları okusan derdine en güzel çareyi görüceksin bendede vardı o sıkıntılar şuan eski zn de bile canavar oldu motor. Amortisor değiştirselerde olmuyo motor alçak değil fakat orta ayaklık yere çok yakın hep sürtüyo ve teklikeli ve eğsoz dekor kapağı kasaya vurara hep. tek çaresi var amortisore ek yapıyolar motorun arkası kalkıyo orta ayaklıkta kalkıyo canavar gibi oluyo. 4 5 parmak kadar gözle görülcek fark oluyo foto yüklemiştim zaten foruma bi kaç sayfa geri git görürsün gökhanalper kardeşim k.gelsn. =)
Düseyin znu dada telefon sinyali yok yaw iyi oluyodu bazen ben hissetmiyodum kışın soğukta ışk gözüme çarpıp çok telefonu gördüğüm oldu deme öyle :D
bide bayramdan sonra jantları boyatmayı düşünüyorum bakalım..
Yap jantları altın rengi. Ne renge boyatıcan?
*/ AHm3T /*
05 Kasım 2011, 22:01
Selamun aleyküm, bende artık bir ZN sahibiyim arkadaşlar.
Motorumdaki problemler: Hız göstergesi ve km. sayacı çalışmıyor...
Motor soğukta 1 saat kalınca çalışmakta biraz zorlanıyor( 3-4 kere marş yapıyorum, 15-20 saniye falan bekliyorum) normal midir bu çalışmaması...
Ve ayak marşı çalışmıyor(yada ben nasıl yapılcagını bilmiorum, tarif ederseniz sevinirim, ayak marşına basıyorum ve bastıktan sonra pedal o şekilde kalıyor aşağıda yukarı çıkmıyor)...
Bunları ne kadara yaptırabiliriz serviste? Teşekkürler...
ertanos
05 Kasım 2011, 22:20
Motor soğukta 1 saat kalınca çalışmakta biraz zorlanıyor( 3-4 kere marş yapıyorum, 15-20 saniye falan bekliyorum) normal midir bu çalışmaması...
Ve ayak marşı çalışmıyor(yada ben nasıl yapılcagını bilmiorum, tarif ederseniz sevinirim, ayak marşına basıyorum ve bastıktan sonra pedal o şekilde kalıyor aşağıda yukarı çıkmıyor)...
hız göstergesi ve km sayacı aynı düzeneğe bağlı. benim iki kere km teli koptu. 15 liraya hallediyorlar. ayak marşına baktırmak lazım servis halleder kolay iş o. ayak marşının oradaki kapağı açması lazım ustanın. hazır o kapak açılmışken. ön ve arka varyatörün durumuna artı kayışın durumunada baktırırsın. geç çalışma konusundada soğukta her motor zorlanır. normal sayılır. ama benimki yalnızca - derecelerde senin dediğin gibi zorlanıyor. bu havalarda bi zorluk yok. tek marşta alıyor. ama hafif gaz kolunu çevirip marş yapıyorum. çok değil. çok yaparsan motor boğulur.
*/ AHm3T /*
05 Kasım 2011, 23:06
@ertanos
teşekkür ederim hocam, daha acemiyiz. ilk günüm bu. bakalım yarın nolacak, izlenimlerimi paylaşacağım :)
ertanos
05 Kasım 2011, 23:08
@ertanos
teşekkür ederim hocam, daha acemiyiz. ilk günüm bu. bakalım yarın nolacak, izlenimlerimi paylaşacağım :)
lafı bile olmaz. güle güle kullan bu arada. kazasız belasız.
syn022
06 Kasım 2011, 21:43
Hayırlı olsun. Güle güle kullan motorunu. Ben sattım ama kafama takıldı. Motor şuanda kaç km'de? Nasıl güvenip aldın km sayacı bozuk bir şekilde. kaç sene kullanılmış acaba km saymadan? Şahsen ben güvenipte almazdım. Günümüzde sayan km'yi bile geri alırlarken. Neyse, marş problemi konusunda eğer gazı çok açıyorsan motorun boğulur. Mümkün mertebe ya hiç gaz vermeden bas. Yada Ertan hocanın dediği gibi çok ama çok az gaz ver. Çalıştıktan sonra bak bakalım rolanti durumuna. Sakın motor ısınmadan zorlama aşırı gaz verme. Tatlı tatlı ısıt hatta bırak rolantide ısınsın sende eldivenini kaskını falan tak oyalan azcık. Benim motorda öyle oldu sağolsun kardeşim gazı dipledi arkadan kamyon gibi kara duman attı. Epey zararı var motora. Allah korusun silindiri falan çizdirirsin. Sonra motor 50'yi geçmiyor diye konular açarsın. Dikkat et. En kısa zamanda baktır motoruna güzel bir bakımdan geçsin motorunu tanı. Kafan rahat olsun. Varsın 150-200 lira yesin. Tekrar hayırlı olsun.
GokhanGvn
07 Kasım 2011, 15:58
Erantos un dediklerine katılıyorum ve ayrıyetten çalışma mevzusunda içindeki yağ kalın olabilir yaz için. kışın ince yağ kullanın 10 40w en iyisi ozaman bi problem kalmaz veya sorun minimuma iner genelde heryer 15 40 koyar. ve castroll öneririm..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------
Yap jantları altın rengi. Ne renge boyatıcan?
hüseyin krem rengi veya beyaz düşünüyorum koltuktaki deride biraz hasar olmuş onuda o renkte kaplıcam jantla koltuk kombine hesabı olur :D bide aklıma takılıyor hep ya ayaklarımızı koyduğumuz yer çokk iz leke tutuyor oraya ne yapabilirzz avrupadaki zn lerde orası alminyum yapmışlar varya kral motor 150 cc bizde bişiler yapalım ?
syn022
07 Kasım 2011, 16:29
hüseyin krem rengi veya beyaz düşünüyorum koltuktaki deride biraz hasar olmuş onuda o renkte kaplıcam jantla koltuk kombine hesabı olur :D bide aklıma takılıyor hep ya ayaklarımızı koyduğumuz yer çokk iz leke tutuyor oraya ne yapabilirzz avrupadaki zn lerde orası alminyum yapmışlar varya kral motor 150 cc bizde bişiler yapalım ?
Valla ben araba paspası kesmiştim kendi motoruma. Onun şekline göre. Güzel olmuştu. Bana sorarsan jantlar subaru sarısı olsun. Güzel birde şerit atarsın motora mükemmel olur. Koltuğu salla. Ona siyah deri koy yine ama dikişi borda veya jantlarla aynı renk yap. Yandaki yazıları falan sök tekrar altın sarısı yazdır. Acaip spor bir hava katar motora. Xenon falan alır başını gider yani. Tabi bu benim fikrim biz bir cacık yapamadan sattık motoru.
GokhanGvn
07 Kasım 2011, 17:08
Valla ben araba paspası kesmiştim kendi motoruma. Onun şekline göre. Güzel olmuştu. Bana sorarsan jantlar subaru sarısı olsun. Güzel birde şerit atarsın motora mükemmel olur. Koltuğu salla. Ona siyah deri koy yine ama dikişi borda veya jantlarla aynı renk yap. Yandaki yazıları falan sök tekrar altın sarısı yazdır. Acaip spor bir hava katar motora. Xenon falan alır başını gider yani. Tabi bu benim fikrim biz bir cacık yapamadan sattık motoru.
Dur dur şimdi xenon gördüm unutkanlığıma doyamıyorum bizim farlar H3 müydüüü :D
syn022
07 Kasım 2011, 18:16
Dur dur şimdi xenon gördüm unutkanlığıma doyamıyorum bizim farlar H3 müydüüü :D
Bilmiyorum ki. Armut işte traktör farı. Yenilerde değişiklik var mı bilmiyorum.
GokhanGvn
08 Kasım 2011, 00:48
Bilmiyorum ki. Armut işte traktör farı. Yenilerde değişiklik var mı bilmiyorum.
hayır far aynı fakat sormak istediğim DUY'u aslında H3 H7 flan hangisiyse ona göre xenon ayarlıcamda ondan kesinleştiriyim diyorum bilgimi..a
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
Ayrıyetten Şu Arabalara Yapılan ( Kaplama Folyo'ları ) varya onu bizim motora yapsak nasıl olur zaten 3 parça kasa var bişide tutmaz.. ? her renk mevcut araştırdım baya nikalaj renginden tutun Mat sarı siyah beyaz kırmızı ya kadar.. kafama çok yattı hem koruyucu hemde hoş bi görünüm olur diye düşünüyorum.. ?
syn022
08 Kasım 2011, 03:38
[B]
hayır far aynı fakat sormak istediğim DUY'u aslında H3 H7 flan hangisiyse ona göre xenon ayarlıcamda ondan kesinleştiriyim diyorum bilgimi.
Ayrıyetten Şu Arabalara Yapılan ( Kaplama Folyo'ları ) varya onu bizim motora yapsak nasıl olur zaten 3 parça kasa var bişide tutmaz.. ? her renk mevcut araştırdım baya nikalaj renginden tutun Mat sarı siyah beyaz kırmızı ya kadar.. kafama çok yattı hem koruyucu hemde hoş bi görünüm olur diye düşünüyorum.. ?
Far konusunda uzun kısa aynı ampulden olması gerekiyor. Yani H4 alıcaksın. Dipten duy değişecek. H7'ler falan olmaz. Onlar uzun kısa farklı ampul üzerinden çalışıyor.
Kaplama olur aslında zaten düz motor. Girinti çıkıntı çok fazla yok. Rahat yaparlar. Yap motoru inci beyazıda alem motor görsün.
*/ AHm3T /*
08 Kasım 2011, 14:56
Hayırlı olsun. Güle güle kullan motorunu. Ben sattım ama kafama takıldı. Motor şuanda kaç km'de? Nasıl güvenip aldın km sayacı bozuk bir şekilde. kaç sene kullanılmış acaba km saymadan? Şahsen ben güvenipte almazdım. Günümüzde sayan km'yi bile geri alırlarken. Neyse, marş problemi konusunda eğer gazı çok açıyorsan motorun boğulur. Mümkün mertebe ya hiç gaz vermeden bas. Yada Ertan hocanın dediği gibi çok ama çok az gaz ver. Çalıştıktan sonra bak bakalım rolanti durumuna. Sakın motor ısınmadan zorlama aşırı gaz verme. Tatlı tatlı ısıt hatta bırak rolantide ısınsın sende eldivenini kaskını falan tak oyalan azcık. Benim motorda öyle oldu sağolsun kardeşim gazı dipledi arkadan kamyon gibi kara duman attı. Epey zararı var motora. Allah korusun silindiri falan çizdirirsin. Sonra motor 50'yi geçmiyor diye konular açarsın. Dikkat et. En kısa zamanda baktır motoruna güzel bir bakımdan geçsin motorunu tanı. Kafan rahat olsun. Varsın 150-200 lira yesin. Tekrar hayırlı olsun.
motor 4237 km.de.. adam bana km. telinin bozuk olduğunu söylemedi.. motorun egzoz contası mı ne değişmiş, o yüzden tamirciye bıraktım ordan alırsın dedi..
o şekilde tamirciden aldım.. alırken tamirciye sordum motorda problem varmı, nasıl hocam diye.. iyi iyi tıkır tıkır çalışıyo bişeyi yok dedi..
Çalışma sorununuda aştı kendiliğinden.. ilk gün biraz kastı kendini, naz yaptı ama sonraki günler kolay oldu..
hocam sanırım ayak marşıda çalışmıyo, tak diye bi ses geliyo ama o motor sesi yani halk tabiriyle 'hırrr' etmiyo.. yada biz beceremiyoruz, ayak marşı yaparken ne yapmalıyız tam olarak söylermisin? bayramdan sonra bi bakıma götürcem bunu.
GokhanGvn
08 Kasım 2011, 16:40
Far konusunda uzun kısa aynı ampulden olması gerekiyor. Yani H4 alıcaksın. Dipten duy değişecek. H7'ler falan olmaz. Onlar uzun kısa farklı ampul üzerinden çalışıyor.
Kaplama olur aslında zaten düz motor. Girinti çıkıntı çok fazla yok. Rahat yaparlar. Yap motoru inci beyazıda alem motor görsün.
Hüseyin renk değiştirirsek ruhsatla uğraşmak gerekiyor Mat siyah veya karbon fiber folyo var böyle kabarcıklı araba tavanlarını flan yapıyolar ondan yapabilirm Siyaha kaçıyor ruhsatla uğraşmam ama Ön çamurluğu flan farklı bişi yapabilirm bide çamurluğun kenarlarına nikalaj çektim çok basit bişi olmasına rağmen çok çok orjinal oldu ve herkezin 3 tl ye alıp yapabilceği bişi.. Kafamda deli sorular var folyoyu buluyum yapıcam bişiler aynaları flan ne varsa kaplıcam bambaşka bişi çıksın istiyorum ortaya..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:38 ----------
motor 4237 km.de.. adam bana km. telinin bozuk olduğunu söylemedi.. motorun egzoz contası mı ne değişmiş, o yüzden tamirciye bıraktım ordan alırsın dedi..
o şekilde tamirciden aldım.. alırken tamirciye sordum motorda problem varmı, nasıl hocam diye.. iyi iyi tıkır tıkır çalışıyo bişeyi yok dedi..
Çalışma sorununuda aştı kendiliğinden.. ilk gün biraz kastı kendini, naz yaptı ama sonraki günler kolay oldu..
hocam sanırım ayak marşıda çalışmıyo, tak diye bi ses geliyo ama o motor sesi yani halk tabiriyle 'hırrr' etmiyo.. yada biz beceremiyoruz, ayak marşı yaparken ne yapmalıyız tam olarak söylermisin? bayramdan sonra bi bakıma götürcem bunu.
Dostum kontağı aç ayaklığa sağlamca bas ve basarken azccık gaz ver 2 3 kere dene kesin çalışır ayaklığın yukarıya gelmemesi çok problem değil benm motor 0 bazen benimkide çıkmıyor yay var içinde çekemiyor yukarı sen çekebilirsin yok yine fayda değilse ayaklığın olduğu kapak sökülüp bakılması gerekir başka çaresi yok. H.olsun tekrardan..
syn022
08 Kasım 2011, 17:08
Hüseyin renk değiştirirsek ruhsatla uğraşmak gerekiyor Mat siyah veya karbon fiber folyo var böyle kabarcıklı araba tavanlarını flan yapıyolar ondan yapabilirm Siyaha kaçıyor ruhsatla uğraşmam ama Ön çamurluğu flan farklı bişi yapabilirm bide çamurluğun kenarlarına nikalaj çektim çok basit bişi olmasına rağmen çok çok orjinal oldu ve herkezin 3 tl ye alıp yapabilceği bişi.. Kafamda deli sorular var folyoyu buluyum yapıcam bişiler aynaları flan ne varsa kaplıcam bambaşka bişi çıksın istiyorum ortaya.
Dostum kontağı aç ayaklığa sağlamca bas ve basarken azccık gaz ver 2 3 kere dene kesin çalışır ayaklığın yukarıya gelmemesi çok problem değil benm motor 0 bazen benimkide çıkmıyor yay var içinde çekemiyor yukarı sen çekebilirsin yok yine fayda değilse ayaklığın olduğu kapak sökülüp bakılması gerekir başka çaresi yok. H.olsun tekrardan.
Öyle ya doğru mat falan yaptın mı sıkıntı olmaz ruhsatta. Aynalar sakat zaten ya. Çok ölü nokta kalıyor. En azından benimki öyleydi pek göremiyordum. Kaliteli birşeyle değiştir kafan rahat etsin.
GokhanGvn
08 Kasım 2011, 17:30
Öyle ya doğru mat falan yaptın mı sıkıntı olmaz ruhsatta. Aynalar sakat zaten ya. Çok ölü nokta kalıyor. En azından benimki öyleydi pek göremiyordum. Kaliteli birşeyle değiştir kafan rahat etsin.
Aynen Matın nasıl olcağını .çok merak ediorum bide şey deniyim dedim şu yenilerde ön farklıya yaka gibi oraya hellaflush yapsam diye düşünürken fotoshopla denedim bişiler yükliyım onayını beklerim sonra :D
http://a1111.hizliresim.com/r/8/dpt5.jpg
Büyük hali: http://a1111.hizliresim.com/r/8/dpt5.jpg
syn022
08 Kasım 2011, 17:40
Aynen Matın nasıl olcağını .çok merak ediorum bide şey deniyim dedim şu yenilerde ön farklıya yaka gibi oraya hellaflush yapsam diye düşünürken fotoshopla denedim bişiler yükliyım onayını beklerim sonra :D
Zevk meselesi :) Bana sorarsan olmamış.
GokhanGvn
08 Kasım 2011, 17:56
Zevk meselesi :) Bana sorarsan olmamış.
zevk değilde güzel gözükmüyor zaten çok arabalarda aynalara flan yapıyolar genelde bunu zaten =)
syn022
08 Kasım 2011, 18:09
zevk değilde güzel gözükmüyor zaten çok arabalarda aynalara flan yapıyolar genelde bunu zaten =)
Ya senin motora gitmemiş. Daha çok nostalji görünümü varya. O yüzden yani. Yoksa runner, dylan, beat falan olsa. Süper olur.
musakka
08 Kasım 2011, 18:17
sade hali en güzeli bence bakan birdaha bakıyor yakışıklılar
catchme
08 Kasım 2011, 19:35
merhaba arkadaşlar hepinizin bayramını kutlarım. bence çok iyi duruyor hellaflush.hatta ben motoru aldığım zaman yanlara yaptırmayı düşünüyorum.Gri renk zn de hellaflush olayı daha güzel duruyor gibi bence o yüzden kısmetse yaza doğru gri bi zn almak istiyrum :)
syn022
08 Kasım 2011, 22:01
merhaba arkadaşlar hepinizin bayramını kutlarım. bence çok iyi duruyor hellaflush.hatta ben motoru aldığım zaman yanlara yaptırmayı düşünüyorum.Gri renk zn de hellaflush olayı daha güzel duruyor gibi bence o yüzden kısmetse yaza doğru gri bi zn almak istiyrum :)
Sen nerdensin arkadaşım bende Edirne'deyim.
catchme
08 Kasım 2011, 23:19
istasyon tarafındayım ben yeniyeni yapılanmalar var ya oralardayım geçen yıl taşındık havsadan havsalıyım diyebilirim o yüzden :) ismim ulaş sen nerelerdensn ? sende de zn varmış faka bn çok göremedim siyah zn edirnede. merdivenle durağının orada bi gri zn vardı onu almaya bile niyetlenmiştim bi sıralar ama çok kötü haldeydi o yüzden vazgeçmiştim bi kısmet olamadı almak tam paa topluyorz motor bulamıyorz harcınıyo sonrada.şimdi istanbula geçtim üni için inş para biriktirip alcam bi zn öğrencilikte zor bin lira bile biriktirmek :)
syn022
09 Kasım 2011, 12:09
istasyon tarafındayım ben yeniyeni yapılanmalar var ya oralardayım geçen yıl taşındık havsadan havsalıyım diyebilirim o yüzden :) ismim ulaş sen nerelerdensn ? sende de zn varmış faka bn çok göremedim siyah zn edirnede. merdivenle durağının orada bi gri zn vardı onu almaya bile niyetlenmiştim bi sıralar ama çok kötü haldeydi o yüzden vazgeçmiştim bi kısmet olamadı almak tam paa topluyorz motor bulamıyorz harcınıyo sonrada.şimdi istanbula geçtim üni için inş para biriktirip alcam bi zn öğrencilikte zor bin lira bile biriktirmek :)
Alırsın ya ne acelesi var. Ben 5 numaranın son durağına yakın oturuyorum. Esentepe tarafları. Genelde sanayide falan oluyodum. Tabi motoru sattım. Şimdi arabayla geziyorum.
catchme
09 Kasım 2011, 14:18
bu sene daha bi almak istiyorum istanbula da gittik ya şimdi edirneye geldiğide hele de yazın duramam çok yerimde :) havsaya gidip gelmeyi de seven bi insanım her gece giderim diyorum zaten yaz tatilinde edirneye dönerken motor olmasa bile kask alıp gelicem burda çalışır alırız sonra :)
syn022
09 Kasım 2011, 19:00
bu sene daha bi almak istiyorum istanbula da gittik ya şimdi edirneye geldiğide hele de yazın duramam çok yerimde :) havsaya gidip gelmeyi de seven bi insanım her gece giderim diyorum zaten yaz tatilinde edirneye dönerken motor olmasa bile kask alıp gelicem burda çalışır alırız sonra :)
Hayırlısı.
*/ AHm3T /*
09 Kasım 2011, 23:18
İzlenimlerim;
2007 model, 2009 - Ağustos çıkışlı, noter masraflarıyla beraber 1100 liraya satın aldım.
Motoru Cuma günü(5 Kasım) aldım getirdim İçerenköyden Fatihe(bilen bilir mesafeyi).
- Motor 97 kilogram, gerçekten çok ağır. Park ederken zorlanıyorum.
- Km. sayacının ve hız göstergesinin işlemediğini gördüm. Telini hallettircem bi ara.
- Ayak marşında problem var yada ben yapamıyorum. Onada baktırcam.
- Tekerler zayıf, yağmurda jilet gibi kayar bunlar.
- Manevra kabiliyeti zayıf, benim köyde puch var (google a yazarak bakabilirsiniz-Hero Puch), mükemmel manevra kabiliyeti var, ayaklar yanda oldugu için birazda. ZN'yi kullanırken düşmekten korkuyorum ciddi biçimde..
+ Çalışması ilk gün biraz problemli oldu, sanırım soğuktan. Daha sonraki günler yani bugüne kadar aynı soğuk havada en geç 2. marşta aldı.
+ Ehliyetim yok, e-5 te ölüm gibiydi valla kapattım geldim, Harem arabalı vapurdan Sirkeciye geçtim sonrası kolaydı. (Aşağıda vapurdan resim var)
+ Gelene kadar hiçbir problem çıkarmadı, sesi gayet temiz çıkıyodu. Hani extra bi ses duymadım öyle söyliyim. Pek anladığım söylenemez, zamanla inşallah.
+ Frenler çok iyi maşallah. İlk gün önüme bi çocuk zıpladı, ikisine birden bastım, zıp diye durdu maşallah.
+ Çekişi mükemmel. 2 kişi yokuşlarda mükemmel performans sergiliyor, bu yönden takdire şayan. İzlenimlerim devam edecek, problemim olursa yanıtlarınızı beklerim...
+ Genel olarak beklentilerimi karşıladı, gayet beğendim motoru. Sorunlarını da hallettikten sonra ver elini İstanbul..
+ Fotoları ekliyorum yorumları bekliyorum. Maşallah demeyi unutmayalım :)
http://img542.imageshack.us/img542/9003/mtr3.jpg
http://img560.imageshack.us/img560/2378/mtr2.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/8121/mtr1w.jpg
catchme
10 Kasım 2011, 01:54
hayırlısı olsun ahmet :) kaç km de aldın motoru ? resimler çok güzel olmuş.kazasız günlerde kullanırsın inş.Tekerlekler için michelin yada metzeller lastikler var diye biliyorum okudğum kadarıyla yol tutuşu daha iyi oluyormuş onlardan almanı tavsiye ederim
musakka
10 Kasım 2011, 01:57
arkadaşlar daha önce cevap verildimi bilmiyorum ama bu motorda hız ve km göstergesi fazla göstermesi sorununu nasıl çözeriz
ertanos
10 Kasım 2011, 03:38
arkadaşlar daha önce cevap verildimi bilmiyorum ama bu motorda hız ve km göstergesi fazla göstermesi sorununu nasıl çözeriz
çözümü yok malesef. %15 lik bir fazlalık var. önlemenin imkanı yok. km yi çeviren tekerin orada bir çark var. o çarkı standart takıyor bu çinliler. büyük tekerdede bizdede aynı çeviriyor km sayacı. bizimkiler küçük teker olduğu için daha fazla çevirme oluyor. yapacak bi şey yok.
musakka
10 Kasım 2011, 04:13
ilginç valla bu adamlar görmüyolarmı üretirken sorun olduğunu km umrumda değilde hız göstergesi rahatsız ediyo beni
*/ AHm3T /*
10 Kasım 2011, 19:11
Hocam benzin göstergesi de arızalı bende galiba ya. Fullüyorum, kullanıyorum, yarıdan bi kademe aşağı iniyor ibre (mantıklı olarak 11-12 lira benzin alması gerekiyor) ve gidiyorum fullüyorum 6 lira tutuyor. Sizdede böyle bişey varmı? Km. sayacı çalışmadıgından ne kadar gittiğini bilemiyorum. Yaptırınca bakıcam artık.
musakka
10 Kasım 2011, 19:34
evet benzin göstergeside sıkıntılı ama alışıyosun:) fulledikten sonra çabuk iniyo kırmızıya kadar ve ordayken bayagı daha gidiyo yani acele etme tekrar doldurmak için..
*/ AHm3T /*
10 Kasım 2011, 19:37
hocam çok yakıyo sandım bende. kitapçıkta kırmızıdayken 1,5 litre benzin kalmıstır diyor. depo zaten 4 litre.
musakka
10 Kasım 2011, 19:40
göstergeye bağlı kalma deponu fulle 140-160 km arası yol yapıyosan normal yakıyo demektir.
serkan-17
11 Kasım 2011, 11:43
merhaba çoook uzun zamandır yazmıyorum . benzin sorunun çözmek istiyorsan kçük pet şişeye 0.35 ml olan benzin alırken doldur.motorun koltuğun altında arkada tarafında yani akü tarafı değil öbür tarafı orada bir siyah kapak var onu açıp içine koyarsan orası senin yedek depon olur. bu motorları yapan mühendisler önceden oraya akü koymuşlar ama biraz açıkta kalıyor su felan çarpıyor ondan koltuk içine almışlar. neyse işine yarar sanırım
syn022
11 Kasım 2011, 14:50
İzlenimlerim;
2007 model, 2009 - Ağustos çıkışlı, noter masraflarıyla beraber 1100 liraya satın aldım.
Motoru Cuma günü(5 Kasım) aldım getirdim İçerenköyden Fatihe(bilen bilir mesafeyi).
- Motor 97 kilogram, gerçekten çok ağır. Park ederken zorlanıyorum.
- Km. sayacının ve hız göstergesinin işlemediğini gördüm. Telini hallettircem bi ara.
- Ayak marşında problem var yada ben yapamıyorum. Onada baktırcam.
- Tekerler zayıf, yağmurda jilet gibi kayar bunlar.
- Manevra kabiliyeti zayıf, benim köyde puch var (google a yazarak bakabilirsiniz-Hero Puch), mükemmel manevra kabiliyeti var, ayaklar yanda oldugu için birazda. ZN'yi kullanırken düşmekten korkuyorum ciddi biçimde..
+ Çalışması ilk gün biraz problemli oldu, sanırım soğuktan. Daha sonraki günler yani bugüne kadar aynı soğuk havada en geç 2. marşta aldı.
+ Ehliyetim yok, e-5 te ölüm gibiydi valla kapattım geldim, Harem arabalı vapurdan Sirkeciye geçtim sonrası kolaydı. (Aşağıda vapurdan resim var)
+ Gelene kadar hiçbir problem çıkarmadı, sesi gayet temiz çıkıyodu. Hani extra bi ses duymadım öyle söyliyim. Pek anladığım söylenemez, zamanla inşallah.
+ Frenler çok iyi maşallah. İlk gün önüme bi çocuk zıpladı, ikisine birden bastım, zıp diye durdu maşallah.
+ Çekişi mükemmel. 2 kişi yokuşlarda mükemmel performans sergiliyor, bu yönden takdire şayan. İzlenimlerim devam edecek, problemim olursa yanıtlarınızı beklerim...
+ Genel olarak beklentilerimi karşıladı, gayet beğendim motoru. Sorunlarını da hallettikten sonra ver elini İstanbul..
+ Fotoları ekliyorum yorumları bekliyorum. Maşallah demeyi unutmayalım :)
Maşallah motorun çok temiz. Güle güle kullan arkadaşım. Çekişinden yakıtından bir sıkıntın olmaz. Ama lastiklere dikkat imkanın varsa pirelli michelin metzeller falan koy üstüne. Sonradan pişman olma. Kayarsa kontrol etmek zor olur zaten gidon açısı zayıf aman dikkat.
Arkadaşlar 2011 model Honda CBF 150 aldım. Kırmızı renkli. Bugün teslim alıcam inşallah.
*/ AHm3T /*
11 Kasım 2011, 15:13
Maşallah motorun çok temiz. Güle güle kullan arkadaşım. Çekişinden yakıtından bir sıkıntın olmaz. Ama lastiklere dikkat imkanın varsa pirelli michelin metzeller falan koy üstüne. Sonradan pişman olma. Kayarsa kontrol etmek zor olur zaten gidon açısı zayıf aman dikkat.
Arkadaşlar 2011 model Honda CBF 150 aldım. Kırmızı renkli. Bugün teslim alıcam inşallah.
hocam hayırlı olsun, Honda iyidir, candır :)
İzlenimlerini bekliyoruz.. Hani scooterdan commuter'e geçiş nasıl oldu, kolay mı kullanımı yoksa bizim ZN ye göre daha mı zor..
Bi de ne kadara aldın ayıptır sorması, sıfır km mi?
catchme
11 Kasım 2011, 16:54
hayırlı olsun güle güle kullan toprağım :) cbf sağlam motordur iyi de kaçar :)
syn022
11 Kasım 2011, 21:14
hocam hayırlı olsun, Honda iyidir, candır :)
İzlenimlerini bekliyoruz.. Hani scooterdan commuter'e geçiş nasıl oldu, kolay mı kullanımı yoksa bizim ZN ye göre daha mı zor..
Bi de ne kadara aldın ayıptır sorması, sıfır km mi?
Motor bizim scooterlardan biraz ağır ama çok dengeli. Kaçıncı vitesde olduğunu unutmadığın sürece süper motor. 0 km aldım motoru. Daha çok taze. Kilitledim örttüm yatıyor şimdi kapının önünde. Çok memnunum allah yüzümüzü kara çıkarmaz inşallah.
---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:12 ----------
hayırlı olsun güle güle kullan toprağım :) cbf sağlam motordur iyi de kaçar :)
Çok sağol. İyi ya çok güzel gidiyor yolda. Çok kaçıramadık rodajda ama duruşu kalkışı şahane.
GokhanGvn
11 Kasım 2011, 22:05
ZNU larda kaldırıldı o sorun Onların göstergeyi taksan düzelceğini sanıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------
Oooo Hüseyin kardeşim hayırlı olur inşallah çok istedin allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin =)
syn022
11 Kasım 2011, 22:06
Oooo Hüseyin kardeşim hayırlı olur inşallah çok istedin allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin =)
Eyvallah sağolasın Gökhan'ım. Yaptık işte bişeyler.
GokhanGvn
11 Kasım 2011, 22:15
Hocam benzin göstergesi de arızalı bende galiba ya. Fullüyorum, kullanıyorum, yarıdan bi kademe aşağı iniyor ibre (mantıklı olarak 11-12 lira benzin alması gerekiyor) ve gidiyorum fullüyorum 6 lira tutuyor. Sizdede böyle bişey varmı? Km. sayacı çalışmadıgından ne kadar gittiğini bilemiyorum. Yaptırınca bakıcam artık.
Aklım almadı Fulluyosun 6 TL tutuyor ? boşkenmi fulluyosunda 6 tl tutuyor. Benzin şamdıraları arızalı oluyo genelde garntisi duruyosa değiştirtebilirsin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------
Eyvallah sağolasın Gökhan'ım. Yaptık işte bişeyler.
Sevindim adına honda iyidir yazın uzun turlar yaparsın artık =)
syn022
11 Kasım 2011, 22:17
Sevindim adına honda iyidir yazın uzun turlar yaparsın artık =)
Akçay'a gelicem uyar mı? :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO