Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
syn022
15 Ağustos 2011, 04:17
Teşekkür ederim :)
Düşe kalka öğrenme bölümünde korktuğum şey düşüp kalıcı veya fazla hasar alma ihtimalim. Bunun önüne teknik olarak geçebildiğim kadar geçmek istiyorum, önce can =) Yapabileceğim tek şey tekerleri değiştirmek ise güzel. Kaliteli bir tekerlek taktığımda kaliteli bir yol tutuşuna sahip olabiliyor muyum gerçekten?
Bir de kasım gibi motorun fiyatı düşer mi yoksa aynı mı kalır sizce?
2.el fiyatları düşer nispeten ama 0km motorun fiyatı öyle durup dururken düşmez. İlk motor alıcaksan aslında çok para bağlama. 2.el araştır. Öğren kullanmayı. Daha sonra satıp daha iyi bişey alırsın. Bu motorların çok 2.el var piyasada. Uygun fiyata bulursun. Tabi bu benim fikrim. Karar senin.
rgnkr
15 Ağustos 2011, 08:29
2.el fiyatları düşer nispeten ama 0km motorun fiyatı öyle durup dururken düşmez. İlk motor alıcaksan aslında çok para bağlama. 2.el araştır. Öğren kullanmayı. Daha sonra satıp daha iyi bişey alırsın. Bu motorların çok 2.el var piyasada. Uygun fiyata bulursun. Tabi bu benim fikrim. Karar senin.
Teşekkür ederim hocam. 1-2 Aya motorumu aldığımda biraz daha kafanızı şişireceğim. :)
Herkese iyi sürüşler.
ammo00
16 Ağustos 2011, 03:44
125 zn mi hurdaya çıkardım ön arka lastik ve motoru söktüm iskelette bende motor toplatmak isteyen varsa makul bir fiyata verebilirim ...
KAZASIZ SÜRÜŞLER...
ertanos
16 Ağustos 2011, 23:58
125 zn mi hurdaya çıkardım ön arka lastik ve motoru söktüm iskelette bende motor toplatmak isteyen varsa makul bir fiyata verebilirim ...
KAZASIZ SÜRÜŞLER...
kaç km deydi motor. sorunu neydi?
jbuura
17 Ağustos 2011, 21:24
Arkadaşlar bende 125 zn ailesine yeni katıldım geldiğim gibi bir sürü sorum olacak umarım kafanızı şişirmem
öncelikle ilk motorum onun için fazla bir bilgim yok günlük 20 km yapmak için aldım işten eve evden işe,
gelelim sorularıma
1- İkinci el aldığım kişi bakımını yeni yaptırdım dedi ve 3 haftadır ben kullanıyorum kaç km servise götürmeliyim ?
2- İstanbul - bakırköy civarında bildiğiniz iyi bir servis var mı ?
3- lastik hava basıncını kaç yapmalıyım ?
4- fren tutma yerlerindeki nikolaj atmış durumda ne yapmalıyım ?
5- herkes lastiklerini değiştir diyor acaba hangi marka lastik almalıyım ?
6- Ve bazı kılcal damarlar göz zevkimi bozuyor acaba kapatma gibi bir durum var mı ya da kaça patlar ?
7- bir iki yerde duymuştum sispansiyon yayları ile ilgili hondanın bir modelinin kini takanlar varmış sizce mantıklı mı ?
şimdilik aklıma gelen bunlar şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
ertanos
17 Ağustos 2011, 21:38
Arkadaşlar bende 125 zn ailesine yeni katıldım geldiğim gibi bir sürü sorum olacak umarım kafanızı şişirmem
öncelikle ilk motorum onun için fazla bir bilgim yok günlük 20 km yapmak için aldım işten eve evden işe,
gelelim sorularıma
1- İkinci el aldığım kişi bakımını yeni yaptırdım dedi ve 3 haftadır ben kullanıyorum kaç km servise götürmeliyim ?
2- İstanbul - bakırköy civarında bildiğiniz iyi bir servis var mı ?
3- lastik hava basıncını kaç yapmalıyım ?
5- herkes lastiklerini değiştir diyor acaba hangi marka lastik almalıyım ?
6- Ve bazı kılcal damarlar göz zevkimi bozuyor acaba kapatma gibi bir durum var mı ya da kaça patlar ?
7- bir iki yerde duymuştum sispansiyon yayları ile ilgili hondanın bir modelinin kini takanlar varmış sizce mantıklı mı ?
şimdilik aklıma gelen bunlar şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Öncelikle hoşgeldin. Güle güle kullan. Bende işe gidip geliyorum motorla benimde toplamda 20 km. ama inan aylık 500 değil bin km yapıyorum. neyse gelelim cevaplara.
1- motoru en kısa zamanda bi bakıma sok için rahat etsin. o bakıma soktum der ama ne yaptırıp ne yaptırmadığını bilemezsin. hava filtresine sağına soluna baktırt usta sana neyi var neyi yok söyler. yağını değiştir. ortalama 1000-1500 km de bir yağı kendin değiştirirsin. bu servis senin için milat olur. hesabını ona göre yaparsın.
2- servis konusunda mutlaka biri çıkar. ben anadolu yakasındayım.
3- ön 26-28 arka 28-30 olsa iyidir.
4- nikelaj konusunda bi şey diyemiycem. sanayiye bi sor. çıkmayan bi boya vardır mutlaka nikelaj renginde. boyarsın.
5- lasktikler sakat ama ben 1 seneden fazla kullandım. yeni değiştirdim michelin ile. 120 ön arka lastiğe verdim. her lastik kayar unutma. dikkatli olmak lazım. maddi durumuna göre bi şey diyemiycem.
6- hepimizin motorunda var o çizikler. olurda. normal bi şey. ben gözüm gibi bakıyorum ama yine oluyor. yapcak bi şey yok.
7- amörtisörler konsunu senden duyuyorum honda konusunu. uzunluk kısalık farkı olduğunu her amörtisörün birbirine uyup uymadığını bilmiyorum. ustası bilir. nesinden rahatsız oldun amörtisörün biraz açarmısın.
benimde sana sorum. motorun kaç km de. kaça aldın. bi kaç fotoğrafını koyarmısın. durumunu görmek için.
Slayerrr
17 Ağustos 2011, 21:51
Yenisini al. Hem boya hiç nikelaj gibi durmaz hem de boyadan bile ucuzdur yenisi.
jbuura
17 Ağustos 2011, 23:25
motor 6400 km de 1.100 e aldım
http://imageshack.us/photo/my-images/535/28277310150264670969029.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/233/18922910150264688754029.jpg/ şimdilik sadece bu fotolar var zamanla eklerim
lastik konusuna gelince bir kerelik iyi bir şey almak istiyorum. paradan fazla kaçmam o konuda
nikelaj olayı da sanırım yeni almak olucak amörtisör olayını şöle duydum sahibinden sitesinde motor bakarken bir 125 zn ilanında görmüştüm kafama takıldı tam olarak hatırlamıyorum fakat honda nın bir modelinin amortismanı takıldı falan yazıyordu ondan merak ettim.
unutmadan en fazla 70km/h yapıyorum ve gıcırtılar beni biraz korkutmuyor değil?
servis olayına gelince yetkili mondial servisine mi götürüyorsunuz yoksa normal bir servise mi ?
1-2 kez yağ değişimini görürsem sanırım daha sonra kendimde yapabilirim şimdilik fazla kurcalamak istemiyorum
KarincAkin
17 Ağustos 2011, 23:41
çok hızlı kaçan bir motor :D
ertanos
17 Ağustos 2011, 23:47
http://imageshack.us/photo/my-images/233/18922910150264688754029.jpg/ şimdilik sadece bu fotolar var zamanla eklerim
lastik konusuna gelince bir kerelik iyi bir şey almak istiyorum. paradan fazla kaçmam o konuda
nikelaj olayı da sanırım yeni almak olucak amörtisör olayını şöle duydum sahibinden sitesinde motor bakarken bir 125 zn ilanında görmüştüm kafama takıldı tam olarak hatırlamıyorum fakat honda nın bir modelinin amortismanı takıldı falan yazıyordu ondan merak ettim.
servis olayına gelince yetkili mondial servisine mi götürüyorsunuz yoksa normal bir servise mi ?
1-2 kez yağ değişimini görürsem sanırım daha sonra kendimde yapabilirim şimdilik fazla kurcalamak istemiyorum
güzel motor. tekrar güle güle kullan. lastik konusu en iyisini almakta fayda var. üçten beşten kaçmam diyosan. oda ya michelin yada metzeller. motorun üzerindeki lastikler kuru zeminde fena değil. ama ıslak zemini gördüğü anda kayıyor. bir bi kere düştüm bu yüzden. hondanın amörtisörü demişsin. bizim motor honda joker'in imitasyonudur. google'dan arat görürsün. o olabilir. başkasını bilmiyorum. amortisör yada değişmesi gereken parçaları servis sana söyler.
önceki sayfalarda yağ değişimi ve daha bir çok bilgi var. biraz göz at oldukça yararlı şeyler öğreneceksin.
bizim motorların en keyif verici hızları zaten 60-80 arası dır. üstü rahatsız edici ve tehlikelidir. gıcırtılar konusunda amortisörden geliyor onun için değiştirmek istiyorsan ufak bir yağlama ile sorunu çözersin.
vakit kaybetmeden bir servise göster motoru. hem neyi var neyi yok söyler sana usta hemde bi bakımdan geçirmiş olursun.
syn022
17 Ağustos 2011, 23:51
Motor fena durmuyor. Fiyatta normal piyasa değeri. Hayırlı olsun. Güzel günlerde binersin inşallah.
Amortisör muhabbeti biliyorum ama yalan dolan bana kalırsa. Bu mondial'in asya'nın aynen kopyaladığı motor honda shadow 90 var. Onun amortisörüyle değişti diyenler var. Ama ben inanmıyorum. Onun amortisörü bulunmaz hint kumaşı ve bir o kadarda pahalı. Rahatsız olan adam onla uğraşmaz direk motoru değiştirir. Motordan çok birşey bekleme zaten. Bende en fazla 110 görebildim. O sürat bile fazla. Şehir içi 50-60 iyidir hem yakıt açısından hemde yolu süzebilmek açısından. Önüne ne çıkacağı belli olmuyor. Yalnız nikelaj kısımları Slayerr abimin bana tavsiye ettiği metylan ile temizlemeni öneririm. Gerçekten çok fark ediyor. Servis ben kendi servisine götürüyorum ama babamın eski arkadaşı olduğu için. Bakıma giderken yağını kendin al derim. Daha uygun oluyor. Onlara bırakırsan hem kendi yağlarını koyuyorla hemde bakım ücreti artıyor.
jbuura
19 Ağustos 2011, 23:29
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-2007-model-sorunsuz-mondial-125zn-bin-git-57061620/detay/ bakın bu ilanda honda amortisör ile değiştirilmiş falan demekte kast ettiğim olay buydu.
arkadaşlar michelin ya da metzzeller demişsiniz bunların modeli falan nedir standart mıdır hangisini almalıyım ?
GokhanGvn
19 Ağustos 2011, 23:52
Gökhan naptın ne zaman geliyor motorun?
Dostum ZNU yu aldım ve lanet olsun ya fotoları yüklücem böyle lanet bi motor olamaz
adamlar ayaklık değiltirmişler yere nerdeyse 3 cm arkama birisi biniyor yere sıfır motor dönmüyo
sonra egsoz dekor kapağı değişmiş ya motor esneyince kasaya arka tampona çarpıyo çıkardım kapağı yine egsoz sürtüyo çok az.
güzel yani dreksion çok az daha fazla dönüyo okadarcık başka bişeye yaramadı motor yatıyo şuan napcam bilmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------
ayrıyetten forumu şimdi okudum znunun yol tutuşu çok iyi belki yeni lastiklerden olsa gerek
ama egsozun arkaya çarpması ve ayaklığın yere yakın olması çözülemicek bi sorun. fotoları yüklüyünce anlıcaksınız. ve Siyah kadar kirlenen bi kasa yok her gün siliyorum 2 saate ustundeki tozları görebilirsnz =)
ve motorda ufak tefek çizikler bile belli oluyo bana motor çizik geldi şuan 300 km de götürcem edremite(servis).
şimdi motor sağlam olsaydı izmir yapcaktım uzun yol çok rahat yapılıyorr unutmayın =)
syn022
19 Ağustos 2011, 23:54
Dostum ZNU yu aldım ve lanet olsun ya fotoları yüklücem böyle lanet bi motor olamaz
adamlar ayaklık değiltirmişler yere nerdeyse 3 cm arkama birisi biniyor yere sıfır motor dönmüyo
sonra egsoz dekor kapağı değişmiş ya motor esneyince kasaya arka tampona çarpıyo çıkardım kapağı yine egsoz sürtüyo çok az.
güzel yani dreksion çok az daha fazla dönüyo okadarcık başka bişeye yaramadı motor yatıyo şuan napcam bilmiyorum.
Yapma ya. Üzüldüm valla. Satmak seni daha çok zarara sokacak. Başka bir yolu bulunur. Gerekirse parça değişimi yapılır. Olsun sıkma canını. Herşeyde bir hayır vardır de geç.
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 00:11
ya valahi düşünüyorum resmen periyodik hata çaresi ne anlamadım tek basıma kasisden geçemiyorum mondiali aramamın flan çaresi varmı varsa numara varmı
syn022
20 Ağustos 2011, 00:15
ya valahi düşünüyorum resmen periyodik hata çaresi ne anlamadım tek basıma kasisden geçemiyorum mondiali aramamın flan çaresi varmı varsa numara varmı
Adres : Yeşil Mahalle 829 Sokak No:14 Nazilli / AYDIN
Web Sitesi : www.mondialmotor.com.tr
E-mail : info@mondialmotor.com.tr
Tel: : +90 256 315 50 00
Fax: : +90 256 314 11 10
: +90 256 315 33 88
Bunları buldum ben ama ne denli yardımcı olurlar bilemiyorum. İnsan azcık düşünmez mi ya? Yada ne değiştide bu motoru bu kadar alçak? Aslında düzeltilcek türden bişey değil mi? Ben henüz sorunuda tam anlayamadım gerçi? Orta sehpa mı değişmiş? Sürten o mu?
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 00:38
dostum yeni ayaklık takmışlar farklı daha kısa kısa olunca ek yapmılar şaşiden yere aşırı yakın olmuş foto koyunca anlıcaksın.
Egsoz mevzusuda çözülcek gibi değil anca hiç kıpırdamayan bi amortisor lazım anlamadım gibbi ZN mi özledim :(
syn022
20 Ağustos 2011, 00:41
dostum yeni ayaklık takmışlar farklı daha kısa kısa olunca ek yapmılar şaşiden yere aşırı yakın olmuş foto koyunca anlıcaksın.
Egsoz mevzusuda çözülcek gibi değil anca hiç kıpırdamayan bi amortisor lazım anlamadım gibbi ZN mi özledim :(
Egzozu söksek. Borusunu hafif içeri doğru falsolu yapsak? Olmaz mı? Yada biraz daha aşağı indirsek egzozu? Yada komple değiştirsek daha ince birşey koysak?
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 00:56
Dostum 0 motor almışım şuan düşünemiyorum böyle tamirleri biliyomusun bozuk çıktı lanet içeri yamultsak lastiğe sürtcek asağı indirsek olabilir ama orjinlik gidicek ama bilmiyorumki servis gidiyim belli olcak kıyaslamam lazım baska bi znu ile fotolar geliyo şimdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
Bu ayaktayken normal hali kısa olduğu belli oluyordur
http://www.upload.gen.tr/uploads6/7o9ihmz9/thumb_19082011253.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/7o9ihmz9/19082011253.jpg.html)
bu kapalı hali yere ne kadar yakın olduğunu görüyorsunuzdur ve şuan üstünde kimse oturmuyor ve esneme payı hariç ( motor ne kasisden geçiyo nede dönerken azcık yatıyo )
http://www.upload.gen.tr/uploads6/7o9ihmz9/thumb_19082011256.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/7o9ihmz9/19082011256.jpg.html)
buda egsozun hali kapağı söktüm yoksa sesten kafayı yicektim ve kapağı söktüğüm halde vuruyo inceden allah yardımcım olsun
http://www.upload.gen.tr/uploads6/7o9ihmz9/thumb_19082011259.jpg (http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/7o9ihmz9/19082011259.jpg.html)
varmı bi çare doktor =)
syn022
20 Ağustos 2011, 01:09
Dostum 0 motor almışım şuan düşünemiyorum böyle tamirleri biliyomusun bozuk çıktı lanet içeri yamultsak lastiğe sürtcek asağı indirsek olabilir ama orjinlik gidicek ama bilmiyorumki servis gidiyim belli olcak kıyaslamam lazım baska bi znu ile fotolar geliyo şimdi[COLOR="Silver"]
Haklısın ama satarsan daha çok zarara gireceksin. Bence orta sehpa değişir düzeltilir. Binilmez ona öyle. Saçma olmuş. Be gerek varsa öyle bir değişikliğe? Egzozada bir çare bulunabilir. Az bişey aşağı inse ses kesilir diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı. İnşallah kısa zamanda çare bulurlar.
DESS
20 Ağustos 2011, 07:07
as 125 t kullanan arkadaşlar litre bazında yakıt tüketiminiz ne kadar. paylaşabilirseniz sevinirim. ilgi gösteren herkese teşekkürler.
sibella
20 Ağustos 2011, 15:01
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------
ayrıyetten forumu şimdi okudum znunun yol tutuşu çok iyi belki yeni lastiklerden olsa gerek
ama egsozun arkaya çarpması ve ayaklığın yere yakın olması çözülemicek bi sorun. fotoları yüklüyünce anlıcaksınız. ve Siyah kadar kirlenen bi kasa yok her gün siliyorum 2 saate ustundeki tozları görebilirsnz =)
ve motorda ufak tefek çizikler bile belli oluyo bana motor çizik geldi şuan 300 km de götürcem edremite(servis).
şimdi motor sağlam olsaydı izmir yapcaktım uzun yol çok rahat yapılıyorr unutmayın =)
gökhan forumu takı ederken znu sorununu okudum cok fazla motorlar hakkında bı bılgım yok ama znu almayı dusunuyordum .bu sorun hepsınde olan bırsey degılmı yanı fabrıka cıkısı bır hata degıldı yenı znu nun degısıklıgınden mı ?
ve gecmıs olsun dıleklerımıde ıletmek ısterım :)
syn022
20 Ağustos 2011, 18:28
as 125 t kullanan arkadaşlar litre bazında yakıt tüketiminiz ne kadar. paylaşabilirseniz sevinirim. ilgi gösteren herkese teşekkürler.
Eğer çok sıkıştırmazsan motorunu 40-50 civarı kullanırsan mesela 10-11 krş yakar km'de. Ben 16 lira benzinle 160 km yol yapıyorum rahat rahat.
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 22:31
Haklısın ama satarsan daha çok zarara gireceksin. Bence orta sehpa değişir düzeltilir. Binilmez ona öyle. Saçma olmuş. Be gerek varsa öyle bir değişikliğe? Egzozada bir çare bulunabilir. Az bişey aşağı inse ses kesilir diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı. İnşallah kısa zamanda çare bulurlar.
P.tesi veya Salı günü aynı znu ile kıyaslıcam ozaman herşey belli olcak. bu gun baktım egsozun aşağıya inme ihtimali çok kötü. ayaklık şuan fabrika hatası inş kıyasladığım motor böyle değildir ve değişir diye umuyorum ama sanmam ne kadar yukarı gelicekki ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------
gökhan forumu takı ederken znu sorununu okudum cok fazla motorlar hakkında bı bılgım yok ama znu almayı dusunuyordum .bu sorun hepsınde olan bırsey degılmı yanı fabrıka cıkısı bır hata degıldı yenı znu nun degısıklıgınden mı ?
ve gecmıs olsun dıleklerımıde ıletmek ısterım :)
Tahminimce hepsinde var Şuan egsoz dekor kapağını çıkardım ses gitti ama yine hafiften vuruyo yine amortisor flan flan düzelir bu kapaksızda sürerim sorun değil fakat ayaklık berbat ya eski zn de kaynağı en dipteyken şimdi 5 cm tahminen aşağıda fotolardada gördüğünüz gibi. Benim gibi bi zn hastası soğuduysa motordan bilmiyorum gerçekten ZNU pert bi motor. bu gun farkettim dreksion sağ tarafa daha çok dönüyor. Plaka çıksın herşeye bi açıklık getiricem inş.
syn022
20 Ağustos 2011, 22:46
P.tesi veya Salı günü aynı znu ile kıyaslıcam ozaman herşey belli olcak. bu gun baktım egsozun aşağıya inme ihtimali çok kötü. ayaklık şuan fabrika hatası inş kıyasladığım motor böyle değildir ve değişir diye umuyorum ama sanmam ne kadar yukarı gelicekki ?[COLOR="Silver"]
Tahminimce hepsinde var Şuan egsoz dekor kapağını çıkardım ses gitti ama yine hafiften vuruyo yine amortisor flan flan düzelir bu kapaksızda sürerim sorun değil fakat ayaklık berbat ya eski zn de kaynağı en dipteyken şimdi 5 cm tahminen aşağıda fotolardada gördüğünüz gibi. Benim gibi bi zn hastası soğuduysa motordan bilmiyorum gerçekten ZNU pert bi motor. bu gun farkettim dreksion sağ tarafa daha çok dönüyor. Plaka çıksın herşeye bi açıklık getiricem inş.
Yok ya çok fark var. 5cm'den fazladır. Epey saçma yenilik yapmışlar. Grenaj üstündeki sinyaller çalışıyo mu bari? O düzgün mü? Nasıl direksiyon sağa daha fazla dönebilir ki ya? Keşke gidip asya alsaydın söyle güzel bir renk kahverengi falan. Yada krem renk kahverengi koltuk döşemesi. Verdiğin paraya yazık. Bunlar yüzsüz kabulde etmiycekler yani hiç bişeyi hepsi böyle falan diycekler.
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 22:50
Yok ya çok fark var. 5cm'den fazladır. Epey saçma yenilik yapmışlar. Grenaj üstündeki sinyaller çalışıyo mu bari? O düzgün mü? Nasıl direksiyon sağa daha fazla dönebilir ki ya? Keşke gidip asya alsaydın söyle güzel bir renk kahverengi falan. Yada krem renk kahverengi koltuk döşemesi. Verdiğin paraya yazık. Bunlar yüzsüz kabulde etmiycekler yani hiç bişeyi hepsi böyle falan diycekler.
Sinyaller çalışıyor dreksionda çok sorun değil dreksionu verdikleri işçilikte önemsizlik için yazdım ben.
Keşke demeyi sevmem demicemde bu işi bırakmam böyle :)
syn022
20 Ağustos 2011, 23:02
Sinyaller çalışıyor dreksionda çok sorun değil dreksionu verdikleri işçilikte önemsizlik için yazdım ben.
Keşke demeyi sevmem demicemde bu işi bırakmam böyle :)
İstersen bırak ama onlara bişey olmaz olan sana olur. Toplarsın onu sen ya. Olur canavar gibi. Şuraya dikkat 0 motor topluyoruz :)
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 23:18
İstersen bırak ama onlara bişey olmaz olan sana olur. Toplarsın onu sen ya. Olur canavar gibi. Şuraya dikkat 0 motor topluyoruz :)
Benim kaderimde var motor toplamak olaya bak sen ilk verdiğim siparişte ZNU u bozuk geldi biliyomusun Benzin otomatiği bozuk geldi bekledim 20 gün Şimdi baktımda Aysada ayaklık alçak yapmışlar ama sürtceğini sanmıyorum amortisorleri daha yüksek gibime geldi
syn022
20 Ağustos 2011, 23:26
Benim kaderimde var motor toplamak olaya bak sen ilk verdiğim siparişte ZNU u bozuk geldi biliyomusun Benzin otomatiği bozuk geldi bekledim 20 gün Şimdi baktımda Aysada ayaklık alçak yapmışlar ama sürtceğini sanmıyorum amortisorleri daha yüksek gibime geldi
Valla kullanan bir arkadaş var asya. Hiç bir problemi yok. Sen çok şanssızmışsın ya. Keşke tövbe edip japon falan bişeyler alsaydın :)
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 23:36
Valla kullanan bir arkadaş var asya. Hiç bir problemi yok. Sen çok şanssızmışsın ya. Keşke tövbe edip japon falan bişeyler alsaydın :)
Ettim ettim Bu son bundan sonra Honda dan CBR yada bisan dan Chooper alıcam V motor ama bu hayallere çok var =)
syn022
20 Ağustos 2011, 23:50
Ettim ettim Bu son bundan sonra Honda dan CBR yada bisan dan Chooper alıcam V motor ama bu hayallere çok var =)
Ben ybr istiyorum. Gerçi memnunum şimdilik bir sıkıntı yok ama. Arkadaşın ybr'sine biniyorum. Gerçekten süper alet. İyi gidiyo. İsteyen var benimkini ama vermedim. Dur daha yeni aldım dedim adama. Önce kendime alıcağım motoru seçicem sonra satıcam belki yaza doğru düşünüyorum böyle birşeyler. Hayırlısı.
GokhanGvn
20 Ağustos 2011, 23:54
Aynen hayırlısı.
Şu siteyi buldum ve baktığımda bütün sorunların çözüldüğü gördüm.
www.sikayetvar.com
sende bakıver üye olup sikayetimde buluncam şimdi
syn022
20 Ağustos 2011, 23:55
Aynen hayırlısı.
www.sikayetvar.com
Ben kimden şikayetçi olucam farlardan mı olsam bana xenon yollarlar mı? :mrgreen:
ertanos
21 Ağustos 2011, 00:29
Aynen hayırlısı.
www.sikayetvar.com
öncelikle yaşadığın sorun gerçekten can sıkıcı. o kadar para verip bide üstüne sıkıntı yaşamak. kötü.
gelelim şu şikayet olayına. hikaye bir site orası. sen şikayetini yazıyorsun. muhatap kafasına göre bi cevap veriyor sana sallamasyon. o sitenin yöneticileride hemen çözüldü şeklinde ibare giriyorlar şikayetine.
bankanın hesap işletim ücretini şikayet etmiştim o sitede. banka bana mail attı şu gerekçelerden kesiyoruz diye. baktım benim şikayet çözülmüş görünüyor. ne para iade edildi ne bi şey.
GokhanGvn
21 Ağustos 2011, 00:36
Şuan elimden gelen buydu yarın pazar ertesi gün bütün numaraları arıcam elimden geldiği kadar uğraşıcam bakalım nolucak =)
o siyede biraz gariplik var zaten formalite icabı görüntü olsun diye yazıyolar herhalde herseyin hayırlısı derim hep =)
syn022
21 Ağustos 2011, 01:22
Şuan elimden gelen buydu yarın pazar ertesi gün bütün numaraları arıcam elimden geldiği kadar uğraşıcam bakalım nolucak =)
o siyede biraz gariplik var zaten formalite icabı görüntü olsun diye yazıyolar herhalde herseyin hayırlısı derim hep =)
Ya sen git servise at anahtarları bin bakayım şu motora bir de gezsin görsün rezilliği. Özellikle kasislere gir hatta sende bin arkasına yada onlardan birini al arkana. Sert yap. 2 gün sonra motorumu hazır istiyorum de :)
mrtsvmgnç
21 Ağustos 2011, 17:04
merhaba arkadaşlar (:
syn022
21 Ağustos 2011, 17:18
merhaba arkadaşlar (:
Merhaba arkadaşım.
muzoman
21 Ağustos 2011, 17:41
bu alet kaç litre yakıyor ve kartal direksiyon kullanmak kolaymı ayrıca aleti tavsiye edermisiniz.(Liseye ve dershaneye giderken kullanıcam ayrıca canta takıcam bu yüzden canta öneriniz varmı.)
syn022
21 Ağustos 2011, 17:53
bu alet kaç litre yakıyor ve kartal direksiyon kullanmak kolaymı ayrıca aleti tavsiye edermisiniz.(Liseye ve dershaneye giderken kullanıcam ayrıca canta takıcam bu yüzden canta öneriniz varmı.)
Ben önceki mesajlarımda da belirtmiştim. Çok sıkıştırmadığın zaman 10krş yakar. Depoyu ağzına kadar doldurdum tam 160 km yol yaptım. 16 lira benzin aldı. Bence yakıt uygun. Gidonda sıkıntı yok gayet kullanışlı. Çanta olarak arkaya topcase yakışmaz diye düşünüyorum ama bu tip motorlar için deri çantalar var. Onlardan alıp takabilirsin. Yakışır yani.
turka_01
22 Ağustos 2011, 14:04
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yenı katıldım dıyeceğim ama daha motorum yok :D Şöyle soyleyeyım biz kız arkadasımla kuba yada kanunının crosunu alacaktık fakat araştırmalarımız ve servısle görüşmelerım sonucunda vazgectım dıyebılırım.%90 sehır ıcınde düz yolda yine%10 da hafif engebelı ve cukurlu arazıde kullanılacagı ıcın bu motorda takıldım kaldım :D çok önceden berı guzel eski klasık görünumu nedenıyle bende hayranlık uyandıran motordu 125zn.şimdi ben servısten ve satıcı yorumlarından once kullanıcı yorumlarına onem verırım.genelde motora 2 kişi bineceğiz işe ve okula gidip gelırken kullanacagız ara sıra piknik vb için dağlık alana gıdebılırız.ben 1.84 boyundayım 90 kıloyum kız arkadasımda 1,70 fılan oda 65 fılandır :D moto bızı tasırmı.birde sonucta çin malı yolda dursun bizi rezil etsın ıstemyorum.ben malımı severım bakımını yaparım güzel bakarım.ne dıyorsunuz arkadaslar sizce almalı mıyım?
GokhanGvn
22 Ağustos 2011, 16:33
ZN kalmadı 2. elleride dökülüyor. ZNU da ayaklık yere çok yakın 2 kişi binemiyor.
Sana Mondial 125 znx tek geçerim arkasına bi dayanak yaptırısın orjin gibileri var bide kırmızı renk ohh temiz =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------
Ya sen git servise at anahtarları bin bakayım şu motora bir de gezsin görsün rezilliği. Özellikle kasislere gir hatta sende bin arkasına yada onlardan birini al arkana. Sert yap. 2 gün sonra motorumu hazır istiyorum de :)
Plakam bu gun çıktı 5 te alıcam bu gun giderim edremite ama yapmaz tahminimce yarına gün verir. ve ayrıyetten bişi araştırdım
10 ZNU kullanıcısından 9 unda ayaklık yere sürtme derdi var resmen bir fabrika hatası. kimisi amortisor değiştirmiş azda olsa geçti diyor bakalım. Mevzu açılıyor yavas yavass =)
syn022
22 Ağustos 2011, 17:39
Plakam bu gun çıktı 5 te alıcam bu gun giderim edremite ama yapmaz tahminimce yarına gün verir. ve ayrıyetten bişi araştırdım
10 ZNU kullanıcısından 9 unda ayaklık yere sürtme derdi var resmen bir fabrika hatası. kimisi amortisor değiştirmiş azda olsa geçti diyor bakalım. Mevzu açılıyor yavas yavass =)
Eh be kendi kendini yaktın. Kederli olursun sen bu motorla uğraşırken. Ayaklığı komple söksen şaseden gerekirse kaynaklı yerden al onu aşağı. En azından kafan rahat eder. Gezersin rahat rahat. Yan ayaklık idare eder seni.
Bak amortisör sıkıntılıymış o zaman. Egzoz aynı çünkü değişen bişey yok mekanik aksamda. Amortisör değişinde egzoz sürtünmeside çözülür o zaman.
turka_01
22 Ağustos 2011, 19:55
arkadaslar birşey soylemeycekmısınız benım durumla ılgılı ? zunu lar sorunlumu dıyorsunuz yanı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------
arkadaslar birşey soylemeycekmısınız benım durumla ılgılı ? zunu lar sorunlumu dıyorsunuz yanı? birde znx , znu gıbı klasık gorunmuyor bıldıgın scooter tarzı.
syn022
22 Ağustos 2011, 21:41
arkadaslar birşey soylemeycekmısınız benım durumla ılgılı ? zunu lar sorunlumu dıyorsunuz yanı?
Kullananlar memnun değil. Yinede sen bilirsin. Gökhan arkadaşımız 2 kişi kasisten geçemediğini söylüyor. 2.el bak istersen illaki bu kasadan istiyorsan.
turka_01
24 Ağustos 2011, 12:26
arkadaşlar hiç yenı model znu kullanıcısından bilgi alamadım.Gökhan kardeşim yanlıs anlama sana ınanıyorum ve hatta boyle bır sorunla karsılastıgın ıcın cok üzüldüm .yenı znu kullanan baska arkadaslardan bu sıkayetı aldınız mı? ve bu sıkayet dısında baska bır sorun var mı? motora zaman gelecek suan plaka dahıl 2450 peşin fiyat nasıl arkadaslar zamn gelemden kararımı vermek ıstıyorum.
syn022
24 Ağustos 2011, 15:25
arkadaşlar hiç yenı model znu kullanıcısından bilgi alamadım.Gökhan kardeşim yanlıs anlama sana ınanıyorum ve hatta boyle bır sorunla karsılastıgın ıcın cok üzüldüm .yenı znu kullanan baska arkadaslardan bu sıkayetı aldınız mı? ve bu sıkayet dısında baska bır sorun var mı? motora zaman gelecek suan plaka dahıl 2450 peşin fiyat nasıl arkadaslar zamn gelemden kararımı vermek ıstıyorum.
Alma. Sorunlu diyorlar. Başka bir markaya yönel kymco falan düşünmez misin? Dayanıklı ve kaliteli motorlar. Eğer illaki mondial diyorsan mash düşünebilirsin. Kanuni merlin veya ronny'de olabilir. Ama şuan için znu'yu düşünme. Gökhan arkadaşımızın epey canı yandı seninde yanmasın.
wertygo
24 Ağustos 2011, 21:48
herkese merhaba... foruma yeni üye oldum. geçen hafta 125 znu aldım. abime de asya modelinden aldık. ikimizde acemi sürücüyüz. mondiale çok fazla binmedim henüz. arka fren çok gevşek gibi geldi. güven vermiyor. servis çok uzakta. servise götürmeden arka freni sıkı yapabilirmiyim. yardımcı olurmusunuz. birde mondial znu üzerinde sallanınca ığyk ığyk.. diye ses geliyor. asyada böyle bir şey yok.orta sehpada bulunan yuvarlak lastiğe kumaş ya da bant sar, sesi keser dediler. ne yapmalıyım. sizlerin motorlarında böyle bir sorun varmı..
keyifli sürüşler..
syn022
24 Ağustos 2011, 21:59
herkese merhaba... foruma yeni üye oldum. geçen hafta 125 znu aldım. abime de asya modelinden aldık. ikimizde acemi sürücüyüz. mondiale çok fazla binmedim henüz. arka fren çok gevşek gibi geldi. güven vermiyor. servis çok uzakta. servise götürmeden arka freni sıkı yapabilirmiyim. yardımcı olurmusunuz. birde mondial znu üzerinde sallanınca ığyk ığyk.. diye ses geliyor. asyada böyle bir şey yok.orta sehpada bulunan yuvarlak lastiğe kumaş ya da bant sar, sesi keser dediler. ne yapmalıyım. sizlerin motorlarında böyle bir sorun varmı..
keyifli sürüşler..
Fren sorununla ilgili şöyle anlatmaya çalışayım. Arka tekerleğin sol tarafında yaylı bir mekanizma göreceksin. Ucunda döndürebilecğin türden birşey takılı olacak. Korkma tut elinle çevir sağa doğru 2-3 tur yeticektir sanırım. Diğer sorun ile ilgili bir bilgim yok. Ben asya kullanıyorum gayet memnunum.
wertygo
24 Ağustos 2011, 22:30
[QUOTE=syn022;2435861]Fren sorununla ilgili şöyle anlatmaya çalışayım. Arka tekerleğin sol tarafında yaylı bir mekanizma göreceksin. Ucunda döndürebilecğin türden birşey takılı olacak. Korkma tut elinle çevir sağa doğru 2-3 tur yeticektir sanırım. Diğer sorun ile ilgili bir bilgim yok. Ben asya kullanıyorum gayet memnunum.[/QUOTE
bahsettiğin yeri biliyorum.. çevirmek için anahtar lazım gibime geldi. hiç elleşmemiştim. yarın elimle bir deneyeyim. olur heralde.. teşekkürler..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO