Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Felon
11 Şubat 2011, 20:22
merhaba motor yağı orta sehpahada ölçülür yan yatırıpta bakma sakın çubuktaki baklava deseni tamamen yağ olmalı zaten anlarsın çubuğun ucu çok ince sonra kalınlaşmaya başlıyor o ince kısım tamamen yağ olmalı . totalde 850 gr yağ alır daha önceki sayfalarda nereleri sökeceğin kırmızı işaret ile işaretli
ön arka lastiğin fiyatı nedir
buzmotorda
3,50-10 Michelin SM100 55,00 TL
çifti 110 ön arka aynı sanırım
ben çubuğu temizliyorum geri çektiğimde çubuk yağ içinde çıkıyo herseferinde yoksa benmi evham yapıyorum anlamadım :pale:
hava filtresini aradım dün akşam o yan kapağı açtım ama ordan filtreyi çıkartıp takmak mümkün değil gibi geldi motorun totosundaki grenajlarımı sökmek gerekiyo? orda süngerli bişey var hava filtresi o sanırım
serkan-17
12 Şubat 2011, 08:41
buzmotorda
3,50-10 Michelin SM100 55,00 TL
çifti 110 ön arka aynı sanırım
ben çubuğu temizliyorum geri çektiğimde çubuk yağ içinde çıkıyo herseferinde yoksa benmi evham yapıyorum anlamadım :pale:
hava filtresini aradım dün akşam o yan kapağı açtım ama ordan filtreyi çıkartıp takmak mümkün değil gibi geldi motorun totosundaki grenajlarımı sökmek gerekiyo? orda süngerli bişey var hava filtresi o sanırım
merhaba dışındaki siyah kapağı komple çıkarttın mı komple çıkarabilmek için motorun hava filtresi olan tarafında motorun markası yazar grenajlarda mondial yada asya o yazılı kapakta 2 tane vida var onları söküp o siyah kapağın 2 vidasına daha ulaşıyorsun. sonra hava filtresi kırmızı kabak gibi oratada2 tane bidası var onunda altında üstünde çıkarıp takması çok kolay yapamazsan nereye kadar söktün foto çek ben üstünde işaretlemeler yaparak sana yardımcı olayım şu yağ çubuğunuda çek gece yazarım ben cevap 11-12 gibi iyi günler
kerem182
12 Şubat 2011, 09:28
bende lastikleri Michelin SM100 ile değiştirmek istiyorum. sezon açılıyo artık.
55 lira iyiymiş.
Felon
12 Şubat 2011, 11:20
merhaba dışındaki siyah kapağı komple çıkarttın mı komple çıkarabilmek için motorun hava filtresi olan tarafında motorun markası yazar grenajlarda mondial yada asya o yazılı kapakta 2 tane vida var onları söküp o siyah kapağın 2 vidasına daha ulaşıyorsun. sonra hava filtresi kırmızı kabak gibi oratada2 tane bidası var onunda altında üstünde çıkarıp takması çok kolay yapamazsan nereye kadar söktün foto çek ben üstünde işaretlemeler yaparak sana yardımcı olayım şu yağ çubuğunuda çek gece yazarım ben cevap 11-12 gibi iyi günler
o dediğin kapağı söktüm ama onun içinde hava filtresini tutan 3yada 4 tane daha vida var onlardan biri yukarda ona ulaşıpda sökemedim.resimleri çekerim akşama.bide benim ön disk baya derin bi şekilde çizilmiş balatamı bitik acaba bugün bi servise götüreyim en iyisi cumartesileri açık oluyolarmı?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:46 ----------
motor yağı normalmiş ya geçen sefer yanımda ufak bi selpak vardı çubuğu tam silememiştim :mrgreen: bu sabah aydınlık bi yerde baktım çubuğun tırtıklı olan kısmında yarının az yukarısında
bugün servise götürcem ön disk iyice sapıttı aşırı ses yapıyo hangi servise gitmemi önerirsiniz?
Felon
13 Şubat 2011, 20:16
bugün hava çok güzeldi umarım sizde havayı değerlendirip benim gibi bol bol gezmişsinizdir :)
hava filtresi burda sanırım ama işaretlediğim yerlerde 3tane yıldız vida var grenajları sökmeden çıkarmak mümkün değil gibi gözüküyor?
http://i52.tinypic.com/15dl2c7.jpg
arka sağdaki mondial yazısının L si kırılmıştı bende tamamen sökeyim dedim ama geriye böyle 3tane delik kaldı bu delikleri neyle doldurabilirim,bide önceki sahibi biraz çizmiş bu sağ tarafı, arka grenaj ne kadardır yenisinimi alsam?
http://i54.tinypic.com/2lsbg4m.jpg
ertanos
14 Şubat 2011, 03:39
Serkan;
motorun fotolarını üşenmemişsin tek tek paylaşmışsın. ellerine sağlık. kerem öncelikte ve ben dahil bir çok arkadaşımızı cesaretlendiriyorsun çok sağol. motoru rektefe ettin sanırım. daha önce bahsetmiştin. motorun şu anki durumu ile ilgili bilgi verirsen sevinirim.
Felon;
Üstad ön diskten fren sıktıkca gırç gırç ses gelmesi normal. Servis disk temizleme sprey'i sıkıyo geçiyor fakat bi süre sonra yine yapıyo. Otobalata'ya sormuştum bi keresinde. Balatalarınız çok dandik demişti. Ondan yapıyomuş. O çok büyük bi sorun değil takma. Ama sen çizik var diyorsun onu bilemiyorum tabi. Frenlerin tutuyosa sorun yok bence. Fazla masrafa girme.
Deliklerden bahsetmişsin, görüntüyü çok bozmuyosa onun içinde sıkıntı yapma zamanla motorda daha fazla çizik olucak şüphen olmasın.
Lastikler konusunda son bi bilgi vereyim. Anes motor ile bayağı bi yazışmıştım. Lastiklerin belirli bir ömrü var. Bu tarih gün ışığına girdiği tarihten başlıyor. Yani senin sirkeciden yada servisten yada başka bi yerden alacağın lastik rafta 2-3 sene beklemiş artık ömrünün sonuna gelmiş lastik olabilir. Ben yinede anesmotor'dan almanı tavsiye ederim. Yanlış anlaşılmasın bu firma ile hiçbir bağım yok. :cherry:
anes bana lastikleri siparişi aldıkları tarihte fabrikanın gün ışığı görmemiş depolarından sipariş ettiklerini söylemişti. Sonuçta para vericeksen sonuna kadar paranın karşılığını alman lazım.
kerem182
14 Şubat 2011, 11:12
ertanos hocam selamlar.
lastiklerin üzerinde üretim tarihleri yazıyor zaten. alırken tarihleri kontrol etmesini tavsiye ederim arkadaşlara.
Felon
14 Şubat 2011, 11:52
@ertanos
ben o sese uyuz oldum ama :mrgreen: özellikle düşük hızlardayken hafif frende çok kötü ses çıkartıyo şehir içinde karizmayı çiziyo, en iyisi disk spreyi almak sanırım o çizikte önemli bişey değilmiş onuda göstermiştim.
hava filtresi konusuna ne diyosunuz ona cevap gelmemiş :) ?
lastik konusunda kararsız kaldım prelli var anes motorda ama herkes ya metzeller yada michelin diyo.lastik alırken üretim tarihine dikkat edicem en önemlisi o sanırım
bu arada foruma daha çok girelimde canlansın biraz yaza bişey kalmadı :) fuarda ufak bi buluşma ayarlasak nasıl olur zencilerden kimler gelicek fuara?
kerem182
14 Şubat 2011, 12:47
ben pazar günü gidiyorum fuara kısmet olursa
Felon
14 Şubat 2011, 13:06
ben pazar günü gidiyorum fuara kısmet olursa
tamam pazar gününe toplanalım o zaman bende pazar günü gelirim başka kimler var ? bu arada ben pazar günü 6dan sonra gelebilirim yada sabah erkenden 12ye kadar
serkan-17
14 Şubat 2011, 22:17
Serkan;
motorun fotolarını üşenmemişsin tek tek paylaşmışsın. ellerine sağlık. kerem öncelikte ve ben dahil bir çok arkadaşımızı cesaretlendiriyorsun çok sağol. motoru rektefe ettin sanırım. daha önce bahsetmiştin. motorun şu anki durumu ile ilgili bilgi verirsen sevinirim.
Felon;
Üstad ön diskten fren sıktıkca gırç gırç ses gelmesi normal. Servis disk temizleme sprey'i sıkıyo geçiyor fakat bi süre sonra yine yapıyo. Otobalata'ya sormuştum bi keresinde. Balatalarınız çok dandik demişti. Ondan yapıyomuş. O çok büyük bi sorun değil takma. Ama sen çizik var diyorsun onu bilemiyorum tabi. Frenlerin tutuyosa sorun yok bence. Fazla masrafa girme.
Deliklerden bahsetmişsin, görüntüyü çok bozmuyosa onun içinde sıkıntı yapma zamanla motorda daha fazla çizik olucak şüphen olmasın.
Lastikler konusunda son bi bilgi vereyim. Anes motor ile bayağı bi yazışmıştım. Lastiklerin belirli bir ömrü var. Bu tarih gün ışığına girdiği tarihten başlıyor. Yani senin sirkeciden yada servisten yada başka bi yerden alacağın lastik rafta 2-3 sene beklemiş artık ömrünün sonuna gelmiş lastik olabilir. Ben yinede anesmotor'dan almanı tavsiye ederim. Yanlış anlaşılmasın bu firma ile hiçbir bağım yok. :cherry:
anes bana lastikleri siparişi aldıkları tarihte fabrikanın gün ışığı görmemiş depolarından sipariş ettiklerini söylemişti. Sonuçta para vericeksen sonuna kadar paranın karşılığını alman lazım.
hava filtresi için o işaretlediklerini sökmene gerek yok hava kutusunda dolu delik var onların içinde vidalar var yıldız söküyorsun çıkıyor zaten benim hava kutusu boğazdan koptu bant çektim öğrendim ki sıfırı 25 tl imiş :) sıfırını aldım komple hava kutusu içinde filtrede var hem hortumun plastiği çok yumuşal oluyor zamanla sertleşiyor ve kırılıyor.
benim motor ayın ay başını bekliyor daha tam rektefe olmadı zaten rektefe yaparken bütün fotoları paylaşacağım
gerekli parçalar ;
piston segman
silindir
üst kapak
arka balata
ön krank contası
karbüratör
buji
hava kutusu komple
arka stop grubu komple
yağ
şanzıman yağı
bunlar olduktan sonra motor tam anlamıyla rektefe
Felon
15 Şubat 2011, 09:43
hava filtresi için o işaretlediklerini sökmene gerek yok hava kutusunda dolu delik var onların içinde vidalar var yıldız söküyorsun çıkıyor zaten benim hava kutusu boğazdan koptu bant çektim öğrendim ki sıfırı 25 tl imiş :) sıfırını aldım komple hava kutusu içinde filtrede var hem hortumun plastiği çok yumuşal oluyor zamanla sertleşiyor ve kırılıyor.
saol hocam boş bi vaktimde sökücem herşeyini bakalım neler varmış :queen:
anesmotor'da Metzeler var yol tutuşu daha iyi 60tl ön lastiği metzeler takmanızı öneririm virajlara yatınca güzel tutuyor, orjinal dura lastiği virajlarda buz pateni gibi kayıyor zaten
Felon
15 Şubat 2011, 12:11
anesmotor'da Metzeler var yol tutuşu daha iyi 60tl ön lastiği metzeler takmanızı öneririm virajlara yatınca güzel tutuyor, orjinal dura lastiği virajlarda buz pateni gibi kayıyor zaten
bende metzeller düşünüyodum fakat anes motor metzeller getirmiyomuş artık prelli var aynı fiyata ama o nasıldır bilmiyorum:silent:
elronds
15 Şubat 2011, 16:42
buz motorda michelin vardı? onun fiyatı bilen varmı?
herkes kmsini yazsın bakalım benimki 9.085 km
Felon
15 Şubat 2011, 18:00
buz motorda michelin vardı? onun fiyatı bilen varmı?
herkes kmsini yazsın bakalım benimki 9.085 km
3810 olması lazım benimki,ben hergün işe gidip geliyorum sürekli artıyo 4000km bakımı geliyo.avcılarda atılgans a sordum 150-160tl arası dedi 4000km bakımına serviste yaptırmayı düşünmüyorum. 4000km bakımında neler değişiyo? yağı ve hava filtresini kendim değişebilirim geriye kayış kalıyor sanırım başka birşey varmı?
Beki ve elronds hoşgeldiniz arkadaşlar istanbulun neresindensiniz?
mt_turk
17 Şubat 2011, 02:17
selamlar
arkadaşlar ben de bayadır 125 zn ile uğraşıyorum
felon arkadaşıma yardımcı olabilmek için geldim foruma..
4000km bakımı yetkili serviste 70 liradır felon kardeş,
kayışı da değiştirmeni tavsiye ederim 15-20 lira da o tutar
lastik konusunda ise
Michelin SM 100 taktım benimkine
neredeyse motoru tanıyamadım
orijinal çin malı Duro lastikle neredeyse aynı fiyat
ama kalitesine diyecek sözüm yok
HİÇ TEREDDÜT etmeden değiştirmeni öneririm..!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 ----------
3810 olması lazım benimki,ben hergün işe gidip geliyorum sürekli artıyo 4000km bakımı geliyo.avcılarda atılgans a sordum 150-160tl arası dedi 4000km bakımına serviste yaptırmayı düşünmüyorum. 4000km bakımında neler değişiyo? yağı ve hava filtresini kendim değişebilirim geriye kayış kalıyor sanırım başka birşey varmı?
Beki ve elronds hoşgeldiniz arkadaşlar istanbulun neresindensiniz?
ben mete bu arada
kadıköydenim, yaklaşık 12 yıldır (14 yaşımdan beri) iki teker üzerindeyim..
125 zn dışında 3 tane japon cruiser'ım var
içlerinde yamaha virago 535'lik üzerinde custom değişiklikler yapmıştım
şimdi 125 zn ile uğraşıyorum
üzerindeki marka yazılarını çıkardım
lastikleri Michelin SM-100 ile değiştirdim
farı Toros farı ile değiştirdim ve ampül olarak Osram H4 ampül kullandım
gidonu değiştirdim
sinyallerin yerini değiştirdim (ön grenaj üzerinde yuva açarak)
rüzgardan korunmak amacıyla mika (cam) taktım
bir de dizleri rüzgardan koruamk için yapay deriden bir örtü taktım
şimdilik aklıma gelenler bunlar
daha aklımda birçok değişiklik var
onları da yeri geldikçe paylaşırım
Alper Kaya
17 Şubat 2011, 02:40
benim 150zc içinde atılgans 110tl alımstı 4000bin bakımında hawa filtresi kayışı yağı pistonu bide frenleri tuturan o şey neyse artık unutum bişey o dieşti :D ama çok yine 6200 oldu şimdi gitmeye okrkuyroum servise :D
kerem182
17 Şubat 2011, 11:22
mt_turk selamlar.
kadıköyden demişsin bende göztepede oturuyorum.
senin Zn nin resimlerini yükler misin. cok merak ettim tarif ettiğin değişimlerden sonra nasıl göründüğünü.
mt_turk
17 Şubat 2011, 13:25
http://i55.tinypic.com/30c87y9.jpg
http://i52.tinypic.com/95vkg7.jpg
Felon
17 Şubat 2011, 20:17
selamlar
arkadaşlar ben de bayadır 125 zn ile uğraşıyorum
felon arkadaşıma yardımcı olabilmek için geldim foruma..
4000km bakımı yetkili serviste 70 liradır felon kardeş,
kayışı da değiştirmeni tavsiye ederim 15-20 lira da o tutar
lastik konusunda ise
Michelin SM 100 taktım benimkine
neredeyse motoru tanıyamadım
orijinal çin malı Duro lastikle neredeyse aynı fiyat
ama kalitesine diyecek sözüm yok
HİÇ TEREDDÜT etmeden değiştirmeni öneririm..!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 ----------
ben mete bu arada
kadıköydenim, yaklaşık 12 yıldır (14 yaşımdan beri) iki teker üzerindeyim..
125 zn dışında 3 tane japon cruiser'ım var
içlerinde yamaha virago 535'lik üzerinde custom değişiklikler yapmıştım
şimdi 125 zn ile uğraşıyorum
üzerindeki marka yazılarını çıkardım
lastikleri Michelin SM-100 ile değiştirdim
farı Toros farı ile değiştirdim ve ampül olarak Osram H4 ampül kullandım
gidonu değiştirdim
sinyallerin yerini değiştirdim (ön grenaj üzerinde yuva açarak)
rüzgardan korunmak amacıyla mika (cam) taktım
bir de dizleri rüzgardan koruamk için yapay deriden bir örtü taktım
şimdilik aklıma gelenler bunlar
daha aklımda birçok değişiklik var
onları da yeri geldikçe paylaşırım
çok teşekkür ederim hocam :)
atılgans bana fiyatı niye bu kadar şişirdi anlayamadım ama bi dahada gitmem oraya sadece yakın diye gitmiştim zaten
bakımlarını kendim yapmaya karar verdim hem bişeyler öğrenmiş olurum ama kayışı kendim değiştiremem sanırım onu dışarda bi yerde yaptırmayı düşünüyorum:)
bende michelin alayım o zaman prelliyi ilk test eden ben olurum yoksa:mrgreen:
seninki çok hoş olmuş bu arada:rendeer:
h4 ampul 55w lıklardan daha yüksek oluyor dimi h4 lerin fiyatları ne kadar peki?
kerem182
17 Şubat 2011, 21:14
ben kendim değiştirdim kayışı falan.
sende yapabilirsin. hatta lastikleride kendim değiştirmeyi düşünüyorum :) ama sanırım o biraz zor olacak
Felon
17 Şubat 2011, 21:26
ben kendim değiştirdim kayışı falan.
sende yapabilirsin. hatta lastikleride kendim değiştirmeyi düşünüyorum :) ama sanırım o biraz zor olacak
kayış grenajları sökünce görünürde bi yerlerdeyse değişebilirim belkide :)
bizim lastikler dublex dimi içlerinde şambriyel yok yani?
mt_turk
18 Şubat 2011, 00:05
h4 ampul 55w lıklardan daha yüksek oluyor dimi h4 lerin fiyatları ne kadar peki?
Amman dikkat! sakın ha sakın 55W'lık ampül kullanmayın!
Üzerindeki orijinal armut ampülün değerleri 12V 35/35W.
Bununla aynı değerdeki H4 ampül kullanman lazım aksi halde elektrik sistemi en zayıf halkadan başlayarak çöküşe geçer..
Kayış değiştirmek zor değil ama ilk değişimine bir serviste şahit olmanı öneririm, orada gördüklerini daha sonraki bakımlarda kendin tekrarlayabilirsin..
Felon
18 Şubat 2011, 09:57
Amman dikkat! sakın ha sakın 55W'lık ampül kullanmayın!
Üzerindeki orijinal armut ampülün değerleri 12V 35/35W.
Bununla aynı değerdeki H4 ampül kullanman lazım aksi halde elektrik sistemi en zayıf halkadan başlayarak çöküşe geçer..
Kayış değiştirmek zor değil ama ilk değişimine bir serviste şahit olmanı öneririm, orada gördüklerini daha sonraki bakımlarda kendin tekrarlayabilirsin..
peki armut ampulle h4 arasında aydınlatma farkı ne kadar? forumda eski kullanıcılardan 55w lık ampul takanlar var ama sonrasında sorun yasadılarmı bilmiyorum h4 ün beyaz renklisi varmı :)
hatta bu konuda bi arkadaş resimli anlatım yapmış 188.sayfada
kerem182
18 Şubat 2011, 09:59
toros farına zaten h1 uyuyo sadece, ben 1 yıldır 55 w kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım
Felon
18 Şubat 2011, 10:46
arkadaşlar bugün sirkeci tarafına uğrama ihtimalim var oradan yağı bujileri ve filtreyi alıyım diyorum
yağı,bujileri ve filtreyi hangi marka tavsiye edersiniz?
kerem182
18 Şubat 2011, 11:13
ben ipone kullanıyorum yap, buji ngk. filtre fark etmez :)
Felon
18 Şubat 2011, 11:32
ben ipone kullanıyorum yap, buji ngk. filtre fark etmez :)
10-50miydi scooter yağları peki? bujide kaç dane :mrgreen:
kerem182
18 Şubat 2011, 11:47
10/40 yağ :) zaten üzerinde scooter resmi var şişenin :)
bujide silindir başına 1 adet :)
benim zn tek silindir.
sizinkini bilemem :)
serkan-17
18 Şubat 2011, 12:22
10-50miydi scooter yağları peki? bujide kaç dane :mrgreen:
merhaba yağ olarak castrol 5- 40 full sentetik yağ almanı öneririm veya her hangi bir markanın FULL SENTETİK yazan yağındada alabilirsin motorun ömrü için buji olarak çakma ngk lara dikkat et ucuzuna kaçma yağını kendinde değiştirebilirsin 2 tane somunvar motorun solunda ve altında olmak üzere geçmiş sayfalarda işaretledim ben kırmızı ile
Felon
18 Şubat 2011, 12:43
@kerem182 bende 4 silindir var turbo beslemeli :P:P
@serkan-17
ngk bujinin sahte olup olmadığını nasıl anlıyıcaz?
peki şimdi ipone mu yoksa castrol mu :silent:
mt_turk
18 Şubat 2011, 13:43
H4 ampulle armutun farkını söyleyeyim de,
tek başına ampulü değil, far takımını komple değiştirmenizi tavsiye ederim.
Toros farı dediğimiz farda kullanılan malzeme bildiğimiz "cam" yani şeffaflık ya da ışık geçirgenliği olarak ZN'lerin farından üstün.
Üstelik yansıtıcı kısmı da oldukça kaliteli.
Bunlara bir de H4 ampul eklenince...
Kendimi tanıtma bağlamında küçük bir hatırlatma yapayım,
benim burada söylediğim şeyler 12 yıllık birikim ve 8-10 tane orijinal japon motosiklet tecrücesinin üzerine söylenen şeylerdir.
Çin mallarına hobi gözüyle bakıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:39 ----------
peki şimdi ipone mu yoksa castrol mu :silent:
Ne tarafta oturuyorsun felon?
Anadolu yakasında motorsikletine gereken tüm malzemeleri uygun fiyatla temin edebileceğin bir yer biliyorum.. Ümraniye'de Altay Motor.
Yanlış anlaşılmasın, bu firmayla herhangi bir bağlantım yok.
Benim için hizmet ve kalite anlayışları piyasa standartlarının üzerinde..
Felon
18 Şubat 2011, 14:41
H4 ampulle armutun farkını söyleyeyim de,
tek başına ampulü değil, far takımını komple değiştirmenizi tavsiye ederim.
Toros farı dediğimiz farda kullanılan malzeme bildiğimiz "cam" yani şeffaflık ya da ışık geçirgenliği olarak ZN'lerin farından üstün.
Üstelik yansıtıcı kısmı da oldukça kaliteli.
Bunlara bir de H4 ampul eklenince...
Kendimi tanıtma bağlamında küçük bir hatırlatma yapayım,
benim burada söylediğim şeyler 12 yıllık birikim ve 8-10 tane orijinal japon motosiklet tecrücesinin üzerine söylenen şeylerdir.
Çin mallarına hobi gözüyle bakıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:39 ----------
Ne tarafta oturuyorsun felon?
Anadolu yakasında motorsikletine gereken tüm malzemeleri uygun fiyatla temin edebileceğin bir yer biliyorum.. Ümraniye'de Altay Motor.
Yanlış anlaşılmasın, bu firmayla herhangi bir bağlantım yok.
Benim için hizmet ve kalite anlayışları piyasa standartlarının üzerinde..
ben avcılardayım hocam ya karşıda güzel yerler var fakat uzak kalıyor
catchme
19 Şubat 2011, 20:11
iyi geceler arkadaşlar ben 125zn almak istiyorum şu an 750 800 lira civarı bir param var.aranızda motorsikletini satıcak olan yada satılık temiz bir zn satan birilerini bilen varsa haberlerinizi bekliyorum :wiinkk:
Felon
20 Şubat 2011, 21:42
catchme
bence en az 1000tl gibi bi rakam ayır trafiğe çıkışı hangisinin daha sonraysa onu al grenajlar çokda önemli değil motor ne kadar az zamandır trafikdeyse o kadar temiz olabilme olasılığı yüksek :)
avcılar-bakırköy-eminönü-kabataş-beylikdüzü-avcılar sanırım biraz dolaştım bugün.
gezi özeti:soğuk hacı soğuk
kabataşta bi sokakta tam 4tane 125zn gördüm 3ü siyah biri griydi hepside kilitsiz falan öyle bırakmışlardı sokağa.buz motor tahmin ettiğim gibi kapalıydı sirkecideki motorcuları bakındım 2 tanesi açıktı onlardada doğru düzgün bişe yoktu 2dükkanı topla 1tane motomax etmez o kadar boştular hep çin malı şeyler...
catchme
20 Şubat 2011, 22:09
catchme
bence en az 1000tl gibi bi rakam ayır trafiğe çıkışı hangisinin daha sonraysa onu al grenajlar çokda önemli değil motor ne kadar az zamandır trafikdeyse o kadar temiz olabilme olasılığı yüksek :)
avcılar-bakırköy-eminönü-kabataş-beylikdüzü-avcılar sanırım biraz dolaştım bugün.
gezi özeti:soğuk hacı soğuk
nisanın 15 ine kadar süre koydum felcon kendime ben onu 1000tl yaparım :cherry: önemli olan temiz bir zn bulabilmek. ayrıca harbiden soğuk hacı ve edirne felaket
Felon
20 Şubat 2011, 22:25
nisanın 15 ine kadar süre koydum felcon kendime ben onu 1000tl yaparım :cherry: önemli olan temiz bir zn bulabilmek. ayrıca harbiden soğuk hacı ve edirne felaket
soğuğu bi nebze engelleyebiliyorum ama yağmur çok kötü oluyo hiçbişey gözükmüyo yağmur damlacıkları vizöre yapışıyo kalıyo şu benzincilerde olan yağmur kaydırıcılardan alcam
Slayerrr
20 Şubat 2011, 22:34
Yağmur kaydırıcı pek tavsiye etmem. Kask için kullanmadım ama arabada kullanmıştım. Biraz yağlı gibi bir madde olduğu için yağmur yağmadığında bile cam hafif ıslakmış gibi geceleri ışığın kırılmasına sebep oluyor. Çok abartılı bir görüntü kaybı olmuyor tabi ama, mesela 10 kullanımdan birinde yağmura yakalanacaksam, bir sefer biraz daha rahat edecem diye neden diğer 9 kulllanımda görüntü kalitesini düşüreyim. Sonuçta yağmur kaydırıcı da yüksek hızlarda işe yarıyor. 20-30'la giderken hiç bir işe yaramıyor.
Felon
20 Şubat 2011, 22:42
Yağmur kaydırıcı pek tavsiye etmem. Kask için kullanmadım ama arabada kullanmıştım. Biraz yağlı gibi bir madde olduğu için yağmur yağmadığında bile cam hafif ıslakmış gibi geceleri ışığın kırılmasına sebep oluyor. Çok abartılı bir görüntü kaybı olmuyor tabi ama, mesela 10 kullanımdan birinde yağmura yakalanacaksam, bir sefer biraz daha rahat edecem diye neden diğer 9 kulllanımda görüntü kalitesini düşüreyim. Sonuçta yağmur kaydırıcı da yüksek hızlarda işe yarıyor. 20-30'la giderken hiç bir işe yaramıyor.
o zaman cebime bez koyayım yağdıkca silerim :queen: bugün benzincide mola verdiğimde düşünmedim değil ama yanımda temiz bez yoktu:queen:
ben hiç kullanmadım o kayganlaştırıcıdan dediğin gibi bi tabaka gibi yapışıyosa cama yaramaz o zaman
Slayerrr
20 Şubat 2011, 22:52
Ben genelde eldivenle siliyorum. En kolayı da öyle zaten ama yok eldivenle silince doğru düzgün silinmiyor dersen onun da çaresi var. Eldivenin üstünden bir parmağında şunu takıyorsun: http://www.hepsiburada.com/Liste/tex-2055-yagmur-silecegi/ProductDetails.aspx?productId=ottex2002153&categoryId=20029254
Felon
21 Şubat 2011, 10:07
Ben genelde eldivenle siliyorum. En kolayı da öyle zaten ama yok eldivenle silince doğru düzgün silinmiyor dersen onun da çaresi var. Eldivenin üstünden bir parmağında şunu takıyorsun: http://www.hepsiburada.com/Liste/tex-2055-yagmur-silecegi/ProductDetails.aspx?productId=ottex2002153&categoryId=20029254
bu iyiymiş ya ama küçücük bişey için 16tl fazla gibi geldi belki fuarda ucuza bulursam alırım böyle bişey
elronds
21 Şubat 2011, 11:20
beylikdüzünden yağmurlu bir akşam geliyorum tın tın eşimle beraber. Yağmur çiselemeye başladı 40-50 daha da yavas gidemiyorum millet deli gibi geliyor. Yağmur şiddetlenince ben elimle bi sileyim dedim. Silmez olaydım vizörün önünden elimi bi çektim bildiğin çamur oldu.Önceden pat küt gidiyordum iyice kör topal olmuştum. zar zor gelmiştik.
catchme
21 Şubat 2011, 22:42
arkadaşlar zn lerin ön çamurluk değiştirmenin maliyeti nedir?Bir zn baktım bu gece ön çamurluğu kırıktı belki alabilirim motoru o yüzden sormak istedim sizlere.Bir de bana tavsiyleriniz nelerdir zn alırken özellikle nerelerini incelemem gerekir
Felon
21 Şubat 2011, 23:00
beylikdüzünden yağmurlu bir akşam geliyorum tın tın eşimle beraber. Yağmur çiselemeye başladı 40-50 daha da yavas gidemiyorum millet deli gibi geliyor. Yağmur şiddetlenince ben elimle bi sileyim dedim. Silmez olaydım vizörün önünden elimi bi çektim bildiğin çamur oldu.Önceden pat küt gidiyordum iyice kör topal olmuştum. zar zor gelmiştik.
evet o riskide var :queen: ama yağmur gerçekten görüşü kısıtlıyo ben artık resmen canımı 4teker sürücülerine emanet etmiştim çünkü aynalardan bişe gözükmüyo vizör zaten damlacık dolu +yerler ıslak :mrgreen: bide anlamıyorum bizim milleti yağmur yağınca dahada hızlanıyolar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------
arkadaşlar zn lerin ön çamurluk değiştirmenin maliyeti nedir?Bir zn baktım bu gece ön çamurluğu kırıktı belki alabilirim motoru o yüzden sormak istedim sizlere.Bir de bana tavsiyleriniz nelerdir zn alırken özellikle nerelerini incelemem gerekir
ön çamurluğu kırık olan siyah beyoğlundaki motormu? o satıcı ilanın altına üstünüze almasanızda olur falan yazmıştı o tür ilanlardan uzak dur ne olduğu belli değil.servis bakımlı olmalı kmsi, düşük olmalı,hiçbir vergi yada trafik borcu olamamalı,satışı hemen verilebilmeli(motoru üstüne al ondan sonra parayı verip motorunu aynı anda teslim alırsın),duman atma ve çekişten düşme gibi bi olumsuzlukları varmı diye sor ve yedek anahtarını almayı unutma.almaya karar verdiğim motorla bir iki tur at sakin sür giderken ses olmaması gereken bi ses varmı diye dinle ön fren diskinden ses gelebilir fren yaptığında o hepsinde var.
catchme
21 Şubat 2011, 23:17
evet o riskide var :queen: ama yağmur gerçekten görüşü kısıtlıyo ben artık resmen canımı 4teker sürücülerine emanet etmiştim çünkü aynalardan bişe gözükmüyo vizör zaten damlacık dolu +yerler ıslak :mrgreen: bide anlamıyorum bizim milleti yağmur yağınca dahada hızlanıyolar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------
ön çamurluğu kırık olan siyah beyoğlundaki motormu? o satıcı ilanın altına üstünüze almasanızda olur falan yazmıştı o tür ilanlardan uzak dur ne olduğu belli değil.servis bakımlı olmalı kmsi, düşük olmalı,hiçbir vergi yada trafik borcu olamamalı,satışı hemen verilebilmeli(motoru üstüne al ondan sonra parayı verip motorunu aynı anda teslim alırsın),duman atma ve çekişten düşme gibi bi olumsuzlukları varmı diye sor ve yedek anahtarını almayı unutma.almaya karar verdiğim motorla bir iki tur at sakin sür giderken ses olmaması gereken bi ses varmı diye dinle ön fren diskinden ses gelebilir fren yaptığında o hepsinde var.
Benim baktığım zn edirne de felon gri renkte.motoru çalıştırdım bana pek bi anormallik gelmedi fakat dediğin gibi tur atmadım şu an sadece görmek istediğim için gittim.dışında çizik çürük varmı diye bakmak istedim sadece.ve gördüğüm ön çamurluk kırıktı başkada gözüme çarpan bir şey olmadı.Motor 9000 km deydi.teşekkür ederim yorumun için kesinlikle 1 2 tur atmalıyım daha net bi karar verebilmek için.ön çamurluk ne kadar dır sence?
wiyyyy
22 Şubat 2011, 00:36
Benim baktığım zn edirne de felon gri renkte.motoru çalıştırdım bana pek bi anormallik gelmedi fakat dediğin gibi tur atmadım şu an sadece görmek istediğim için gittim.dışında çizik çürük varmı diye bakmak istedim sadece.ve gördüğüm ön çamurluk kırıktı başkada gözüme çarpan bir şey olmadı.Motor 9000 km deydi.teşekkür ederim yorumun için kesinlikle 1 2 tur atmalıyım daha net bi karar verebilmek için.ön çamurluk ne kadar dır sence?
tam olarak çamurlugun onumu arkadasımı bılemedıgım ıcın lınkte hepsi yazıyo tabiki bayılar buna 3 5 lira kar payıda koyuyorlar . bence motor temizse bir çamurluk ıcın vazgecme derim ben . önemli olan motor aksamı çünkü trafıkte seni o camurluk seni götürmiyecek =)) umarım temiz bir tane zen ile aramıza sende katılırsın :d
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------
tam olarak çamurlugun onumu arkadasımı bılemedıgım ıcın lınkte hepsi yazıyo tabiki bayılar buna 3 5 lira kar payıda koyuyorlar . bence motor temizse bir çamurluk ıcın vazgecme derim ben . önemli olan motor aksamı çünkü trafıkte seni o camurluk seni götürmiyecek =)) umarım temiz bir tane zen ile aramıza sende katılırsın :d
salak gibi linki kopyalamamısım kusruma bkma :p
http://www.ugurmondialyp.com/parts/main_page_01/yedek_parca_urunleri.php?urun_id=50&kat_id=1&parcakatid=62
catchme
22 Şubat 2011, 00:54
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------
salak gibi linki kopyalamamısım kusruma bkma :p
http://www.ugurmondialyp.com/parts/main_page_01/yedek_parca_urunleri.php?urun_id=50&kat_id=1&parcakatid=62
çok saol arkadaşım :) evet çok haklısın sadece çamurluk için vazgeçemem inş en kısa sürede bende bi zn sahibi olacağım :)
Felon
22 Şubat 2011, 16:21
evet arkadaşlar bugün sirkeciden bakım parçalarımın hepsini aldım
ipone 10w 40 yağ
hava filtresi
1adet ngk buji
2adet michelin sm100 lastik
bu akşamda parçalarımın hepsini takmayı düşünüyorum bebeğime iyi bakacağım (:
kerem182
22 Şubat 2011, 17:12
lastikleri kaça aldın? ve buji :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------
aslında hepsini fiyatını yazar mısın. diğer kullanıcılarında kafalarında fikir olarak kalır fiyatlar.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO