Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
serkan-17
18 Ekim 2010, 22:44
2009 model 850 tl ye aldım motoru..motoru satan arkadaş açıkca söyledi..yağ kaçırıyor..ama önemli değil..bir kaç günde bir yağı kontrol edersin takviye yaparsın..2 kere yaptırdım ama bir süre sonra y7ine kaçırıyor dedi..bende anlamadığımdan bir anlayana gösterdim..yapılır falan dedi bende aldım..
sonra aldığım çocuk kendi servisine yollattı motoru ve son kez bakımı yaptırdı..yağ kaçırmasınıda hallettirdim dedi..artık yağ damlatmıyor..
fakat 4 gündür ehliyetsiz olduğum için ara sokaklarda falan kullanıyorum motoru ve bir süre sonra yağ kokusu falan geliyor..içeriden mi yakıyor yağı anlamadım..ama damlamıyor dışarı falan..elimde kalmasından korkuyorum..henüz 1 hafta olmadı kullanalı motoru..motor 10binde..
öncelikle motorun hayırlı olsun motorun eğer segmanlardan(yani içinden yağ kaçırıyorsa orta sehpaya al motoru çalıştır ve sonra egzozun ucuna elini daya eldiven takmanı öneririm biraz arttır gazı eğer elinde yağ kokusu var ise motorun yağ yakıyordur . eğer damlatma olayı var ise motorda contalardandır o olay motorun koltuğunu sök ve üstünden bak motora veya çok uğraşacağım dersende yan granajlerıda sök oradan sağına soluna bak contalarda kaçırma var mı diye ehliyetsiz binmeni tavsiye etmm en yakın zamanda ehliyet almalısınız iyi akşamlar
enesemre
18 Ekim 2010, 22:49
öncelikle motorun hayırlı olsun motorun eğer segmanlardan(yani içinden yağ kaçırıyorsa orta sehpaya al motoru çalıştır ve sonra egzozun ucuna elini daya eldiven takmanı öneririm biraz arttır gazı eğer elinde yağ kokusu var ise motorun yağ yakıyordur . eğer damlatma olayı var ise motorda contalardandır o olay motorun koltuğunu sök ve üstünden bak motora veya çok uğraşacağım dersende yan granajlerıda sök oradan sağına soluna bak contalarda kaçırma var mı diye ehliyetsiz binmeni tavsiye etmm en yakın zamanda ehliyet almalısınız iyi akşamlar
serkan çok teşekkür edrim..ama inan teknik bilgim oldukça yetersiz...yani ben elime tornavida pek almış biri değilim..önerebileceğin anadolu yakasında güzel bir servis var mı..battı balık yan gider biraz daha masraf yapacağız gibi gözüküyor...
ehliyetkonusunda da müsait olur olmaz hemen alacağım..önce biraz pratik yapayım...5 günde 2 ufak kaza bile yaptım..çok teşekkür ederim...
kerem182
19 Ekim 2010, 12:12
arkadaşlar uzun süredir yazmaya fırsatım olmadı.
dün zaman geçsin diye sıkıntıdan karbüratörü söktüm, temizledim taktım. motor çalıştı.
fakat kafama takılan bişey var.
hortumları düzgün takmasam sanırım çalışmazdı. gayet düzgün bir şekilde çalışıyor ama bir giriş boş kaldı.
netten bulduğum bir resimi ekliyorum. bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. buraya takılması gereken bi hortum var mı ve neden boş :)
http://img534.imageshack.us/img534/1410/61161617md7.jpg (http://img534.imageshack.us/i/61161617md7.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
ISEPULTURAI
19 Ekim 2010, 16:23
Arkadaşlar hangi benzini kullanıyorsunuz ?
serkan-17
20 Ekim 2010, 00:36
hava filtresinden görünümler arka çamurluk olmadığından bütün motor aksamı ıslanmakta yağmurlu havada binemiyorum ne yazıkkı
.html]http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_263537389.JPG (www.resimupload.com/ds263537389_000_0385[1)
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_772132856.JPG (www.resimupload.com/ds772132856_000_0386.html)
http://pic1.resimupload.com/r3/thumb_944870578.JPG (www.resimupload.com/ds944870578_000_0387.html)
http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_557031392.JPG (www.resimupload.com/ds557031392_000_0388.html)
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_441380831.JPG (www.resimupload.com/ds441380831_000_0389.html)
http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_192596864.JPG (www.resimupload.com/ds192596864_000_0390.html)
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_485705399.JPG (www.resimupload.com/ds485705399_000_0391.html)
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_145915278.JPG (www.resimupload.com/ds145915278_000_0393.html)
http://pic1.resimupload.com/r3/thumb_910381859.JPG (www.resimupload.com/ds910381859_000_0392.html)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 ----------
http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_566924909.JPG (www.resimupload.com/ds566924909_000_0393.html)
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_889128908.JPG (www.resimupload.com/ds889128908_000_0411.html)
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_374007843.JPG (www.resimupload.com/ds374007843_000_0412.html)
http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_658161664.JPG (www.resimupload.com/ds658161664_000_0413.html)
http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_196781442.JPG (www.resimupload.com/ds196781442_000_0414.html)
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_783895825.JPG (www.resimupload.com/ds783895825_000_0415.html)
geçen guun bir 125 zn ile kaza ğeçirdim yerlerin ıslak olması sebebiyle motorun tekerleri mınnacık haliyle buda bnm yere düşüm daha sonra bir arbaya vurmama sebep oldu allahtan fazla bi suratım yoktu ama gıne darbeler adım tabi bacak motorun altında kaldı şişti arkadaki arkadaşım belini asfalta vurdu ve en onemlisi ise allahtan fazla bişi olmaması idi tabi motor iç.in bunu soyleyemem ön çamurluk ön direksiyon tekeri yomuldu camurluga sıkıştı olaydan sonra kendime geldiğimde yolda geçenler bizi kaldırmaya çalışıyordu ve şimdi bu parçaları nerden bulabilir yardımcı olursanız sevinirim..
Arkadaşlar hepinize merhaba, bayadır foruma bakamıyordum. Baya birşeyley paylaşan arkadaşlar olmuş:) Aramıza yeni katılanlara hoşgeldin diyorum, kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz hep düz bassın.
Arkadaşlar size bir rekor girişimimden bahsedicem, daha sonra ise yaşadığım bi sıkıntıdan bahsedicem. Yorumlarınızı ve cevaplarınızı, yardımlarınızı bekliyorum.
Geçen gün ev arkadaşımla benim Atom Karıncaya bindik:) Ancak ev arkadaşım normal bir arkadaş değil. Daha öncede bahsettiğim gibi ben sporcuyum, 1.86 boy 86-88kg. yum. Ev arkadaşım da sporcu onun boyuda 2.09 boy 156kg. :) birazcık iriman yani, motora beraber bindik :) Evet inanmıcaksınız beraber bindik ve motor banamısınız demedi:queen: Yaklaşık olarak bir 7-8 kilometrelik yol yaptık. Biliyorum motoru bu şekilde kullanmak iyi değil ama bi deniyelim dedik. Zaten garibim normal adam taşıyamıyor, bütün çevrem sporcu olduğu için ve Basketbolcu olduğumuz için bizim Atom Karıncanında çektiği kahır biraz fazla oluyor. Kız arkadaşımda Voleybolcu onunda boyu 1.78 kilosu 72 kg. oda az değil :) Yani uzun lafın kısası bizim motorlar hadlerinden fazla sağlam ve inatçı motorlar, bakımlarınıda periyodik olarak düzenli yaptırdık mı ömürlük motorlar bence :)
Buarada yardımlarınızı isteyeceğim kö tü konu ise, ehliyetsiz olmam sebebi ile aldığım trafik cezası! Forumun eskilerinden @elronds hocam @ertanos hocam hep ehliyet almam konusunda beni uyardılar. Bende almam gerektiğini biliyorum ama inanın fırsat olmuyor Antrenmandan koşuşuturmacadan. Nese velhasılkelam, bu ayın geçtiğimiz 15' inde çevirmeye çok kötü bir yerde kaçamayacağım şekilde yakalandım. Kısa bir mesafe gittiğimden ötürü kask takmamıştım. Memur beni durdurdu ve cezamı yazdı 62TL. kasksız motor kullanma cezası, + ehliyetim olmadığını daha sonra benim ilk başta söylememem üzerine daha sonra ceza makbuzunu kestikten sonra öğrendi :)
Şimdi statü değişmiş arkadaşlar, tradikte ehliyetsiz motor kullandığınız için Polis size 175TL. bir ceza yazıyormuş + Yetersiz ehliyet kullanımından dolayı sizi mahkemeye sevk ediyor ve Siz cezanızı asıl oradan alıyorsunuz. (1 ila 2 ay arası Hakim Babanın insafına göre hapis cezası) Daha sonra bu ceza günlüğü 25TL.den hesaplanarak kaç gün ceza aldıysanız sizden bu şekilde matematik hesabı ile gün çarpı 25TL. günlük ceza ücreti olarak hesaplanıp tahsil ediliyor. Ancak Memur Beyler bana iyilik yaparak bana trafikte yakalandığım için bana kesilmesi gereken 175TL.lik cezayı kesmediklerini söylediler. + motorumuda bağlamadılar, bir ehliyetli tanıdığımı çağırmamı istediler ve motoru teslim ettiler, tabiiki tanıdığım arkadaş gelince. Daha sonra memur bana dedi ki haftaya perşembe cuma günü yani şu geçtiğimiz iki günü kastederek, Savcılığa git işlemlerini yaptır, orda mahkemede cezanı alıcaksın dediler. Banada kasksız motor kullanma ceza makbuzundan başka herhangi bir belge vermediler.
Daha sonra internetteki araştırmalarım sonucu, ve tanıdıklardan aldığım bilgiler doğrultusunda bana Mahkemeden Kağıt gelceği söylendi. Gelen kağır doğrultusunda savcılığa gidiceğimi öğrendim. Memurun bahsettiği haftaya perşembe cuma günü gidersin konusunuda kağıt mevzusundan bahsettiğini düşünerek yorumladım. Ancak bugünde akşam oldu ve bana Mahkeme kağıdı hala gelmedi.
Şimdi arkadaşlar benim size sorum
1.si normal prosedürde ne yapmam gerekiyor?
2.si Sizce Pazartesi Savcılığa gitsem m?
3.sü ise en önemlisi, bu Memurlar bana iyilik yaptıklarından değil, benim ehliyerim olmadığını geç söylememden dolayı Ceza makbuzunu kestikleri için tekrar ayrı bir makbuz kesmediklerini konuştular aralarında, ondan dolayı bana 175TL.lik cezayı kesmediler. Acaba diyorum unutup Mahkemeye sevk işinide unutmuş olabilirler mi ? Unutmuşlarsa gidip şimdi Savcılığa benim cezam vardı falan filan demiyeyim :) İnternetten falan nasıl öğrenebilirim yada var mı böle bişey ?
4.sü ise hiç kaçarı yok bu cezayı ödüceksem ortalama 600-700TL. arası bişey tutuyormuş, kredi kartı ile ödeme imkanım olur mu ? :)
Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 ----------
buarada arkadaşlar https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp sitesinden ceza sorgulattım ancak hiç trafik cezam görünmemekte! Ayrıca temmuz vergisini Hazirandan ödemiştim. Ödediğim görünüyor tahsilatlar kısmında ancak halan 31.07.2010 vadeli temmuz vergisi ödenmedi olarak görünüyor. Gecikme faiziyle 41,5 TL. olmuş görünüyor. Kafam iyice karıştı! Acaba site güncel değil mi ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:56 ----------
buarada cezaları bu siteden kredi kartıyla ödeyebiliyorsunuz arkadaşlar, hatta herşeyi MTV falan hepsi ödeniyor, ancak bahsettiğim sıkıntı var. Bırakın ehliyetsiz araç kullanma cezamı, daha kasksız motor kullanma cezam olan 62TL. bile görünmüyor..:silent:
__KaaN__
22 Ekim 2010, 23:02
Sitede Yeniyim Motorun Tİpi HOş Ama lastikler ufak yağmurlu bi havada cok kayıyor bu arada kardeşim sanada geçmiş olsun
ertanos
22 Ekim 2010, 23:53
geçen guun bir 125 zn ile kaza ğeçirdim yerlerin ıslak olması sebebiyle motorun tekerleri mınnacık haliyle buda bnm yere düşüm daha sonra bir arbaya vurmama sebep oldu allahtan fazla bi suratım yoktu ama gıne darbeler adım tabi bacak motorun altında kaldı şişti arkadaki arkadaşım belini asfalta vurdu ve en onemlisi ise allahtan fazla bişi olmaması idi tabi motor iç.in bunu soyleyemem ön çamurluk ön direksiyon tekeri yomuldu camurluga sıkıştı olaydan sonra kendime geldiğimde yolda geçenler bizi kaldırmaya çalışıyordu ve şimdi bu parçaları nerden bulabilir yardımcı olursanız sevinirim..
Dostum çok geçmiş olsun. Biraz el becerin var ise uğur mondial'in kendi sitesi var. Yedek parça bölümünden temin edip kendin takabilirsin. Ama ön teker yamuldu çamurluğun içine girdi demişsin. Tekeri tutan şasenin parçası yamulmuş anladığım kadarıyla onu nasıl yaparsın bilemiyorum tabi. Grenajı kendin temin et tak öteki kısımı tamirciye yaptırırsın.
Arkadaşlar hepinize merhaba, bayadır foruma bakamıyordum. Baya birşeyley paylaşan arkadaşlar olmuş:) Aramıza yeni katılanlara hoşgeldin diyorum, kaza geçiren arkadaşlara geçmiş olsun. Allah kaza bela vermesin, tekeriniz hep düz bassın.
Arkadaşlar size bir rekor girişimimden bahsedicem, daha sonra ise yaşadığım bi sıkıntıdan bahsedicem. Yorumlarınızı ve cevaplarınızı, yardımlarınızı bekliyorum.
Geçen gün ev arkadaşımla benim Atom Karıncaya bindik:) Ancak ev arkadaşım normal bir arkadaş değil. Daha öncede bahsettiğim gibi ben sporcuyum, 1.86 boy 86-88kg. yum. Ev arkadaşım da sporcu onun boyuda 2.09 boy 156kg. :) birazcık iriman yani, motora beraber bindik :) Evet inanmıcaksınız beraber bindik ve motor banamısınız demedi:queen: Yaklaşık olarak bir 7-8 kilometrelik yol yaptık. Biliyorum motoru bu şekilde kullanmak iyi değil ama bi deniyelim dedik. Zaten garibim normal adam taşıyamıyor, bütün çevrem sporcu olduğu için ve Basketbolcu olduğumuz için bizim Atom Karıncanında çektiği kahır biraz fazla oluyor. Kız arkadaşımda Voleybolcu onunda boyu 1.78 kilosu 72 kg. oda az değil :) Yani uzun lafın kısası bizim motorlar hadlerinden fazla sağlam ve inatçı motorlar, bakımlarınıda periyodik olarak düzenli yaptırdık mı ömürlük motorlar bence :)
Buarada yardımlarınızı isteyeceğim kö tü konu ise, ehliyetsiz olmam sebebi ile aldığım trafik cezası! Forumun eskilerinden @elronds hocam @ertanos hocam hep ehliyet almam konusunda beni uyardılar. Bende almam gerektiğini biliyorum ama inanın fırsat olmuyor Antrenmandan koşuşuturmacadan. Nese velhasılkelam, bu ayın geçtiğimiz 15' inde çevirmeye çok kötü bir yerde kaçamayacağım şekilde yakalandım. Kısa bir mesafe gittiğimden ötürü kask takmamıştım. Memur beni durdurdu ve cezamı yazdı 62TL. kasksız motor kullanma cezası, + ehliyetim olmadığını daha sonra benim ilk başta söylememem üzerine daha sonra ceza makbuzunu kestikten sonra öğrendi :)
Şimdi statü değişmiş arkadaşlar, tradikte ehliyetsiz motor kullandığınız için Polis size 175TL. bir ceza yazıyormuş + Yetersiz ehliyet kullanımından dolayı sizi mahkemeye sevk ediyor ve Siz cezanızı asıl oradan alıyorsunuz. (1 ila 2 ay arası Hakim Babanın insafına göre hapis cezası) Daha sonra bu ceza günlüğü 25TL.den hesaplanarak kaç gün ceza aldıysanız sizden bu şekilde matematik hesabı ile gün çarpı 25TL. günlük ceza ücreti olarak hesaplanıp tahsil ediliyor. Ancak Memur Beyler bana iyilik yaparak bana trafikte yakalandığım için bana kesilmesi gereken 175TL.lik cezayı kesmediklerini söylediler. + motorumuda bağlamadılar, bir ehliyetli tanıdığımı çağırmamı istediler ve motoru teslim ettiler, tabiiki tanıdığım arkadaş gelince. Daha sonra memur bana dedi ki haftaya perşembe cuma günü yani şu geçtiğimiz iki günü kastederek, Savcılığa git işlemlerini yaptır, orda mahkemede cezanı alıcaksın dediler. Banada kasksız motor kullanma ceza makbuzundan başka herhangi bir belge vermediler.
Daha sonra internetteki araştırmalarım sonucu, ve tanıdıklardan aldığım bilgiler doğrultusunda bana Mahkemeden Kağıt gelceği söylendi. Gelen kağır doğrultusunda savcılığa gidiceğimi öğrendim. Memurun bahsettiği haftaya perşembe cuma günü gidersin konusunuda kağıt mevzusundan bahsettiğini düşünerek yorumladım. Ancak bugünde akşam oldu ve bana Mahkeme kağıdı hala gelmedi.
Şimdi arkadaşlar benim size sorum
1.si normal prosedürde ne yapmam gerekiyor?
2.si Sizce Pazartesi Savcılığa gitsem m?
3.sü ise en önemlisi, bu Memurlar bana iyilik yaptıklarından değil, benim ehliyerim olmadığını geç söylememden dolayı Ceza makbuzunu kestikleri için tekrar ayrı bir makbuz kesmediklerini konuştular aralarında, ondan dolayı bana 175TL.lik cezayı kesmediler. Acaba diyorum unutup Mahkemeye sevk işinide unutmuş olabilirler mi ? Unutmuşlarsa gidip şimdi Savcılığa benim cezam vardı falan filan demiyeyim :) İnternetten falan nasıl öğrenebilirim yada var mı böle bişey ?
4.sü ise hiç kaçarı yok bu cezayı ödüceksem ortalama 600-700TL. arası bişey tutuyormuş, kredi kartı ile ödeme imkanım olur mu ? :)
Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 ----------
buarada arkadaşlar https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp sitesinden ceza sorgulattım ancak hiç trafik cezam görünmemekte! Ayrıca temmuz vergisini Hazirandan ödemiştim. Ödediğim görünüyor tahsilatlar kısmında ancak halan 31.07.2010 vadeli temmuz vergisi ödenmedi olarak görünüyor. Gecikme faiziyle 41,5 TL. olmuş görünüyor. Kafam iyice karıştı! Acaba site güncel değil mi ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:56 ----------
buarada cezaları bu siteden kredi kartıyla ödeyebiliyorsunuz arkadaşlar, hatta herşeyi MTV falan hepsi ödeniyor, ancak bahsettiğim sıkıntı var. Bırakın ehliyetsiz araç kullanma cezamı, daha kasksız motor kullanma cezam olan 62TL. bile görünmüyor..:silent:
hllmr hocam seni tekrar görmek güzel. bak itiraf etmişsin ne güzel ertanos hocam bana söylemişti ehliyeti al diye :cherry:
sen, ev arkadaşın ve kız arkadaşın ile ilgili bölümleri okumak eğlenceliydi. ama konu şu trafak polisi mevzuuna gelince biraz can sıkıcı bi hal aldı. üzüldüm senin adına.
şimdi baştan başlayım. internet vergi dairesinde temmuz ayı ödenmemiş gözüküyor demişsin. motoru sen benim bildiğim bu sene içinde almıştın. sanırım mayıs civarları yada haziran değilmi. dolayısıyla 2010 yılının ilk vergi diliminede girmiş oldun. daha önce bi vergi ödemesi yapmadı isen o haziranda ödemiş olduğun para 2010 yılının ilk vergi dilimine gitmiş olabilir. dolayısıyla sen temmuzu ödedim zannedip aslında ocağı ödemişsindir. o konuya bi daha bak istersen.
şimdi ikinci mevzuya gelelim. senin gidip savcılığa benim böyle bir mevzuum var deyip soruşturmaya çalışman mantıksızca. elinde hiç çağrı kağıdı, dosya numarası veya resmi bir evrak olmadan takip etmeye çalışırsan seni büyük ihtimal şutlarlar. yav yürü git başımızdan diyip.
İnternetten araştır UYAP diye bir site var. Ulusal Yargı Ağı Projesi. Bütün mahkemeler, davalar ve sonuçları ile ilgili buradan takip yapılıyor. Ama oradan tabiki ismine arattırma yapamazsın. Hakkında açılan bir dava falan varsa mahkemesini ve dosya numarasını girip öyle arattırıp durumu görebiliyorsun. Ama şöylede bi kolaylık yapmışlar. Bi sms numarası var. Oraya üye olup. Hakkında açılan dava falan varmı, var ise hangi mahkemede onu sana otomatik bildiriyor. Ona bi bakarsın.
Şimdi bundan sonra yazacaklarım biraz iç karartıcı olabilir. Kusura bakma.
Taksit ile ödeme veya kredi kartı ile ödeme varmı demişsin. Onada bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Şimdi mahkemenin yada devletin verdiği para cezalarında pişmanlık indirimi diye bi şey var. ceza kesinleştikten ve sana tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde ödersen 4/1 oranında ceza indirime giriyor. Senin bahsettiğin 600 civarı bir rakam o indirime girmiş hali. brüt ceza 800-900 civarı bi şey olması lazım. Dolayısıyla kredi kartı olayını senin takdirine bırakıyorum.
Tabi bunlar senaryonun senin aleyhine sonuçlanması halinde olacak şeyler.
Tekrar geçmiş olsun.
Dostum çok geçmiş olsun. Biraz el becerin var ise uğur mondial'in kendi sitesi var. Yedek parça bölümünden temin edip kendin takabilirsin. Ama ön teker yamuldu çamurluğun içine girdi demişsin. Tekeri tutan şasenin parçası yamulmuş anladığım kadarıyla onu nasıl yaparsın bilemiyorum tabi. Grenajı kendin temin et tak öteki kısımı tamirciye yaptırırsın.
hllmr hocam seni tekrar görmek güzel. bak itiraf etmişsin ne güzel ertanos hocam bana söylemişti ehliyeti al diye :cherry:
sen, ev arkadaşın ve kız arkadaşın ile ilgili bölümleri okumak eğlenceliydi. ama konu şu trafak polisi mevzuuna gelince biraz can sıkıcı bi hal aldı. üzüldüm senin adına.
şimdi baştan başlayım. internet vergi dairesinde temmuz ayı ödenmemiş gözüküyor demişsin. motoru sen benim bildiğim bu sene içinde almıştın. sanırım mayıs civarları yada haziran değilmi. dolayısıyla 2010 yılının ilk vergi diliminede girmiş oldun. daha önce bi vergi ödemesi yapmadı isen o haziranda ödemiş olduğun para 2010 yılının ilk vergi dilimine gitmiş olabilir. dolayısıyla sen temmuzu ödedim zannedip aslında ocağı ödemişsindir. o konuya bi daha bak istersen.
şimdi ikinci mevzuya gelelim. senin gidip savcılığa benim böyle bir mevzuum var deyip soruşturmaya çalışman mantıksızca. elinde hiç çağrı kağıdı, dosya numarası veya resmi bir evrak olmadan takip etmeye çalışırsan seni büyük ihtimal şutlarlar. yav yürü git başımızdan diyip.
İnternetten araştır UYAP diye bir site var. Ulusal Yargı Ağı Projesi. Bütün mahkemeler, davalar ve sonuçları ile ilgili buradan takip yapılıyor. Ama oradan tabiki ismine arattırma yapamazsın. Hakkında açılan bir dava falan varsa mahkemesini ve dosya numarasını girip öyle arattırıp durumu görebiliyorsun. Ama şöylede bi kolaylık yapmışlar. Bi sms numarası var. Oraya üye olup. Hakkında açılan dava falan varmı, var ise hangi mahkemede onu sana otomatik bildiriyor. Ona bi bakarsın.
Şimdi bundan sonra yazacaklarım biraz iç karartıcı olabilir. Kusura bakma.
Taksit ile ödeme veya kredi kartı ile ödeme varmı demişsin. Onada bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Şimdi mahkemenin yada devletin verdiği para cezalarında pişmanlık indirimi diye bi şey var. ceza kesinleştikten ve sana tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde ödersen 4/1 oranında ceza indirime giriyor. Senin bahsettiğin 600 civarı bir rakam o indirime girmiş hali. brüt ceza 800-900 civarı bi şey olması lazım. Dolayısıyla kredi kartı olayını senin takdirine bırakıyorum.
Tabi bunlar senaryonun senin aleyhine sonuçlanması halinde olacak şeyler.
Tekrar geçmiş olsun.
@ertanos hocam çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Evet dediğin gibi sen söylemiştin ama geç oldu artık biraz:mrgreen: ama güç olmasın :) Alıcaz artık ehliyeti en kısa zamanda işlerimizden fedakarlık ederek.
Diğer mevzulara gelince dediklerin doğru sanırım. Benim elimde kağıt olmadan savcılığın kapısına dikilmem saçma! Ancak sorduğum ve bu işlerde daha önce yaşantılarıyla tecrübe edinmiş bir kaç kişi mahkeme kağıdının genelde geç geldiğini, ancak ne zaman geleceğininde hiç belli olmadığını söylediler. Bakarsın 1 ay sonra bakarsın 1 sene sonra gelir, ama mutlaka gelir dediler. Bakalım artık ne zaman gelicek?
Buarada Temmuz Ayı MTV si konusunda da yine haklısın hocam sanırım. Dediğin gibi ben motoru Mayıs ayın aldım. 20.05.10 tescil tarihim. Zannedersem 2010 yılının ilk taksidini yatırmış oldum dediğin gibi. Çünkü internette de öyle görünüyor 1. taksit olarak. Ve borçlu göründüğüm yer 2. taksit. Yani Temmuz Ayı MTV si, yani ben Temmuzu yatırıyorum sanarken aslında Ocağı yatırmış oldum. Nese zaten en kötü Pazartesi Kask Cezamı ödemek için Emniyet Müdürlüğüne gidicem. Orda tekrar sorar bilgi alırım konuyla ilgili Ki onlarda senin söylediğin gibi sölicekler muhtemelen @ertanos hocam:) Artık Kask Cezası indirimli 43.5TL. bir de gecikme faizli Temmuz Ayı MTV si 41.5 TL. toplamda 85TL. patlatır, döner gelirim eve..:mrgreen:
ISEPULTURAI
23 Ekim 2010, 21:14
Motor vergisi MTV aydan ayamı veriliyor seneden seneye mi fiatıyla birlikte yazarmısınız bi de hangi benzini kullandığınızı yazarmısınız.
ertanos
23 Ekim 2010, 21:42
@ertanos hocam çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Evet dediğin gibi sen söylemiştin ama geç oldu artık biraz:mrgreen: ama güç olmasın :) Alıcaz artık ehliyeti en kısa zamanda işlerimizden fedakarlık ederek.
Diğer mevzulara gelince dediklerin doğru sanırım. Benim elimde kağıt olmadan savcılığın kapısına dikilmem saçma! Ancak sorduğum ve bu işlerde daha önce yaşantılarıyla tecrübe edinmiş bir kaç kişi mahkeme kağıdının genelde geç geldiğini, ancak ne zaman geleceğininde hiç belli olmadığını söylediler. Bakarsın 1 ay sonra bakarsın 1 sene sonra gelir, ama mutlaka gelir dediler. Bakalım artık ne zaman gelicek?
Buarada Temmuz Ayı MTV si konusunda da yine haklısın hocam sanırım. Dediğin gibi ben motoru Mayıs ayın aldım. 20.05.10 tescil tarihim. Zannedersem 2010 yılının ilk taksidini yatırmış oldum dediğin gibi. Çünkü internette de öyle görünüyor 1. taksit olarak. Ve borçlu göründüğüm yer 2. taksit. Yani Temmuz Ayı MTV si, yani ben Temmuzu yatırıyorum sanarken aslında Ocağı yatırmış oldum. Nese zaten en kötü Pazartesi Kask Cezamı ödemek için Emniyet Müdürlüğüne gidicem. Orda tekrar sorar bilgi alırım konuyla ilgili Ki onlarda senin söylediğin gibi sölicekler muhtemelen @ertanos hocam:) Artık Kask Cezası indirimli 43.5TL. bir de gecikme faizli Temmuz Ayı MTV si 41.5 TL. toplamda 85TL. patlatır, döner gelirim eve..:mrgreen:
umarım bi şey çıkmaz ama. tekrar tekrar geçmiş olsun.
Motor vergisi MTV aydan ayamı veriliyor seneden seneye mi fiatıyla birlikte yazarmısınız bi de hangi benzini kullandığınızı yazarmısınız.
Aylık değil üstad. senelik aslında toplamda 78 tl. devlet bunu ikiye bölüp tahsil ediyor. yani 39 ocak ayında 39 temmuz ayında.
Ben kendi adıma konuşayım PO kullanıyorum. 95 oktan tabiki.:cat:
ISEPULTURAI
25 Ekim 2010, 02:10
umarım bi şey çıkmaz ama. tekrar tekrar geçmiş olsun.
Aylık değil üstad. senelik aslında toplamda 78 tl. devlet bunu ikiye bölüp tahsil ediyor. yani 39 ocak ayında 39 temmuz ayında.
Ben kendi adıma konuşayım PO kullanıyorum. 95 oktan tabiki.:cat:
Teşekkürler bilgiler için bizim eve zaten Petrol Ofisi yakın 50 Metre fln ordan alıcaktım ama ne tür alayım diye düşünüyordum bende 95 oktan kullanırım
mavi prens
25 Ekim 2010, 02:15
satıyom benim kırmızı böcüğü haberiniz ola çok çok temiz ha :))) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-zn-2500-km-de-garantisi-devam-tertemiz-ayse-fatma-bocugu-32006655/detay
BLACK_ICE
25 Ekim 2010, 13:13
arkadaşlar hafta sonu motoru kompe kapaklarını söküp tekrar birleştirmeyi düşüüyorum çünkü titreşimden dolayı vida ve somun kaybı yaşamaya başladım sizce ne kadar sağlıklı olur :)
ISEPULTURAI
26 Ekim 2010, 04:00
satıyom benim kırmızı böcüğü haberiniz ola çok çok temiz ha :))) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-zn-2500-km-de-garantisi-devam-tertemiz-ayse-fatma-bocugu-32006655/detay
Hocam hayırlı satışlar öncelikle fakat siperlik yakışmıyor bizim motorlara chopper olsa tamam diycemde siperliği çıkarsan yan çantalar ile beraber motor daha güzel gözükücektir eminim ben motoru aldığım zaman hiçbir eklenti yapmıcam siperlik çanta vs vs orjinal kalıcak motor.
drivesafe14
26 Ekim 2010, 10:43
Arkadaşlar herkese çok selamlar, aranıza yeni katıldım çok faydalı bilgiler edindim... Fakat acil yardıma ihtiyacım var; 10 w- 40 scooter yağı aldım fakat miktar konusunda tereddütüm ( motora koymam gereken yağ MİKTARI hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim) herkese güvenli sürüşler..
kerem182
26 Ekim 2010, 11:33
drivesafe14 hoşgeldin aramıza :)
750 ml yağ koyman yeterli motoruna.
kolay gelsin.
drivesafe14
26 Ekim 2010, 15:06
Hoşbulduk.Cevabınız için çok teşekkürler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:16 ----------
Bir sorum daha olcaktı, gaz kütüğünde çeyrek tur kadar belkide yarıma yakın boşluk var bu normal mi sizce?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------
95 oktan kurşunsuz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------
Arkadaşlar az önce mondialin teknik servisi ile görüştüm (web adreslerindeki numaradan) orda ki arkadaşta 750 - 850 ml arası yağ miktarının makul olduğunu söyledi. Herkese çok teşekkürler.
serkan-17
26 Ekim 2010, 21:12
Hoşbulduk.Cevabınız için çok teşekkürler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:16 ----------
Bir sorum daha olcaktı, gaz kütüğünde çeyrek tur kadar belkide yarıma yakın boşluk var bu normal mi sizce?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------
95 oktan kurşunsuz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------
Arkadaşlar az önce mondialin teknik servisi ile görüştüm (web adreslerindeki numaradan) orda ki arkadaşta 750 - 850 ml arası yağ miktarının makul olduğunu söyledi. Herkese çok teşekkürler.
3-4 sayfa geride anlatmıştım nasıl yağ değiştirildiğini 2 adet somunu var biri motorun altında diğeri sol tarafta ayaklığın orada 2sininde mutlaka açılması lazım aksi takdirde koyduğunuz yağ özelliğini kaybedecek içinde 50- 100 ml eski yağ kalmış olacak açmaz iseniz . 850 gr yağ konuyor açık yağ almayın + full sentetik yağ alın bizim motorlar hava soğutnalı olduğu için 300-400 dereceye çıkabiliyor sıcaklıkları su soğutmalı olsa 100 ü geçemiyor sıcaklık radyatör fanı başlıyor çalışmaya içindeki su soğuyor herkesin bildiği gibi eğer somunları bulamadıysanız foto ekleyebilirim iyi akşamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------
gaz kütüğündeki boşluk normal seviyededir gaz verip bıraktığında motor yavaşlamaya başlıyor ise normaldir eğer motor yavaşlamıyor normal gidiyorsa normal değildir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:09 ----------
hoşgeldin bu arada :)
kerem182
26 Ekim 2010, 21:19
serkan o dediğin ikinci somunun resmini koyarsan bilmeyen arkadaşların bulması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.
yağ somunu büyük, onu bulup açmak kolay ama o dediğin ikinci somunu herkes bulamaya bilir.
serkan-17
26 Ekim 2010, 23:59
serkan o dediğin ikinci somunun resmini koyarsan bilmeyen arkadaşların bulması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.
yağ somunu büyük, onu bulup açmak kolay ama o dediğin ikinci somunu herkes bulamaya bilir.
tamam dostum yarın sabah çekerim fotolarını her ikiside 17 anahtarla açılıyorlar herkesin lokma takımı almasa bile bir cırcır bir uzatma birde 17 kafa alması şart yağ değişimi için tekrar söylüyorum eğer piston segman ömrünün uzamasını istiyorsanız FULL SENTETİK YAĞ alın iyi akşamlar
drivesafe14
27 Ekim 2010, 11:12
Yanlış anlamadıysam 10 w-50 lik bir yağ tavsiye ediyorsun, çünkü 10w-40 4T yağlar genelde kısmi sentetik oluyor diye biliyorum...
drivesafe14
27 Ekim 2010, 17:22
Arkadaşlar ne tür kask ve mont kullanıyorsunuz?
Ben parlak siyah full-face (daha güvenli) nitro kask ve dirsek bel omuz korumaları olan deri (daha sıcak tutuyor) bir mont kullanıyorum.
Bazen altındaki motora bak taktığın kaska monta bak gibilerinden imalı bakışlar olmuyor değil ama :) 50 km/h üzerinde bir hızla seyrederken istersen 125 cc ister 600 cc lik bir motordan düş farketmez bence...
serkan-17
27 Ekim 2010, 18:50
Yanlış anlamadıysam 10 w-50 lik bir yağ tavsiye ediyorsun, çünkü 10w-40 4T yağlar genelde kısmi sentetik oluyor diye biliyorum...
marka vermek istemiyorum ama ben kendim castrol 5 -40 full sentetik yağ kullanıyorum motorsiklet araba fark etmiyor sarı renkli kutusu altın sarısı 1 lt si 24- 29 tl arası burada (yani bursada ) full sentetik koruma için gerekli piston segman değişir yoksa her 10 binde açık yağ alıp koyarsan motoru sıkıştırmadan belki açık yağ koyarak 15 binde gidebilirsin her 1000 km de değişiyor ya yağ ama motoru sıkıştırmadan gitmek çok zor trafikte malum motorların hızlarıyla arabalarınki arasında fark var basman gerekiyor hayli hayli çok büyük masraf değil ustasına göre değişiyor 125 tl ye olur diyende var 250-300 tl isteyende insafa gelmiş usta bulmak zor
mavi prens
27 Ekim 2010, 19:28
Hocam hayırlı satışlar öncelikle fakat siperlik yakışmıyor bizim motorlara chopper olsa tamam diycemde siperliği çıkarsan yan çantalar ile beraber motor daha güzel gözükücektir eminim ben motoru aldığım zaman hiçbir eklenti yapmıcam siperlik çanta vs vs orjinal kalıcak motor.
bence ön cam bizim böcükleri daha hoş gösteriyor ki işede yarıyor rüzgarı kesiyor azda olsa diger şekilde çıplak gibi geliyor gözüme,tabi zevk meselesi :) çanta ise ihtiyaçtan...
serkan-17
29 Ekim 2010, 23:47
resimleri koyuyorum 17 anahtarla açılıyor ikiside
bu fotoda sol yandaki somun pullu bir vida sarı renkli kırmızıyla işaretledim
http://pic1.resimupload.com/r10/thumb_635008909.JPG (www.resimupload.com/ds635008909_000_0422.html)
tekrar sol tarafın görünüşü tek bir somun buradan ilk başta açarsanız 700 gram felan yağ çıkar
http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_434040535.JPG (www.resimupload.com/ds434040535_000_0423.html)
burada motorun sağ tarafında altında yağ tapası var bu tapayı açtığımızda bir adet yayla bir adet süzgeç çıkacak o süzgeç filtre görevi görüyor her yağ değişiminde illa 2 kapakta açılmalı yan taraf ve bu tapa o çıkan süzgeçide temizlemek lazım
http://pic1.resimupload.com/r3/thumb_944216166.JPG (www.resimupload.com/ds944216166_000_0424.html)
tekrar aynı tapa alttan
http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_863376826.JPG (www.resimupload.com/ds863376826_000_0425.html)
motorun altından yağ tapası görünüşü
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_275051031.JPG (www.resimupload.com/ds275051031_000_0428.html)
kerem182
30 Ekim 2010, 10:12
serkan teşekkürler.
cok güzel bilgiler bunlar :) eline sağlık
drivesafe14
30 Ekim 2010, 11:05
Çok teşekkürler fotoğraflar için eline sağlık...
serkan-17
30 Ekim 2010, 12:51
rica ederim unutmayın motor yağı motor çalıştırılıp gezildikten sonra değiştirilir yani motor sıcakken soğukken değiştirirseniz ya segmanlarda problem oluşur yada motor kitlenir motor sıcakken değiştirilir yağ bilmeyenler için söyleyeyim ben bilenler biliyordur zaten :)
kerem182
01 Kasım 2010, 11:04
arkadaşlar selamlar herkese.
dün bujinin hafif yağlandığını fark ettim.
bu neden olur ?
ISEPULTURAI
01 Kasım 2010, 19:46
bu neden olur ?
A.s hocam bu linkten yararlı bilgiler alabilirsin diye düşündüm;
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/38267-buji-neden-yaglanir.html
serkan-17
01 Kasım 2010, 20:59
bu neden olur ?
yağlanma değildir dostum o kararmadır fotoğrafı varsa gösterebilirsen yardımcı olayım benimö motorum yağ yakıyor bujinin ucunda topak topak yağ birikiyor yağ odur :) bu arada artık 5-40 full sentetik yağ kullanmıyorum direk patates kızartması yağı döküyorum motor böylede gidiyor :)
aden!
03 Kasım 2010, 07:35
merhaba 125 zn kullanıcıları ve hayranları!
henüz kullanıcı değilim fakat senelerdir hep bir motosiklet istemişimdir. bu konuda fazla bilgili değildim yine de son birkaç ayda forumları deli gibi takip eder oldum. önceleri bir chopper düşünüyordum çünkü scooterlara yol tutuş açısından güvenemedim. ancak henüz ehliyetim yok ve ilk motosikletim kolay kullanılabilir olmalı acemiliğimi atmam gerek.
uzun araştırmalardan sonra mondial 125 zn'ye resmen vuruldum. klasikleri çok severim ve tarz olarak zn şirinden öte oldukça karizmatik.
deneyimli olan kullanıcılara ve acemiliğini zn de atmış arkadaşlara sormak istiyorum. zn acemiliğimi atmak için iyi bir tercih mi? biraz boylu posluyumdur genel olarak kullanım açısından sorun olmuyor diyorlar ama kilo boy bu modelde etkili olur mu (özellikle bir acemi için)? şehir içi trafikte ve işe gidip gelirken kullanmak istiyorum. fiyat performans ve elbette tarz olarak bu model bana ideal gibi geldi kullanıcılar bu konuda ne düşünüyorlar merak ediyorum.
zn i ehliyeti aldıktan sonra almak daha mantıklı biliyorum ama sınava girmek için sürüş deneyimi de kazanmam gerek bu konuda kurslar etkili oluyor mu? etrafımda motosikleti olan yok kursa gitmeden pratik yapmam imkansız ama ehliyetten önce alacak olursam da otoparkta yatacak araç. semt itibariyle ücretli otoparka koymam gerekecek çünkü :(
bu arada 125zn i ikinci el almayı düşünüyorum fiyatı makul olmalı. aranızdan motorunu satacak olan (ya da satacak olan kişiyi tanıyan olursa) özel mesajla aracı olursanız sevinirim ben de bu uğurböceklerinden birine sahip olmuş olurum sayenizde. dediğim gibi fiyatın makullüğü benim için önemli. aslında kırmızı istiyorum resmen bir uğurböceği gibi ama siyah da oldukça klasik ve güzel duruyor. yine de trafikte farkedilme açısından kırmızı daha uygun bir tercih sanırım.
bilgilendirecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. keyifli sürüşler.
kerem182
03 Kasım 2010, 10:06
aden, hoş geldin aramıza.
kullanım açısından hiç endişe etme. bende oldukça iri olduğum halde hiç bir sıkıntı çekmedim.
acemiliği atmak için almıştım ama şimdi satmaya kıyamıyorum.
kesinlikle tavsiye ederim. son derece sağlam, kullanışlı ve keyifli bir motor zn.
bende çok uzun süre araştırdım, ama hem küçük cc den başlama hemde sehir içi kullanım avantajı açısından zn yi tercih ettim..
kırmızı benimki ve cok memnunum.
cok keyifli bir motor. hiç şüphe etme al bence.
bende bazen satsam büyütsem diyorum. daha 2600 km de ama inan ki kıyamıyorum :) o kadar cok bağlanıyor ki insan anlaamam sana :)
benimde ilk motorum zn. yaşım 30 ama yinede cocuklar gibi mutlu oluyorum üzerindeyken :)
bence hiç endişe etmeden al. ama tabiki herşeyden önce ehliyet.
kesinlikle tavsiye etmiyorum ehliyetsiz motor sahibi olmanı. alınca illa ki canın kullanmak isteyecek, o kadar çekici çünkü zn :) alsam ehliyet alana kadar garajda dursa diyorsun ama mümkün değil :) illa ki kullanıcaksın :)
Allah korusun, çok dikkatli olmak gerek.
kısacası ilk başlayan için, yıllarca motor kullanan için, küçük cc isteyen benim gibi iri yarı adamlar için, tasarrufu sevenler için, geçiş motoru olarak düşünenler için, benim elimden iş gelmez fazla bakım yapıp uğraşamam diyenler için, benim elimden her iş gelir farından yağına kadar her şeyini kendim yaparım diyenler için, içinde motor aşkı olan herkes için bence zn alınabilecek en keyifli ve en hesaplı motor :)
%100 tavsiye ediyorum.
ama ikinci el alırken cok dikkat etmek gerek.
kıymetini bilmeyen birinin kullandığı motor cok kısa sürede bitiyor.
serkan-17
03 Kasım 2010, 19:04
Hoşgeldin aden arkadaşım ismini öğrenelim öncelikle;
Ben burada yazılan eski sayfaları yarım yamalak okuyarak giriştim bir Asya Motor AS-125t aldım.Bütün parçaları aynı Mondial ve diğer markalarla. Bende acemiliği mi atmak için heves edip aldım bu motoru ve sonra yarı parasına satmaktansa hiç satmam dedim öylede üstünden inmiyorum artık. Abimin motorları hep değişti genelde abimin motorlarını kullandık ve bu acil durum motoruydu ilk başlarda sonra benim vitesli motorlardan sıkılmam üzerine evet sürekli vites değiştirmek insanda sıkıntı yaratıyor ama zevklidir vitesli motor (kısaca kullanıp sattıklarım ; as 125 t , cbf 150 , vn800.Şuanda kullandıklarım vitesliden bıktığımdan rahatlık artık as-125 t ve an400 burgman ) . Ucuz fiyata alınabilecek en güzel motorsiklet ama genelde motorsiklet tamircileri bu motordan fazla anlamıyor ve uğraşması zor motor diyor çevrene baktığında fazla olmadığını görebilirsin bu motordan.Bu arada 1.80 boy ve 90 kiloyum ben ve gene aynı boyda ve kiloda olan arkadaşımı motor rahat rahat götürmekte .Gerekli bakımını yaptıktan sonra çin-japon-italyan-alman bütün motorların sağlam olduğuna inanan bir insanım.biraz uzun yazmışım okuması güç ama 2. el alacapım demişsin motoru almadan önce bir ustaya mutlaka göster ve hatta adama söyle motorun koltuğunun olduğu yeri çıkarttır üst tarafınada bak motorun yağ- pas vb. ha bu arada çamurluğu var mı yok mu iyi bak motora çamurlukları çok çabuk kırılıyor ve bulması oldukça zor.neyse benden bu kadar ama bu motoru gören bir daha bakıyor dışı seni içi beni yakar tabiriyle alınacak bir motor :) ben ehliyete yazıldım ve ehliyet kursu bana hiçbir şey öğretmedi abim sayesinde öğrendim motor kullanmayı. ehliyet kurslarına buradan bir kucak dolusu çiçek gönderiyorum ve öpüyorum... motoru ehliyetin elindeyken al kmsine bakma segman piston krank taş çatlasın 350- 400 lira en fazla vereceğin bu paradır bundan yukarı çıkmaz motorun masrafı eğer ustalar daha fazla paraya tamir etmek isterse 2. el başka motor alıp birleştir yedek parça yap parçalarını tek tek satsan zaten o parayı elde edersin :)
ISEPULTURAI
03 Kasım 2010, 21:01
merhaba 125 zn kullanıcıları ve hayranları!
henüz kullanıcı değilim fakat senelerdir hep bir motosiklet istemişimdir. bu konuda fazla bilgili değildim yine de son birkaç ayda forumları deli gibi takip eder oldum. önceleri bir chopper düşünüyordum çünkü scooterlara yol tutuş açısından güvenemedim. ancak henüz ehliyetim yok ve ilk motosikletim kolay kullanılabilir olmalı acemiliğimi atmam gerek.
uzun araştırmalardan sonra mondial 125 zn'ye resmen vuruldum. klasikleri çok severim ve tarz olarak zn şirinden öte oldukça karizmatik.
deneyimli olan kullanıcılara ve acemiliğini zn de atmış arkadaşlara sormak istiyorum. zn acemiliğimi atmak için iyi bir tercih mi? biraz boylu posluyumdur genel olarak kullanım açısından sorun olmuyor diyorlar ama kilo boy bu modelde etkili olur mu (özellikle bir acemi için)? şehir içi trafikte ve işe gidip gelirken kullanmak istiyorum. fiyat performans ve elbette tarz olarak bu model bana ideal gibi geldi kullanıcılar bu konuda ne düşünüyorlar merak ediyorum.
zn i ehliyeti aldıktan sonra almak daha mantıklı biliyorum ama sınava girmek için sürüş deneyimi de kazanmam gerek bu konuda kurslar etkili oluyor mu? etrafımda motosikleti olan yok kursa gitmeden pratik yapmam imkansız ama ehliyetten önce alacak olursam da otoparkta yatacak araç. semt itibariyle ücretli otoparka koymam gerekecek çünkü :(
bu arada 125zn i ikinci el almayı düşünüyorum fiyatı makul olmalı. aranızdan motorunu satacak olan (ya da satacak olan kişiyi tanıyan olursa) özel mesajla aracı olursanız sevinirim ben de bu uğurböceklerinden birine sahip olmuş olurum sayenizde. dediğim gibi fiyatın makullüğü benim için önemli. aslında kırmızı istiyorum resmen bir uğurböceği gibi ama siyah da oldukça klasik ve güzel duruyor. yine de trafikte farkedilme açısından kırmızı daha uygun bir tercih sanırım.
bilgilendirecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. keyifli sürüşler.
Hoşgeldin aramıza forumdan mavi prens nickli arkadaş Kırmızı Znsini satıyor çok temiz bir motoru var bu da linki bi bak istersen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-zn-2500-km-de-garantisi-devam-tertemiz-ayse-fatma-bocugu-32006655/detay
kerem182
04 Kasım 2010, 13:57
serkan hep beraber yedek parça yapmak için ikinci el ölü bi zn mi alsak acaba :)
7 kişi birleşip zn ye mi girsek :)
serkan-17
05 Kasım 2010, 20:34
serkan hep beraber yedek parça yapmak için ikinci el ölü bi zn mi alsak acaba :)
7 kişi birleşip zn ye mi girsek :)
olur val benim için problem yok benim bugün aktarmadaki bilye sıyırdı dağıldı motorda 100 lira masraf açtı diferansiyelin bütün yağı boşaldı usta 50 lirada motorun yağ yakma olayını yaparız dedi 150 liraya bugün ver yarın al dedi servise sorsam en az 300 lira ister 150 lira verdikten sonra sizde verin alalım bir ölü zn bana gerekli olan parça belli :):):):) gerisi sizin olsun foto isterseniz paylaşabilirim
ShaDoW_17
07 Kasım 2010, 18:28
Arkadaşlar 5 oldu tirbütör kapağimidır nedir çatlıyo hep motoru 150cc yaptıktan sonra oldu fakat sonra 150lik lede değişti o neden yapar bunu bıktım para bayılmaktan yarı motor parası harcadım şu motora off off..
drivesafe14
08 Kasım 2010, 15:54
Arkadaşlar herkese çok selamlar. elinde 125 zn için kullanım ve servis kılavuzu olan arkadaş var ise taratıp paylaşabilir mi acaba( biraz zahmetli bir işlem ama)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------
Ben yabancı bir sitede (50 cc 4 zamanlı) çin scooterlar için servis ve kullanım klavuzu buldum pdf formatında iş görürmü bilmem ama
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:44 ----------
bahs ettiğim dökümanda yararlı bilgiler var örnek vermek gerekirse; akü bağlantısını sökerken her zaman ilk eksi kutubu, takarken de her zaman ilk artı kutubu bağlamak gerekir. vb.
kerem182
09 Kasım 2010, 14:44
debriyaj balatası tozlanması diye bi sorun varmış sanırım genel olarak scooterlarda, bu konuda bilgisi olan var mı?
serkan-17
09 Kasım 2010, 21:20
debriyaj balatası tozlanması diye bi sorun varmış sanırım genel olarak scooterlarda, bu konuda bilgisi olan var mı?
evet benim azda olsa bilgim var. olayı şöyle anlayabiliyoruz motor yolda giderken vurma yapıyor bum bum bum bum diye hızlandıkta artıyor yavaşladıkça azalıyor kesiliyor ayağımızı koyduğumuz yerden anlıyoruz titreşimi
kerem182
09 Kasım 2010, 22:15
tedavisi nedir hocam ?
ben becerebilir miyim :)
serkan-17
09 Kasım 2010, 22:26
tedavisi nedir hocam ?
ben becerebilir miyim :)
hava tabancası lazım arka varyatörü sökmek ve temizlemek lazım içini dışını ama tavsiyem yeni varyatör almak 50 tl civarı uğraşmaktan iyidir :)
kerem182
10 Kasım 2010, 12:44
hocam bu videoda bişeyler yapıyo adam :) yayını falan değiştiriyo. bu bu bahsettiğimiz yer.
http://www.youtube.com/watch?v=gxphUXeTwRY&feature=related
serkan-17
11 Kasım 2010, 00:25
hocam bu videoda bişeyler yapıyo adam :) yayını falan değiştiriyo. bu bu bahsettiğimiz yer.
http://www.youtube.com/watch?v=gxphUXeTwRY&feature=related
aynen dostum bunları yapmak mı yoksa yenisini almak mı sen seç :)
hllmr
11 Kasım 2010, 22:24
ARKADAŞLAR MOTORUM SATILIK, DENİZLİDEN İLGİLENEN ARKADAŞLAR OLURSA İLAN DETAYLARINDA BELİRTİLEN TELEFONDAN BANA ULAŞABİLİRLER..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-zn-extrali-tertemiz-super-mondial-125-zn-34534536/detay
ertanos
11 Kasım 2010, 23:36
ARKADAŞLAR MOTORUM SATILIK, DENİZLİDEN İLGİLENEN ARKADAŞLAR OLURSA İLAN DETAYLARINDA BELİRTİLEN TELEFONDAN BANA ULAŞABİLİRLER..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-zn-extrali-tertemiz-super-mondial-125-zn-34534536/detay
hayırlısı olsun hocam. umarım en kısa zamanda istediğin motora ve ehliyetine kavuşursun. yaşadığın olay hevesini kırmasın. önümüzdeki yaza yeni motorunla ve kız arkadaşınla güzel bir gezi yaparsın. :rendeer:
hllmr
12 Kasım 2010, 01:38
hayırlısı olsun hocam. umarım en kısa zamanda istediğin motora ve ehliyetine kavuşursun. yaşadığın olay hevesini kırmasın. önümüzdeki yaza yeni motorunla ve kız arkadaşınla güzel bir gezi yaparsın. :rendeer:
@ertanos hocam eyvallah saol:) yaşadığım olay hevesimi kırmış değil hatta iyi bişey değil biliyorum ama motorumu sürmeye aynen devam ediyorum:) motoruma 1 talip çıktı bile haberleşicez en kısa zamanda bayramdan sonrada kafamdaki motoru alıcam, daha önceki sayfalarda da bahsetmiştim Hyosung GT250R alıcam. Tahminim beni baya uzun bi süre idare edicek inşallah, en kısa zamanda da ehliyetimi alıcam, yazın uzun yol yapmayı planlıyorum:) ama bizim ufaklıktanda ayrılcağım için üzülmüyor değilim..:salut:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:36 ----------
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO