Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cerbeyn
29 Nisan 2010, 03:01
merhabalar herkese eskısı kadar sık bakamaz oldum ama uzaktan takıp edıyorum sızlerı :) umarım herkes ıcın hersey yolundadır..
arkadaslar uzun zamandır motordan bı ses gelıyor servıse gıttım gecenlerde onlar sorunun amortısorde oldugunu soyledıler uzun ugraslar sonucunda ve garantıden degıstırecekler
bı kutunun ıcıne tas atıp salladıgınızı dusunun aynen oyle bır ses gelıyor arka teker dolaylarından daha once basına gelen var mı boyle bı sorun aydınlatırsanız sevınırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 ----------
ayrıca sunu da sorayım sızlere ;
gece gunduz fark etmeksızın far acık dolasırım ben ,eh yasadıgım sehrın yollarıda o kadar lanet kı kasis dolu halıyle ampul bozuluyor su aralar sureklı,onerebılecegınız saglam bı ampul markası var mı arkadaslar bıktım artık degıstırıp durmaktan
motorun aydınlatması cok zayıf bunu hepımız bılıyoruz farı komple degıstıreyım dıyorum ama antepte kalıtelı bıseyler bulmak zor bu anlamda ınternet uzerınden bıldıgınız bır yer var mı,zaten sıs lambası olayına hıc yeltenmıyorum cunku malum kasisler :)
İbrahim Büyükcevher
29 Nisan 2010, 19:54
Aslında renk tercihim siyah onun için asya alıcam heralde. Mondial in marka imajı daha yüksek olmasına rağmen. + 300 lira da cabası. Ama ilk motorum olacak :) içimde ukte kalsın istemiyorum. Haftaya alırım heralde:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 ----------
Motorumu haftaya alacağım için şimdiden hayaller kurmaya başladım. Arkadaşlar elinizde aksesuarlı modifiyeli 125 ZN fotografları var mı? Paylaşırsanız sevinirim. Özellikle üye arkadaşların motorlarını merak ediyorum.:)
Selamlar
hayırlısı olsun inşallah dostum kazasız sorunsuz sürüşler dilerim şimdiden.. açıkçası ben bu aralar biraz soğudum çünkü istanbulda motor kullanmak çok yorucu hem bozuk yollar hem dengesiz araç sürücüleri hem trafik vs. yordu beni.. yaza doğru tatil zamanı geldikçe yolların biraz daha tenhalaşacagını düşünüp avutuyorum kendimi..
arkadaşlar havalar ısınmaya başladı artık bişeyler yapsak diyorum.. benim 2 arkadaş da sarı ve siyahını aldılar haftada bikaç gün akşamları dolaşıyoruz beykoz tarafları- üsküdar sahil- kalamış moda bağdat caddesi çok güzel oluyor
serbest81
30 Nisan 2010, 00:52
slm arkadaşlar bende bugün 2006 model kırmızı 125 zn aldım,beklediğimden daha zevkli bi sürüşü var resimleri paylaşıcam yakında...
Blitzkrieg
30 Nisan 2010, 10:53
slm arkadaşlar bende bugün 2006 model kırmızı 125 zn aldım,beklediğimden daha zevkli bi sürüşü var resimleri paylaşıcam yakında...
Arkadaşım merhaba. Kaça aldın bilgi verirsen sevinirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:30 ----------
Arkadaşlar sizce ilk motor olarak 125 ZN nasıl bir alternatif? Çevremde bazı arkadaşlar ısrarla manuel vitesli bir makineyle başlamamı öneriyorlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:33 ----------
Bu arada hayırlı olsun Allah kaza beladan korusun.:)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:35 ----------
hayırlısı olsun inşallah dostum kazasız sorunsuz sürüşler dilerim şimdiden.. açıkçası ben bu aralar biraz soğudum çünkü istanbulda motor kullanmak çok yorucu hem bozuk yollar hem dengesiz araç sürücüleri hem trafik vs. yordu beni.. yaza doğru tatil zamanı geldikçe yolların biraz daha tenhalaşacagını düşünüp avutuyorum kendimi..
arkadaşlar havalar ısınmaya başladı artık bişeyler yapsak diyorum.. benim 2 arkadaş da sarı ve siyahını aldılar haftada bikaç gün akşamları dolaşıyoruz beykoz tarafları- üsküdar sahil- kalamış moda bağdat caddesi çok güzel oluyor
:) Arkadaşım çok teşekkür ederim. Ya burası da Harley davidson Owners Club gibi bir yer olacak sanırın bu gidişle :P 125 ZN OWNERS CLUB
serbest81
30 Nisan 2010, 23:55
[QUOTE=Blitzkrieg;2044923]Arkadaşım merhaba. Kaça aldın bilgi verirsen sevinirim.[COLOR="Silver"]
900'e aldım 2006 model daha 229 km de...
Blitzkrieg
01 Mayıs 2010, 20:35
[QUOTE=Blitzkrieg;2044923]Arkadaşım merhaba. Kaça aldın bilgi verirsen sevinirim.[COLOR="Silver"]
900'e aldım 2006 model daha 229 km de...
Harika:) güle güle kullan Allah Kaza bela vermesin.
gokaysah
01 Mayıs 2010, 20:45
Blitzkrieg sanırım motorda aksesuar takılı fotoğraf istemiştin. 5-6 sayfa geride benim fotoğraflar olacak. Çantalı, püsküllü ve sis farlı. Belki bir fikir verir.
Blitzkrieg
01 Mayıs 2010, 21:18
Arkadaşlar. 100 kg ağırlığında 1,75 boyundayım 38 yaşındayım. Sizlere iki tane sorum var.
1. Cüssem ve yaşımdan dolayı ZN nin üstünde komik dururmuyum. ZN benim yaşlarımda kullanılabilir mi sizce. Forumdaki gezi fotograflarına baktığımda hep genç 20'li yaşlarda arkadaşlar gördüm ZN kullanan. Benim yaşlarda arkadaşlar varmı ZN kullanan.
2. Riskli durumlarda gazı köklediğinizde motorun ara hızlanmaları nasıl. Yani demek istediğim şu araba kullanırken bazen yavaşlamaktan çok ani olarak hızlanmak gerekiyor. ZN nasıl bu konuda. tabi 100 kg lik ağırlığımı da hesaba katın lütfen. Hadi senaryo da birde rampa olsun. Rampadayım makul bir süratle gidiyorum trafik canavarının biri sıkıştırdı. Gazı köklüyorum (otamatik vites olduğuna göre vites düşüremiyorum), sonuç?
Bu soruyla bağlantılı olarak aslında birde otomatik şanzıman arabalardaki gibi "Kick Down" yapabiliyormu. Yani giderken gazı anlık kesip birden köklediğinizde o an vites küçültüp ani olarak hızlanıyormu.
Arkadaşlar lütfen yanıt verin çünkü birkaç gün içinde alacağım motoru (Renk gri, Mondial fiyat 1.800). Çooook teşekkürler :)
Bu arada yapacağınız ilk gezi planlarında beni de listeye eklemeyi unutmayın.
Herkeze selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:00 ----------
Blitzkrieg sanırım motorda aksesuar takılı fotoğraf istemiştin. 5-6 sayfa geride benim fotoğraflar olacak. Çantalı, püsküllü ve sis farlı. Belki bir fikir verir.
Arkadaşım resimlerine baktım. Motorun çok güzel. Nazar değmesin. :)
avare rulman
01 Mayıs 2010, 22:00
Arkadaşlar. 100 kg ağırlığında 1,75 boyundayım 38 yaşındayım. Sizlere iki tane sorum var.
1. Cüssem ve yaşımdan dolayı ZN nin üstünde komik dururmuyum. ZN benim yaşlarımda kullanılabilir mi sizce. Forumdaki gezi fotograflarına baktığımda hep genç 20'li yaşlarda arkadaşlar gördüm ZN kullanan. Benim yaşlarda arkadaşlar varmı ZN kullanan.
2. Riskli durumlarda gazı köklediğinizde motorun ara hızlanmaları nasıl. Yani demek istediğim şu araba kullanırken bazen yavaşlamaktan çok ani olarak hızlanmak gerekiyor. ZN nasıl bu konuda. tabi 100 kg lik ağırlığımı da hesaba katın lütfen. Hadi senaryo da birde rampa olsun. Rampadayım makul bir süratle gidiyorum trafik canavarının biri sıkıştırdı. Gazı köklüyorum (otamatik vites olduğuna göre vites düşüremiyorum), sonuç?
Bu soruyla bağlantılı olarak aslında birde otomatik şanzıman arabalardaki gibi "Kick Down" yapabiliyormu. Yani giderken gazı anlık kesip birden köklediğinizde o an vites küçültüp ani olarak hızlanıyormu.
Arkadaşlar lütfen yanıt verin çünkü birkaç gün içinde alacağım motoru (Renk gri, Mondial fiyat 1.800). Çooook teşekkürler :)
Herkeze selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:00 ----------
1. zn kalıp olarak emsallerinden cüsseli, üzerindeki iri biniciyi sırıttırmayacak bir yapıda. özellikle uzun kuyruk ve kartal gidon bu etkiyi yaratıyor.
2. ben 97 kiloyum, kız arkadaşımın motosikletini en az onun kadar sıklıkla kullanıyorum. motosiklet 125 cc klasmanı dahilinde normal bir hızlanmaya sahip. fakat şu da bir gerçek ki ybr 125 veya benzer hacimdeki commuterler, veya japon cup'ları ile yarışmaz. hasılı trafikte zorluk yaşatmıyor ama "hızlı" da değil. daha çok tabiri cazise "tin tin gezerek" keyfi sürülüyor bu aletin. (öyle ki bazen kendi motosikletimi garajda bırakıp bunu kullanıyorum :)
kick down anlamında, ani hızlanma gereken durumlarda gazı köklediğinizde varyatör kasnağı gerekeni yapıp deviri yükseltiyor. bu tip şanzımanlarda bahsettiğiniz türden kademeler yoktur. sonsuz kademe söz konusu olduğundan otomatik bir vites düşümünden bahsedilememekle beraber sanki vites düşmüş gibi devir yükselir. ama "vites düşüyor" doğru bir niteleme olmaz.
son olarak gelelim sadede: :)
arkadaşlar kız arkadaşımın 2009 model 7000 km deki zn'sini satıyoruz. artık vitesliye geçmeyi düşündüğünden benim motosikletimden alacak. aklımızda 1000 tl lik bir fiyat var. az da olsa pazarlık yapılabilir.
motosikletin kondüsyonu sıfırla eşdeğer olmakla birlikte (zaten 2009 trafiğe çıkışlı, olsun o kadar), marş motoru bazen çalışmamakta. pazartesi günü sevpa'ya gidip baktıracağım. ya kömürü bitti ya da marş düğmesi oksitlendi.
bu minik sorun haricinde gerek kaporta gerek ise motor ve yürüyen aksam sorunsuzdur. renk kırmızı, far camı ise 70'lerin renkli far furyasına uygun biçimde sarıya boyanmış olup istenirse eski haline döndürülebilir. motosiklet kapalı garajta muhafaza olunmaktadır.
ilgilenenler mesaj yoluyla ulaşabilirler bana. şu marş sorununu pazartesi günü hallettikten sonra fotograflarını çekip sahibinden'e koyacagım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------
bu arada, yan çantalar kaportayı zamanla kazıyor. daha geçen bir arkadaş forumda bu yüzden yakınıyordu. o yüzden yan çanta tavsiye etmiyorum.
Blitzkrieg
01 Mayıs 2010, 22:54
Avare rulman verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
gokaysah
02 Mayıs 2010, 02:21
Ek olarak ben de bişiler söyleyeyim dedim. Ben 75 kiloyum, arkamda da 110 kiloluk iri bir arkadaşım vardı ve Bebek'in o dik yokuşlarını sorun yaşamadan çıktık :) Ayrıca 35 yaş üstü bu motoru kullanan 2 tanıdığım var o konu hiç sorun değil yani.
Bende yan çanta yok genişlik yaratıp dar alanda sorun yaratmasın diye almadım fakat beyaz arka çanta kullanıyorum. Yine de bilgi için teşekkürler Avare rulman.
evren0683
03 Mayıs 2010, 00:22
bu çantalar, ön cam vb. aksesuarlar neden alınıyor? birde sanırım bu motoru alacağım. tipine aldanıp alacağım ama inşallah sorun yaşamam. hoş fiyatınında albenisi çok yüksek sıfır motor 1650 tl. sanırım anahtar teslimde de 1800tl oluyor. bana fiyat olarak çok ucuz geldi açıkcası. inşallah aldığım zaman tüh neden aldım dedirtmez bana. yalnız halen kafama takılan birşey var kimse tam net birşey soylemiyor. bunun yaktığı benzin nekadardır? kimisi kilometrede 10-12 kuruş diyor. kimisi 15 kuruş diyor bu bence çok fazla. byisine sordum 80-90 diyorlar. bana pek inandırıcı gelmedi. siz kullanan arkadaşlar şehir içinde nekadar benzin yakıyorsunuz? cevaplarsanız çok minnettar olurum.
elronds
03 Mayıs 2010, 12:46
bu çantalar, ön cam vb. aksesuarlar neden alınıyor? birde sanırım bu motoru alacağım. tipine aldanıp alacağım ama inşallah sorun yaşamam. hoş fiyatınında albenisi çok yüksek sıfır motor 1650 tl. sanırım anahtar teslimde de 1800tl oluyor. bana fiyat olarak çok ucuz geldi açıkcası. inşallah aldığım zaman tüh neden aldım dedirtmez bana. yalnız halen kafama takılan birşey var kimse tam net birşey soylemiyor. bunun yaktığı benzin nekadardır? kimisi kilometrede 10-12 kuruş diyor. kimisi 15 kuruş diyor bu bence çok fazla. byisine sordum 80-90 diyorlar. bana pek inandırıcı gelmedi. siz kullanan arkadaşlar şehir içinde nekadar benzin yakıyorsunuz? cevaplarsanız çok minnettar olurum.
Dostum bak fiyatına göre gayet yeterli bir motor. Ben ilk aldığımdan beri rodajda bile 2 kişi bindim. Yakıtın artçının ve senin kilona birde yolda pizzacı gibi gaza abanıp ani dip gaz ve ani fren yaparsan 15 kuruşa kadar çıkarsın. ama standart bir sürüş ile dip gaz gitmessen tek kişi 85-90 2 kişi 10-12 ye kadar düşersin. Ben hep artçımla dolaşıyorum heryerde 10-12 kuruş yakıyor haliyle otobanda basmak gerekiyor 100-105 gibi otobanda şehir içinde 60 ile 80 le gidiyorum . zaten dip gaz versende vermesende 110 u geçmez motoruda sıkıştırmamış olursun.
aksesuar konusunda ön cam sperliği zeytinburnunda yaptırdım 30 tlye; minibüs kornası daaaat taktırdım 15 tlye. Arka kısıma ekstra aydınlatma taktım led şerit 30 tlye maaloldu bakımları ucuz 25-30 lira max zaten yağ castrol kullancaksın motorun performası artıyor. hissedersin. Keyif motoru al bin mondialinde taş gibi makinası. Parçası ucuz kırdığım yan parçayı 16 liraya aldım düşün fiyatı başka markalarda 250 den başlıyor. Karar senin şuan 2560 kmdeyim sadece 1 defa yolda kaldım benzinim bitti benim suçum....Al bin en azından sürmesini öğrenirsin.Alkına gelirse soru sorabilirsin.
İbrahim Büyükcevher
03 Mayıs 2010, 19:29
elronds yazdıklarına aynen katılıyorum.. pazar günü yani dün öğlen saat 2'de çamlıcadan bastık beykoza gittik beykoz korusunu tırmandım motorla ordan da rivaya geçtik ve hiç durmadık ve ben rivaya kadar hep artçımla gittim arkamdaki arkadaşım 75 kilo ben de 70 kilo ve motor banamısın demedi aslan gibi maşallah beykoz korusunu bi tırmanışı vardı görcektiniz millet uzaylı görmüş gibi bakıyo eee tabi öyle kibar görünen bi motor o yokuşu nası tırmanır onlar da haklı :)) giderken depo ful doluydu çamlıcaya döndügümde kırmızı ikaz ışıgının üzerine yakındı yani tek gidip gelsem yarım depo falan tüketirdi gidiş geliş 80 km arkadaşlar artçı aldıgım için motor biarz daha zornandı haliyle ve bi ara 115 km gördüm 200--300 m gittim fazla kasmamak için yavaşladım allah nazardan saklasın çok memnunum almayı düşünen herkese tavsiye ediyorum 3 aydır kullanan ve 1500 km yapan biri olarak :)
telecaster
03 Mayıs 2010, 19:40
Herkeze selamlar
Bende 1.85 boyunda ve 90 kilo ağırlığındayım.Yaşımda 30.Motorun üzerinde çok komik duruyorsun diye bişey kimse sölemedi bu zamana kadar.Zaman zaman eşimle birlikte de biniyoruz.Ani hızlanma olarak pek bişey beklememk gerekiyor.Daha çok keyif sürüşü için yeterli bir motor.Yani motorun hızlanma ve durma mesafelerine alışıp ona göre kullanırsan bu konuda pek sorun yaşamazsın.
Blitzkrieg
03 Mayıs 2010, 20:05
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu forum ve sizlerin sayesinde kararımı olumlu yönde verdim. Motorumu haftasonuna kadar teslim alacağım. Elronds saydığın işlemleri yaptırdığın yerlerin iletişim bilgilerini verebilirsen çok sevinirim (özelden de atabilirsin).
Arkadaşlar ilk zamanlar genel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler var mı. Rodaj ı biliyorum, arkadaşlar defalarca anlatmış. İlk 500 km max. 50 kmh ve artçısız kullanacağım. Yan çantalar çok hoşuma gidiyor yaptıran var mı? ZN ye yakışıyor mu sizce? Resim varsa çok sevinirim.
Herkese Kazasız Keyifli Sürüşler :)
elronds
04 Mayıs 2010, 09:17
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu forum ve sizlerin sayesinde kararımı olumlu yönde verdim. Motorumu haftasonuna kadar teslim alacağım. Elronds saydığın işlemleri yaptırdığın yerlerin iletişim bilgilerini verebilirsen çok sevinirim (özelden de atabilirsin).
Arkadaşlar ilk zamanlar genel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler var mı. Rodaj ı biliyorum, arkadaşlar defalarca anlatmış. İlk 500 km max. 50 kmh ve artçısız kullanacağım. Yan çantalar çok hoşuma gidiyor yaptıran var mı? ZN ye yakışıyor mu sizce? Resim varsa çok sevinirim.
Herkese Kazasız Keyifli Sürüşler :)
merhb. ben yan çantalar yaptıracaktım ama sonra vazgeçtim neden? çünki yan çantalarda deri çantalarda kilit koysan bir türlü koymasan bir türlü, istanbulda açıkta birşey görseler hemen uçuyor en basit şeye bile tenezül ediyorlar. Çantayı süs olarak yaptırsanız olur ama gittiğiniz yerde motoru bırakınca içinde önemli eşya bırakamassınız. Ben onun yerine sırt çantası taşıyoruz. birde kask kilidi aldık daha doğrusu bisiklet kilidi. hepsiburadadan 3tl ye.kaskları motora kilitliyorum halat kilidinide direğe hiçbiyere bulamassam boş olarak tekere takıyorum. birde gidon kilidi bukadar yetiyor. belkide çalınabilir ama hiç önemli değil ben kilitleyimde..
ekstra yaptırdığım herşeyi zeytinburnu mert motorda yaptırdım. adreside kolay mondialin zeytinburnu bayisi tel numarasını mondial.com.tr den bulabilirsin. sağolsun ilgileri çok iyi ben memnun kaldım. burada arka lastiği de dunlop yaptım. bir kaç ay içinde ön lastiği de değiştircem. üzerindeki lastikler suda hiç iyi değil hemen kayıyor. birde sürüş olarak pek fren kullanmamaya özen gösteriyorum daha az yoruluyorsunuz. bir nevi araba gibi devirli kullanıyorum. herkes hızlanıyorsa bende hızlanıyorum, onlar frene basarsa bende basıyorum. aynalar geniş olduğu için içeri doğru büktüm, trafik durunca emniyet şeridinden giderken daha rahat oluyor.birde genelde benzini aldığım yerlere dikkat ediyorum.
muhtemelen ön tekerden gelen bir ses var gıyyık gıyyık gıyyık şeklinde bunun ne olduğunu nasıl geçeceğini bilen arkadaşlarlarım varmıdır? çok teşekkürler.
evren0683
04 Mayıs 2010, 12:34
Dostum bak fiyatına göre gayet yeterli bir motor. Ben ilk aldığımdan beri rodajda bile 2 kişi bindim. Yakıtın artçının ve senin kilona birde yolda pizzacı gibi gaza abanıp ani dip gaz ve ani fren yaparsan 15 kuruşa kadar çıkarsın. ama standart bir sürüş ile dip gaz gitmessen tek kişi 85-90 2 kişi 10-12 ye kadar düşersin. Ben hep artçımla dolaşıyorum heryerde 10-12 kuruş yakıyor haliyle otobanda basmak gerekiyor 100-105 gibi otobanda şehir içinde 60 ile 80 le gidiyorum . zaten dip gaz versende vermesende 110 u geçmez motoruda sıkıştırmamış olursun.
aksesuar konusunda ön cam sperliği zeytinburnunda yaptırdım 30 tlye; minibüs kornası daaaat taktırdım 15 tlye. Arka kısıma ekstra aydınlatma taktım led şerit 30 tlye maaloldu bakımları ucuz 25-30 lira max zaten yağ castrol kullancaksın motorun performası artıyor. hissedersin. Keyif motoru al bin mondialinde taş gibi makinası. Parçası ucuz kırdığım yan parçayı 16 liraya aldım düşün fiyatı başka markalarda 250 den başlıyor. Karar senin şuan 2560 kmdeyim sadece 1 defa yolda kaldım benzinim bitti benim suçum....Al bin en azından sürmesini öğrenirsin.Alkına gelirse soru sorabilirsin.
sağolasın verdiğin bilgilerden dolayı. bu motor iyice kafama yattı. yazın ehliyetimi alır almaz gidip alacağım.
Blitzkrieg
04 Mayıs 2010, 12:52
merhb. ben yan çantalar yaptıracaktım ama sonra vazgeçtim neden? çünki yan çantalarda deri çantalarda kilit koysan bir türlü koymasan bir türlü, istanbulda açıkta birşey görseler hemen uçuyor en basit şeye bile tenezül ediyorlar. Çantayı süs olarak yaptırsanız olur ama gittiğiniz yerde motoru bırakınca içinde önemli eşya bırakamassınız. Ben onun yerine sırt çantası taşıyoruz. birde kask kilidi aldık daha doğrusu bisiklet kilidi. hepsiburadadan 3tl ye.kaskları motora kilitliyorum halat kilidinide direğe hiçbiyere bulamassam boş olarak tekere takıyorum. birde gidon kilidi bukadar yetiyor. belkide çalınabilir ama hiç önemli değil ben kilitleyimde..
ekstra yaptırdığım herşeyi zeytinburnu mert motorda yaptırdım. adreside kolay mondialin zeytinburnu bayisi tel numarasını mondial.com.tr den bulabilirsin. sağolsun ilgileri çok iyi ben memnun kaldım. burada arka lastiği de dunlop yaptım. bir kaç ay içinde ön lastiği de değiştircem. üzerindeki lastikler suda hiç iyi değil hemen kayıyor. birde sürüş olarak pek fren kullanmamaya özen gösteriyorum daha az yoruluyorsunuz. bir nevi araba gibi devirli kullanıyorum. herkes hızlanıyorsa bende hızlanıyorum, onlar frene basarsa bende basıyorum. aynalar geniş olduğu için içeri doğru büktüm, trafik durunca emniyet şeridinden giderken daha rahat oluyor.birde genelde benzini aldığım yerlere dikkat ediyorum.
muhtemelen ön tekerden gelen bir ses var gıyyık gıyyık gıyyık şeklinde bunun ne olduğunu nasıl geçeceğini bilen arkadaşlarlarım varmıdır? çok teşekkürler.
Arkadaşım verdiğin destek için çok çok teşekkür ederim.:) Yan çantaları daha çok süs olarak düşünüyorum. Tabi bişeyler de taşırım ama içinde bırakmamak kaydı ile. Önceki mesajlarından birinde minibüs kornası taktırdığını yazmışsın, süper fikir. Trafikte fark edilmek için iyi olsa gerek. Korna işini de mert motorda çözebilirmiyim?
elronds
04 Mayıs 2010, 14:13
Arkadaşım verdiğin destek için çok çok teşekkür ederim.:) Yan çantaları daha çok süs olarak düşünüyorum. Tabi bişeyler de taşırım ama içinde bırakmamak kaydı ile. Önceki mesajlarından birinde minibüs kornası taktırdığını yazmışsın, süper fikir. Trafikte fark edilmek için iyi olsa gerek. Korna işini de mert motorda çözebilirmiyim?
evet kornamı da orada takdırdım. imkanınız varsa arka kısıma led şerit taktırın daha fazla farkedilirsiniz akşam. kornayı basınca taksiciler hemen çekiniyorlar. özellikle bayan sürücülerde işe yarıyor. en azından düz gidiyorlar.
Blitzkrieg
04 Mayıs 2010, 15:35
evet kornamı da orada takdırdım. imkanınız varsa arka kısıma led şerit taktırın daha fazla farkedilirsiniz akşam. kornayı basınca taksiciler hemen çekiniyorlar. özellikle bayan sürücülerde işe yarıyor. en azından düz gidiyorlar.
:queen: Süper ya !!! Çok sevdim bu fikri, hatta abartıp kamyon kornası falan mı taktırsam yada gemi :bounce: o zaman da bayan sürücüler kesin karşı yola geçer şerit değiştirmek de kurtarmaz heralde.
elronds
04 Mayıs 2010, 17:09
:queen: Süper ya !!! Çok sevdim bu fikri, hatta abartıp kamyon kornası falan mı taktırsam yada gemi :bounce: o zaman da bayan sürücüler kesin karşı yola geçer şerit değiştirmek de kurtarmaz heralde.
onu düşündüm ama akün yetmiyor bu iyi polisin yanındada çalışıyorum anlamıyor bile benden geldiğini :)
İbrahim Büyükcevher
04 Mayıs 2010, 18:46
hocam aynı ses benim motordan da geliyodu serviste usta ön teker disk üzerine sprey falan sıktı 1 hafta boyunca ön freni normalden biraz sertçe sık ordaki parçalar biraz hareket etsin eğer ses devam ederse gel parça değişimi yapacam dedi garanti kapsamında olcakmış.. bir de burda okumuştum sesin sebeplerinden biri kirlenme olabilir yazıyodu pek ihtimal vermedim aslında..
scrat
06 Mayıs 2010, 15:43
Herkese selam.
Yaklasık 10 gun once 125 zn aldım.
bu motorla ilgili ;
1-Boya koruma nasıl yapabilirim?
2-Krom yerleri korumak için ne yapabilirim?
3-Uygun fiyatlı branda nerden alabilirim?(istanbul kadıköy tarafında ikamet ediyorum)
Blitzkrieg
06 Mayıs 2010, 16:42
Arkadaşlar motorumu bugün aldım sonunda :mrgreen: Gerçi plakanın çıkması 3 - 4 gün sürecek. Çanta, kask, alarm, dizlik, eldiven, v.s. de halletim. Gri renk alacakken son anda kırmızıya döndüm:cherry:. Siyah deri yan çantalarla falan deli durdu. Sanki kırmızı parlak kısımları daha iyi gösteriyor gibi. Ya ben kırmızı sevmezdim ama şaşırıyorum arabam da kırmızı. Ama Harley'im mutlaka siyah olacak :bounce: ZN aldık ya gerisi gelir fazla fiyat farkı yok nasılsa :queen:
evren0683
07 Mayıs 2010, 03:35
Arkadaşlar motorumu bugün aldım sonunda :mrgreen: Gerçi plakanın çıkması 3 - 4 gün sürecek. Çanta, kask, alarm, dizlik, eldiven, v.s. de halletim. Gri renk alacakken son anda kırmızıya döndüm:cherry:. Siyah deri yan çantalarla falan deli durdu. Sanki kırmızı parlak kısımları daha iyi gösteriyor gibi. Ya ben kırmızı sevmezdim ama şaşırıyorum arabam da kırmızı. Ama Harley'im mutlaka siyah olacak :bounce: ZN aldık ya gerisi gelir fazla fiyat farkı yok nasılsa :queen:
hayırlı uğurlu olsun. allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah. sizden motorla ilgili izlenimlerinizi bekliyorum. güle güle kullnın. aklıma gelmişken toplamda nekadara mal oldu size?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:33 ----------
Herkese selam.
Yaklasık 10 gun once 125 zn aldım.
bu motorla ilgili ;
1-Boya koruma nasıl yapabilirim?
2-Krom yerleri korumak için ne yapabilirim?
3-Uygun fiyatlı branda nerden alabilirim?(istanbul kadıköy tarafında ikamet ediyorum)
arkadaşlar bu bilgiler banada gerekli yardımcı olursanız bende memnun olurum..
elronds
07 Mayıs 2010, 09:04
önce hayırlı olsun güle güle binin.
aklıma gelmişken yazayım, arkadaşlar bu motorun krom kaplamaları esasında plastik. Ben temiz tutmaya çalışıyorum, hani üzerinde ufak tozlar olabilir ama böyle çamuş vs gibi şeyler olursa kavlayabiliyor, bazı noktalarına denemiştim. Motorun vida aksamından gelen sesleri (malum bir süre sonra gelmeye başlar) wd 40 alın sıkın sonrada bir güzel temizleyin.
Plastik yerlerine de wd 40 sürüyorum hani plastikte faydasını görmedim ama çok amaçlı olduğu için işe yarıyor gibime geliyor..
Blitzkrieg
07 Mayıs 2010, 11:26
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Allah inşallah daha iyilerini hepinize kısmet eder.
Evren 0683 motor 1.800 anahtar teslimi, aksesuarlar ve koruma ekipmalnları 1.500 civarı. Korumalar hep yazlık malzemeler. Yani motoru kışın da kulanacaksam kışlık ekipman için bir okadar daha masraf var gibi. Ama bakalım... Daha ilk motorum, belki kışın kendim binmek istemem.
evren0683
07 Mayıs 2010, 11:33
önce hayırlı olsun güle güle binin.
aklıma gelmişken yazayım, arkadaşlar bu motorun krom kaplamaları esasında plastik. Ben temiz tutmaya çalışıyorum, hani üzerinde ufak tozlar olabilir ama böyle çamuş vs gibi şeyler olursa kavlayabiliyor, bazı noktalarına denemiştim. Motorun vida aksamından gelen sesleri (malum bir süre sonra gelmeye başlar) wd 40 alın sıkın sonrada bir güzel temizleyin.
Plastik yerlerine de wd 40 sürüyorum hani plastikte faydasını görmedim ama çok amaçlı olduğu için işe yarıyor gibime geliyor..
bu wd 40 dediğimiz ürünü nerden ve nasıl alıyorum. araba aksesuarcılarında falan varmıdır? direk wd40 desek bilirlermi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:30 ----------
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Allah inşallah daha iyilerini hepinize kısmet eder.
Evren 0683 motor 1.800 anahtar teslimi, aksesuarlar ve koruma ekipmalnları 1.500 civarı. Korumalar hep yazlık malzemeler. Yani motoru kışın da kulanacaksam kışlık ekipman için bir okadar daha masraf var gibi. Ama bakalım... Daha ilk motorum, belki kışın kendim binmek istemem.
koruma ekipmanları 1500 tl demişsiniz. gözüm korktu :) bunlar sanırım mont, kask, dizlik vb. malzemeler sanırım. bir motor kadar daha para tutmuş bu malzemeler neden bukadar pahalılarki?
Blitzkrieg
07 Mayıs 2010, 11:56
Evren 0683 malzemeler kalite kalite. 50 liraya kask ve 2.000-€ da. Bir motorcu arkadaş anlattı bir kazaya şahit olmuş 520 BMW takla atmış motor sürücüsünü altına almış. Çocuğun kaskı 520 BMW i taşımış kafası arabanın altında kalmış ama birşey olmamış.
Tabi pahalı ürün iyi korur diye de birşey yok. Fiyatı gayet makul korumalı montlar var (100 - 200L civarı) ama ben göbeğimden dolayı ancak pahalı markaların içine girebildim. Ama motor almayı planlıyorsan ve trafiğe cıkacaksan minimum 700-800L lık bir bütçeyi korumalara ayırman lazım. Kasksız ve korumasız olarak trafiğe çıkan insanları cahil olarak görüyorum. Bu iş gerçekten çoook tehlikeli. Motor kullanan arkadaşlarımın bana ilk tavsiyeleri hep "motor alma" oldu. Ama bu iş virüs gibi :) Keşke yollarımız ve sürücülerimiz batıdaki gibi düzgün olsa da herkez güvenle motor sürebilse. Ama o yönde ümidim kalmadı çünkü yeninesil eskisini aratıyor. İnsanımız hep aynı.
Selamlar
elronds
07 Mayıs 2010, 12:00
bu wd 40 dediğimiz ürünü nerden ve nasıl alıyorum. araba aksesuarcılarında falan varmıdır? direk wd40 desek bilirlermi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:30 ----------
koruma ekipmanları 1500 tl demişsiniz. gözüm korktu :) bunlar sanırım mont, kask, dizlik vb. malzemeler sanırım. bir motor kadar daha para tutmuş bu malzemeler neden bukadar pahalılarki?
ben en ucuz hepsiburadadan buldum ve aldım
http://www.hepsiburada.com/wd-40-cok-amacli-pas-sokucu/ProductDetails.aspx?productId=hrwd40&categoryId=455797
bu 400 ml olan büyük şişedir. çok uzunca gider. diğer mazalarda 200 ml civarında 15 liradan başlıyor.
evren0683
07 Mayıs 2010, 12:13
ben en ucuz hepsiburadadan buldum ve aldım
http://www.hepsiburada.com/wd-40-cok-amacli-pas-sokucu/ProductDetails.aspx?productId=hrwd40&categoryId=455797
bu 400 ml olan büyük şişedir. çok uzunca gider. diğer mazalarda 200 ml civarında 15 liradan başlıyor.
teşekkürler. aklıma gelmişken bir soru daha soracağım. bu motorunuzun önündeki rüzgarlığı nerden aldınız? motoru aldığımız yerde satıyorlarmı? ben sanırım motorumu antalyadan alacağım?
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 13:23
125 Zn yağ yakıyor arkadaşlar çekişide düştü daha 4000 km de. Motorcuya cumartesi bırakacağım.
Bana iki seçenek sundu.
1- Garantiye sokmaya çalışıp aynı parçalarla değiştiririz masrafın az olur.
2- Cebinden karşılarsın daha iyi parçaları takarız. Sorun yaşamazsın.
Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar.?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:14 ----------
arkadaşlar motoru 1000 km bakımına götürdüm... BP den castrol yağ aldım 24 tl - servise de 25 tl verdim toplam 50 tl'ye maloldu.. ön teker aksamından ses geliyodu usta baktı disk spreyi falan sıktı ön freni arada bir sert sık ordaki parçalar biraz hareket etsin dedi.. önümüzdeki haftasonuna kadar dene eger ses devam ederse getir parçayı değiştircem dedi zaten garanti kapsamında oluyomuş.. arkadaşlar sizin motorlarda da boyle ses oluyo mu ?? yavaş giderken normal sürtünme sesi oluyo ama hızlandıkça inceden bi civcivciv diye ses gelmeye başlıyo korkuyorum yolda aniden bi arıza çıkarcak diye..
hava filtresini kendimiz temizleyebilir miyiz haftada bir falan temizlesek faydası olurmu malum yollar sokaklar toz toprak içinde.. eger olur diyosanız hava filtresini nasıl sökeriz..??
Hocam o ses rulmandan geliyor aynı şey benimde başıma geldi değiştirdiler.
elronds
07 Mayıs 2010, 13:39
teşekkürler. aklıma gelmişken bir soru daha soracağım. bu motorunuzun önündeki rüzgarlığı nerden aldınız? motoru aldığımız yerde satıyorlarmı? ben sanırım motorumu antalyadan alacağım?
istanbulda mondial servisi mert motor var ondan aldım taktırdım 30 tl herşey dahil. @tnr arkadaşımız da istedi onada satın alıp paketleyip gönderdim ama birkaç vidası eksik çıkmış bende tamdır diye kontrol etmemiştim.sürüş dinamiğini olumlu yönde etkiledi.
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 13:55
125 Zn yağ yakıyor arkadaşlar çekişide düştü daha 4000 km de. Motorcuya cumartesi bırakacağım.
Bana iki seçenek sundu.
Birde arkadaşlar lastik olarak bi öneriniz varmı?
elronds
07 Mayıs 2010, 14:01
Bana iki seçenek sundu.
Birde arkadaşlar lastik olarak bi öneriniz varmı?
hocam geçmişl olsun,
eğer motoru işe gidip gelmek için kullanıyorsanız hayatınızın her anında motor varsa cebinizden yaptırın, yok ayda yılda bir gezi için yada sıkıldığnızda sürüyorsanız ozaman motorunuzu garantiden yaptırın. Bunun kararını bence en iyisi siz verirsiniz.takacağı parçalar da muhteşem değildir , zaten sınırlı şey oluyor parça bazında, her parça olmuyor. universal motor değilki. amatisorü bile başka bitane taktırayım dedim olmaz diyorlar. Neden yağ yakmış bir bilginiz varmı ne söyledi.
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 14:08
Sağolun motoru yağsız bırakmışım en son 2000 km de yağı değişmişti bende bi daha kontrol etmedim yeni motor sonuçta 4000 km bakımına götürünce bi damla yağ inmedi aşağıya :pr:
Bakımı yapılmış motor neden yağ yakar onu anlamış değilim.
Motoru gezmek ve iş için kullanıyorum. Malum yazda geldi yollarda kalmak istemem sanırım cebimden yaptıracağım. Gene böyle bi sorunla karşılaşırmıyım acaba.
Sizlerin motoruda yağ eksiltiyormu. Lastik olarak ne önerirsiniz.
Teşekkür ederim.
http://www.buzmotor.com/CityGrip.html bu lastik uyarmı acaba
Blitzkrieg
07 Mayıs 2010, 14:35
Sağolun motoru yağsız bırakmışım en son 2000 km de yağı değişmişti bende bi daha kontrol etmedim yeni motor sonuçta 4000 km bakımına götürünce bi damla yağ inmedi aşağıya :pr:
Motoru gezmek ve iş için kullanıyorum. Malum yazda geldi yollarda kalmak istemem sanırım cebimden yaptıracağım. Gene böyle bi sorunla karşılaşırmıyım acaba.
Teşekkür ederim.
Link e baktım lastikler çok iyi gözüküyor. Orjinal lastiklerin kötü olduğunu söylüyor herkes. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:33 ----------
Arkadaşlar bu arada bizim lastik ebatlarımız nedir?
elronds
07 Mayıs 2010, 14:57
Teşekkür ederim.
ben arka lastiği değiştim dunlop unilli takdırdım takdırma dahil 60 lira. farkı varmı diye sorarsanız en azından güven hissi veriyor malum üzerindeki naylon :)
birde bu yağ çubuğunun neresine bakacaz? kirtişli kısıma gelince mi azalmış oluyor?
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 14:59
Tırtıklı kısımın bittiği yerde olursa yağ tam dolu oluyor karter.
Arkadaşlar sizde eksiltme varmı Normal bakım aralığında yağ değiştirdim. Ama yağ yakıyor.
Lastik güzel görünüyor fakat ebat olarak uyarmı acaba ?
elronds
07 Mayıs 2010, 15:04
Tırtıklı kısımın bittiği yerde olursa yağ tam dolu oluyor karter.
Arkadaşlar sizde eksiltme varmı Normal bakım aralığında yağ değiştirdim. Ama yağ yakıyor.
Lastik güzel görünüyor fakat ebat olarak uyarmı acaba ?
http://www.motosikletim.com.tr/ProductImages/90081/Lastik%203.50-10%20%20%20%20%20pn-500[1].gif
taktırdığım Lastik bu dostum. benim yağ seviyem en son o tırtıklılı yüzeyin üzerindeki yuvarlak bölümün 1 cm üzerindeydi.gerçi 1 ay oldu motor şuan 2650 km de neredeyse 3.000 bakımı geldi az kaldı :)
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 15:17
Sevindim dostum yağ yakmamasına inşallah böyle gider. Garantiyemi soktursam yoksa cebimden yaptırp daha iyisimi olsa kararsızım ayrıca verdiğim o linkteki lastikler bizim motoro uyarmı ebat olarak
http://www.buzmotor.com/CityGrip.html
elronds
07 Mayıs 2010, 15:34
Sevindim dostum yağ yakmamasına inşallah böyle gider. Garantiyemi soktursam yoksa cebimden yaptırp daha iyisimi olsa kararsızım ayrıca verdiğim o linkteki lastikler bizim motoro uyarmı ebat olarak
http://www.buzmotor.com/CityGrip.html
hocam lastik ebatın tam olarak 3.50 ye 10 tam olarak bu zaten bu da uyuyor. tam geliyor.koruma ekipmanını tam bilmiyorum ama bırak garantiye, cebindeki parayla eksiklerin varsa onları tamamlarsın nerden baksan 150 tl civarından az tutmaz bence. karar senindir tabii.
Blitzkrieg
07 Mayıs 2010, 15:49
sana tavsiyem boşuna 40 tl verme castrol yağ al 20 tl hava filtreside basit sökülüyor 8 tane gibi vidası var. hava filtresine sağlam bi fön makinesi tut derim !
servise götürüncede adamların yapıcağı aynısı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
arkadaşlar facebook tan '125 zn mondial' grubu kurdum bakarsanız sevinirim!!!
(:
Bugün facebook grubuna katıldım. :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:47 ----------
hocam lastik ebatın tam olarak 3.50 ye 10 tam olarak bu zaten bu da uyuyor. tam geliyor.koruma ekipmanını tam bilmiyorum ama bırak garantiye, cebindeki parayla eksiklerin varsa onları tamamlarsın nerden baksan 150 tl civarından az tutmaz bence. karar senindir tabii.
3,50 ye 10 sa link teki listede uyan yok o zaman
evren0683
07 Mayıs 2010, 16:45
istanbulda mondial servisi mert motor var ondan aldım taktırdım 30 tl herşey dahil. @tnr arkadaşımız da istedi onada satın alıp paketleyip gönderdim ama birkaç vidası eksik çıkmış bende tamdır diye kontrol etmemiştim.sürüş dinamiğini olumlu yönde etkiledi.
verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim. senin motoru baya merak ediyorum. yakından çekilmiş fotoları varsa paylaşırmısın. rüzgarlığı falan net grünen fotoğrafları falan ozellikle. pire kada resimden seçmesi biraz zorda:)
ShaDoW_17
07 Mayıs 2010, 16:45
http://www.anesmotor.com/?urun-detay_363_Metzeler_ME1__3_50-10.html
Arkadaşlar Metzeller nasıldır. İyi marka olarak duymuştum ama fiyatı düşük gibimi sanki?
elronds
07 Mayıs 2010, 16:52
verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim. senin motoru baya merak ediyorum. yakından çekilmiş fotoları varsa paylaşırmısın. rüzgarlığı falan net grünen fotoğrafları falan ozellikle. pire kada resimden seçmesi biraz zorda:)
şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. :) bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.
http://image5.sahibinden.com/photos/70/60/92/big_23706092d8c.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/70/60/92/big_23706092cht.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/70/60/92/big_23706092ld8.jpg
http://image5.sahibinden.com/photos/70/60/92/big_23706092krp.jpg
evren0683
07 Mayıs 2010, 17:06
[QUOTE=elronds;2051305]şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. :) bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.
hayırdır neden satıyorsun? gayette güzel bir motor. valla ben alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum sen bu değerli motoru nasıl kıyıpta satacaksın? :silent:
elronds
07 Mayıs 2010, 17:10
[QUOTE=elronds;2051305]şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. :) bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.
hayırdır neden satıyorsun? gayette güzel bir motor. valla ben alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum sen bu değerli motoru nasıl kıyıpta satacaksın? :silent:
hocam haklısın sonuna kadar çok keyifli bir motor, ama eşim Türkiye turu istiyor. alıcaz çadırımızı bi 15- 20 gün 30 gün istanbuldan antalyaya doğru sahilden gitmeyi planlıyoruz. bununla gidilmez o yuzden satılığa çıkardım, bununla ortlama 70-80 km hızla gidersin, burgman veya hyosung comnet düşünüyoruz. biryanımda kıyamıyor çok güzel. park ettiğim zaman duruyorum bakıyorum ve gülüyorum. geçen gün taksimdeyim park ettim bi 10 metre ilerledim, biri kadın biri erkek 2 kişi shadowdan indi benim motora bakıyor güldüm devam ettim yürümeye, inan halen masraf yapıyorum 4 lü flaşor taktırdım 30 tlye artık daha güvenli gidiyorum. :)
evren0683
07 Mayıs 2010, 17:19
http://www.anesmotor.com/?urun-detay_363_Metzeler_ME1__3_50-10.html
Arkadaşlar Metzeller nasıldır. İyi marka olarak duymuştum ama fiyatı düşük gibimi sanki?
bu forumda adını sıkca duymuştum. forumun tamamını okumak biraz zor ama vaktim oldukça ara ara okuyorum. kullananlar vardı ve memnun olduklarını soyluyorlardı. resim falanda vardı yanılmıyorsam. birde çiftini 100 tlye taktıranlar var lastiğin onların markası neydi tam hatırlayamıyorum. ancak çok memnun olduklarını soyluyorlardı. ben daha alamasamda motoru herşeyini ince ayrıntısına kadar almadan öğrenmeye çalışıyorum. mesela forumda şu linkteki lambaları alıp kullanıp mennun olanlar var http://www.hepsiburada.com/motorsiklet-krom-sis-lambasi-yuvarlak-2li-751201/ProductDetails.aspx?productId=otm751201&categoryId=253701#tablnk
belki işine yarar bak istersen. birde yedek parçacı sitesi var bildiğim http://www.mondialyedekparca.com/
yavaş yavaş toparlıyorum bilgileri :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:13 ----------
[QUOTE=evren0683;2051313]
hocam haklısın sonuna kadar çok keyifli bir motor, ama eşim Türkiye turu istiyor. alıcaz çadırımızı bi 15- 20 gün 30 gün istanbuldan antalyaya doğru sahilden gitmeyi planlıyoruz. bununla gidilmez o yuzden satılığa çıkardım, bununla ortlama 70-80 km hızla gidersin, burgman veya hyosung comnet düşünüyoruz. biryanımda kıyamıyor çok güzel. park ettiğim zaman duruyorum bakıyorum ve gülüyorum. geçen gün taksimdeyim park ettim bi 10 metre ilerledim, biri kadın biri erkek 2 kişi shadowdan indi benim motora bakıyor güldüm devam ettim yürümeye, inan halen masraf yapıyorum 4 lü flaşor taktırdım 30 tlye artık daha güvenli gidiyorum. :)
sen valla ciddi ciddi satacaksın sanırım :( peki ben bilgileri kimden alacağım artık :salut: gel vazgeç satma. neyse şaka biryana hayırlısı olsun diyeyim cidden üzüldüm ancak satacağına. forumda da göremeyiz bundan sonra . sanırım ben motoru aldığımda kullanan kimse kalmayacak :pr:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO