Orijinalini görmek için tıklayınız : MotoGP'de favoriniz kim?
Şampiyon Rossi 2006'da ne yapacak? Yamaha'nın arızaları devam edecek mi? Fırtına gibi MotoGP kategorisine giren genç, hafif, hızlı yarışçı Pedrosa bu sene bir derece alabilecek mi? Bu sene adını sıkça andıran Melandri 2006'nın şampiyonu mu olacak? V.s...
Olcan138
21 Mayıs 2006, 00:22
Gönlümün bir köşesinde tabii ki Rossi var.
Pedrosa'nın mevcut durumundan tabii ki büyük bir şansı var.Ben de Pedrosa'nın zafere ulaşabileceğini ya da en azından zirveye yaklaşabileceğini düşünüyorum.
Ama her zaman söylerim Stoner'dan da hala ümitliyim, büyük bir çıkış onu da bekliyor.
Ne olursa olsun bu sene yeniler parlayacak...
Benim favorim Nicky Hayden ancak Pedrosa'nın çok iyi bir derece alacağını düşünüyorum. Bu sene Rossi'nin senesi değil. Melandri de çok iddialı. Sizin yorumlarınız ne?
@olcan138
Bu konu bir anket şeklinde olsaydı daha iyi olurdu sanki ama...
Anket şeklindeydi zaten de, başlık seçenekleri yazmadan önce açıldığından böyle oluyor :)
Shrieker
21 Mayıs 2006, 00:25
Tabii ki de kara şovalye'yi 250cc'de sonuna kadar kovalayan beyaz atlı prens Casey Stoner.Keşke onu da koysaydın ankete! Türkiye'de az daha alıyordu yarışı hatırlatırım:) .
Bu arada, Pedrosa'ya çok şaşırıyorum...Tamam 250 cc bi yere kadar, ama adam 51 kilo yahu !!!
Olcan138
21 Mayıs 2006, 00:27
Anket şeklindeydi zaten de, başlık seçenekleri yazmadan önce açıldığından böyle oluyor
Ne, kim???Ben öyle birşey demedim...:P :cherry:
Hayden-Pedrosa çekişmesi ne olur bilemem ama ben ikisinin yanında Melandri'yi çok da şanslı görmüyorum.
@Shrieker
Bu arada, Pedrosa'ya çok şaşırıyorum...Tamam 250 cc bi yere kadar, ama adam 51 kilo yahu !!!
Çocuğun avantajı zaten hafif olması. Anlamadığın ne ben de onu anlamadım? Çocuğun boyu da 158 cm. Racing motor zaten ufak tefek adamlar için uygun olan bir motordur. Mesela ben :mrgreen:
Çin'deki yarıştan...
http://img354.imageshack.us/img354/1787/bscap0006fn.jpg
Bu da geçen sene şampiyon olduğu 250cc motorla olan resmi...
http://img126.imageshack.us/img126/4523/special55o7yt.jpg
Bu da boyunu kıyaslamanız için...
http://img126.imageshack.us/img126/1315/023qc.jpg
Shrieker
21 Mayıs 2006, 01:50
İyi de o makinalar hafif değil ki kas lazım...12-13 yaşındaki bi çocuğun agırlığında adam...Hafif olması tabii ki avantaj onu biliyorum da, şaşırdığım 51 kiloluk bi insanın öyle bir motoru nasıl böyle mükemmel bi şekilde kumanda ettiği.
Valla Fransa'daki yarışı da 3.lükle bitirdiğine göre motora bayağı iyi hakim olabiliyor 51 kilo ile :)
Hakki
21 Mayıs 2006, 17:09
ben de aşağı yukarı 63 kiloyum. boyum da aşağı yukarı 1.73.
acaba ben yarışçı olurmuyum
rossi'yi düşününce daha da kilo vermeliyim diye düşnüyorum. adamın 1.80 gibi bir boyu var ve 59 kilo. insan değil yaratık.
Shrieker
21 Mayıs 2006, 18:32
Valla Fransa'daki yarışı da 3.lükle bitirdiğine göre motora bayağı iyi hakim olabiliyor 51 kilo ile :)
Demek kas gücü kiloyla direk orantılı değil, özellikle de konu motorsa:) .
Bence çok yetenekli Pedrosa, fakat sanki her yarışta aynı hatayı yapıyor.Yumuşak lastik seçip çok zorluyor (daha sert fren yapıyormuş diğerlerine göre, valla eurosport spikerlerinin yalancısıyım :) ) bu da yarışın sonuna doğru lastiklerinin bitmesine ve büyük performans kaybına neden oluyor.
@Shrieker
Demek kas gücü kiloyla direk orantılı değil, özellikle de konu motorsa .
Bence çok yetenekli Pedrosa, fakat sanki her yarışta aynı hatayı yapıyor.Yumuşak lastik seçip çok zorluyor (daha sert fren yapıyormuş diğerlerine göre, valla eurosport spikerlerinin yalancısıyım ) bu da yarışın sonuna doğru lastiklerinin bitmesine ve büyük performans kaybına neden oluyor.
Motora hakim olmanın kas gücüyle de alakası yok. O aletlerin ağırlığı 140-150 kg arası. Neredeyse bir scooterin ağırlığı kadar. Adamlar dünya kadar eğitim alıyor, günde saatlerce de pistte sürüş yapıyorlar. Pedrosa'nın kilosu ve boyunda motora hakim olunabiliyor. Ancak bunun bir üst sınırı var tabi. Uzun ve ağır olmak dezavantaj. Hafiflik süratli gitmenizi sağlıyor ancak dikkat ederseniz Pedrosa kalkışlarda hep geride kalıyor. Bunun nedeni de kalkışta hafif olduğundan arka lastiğe yeterince ağırlık yüklenmemesi.
Lastik seçimi konusuna gelince... Fransa'daki yarışta lastik seçimini yanlış yaptığını yarış bitince söyledi zaten. Bu yarış esnasında da belli oluyordu. Rossi'nin Pedrosa'yı çok kolay geçmesi bunun nedenidir, yoksa Pedrosa birinci giderken Rossi ona yetişemezdi. Rossi yarış dışı kalınca Melandri birinciliği ve Capirossi ikinciliği aldılar. Pedrosa da üçüncü oldu. Birkaç tur daha olsaydı Stoner veya Hayden da üçüncülüğü alacaktı çünkü Pedrosa'nın lastikleri nedeniyle yol tutuşu çok kötüydü, virajlara girerken dengesinin bozulması ve denge sağlamak için ayağını kaldırması da bunun göstergesidir. Zaman içerisinde diğerleri gibi o da deneyim sahibi olacak.
watercolours
22 Mayıs 2006, 20:59
honda olsun da :)
the_cayman
24 Mayıs 2006, 19:13
Bu sene gerçekten de çok çekişmeli bir sezon olacak motogp için . özellikle türkiye gp'sine gittiğim zaman şampiyonluk için büyük çekişme vardı . pedrosa'ya dikkat ettim . boyu kısa , kilosu az altındaki honda ile harikalar yaratabilir . ama şu var ki daha motogp'de ilk sezonu ve çok tecrübesiz . düşüş anında virajda çok saçma bir şekilde direksiyonu kırdı, gereksiz bir hareketti . Düşüşü izleyen arkadaşlar farketmişlerdir . Ama cesareti konusunda hiçbir şüphem yok, zaten orda yarışmak herşeyden öte en çok cesaret işi . Mesela herkes virajlarda belli bir noktada fren yaparken Rossi daha geç fren yapıyo ve virajlarda bariz bir üstünlük sağlıyor . Ama bu sene yamaha teknik sorunlar nedeniyle şampiyon olamazsa şaşırmam. Melandri zaten Türkiye gp'sinin adamı . Gibernau Ducatiye geçtikten sonra kayboldu gitti . Casey Stoner dikkat edilmesi gereken bir yetenek , özellikle Türkiyede çok ii yarış çıkardı . Favorim Rossi ama bu sene onun senesi değil sanırım . Gene de önümüzde uzun bir takvim var bekleyip görcez bakalım
Peril
24 Mayıs 2006, 19:16
rossi rossi rossiiiiii:)
yamahaman
24 Mayıs 2006, 19:18
yamaha arızalara rağmen bırakmaz rossi de öyle..:cat:
Bakalım Fransa'da ne olacak? Yamaha yine bozulursa, bence Rossi bu sefer bu mesleği bırakır :mrgreen:
Az önce Amerika Laguna Seca da yapılan yarışı izledim. Kendi memleketi olduğu için favori olarak Nicky Hayden gösteriliyordu. Zaten şampiyona lideri Hayden. En istikrarlı sürücü seçildi. Her yarışta podyumda yer aldı. Rossi ile arasındaki puan farkı bu yarışta daha da açıldı çünkü Rossi yine Yamaha yüzünden üçüncü kez yarış dışı kaldı. Benim baştan beri favorim Hayden'di, hala da öyle... Ankette sadece ben Hayden'e oy vermişim, garip değil mi? :P
Amerika Laguna Seca ilk 3 şu şekilde :
1. Nicky Hayden
2. Dani Pedrosa
3. Marco Melandri
mostwanted_57
24 Temmuz 2006, 02:46
rossi ye ne oldu 4. ydü. sonra bi baktım yarışta yok. ne oldu. kazamı yaptı yoksa teknik bi sorunmu çıktı.
Yamaha arıza yaptı yine. 3 yarışta adam motor yüzünden sorun yaşadı ve yarış dışı kaldı. Bir de Yamaha'ya iyi diyor bazıları. Yarışta neyin ne olduğu belli oluyor. Rossi artık Yamaha'dan nasibini aldı.
kimi
24 Temmuz 2006, 12:19
rossi tabiki de. yamaha da nereye kadar..
Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor. Yamaha'nın şimdiye kadar 3 yarışta problem çıkarttığını da göz önünde bulundurursak, Rossi'nin işi çoook zor...
http://img152.imageshack.us/img152/7769/motogppuandurumudg5.jpg
ledo
24 Temmuz 2006, 18:32
Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor. Yamaha'nın şimdiye kadar 3 yarışta problem çıkarttığını da göz önünde bulundurursak, Rossi'nin işi çoook zor...
Valla Bravo !
Sen nerden buldun bu puanları ? :cherry: Bir de üstüne yorum yapmışsın :queen:
Tamam Hayden şampiyon olabilir, o ayrı konu....
kimi
24 Temmuz 2006, 23:47
pedrosa da fena değilmiş...
@ledo
Sen nerden buldun bu puanları ? Bir de üstüne yorum yapmışsın
MotoGP'nin resmi sitesinde her türlü bilgi var. Neden yorum yapmayayım ki? Ben fikrimi söyledim sadece. Şu anda da durum onu gösteriyor, istatistikler onu gösteriyor.
ledo
25 Temmuz 2006, 12:01
@ledo
MotoGP'nin resmi sitesinde her türlü bilgi var. Neden yorum yapmayayım ki? Ben fikrimi söyledim sadece. Şu anda da durum onu gösteriyor, istatistikler onu gösteriyor.
Mehmet kardeşim, hala anlamadın galiba :cherry: Verdiğin puanlar doğru değil, yanlış !
Bu puanlar üzerine yorum yaptığın için öyle dedim, yoksa bu sitede bu konu ile ilgili yorumlarını en çok dinlemek isteyecek kişilerin başında ben geliyorum.
Gece saat 01:00 sularında pek dikkatli olamıyorsun galiba... :queen:
praetorian
25 Temmuz 2006, 12:12
forever repsol honda:)nıcky hayden a verdım oyumu ben..www.motogp.com da hayden la rossı arasında 51 puan fark var..
Shamyl
25 Temmuz 2006, 12:18
:mrgreen: ilahi ledo, çok güdürdün beni:mrgreen: Olabilir canım insanlık hali, Mehmet arkadaşımız iyiniyetli larak bizim için birşeyler yapmaya çalışıyor, klavyesi sürçmüştür:cherry: Neyse, Amerika yarışını ben de izledim, bu yıl Hayden şampiyon olur çok büyük ihtimal, onu zorlayacak olan da Pedrosa'dır, stilini çok beğeniyorum. Rossi 3. olabilirse bu yıl için başarıdır. Gerçi ben Ducati takımını destekliyorum yıllardır, ama objektif ve mantıklı olmakta yarar var:)
ledo
25 Temmuz 2006, 12:30
İlahi Shamyl, öyle bir yazmışsın ki, sanki ben boy'un yorumuna kötü niyetli demişim de sen bana açıklama yapıyorsun. :)
Benim söylediğim Rossinin puanını yanlış verdiği, zaten tabloda da 2 tane Rossi puanı var.
Bir defa daha tekrar ediyim, bu konularla çok ilgili olduğunu bildiğim, boy'un yorumlarını okumak için girdiğim başlıkta puanların yanlış verildiğini görünce, ben de bir katkıda buluniyim, kimse yanlış bilgilenmesin diye ufak bir uyarı yaptım.
Hatta Mehmet kardeşimin aynı yorumu güncel puanlar çerçevesinde bir daha ele almasını rica ediyorum.
@ledo, @praetorian, @Shamyl
Arkadaşlar neden bahsediyorsunuz anlamadım? Ben puan durumuna MotoGP.com adresinden bakıyorum, burada da Hayden 194, Rossi 118 puan gözükmekte. Ancak bu sayfada problem var herhalde. Çünkü bazı isimleri çift ve farklı puanla yazmışlar. Şu anki son durumda Rossi'nin puanı 143 olması lazım. Yani bende problem yok, sayfa problemli. Hayden'in ismi çift yazılmamış ve puanı 194 :mrgreen:
WORLD CHAMPIONSHIP CLASSIFICATION (http://www2.motogp.com/en/motogp/index.html?season=2006&championship_id=3&shortname=§ion=gps&menu=archive&option=wcc)
praetorian
25 Temmuz 2006, 12:38
@boy..
abı ne kızıosun bende aynı seyı soledım:)194 hayden
143 rossi..
194-143=51puan oluyo
kısaca ben sendenim vurma benı:))
(((forever repsol honda!!nıcky hayden a verdım oyumu ben..www.motogp.com da hayden la rossı arasında 51 puan fark var..)))
ledo
25 Temmuz 2006, 12:42
Mehmetçim, bizde formula 1 in resmi sitesinden bakmıyoruz zaten :mrgreen:
Senden ricam şu aşağıdaki yorumunu Rossinin 143 puanı olduğu gerçeğine göre bir daha yazabilirmisin ?_
Rossi'nin şu andaki puanı 118, yani Hayden'dan 76 puan daha az. Hayden her yarışta podyuma çıktığına göre Rossi'nin şampiyon olma şansı kalmadı. 6 yarış kaldı. Hayden 3 yarışta yarış dışı kalır da, Rossi de bu yarışlarda hep birinci olursa şampiyon olma şansını ancak yakalıyor. Ee bu da imkansız gibi birşey. Ayrıca Hayden'i geçmesi için önünde Pedrosa gibi 52 puanlık bir engel var ki, Pedrosa'yı geçmesi bile pek mümkün gözükmüyor.
@ledo
Senden ricam şu aşağıdaki yorumunu Rossinin 143 puanı olduğu gerçeğine göre bir daha yazabilirmisin ?_
Peki abi yazayım :) Aralarındaki puan farkı 51 olduğuna göre, Rossi 2 yarışta birinci gelse, Hayden bu yarışlarda yarış dışı kalsa bile (ki şimdiye kadar bırak yarış dışı kalmayı podyumdan inmiyor) 25x2=50 puan alarak yine Hayden'i geçemiyor. Yamaha 3 kez bozulmamış olsaydı Rossi ile Hayden arasındaki puan farkı bu kadar açılmazdı. Rossi'nin önünde Pedrosa da var, Melandri'nin de ne yapacağı belli olmaz. Ben hala Hayden şampiyon olacak diyorum.
praetorian
25 Temmuz 2006, 12:55
ama kımse ınanmıyo hayden a burda..neden acaba?ben oyumu hayden a verdım boy sende haydene vermıssın 3.kım acaba:)
@Praetorian
ama kımse ınanmıyo hayden a burda..neden acaba?
Çünkü herkes Rossi'nin etkisinde kaldı ve insanlar diğer başarılı yarışçıları pek tanımıyor. Ama Rossi bu sene daha önceki senelere oranla pek başarılı değil. Zaten yanlış marka seçimi de bu başarısızlığını etkiliyor. Hayden çok deneyimli ve istikrarlı bir yarışçı. Assen'deki yarışta Colin Edwards ile çekişmesi ve üzerinde baskı kurması, yarışın bitmesine bir viraj kala Colin Edwards'ın bu baskıya dayanamayıp kaza yapması acayipti. Hayden de yoldan çıktı ama deneyimi sayesinde yarışı birinci bitirdi. Onun dışında Pedrosa çaylak ama birçok deneyimli yarışçıya taş çıkartıyor. Deneyim sorunu var ama bunu seneye yenecek ve 2007'nin şampiyonu Pedrosa olacak.
ledo
25 Temmuz 2006, 13:18
Teşekkürler,
Yani benim anladığım da şu: Rossi eğer tüm yarışları kazanırsa 150 puan alacak.
Bu durumda Hayden'ın en fazla 99 puan alması gerektiğine göre ortalama 16,5 puan/yarış yapar. Tüm yarışları Rossinin kazandığı varsayımına göre 2 defa 2., 4 defa da 3. olsa bile Hayden kazanır, ama bunun altına inmemesi gerekiyor.
Eğer bir defa yarışdışı kalırsa ( ki oldukça zor gözüküyor ) o zaman 19.8 puan ortalama tutturması gerekir ki, zaten hepsini Rossi nin 1. olduğunu varsayarsak, kalan 5 yarışın hepsinde Hayden 2. olursa şampiyon olur.
Bana göre Rossi, motorunda sorun çıkmazsa 6 yarışı da kazanabilecek bir adam, özellikle de stres arttıkça daha başarılı....
velespit-cbr
25 Temmuz 2006, 13:21
Bir rossi hayrani olarak onun olmasını isterdım ama the kentucky kid(nicky hayden) hondanın da vermiş oldugu 5 silindrlık guclu motor avantajıyla moto gp şampiyonluğuna adaydanda öte,o maalesef sampiyon:pale:..... Bence rossi yamahaya erken bir gecıs yaparak hata yaptı sonucta 4 silindr bir motoru kulalnıo (honda5siilindr) ama seneye kurallar degişecek silindr 4 e dusurulecek boylece rossiii yıne yeniden şampiyon olacak inşallah....:cat: :P
FutureShock
25 Temmuz 2006, 13:24
Mondial zat takımından deep freeze :P
rossiiiii
Shamyl
25 Temmuz 2006, 13:36
Benim tahminim Rossi seneye de nal toplar, çünkü yeti yetmeler vızır vızır gidiyor. Rossi zaten bu yıl rakipleri düşmeden 1. olamayan bir pilot görünümünde...
ledo
25 Temmuz 2006, 13:47
Benim seyrettiğim, spor adamı olarak 3 büyük fenomen var.
Bunlar (sıra ile değil ) Michael Schumacher, Michael Jordan ve Valentino Rossi.
Shamyl
25 Temmuz 2006, 14:17
Ledo, Michael Jordan'a bütün kalbimle katılıyorum. Çünkü adam kendinden başka hiçbir şeye güvenmiyor...haaa bir de Air Jordan'larına:mrgreen: Hala her sezon, 'acaba yeni Jordan bu mu?' diye birkaç adam üzerinde tartışılıyor. Ama benim fikrim, Jordan'ın veliahtını görmeye bizim ömrümüz vefa etmez:) Ama diğerleri makinanın üzerinde gidiyorlar, makina ne kadar giderse onlar da o kadar gidebilir...
@ledo
Benim seyrettiğim, spor adamı olarak 3 büyük fenomen var.
Bunlar (sıra ile değil ) Michael Schumacher, Michael Jordan ve Valentino Rossi.
Bu konuda sana katılıyorum. Rossi gerçekten bir fenomen. MotoGP'ye çok değişik değerler kattı. Her yıldızın parladığı ve söndüğü bir an vardır ve Rossi bu sene sönüşe geçti. Bu senenin çaylakları çok iyi. Özellikle Pedrosa ilk senesinde beklenmeyen bir başarı sergiledi. O yüzden Rossi Yamaha'yı bıraksa bile pek şansı yok diye düşünüyorum. Bence önümüzdeki sene parlayışta olacak yıldızlar Pedrosa, Melandri, Stoner olacak.
@Shamyl
Ama diğerleri makinanın üzerinde gidiyorlar, makina ne kadar giderse onlar da o kadar gidebilir...
Makina çok önemli ancak makinayı nasıl kullandığın da önemli. Colin Edwards örneğini vermiştim. Assen'de Hayden ile aynı durumda Rossi olsaydı durum çok farklı olabilirdi.
the_cayman
28 Temmuz 2006, 16:06
Bir arkadaşımız aynen şöyle yazmış :
Benim tahminim Rossi seneye de nal toplar, çünkü yeti yetmeler vızır vızır gidiyor. Rossi zaten bu yıl rakipleri düşmeden 1. olamayan bir pilot görünümünde...
Arkadaşım Rossi bir efsane . Ben yeni gelen pilotların bile onun gibi büyük başarılar elde edebileceğini kısa sürede düşünmüyorum . Zaten dikkat edersen yamaha'nın motor problemlerine rağmen Rossi bu sene 4 yarış kazandı ve onun kadar birinciliği olan pilot gene yok . Ayrıca 3 yarışta da yarış dışı kaldı ve şu andaki puanına bak. bence bu bile o kadar olumsuzluğa rağmen büyük bir başarı . Ayrıca yeni yetme pilotların bile 11. sıradan gelip 1. olup yarış kazandıklarını görmedim. Ayrıca rakipleri düşmeden demekle ne demek istediğini anlamadım şüphen mi var o adamdan yoksa :silent: . Ayrıca yamaha neden motor arızaları verdiğini de net bir şekilde açıkladı . Seneye motorlar 1000 cc'den 850 cc'ye düşürülecek ve silindir sayısı 4 olacakmış. Yamaha önümüzdeki seneyi hesaba katarak ona göre bir motor kullanıyomuş . bu yamahaya biraz pahalıya patlayacak ama seneye rahat edecekler bence . Zaten sezon başında rossinin ilk düştüğü yarışlarda belliydi bu bence ondan sonra da ipin ucunu bıraktılar . Bu arada yeni yetme pilotlardan favorim casey stoner :bounce:
Arkadaşlar Rossi nasıl söndü dersiniz şaşırıyorum . Marco Melandri 25 yaşında bir pilot Rossi 27 Pedrosa 21 . max biaggi yarışları 34 yaş civarında bıraktı . yani rossinin önünde uzun yıllar var . Ve burda bahsettiğimiz pilot eli kırıkken yarış kazanmış bir pilot . buna kolay kolay kimse cesaret edemez bence. Almanya gp'sini izlediyseniz eğer 11. sıradan start alıp eli kırık bir şekilde yarışı kazandı . Böyle bir adam ne kolay kolay bir daha gelir ne de kolay kolay yıldızı söner. Nick Haydene bakıyorum da sürekli podyuma çıkma başarısını göstererek şampiyon olacak ve unutmayın böyle şampiyonlar pek fazla hatırlanmaz sezon boyunca 2 yarış kazandı , diğer yarışlarda ise 2. ve 3. olarak podyuma çıktı sürekli . yani puan fazlalığı burdan geliyor .
Nick Hayden A.B.D gp'sini kazanamasaydı zaten kafalarda soru işaretleri kalırdı
ledo
28 Temmuz 2006, 17:05
10 yıldan fazla oldu...
Formula 1 de son yarış, Schumacher Benneton kullanıyor, 1 puan alsa şampiyon ama 2. sırada. Önünde de Alesi var. Alesi çok dişli bir pilottu, onu sollamak demek %50 kaza riski demekti...
Peki Schumacher ne yaptı ? Bir şikan çıkışında öyle kritik bir biçimde Alesiyi geride bıraktı ki, bütün İtalyanın ve Schumacher hayranlarının ömründen 10 yıl gitti. Neticede de 1. oldu....
Gerçek Şampiyonlar, 2. olmayı bile kaldıramayan, 1. likten başka hiçbir şekilde tatmin olmayanlardır !
Hayden bu tarzı ile ( Alonsa da aynı tür bir adam ) isterse 5 yıl üst üste şampiyon olsun, bizim gönüllerimizde başka şampiyonlar yer alır ve onları konuşuruz.
Live Speedy or Die
01 Ağustos 2006, 09:46
Kabul etmek lazım, Rossi uzun zaman daha 1 numara olur. Fakat Yamaha için aynı şeyi söyleyemicem. Yamaha nın pitini gösterdiği zamanlarda, dikkat edin sanki hepsi dua ediyor "Lütfen arıza yapma" diye. Ama nafile , zaten üzerindeki pilot, pilot değil ki "DOCTOR!" Rossi bile artık kızmıyo makinaya. Netice, Honda'yla nasıl kıyaslarız.Yamaha'nın diğer pilotunun durumu da malum. Ama şu var, Pedrosa ve Hayden'dan korkmak lazım. Bu sene Hayden şampiyon zaten. Ufak ihtimal Pedrosa... Amaa aranızda uzun zamandır, Hollanda Grand Prix'i gibi bir yarış seyreden oldu mu? Çok fenaydı çook. Aynı, 2 sene önce , Rossi ile Gibernau'nun ispanya daki son turu gibiydi!!:cat:
boy
01 Ağustos 2006, 10:11
the_cayman, her yarışta 1, 2, 3 olmak mı iyi yoksa bir yarışta 1 başka yarışta yarış dışı kalmak mı? Hayden'in şampiyona lideri olmasının nedeni her yarışta podyumda olması. Yani yarıştaki en istikrarlı ve deneyimli pilot. Rossi'nin başarısı gözünün kara olması ve frenajının diğer tüm pilotlardan iyi olması. Önündeki iki motor viraja girerken frene basarken, o arkadan gelip ikisini de geçip fren yapıyor. Rossi'nin tek farkı budur, yoksa düzlükte altında Yamaha'dan daha iyi bir motor olan Honda ile yarışan 51 kg lık Pedrosa yanında hiç şansı yok. Rossi ile Pedrosa arasındaki kilo farkı 16 kg.
ledo, evet haklısın belki çoğu kişi Hayden'i Rossi'ye göre çok az hatırlayacak ama bu şu anda Hayden'in şampiyona lideri olduğu gerçeğini değiştirmez. Rossi bir efsane zaten, buna hiçbir itirazım yok. Rossi konusunda ben de aynı şeyleri düşünüyorum ancak özellikle marka seçimi konusunda yaptığı yanlışlık nedeniyle bu sene daha önceki senelerde olduğu gibi yıldızı parlamayacak. Yamaha yüzünden yarış dışı kaldığı yarışları izlerken gerçekten içim parçalandı. Bu kadar iyi bir sürücünün motosikletteki arızalar yüzünden puan kaybetmesi hiç hoş değil. Seneye Rossi'nin Yamaha'da kalacağını sanmıyorum.
ledo
01 Ağustos 2006, 12:33
Ben MotoGP nin teknik kısmından pek anlamıyorum. Bugün en iyi motor Honda ama son iki yılın şampiyonu Yamaha...
Schumacher bile Ferrariye geçtiğinde ilk üç yıl şampiyon olamamıştı. Hatırlayın ! o dönem doğru dürüst pilot kalmamıştı F1 de, ona rağmen !
Hadi birinci sene tamamen Rossi farkıydı, geçen sene ne oldu ? Hem motor hem sürücü en iyi olmasa matematiksel olarak nasıl 4-5 yarış kala şampiyon olacak ?
Bu yıl 3. yıl veYamaha birkaç yarış sorun çıkarttı. ( Yanlış hatırlamıyorsam, Rossinin puan alamadağı yarışların tümü Yamaha dan kaynaklanmıyor, kendi de düştü ve hatalar yaptı. )
Hondacılar da Rossinin transferinden beri söylemek isteyip te bir türlü fırsat bulamadıklarını söylüyor gibi geliyor bana...:)
Not :Mehmet kardeşim, genel olarak söylüyorum bunu, lütfen üstüne alınma ! yoksa ben zaten senin bilgilerinden faydalanarak yorumlar yapıyorum. :)
boy
02 Ağustos 2006, 18:36
Üstüme alınacağım birşey yok. Marka kıyaslamasına gireceksek, yine MotoGP'nin sitesinden tüm markaların toplam kazandığı yarış sıralamasını vermek istiyorum.
Markaların kazandığı yarış adetleri (http://www2.motogp.com/en/motogp/index.html?championship_id=&search=search&menu=archive§ion=wins&option=mgpv)
Bu liste Honda'nın başarısını gösteriyor zaten. Honda Rossi olsa da olmasa da en başarılı üretici firma olarak karşımıza çıkıyor. Haa Rossi'nin Honda'daki ve Yamaha'daki başarısını kıyaslarsak, Rossi'yi dünya Honda üzerinde tanıdı. Rossi için Honda, Yamaha hiç faketmez. Adam başlı başına bu işi yemiş yutmuş. Honda'nın yol tutuşu, stabil olması bir avantaj, Yamaha'nın da daha güçlü olması bir avantaj.
http://img416.imageshack.us/img416/73/winsxl6.jpg
bengisu
24 Ağustos 2006, 11:08
Hmmm, sezonun bitmesine sadece 5 yarış kaldı. Bazılarının hesaplarına göre sadece 3 yarışçı şampiyon olma yolunda, bazılarına göre 5, bazılarına göre ise Hayden şampiyon oldu bile...
Peki kariyerinde sadece 3! yarış kazanmış biri şampiyon olmayı hak eder mi? Tabi ki benim gönlüm şu an da Rossi'den yana ama Pedrosa'ya da hiç bir şey diyemem. O çocuk gerçekten yetenekli.
Peki dedikoduları duydunuz mu? İlerde Pedrosa'nın yeteneği Nicky için bela olabilir. Bir daha ki sene HRC Pedrosa'yı ön planda tutacaktır. Ona şampiyon olması için destek vereceklerdir. Yani bir daha ki sene Hayden HRC'den ayrılabilir. Tıpkı bir zamanlar Biaggi'nin HRC'den ayrıldığı gibi:wiinkk:
Bu arada Yamaha'nın performansı kötü. Onu herkes biliyor. Peki ya Michelin'in performansı nasıl? Bu sene gerek Honda olsun gerek Yamaha, bir çok kişinin başı Michelin'den belaya girdi. Değil mi?:bounce:
Ayrıca yamaha neden motor arızaları verdiğini de net bir şekilde açıkladı . Seneye motorlar 1000 cc'den 850 cc'ye düşürülecek ve silindir sayısı 4 olacakmış. Yamaha önümüzdeki seneyi hesaba katarak ona göre bir motor kullanıyomuş . bu yamahaya biraz pahalıya patlayacak ama seneye rahat edecekler bence . Zaten sezon başında rossinin ilk düştüğü yarışlarda belliydi bu bence ondan sonra da ipin ucunu bıraktılar . Bu arada yeni yetme pilotlardan favorim casey stoner :bounce:
dedikleriniz doğru ve Rossi'yi tanımayanlar için söylüyorum. Adamın kariyerine bakarsanız onun yeni kullandığı araçlarda genellikle sürüşünün yeterli olmadığını görürsünüz. Fakat bir sonraki sene rüzgar gibi eser pistlerde. Seneye müthiş bir Rossi izleyeceğimizi umuyorum! :queen:
Gokhan2433
24 Ağustos 2006, 11:47
Capirossi yi tek gecerımm arkadasss
boy
24 Ağustos 2006, 12:06
@bengisu
Peki kariyerinde sadece 3! yarış kazanmış biri şampiyon olmayı hak eder mi?
Valla şu andaki kurallara göre şampiyon Hayden. Daha önce de dediğim gibi önemli olan istikrar! Hayden belki çok az birinci oldu ama hep podyuma çıktı. Rossi ise 3 yarışta yarış dışı kaldı. Şampiyonluk da toplam puana göre belirleniyor, kaç kez birinci olunduğuna göre değil.
Peki dedikoduları duydunuz mu? İlerde Pedrosa'nın yeteneği Nicky için bela olabilir. Bir daha ki sene HRC Pedrosa'yı ön planda tutacaktır. Ona şampiyon olması için destek vereceklerdir. Yani bir daha ki sene Hayden HRC'den ayrılabilir.
Bunlar dedikodu değil, takım stratejisi. Şu anda Pedrosa Hayden için bir tehlike değil. Şu anda takım Hayden'a Pedrosa'ya izin ver demiyor. Ancak seneye takımın Pedrosa'ya yatırım yapacağı kesin bence. İlk senesinde bile bu kadar başarılı olan bir sürücü seneye kim bilir neler yapacak...
@Gokhan2433
Capirossi yi tek gecerımm arkadasss
İyi ki Brno'da birinci oldu hemen Capirossi diyorsun. Capirossi gerçekten çok iyi bir sürücü ama bu sene şampiyon olabileceğini sanmıyorum. Brno'da çok şanslıydı. Pedrosa Rossi'ye baskı yapmamış olsaydı, Rossi Capirossi'ye yetişip geçebilirdi.
Şu anda Hayden 201, Rossi ise 163 puandalar...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO