PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Spacy Alpha Kullanıcıları/ Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6

14Vangelis92
20 Ağustos 2015, 00:18
Vay anasını bee ne yapcaz mecbur irc takcaz o zaman sevgili dostum yapacak bişey yok desene.😞tekrar teşekkürler kusura bakma geç cevap verdim biraz,hoşçakal.😊

osmanico
27 Ağustos 2015, 03:42
Arkadaşlar kurye olarak spacy'yi 50 bin km kullandım. Inanılmaz rahatlıkta, cc'sine göre hızı, gücü, trafikte rahatlığı harika. 50 bin km'de en fazla 10 kere Yağı değişmiştir. 3 kere Kayış Değişti. 2 senede haftanın 6 günü günde 10 ila 14 saat dere tepe Taşlı Topraklı yollarda kullandım. Kışın karda Kışta demeden, o Yağmurun çok yağdığı Günlerde egzozun boyunu geçen sularda hiç tık bile demedi. Motor Performansı bir gün bile azalmadı ve Yakıt konusunda ilk günden itibaren hiç 100km/2,5lt ortalamayı geçmedi. Beni hiç üzmedi bu motor. Gerçekten çok sağlam bi motor. Bir Japon harikası. Geçen gün otoparkta alpha modelini yakından gördüm ve keşke bu motoru alsaydım dedim. Herşeyiyle çok güzel bi motosiklet. Birde lastik tavsiyesi yapabilirim. Ben 50 bin kmde en az 10 kere arka lastik değiştirdim ve en memnun Olduğum lastik markası swallow'du. Size de Allah kaza bela vermesin tekeriniz düz bassın. Sağlıcakla

14Vangelis92
13 Eylül 2015, 16:09
Agzınıza saglık hocam lastik tavsiyeniz swallow ama kışlık 4 mevsimlik ebat kod falanda yazarsanız cok teşekkür ederim SAYGILAR.

osmanico
13 Eylül 2015, 16:13
Hocam hatırlamıyorum ki valla :) tekerin düz bassın

zaferce
14 Eylül 2015, 09:37
https://www.youtube.com/watch?v=oU2spEoM80Q

arodat
17 Eylül 2015, 20:51
Ben de bir alfa ile aranızdayım, ilk izlenimlerim şöyle;
Motoru alalı 1 ay ya oldu ya olacak, 600km ye ulaştım çekiş ve gidiş olarak güzel, 400km ye kadar artçı almadım sonra da aldığımda hafif rampalara çıktım.
Yakıt olarak çok iyi, adeta yakmıyor kokluyor , ilk aldığımda bi 26tl lik yakıt aldım. 2. aldığımda gösterge en alttaydı 240km de 20tl lik aldı. sonraki 507km de 22tl lik yakıt aldım.
Konfor olarak oturuş pozisyonu çok rahatsız ve koltuk sert geldi bana, 90-100km lik uzun yolda 3-4 defa mola vermem gerekti belimi zorladı. Gidon yakın olmasının yanısıra çok alçak yapılmış. bu da uzun yolda bir zorlanma sebebi.
Şehir içinde çok atik ve çevik, start-stop özelliğini kullanmıyorum, frenleri güvensiz, lastikler aşırı kalitesiz, su görünce yaratık görmüş gibi kaçıyorum. Sorular olursa vaktim oldukça yanıtlamaya çalışırım.

linkinpark20
20 Eylül 2015, 21:48
Alfacilar kac km desiniz benim 2000 olmak üzere

linkinpark20
05 Ekim 2015, 18:26
motosikletim satılıktırhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sadece-1900-km-de-mor-sifirdan-farksiz-235013211/detay/

Moto43
09 Ekim 2015, 19:57
ben 6 milyara aldım bitane koruma demirli çantalı

14Vangelis92
16 Ekim 2015, 14:50
1840 km deyim.

Oğuz39
16 Ekim 2015, 15:29
1450 km deyim . Sorun yok. Oldukça keyifli

linkinpark20
29 Ekim 2015, 14:25
bizim motorların km dolmazsa bakım aralığı 6 ay mı arkadaşlar?

arodat
02 Kasım 2015, 19:13
bizim motorların km dolmazsa bakım aralığı 6 ay mı arkadaşlar?

Öyle diyor servistekiler, neden 6 ay dedim, "abi yağ özelliğini yitiriyor" dediler.

sweetblood
06 Kasım 2015, 16:07
spacy ile hep tek kişi 60-70 km hızı geçmem 4,5 litre yakıt ile 200 km den fazla yapmıyor

spacy alfa da 100 km de 2 litreyi hiç geçemedim. Hatta 100 km de 1.6 litre ortalamasını bile tutturduğum oldu bu scooterla tabi tapagaz değil. 20 liralık benzinle 300 km ve fazlası oluyor. diyen var

siz ne diyorsunuz arkadaşlar

linkinpark20
06 Kasım 2015, 17:20
hocam 20 tl ile 300 km hiç görmedim ama benim alet rahat 250 km yapıyor şehiriçinde. çok az fren kullanarak, ani hızlanmayarak ortalama 50 km hızla belki 300 km yakalanabilir.

Mengu16
06 Kasım 2015, 18:41
Motora ortalama 6000 lira vermişken bu kadar düşünmeyin benzini. Keyfini çıkarmaya bakın :)

sweetblood
19 Kasım 2015, 10:52
Motora ortalama 6000 lira vermişken bu kadar düşünmeyin benzini. Keyfini çıkarmaya bakın :)

öyle söyleyince fiyatı çok geldi :) Spacy e devam

muvodo
22 Kasım 2015, 13:44
https://www.youtube.com/watch?v=oU2spEoM80Q

Tebrik ediyorum, çok faydalı , harika bi tanıtım ve sohpet olmuş

eviLdead
03 Aralık 2015, 22:58
honda spacy Alfayı Geldigi An ßizim iş yeri almıstı Spacysinin gösterislisi ßaşka ßi artısı yok

14Vangelis92
04 Aralık 2015, 16:07
Arkadaşlar selam herkese,motorum 4000 km gelmek üzere bakım yaptıran varmı serviste ne yapıyorlar bakımda detay verebilecek varmı.

Çok Asi
04 Aralık 2015, 19:01
Arkadaşlar selam herkese,motorum 4000 km gelmek üzere bakım yaptıran varmı serviste ne yapıyorlar bakımda detay verebilecek varmı.

Bakım genelde yağ değişimi, filtre temizliği yada değişimi, zincir yağlanmaları, çeşitli vida kontrolleri, sinyal ve lambaların kontrolü, titreşim, motordan gelen ses vs. kabaca bir inceleme üzerine olması lazım.

linkinpark20
04 Aralık 2015, 20:24
benim km dolmadı daha 2100'de ama 6 aylık bakım periyodu süresi bitmek üzere garantiden çıkmaması için mecburen götüreceğim. hatta götürdüğümde iyi bi fiyat verirlerse cbr 250'ye geçebilirim:P

14Vangelis92
05 Aralık 2015, 05:10
Teşekkürler verdiginiz bilgi için Peki 4000 bakımının fiyatı hakkında bilgisi olan varsa paylaşımda bulunursa çok memnun olurum.

jackonbir
05 Aralık 2015, 12:49
bugün bayide gördüm kuyruk tasarımı çok güzel. burun kısmı da iyi olaydı alırdım bi tane :)

linkinpark20
06 Aralık 2015, 00:18
4000 bakımı ne kadar tutuyor ben de merak ediyorum.

kartalkadir
15 Aralık 2015, 20:13
Gerçekten de söylediklerinize katılmamak elde değil. Türkiye'deki scooter modelleri arasında hem özellikleriyle hem de fiyatıyla dikkat çekiyor.

Çin malı motorlarla karşılaştırıldığında uzun dönem kullanılabilecek bir model.

Ama asıl benim dikkatimi Spacy α’da modelinde bulunan bulunan kombine fren sistemi dikkatimi çekti. yol tutuşu ve güvenlik konusu için oldukça önemli bir özellik. Bu özelliğin tüm hafif modellerde olmasını dilerim. Güzel havaların tadını çıkarmak için çok güzel bir model.

linkinpark20
02 Ocak 2016, 19:53
Ikinci bakima 55 tl verdim arkadaslar. Motor 2127 km de hava filtresi degisimine gerek gormediler yag ve yag filtresi degisti rutin kontroller yapildi. Mtv sini de odedim pazartesi satiyorum aleti. Gercekten sehiricinde cok iyi bir yol arkadasiydi.

bodrum4848
24 Ocak 2016, 02:39
neden satıyosun acaba

piaggio fly 100 yada spacy alpha arasında çok git gel yaşıyorum şu aralar spacy teknolojik olarak tamam daha donanımlı ama görünüşüde hiç içime sinmiyo

h2rx
09 Şubat 2016, 04:46
spacy ile alfanin hava filtresi birbirine uymuyor. ikisindede yağ filtresi yok. kayişlarini ve varyatör balatalarini denemedim. benim gibi spacy hava filtresi alip elinizde kalmasin dedim :)

karavelioglu
14 Şubat 2016, 05:13
Spacy 110 a kıyasla Alpha'yı biraz makyajlamışlar ama tipi hala bozuk. Ön göğüs ile ön çamurluk birbirinden ayrılacak, iki ayrı parça olacak. Aksi halde bu tipsizlik hiçbir şekilde düzelemez.

Çok kullanışlı, kaliteli, uzun ömürlü, uygun fiyatlı, servisi yedek parçası bol ama tipsizlikte de dünya şampiyonu!

Sırf tipi nedeniyle başka markalara yönelmek zoruda kalan pekçok potansiyel müşteriyi kaybettiğinin farkında değil mi HONDA acaba?

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama yine de bunun projesini çizen mühendisin zevkini tartışmaya azmak lazım. Allahaşkına şunun tipini gerçekten beğenen varsa açıkça çıksın ben çok beğendim desin. Diğen özelliklerine hiç bir sözüm yok.

Bir de HONDA TÜRKİYE'ye sormak lazım;

Bu tipsiz yerine şekli şemaili düzgün pekçok scooter varken bunu getirmekte niye ısrar ediyorsunuz? Milletin bunun şeklini beğenmediğinin farkında değil misiniz hala?

karamehmet84
15 Şubat 2016, 12:33
Spacy Alfa hem kullanışlı hem de konforlu bir motor, scooter sevenlerin mutlaka sahip olması gereken bir motor

karavelioglu
16 Şubat 2016, 00:50
Peki tipi de hoşunuza gidiyor mu?

karavelioglu
23 Şubat 2016, 06:15
http://www.motorcycle-usa.com/photogallerys/2010-Honda-Elite-Scooter.jpg?378220

Bakın bu Honda Elite. Özellikle ön gögüs ve ön çamurluk haricinde Spacy 110 a çok benziyor.

Şimdi HONDA TÜRKİYE'ye soruyoruz:

Neden bunun yerine Spacy 100 gibi bir ördeği getirmekte ısrar ediyorsunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------

2016 model yeni Honda Spacy 110 Uzakdoğu'da Malezya başta olmak uzere Ocak ayından itibaren yollarda gezmeye başladı.14 inch jant, 755 mm sele yüksekliği, enjeksiyon, start stop, kombine fren sistemi, 97 kg. ağırlık ve 100 km.de 2,40 lt. yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.

Bu yaz Türkiye'ye gelir ise ÖTV KDV dahil fiyatın yaklaşık 8000 TL civarında olması bekleniyor.

Renk seçenekleri:

Portakal renkli kısım sabit;

Diğer kısımlar ise siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere toplam 3 renk seçeneğiniz olacak.

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2016/01/New-Honda-Spacy-side-Pearl-Metalloid-White.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:43 ----------

Ek olarak:

8.77 HP 8,000 devir/dakikada max.
8.27 Newton metre tork üretiyor (6,500 devir dakikada.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:59 ----------

Yeni Honda hakkında birtakım yeni bilgilere daha ulaştım. Bir Endonezya forumundan aldığım start stop ve kombine fren sistemlerinin bu scooter da olup olmadığını tam olarak teyit edemedik. Söylentiye göre var ancak broşüründe bu bilgiye rastlayamadık.

http://boonsiewhonda.com.my/english/pdf/spacy_brochure.pdf

http://boonsiewhonda.com.my/english/pdf/spacy_brochure.pdf

movibiker
23 Şubat 2016, 08:05
bu cub motor tipli yeni spacye mi 8000 lira isteyeceklermiş?suzuki address ten ne farkı varki bunun,address 5850 lira.

karavelioglu
24 Şubat 2016, 05:00
Genellikle Endonezye, Malezya, Filipinler gibi Uzakdoğu ülkelerinde satılan modeller kısa bir süre sonra Türiye'ye geliyor.

Bu motorun Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bile şu anda belli değil.

Ben söz konusu ülkelerde satılan diğer modellerin fiyatları ile Türkiye fiyatları arasında bir orantı kurarak yaklaşık 8000 TL rakamını buldum.

Dediğiniz gibi Suzuki Address'e oldukça benziyor. Arada 2000 TL den fazla bir fark olması ise tartışılabilir. HONDA kalitesi, satış ve servis ağı düşünüldüğünde Suzuki'den yüksek olması normal ama bu farkın 2000 TL den fazla olması çok tabii.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Yeni Honda Spacy 110 yine 108 cc hacminde bir motora sahip. Şekil olarak klasik Spacy 110 a göre çok daha şekilli ve göze hitap eder nitelikte olduğu konusunda sanırım herkes hemfikirdir. Sele deri. Ancak portakal rengi kısımları neden sabit renk yapmışlar bilinmez. Bence tek renk olsa idi göze daha güzel görünürdü. Her ne kadar CUB tarzı olsa da bu bir scooter. 14 inch jantlar güvenlik ve kolay devrilmezlik açısından bir avantaj diye düşünüyorum. Klasik Spacy 110 en ufat bir engelin üstanden geçtiğinizi hissettiriyor. Büyük şehirlerde hafif raylı sistemin raylarına biraz dar açı ile girseniz devrilme tehlikesi var. Bunda bu tür sorunların olmayacağını düşünüyorum ancak kullanmadan belli olmaz tabii. Umarım HONDA Türkiye bunu bu yaz getirir, uygun bir fiyat belirler de scooter severler ham HONDA hem de şekilli bir şey kullama fırsatı bulur.

Paketçilerin, pizzacıların, kargocuların pek tercih edeceği bir tür olmadığından binek amacı ile kullananlar da pizzacılardan ayırdedilmiş olur:)

karamehmet84
11 Mart 2016, 14:05
Şehir içi kullanım için daha güzel bir scooter düşünülemez:wiinkk:

Aquaium
01 Nisan 2016, 00:03
Bu motoru uzun zamandır kullanıyorum ve kesinlikle önceki versiyonlarına göre iyidir fakat bence en önemli eksisi kombine fren muhabbeti 40 ile giderken ani frenlemede ön tekeri sola sağa atıyor, tecrübesiz olan ve scooterle başlamak isteyen arkadaşlar bunu göz önünde bulundurmalı diye düşünüyorum.

karamehmet84
18 Nisan 2016, 16:00
Spacy alpha hem kullanışlı hem de iş için mükemmel

eXcitinG
07 Haziran 2016, 21:35
Suzuki adress mi yoksa alpha mi ? Hangisinin yedek parca daha ucuz ? Ve yakit sarfiyati nedir honda nin

AurorAbeam
07 Haziran 2016, 22:15
Suzuki adress mi yoksa alpha mi ? Hangisinin yedek parca daha ucuz ? Ve yakit sarfiyati nedir honda nin

Adress kaliteli bir motosiklettir ama konfor açısından spacy'nin gerisinde maalesef. Yakıt sarfiyatları hemen hemen aynıdır. Yedek parçada honda daha uygundur diye tahmin ediyorum AMA bu konuda emin değilim. Adress'in titreşimide spacy'den fazla bu arada bilginize.

eXcitinG
08 Haziran 2016, 10:55
2. Eli honda nın sıfır fiyatında nasıl yapsam anlamadım 2 güne almam gerekiyor motoru

harmony
10 Temmuz 2016, 00:04
Sizce Spacy Alpha ile hergün 70km yapılırmı?
Yapılırsada can sıkıcı durumlar yaşanırmı?

Konforunu çok sevsemde bi türlü bu araçla uzun yolu gözönüne alamıyorum.

hsnogz41
11 Temmuz 2016, 19:35
http://imageshack.com/a/img923/375/ZTCs2Q.jpghttp://imageshack.com/a/img923/2306/5iAn9g.jpghttp://imageshack.com/a/img923/4912/p4Z53C.jpghttp://imageshack.com/a/img922/9666/W9tjzI.jpg

muratokay
19 Temmuz 2016, 12:31
Merhabalar,
Birkaç gün önce Spacy Alpha ile Gaziantepten Alanya'ya geldim (yaklaşık 650 km). Dinlene dinlene molalarla birlikte 12 saat sürdü. Verdiğim molaların toplam süresi sanırım 2-2.5 saat arasıdır. Uzun yol deneyimimi burada paylaşmak istedim.

Bir kere, bu motorla uzun yol gayet güzel yapılabiliyor. Bu yolu öncesinde diğer motorum olan BMW F700GS ile birkaç kez gidip gelmiştim. Spacy ile çok daha yorucu olacağını düşünüyordum ama hiç de öyle olmadı. Keyifli bir seyahat olduğunu söyleyrbilirim. Tabi sonlara doğru artık kıçım isyan etse de, bu sorun birçok motorda var zaten.
Toplamda 60 tl benzin aldım. Otobüsler de bu yolu aynı paraya gidiyorlar :).
Motorla ilgili hiç bi sıkıntım olmadı. Temmuz sıcağında belki şişme yapar, performansı düşer diye aklımdan geçmişti ama, yolculuğun çoğunu tam gaz gitmeme rağmen herhangi bir performans düşüşü olmadı.
Lastikler orjinal lastikleri. Genel olarak memnun olduğumu söyleyrbilirim. Ama su gördüm mü kaçıyorum. Çünkü ıslak zeminde değil viraj almak, düz gitmek bile tehlikeli bu lastiklerle. Yağmur sezonu başlayınca lastikleri başka marka ile değiştireceğim.
Yolda genel olarak ortalama 75-80 km gibi süratlerde gittim. Bu süratlerde trafikte çok da geri kalmıyorsunuz, yani öyle herkes tarafından sollanan, trafiği tıkayan bir araç olmadım. Şeridin ortasından başkaları sizi rahatsız etmeden uygun süratte gidebiliyorsunuz. Çoğu kamyondan da daha hızlı olduğum için ben onları solladım yol boyunca.
Mersin-Alanya arası son derece virajlı bir yol. Bu yolda da çoğu trafikten hızlı bir şekilde geldim. En azından kamyonların arkasına takılmadım.
Kısacası, bu motorla dünyayı dolaşabilir insan isterse, ki zaten yapanlar da var.
Honda spacy alpha gayet sağlam ve zevk veren bir motor. Almayı düşünenlere tavsiye ederim.

apeks64
29 Temmuz 2016, 10:20
Arkadaşlar bu motosikletin orijinal lastikleri çok fazla kayma eğiliminde, ön fren yaparken bir kaç kez düşme tehlikesi geçirdim. Motor bu on freni dengesiz sıkınca tabiki kayar biliyorum ama yine de bu konuda en iyi lastik önerisi istiyorum.

Oğuz39
29 Temmuz 2016, 11:34
Orjinal lastikleri michelin s1 ve power pure 2 ile değiştirmiş sonra da her ikisini anlaş winter grip 2 olarak değiştirmiş olan biri olarak anlaş winter griplerin kesinlikle çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim . Bu lastikler ile tek kaymam düşük hızda dönüş sırasında on freni sıkmam sonucu oluştu
Michelinler sürekli kayma yapıyordu
Ayrıca winter grip 2 leri yazın da kullanmaya devam ediyorum ki anlaşın sitesinde kullanılabileceği yazıyor

apeks64
29 Temmuz 2016, 12:40
Teşekkürler.

arodat
31 Temmuz 2016, 20:03
Alalı 1 yıl oluyor. 4000 i geçtim. 2000km den sonra sanırım çekiş de arttı biraz. Şu anda ilk aldığım zamanlara göre daha iyi hızlanıyor. İlk zamanlar bir süre sonra satıp tekrar maxi scooter a dönerim diye düşünüyordum. Şu anda birikimi fazla yapıp satmadan bir maxi scooter almayı düşünüyorum. :cherry: Şehir içinde inanılmaz keyifli gelmeye başladı. Sesi-sessizliği bir harika :cat: Ama şehirler arası (belki benim bel sıkıntım vardır ondandır) beni 50-60km sonra yormaya başlıyor. Bir de ön cama siperlik almayı düşünüyorum çok rüzgar yediriyor. Kullanan varsa nasıl taktıysa öneri alabilirim.

Uğur
26 Ağustos 2016, 16:35
Arkadaşlar merhaba. Bu motosikletin test yazısını yazmıştık bir yıl evvel kadar.

http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/145454-honda-spacy-alpha-2015-model-inceleme-test.html
Sizlerde kullandığınız süre içerisinde;

-Olumlu,olumsuz yanları
-Hız,tork
-Yakıt tüketimi
-Kullanım kolaylığı
-Servis ve bakım

Diğer değinmek istediğiniz hususları yazıya ekleyebiliriz.

integral
01 Kasım 2016, 19:52
Merhaba arkdaşlar bugün ben de bir tane Spacy Alpha sahibi oldum fizy'den sonra ilk izlenimlerim motor fizy'e kıyasla enjeksiyonlu olduğundan dolayıçok çok daha iyi ivmelenmesi var motorda herşey iyi güzel tek sevmediğim el freni çok saçma yere konmuş kafa grenajının içersinde ufacık bir mil. Bence pcx 125 alacağıma o kadar yüksek kilometrede en mantıklısı spacy alpha motor gerçekten parasının hakkını veriyor. Teşekkürler