Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Spacy Alpha Kullanıcıları/ Bilgi Paylaşım Başlığı
oguzkaan
09 Mart 2015, 09:33
Oğuz hocam lastikleri ne yapıcaz? Benim eski Mondialin CST lastikleri ile aynı firma imiş kullanım klavuzunu okudum. Hiç memnun değildim bu lastiklerden resmen naylon idi. Tavsiye için konu da açtım bence değiştirmek şart.
Bende bir dönem araştırmıştım bu konuyu sonuç olarak MICHELIN CITY GRIP Scooter lastiğini genelde öneriyorlar. yalnız onda da bizim motora tam uygun çap ve yanak kalınlığı olmuyordu. lastikte de rodaj dönemi olduğu için ben bir süre deneyeceğim üzerindeki lastikleri şimdilik kuru havada bineceğiz önümüz yaz, daha sonra MICHELIN'e geçiş yaparız belki..
linkinpark20
12 Mart 2015, 18:54
oğuz hocam teslim aldınız mı motoru? ben pazartesi alacağım.
oguzkaan
13 Mart 2015, 22:22
oğuz hocam teslim aldınız mı motoru? ben pazartesi alacağım.
Evet aldim cok sukur 40km mesafeden getirdim ilk izlenimlerim, motor gercekten guzel 50km hizi gecmedim malum rodaj donemindeyiz, dikkatimi ceken nokta rampalarda bayilmiyor kalkislari cok seri ayrica frenlemesi gayet yeterli combi fren isini iyi yapiyor. Start stop motor isindiktan sonra devreye giriyor ama cok fonksiyonel bir sistem tuketime olumlu katki saglayacagi kesin, bu motorun en keyif veren noktasi marsa basmak :) sanki motor uykudan uyaniyor gibi.. mor rengi gercekten karizmatik golgede farkli isikta farkli gorunuyor. Hocam dedigin gibi lastikler CST marka kuru havada normal gibi duruyor ama daha limitleri zorlamadim ilerleyen zamanda belli olacak, kapali garaja park ediyorum farlar gayet iyi aydinlatiyor. Kisaca iyi ki almisim diyorum eski spacyden baya olumlu yonde farklari var. Motora givi 370 39lt topcase takacagim birde f.fabbri on cam sperlik düşünüyorum. Hocam sen koruma demiri taktirdin mi ben taktirdim guzel durdu. Senin de az kalmis haydi hayirlisi..
linkinpark20
14 Mart 2015, 14:14
hocam ben sordum alfa için koruma demiri henüz gelmedi dediler. 2 gün kaldı almama.
oguzkaan
16 Mart 2015, 14:14
hocam ben sordum alfa için koruma demiri henüz gelmedi dediler. 2 gün kaldı almama.
linkinpark20 hocam motoru bugün alıyordun alabildin mi, ilk izlenimlerini bekliyorum..
linkinpark20
16 Mart 2015, 14:36
Motoru aldım oguz hocam şuan emniyetteyim tüm işlemler bitince resim ve izlenimlerimi yazarım. Bugün 30 km yapacağım aletle.
oguzkaan
16 Mart 2015, 14:43
Motoru aldım oguz hocam şuan emniyetteyim tüm işlemler bitince resim ve izlenimlerimi yazarım. Bugün 30 km yapacağım aletle.
Hayırlı olsun, izlenimleri merakla bekliyorum..
Bugün spacy alfayı test etme imkanı buldum. Test amacım: Şuan kullanmakta oldugum bws 125 i, delight almak icin yamaha bayisine gittigimde, deilighta göre daha güçlü olması, daha sağlam ve daha yüksek olması nedeni ile bir anda karar degiştirerek almış bulundugum için hiç araştırma ve muadilleri ile karşılaştırma yapmadan almiş oldum; ve sonrasında, acaba dogru karar mı verdim, digerleri nasıldı gibi soruları yanıtlamak için imkan buldugum scooterları deniyorum.
Spacy alfanın artıları :
Daha az yakıt tüketimi
Daha titreşimsiz motor
Daha konforlu süspansiyon
Bws 125 in artıları :
Daha hisli motor
Daha iyi hızlanma ve çekiş
Frenler açık ara farkla daha iyi (hatta pcx ten bile daha iyi)
Elcik, kumandalar, koltuk kılıfı biraz daha kaliteli.
Görecelide olsa bws nin tasarımı çok özgün.
Şimdi sonuç olarak bws 900-1000 tl kadar daha pahalı ama daha ilk kullanimda bunu hissettiriyor. Fakat şuda var fiyat performans olarak bakarsak iki motorda bence tam olarak ayni puani hak ediyor.
Sonuçta 1000 tl az para degil insan hata yapmak istemiyor ve kıyaslamak istiyor :)
Bugün anladım ki iki motorda parasını hakkediyor bence.
oguzkaan
17 Mart 2015, 12:47
Bugün spacy alfayı test etme imkanı buldum. Test amacım: Şuan kullanmakta oldugum bws 125 i, delight almak icin yamaha bayisine gittigimde, deilighta göre daha güçlü olması, daha sağlam ve daha yüksek olması nedeni ile bir anda karar degiştirerek almış bulundugum için hiç araştırma ve muadilleri ile karşılaştırma yapmadan almiş oldum; ve sonrasında, acaba dogru karar mı verdim, digerleri nasıldı gibi soruları yanıtlamak için imkan buldugum scooterları deniyorum.
Spacy alfanın artıları :
Daha az yakıt tüketimi
Daha titreşimsiz motor
Daha konforlu süspansiyon
Bws 125 in artıları :
Daha hisli motor
Daha iyi hızlanma ve çekiş
Frenler açık ara farkla daha iyi (hatta pcx ten bile daha iyi)
Elcik, kumandalar, koltuk kılıfı biraz daha kaliteli.
Görecelide olsa bws nin tasarımı çok özgün.
Şimdi sonuç olarak bws 900-1000 tl kadar daha pahalı ama daha ilk kullanimda bunu hissettiriyor. Fakat şuda var fiyat performans olarak bakarsak iki motorda bence tam olarak ayni puani hak ediyor.
Sonuçta 1000 tl az para degil insan hata yapmak istemiyor ve kıyaslamak istiyor :)
Bugün anladım ki iki motorda parasını hakkediyor bence.
Öncelikle hayırlı olsun, bende yeni spacy alfa sahibi oldum, bws'yi test etme imkanım olmadı ancak sağlam ve estetik bir motor olduğu kesin dış ülkelerde bu motorun baya bir meraklısı var bir ara youtube'dan araştırmıştım adamlar çok ilginç modiyifiyeler yapıyorlardı, Türkiye'de hakettiği ilgiyi görmeyen bir motor bunda belkide yamaha'nın fiyatlandırma politikası etkili olmuş olabilir. Güç farkı motor hacminin fazla olması ve yanılmıyorsam bws'nin 4 sübaplı olmasından kaynaklanıyordur.
Ben spacy alfadan şuan için memnunum çünkü daha önce eski spacy ve pcx sahibiydim ve gayet memnundum sorunsuz motorlardı, pcx'i satılığa çıkardığımda 3 günde satıldı ve müthiş bir talep vardı aldığım fiyatın üzerinde satmıştım..:)
linkinpark20
17 Mart 2015, 13:33
Oğuz Hocam bence Alfa'yı da aldığımız fiyatın üstüne satacağız. bayi en az 6000 TL fiyat beklediğini söyledi önümüzdeki ay için. Ben aslında pcx bakıyordum, pcx'e geçen ay 200 TL zam gelip alfa da uygun fiyattan piyasaya girince bunda karar kıldım.
Gelelim izlenimlere. Motor inanılmaz rahat. trafikte çok güzel. 105 CC olmasına rağmen gazı açtığımızda gayet atik. deneme amaçlı 70'e kadar çıktım. Daha fazla basmadım malum rodajdayız. çok fazla rüzgar aldığını fark ettim. Ayrıca ss'den sonra sağ ayağım bir türlü alışamadı. sürekli sağ ayağımın altında arka fren varmış gibi ayağım kasılıyor:cherry: Bu rahatlığa alışmam biraz zaman alacak sanırım. İlk skuter tebrübem çünkü. Dün 25 km yol yaptım. Trafikte girilmeyecek aralara girdim, her yerden geçiyor namussuz. Yalnız yine demene amaçlı bakalım kobine fren nasıl çalışıyor diyerek sadece arka frenle kullandım, arka fren ve kombine olarak kullandığı ön fren bana biraz yetersiz geldi. Yalnız aynı anda ikisini de sıktığımda çok güzel duruyor. Eski Spacy'de durum nasıldı bilmiyorum.
Mor renk aldığıma çok memnunum. Bayağı bir kişi kaça aldın, bu yeni model mi diye sordular. Çok ilgi çekiyor. Mor renk ile o bildiğimiz kurye motoru havasından çıkıyor, yalnız ileride sürtme veya kaza durumlarında sorun yaşayabiliriz. zaten honda servisleri boya yapmıyor, bir de kırmızı pcx'te olduğu gibi beyaz grenajlarla kırmızı grenajlar arasında uçurum olursa vay halimize. :)
Ben motoru beğendim. şimdi merak ettiğim konu yakıt tüketimi. servis 1 lt. yakıt koyduğunu söyledi. ben de ağzına kadar doldurdum 24 TL'lik aldı. Bizim motorda yedek depo yok sanırım? Kullanma klavuzunu iyi bir okumamız lazım. hayırlısı olsun.
oguzkaan
17 Mart 2015, 14:52
Oğuz Hocam bence Alfa'yı da aldığımız fiyatın üstüne satacağız. bayi en az 6000 TL fiyat beklediğini söyledi önümüzdeki ay için. Ben aslında pcx bakıyordum, pcx'e geçen ay 200 TL zam gelip alfa da uygun fiyattan piyasaya girince bunda karar kıldım.
Gelelim izlenimlere. Motor inanılmaz rahat. trafikte çok güzel. 105 CC olmasına rağmen gazı açtığımızda gayet atik. deneme amaçlı 70'e kadar çıktım. Daha fazla basmadım malum rodajdayız. çok fazla rüzgar aldığını fark ettim. Ayrıca ss'den sonra sağ ayağım bir türlü alışamadı. sürekli sağ ayağımın altında arka fren varmış gibi ayağım kasılıyor:cherry: Bu rahatlığa alışmam biraz zaman alacak sanırım. İlk skuter tebrübem çünkü. Dün 25 km yol yaptım. Trafikte girilmeyecek aralara girdim, her yerden geçiyor namussuz. Yalnız yine demene amaçlı bakalım kobine fren nasıl çalışıyor diyerek sadece arka frenle kullandım, arka fren ve kombine olarak kullandığı ön fren bana biraz yetersiz geldi. Yalnız aynı anda ikisini de sıktığımda çok güzel duruyor. Eski Spacy'de durum nasıldı bilmiyorum.
Mor renk aldığıma çok memnunum. Bayağı bir kişi kaça aldın, bu yeni model mi diye sordular. Çok ilgi çekiyor. Mor renk ile o bildiğimiz kurye motoru havasından çıkıyor, yalnız ileride sürtme veya kaza durumlarında sorun yaşayabiliriz. zaten honda servisleri boya yapmıyor, bir de kırmızı pcx'te olduğu gibi beyaz grenajlarla kırmızı grenajlar arasında uçurum olursa vay halimize. :)
Ben motoru beğendim. şimdi merak ettiğim konu yakıt tüketimi. servis 1 lt. yakıt koyduğunu söyledi. ben de ağzına kadar doldurdum 24 TL'lik aldı. Bizim motorda yedek depo yok sanırım? Kullanma klavuzunu iyi bir okumamız lazım. hayırlısı olsun.
linkinpark hocam tekrar hayırlı olsun,
fiyat konusunda benim tahminimde bu yönde çünkü bu teknolojide ve honda marka bir motor için fiyat gerçekten uygun bende sağlam bir zam geleceğini tahmin ediyorum. pcx çok güzel bir motor ancak ortasının dolu olması büyük dezavantaj ayrıca ortasının dolu olması rüzgarda baya sorun oluyordu, birde pcx'te tek kişiyle amortisörler bana sert geliyordu, önceki motorum spacy olunca ondaki rahatı bulamadım zaten alfa çıkmasaydı da eski spacy alacaktım. Kısacası pcx almadım diye sorun etme bence:)
linkinpark hocam ss'den sonra sağ ayak fren arıyor ama alfaya alıştıktan sonra da vitesliler rahatsız edecektir:) eski spacy'nin harika frenleri sayesinde eşimle çok ciddi bir kazadan kurtulduğumu hatırlıyorum iki frene aynı anda asıldım ve en ufak bir savrulma ve kayma yapmadan yavaşlamıştı motor.
Şuana kadar mor rengini beğenmeyen hiç olmadı bilakis güzel durduğunu söylediler, zaten bu kasadaki far tasarımı ve burnunun biraz daha kısaltılması şahsi kullanıma uygun hale getirmiş motoru. pcx'in parçaları pahalıydı ama spacy için aynı durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum, internette en çok parçası olan motordu spacy:)
Evet benimde en çok merak ettiğm konu yakıt tüketimi bende 20TL'lik attım içine 55km yaptım herhangi bir oynama olmadı göstergede, rodajda biraz fazla yakabilir takip edeceğiz bakalım..
linkinpark20
17 Mart 2015, 15:24
Bu da eskisi gibi alçak mı acaba? Spacy yere çok yakındı bu yüzden başta kasisler olmak üzere her türlü tümsekte altı yere vuruyordu, 2 kişi binince hiç çekilmiyordu bu sürtmeler. Ben sırf bu yüzden satmıştım.
Hocam artık kullanıcı olduğumuzdan cevap verebiliyoruz. ben motora tek bindim boy 1.78 kilo 74 kasislerden geçerken kaldırıma çıkarken, hatta garajda motosiklet için yaptığımız tümsekten geçerken altı hiç sürtmedi. Bu duruma çok sevindim. 2 kişi binince ne olur bilemem.
oguzkaan
17 Mart 2015, 16:03
Almayı düşünen arkadaşlar için motorun genel özelliklerini verelim;
motorda artçı için açılır kapanır ayaklık mevcut,
sinyallerde sesli hatırlatma mevcut,
start-stop sistemi,
ACG (Alternate Current Generator) marş sistemi (marş motorunun olmaması, şarj dinamosu aynı zamanda marş motoru)
Pgm-Fi enjeksiyon sistemi,
ESP (enhanced Smart Power) (torkun tüm devirlerde dengeli dağıtılmasını sağlıyor),
Kombine fren sistemi (Combined Braking System) (arka frene basınca ön ferninde belli oranda tutması),
bunlar önceki spacy modelinden farkılıkları (Pgm-Fi hariç)
sweetblood
17 Mart 2015, 17:35
çok donanımlı bir scooter olmuş
görüntü olarak eski Spacy den pek bir farkı yok
jant ebatlarını yakıtı arttırır diye büyütmüyorlar büyük ihtimal
Spacy 110 Alfa ya 15" veya 16" jant koysalar yakıt ne kadar fark eder
Suzuki Adress ön arka 14"
Kmyco People One 125i ön 16" arka 14"
görüntü, nispeten büyük jant, yakışıklılık olarak bence Spacy 110 Alfa dan öndeler ama
yeni özellikleri, sağlamlığı, parça bulunabilirliği, parça fiyatları, servis bakımından Spacy de iyiydi bakalım Spacy 110 Alfa da nasıl olacak
alan ve kullanan arkadaşlara hayırlısı olsun diyorum kazasız belasız sürüşler diliyorum
Öncelikle hayırlı olsun, bende yeni spacy alfa sahibi oldum, bws'yi test etme imkanım olmadı ancak sağlam ve estetik bir motor olduğu kesin dış ülkelerde bu motorun baya bir meraklısı var bir ara youtube'dan araştırmıştım adamlar çok ilginç modiyifiyeler yapıyorlardı, Türkiye'de hakettiği ilgiyi görmeyen bir motor bunda belkide yamaha'nın fiyatlandırma politikası etkili olmuş olabilir. Güç farkı motor hacminin fazla olması ve yanılmıyorsam bws'nin 4 sübaplı olmasından kaynaklanıyordur.
Ben spacy alfadan şuan için memnunum çünkü daha önce eski spacy ve pcx sahibiydim ve gayet memnundum sorunsuz motorlardı, pcx'i satılığa çıkardığımda 3 günde satıldı ve müthiş bir talep vardı aldığım fiyatın üzerinde satmıştım..:)
Sizinde motorunuz hayirli olsun güle güle kullanın :)
Linkinpark20 arkadaşında dediği gibi sanırım kombine fren, arkayı sıktığımızda ön freni gereginden az sıkıyor. Örnegin %90 arka %10 ön gibi.
Belkide bana bu yüzden frenler bws nin yanında çok vasat gelmiş olabilir. Ayarlama ile ön frene biraz daha ağırlık verilebilirse belkide daha iyi olabilir ama çok inceleyemedim açıkçası.
cool113
18 Mart 2015, 01:23
bu modeli başka ülkedede satamazlardı zaten. hondanın scooter modellerinde alınabilecek iki model var. pcx ve forza gerisi yalan.
oguzkaan
18 Mart 2015, 11:14
bu modeli başka ülkedede satamazlardı zaten. hondanın scooter modellerinde alınabilecek iki model var. pcx ve forza gerisi yalan.
Zannedersem bu yorumu motorun görünümü ile ilgili olarak yapıyorsunuz, haklılık payınızda var ama her motorun iyi ve kötü yanları oluyor, bence bu motorun olumlu özellikleri daha ağır basıyor ayrıca honda bu modeli sadece Türkiye'de satmak için üretmemiştir:)
muvodo
18 Mart 2015, 16:22
2012 de sıfır pcx aldım esp li olandan 3000 km olmadan sattım , spacy alsaydım hala biniyodum
linkinpark20
18 Mart 2015, 16:46
Görüntü olarak motor gerçekten çok gariban. Ben ilk iki motosikletimde tamamen şekle yürüdüm ve hata yaptığımı anladım. Bu sefer sadece mantığımla hareket ettim. Motorda herşey var, sadece şekil yok. karar sizin.
muvodo
18 Mart 2015, 21:13
Görüntü olarak motor gerçekten çok gariban. Ben ilk iki motosikletimde tamamen şekle yürüdüm ve hata yaptığımı anladım. Bu sefer sadece mantığımla hareket ettim. Motorda herşey var, sadece şekil yok. karar sizin.
Ben de aynısını yaptım ( daha şekil diye).Spacy alma arefesinde ucuz mucuz diye kymco agility 125 aldım,tam bir kütük, fıtık olmadan satttım yine spacy almaya karar vermişken pazarlamacı pcx i kakaladı o da rahatsız, En son daelimi aldık, şehir içi o da çukurlarda rahatsız edici ( 80 kilo nun üstündekilerde genelde amörtisörlerden yana bi rahatsızlık olmuyo gördüğüm kadarıyla ), aklım yeni spacy de, tribünleremi oynucaz kendi rahat ve konforumuza mı, zamanla insan anlıyo kendi rahatını
oguzkaan
19 Mart 2015, 09:38
Ben de aynısını yaptım ( daha şekil diye).Spacy alma arefesinde ucuz mucuz diye kymco agility 125 aldım,tam bir kütük, fıtık olmadan satttım yine spacy almaya karar vermişken pazarlamacı pcx i kakaladı o da rahatsız, En son daelimi aldık, şehir içi o da çukurlarda rahatsız edici ( 80 kilo nun üstündekilerde genelde amörtisörlerden yana bi rahatsızlık olmuyo gördüğüm kadarıyla ), aklım yeni spacy de, tribünleremi oynucaz kendi rahat ve konforumuza mı, zamanla insan anlıyo kendi rahatını
Benimde bir önceki motorum pcx'ti tek kişiyle amortisörler çok yoruyordu ancak iki kişi oldu mu gayet rahattı. bende o dönemde bir önceki motorum olan spacy'yi çok aramıştım.
motor alma aşamasında kymco agility'yi baya araştırmıştım, genel şikayet amaortisörlerin sertliği ve frenlerin sıkıntılı olmasıydı.
motorun üzerindeyken şekli şemali çokta önemli olmuyor. 4 motordan sonra motorcu için rahatlık, ekonomi, parça fiyatları ve bulunabilirliği ile ikinci elinin güçlü olması gibi etkenlerin uzun vadede daha önemli olduğunu anlamış bulunuyorum:)
linkinpark20
22 Mart 2015, 21:11
Bugün 75 km yaptım ve resmen aşık oldum motora. hızlanma çok güzel oturuş, o rahatlık, iyiki almışım dedim. frenler kombine kullanılırsa güzel. lastikler de beklediğim kadar kötü çıkmadı ama yağmurda muhtemelen kötülerdir. bir daha kolay kolay supersport almam. beğenmediğim iki nokta var. birincisi lastik ebatları çok küçük olduğundan en ufak çukurda baya sallanıyoruz. bir de kasislerde zıplıyoruz:) ikincisi ise aynalara bir türlü alışamadım. çok kötü bir görüş açısı var. ayrıca tam ayarlıyorum, motoru park ediyorum, döndüğümde yine ayar istiyor. halbuki vidaları da tamamen sıkılı. bu iki husus haricinde motordan çok memnunum. bu arada motor 100 km oldu ama benzin ibresinde oynama olmadı.
oguzkaan
23 Mart 2015, 01:17
Bugün 75 km yaptım ve resmen aşık oldum motora. hızlanma çok güzel oturuş, o rahatlık, iyiki almışım dedim. frenler kombine kullanılırsa güzel. lastikler de beklediğim kadar kötü çıkmadı ama yağmurda muhtemelen kötülerdir. bir daha kolay kolay supersport almam. beğenmediğim iki nokta var. birincisi lastik ebatları çok küçük olduğundan en ufak çukurda baya sallanıyoruz. bir de kasislerde zıplıyoruz:) ikincisi ise aynalara bir türlü alışamadım. çok kötü bir görüş açısı var. ayrıca tam ayarlıyorum, motoru park ediyorum, döndüğümde yine ayar istiyor. halbuki vidaları da tamamen sıkılı. bu iki husus haricinde motordan çok memnunum. bu arada motor 100 km oldu ama benzin ibresinde oynama olmadı.
Benim canavarda 70km oldu bu motoru seviyorum çünkü çok rahat tek sıkıntı tekerlek ölçüleri hocam cukurlarda ki o zıplama arkada tek amortisör olmasından kaynaklanıyor fazla esneme yaptığından zıplama hissi veriyor aksi durumda bu kadar rahat olmazdi motor. Gazı fazla açamıyorum ancak çok istikrarlı hızlanıyor. Benzin göstergesi bende de daha oynamadi şu an için iyi maşallah.
Bu gün garajda kontak anahtarı yuvası üzerinde ki yazıların fosforlu olduğunu fark ettim bu da ufak ama güzel bir ayrıntı olmuş.
Ayrıca park halinde el freni oldukça kullanışlı, zaten bu motorda eski spacyden farklı olarak ufak ama güzela ayrıntılar eklenmiş. ..
Kısacası motor alacaklara tavsiyem dir..
muvodo
23 Mart 2015, 13:17
iki motor sattım kütür kütür çukurlara girip çıkmaktan bıktığım ve motor kullanmaktan nefret ettirdiği için bu durum,bu üçüncü motorda aynı, üç motorda da çukura denk gelince (ki aksi mümkün değil Ankara nın yolları berbat)gidonda çok anormal bi sarsıntı ve iğrenç bi rahatsızlık ve sonucunda motordan nefret etme,spacy keyf motoru, sizlerde ayrıca teyit etmiş oldunuz, teşekkürler
Eski spacy göre artıları az değil aslında, özellikle motor gücü 5.7kw tan 6.4 kw a yükselmiş. Bu %12 lik bir artış hiç fena değil.
Eski spacyi ve alpha yı kullanmış aradaşlar performans konusundaki değişim için ne diyorlar acaba ? Net olarak hissediliyor mu ?
oguzkaan
23 Mart 2015, 15:22
Eski spacy göre artıları az değil aslında, özellikle motor gücü 5.7kw tan 6.4 kw a yükselmiş. Bu %12 lik bir artış hiç fena değil.
Eski spacyi ve alpha yı kullanmış aradaşlar performans konusundaki değişim için ne diyorlar acaba ? Net olarak hissediliyor mu ?
pcx'ten önceki motorum spacy'di, pcx'in motorunun hava soğutmalı hali diyebiliriz alfa için. eski spacy kalkışlarda biraz zayıf kalıyordu gazı açtıkça ağır ağır ama istikrarlı bir şekilde hızlanıyordu, alfa bu hacimde bir motor için çok canlı hem alt devirlerde hemde hızlanması çok seri, aslında bu normal bir durum çünkü motor eSP ile tamamen yenilenmiş durumda.
eSP'yi yabancı sitelerden biraz araştırdım hatta bunları toparlayabilirsem kısa bir yazı olarak ekleyeceğim, özetle adamlar sürtünmeyi azaltmak ve motoru nispeten soğuk tutarak performans artışı sağlamak için birçok yenilik yapmışlar, ben pcx'ten aşina olduğum için (gazı açtığında adeta ok gibi fırlayan bir motordu taki 105km/s'e kadar) eSP'yi görünce hemen alfayı tercih ettim :)
Çok teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için.
Özellikle yakıtınında çok düşük olması süper bişey. Biraz daha zaman geçsin 100 km de kaç lt yaktığı bilgileri gelmeye başlar inşallah.
oguzkaan
23 Mart 2015, 17:25
Çok teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için.
Özellikle yakıtınında çok düşük olması süper bişey. Biraz daha zaman geçsin 100 km de kaç lt yaktığı bilgileri gelmeye başlar inşallah.
rica ederim s.e.c. kardeşim, motoru kullandıkça paylaşacağım yakıt tüketimini inşallah..
linkinpark20
23 Mart 2015, 17:42
full depo 25 TL'ye doluyor bu gidişle 300'ü görürüz diye düşünüyorum. 225-250 gibi benzin alırım ben.
motorcu48
23 Mart 2015, 17:51
valla honda ne getirirse satıyor.eşya taşımak ve şehir içinde ikinci motor yapılmak için ideal sonuçta honda güvencesi hernekadar 3 sınıf ülkesi gibi görüp çinden model seçip getirsede ihtiyaç var ülkemizde .para kazanmak için kaliteyi düşürmeyi önemsemiyorlarsa hayırlısı ..anlayan anladı
qarayel
26 Mart 2015, 21:27
Selam,ben motoru bu gün aldım.normal spacy almaya gitmiştim bunu görünce ve aradada fazla fiyat farkı olmayınca bunu aldım.daha önce kymco super 8 vardı.ona kıyasla yol tutuşu biraz kötü,lastik ebatından heralde.yanlız benim sormak istediğim şey bir şey var,okuduğum kadarıyla motorlarda rodaj dönemi var,bu gün motoru alırken bayinin ustasına rodaj dönemi nedir ne değildir dedim,usta bana "yok rodaj falan bin bas kafana göre git" dedi.heralde motor honda olunca durum değişiyor diye başka bişe demedim ama burda gördümki yine rodajdan bahsediliyor.bu rodaj denen şey şehir efsanesimi yada eski teknolojide yapılması gereken ama yeni teknolojide gerek kalmayan(eksi telefonların 16 saat şarjda kalma durumu gibi) bir şeymi anlayamadım. ustanın dediğine göre ben şu anda 10km de olan motorumla "ulan bu kaç basıyo acaba" diye teste bile kalkışabilirim.varmı bu konuda bilgisi olan ?
Ertugyigit
26 Mart 2015, 21:37
Selam,ben motoru bu gün aldım.normal spacy almaya gitmiştim bunu görünce ve aradada fazla fiyat farkı olmayınca bunu aldım.daha önce kymco super 8 vardı.ona kıyasla yol tutuşu biraz kötü,lastik ebatından heralde.yanlız benim sormak istediğim şey bir şey var,okuduğum kadarıyla motorlarda rodaj dönemi var,bu gün motoru alırken bayinin ustasına rodaj dönemi nedir ne değildir dedim,usta bana "yok rodaj falan bin bas kafana göre git" dedi.heralde motor honda olunca durum değişiyor diye başka bişe demedim ama burda gördümki yine rodajdan bahsediliyor.bu rodaj denen şey şehir efsanesimi yada eski teknolojide yapılması gereken ama yeni teknolojide gerek kalmayan(eksi telefonların 16 saat şarjda kalma durumu gibi) bir şeymi anlayamadım. ustanın dediğine göre ben şu anda 10km de olan motorumla "ulan bu kaç basıyo acaba" diye teste bile kalkışabilirim.varmı bu konuda bilgisi olan ?
Kardeş troll müsün yoksa hiç mi bilmiyorsun ? Her motosikletin rodaj dönemi vardır kitapçıkta yazar. Şehir efsanesi falan değil yani.
muvodo
26 Mart 2015, 21:39
Hayırlı olsun , Her ne kadar öyle söylensede kitapçığı bi okumakta fayda var,yeni motor genelde ilk 1000km fazla zorlanmaz değişik devirlerde kullanılır, motor zorlanmaz,mümkün mertebe ani fren ve gaz açmadan kaçınılmalıdır, parçalaların özellikle motor ,frenler birbirine alışma süreci vardır denir genelde.
qarayel
26 Mart 2015, 22:08
teşekkür ederim muvoda
bi tarafta forum müdaimleri bi tarafta honda yetkili servis teknisyeni,cidden insan kime inanacağını şaşırıyor.
snappy x
26 Mart 2015, 22:11
Kardeşim KİTAPCIĞI OKU KİTABI ONCA PARA VERDİN BİR KİTAPÇIK MI OKUMUYORSUN NEYSE SEN BAS GİTSİN BAKALIM KAÇ YAPIYOO
linkinpark20
27 Mart 2015, 16:14
5 gün boyunca Bursa yağmurlu gösteriyor gazlayamayacağız yahu.
darknife
27 Mart 2015, 17:10
100 cc altı olaymış iyiymiş.
oguzkaan
28 Mart 2015, 16:25
Rodaj içten yanmalı motorlar için önemli bir dönemdir, çünkü silindirde üretimden kaynaklanan ve gözle görülemeyen kılcal kanallar mevcuttur bu kanallar ilk kilometrelerden itibaren piston tarafından silinmeye başlar ve motor rahatlar. İşte bu aşınma döneminde motoru zorlamak ve motora hararet yaptırmak bu aşınmanın haddinden fazla olmasını ve motorun ilerleyen kilometrelerde yağ yakmasına sebep olmak anlamına geliyor. Bazıları ben ilk günden itibaren motoru zorluyorum herhangi bir sorun olmuyor deseler de ilerleyen kilometrelerde sorun yaşamaları olasıdır. Bunun için rodaj döneminde sürekli aynı devirde gitmemek, yüksek devirlere çıkmamak, motora hararet yaptırmamak gerekiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
100 cc altı olaymış iyiymiş.
yıllık yaklaşık 100tl vergi ödemeyecektik ancak böyle düşük cc'li motorlarda performans açısından birkaç cc'nin bile önemi büyük..
oguzkaan
03 Nisan 2015, 09:36
Arkadaşlar Sapacy alfa'ya 200TL zam gelmiş, şuan ki fiyatı 5.800-TL..
Tüm modellerin fiyatlarını bu linkten görebilirsiniz..
http://honda.com.tr/App_Assets/Fiyatlar/hondafiyatmotosiklet-150402.pdf
linkinpark20
03 Nisan 2015, 18:07
zaten bekliyorduk şaşırtmadı. bence önümüzdeki ay 5950'ye sabitlerler.
linkinpark20
04 Nisan 2015, 19:29
Bugün 70 km yol yaptım alet 170 km oldu ve yorumum:Bu alet bi harika dostum! İbre yeni yarıya dustu. Bu gidişle 1 depo ile 300 yapacak. Farkında olmadan a noktasından b noktasına gitmenin en ekonomik yolunu bulduk😃
AurorAbeam
04 Nisan 2015, 20:52
Rodaj konusunda; kitapçık yok mu aga? Açıp okumak bu kadar mı zor. Buraya yazana kadar 50 kez okunur o kitapçık. Bilmem nerdeki bilmem kim usta 150 tane mühendisten daha mı iyi bilecek?
oguzkaan
05 Nisan 2015, 09:31
Benim motorda 100km oldu şuanda benzin göstergesi bir çizgi azaldı, gerçekten az yakıyor ki bunun daha ilk kilometreler olduğunu düşünürsek linkinpark hocam dediğin gibi 300km gidecek gibi görünüyor bu da 100km'de 2 litre'ye denk geliyor. Ayrıca bu motor çok rahat kilometre arttıkça daha rahatlıyor motor ve hızlanması gerçekten çok iyi adamlar 110cc'den 125cc performansı çıkartmışlar..
linkinpark20
16 Nisan 2015, 18:22
Benim motor 210 km oldu, işe artık spacy ile gidip geldiğimden beri performansım arttı, daha mutluyum resmen:)
yalnız 300'ü görebileceğimi düşünmüştüm ama şuan ilk koyduğum benzin baya azaldı bugün yine benzin alacağım bakalım kaç liralık yakmış. 300'ü göremeyeceğiz yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------
215 kmde fulledim ve tam 19 tl'lik benzin aldı. Çok ekonomik gerçekten.
oguzkaan
05 Mayıs 2015, 09:52
Benim motor 280km ulaştı 200km'de benzin aldım (ikinci depo) hesabıma göre 100km'de 2 litre benzin tüketmiş, ilk depo için sonuç çok iyi. Motor açılmaya başladı gaz tepkisi gittikçe iyileşiyor, hız olarak şuana kadar en fazla 60km'a kadar çıktım daha gitmek istiyor ama olmaaazz:) 37 litre Givi topcase bağladım, rüzgarlı havada kullandım motor ilginç bir şekilde hiç savrulmadı, ayrıca lastik performansı gayet iyi yalnız bu yorumum kuru hava için geçerlidir.
Zaman geçtikçe tüketim ve motor hakkındaki görüşlerimi yazmaya devam edeceğim. (inşallah)
linkinpark20
05 Mayıs 2015, 21:56
benim motor 450 km oldu. en son 215 km'de fulletmiştim bugün 440 km'de yine fulledim ve tam 20 TL'lik benzin aldı. alete benzin zammı falan koymuyor müthiş ekonomik. kullandıkça daha çok bağlanıyorum bu skutıra.
linkinpark20
10 Mayıs 2015, 21:45
Bugün kardeşimle bir fsm fink daha sonra da gölyazı yaptık. ben 75 kiloyum kardeşim 52 kilo. rodajda bitti alet 570 km'de. rüzgara karşı ki feci bir rüzgar vardı, ilk kez otobanda bu denli rüzgarda sürdüm, maksimum 100 km'ye kadar çıktı. hafif yokuşları 80 km ile çıktım. dik yokuşlarda 70 km'ye kadar düştü daha fazla düşmedi. özellikle yokuşa hızlanmadan girdim ne yapacağını görmek için. performans gayet yeterli. pcx'in rüzgarda dediğiniz gibi ne denli sallanabileceğini bu yolculukta anlamış oldum.
muvodo
16 Mayıs 2015, 13:29
bugün test ettim, motor değilde oyuncak kullanıyomuş gibi, yarım kaskım koltuk altına sığmadı, spacy lere sığıyo, bisiklet kullanmaktan kolay,çok hafif ve çok minik, kasislerde yaylanıyo,ondan inip benim motora binince uzunyol motoruna biniyomuşum gibi geldi,,inince kucakla al , balkona at , parçala yeniden birleştir, hobi motoru gibi bişey , öncam takılmıyo dedi satıcısı, benim motoru satıp alıyım diyorum,bi türlü dekarar veremiyorum, el freni spacy ler de daha net. bunda denedim tutmadı bi türlü , satıcı çocuk ayar yapmak gerekiyo dedi
asksarabi
25 Mayıs 2015, 10:57
Kask kancasi acik uclu oldugu icin canta, torba gibi seyleri iyi tutmuyor. Spacy'e uygun yayli karabina tarzi kapali kanca nerden bulabilirim?
linkinpark20
31 Mayıs 2015, 22:51
lastikleri değiştirmek istiyorum ama bir türlü istediğim kalitede orjinal ebat lastik bulamıyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO