Orijinalini görmek için tıklayınız : kış vakti yanık kokusu
beyefendi
03 Şubat 2015, 16:58
İyi günler motorum CB125e, stop edip kontağı kapattığımda ağır bir plastik yanığı kokusu sarıyor garajı, eğiliyorum bakıyorum sıcak yerlere temas eden kablo felan yok, sebebi nedir acaba bunun ne yapmak gerekir yoksa normal midir?
(motorun kendi başlığına yazdım ama cevap alamadım)
kinqdai
03 Şubat 2015, 17:10
Yağmurdan veya motor kısmına gelen su parçacıklarından oluyordur. Heryer kuru ve siz hiç yaş zeminde gezmediyseniz o zaman farklı birşeydir. Bende de oluyor arada yağmur arada yağarsa yada yerler ıslakken gidince motor kısmına gelen sulardan dolayı oluyor diye tahminim sıkıntı etmiyor bende.
o koku bendende geliyodu kendi kendine geçti neden olduğunu kimse parmakla gösteremiyo.
shooter1
03 Şubat 2015, 18:12
motosiklet yeni mi
moturmotur
03 Şubat 2015, 18:48
motosiklet yeni mi
arkadaş hem sorusunu hemde cevabını vermiş :)
erensipahi
03 Şubat 2015, 18:58
motosikleti kullanırken egzoza poşet falan değdiyse ondan olabilir başıma gelmişti yapışmış egzoza çıkana kadar kokmuştu ya da motor bölümüne sıçrayan sudan dolayıda olabilir
ogzcngdk
03 Şubat 2015, 19:03
olur öyle.
Egzoz manifoldu veya egzoza bazen zincir yağı veya wd40 bulaşıyor. Ara ara tütüyor :D
oluroyle
03 Şubat 2015, 19:56
olur öyle.
kesinlikle haklısınız , oluroyle..
Motorunuz büyük ihtimalle sıfırdır, yanık kokusu gelir,normaldir.
telike
03 Şubat 2015, 20:04
pis yağmur suyu cevabı verilmiş mi? evet verilmiş ben gidiyorum
yerlerde bi karış su varken ışıklarda falan durduğumda çıkan buhardan kendimi rok yıldızı gibi hissediyorum :D hell yeah \m/
beyefendi
03 Şubat 2015, 20:12
Motor 3k km de evet sıfır ondan dolayı diyorsunuz yani, bi de dilkat ediyorum ön taraftan geliyor egzosla bağlantısı yok yani
oluroyle
03 Şubat 2015, 20:16
Motor 3k km de evet sıfır ondan dolayı diyorsunuz yani, bi de dilkat ediyorum ön taraftan geliyor egzosla bağlantısı yok yani
beyefendi,
Normal, benimde motor sıfırdı ,stop ettikten sonra yanık kokusu geliyor.Allahım bakıyorum bakıyorum, nerden geliyor anlayamıyorum.. Sonradan öğrendim ki, sıfır olduğu içinmiş.
Başka türlü hangi sebeple yanık kokusu gelebilir bilmiyorum. Yukarıdaki yorumlara göre de,pis su birikintisinin içinden geçince, haliyle sıcak aksamlarla temas edince pis su buharlaşıyor,böyle bir durumda da yanık kokusu gelir mi,bilemiyorum.. Pis suyun içerisindeki şeylerde yanıyor olabilir mümkün..
Yine de içiniz rahat değilse, soruverin derim, tedbirinizi almış olursunuz. Ücret alacaklarını sanmıyorum.
Kazasız belasız sürüşler dilerim
ogzcngdk
03 Şubat 2015, 20:36
9 yaşındaki motorumdada yanık kokusu oluyor yağmurlu günlerde. olur yani, normal :)
shooter1
03 Şubat 2015, 20:38
yeni motosiklette bloktaki boya yanıyor demişlerdi neyse o kokuyu yine de servise sor fakat kedi sidiği kokusu hele egzoz iyice ısınınca offf kokudan duramıyorsun ::arrow::
telike
03 Şubat 2015, 20:59
9 yaşındaki motorumdada yanık kokusu oluyor yağmurlu günlerde. olur yani, normal :)
abi 9 diyon da benim motor 18 yaşında reşit. sırf a2 ve b yi aynı anda alsın diye 18i bekledik. kursa yazdırdım. :queen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO