PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehir içi ilk Motosiklet Önerisi

ritmbaz
31 Ocak 2015, 22:33
Değerli büyüklerim ve sevgili arkadaşlarım...

Aranıza yeni katıldım. 1999'dan beri Kymco scooter 50 cc Mondial 125 Zn kullandım. Ancak bunları İstanbul dışında, boş arazilerde ehliyetim yokken kullandım.Kymco hala sağlamken, Mondial durduğu yerde çürüdü; ben de yazın trafikten çektirdim.

Son zamanlarda şehir içinde de motosiklet kullanmaya heves ettim. Kısmet olursa iki üç ay içinde önce ehliyet alıp, sonrasında da motosikletimi alacağım.

Benim için kalite (Fiyat-Performans oranı, sık arıza yapmaması,özellikle Çinli Mondial tecrübesinden sonra) ve güvenlik (Dengeli olması, amaçladığım kullanım şekline uygunluğu)unsurları önemli.

Genellikle yalnız sürüşlerim olacak. Fakat zaman zaman Beylikdüzü'nde eşimle birlikte güvenle binebileceğimiz, kısa vadede Avcılar'a kadar, sonrasında tecrübe kazandıkça ve sürüşe,trafiğe iyice alıştıktan sonra Bakırköy-Z.burnu'na kadar olan mesafelerde iki kişi gidip gelebileceğimiz bir motosiklet arayışı içindeyim.
Hem 15 yıllık sürüş alışkanlığımdan, hem de daha sevimli bulduğum için Scooter kullanma taraftarıyım.

Öğretmen maaşı ve istanbul'da yaşam zorlukları sonucunda ne yazık ki 3000 TL bütçe ayırabileceğim. Onu da taksit imkanı olursa :queen:

Bu kısıtlı bütçe içerisinde, belirttiğim şartlara uygun motosiklet marka-modeli önerileriniz varsa, bunları öğrenmekten mutluluk duyarım.
Forumda bununla ilgili detaylıca araştırma yaptım, fakat belki bazı detayları kaçırmış olabilirim.

Yaptığım araştırmalarda, genellikle Yamaha, Honda ve Sym'nin ikinci el önerilerini gördüm. Fakat bir scooter için kaç km kullanılmışlık iyidir, kötüdür onu henüz öğrenemedim.

Ben de eğer bulabilirsem, belki diğerleri kadar kaliteli ya da popüler olmayan farklı markalardan "0" km motosiklet alabilirim diye düşündüm.

Kısacası, şöyle bir liste oluşturdum :

1-Honda, Yamaha, Sym ve benzer markarların ikinci elleri

2- Tvs Scooty Pep (Sanırım Hint malı)

3- Motoran ve Lifan markalarının modelleri (Çinli kardeşleri arasında biraz daha sağlam oldukları yönünde duyumlar aldım).

Eğer "Daha iyi olur, daha güvenli ve amacına uygundur" derseniz, CUB da araştırabilirim.

Bu yazdığım listeye dahil olan ya da olmayan bütün önerilerinizi titizlikle inceleyeceğimi bilmenizi isterim.

Uzuuuun mesajımı okuyup yanıt verdiğiniz için şimdiden hepinize teşekkür ederim :D

Sayın Forum Yönetimi, Eğer ilgili bir başlık bulursanız, bu iletiyi de oraya yönlendirmenizde tarafımca hiçbir problem yoktur.

uçnkaplumbğa
31 Ocak 2015, 22:53
bajaj boxer'a bakabilirsin. 2750 fiyatı var.

burakmetu
31 Ocak 2015, 23:28
YAMAHA CRYPTON olabilir

GP500-1st
01 Şubat 2015, 00:39
senin ihtiyacın olan pcx125 ama 5500 bütçe lazım.

3000 çok az 2. el sym fiddle ilk aklıma gelen.

amac ulasımsa hondanın son getirdiği cub modeli vardıya ismi aklıma gelmiyor 97cc çekiş ve yakıtta scooterlerden iyi ve alırken uygun

ritmbaz
02 Şubat 2015, 03:23
Uygun taksitle Pcx 125 sıfır km buldum. Sanırım taksitleri 2 yıla yayıp Pcx125 alacağım. Hiç olmazsa ikinci el satma şansım olur ileride, hem de sağlamlığından ve güvenliğinden emin olurum. Öneriler için teşekkür ederim.

MELİH
04 Şubat 2015, 19:12
arkadaşım.Cub motosikleti şiddetle tavsiye ederim.Benim en rahat ettiğim motorumdu.Çok ekonomiktir. Zırt pırt arıza yapmaz,iki kişi için yeterli konfor verir.En sağlam şase sistemine sahiptir. Motorları ölümsüzdür.Alabilirsen bu motorun mucidi ve duayeni MODENAS al (ikinci el temizi de olur) o kadar bütçem yok dersen kubanın sıfır cub larını alabilirsin.Genelde yamaha ve honda diye bir algı vardır.ancak onlara verecek bütçen varsa modenası tavsiye ederim..Sağlıkla..

Freye
04 Şubat 2015, 19:28
hocam çinden uzak dur bajaj boxer iyidir
2.el ybr bulabilirsen temiz eski kasalardan ala bilirsin bir çok seçenek var hangisi hoşuna gidiyorsa hangi marka model aklına daha çok yatıyorsa onu al

ritmbaz
02 Mart 2015, 12:11
Herkese tekrar merhaba.

Bir ay önce Pcx'e karar verdiğimi belirtmiştim. Şimdilerde, özellikle fuardan sonra biraz aklım karıştı. Çünkü 125'lik bir motoru sadece şehir içinde kullanabileceğim,daha uzun mesafeler için en az 250 cc kullanmam gerekeceği yönünde bilgiler edindim.

Uzun vadede hedefim eşimle beraber şehir dışına da çıkmak. Tabi bunun için şehir içinde en az 15-20 bin km görmek ve tecrübe kazanmak istiyorum.

Ben bu süreyi geçirene kadar, imkanlarım doğrultusunda Pcx'i kullanabileceğimi düşünüyordum.

Fakat fuarda Fiddle 2'yi inceledim ve çok beğendim. Fiyatı da Pcx'e göre daha avantajlı. İkisi de 125 cc ve aralarında - şehir içi kullanımda - çok fark olmadığı yönünde yorumlar aldım.

Eğer bahsedildiği gibiyse, Fiddle 2 fiyatından dolayı daha mantıklı geliyor. Arada yaklaşık 3000 TL oynuyor.

Bir de Honda Spacy'nin Alpha versiyonu gelmiş; start stop, kombine fren gibi özellikler eklenmiş. Sevimli görünüyor fakat şehir içinde kullanımının trafikte nasıl olacağı konusunda kaygılarım var. Onun da fiyatı 2000 TL daha düşük.

Sanırım Bakırköy değil de, tecrübelendikten sonra Beylikdüzü - Beşiktaş ; Beylikdüzü - Kadıköy seferlerini yapmak isteyeceğim.

Sizce bu bahsettiğim 3 motosiklet (Pcx, Fiddle 2, Spacy Alpha) bu amaca uygun olacak mıdır ?

hsk
02 Mart 2015, 12:45
Spacy küçük kalır iki kişi sıkıntı olur Pcx daha ideal gibi Sym de kalite olarak iyi yorumlar almış ikinci el temiz bulabilirseniz SYM Joyride evo 200 bi bakın bence iki kişi için ve uzun yol için en güzel alternatif olur.

ritmbaz
08 Mart 2015, 21:46
Tekrar merhaba. Dün Anes Motor'dan 2015 model beyaz Pcx 125 satın aldım. Kısmetse Nisan sonu ehliyeti de alıp kullanmaya başlayacağım.

DKN
08 Mart 2015, 22:11
doğru tercih yapmışın aferin dostum. konuyu geç gördüm 125 zn den sonra fiddle falan demişin yorumları okumasam yapıyodum şimdi yorumu :)

bilalefe
25 Mayıs 2015, 10:44
..... MOTORUN ÜSTÜN ÖZELLIKLERI .....
Aslen Taiwan malı olup P.G.O markadır, Türkiye satışını Kanuni yapıyor.
11 hp , yağ soğutmalı, son derece titreşimsiz seri ve rahat bi scooter.
7 litre kadar deposu var, ortalama 100/km de 2.5 litre kadar yakıyor.
Yağ lambası, dijital saat, devir saati ve benzin göstergesi mevcut.
Sele altında aydınlatmasıda var. Kontaktan açılır sele ve depo kapağı

Teknik Bilgiler (Kanuni / 2007 / Bobcat 150)
Motor
Tek silindir, 4 zamanlı, yağ soğutmalı
Moto Hacmi (cc)
150,1 CC
Sıkıştırma Oranı
9,4:1
Yakıt Sistemi
-
Silindir Çapı x Hareket Mesafesi (stroke)
57,5x57,8 mm.
Maksimum Güç (Beygir - devir/dakika)
12,28-7750 (7750 devirde 12,28 beygir güç üretir.)
Maksimum Tork (NM - devir/dakika)
11,4-6000 (6000 devirde 11,4 NM tork üretir.)
Ateşleme
CDI
Çalıştırma
Elektrikli ve marş pedallı
Şanzıman / Güç Aktarımı
Otomatik vites /
Boyutlar UxGxY (mm)
1855x730x1170
Tekerlek arası mesafe (mm)
-
Sele Yüksekliği (mm)
-