PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisan Bisan Senatör

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]

korsanxxx
08 Ekim 2010, 14:46
km göstergesini söküyorsun içinde inçe bir yay var o iprenın devamlı dönmesını önlüyor. hızını yavaşlatıp ipreyi hızda sabit tutuyor. o yayı cok az bişi gerdirirsen km göstergesi az okuyacak . ama 10 hızda 1 mm gerdirmen gerek gibi kesin bir ifade kullanamıyacagım. ama sırf km saatı tarmiri yapan ustalar var onlardan birine gidersen sana milimetrık olarak ayarlar.
kendin yapmaya çalışırsan bir kaç sefer söküp taktıktan sonra kaliprasyonu tutturursun.

çok işime yarayacak kendim denerim olmazsa dediğin gibi ayarlattırırım.
birde bu senatörlerin farını değiştirmenin kolay bir yolu varmıdır ön granaj setini bir ampül için komple sökmek istemiyorumda:cat:

yamyamaha
08 Ekim 2010, 17:58
malesef ampul için kolay yol yok. kaliteli bir far alırsa sık deyiştirmek zorunda kalmazsın. onlarında uzun kısa uçları ters bir kereliyine yerlerını deyiştirirsen başka zaman cok ugraştırmaz.

logaritma
15 Ekim 2010, 04:36
bende bir ara bir motor alıyım dedim ayağımı yerden kessin zat mat alıcağıma senatör alıyım dedim senatöre niyetlendim işin komik yanı istanbulda senatör yok hepsi ege akdeniz ankara civarı :) şu motorun kasası yeter zaten..

yamyamaha
15 Ekim 2010, 12:56
evet bende kasasına vurulmuştum zaten. yamaha majestıkle aynı kasa ya gönlümü çalmıştı kerata. :)

latif özkan
30 Ekim 2010, 00:18
bende 2 yıldır bisan senatör var park lambasını mavi yaptırdım onde yanlarınada mavi 3 led lamba taktırdım ön camına 2 tane kanat yatırdım 10 numara oldu bakan donup bır daha bakıyor ben motorumdan çok memnunum 11.500 km deyım suanda

yamyamaha
03 Kasım 2010, 00:57
latif allah kaza bela vermesın aman birde nazar boncugu tak. nazara gelırsın benım mtorlarım hep nazara geliyordu. biri şöle bir baksın olmadık yerde olmadık arıza verıyorsu. :)

korsanxxx
04 Kasım 2010, 08:48
bende 2 yıldır bisan senatör var park lambasını mavi yaptırdım onde yanlarınada mavi 3 led lamba taktırdım ön camına 2 tane kanat yatırdım 10 numara oldu bakan donup bır daha bakıyor ben motorumdan çok memnunum 11.500 km deyım suanda

fikir olması açısından acaba fotosunu koyabilirmisin:silent::cat:

evet arkadaşlar senatörümle 1560kmyi devirdik bugün itibariyle zamanım olursa yarın olmazsa salı günü bakım varsa arzıa onarım yağ değişimi buji değişimi gibi işlemlerini yapıcam hazır o kadar sökmüşken kaliteli bir far takmayıda planlıyorum.
birde kısmetse yakın zamanda led stop ve sinyal çalışması yapacağım kafamda tasarımı bitirdim kağıt üzerinde çizimlerinide yaptım şimdi uygun zamanda uygulaması kaldı işlem bitince resimleri atarım.

şunuda belirtmeliyimki senatör aldığıma çok memnunum zira herkes yolda saygı gösteriyor kalıbına en azından yanımdan geçenler bisan yazısını görene kadar bakıyorlar ve bana göre zattan daha iyi.
tek sorunu km saati fazla gösteriyor 50 ile giderken 60 60la giderden 70-80 arası 80le giderken 100 100le giderken 120 110la giderken 130-135kmyi gösteriyor işin garip tarafı ise km sayaçlarının doğru çalışıyor olması saat olayını çözdümmü işlem tamamdır

logaritma
04 Kasım 2010, 13:51
fikir olması açısından acaba fotosunu koyabilirmisin:silent::cat:

evet arkadaşlar senatörümle 1560kmyi devirdik bugün itibariyle zamanım olursa yarın olmazsa salı günü bakım varsa arzıa onarım yağ değişimi buji değişimi gibi işlemlerini yapıcam hazır o kadar sökmüşken kaliteli bir far takmayıda planlıyorum.
birde kısmetse yakın zamanda led stop ve sinyal çalışması yapacağım kafamda tasarımı bitirdim kağıt üzerinde çizimlerinide yaptım şimdi uygun zamanda uygulaması kaldı işlem bitince resimleri atarım.

şunuda belirtmeliyimki senatör aldığıma çok memnunum zira herkes yolda saygı gösteriyor kalıbına en azından yanımdan geçenler bisan yazısını görene kadar bakıyorlar ve bana göre zattan daha iyi.
tek sorunu km saati fazla gösteriyor 50 ile giderken 60 60la giderden 70-80 arası 80le giderken 100 100le giderken 120 110la giderken 130-135kmyi gösteriyor işin garip tarafı ise km sayaçlarının doğru çalışıyor olması saat olayını çözdümmü işlem tamamdır

bence bisan stickerlarını armalarını sök orjinal yamaha majesty armasını tak motor özüne dönsün neticede gerçekde o bir majesty çakma değil yani..

zamanında bir tane ankarada vardı senatör bende silverwing vardı o zamanlar arkadaşa alıcakdık senatörü fiyatta anlaşamamışdık çok istiyordu çocuk
ama çokda uğraşmışdı motorla

selenin yüzünü değiştirmişdi farlarını xenon yapmışdı bagaja çakmak çıkışı yaptırmışdı michellin lastikleri takmışdı yuasa akü arka stopu ledli yaptırmışdı kornasına kadar stebel değiştirmişdi çocuk motora donanım olarak epey bir şeyler yapmışdı çok temiz sade duruyordu o zamanlar 2500tl istemişdi bize çok fazla gelmişdi motor çok iyiydi ama..

yamyamaha
05 Kasım 2010, 01:19
cakmak girişi şart benımkinin ön torbidosunda vardı. araç şarj cıhazı sayesınde hiz telefonsuz kalmadım. ayrıca seyyar lamba içinde cok kullanışlı oluyor .

korsanxxx
10 Kasım 2010, 01:46
kesinlikle sökeceğim yamaha arması yakılacak ve yanında majesty yazacak:) gerçi majestyden birazcık kısa ve yüksek ama yinede o majestyi.

yapacaklarım arasında alt ve arka bagaja ışıklandırmada var.

birde elimde fazladan bir akü var acaba onuda diğer aküye paralel bağlarsam şarjda problem yaşanırmı

yamyamaha
11 Kasım 2010, 21:38
kesinlikle sökeceğim yamaha arması yakılacak ve yanında majesty yazacak:) gerçi majestyden birazcık kısa ve yüksek ama yinede o majestyi.

yapacaklarım arasında alt ve arka bagaja ışıklandırmada var.

birde elimde fazladan bir akü var acaba onuda diğer aküye paralel bağlarsam şarjda problem yaşanırmı

konjoktor sağlamsa yani aküye sürekli 12 voltun ustunde elektirik yollarsa sajda problem olmaz şarjda problem olması için motorun ürettiği bütün elektiriyi tüketmen lazım böylece akü dolmaz o zaman proplem yaşarsın.

korsanxxx
12 Kasım 2010, 11:16
konjoktor sağlamsa yani aküye sürekli 12 voltun ustunde elektirik yollarsa sajda problem olmaz şarjda problem olması için motorun ürettiği bütün elektiriyi tüketmen lazım böylece akü dolmaz o zaman proplem yaşarsın.

o zaman öncelikle ölçmem gerekiyor.

bu arada içinden kayış kötü çıkar denilmişti bende değiştireyim diye hataya düştüm çıkan kayış herkesin övdüğü bando kayış çıktı boşu boşuna contayı parçaladık:D inat ettim değiştim keşke değişmeseydim diğer kayış yolda nasıl olmuşssa ters dönmüş zar zor eve geldim gece 2 saat motorla uğraştım bandoyu tekrar taktım ama contadan olduk :)

yamyamaha
12 Kasım 2010, 20:16
benim motoru kardeşime sattım hala ustubdeki kayışı kullanıyor. motorum 2006 model di 4 yıldır kayıştan şikayet olmadı hiç.

logaritma
13 Kasım 2010, 00:10
benim motoru kardeşime sattım hala ustubdeki kayışı kullanıyor. motorum 2006 model di 4 yıldır kayıştan şikayet olmadı hiç.

ahh ahh şunu zatçılar asyacılar kanuni ciler falan okusaya :) adamlar 6 ayda bir motorun yarısını değiştiriyorlar..

korsanxxx
13 Kasım 2010, 00:30

Ya zaten bende eşeklik elim rahat durmuyorki yaramaz çocuk gibi illa oynayacam bi yerde okudum herhalde aklımda kalmış kayışı kötü diye salaklığa geldi hata yaptık hiç bujisi ngk iridyum buji piposu ngk alimunyum başlıklı olan bir motorun kayışı dandik olurmu :) hele aküsünün şuanki değeri 190tl lik yuasa akü.
bu senatörün tek eksiği km saati 70le giderken 90 göstermesiydi onuda açıp hallettim şimdi tam gösteriyor son süratinide öğrenmiş oldum tam olarak 130km/h ulaşıyor hafif eğimde.
dümdüz yolda 110 yapıyor ama ideal sakin şekilde gitmek ve uzun yol için ise 80-90 arası en ideal hızıdır.
kısmetse yakın zamanda uzun yol testi yapıcam heyecanlıyım şimdiden kendileriyle bursaya gidip ertesi gün geri geleceğim bakalım neler olacak neler görecğeim yada keyifli bir yolculuk yapıp evime döneceğim.
yolculuk gece olacağından şişme problemi olacağını sanmıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 ----------

ahh ahh şunu zatçılar asyacılar kanuni ciler falan okusaya :) adamlar 6 ayda bir motorun yarısını değiştiriyorlar..

valla kardeşim dediğine katılıyorum senatörün kesinlikle farkı var asaletli motor trafikte saygı görüyor bakan bir daha bakıyor artı çok konforlu ve titreşim yok sıfır hele mctden sonra eksi 10 felan :D hehehe.
tek eksisi amortisörleri yok aslında varda çok sert ufacık çıkıntıyı hissettiriyor.
ben mctyi kış yüüznden sattım az kaldı zat alacaktım son anda sıfır senatör buldum ve hemen atladım aldım bir dahada satmayı planlamıyorum bunun üzerine bir tanede vitesli alıcam kısmetse yine mondial olacabilir rapido 400 veya kanuni tiger 250 yada yine choper keeway super shadow 250 bisan roadstar gibi bişeyler alıcam sıfır km tertemiz yazın vitesli kışın scooter takılacam :)

logaritma
13 Kasım 2010, 18:28
Ya zaten bende eşeklik elim rahat durmuyorki yaramaz çocuk gibi illa oynayacam bi yerde okudum herhalde aklımda kalmış kayışı kötü diye salaklığa geldi hata yaptık hiç bujisi ngk iridyum buji piposu ngk alimunyum başlıklı olan bir motorun kayışı dandik olurmu :) hele aküsünün şuanki değeri 190tl lik yuasa akü.
bu senatörün tek eksiği km saati 70le giderken 90 göstermesiydi onuda açıp hallettim şimdi tam gösteriyor son süratinide öğrenmiş oldum tam olarak 130km/h ulaşıyor hafif eğimde.
dümdüz yolda 110 yapıyor ama ideal sakin şekilde gitmek ve uzun yol için ise 80-90 arası en ideal hızıdır.
kısmetse yakın zamanda uzun yol testi yapıcam heyecanlıyım şimdiden kendileriyle bursaya gidip ertesi gün geri geleceğim bakalım neler olacak neler görecğeim yada keyifli bir yolculuk yapıp evime döneceğim.
yolculuk gece olacağından şişme problemi olacağını sanmıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 ----------

valla kardeşim dediğine katılıyorum senatörün kesinlikle farkı var asaletli motor trafikte saygı görüyor bakan bir daha bakıyor artı çok konforlu ve titreşim yok sıfır hele mctden sonra eksi 10 felan :D hehehe.
tek eksisi amortisörleri yok aslında varda çok sert ufacık çıkıntıyı hissettiriyor.
ben mctyi kış yüüznden sattım az kaldı zat alacaktım son anda sıfır senatör buldum ve hemen atladım aldım bir dahada satmayı planlamıyorum bunun üzerine bir tanede vitesli alıcam kısmetse yine mondial olacabilir rapido 400 veya kanuni tiger 250 yada yine choper keeway super shadow 250 bisan roadstar gibi bişeyler alıcam sıfır km tertemiz yazın vitesli kışın scooter takılacam :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bisan-senator-150-satlik-83000-km-de-2007-model-bisan-senator-31886588/detay

valla hocam şaka gibi bakarmısın adam 83 bin km yapmış varmı bu kadar yapan çin malı scooter

korsanxxx
13 Kasım 2010, 23:33
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bisan-senator-150-satlik-83000-km-de-2007-model-bisan-senator-31886588/detay

valla hocam şaka gibi bakarmısın adam 83 bin km yapmış varmı bu kadar yapan çin malı scooter

valla bende hsun marka 150 t2 çinli scooter vardı 26.000kmde almıştım 14.000km ben yaptım 40.000km de sattım değişeni ise karbüratör arka lastik gösterge paneli:) arkadaşım kırdığı için oda birde ön kafa contası değişmişti. Bana göre o motor senatörden daha kalitesiz eğer iyi bakılırsa senatör 50.000km rahat yapacaktır kasası gerçekten sağlam tek eskiği eklem yerlerindeki tırnaklar çok zayıf motoruda cidden çok kaliteli aktarma organları felan gayet iyi tek eksiği 9.5 beygir olması.

bugün motorla ankara elmadağ arası yaptım toplam 64 km yol hiç kontak kapanmadı.
elmadağdan ankaraya 23dk geldim yol 32km km gayet iyiydi yolculuk.
anladığım kadarıyla 7500-8000 devirlere geldiğinde kesiciuye giriyor o bir yerde kötü diğer yandan iyi motoru koruduğu için iyi.

bu kısa saılan güzergah senatöre olumlu not vermemi sağladı özellikle aero dinamiği çok iiy olduğundan rüzgardan etkilenmiyorsunuz nede olsa yarısı bir japon :) titreşim sıfır kesinlikle hiçbir devirde hissetmedim tahminime göre 70-80 km hızla 1.30 saat çok rahat gidilir 90la 1 saat gidersiniz düz yolda maksimum hızı 110km ibre sizi yanıltmasın o bakımdan sürekli 110la gitmeye çalışmayın motor şişer.

ayrıca bazılarının km saati hızlı gösteriyor kesinlikle test edin bende öyleydi 90 gösterirken 70le gittiğimi gördüm sonra söktüm ayarladım şimdi 5km fazla gösteriyor.

logaritma
14 Kasım 2010, 01:02
peki gerçek son hızı nedir gerçekden beygiride düşükmüş o kasaya iyi bir 250 cc yakışır 20 beygirlik bir şey çok güzel doyurur o kasayı

korsanxxx
14 Kasım 2010, 01:48
peki gerçek son hızı nedir gerçekden beygiride düşükmüş o kasaya iyi bir 250 cc yakışır 20 beygirlik bir şey çok güzel doyurur o kasayı

düz yolda 110km/s maksimum hızı eğer ibre 130u gösteriyorsa o zaman bilinki 110la gidiyorsunuz tabi bunu başka bir araçla ölçün öyle.

logaritma
14 Kasım 2010, 16:37
gene iyi aslında uzun yılda stabil bir 120 km gibi son hızı olsa şişmeden çok iyi daha ne olsun..

korsanxxx
14 Kasım 2010, 22:42
gene iyi aslında uzun yılda stabil bir 120 km gibi son hızı olsa şişmeden çok iyi daha ne olsun..

stabil 120 değil maalesef ulaştığı maksimum hız 1-2 dk felan sürer oda stabil 1 saatlik hızı 75 km.
zaten fabrika verilerinde maks. hızı 85 görünüyor ama motor 110 yapıyor tabi

yamyamaha
14 Kasım 2010, 23:03
oh oh muhapbet artmış. uzun yola gönül rahatlığı ile cıkın.
ama belli aralıklarla durup arka teker göbeyi. eksoz. sağı solu plastık aksama bir göz atın.
hanım ben cocuk cok gezdik 100 -200 değil cok daha fazla km yaptım. şişme nedir bilmez keratalar lugatında yok.

korsanxxx
15 Kasım 2010, 23:08
oh oh muhapbet artmış. uzun yola gönül rahatlığı ile cıkın.
ama belli aralıklarla durup arka teker göbeyi. eksoz. sağı solu plastık aksama bir göz atın.
hanım ben cocuk cok gezdik 100 -200 değil cok daha fazla km yaptım. şişme nedir bilmez keratalar lugatında yok.

yok zaten motor cidden kaliteli her parçası söktüm tek tek baktım kesinlikle sorunsuzdur ama hızı düşük sadece.
diğer vidaları anladım ama neden arka göbeği kontrol edeceğimi anlamadım :)

kısmetse inegöle gideceğim 320km tam olarak yol 250si eskişehire kadar her 100kmde mola vericem toplam 3 mola olacak 1. polatlı yada sivrihisarda 30dk 2. eskişehirde 1 saat 3. bozhöyükte 30 dk toplamda 2 saat mola vereceğim ortalama 80le gideceğim diye hesaplıyorum buda 5 saat yol tutacak+2 saat mola toplam 7 saatte kasmadan yormadan inegöle varmış olacağım
kısmetse tabi heheheh

yamyamaha
16 Kasım 2010, 15:42
yok zaten motor cidden kaliteli her parçası söktüm tek tek baktım kesinlikle sorunsuzdur ama hızı düşük sadece.
diğer vidaları anladım ama neden arka göbeği kontrol edeceğimi anlamadım :)

kısmetse inegöle gideceğim 320km tam olarak yol 250si eskişehire kadar her 100kmde mola vericem toplam 3 mola olacak 1. polatlı yada sivrihisarda 30dk 2. eskişehirde 1 saat 3. bozhöyükte 30 dk toplamda 2 saat mola vereceğim ortalama 80le gideceğim diye hesaplıyorum buda 5 saat yol tutacak+2 saat mola toplam 7 saatte kasmadan yormadan inegöle varmış olacağım
kısmetse tabi heheheh

her senatorde olacak deyiğ ama benım arka göbekte tekeri tutan buyuk somun gevşemişti bikeresınde o aklıma geldi ondan onuda yazdım. sonuçda cin menşeli fazla vidaya bakmak göz cıkarmaz :)
sana hayırlı yolculuklar bu arada arada ön maşanın çatallarınada göz at gerçi sen hep asfaltta kullanacaksın ama dediğim gibi fazla göz atmak iyidir. :)

korsanxxx
20 Kasım 2010, 23:26
her senatorde olacak deyiğ ama benım arka göbekte tekeri tutan buyuk somun gevşemişti bikeresınde o aklıma geldi ondan onuda yazdım. sonuçda cin menşeli fazla vidaya bakmak göz cıkarmaz :)
sana hayırlı yolculuklar bu arada arada ön maşanın çatallarınada göz at gerçi sen hep asfaltta kullanacaksın ama dediğim gibi fazla göz atmak iyidir. :)

gerçekten bu motorun konforunun üzerine yok canavar gibi gidiyor 70le gittiğim zamanlar çok düşük devirde sessiz sakin gidiyor 120kmde baya bağırıyor gitmeeee gitmeeee diye:queen: ortalama hızım 85km idi çok keyifliydi keşke 250cc olsa diyor insan.

tek problemimiz var amortisörleri çook çooook sert tak tuk gdiyorum uygun halen bulamadım çok uzun takmışlar buna nedense kısaltsam o zamanda yere yakın olacak heryere altını vuracak :pale:

o vida olayını çok kontrol ediyorum titreşimden dolayı özellikle üst üste yüksek devirde kullanınca

yamyamaha
21 Kasım 2010, 00:10
gerçekten bu motorun konforunun üzerine yok canavar gibi gidiyor 70le gittiğim zamanlar çok düşük devirde sessiz sakin gidiyor 120kmde baya bağırıyor gitmeeee gitmeeee diye:queen: ortalama hızım 85km idi çok keyifliydi keşke 250cc olsa diyor insan.

tek problemimiz var amortisörleri çook çooook sert tak tuk gdiyorum uygun halen bulamadım çok uzun takmışlar buna nedense kısaltsam o zamanda yere yakın olacak heryere altını vuracak :pale:

o vida olayını çok kontrol ediyorum titreşimden dolayı özellikle üst üste yüksek devirde kullanınca

amatisor için rus planet 5 izh lerın arka amatisorleri büyüktür denk gelirmi bir bak denk gelirse hidrolik oldugundan yağ miktarını ayarlayaraktan sertliyini ayarlaya bilirsin.

korsanxxx
07 Aralık 2010, 18:45
ayın 14ü gece saat 4te bursa yolculuğuma başlayacağım inşallah yağmur kar vs yağmaz hesaplarımda sapma olmazsa sabah 9da inegöle girmiş olacağım
gece yolculuğu olacağından en fazla tabelaların fotolarını çekebileceğim ama inegölden bol bol fotolar çekeceğim ve buraya koyarım.

benden başka senatör kullanıcısının olmaması çok kötü bir durum olsada yapcak bişey yok:D

yamyamaha
07 Aralık 2010, 23:40
ayın 14ü gece saat 4te bursa yolculuğuma başlayacağım inşallah yağmur kar vs yağmaz hesaplarımda sapma olmazsa sabah 9da inegöle girmiş olacağım
gece yolculuğu olacağından en fazla tabelaların fotolarını çekebileceğim ama inegölden bol bol fotolar çekeceğim ve buraya koyarım.

benden başka senatör kullanıcısının olmaması çok kötü bir durum olsada yapcak bişey yok:D

sık sık gece yolculuğu yapan biri olarak aman dikkat et.
yanına fazladan arka stop lambasının ampulünü al. hatta iki tane yedek al. sağ yada sol sinyal lambasına bir anahtarla köprü yap. gerektiğinde dörtlü flaşör şeklinde yansın. yoğun karanlıkta araçlar seni görsün. acık renk giyin. ne girsen giy yanına Balıkçı yağmurluğu takımı al. hem su hem rüzgar geçirmiyor. üşürsen çek benzınlıye cay iç. ( benden olsun :) )

korsanxxx
16 Aralık 2010, 00:26
ahh dostlar ahh malesef kar yağdı ve ben gidemedim en az 10 gün daha ankaradayım insanların ödevlerini yapıyorum daha sonra kaçıcam ankaradan :)
dörtlü flaşör cidden şart ama nasıl yapabilirim bilmiyorum forumda vardı birisi yapmış zamanım olsun bende yapıcam gerçekten çok büyük ihtiyaç ve senatörde olmaması çok saçma benim kıytırık ilk scooterımda bile vardı bunda yok.

yamyamaha dostum tavsiyeler için teşekkürler:) inan sele bagajımın altı herşeyin yedeği dolu :) motor yolda kalsa komple söküp yapıp tekrar takabileceğim şeyler var:)
listemi sayayım hemen

1. ilk yardım çantası ( zorunlu değil ama bence olmalı)
2. anahtar seti
3. alyan seti
4. fener
5. motor yağı
6. kayış
7. şarjlı tornavida
8. yedek jel akü
9. orjinal far
10. tırnaklı far ve soketi
11. yağmurluk
12. yedek eldiven
13. silme temizleme kurulama bbezleri
14. buji

her zaman sağlamcıyımdır bunun nedeni ise birkez motorum düzcede bozuldu ve orada kaldığım için sırf anahtar setim olmadığı için motoru çekiciyle tamirhaneye çekmiştik rezaletti

yamyamaha
16 Aralık 2010, 14:31
ahh dostlar ahh malesef kar yağdı ve ben gidemedim en az 10 gün daha ankaradayım insanların ödevlerini yapıyorum daha sonra kaçıcam ankaradan :)
dörtlü flaşör cidden şart ama nasıl yapabilirim bilmiyorum forumda vardı birisi yapmış zamanım olsun bende yapıcam gerçekten çok büyük ihtiyaç ve senatörde olmaması çok saçma benim kıytırık ilk scooterımda bile vardı bunda yok.

yamyamaha dostum tavsiyeler için teşekkürler:) inan sele bagajımın altı herşeyin yedeği dolu :) motor yolda kalsa komple söküp yapıp tekrar takabileceğim şeyler var:)
listemi sayayım hemen

1. ilk yardım çantası ( zorunlu değil ama bence olmalı)
2. anahtar seti
3. alyan seti
4. fener
5. motor yağı
6. kayış
7. şarjlı tornavida
8. yedek jel akü
9. orjinal far
10. tırnaklı far ve soketi
11. yağmurluk
12. yedek eldiven
13. silme temizleme kurulama bbezleri
14. buji

her zaman sağlamcıyımdır bunun nedeni ise birkez motorum düzcede bozuldu ve orada kaldığım için sırf anahtar setim olmadığı için motoru çekiciyle tamirhaneye çekmiştik rezaletti

sağlamcı olmak şart bunlara birde küçük bir halat ekle. karda işe yarıyor.
karabel rampasında kar yağışı yüzünden birkeresınde jandarma yolu kesmişti nöbete yetışmek için mutlaka geçmem lazım.
jandarma salmıyor cıkamazsın birde seni kurtaracaz diye oraya adam mı yollayalım dur burada diyor. :)
yanımdaki halatı tekere doladım kar zıncırı misali. baktı motor karda olsa gidiyor. ölelikle saldı benide nöbete yetıştım.

korsanxxx
14 Nisan 2011, 22:24
Sevgili senatörüm çalınmıştı 2 ay evvel ve geçen salı bulundu tekrardan.
bu bölge her ne kadar sessiz sakinde olsa 2 ay ortadan kayıp bir motor zat olsaydı kesinlikle kaporta namına bişey kalmazdı. senatör çok kaliteli cidden türkiyede nasıl tutmadı anlamadım kaportasında hafif çizikler önde vuruktan dolayı kırık dışında hiçbirşey yok maşallahı var.

şimdi o hasarları yapıcam önerisi olan arkadaşların yardımlarını beklemekteyim :))

yamyamaha
14 Nisan 2011, 23:11
biraz poyaster ve fiberle iç taraftan harikalar oluşturursun.

~~NEO~~
14 Nisan 2011, 23:37
Sevgili senatörüm çalınmıştı 2 ay evvel ve geçen salı bulundu tekrardan.
bu bölge her ne kadar sessiz sakinde olsa 2 ay ortadan kayıp bir motor zat olsaydı kesinlikle kaporta namına bişey kalmazdı. senatör çok kaliteli cidden türkiyede nasıl tutmadı anlamadım kaportasında hafif çizikler önde vuruktan dolayı kırık dışında hiçbirşey yok maşallahı var.

şimdi o hasarları yapıcam önerisi olan arkadaşların yardımlarını beklemekteyim :))

Kardeşim çok geçmiş olsun. Yapanda inşallah tez zamanda cezasını bulur...

Konuyla alakası yok belki ama bi kaç sorum olacak. Bu motordan memnun musun ? Parça derdi filan var mı ? Ben 250 CC Regal Raptorumu yeni sattım ve şimdilik maddi durumdan dolayı bi scooterla idare etmek istiyorum. Çok boş vakti olan biri değilim. Sürekli arıza yaratan motorlardansa beni çok yorar e bunu da kimse istemez. Yeni çıkan kılıksız motorlardan almaktansa böyle bi motor alsam beni üzer mi ?

korsanxxx
16 Nisan 2011, 02:43
Kardeşim çok geçmiş olsun. Yapanda inşallah tez zamanda cezasını bulur...

Konuyla alakası yok belki ama bi kaç sorum olacak. Bu motordan memnun musun ? Parça derdi filan var mı ? Ben 250 CC Regal Raptorumu yeni sattım ve şimdilik maddi durumdan dolayı bi scooterla idare etmek istiyorum. Çok boş vakti olan biri değilim. Sürekli arıza yaratan motorlardansa beni çok yorar e bunu da kimse istemez. Yeni çıkan kılıksız motorlardan almaktansa böyle bi motor alsam beni üzer mi ?

sağol kardeşim umarım bulunurlar.

valla piyasadaki çinli scooter serisinin içerisinde hem motor aksamı olsun hem granaj aksamı olsun en sağlamıdır diyebilirim. Eğer çalınan senatör değil zat t1 yada diğer başka bir scooter olsaydı granaj namına bişey kalmazdı.
çalan kişi önden bir yere bindirmiş ve çok küçük bir kırık var hafif çizikler o kadar tertemiz duruyor motor.
aynı şekilde rodajı düzgün bir senatör yakalarsan 120km maks hızı görür 75-85 arası stabili rahat yapar ve motorda soğuma hızı çok iyi ben çalınana kadar 4500km yol yaptım hiçbir arıza vermedi 250km daha kullanılmış şuan 4700de ve halen canavar gibi çarşambadan beridir sürmekteyim ve maşallahı var.

şuan ankaradaki ilanlarda gölbaşında var 1400e acil satıyor 2000e tiryakioğullarında var 1750ye verir bize bugün öyle dedi en azından siyah bende satışa koyucam zira motor bulundu ama hasarı onarmak için borca girdik:)) kaporta işlemlerinden sonra 1300e felan yazıcam satılırsa satılmazsa kullanmaya devam.
onun dışında çorumda bir arkadaş 2000e veriyordu en son.

tiryakioğullarındaki çok güzel söyleyim adam bisan bayi zaten özellikle oğlu için toplamış motoru özel bir egzos var üzerinde 10.170km de şuanda tavsiye ederim.

bu motorun tek sıkıntısı kaporta kısmı yok bulunan parçasıda çok pahalı neredeyse bir japon kadar pahalı hemde

logaritma
16 Nisan 2011, 08:44
bu motorlar sadece kasası için bile alınır efsane majesty kasası.. şimdi bile çinliler içinde bu tip az kasa var. bu bir gerçek maxi kasa uzun şase benim bildiğim bir zat var kasa kalitesi olarak parça kalitesi olarak senatörün yanına bile yaklaşamaz birde klasik asyat100 çakmaları var onlarda her marka getirtiyor o kasayı bir albenisi farklılığı yok..

senatörün güzel yanı az var farklı bir tasarımı var dikkat çekiyor neticede özünde yamaha yamahanın zamanında tasarımcıları tasarlamış.

imkan olsa bu kasanın orjinal 250 yada 400 lüğünü alıcaksın çok güzel olur kasanın hakkını verir..

~~NEO~~
16 Nisan 2011, 23:33
sağol kardeşim umarım bulunurlar.

valla piyasadaki çinli scooter serisinin içerisinde hem motor aksamı olsun hem granaj aksamı olsun en sağlamıdır diyebilirim. Eğer çalınan senatör değil zat t1 yada diğer başka bir scooter olsaydı granaj namına bişey kalmazdı.
çalan kişi önden bir yere bindirmiş ve çok küçük bir kırık var hafif çizikler o kadar tertemiz duruyor motor.
aynı şekilde rodajı düzgün bir senatör yakalarsan 120km maks hızı görür 75-85 arası stabili rahat yapar ve motorda soğuma hızı çok iyi ben çalınana kadar 4500km yol yaptım hiçbir arıza vermedi 250km daha kullanılmış şuan 4700de ve halen canavar gibi çarşambadan beridir sürmekteyim ve maşallahı var.

şuan ankaradaki ilanlarda gölbaşında var 1400e acil satıyor 2000e tiryakioğullarında var 1750ye verir bize bugün öyle dedi en azından siyah bende satışa koyucam zira motor bulundu ama hasarı onarmak için borca girdik:)) kaporta işlemlerinden sonra 1300e felan yazıcam satılırsa satılmazsa kullanmaya devam.
onun dışında çorumda bir arkadaş 2000e veriyordu en son.

tiryakioğullarındaki çok güzel söyleyim adam bisan bayi zaten özellikle oğlu için toplamış motoru özel bir egzos var üzerinde 10.170km de şuanda tavsiye ederim.

bu motorun tek sıkıntısı kaporta kısmı yok bulunan parçasıda çok pahalı neredeyse bir japon kadar pahalı hemde

Bilgiler için sağol... Dün Gölbaşı'na gittim, bahsettiğin motora baktım... Düzgün gibiydi kısa bi tur da attım... Bende önceden mondial 151 RS vardı tabii o küçük, ona alışmışım Senatör biraz yavaş hızlanıyor gibi geldi... O da kilosundan olsa gerek... Beğendim dedim sahibine, ustama göstereyim okey verirse alayım dedim, sahibi ehliyetim yok merkeze inemem dedi... Ustayı getir dedi ama usta Gimat'tan Gölbaşı'na gitmez mesafe çok uzak... Bende emin olamadığım için almadım henüz... Benden sonra bi müşterisi daha gelecekmiş motorun... Eğer o almadıysa hala duruyor olabilir... Ama ben karar veremedim...

korsanxxx
18 Nisan 2011, 01:57
Bilgiler için sağol... Dün Gölbaşı'na gittim, bahsettiğin motora baktım... Düzgün gibiydi kısa bi tur da attım... Bende önceden mondial 151 RS vardı tabii o küçük, ona alışmışım Senatör biraz yavaş hızlanıyor gibi geldi... O da kilosundan olsa gerek... Beğendim dedim sahibine, ustama göstereyim okey verirse alayım dedim, sahibi ehliyetim yok merkeze inemem dedi... Ustayı getir dedi ama usta Gimat'tan Gölbaşı'na gitmez mesafe çok uzak... Bende emin olamadığım için almadım henüz... Benden sonra bi müşterisi daha gelecekmiş motorun... Eğer o almadıysa hala duruyor olabilir... Ama ben karar veremedim...

rodajını iyi yapmamış olma ihtimali var. yoksa kalkışı tatminkar derecede iyi özellikle 150lik bir scooter için hele o cüsseye göre çok çok iyi.
yinede rs ile kıyaslanmaz kilo farkı bariz belli.
uzaması çok iyidir onu söyleyebilirim yalnız en azından benim motorum öyle rodajını sağlam yaptım kaliteli yap koydum canavar gibi maşallah eskişehir istanbul yolu felan hep sol şeritten giderim:cat::queen:
başka motorlarıda git dene asya 19a 150t tek renk vardır kırmızı aynı şekilde asya 150 t mondial 150 zat bunları dene böyle büyük kasa istiyorsan.
yok scooter olsun 150 olsun dersen kanuni hussar, mondial rf 150 bu ikisi çok hafif olduklarından çok seridirler ama uzamaları ve konforları düşüktür.

omarfaruk
25 Nisan 2011, 21:24
Merhabalar.Foruma yeni katıldım sormak istediğim 1 2 sorum var siz tecrübeli kişilere :)
motorum bisan lifan senator 150 marş motoru ne olabilir ve bunu nasıl değiştirebilirim servis 80 lira istiyor bende kazık olduğunu düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum :)

logaritma
25 Nisan 2011, 22:12
sanırım pek çok çin malının marş motoru uyar motorları aynıdır çinlilerin çoğunun parçalarıda uyuyor o yüzden birbirlerine

korsanxxx
09 Mayıs 2011, 02:40
Merhabalar.Foruma yeni katıldım sormak istediğim 1 2 sorum var siz tecrübeli kişilere :)
motorum bisan lifan senator 150 marş motoru ne olabilir ve bunu nasıl değiştirebilirim servis 80 lira istiyor bende kazık olduğunu düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum :)

marş motoru çalışmıyormu? yoksa sen keyfi olarak mı değişeceksin.

her iki durumda değişiklik olacak sanırım. Orjinali bulursan tavsiyemdir orjinal al zira lifan bütün çinli motorların içerisinde en köklüsüdür ve üzerindeki bütün malzemeler çok kalitelidir.
marş motoru motorun sol tarafındadır sol granajı sökmen gerekecek söktüğünde gözüne çarpar 3 yada 4 altıgen vida tutuyor onları sökmen gerekir sonra elektirk bağlantısını çıkart yalnız çıkartırken dişli bağlantısını hesaba kat biraz sıkıntılı işlemdir dikkatli olursan 15dk almaz.

_pLay_06
09 Mayıs 2011, 02:50
marş motoru çalışmıyormu? yoksa sen keyfi olarak mı değişeceksin.

her iki durumda değişiklik olacak sanırım. Orjinali bulursan tavsiyemdir orjinal al zira lifan bütün çinli motorların içerisinde en köklüsüdür ve üzerindeki bütün malzemeler çok kalitelidir.
marş motoru motorun sol tarafındadır sol granajı sökmen gerekecek söktüğünde gözüne çarpar 3 yada 4 altıgen vida tutuyor onları sökmen gerekir sonra elektirk bağlantısını çıkart yalnız çıkartırken dişli bağlantısını hesaba kat biraz sıkıntılı işlemdir dikkatli olursan 15dk almaz.

mct yi sattın aramıza uğramaz oLdun :D sen bnim motorun son haLini gördün mü :D

korsanxxx
11 Mayıs 2011, 22:19
mct yi sattın aramıza uğramaz oLdun :D sen bnim motorun son haLini gördün mü :D

off hiç sorma erenim benim mct şuan aksarayda satılık heheeheh türkiyeyi geziyor mubarek her türlü satılıyor valla. Acayip özledim o motoru senatör de iyi ama 10 beygir meret birde km saati 15km hızlı gösteriyor 60tan sonra:queen:

koy fotoları görelim dimi amaa

_pLay_06
12 Mayıs 2011, 00:47
off hiç sorma erenim benim mct şuan aksarayda satılık heheeheh türkiyeyi geziyor mubarek her türlü satılıyor valla. Acayip özledim o motoru senatör de iyi ama 10 beygir meret birde km saati 15km hızlı gösteriyor 60tan sonra:queen:

koy fotoları görelim dimi amaa

ewet senın motorun aksarayda oldugunu bılıyorum =)) benım motorun yenı resmı ıcın mct sayfası 424 de resımlere ulasabılırsın =)

motokurt
21 Aralık 2011, 23:35
http://img823.imageshack.us/img823/6167/hikmet006.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/hikmet006.jpg/)

Uploaded with http://img850.imageshack.us/img850/6762/hikmet005.jpg (http:ImageShack.usBu emektardan çok memnunum 60000 km bulmuştur

---------- Post added at 23:35 ---------- Previous post was at 23:32 ----------

http://img685.imageshack.us/img685/2229/yenidosa034.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/685/yenidosa034.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

yamyamaha
22 Aralık 2011, 00:49
maşallah diri duruyor güzel bakmışsınız motorunuza.

burak1644
01 Nisan 2012, 22:11
merhaba arkadaşlar,
bende Bisan/Senatör almak istiyorum ama Bursa ilanlarında bu motordan yok. eğer Bursa veya Çevre illerinde satılık motor varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

saygılar.

yamyamaha
01 Nisan 2012, 22:15
kardeşim benden aldıgı motoru satmayı düşünüyor. çevrende bulamazsan bana özelden ulaş.

hostage
05 Kasım 2012, 22:42
merhaba
ben bisan senatör 150 kullanıyorum.çok memnunum sadece yedek parça mesela sinyal kırılıdı bulamiyorum.satan yada satan yer bilen varsa lütfen yardım??