Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun benzin deposuna yağ katılımı neden
kara3856
14 Aralık 2014, 21:30
arkadaşlar motosikletin benzin deposuna benzin aldıktan sonra bazı arkadaşlardan duyduğum kadarı ile 1 litre kadar yağ katıyorlarmış bunun zararı yada faydası nedir yağ neden konulur yağ motor ömrünü azaltmazmı yağ katılacaksa yağ numarası kaç olmalıdır
YasinG34
14 Aralık 2014, 21:36
2 zamanlı motorlara katılıyordu galiba ama emin değilim tam bilmiyorum.
shooter1
14 Aralık 2014, 21:42
2 zamanlı motosikletlere %2 oranında yağ katılıyor diye biliyorum, 2 zamanlı kullananlar daha iyi cevaplar verecektir
xterkan
14 Aralık 2014, 21:51
2 zamanlı motorlara yağ konulur yağ deposu olmayanlara, benzinli testere ,benzinli tırpan ve eski tip motorlara v.s yağlama benzin ile olur ,4 zamanlı motorlara gerek yok, onların yağ hazneleri ayrıdır, oraya eklersin pompa ile yağlar ,ha 4 zamanlı motora yağ koyarsan ne olur, karbüratörü veya enjeksiyonlu, dar geçişli boruları tıkayabilir, ayrıca bujileri karartır verimi düşürür
mtgemlik
14 Aralık 2014, 22:53
4 zamanlı motorlarada koyarlar(fazla kilometre yapmış motorlara) makinenin içindeki aksamları(piston, sekman v.s) temizlensin diye 10lt/bir kapak kaliteli yağ koyarlar. Bir keresinde bende koymuştum. 10 lt benzin alıp izerine yamahanın(yamalube) yağından koymuştum. Yalnız fazlası zarar.
shooter1
14 Aralık 2014, 23:26
4 zamanlı motorlarada koyarlar(fazla kilometre yapmış motorlara) makinenin içindeki aksamları(piston, sekman v.s) temizlensin diye 10lt/bir kapak kaliteli yağ koyarlar. Bir keresinde bende koymuştum. 10 lt benzin alıp izerine yamahanın(yamalube) yağından koymuştum. Yalnız fazlası zarar.
o konu hakkında şunu merak ediyorum yağ karbüratörü tıkarsa ne olacak
mtgemlik
14 Aralık 2014, 23:42
10lt benzine bir kapak yağ dedim tıkanma ihtimali çok düşük. Ama fazlası tıkar.
shooter1
15 Aralık 2014, 00:08
belli bir süreden sonra tıkar diye düşünüyorum sonuçta 4 zamanlının karbüratörü yağ için uygun değil
telike
15 Aralık 2014, 00:13
olum niye benzine yağ koyuyonuz 4 zamanlıda? yağ daha pahalı :D su koyun su :queen:
(hiçbişe koymayın hatta yakıt katkısı bile koymayın)
ahmetkorkmaz
15 Aralık 2014, 00:21
İlla temizlik yapacağım diyorsanız şundan kullanın.
http://www.powerup.com.tr/UrunDetay/113/
Bu firmanın ürünlerini motosikletim de ve arabam da kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
Not: Firma ile ticari ilişkim yoktur :)
mtgemlik
15 Aralık 2014, 00:26
belli bir süreden sonra tıkar diye düşünüyorum sonuçta 4 zamanlının karbüratörü yağ için uygun değil
Bu dediğim zaten isteğe bağlı. İstersen bir senede bir koy. İstersen her ay. Zaten bu fazla km yapmış motorlar için. İlla her benzin koyduğunda yağ koymak zorunda değilsin. Yalnız her yağ konulmaz. Ben yamahanın yağından koymuştum. 4lt lik bidonu 80 dolar. Bizim burda teknelerde kullanıyolar. Bende biraz almıştım. Bi motorcu arkadaşım demişti bu yağ işini. Hem motoru hemde karbüratörü temizliyo demişti. Ama bence hiç gerek yok böyle işlere.
acayüp
15 Aralık 2014, 00:27
Adı benzin deposu olmasa zencefil koyan bile çıkar.
Allahtan ne deposu olduğunu adında belirtmişler.
Susam yağı ile karanfil atın hem temizler hemde güzel kokutur.
kara3856
15 Aralık 2014, 01:14
XY150T çelik motor bu markalı
4 zamanlımı 2 zamanlımı
alp_tunay
15 Aralık 2014, 01:42
Ben içine vanilya ve kişniş de atıyorum...
Kokusu hoş oluyor...
Zencefil deneyeceğim... Sindirim sistemine faydası oluyormuş...
Belki eksozu temizler....
hakikiteker
15 Aralık 2014, 02:01
Boşuna uğraşıp masraf yapmayın bence, eklenen katkı maddeleri amaca yönelik olmalı. Yoğun içerikli ve yüzeye yapışma eğilimindeki katkılar yaşlı motorlarda, deterjan özellikli ve temizleyici nitelikteki katkılar da herhangi bir nedenle tıkandığı düşünülen motorlarda kullanılmalı. Mesela eski bir motora temizleyici nitelikte katkı koyarsanız, koyduğunuz katkı motorun iç yüzeyindeki aşınmış yüzeyleri dolduran artıkları atacak ve motorun performansını düşürecektir. Ama yağ, bu katkı çeşitlerinin hangisine dahildir bilemiyorum. Bu konuda uzman biri varsa aydınlatabilir...
Vintage
15 Aralık 2014, 02:11
Ben mesir macunu koyuyorum. Durduğu yerde tekere geliyor makine :))
Şaka bir yana. Sakın 1 litre yağ falan koymayın. Toz bile zararlıyken 1 litre yağ neler yapar bilemiyorum. 2 zamanlıda arkadaşlarım endurolarına koyuyorlar. Yalnız 2 zamanlı. Kullanma kitapçığında yazıyor. 1 litreye 1 kapak mı ne öyle karışımları var onların. Her duyduğunuzu denemeyin. Hatta bizi de dinlemeyin. Gidip kullanım klavuzuna bakın orada yazar zaten. Fakat 4 zamanlıysa lütfen yağ falan koymayın.
rs_guven
15 Aralık 2014, 02:29
XY150T çelik motor bu markalı
4 zamanlımı 2 zamanlımı
Söylediğiniz ismi google'a yazdım. Bir scooter çıktı. Biraz göz gezdirdim, hiç teknik bilgi bulamadım.
Kesin olmamakla beraber, muhtemelen dört zamanlıdır. Ve dört zamanlı motorların yakıtlarına yağ karıştırılmaz.
oluroyle
15 Aralık 2014, 02:46
arkadaşlar motosikletin benzin deposuna benzin aldıktan sonra bazı arkadaşlardan duyduğum kadarı ile 1 litre kadar yağ katıyorlarmış bunun zararı yada faydası nedir yağ neden konulur yağ motor ömrünü azaltmazmı yağ katılacaksa yağ numarası kaç olmalıdır
Merhaba ,
ya seni arkadaşların güzel bi kandırmış, yada sen bizi .. bilemiycim :bounce:
Yok öyle birşey, sakın yapma :queen:
hoş sohbetler
kara3856
15 Aralık 2014, 08:39
Merhaba ,
ya seni arkadaşların güzel bi kandırmış, yada sen bizi .. bilemiycim :bounce:
Yok öyle birşey, sakın yapma :queen:
hoş sohbetler
arkadaşlarım beni kandırmasından ziyade sen bişey bilmiyorsun gibime geldi bak arkadaşlar 2 zamanlı motorlara yağ katılır 1 kapak civarında diyor :)
cardiacarres
15 Aralık 2014, 10:20
Ben depoya bir kapak zemzem koyuyorum cok sukur kaza yapmadim hic
Seko
15 Aralık 2014, 10:22
4 zamanlıya yağ falan katılmaz. Katacaksanız, bu iş için yapılmış katkı maddeleri var, onlardan katın.
telike
15 Aralık 2014, 10:30
arkadaşlarım beni kandırmasından ziyade sen bişey bilmiyorsun gibime geldi bak arkadaşlar 2 zamanlı motorlara yağ katılır 1 kapak civarında diyor :)
abicim siz ne bilgisiz adamsınız ya. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyosunuz. şu forumda kaç kişi 2 zamanlı motosiklet kullanıyor? 2 zamanlı ile 4 zamanlı arasındaki farkı biliyo musunuz? motorun 4 zamanlı ise salak salak hareketler yapmayın ya da yaparsanız yapın 1 litre değil 2 litre katın 10 40 katın hatta tiner katın tiner havaya uçun.
Machair
15 Aralık 2014, 10:32
4 zamanlı motorun benzin deposuna yağ konmaz. Yağ haznesine servis kitapçığında belirtilen 4T (4 zamanlı) motor yağı konur.
2 zamanlı motorun varsa yağ haznesine servis kitapçığında belirtilen 2T (iki zamanlı) motor yağı konur. Ayrı haznesi yoksa benzinin içine 2T motor yağı katılır. Genelde rodaj döneminde %3-4, sonrasında %2-3 oranında olur. En doğru bilgi servis kitapçığında olur.
Motorlara başkada bir şey katılmaz.
Bana bile güvenme kitapçığı oku.
TheAzReaL07
15 Aralık 2014, 10:39
4 zamanlı veya 2 zamanlı 1/10 tiner koy bak motorun gidişi nasıl oluyor :pl: Şaka bir yana 4 zamanlı motora benzinden başka birşey koyulmaz!
hakikiteker
15 Aralık 2014, 11:00
Yardım istediğiniz için açtığınız konuda verilen cevaplara saygı duymanız lazım. Ne demek "sen bilmiyorsun gibi geldi", eğer biliyorduysan konuyu açmasaydın. Yardımcı olmaya çalışan birine böyle tepki verilmez, sayın kara3856 ...
disturbed
15 Aralık 2014, 11:13
2 zamanlı motosikletime, cahil eş dost tavsiyesiyle %5i geçmemesi gerek yağ oranını %10a çıkarmıştım. Başlarda belediyenin sinek ilaçlama makineleri gibi duman atarak gitti. 10km kadar sonra yolda kaldım. 2t motosiklette bile sınırı aşmamanız lazım.
maxiscooter
15 Aralık 2014, 11:17
Ne garip bi milletiz biz. Gidip 2zamanli motor alsak sadece benzin alir yag almayiz yaglama olmayincada motorda aorun baslar. 4zamanli aliriz bu seferde yag koymamak gerekirken gider deposuna yag koyariz yine motora zarar veririz...
Bunlari okuyunca gercekten ulkede 2.el motor almak tam bir cesaret isi oluyor..
oluroyle
15 Aralık 2014, 11:40
Kimsenin bilgi seviyesini ölçmeye gerek yok. Arkadaşlarınızın benzine 1 lt yağ koyduğundan bahsetmişsiniz, bende yok öyle birşey sakın yapma dedim. Bu bilginin bir yerinde yanlışlık yok. Benzinine 1 lt yağ karıştır bak bakalım ne oluyor :mrgreen:
2 zamanlı mobilet motorlarında yağlama sistemi olmuyor.Karterin tamamı yakıt ile dolu ve sistemin büyük kısmı benzin içerisinde çalışıyor. Motorun sürtünme kat sayısını azaltmak , parçaların ısınarak aşınmasını önlemek ve piston sekman ve gömleklerin rahat çalışıp şişmemesi için benzinin içerisine yağ konur.Mantığı budur . Siz kullanma klavuzunuza ya da motorunuzun servisi ile görüşüp en doğru bilgiyi edinebilirsiniz.
telike
15 Aralık 2014, 11:42
Kimsenin bilgi seviyesini ölçmeye gerek yok. Arkadaşlarınızın benzine 1 lt yağ koyduğundan bahsetmişsiniz, bende yok öyle birşey sakın yapma dedim. Bu bilginin bir yerinde yanlışlık yok. Benzinine 1 lt yağ karıştır bak bakalım ne oluyor :mrgreen:
2 zamanlı mobilet motorlarında yağlama sistemi olmuyor.Karterin tamamı yakıt ile dolu ve sistemin büyük kısmı benzin içerisinde çalışıyor. Motorun sürtünme kat sayısını azaltmak , parçaların ısınarak aşınmasını önlemek ve piston sekman ve gömleklerin rahat çalışıp şişmemesi için benzinin içerisine yağ konur.Mantığı budur . Siz kullanma klavuzunuza ya da motorunuzun servisi ile görüşüp en doğru bilgiyi edinebilirsiniz.
ayrıca 2 zamanlı bile olsa kullanım oranlarına bakarsak. kaç litre depoya 1lt yağ koyuyorsun yok artık.
oluroyle
15 Aralık 2014, 11:44
ayrıca 2 zamanlı bile olsa kullanım oranlarına bakarsak. kaç litre depoya 1lt yağ koyuyorsun yok artık.
Yani..1 lt nedir yahu :P Öldürecek kendini..
burak5353
15 Aralık 2014, 11:50
ağaç motoru gibi düşün D
celikat
15 Aralık 2014, 12:00
adam gibi iki zamanlı yağ koyarsanız karbüratöre bir şey olmaz.
iyi iki zamanlı yağ ile kötü iki zamanlı yağ arasındaki fark şudur.
iyi yağın yanma derecesi düşüktür, kötü yağın ise fazladır.
telike
15 Aralık 2014, 15:54
adam gibi iki zamanlı yağ koyarsanız karbüratöre bir şey olmaz.
iyi iki zamanlı yağ ile kötü iki zamanlı yağ arasındaki fark şudur.
iyi yağın yanma derecesi düşüktür, kötü yağın ise fazladır.
hocam 4 zamanlı motora yağ koymaktan bahsediyoruz ama. 4 zamanlı motorun benzin deposuna yağ mu koyulur?
celikat
15 Aralık 2014, 16:01
hocam 4 zamanlı motora yağ koymaktan bahsediyoruz ama. 4 zamanlı motorun benzin deposuna yağ mu koyulur?
iki zamanlı motora konacak tabiki. dört zamanlı motorun deposuna yağ konmaz.
Machair
15 Aralık 2014, 16:28
BMW 1200 GS olsa 30 lt benzin deposu, ki 2 zamanlı değil ama biz öyle kabul edelim. Rodajda diye fazla fazla %4 koyalım. işte ancak o zaman 1 litre koyabilirsin. Ki bu saydıklarımızda tamamen hayal ürünü. 4 zamanlı ise motor sen sakın bir şey koyma. Benzin koy o iyi gelir.
erensipahi
15 Aralık 2014, 17:22
yanlızca 2 zamanlı motorlarda yağlı benzin kullanılır 4 zamanlılarda bunu yaparsanız buji yağlayacaktır ve yolda kalırsınız !
draggy
15 Aralık 2014, 17:22
Ölmeye başlamış bir 4 zamanlı motor, yeni sahibine kazıklanmadan önce depodan 1 çay bardağı kadar yağ konularak önceden ısıtılır. Sonra da yeni sahibine kazıklanır...
Katılmaz diyenler, hiç mi 2. el motor almadınız :P aldıktan bir süre sonra hiç durup dururken teklemeler artmadı mı :queen:
Kazık yiye yiye öğreniliyor bazı şeyler :)
telike
15 Aralık 2014, 17:43
Ölmeye başlamış bir 4 zamanlı motor, yeni sahibine kazıklanmadan önce depodan 1 çay bardağı kadar yağ konularak önceden ısıtılır. Sonra da yeni sahibine kazıklanır...
Katılmaz diyenler, hiç mi 2. el motor almadınız :P aldıktan bir süre sonra hiç durup dururken teklemeler artmadı mı :queen:
Kazık yiye yiye öğreniliyor bazı şeyler :)
geçmiş olsun. motor alacaksam mutlaka ustama gösteririm. sonuçta benden daha haşır neşir motosikletle. anlaşılır bu. ha dolu depo motosiklet satan birini bulursanız zaten kafalarda bi soru işareti olur
shooter1
15 Aralık 2014, 19:31
geçmiş olsun. motor alacaksam mutlaka ustama gösteririm. sonuçta benden daha haşır neşir motosikletle. anlaşılır bu. ha dolu depo motosiklet satan birini bulursanız zaten kafalarda bi soru işareti olur
hakkaten 2. el araba aldık tüplü, gaz ibresi kırmızıdaydı :)
AttilaXtreme
15 Aralık 2014, 19:35
Rakı iyidir rakı. Ben motor kullanırken rakı içemediğim için hakkımı motoruma veriyorum aramız çok şugar o yüzden. :) (lütfen ciddiye almayın)
burak5353
15 Aralık 2014, 21:18
depoya şeker at
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO