Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha MT-09 Tracer 2015 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
emreturgut
01 Haziran 2015, 13:58
zam gelmiş tracerlara, (aslında tüm yamaha'lara gelmiş) yeni satış fiyatı 34.600
Yamaha insaflı yine, honda fuarda 34 e sattığı crossrunner ı 36.900 e satıyor.
ayhan.s
01 Haziran 2015, 14:05
Yamaha insaflı yine, honda fuarda 34 e sattığı crossrunner ı 36.900 e satıyor.
Valla ne yalan söyleyeyim ben de daha fazla zam bekliyordum. Hala sınıfının en ucuz en güzel motosikleti bence.[COLOR="Silver"]
Lazko
02 Haziran 2015, 17:44
Herkese iyi gunler dilerim.
Persembe gunu itibari ile Racing Blue ile Tracer sahipleri arasina katildim.
12 yasinda Mobylette ile basladim. Honda 4-12 PS, ardindan Ninja 750 ye gectim. 1987 de bir kaza yaptiktan sonra aile baskisi ile 27 sene ara oldu. Yas 48 ama pedersahi aile olunca farketmiyor.
Gecen sene 125lik SYM ile tekrar iki tekere donus yaptim. Keyifle kullandim ama TEM + kopru gecmek zorunda oldugumdan daha buyuk bir motor ihtiyaci hasil oldu. Cevreden Xmax baskilari yedim ama scooter devrini kapatmaya karar verdim.
SS yerine naked uzerine gittim. Kawasaki Z800 ilk tercihim oldu ama hanim da artci gitmeyi sevdigi icin vazgectim. Honda Crossrunner, BMW GS, Triumph Tiger uzerine yogunlastim. Once F700 GS sonra Tiger derken sonunda Tracer da karar kildim. Naked+touring melezi olarak gordugumden.
Yogun ugraslardan sonra bir tane bulup hemen aldim.
30 yila yakin aradan sonra ilk 3 gun biraz zorlandim ama simdi problemim yok gibi. Sadece kisa mesafe donus ve cok yogun trafikte ufak tefek sikintilar var. Evin yakinindaki supermarket otoparkinda bu haftasonu idman ile o acigi da kapatirim. El ayak hunerini unutmuyor.
Daha 150km yaptim. Rodaj bana alisma bahanesi oldu. Zaten defansif kullanip, fazla surat meraklisi degilim.
Malum titresim ve on freni sikinca gelen tislama haricinde beni rahatsiz eden bir husus da yok. Titresim icin 1000km bakimi bekliyorum. Buradan da yakin takipteyim.
Koruma aparatlari ve egzoz disinda degisiklik dusunmuyorum.Ileride arka canta ve sele degisikligi elzem gozukuyor. Adim adim.
Goruslerini, cozumlerini, fikirlerini paylasan herkese tesekkur eder, tum motorculara kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim.
Saglicakla kalin.
emreturgut
03 Haziran 2015, 09:58
Herkese iyi gunler dilerim.
Persembe gunu itibari ile Racing Blue ile Tracer sahipleri arasina katildim.
12 yasinda Mobylette ile basladim. Honda 4-12 PS, ardindan Ninja 750 ye gectim. 1987 de bir kaza yaptiktan sonra aile baskisi ile 27 sene ara oldu. Yas 48 ama pedersahi aile olunca farketmiyor.
Gecen sene 125lik SYM ile tekrar iki tekere donus yaptim. Keyifle kullandim ama TEM + kopru gecmek zorunda oldugumdan daha buyuk bir motor ihtiyaci hasil oldu. Cevreden Xmax baskilari yedim ama scooter devrini kapatmaya karar verdim.
SS yerine naked uzerine gittim. Kawasaki Z800 ilk tercihim oldu ama hanim da artci gitmeyi sevdigi icin vazgectim. Honda Crossrunner, BMW GS, Triumph Tiger uzerine yogunlastim. Once F700 GS sonra Tiger derken sonunda Tracer da karar kildim. Naked+touring melezi olarak gordugumden.
Yogun ugraslardan sonra bir tane bulup hemen aldim.
30 yila yakin aradan sonra ilk 3 gun biraz zorlandim ama simdi problemim yok gibi. Sadece kisa mesafe donus ve cok yogun trafikte ufak tefek sikintilar var. Evin yakinindaki supermarket otoparkinda bu haftasonu idman ile o acigi da kapatirim. El ayak hunerini unutmuyor.
Daha 150km yaptim. Rodaj bana alisma bahanesi oldu. Zaten defansif kullanip, fazla surat meraklisi degilim.
Malum titresim ve on freni sikinca gelen tislama haricinde beni rahatsiz eden bir husus da yok. Titresim icin 1000km bakimi bekliyorum. Buradan da yakin takipteyim.
Koruma aparatlari ve egzoz disinda degisiklik dusunmuyorum.Ileride arka canta ve sele degisikligi elzem gozukuyor. Adim adim.
Goruslerini, cozumlerini, fikirlerini paylasan herkese tesekkur eder, tum motorculara kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim.
Saglicakla kalin.
Hayırlı olsun motorunuz. Öncelikle şunu söylemeliyim, motorun ve sürüşün tehlikesizi olmaz. Dikkatli sürerim yavaş kullanırım, eskiden sürerdim unutmamışım da eksik bir düşünce. Ben de 10 senedir motor kullanırım 500-1200 cc arası 5 motorum oldu. Altın elbiseli adam barkın'ın tavsiyeleri üzerine eğitim almaya karar verip gis akademiden ders aldım. Şunu söylemeliyim yıllardır çok büyük hata etmişiz, Allaha emanet gitmişim yıllardır. Ben aslında motoru sürmemişim motor beni sürmüş. Eğitim almayan kimse ben motoru iyi kullanıyorum ihtiyacım yok demesin. Hepimiz biliyoruz ki motor affedici bir araç değil, küçük bir hata ölmemize sebep olabilir.
Uzun lafın kısası, öncelikle uzun yıllar ara verdiğiniz için size sonra diğer arkadaşlarıma tavsiyem, eğer eğitim almadıysanız mutlaka bir kurumsal firmadan (Honda,Yamaha,Gis,bmw vs.) eğitim alın, ben hocayım diyen herkese inanıp ders falan da almayın, bu işi ticaret olarak yapan işten de anlamayan bir sürü insan varmış türkiyede. Daha önceden de eğitim alanınız varsa bilgileri tazelemek için pekiştirme eğitimi alın. İnsan motorda dengeyi ve kavramayı unutmaz ama bilgiyi unutabilir.
Kazasız sürüşler.
Lazko
03 Haziran 2015, 12:22
Hayırlı olsun motorunuz. Öncelikle şunu söylemeliyim, motorun ve sürüşün tehlikesizi olmaz. Dikkatli sürerim yavaş kullanırım, eskiden sürerdim unutmamışım da eksik bir düşünce. Ben de 10 senedir motor kullanırım 500-1200 cc arası 5 motorum oldu. Altın elbiseli adam barkın'ın tavsiyeleri üzerine eğitim almaya karar verip gis akademiden ders aldım. Şunu söylemeliyim yıllardır çok büyük hata etmişiz, Allaha emanet gitmişim yıllardır. Ben aslında motoru sürmemişim motor beni sürmüş. Eğitim almayan kimse ben motoru iyi kullanıyorum ihtiyacım yok demesin. Hepimiz biliyoruz ki motor affedici bir araç değil, küçük bir hata ölmemize sebep olabilir.
Uzun lafın kısası, öncelikle uzun yıllar ara verdiğiniz için size sonra diğer arkadaşlarıma tavsiyem, eğer eğitim almadıysanız mutlaka bir kurumsal firmadan (Honda,Yamaha,Gis,bmw vs.) eğitim alın, ben hocayım diyen herkese inanıp ders falan da almayın, bu işi ticaret olarak yapan işten de anlamayan bir sürü insan varmış türkiyede. Daha önceden de eğitim alanınız varsa bilgileri tazelemek için pekiştirme eğitimi alın. İnsan motorda dengeyi ve kavramayı unutmaz ama bilgiyi unutabilir.
Kazasız sürüşler.
Emre Bey - Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim, Allah razi olsun.
Yazdiklarinizin hepsine katiliyorum. Ne ben eski benim, ne de Istanbul trafigi eskisi gibi.
Her yola cikisimda yaptigim hatalarin farkindayim. Eve sinir icinde donuyorum.
Arkadas cevremde uzun yillardir motor kullanan herkes egitim aldiktan sonra bana ayni tavsiyeyi yapti.
Bu nedenle de egitim almayi zaten kararlastirmistim. Daha haftasi dolmadi ama egitim veren kurumlari arastirmaya baslamistim. Mesajiniz da tetikledi.
GIS Akademi sayfasina baktim. Herhalde Hakimiyet Egitimi seviyesinden baslamak bana uygun olur.
Dusunce ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saglicakla kalin.
emreturgut
03 Haziran 2015, 12:24
Emre Bey - Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim, Allah razi olsun.
Yazdiklarinizin hepsine katiliyorum. Ne ben eski benim, ne de Istanbul trafigi eskisi gibi.
Arkadas cevremde uzun yillardir motor kullanan herkes egitim aldiktan sonra bana ayni tavsiyeyi yapti.
Bu nedenle de egitim almayi zaten kararlastirmistim. Daha haftasi dolmadi ama egitim veren kurumlari arastirmaya baslamistim. Mesajiniz da tetikledi.
GIS Akademi sayfasina baktim. Herhalde Hakimiyet Egitimi seviyesinden baslamak bana uygun olur.
Dusunce ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saglicakla kalin.
Gis i ararsanız, foruma yazdığınız bilgileri onlara verdiğiniz zaman size ne tip bir eğitim almanız gerektiğini söylerler. Konum olarak size yakınsa gidip direk görüşmeniz de faydalı olur. Mümkün olan en kısa zamanda gitmenizi tavsiye ederim. İyi sürüşler.
mesmeyut
05 Haziran 2015, 20:52
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşıma Tracer almayı düşünüyoruz da.. İlk sayfalarda göremedim yada gözümden kaçtı. Sıfır Tracer'ın üzerinde gelen lastiklerin marka ve modeli nedir? Kabul edilebilir kalitedemi sizce? Yani değiştirmeye ihtiyaç duydunuz mu?
Ayrıca egzoz taktırmayıda düşünüyoruz. Değiştiren oldu mu? Olduysa memnun musunuz??
Son sorum size biraz çocukça gelebilir fakat merak ediyoruz. Son hızı nedir tracer'ın??
Herkese kazasız mutlu sürüşler dilerim.
sanausbe
05 Haziran 2015, 21:24
Üzerinde Dunlop'lar standart olarak geliyor, ben hem pistte, hem yolda kullandım, her iki yol koşulunda da çok memnun kaldım. Değiştirmek gerekli diye düşünüyorum.
Egzoz 3.600 tl ile 4.500tl arasında değişiyor, ben bunu takmaktansa daha büyük hacimli bir motor alınabileceğini düşünüyorum. Ses değişse de, ECU değişmediği için gücünde kayda değer bir değişiklik olmayacağı görüşündeyim.
Son hızı 225km/s.
S.
emreturgut
05 Haziran 2015, 21:59
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşıma Tracer almayı düşünüyoruz da.. İlk sayfalarda göremedim yada gözümden kaçtı. Sıfır Tracer'ın üzerinde gelen lastiklerin marka ve modeli nedir? Kabul edilebilir kalitedemi sizce? Yani değiştirmeye ihtiyaç duydunuz mu?
Ayrıca egzoz taktırmayıda düşünüyoruz. Değiştiren oldu mu? Olduysa memnun musunuz??
Son sorum size biraz çocukça gelebilir fakat merak ediyoruz. Son hızı nedir tracer'ın??
Herkese kazasız mutlu sürüşler dilerim.
Dunlop D222 ile geliyor, geçen sene bu lastiği cbr650f de kullanmıştım, berbattı. Bu sene nedense iyi, yabancı bir incelemede okumuştum, hondanın kullandığı lastikle aynı seri olmasına rağmen farklı bir hamur ile geliyormuş. Sanırım bundan kaynaklı olabilir, ben de alır almaz değiştirmeyi düşünmüştüm fakat şu an ihtiyaç duymuyorum.
Egsoz değiştirecekseniz bayiden full akrapovic alın fiyatı 4000 tl. Bence orjinal egsoz çok güzel ve sesi tatmin edici. Beygiri arttırmadığı konusuna katılmıyorum, akrapovic in web sayfasına girerseniz orada sesini ve orjinal/akrapovic karşılaştırmalı dyno verisini görebilirsiniz.
Son hız 225 civarı limitli diye biliyorum.
sanausbe
05 Haziran 2015, 22:22
Beygir yüksek hızda artıyor olabilir, matematiksel olarak, ancak bu güne kadar pek çok farklı motorda egzoz kullandım, ECU değişmeden takılanlar ses haricinde pek de bir işe yaramıyorlar. Üstüne üstlük düşük devirlerde de daha kötü hale geliyor. Motor 35 bin, 5 bin de egzoz takma dahil olsa, Ferco'da en son 125 beygirlik Caponord'ları 40 bine veriyorlardı. Motor da 255 falan yapıyordu, ondan alırım diye düşünüyorum :)
S.
iguven
05 Haziran 2015, 22:49
Üzerindeki lastikler Dunlop Sportmax mi gibi birşey. Gayet yeterli performansları.
Dişli asfaltta ve ısınmış bir şekilde güzel tutuyor. Islak zeminde hiç denemedim onu bilemiyorum.
Lastikler soğukken dikkat etmek lazım o zaman arka kayabiliyor. Ya da ışıklarda falan bekleyip kalktıktan sonra, tam sağa ya da tam sola dönerken hafif arka atabiliyor bende birkaç kere oldu :mrgreen:
mesmeyut
06 Haziran 2015, 03:27
Dunlop D222 ile geliyor, geçen sene bu lastiği cbr650f de kullanmıştım, berbattı. Bu sene nedense iyi, yabancı bir incelemede okumuştum, hondanın kullandığı lastikle aynı seri olmasına rağmen farklı bir hamur ile geliyormuş. Sanırım bundan kaynaklı olabilir, ben de alır almaz değiştirmeyi düşünmüştüm fakat şu an ihtiyaç duymuyorum.
Egsoz değiştirecekseniz bayiden full akrapovic alın fiyatı 4000 tl. Bence orjinal egsoz çok güzel ve sesi tatmin edici. Beygiri arttırmadığı konusuna katılmıyorum, akrapovic in web sayfasına girerseniz orada sesini ve orjinal/akrapovic karşılaştırmalı dyno verisini görebilirsiniz.
Son hız 225 civarı limitli diye biliyorum.
Üzerindeki lastikler Dunlop Sportmax mi gibi birşey. Gayet yeterli performansları.
Dişli asfaltta ve ısınmış bir şekilde güzel tutuyor. Islak zeminde hiç denemedim onu bilemiyorum.
Lastikler soğukken dikkat etmek lazım o zaman arka kayabiliyor. Ya da ışıklarda falan bekleyip kalktıktan sonra, tam sağa ya da tam sola dönerken hafif arka atabiliyor bende birkaç kere oldu :mrgreen:
Üzerinde Dunlop'lar standart olarak geliyor, ben hem pistte, hem yolda kullandım, her iki yol koşulunda da çok memnun kaldım. Değiştirmek gerekli diye düşünüyorum.
Egzoz 3.600 tl ile 4.500tl arasında değişiyor, ben bunu takmaktansa daha büyük hacimli bir motor alınabileceğini düşünüyorum. Ses değişse de, ECU değişmediği için gücünde kayda değer bir değişiklik olmayacağı görüşündeyim.
Son hızı 225km/s.
S.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. inanın çok makbule geçti. Tekrardan hepinize kazasız mutlu sürüşler dilerim ^_^
emreturgut
08 Haziran 2015, 01:27
Motorumu kişisel sebeplerden satmaya karar verdim arklar. Motoru ve aksesuarları biliyorsunuz, resimleri de var önceki sayfalarda. Özel msg atabilirsiniz. Sahibinden ilan no: 216008959
SilentScream
11 Haziran 2015, 17:59
arkadaşlar merhaba, bu başlığın yeni farkına vardım :) Cam konusunda tavsiye istiyorum, Puig görüntü olarak çok beğendim 130 euro gibi bir fiyatı var, orjinal tur camını hem beğenmedim hem de handguard'lara sürttüğü söyleniyor, ne kadar doğru bilemiyorum.
SilentScream
15 Haziran 2015, 21:05
Evet SHAD arka çanta ve yan çanta demirlerim geldi yurtdışından. İkisini aynı anda takmak biraz zorlayabiliyor bu yüzden youtube'da bir slideshow hazırladım. Türkçe altyazı seçeneği'de var.
https://www.youtube.com/watch?v=-6hEmyYWyKA
paramedic35
17 Haziran 2015, 21:02
yakın bir zamanda aranıza katılacağım tracer ailesi:rendeer:
gorefest
18 Haziran 2015, 00:10
haftasonu ilk uzun yolumu yaptım, sadece benzin bittiğinde mola verdim, 2 buçuk saatte 1, 300km rahatça gidiyor, ben bursa otobanında dayanamayıp tapagaz gittim, 226 yı geçmiyor gösterge, zaten 6. viteste 9000 devri geçmiyor, limitör bence güzel olmuş çünkü tank slapping riski olabiliyor, virajlar acaip güzel, özellikle balıkesir edremit arasında savaştepeden başlayan ve nerdeyse edremit e kadar olan yol hem yeni yapıldı sayılır hemde asfaltı güzel, haftasonu da ist. park'a girip birde pistte deneyeceğim,
Çanta almak istiyorum ama taşıma demirinde kararsız kaldım, shad'ın taşıma demiri biraz çirkin geldi bana, orjinali de beğenmedim, givininki güzel olmuş aşağıdaki videoda var,
https://www.youtube.com/watch?v=047HMAR6E_A
paramedic35
18 Haziran 2015, 16:58
Tracer bulamıyorum arkadaşlar
Erhan Erdil
19 Haziran 2015, 22:47
arkadaşlar merhaba, bu başlığın yeni farkına vardım :) Cam konusunda tavsiye istiyorum, Puig görüntü olarak çok beğendim 130 euro gibi bir fiyatı var, orjinal tur camını hem beğenmedim hem de handguard'lara sürttüğü söyleniyor, ne kadar doğru bilemiyorum.
Givi ön camı gelmiş ama elcik korumadaki parçayı sökmek gerekiyor.
https://www.motoavm.com/ProductDetails/-givi-2122dt-yamaha-mt-09-tracer-15-ruzgar-siperlik/114/6336
SilentScream
20 Haziran 2015, 00:47
Givi ön camı gelmiş ama elcik korumadaki parçayı sökmek gerekiyor.
https://www.motoavm.com/ProductDetails/-givi-2122dt-yamaha-mt-09-tracer-15-ruzgar-siperlik/114/6336
Teşekkürler Erhan. Givi çok ilginç bir firma, camı ayrı montaj kitini ayrı satıyor. Cam 300 TL civarı + 120 TL montaj kiti, görüntüsü pek hoşuma gitmedi. Sanırım Puig alacağım...
oct
21 Haziran 2015, 12:59
170 km hız civarı sonrası başlayan tank slapping sizlerde de var mı? Tek kişiyken oluyor benim gözlemlediğim, iki kişiyken herhangi bir sıkıntı göremedim.
onr ayaztuna
22 Haziran 2015, 09:33
Evet bütün tracer larda var yüksekhızlara çıktığında spor motor sürer gibi öne egilirsen ve gidonu biraz kendine doğru sıkarsan sorunu ortadan kaldırmış olursun
okican
22 Haziran 2015, 09:40
Acaba gidon amortisörü mü araştırsanız?
gorefest
22 Haziran 2015, 14:03
haftasonu pistte deneyimleyip buraya video koycaktım fakat aksilik oldu giremedik bende sıkıntıdan çıkıp biraz gazladım, tank slapping olayı olabilir dikkat etmek gerekiyor
https://youtu.be/CtNhf0Cr2rM
oct
23 Haziran 2015, 09:15
haftasonu pistte deneyimleyip buraya video koycaktım fakat aksilik oldu giremedik bende sıkıntıdan çıkıp biraz gazladım, tank slapping olayı olabilir dikkat etmek gerekiyor
https://youtu.be/CtNhf0Cr2rM
Gorefest, piste gittiğinde de video ve yorumlarınla düşüncelerini paylaşırsan çok sevinirim. Ara ara sende tank slap e girmişsin gördüğüm kadarıyla, motosiklette tek başına mıydın, herhangi bir yük falan var mıydı? Tank slape önlem olarak yaptığın bir şey var mı?
Acaba gidon amortisörü mü araştırsanız?
Gidon amortisörü değerlendirilebilir, lakin mühendislerin bu olayı göz ardı etme sebebi nedir anlamış değilim, konuyla ilgili Yamaha Türkiye ve Japonya'ya da yazmak gerek sanırım.
okican
23 Haziran 2015, 09:26
rake açısı daraldıkça slapping teknik olarak normal karşılanıyor.
bunu engellemenin en iyi yolu gidon amortisörü uygulamak.
mesela f800s gibi bazı BMW modellerinde bu parça standart ekipman olarak geliyordu.
SilentScream
24 Haziran 2015, 00:44
yüksek hızlarda ön tarafın hafiflemesi ve sallanması standard süspansiyon ayarlarından kaynaklanıyor arkadaşlar. Ben biraz sertleştirdim ve oldukça düzeldi; ön süspansiyon ön yükleme 4 çizgi'ye indirdim, geri sekme ise en sert'den 4 tık yumuşak. Arka süspansiyon ön yükleme 5'e getirdim, geri sekme ise en sert'den 1 tur yumuşağa doğru. Çantaları takıp da deneyeceğim ayrıca.
sanausbe
24 Haziran 2015, 01:44
Tracer ile pistte bir tur
https://youtu.be/3AGqK-vJh94
S.
LegalRider
28 Haziran 2015, 17:32
Tracer için puig parçalarını temin edebileceğimiz İstanbul'da bir yer var mı? Özellikle cam, motor koruma demiri ve alt sakal ilgimi çekiyor.
Emrah Bayram
29 Haziran 2015, 22:12
Merhaba,tank slapping için çözüm çok basit. gidonun altında( iç kısımda) bulunan halkayı bir tur kadar sıkınca sorun ortadan kalkıyor..Bilginize...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
170 km hız civarı sonrası başlayan tank slapping sizlerde de var mı? Tek kişiyken oluyor benim gözlemlediğim, iki kişiyken herhangi bir sıkıntı göremedim.
Merhaba,tank slapping için çözüm çok basit. gidonun altında( iç kısımda) bulunan halkayı bir tur kadar sıkınca sorun ortadan kalkıyor..Bilginize...
Erhan Erdil
29 Haziran 2015, 22:25
yüksek hızlarda ön tarafın hafiflemesi ve sallanması standard süspansiyon ayarlarından kaynaklanıyor arkadaşlar. Ben biraz sertleştirdim ve oldukça düzeldi; ön süspansiyon ön yükleme 4 çizgi'ye indirdim, geri sekme ise en sert'den 4 tık yumuşak. Arka süspansiyon ön yükleme 5'e getirdim, geri sekme ise en sert'den 1 tur yumuşağa doğru. Çantaları takıp da deneyeceğim ayrıca.
Sanırım bu ayarlar motorun yüküne göre farklılık gösterecektir. Farklı kilodaki bir kişi veya artçılı sürüşler için aynı sonucu vermeyebilir.
Ayrıca yanlış ayarlar tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, yeterli bilgisi olmayanlar servis de yaptırsa iyi olur.
Ön taraf hafiflemesini elcik korumaları söküp test eden olmuş mu merak ediyorum.
Senin yaptığın bu değişikliklerin konfora etkisi nasıl oldu?
forewer
29 Haziran 2015, 23:26
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
:cyclopsan Sonrada gidon bilyalarını elimize alıyoruz.:mrgreen:
iguven
03 Temmuz 2015, 10:37
Selam herkese,
Tracer bana biraz sert geliyor bozuk yollarda falan konforunu pek beğenmiyorum.
Bu haftasonu servise gidip arka amortisörü 2 tık gevşettireceğim. (şu an 4de 2 ye aldıracağım) Ön amortisörlere de ayar yaptırmaya gerek var mı? Sadece arka amortisör ayarı yeterli mi daha konforlu sürüş için?
Teşekkür ederim şimdiden cevaplar için.
Emrah Bayram
03 Temmuz 2015, 16:47
Merhaba,
Bu benim düşünüp ürettiğim bir yöntem değil.Yamaha Türkiye'nin servis talimatıdır.Faydası olur diye yazmıştım...
Gidon rulmanıyla bir ilgisi yoktur.Kolay gelsin..
1-Motosiklete ne kadar yük bindirildiği
2-Buna bağlı olarak amortisör ayarlarının konumu
3-Lastiklerin basıncı
4-Sürüş stili
gibi etkenler göz önüne alındığında tank slap olayı minimuma indirilebilecek o zaman.
SilentScream
08 Temmuz 2015, 11:39
Sanırım bu ayarlar motorun yüküne göre farklılık gösterecektir. Farklı kilodaki bir kişi veya artçılı sürüşler için aynı sonucu vermeyebilir.
Ayrıca yanlış ayarlar tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, yeterli bilgisi olmayanlar servis de yaptırsa iyi olur.
Ön taraf hafiflemesini elcik korumaları söküp test eden olmuş mu merak ediyorum.
Senin yaptığın bu değişikliklerin konfora etkisi nasıl oldu?
Konfor azaldı tabii ki ama benim için daha önemli olan virajlarda motor çok daha dengeli. Henüz çantaları takıp yüklü halde denemedim ama haftaya uzun bir tura çıkıyorum, ona göre yorumlarımı yazarım.
gorefest
10 Temmuz 2015, 11:02
Orjinal arka çanta taşıyıcısını hiç beğenmedim, shad'ın ki de pek estetik gelmedi, aranızda givinin taşıyıcısını almış, alacak, sipariş etmiş olan veya düşünen var mı, en güzel o gibi gözüküyor şu an.
mephamd
10 Temmuz 2015, 12:19
Givinin tasima demirini tracera takili olarak gordum. Urun guzel. Ancak uzerine tablayi ayri almaniz veya yaptirmaniz gerektiğini haturlatayim.
gorefest
10 Temmuz 2015, 12:59
Givinin tasima demirini tracera takili olarak gordum. Urun guzel. Ancak uzerine tablayi ayri almaniz veya yaptirmaniz gerektiğini haturlatayim.
maalesef tabla ayrı paraya satılıyor ve orjinalle aynı paraya geliyor, plastik bir parçayı da 150tl'ye satmaları ayrı bi kazık, bir arka çanta maliyeti ortalama 1000tl oluyor :( Bugün bir aksilik olmazsa alacağım, resimleri paylaşırım
mephamd
10 Temmuz 2015, 13:34
maalesef tabla ayrı paraya satılıyor ve orjinalle aynı paraya geliyor, plastik bir parçayı da 150tl'ye satmaları ayrı bi kazık, bir arka çanta maliyeti ortalama 1000tl oluyor :( Bugün bir aksilik olmazsa alacağım, resimleri paylaşırım
Tablayı 20 tl ye herhangi bir demir doğramacı da yaptırabilirsiniz bence.
gorefest
10 Temmuz 2015, 22:05
aldım çanta ve demirini, 1200tl 'ye mal oldu, canım yanmadı değil :)
http://www.turkishriders.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=18973.0;attach=240 90;image
http://www.turkishriders.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=18973.0;attach=240 91;image
iguven
11 Temmuz 2015, 10:38
aldım çanta ve demirini, 1200tl 'ye mal oldu, canım yanmadı değil :)
http://www.turkishriders.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=18973.0;attach=240 90;image
http://www.turkishriders.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=18973.0;attach=240 91;image
Hayırlı olsun. Fotolar gözükmüyor ama.
gorefest
11 Temmuz 2015, 15:08
şöyle tekrar paylaşayım, bu arada sizde de 2. vitesten 1'e düşülürken boşa düşme problemi var mı? bende sık oluyor ve rahatsız ediyor, debriyajda anlamadığım bir sorun var yada kullanılan yağdan kaynaklanıyor, vites geçişleri biraz değişik geliyor, bugün servise gidip göstereceğim, sizde de böyle bir problem var mı?
http://i.hizliresim.com/yMyPl0.jpg
SilentScream
11 Temmuz 2015, 15:41
Arkadaşlar 16 Temmuz günü Norveç-Nordkapp'a doğru yola çıkıyorum MT-09 Tracer'im ile, yaklaşık 13000 km'lik bir gezi olacak. Gezi için bir sayfa açtım https://www.facebook.com/HedefNordkapp (http//www.facebook.com/HedefNordkapp) isterseniz buradan takip edebilirsiniz.
gorefest
11 Temmuz 2015, 15:59
Arkadaşlar 16 Temmuz günü Norveç-Nordkapp'a doğru yola çıkıyorum MT-09 Tracer'im ile, yaklaşık 13000 km'lik bir gezi olacak. Gezi için bir sayfa açtım https://www.facebook.com/HedefNordkapp (http//www.facebook.com/HedefNordkapp) isterseniz buradan takip edebilirsiniz.
iyi yolculuklar, çok gelmek isterdim fakat iş güç dolasıyla zor :(
zulu
11 Temmuz 2015, 18:59
Hayırlı yolculuklar , çok iyi bir gezi olacağı kesin.. bu arada link açmıyor , bilgin olsun
iguven
11 Temmuz 2015, 22:36
şöyle tekrar paylaşayım, bu arada sizde de 2. vitesten 1'e düşülürken boşa düşme problemi var mı? bende sık oluyor ve rahatsız ediyor, debriyajda anlamadığım bir sorun var yada kullanılan yağdan kaynaklanıyor, vites geçişleri biraz değişik geliyor, bugün servise gidip göstereceğim, sizde de böyle bir problem var mı?
http://i.hizliresim.com/yMyPl0.jpg
Teşekkürler resim için.
Boşa düşme problemi olmadı bende. İstediğim zaman boşa/bire/ikiye alıyorum çok rahat şekilde.
gorefest
12 Temmuz 2015, 08:52
son gelişmeleri yazayım, motoru servise götürdüm, usta bu zamana kadar bu kadar iyi tracer görmediğini söyledi, artık gaz mı verdi bilemiyorum yada hondanın vitesi kadar yumuşak geçiş arıyorum, çanta da 180 e kadar sorun çıkarmıyor, 180 den sonra yılan gibi kıpraşıyor motor eğer sürüş pozisyonu dikse, motorun üstüne yatarsanız hiç problem olmuyor bursa otobanda hiç kasmadan 229 gördüm bu kadar performansı hiç beklemiyordum tatmin etti çantalı performans
SilentScream
12 Temmuz 2015, 15:48
Hayırlı yolculuklar , çok iyi bir gezi olacağı kesin.. bu arada link açmıyor , bilgin olsun
Teşekkürler, link şu şekilde https://www.facebook.com/HedefNordkapp
Rseckin
15 Temmuz 2015, 09:36
Arkadaşlar merhaba;
Uzun bir bekleyişin ardından izmir iz-motodan 2 hafta önce bir adet tracer aldım ve rodaj bakımını yaptırdım çok güler yüzlü ve ilgili arkadaşlar.
Rüzgar sorunu ve çanta ihtiyacına mra x-creen ve shad sh 48 ve e 48 semi rigit çantalardan oluşan bir set ile çözüm buldum. Ve montajdan sonra tahmin ettiğimden daha da iyi olduğuna karar verdim.
x-creen montajından sonra ön camda biraz fazla esneme olduğu için bir destek yaptırdım. Ayrıca çanta setinin montajını yaptıktan sonra yüksek hızlarda önemli bir denge sorunu ben görmedim.
http://imageshack.com/a/img661/7235/IZi4iz.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO