PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140

odo
23 Temmuz 2017, 10:44
Yeni geziler hazır evonuz. Fotoğrafları bekliyoruz😙

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

Subapları 0.07 emme 0.09 ekzoz olarak mı yaptırıyorsunuz.

mitmuallim
23 Temmuz 2017, 15:19
Düm motoruma 10.000 bakımını yaptırdım. Sübap ayarları 6000 km de iken yapılmıştı. Kontrol edildi ve aynı, değişmemiş. Ama bence biraz yüksek çünkü bariz sübap sesi var. Ben çinden sübap ayarı için sentil satın almıştım. Ustanın elindeki sentile göre daha ince. Usta bu yanlış dedi. Daha sonra bir yedek parça satıcısı arkadaşımın dükkanında dijital kumpasla ölçtük, benim sentiller doğruymuş. Demek ki ustanınkiler yanlış. Ancak usta kabul etmiyor bunu. Bu nedenle sübaplar biraz sesli çalışıyor.

Sübap ayarlarına hiç dokunmadık ayarı kaçmasın diye. Bunun dışında yağ değişti ve tüm vida somunlar sıkıldı. Pek bir gevşeme yoktu somunlarda. Yalnızca eksoz manifolt flanşının bir somunu biraz gevşemiş. Onu da sıktı. Hava filtresini, yağ filtrelerini temizledi. Motorumun zincirini götürdüğüm gazla temizledi ve ön fren balatasını çıkarıp temizledi. Freni sıkınca balatadan biraz titreşim hissediyordum. En sonunda da motoru yıkayıp teslim etti. Adana Cem motora ve servisine, özellikle de gösterdiği ihtimam nedeniyle Volkan ustaya teşekkür ediyorum.

benim ön ve arka balatalar değişti,birde benzin filtresi (deponun altında onu değişti. 10.000 km bakımında .. sübapları açamadı bile bakalım12000 bakımında neler olacak.. kazasız ve keyifli sürüşler.. hepimize..

Naci63
23 Temmuz 2017, 20:18
Yeni geziler hazır evonuz. Fotoğrafları bekliyoruz��

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

Subapları 0.07 emme 0.09 ekzoz olarak mı yaptırıyorsunuz.

İnşallah. Cesaretimi toplarsam 2500 km'lik bir gezi planım var.

Sübapları ben 0.06'ya 0.09 mm yaptırmak istedim. Ancak daha önce Nazilliden gelen ustaların yaptığı ayarı hiç bozulmamış olarak görünce sübapları elletmedim. Çünkü eksoz sübaplarının ayarı çok zor (bulunduğu yer sebebiyle) Zaten sönme sorunu bu eksoz sübapları nedeniyle de ortaya çıkabiliyor. Sırf sönme sorunu tekrarlamasın diye, ayar bozulmadığı için, sübapları elletmedim. Ama bir dahaki sefere kısmetse kendi sentilim ile yaptırtacağım.

alp010
24 Temmuz 2017, 00:08
Abiler aylar önce buradan yazmıştım almayı düşünüyorum diye hatta adanalı abinin motoruna taliptim ama motosikleti getirebileceğime inanmadım adanadan ankaraya ve gidip pulsar aldım buradan şimdi motoru pert ettik çok şükür bende bir şey yok maddı ve fiziki olarak. Karşı taraf yola atladı tam kusurlu çıktı. Sigortadan paramı alır almaz aranıza katılmayı umuyorum. Hepinize kazasız sürüşler aman ekipmansız gezmeyin. Kasktan bota belliğe her şey olmasına rağmen 2 hafta boynumu zor oynattım.
Hepinize selam vermek istedim.

bursalıali
24 Temmuz 2017, 02:12
Alp geçmiş olsun kardeşim . Allah bir daha göstermesin. İşine gücüne devam edebiliyor musun? Seni
aramızda görmekden mutluluk duyacağız. Selamlar.

mitmuallim
24 Temmuz 2017, 06:34
Abiler aylar önce buradan yazmıştım almayı düşünüyorum diye hatta adanalı abinin motoruna taliptim ama motosikleti getirebileceğime inanmadım adanadan ankaraya ve gidip pulsar aldım buradan şimdi motoru pert ettik çok şükür bende bir şey yok maddı ve fiziki olarak. Karşı taraf yola atladı tam kusurlu çıktı. Sigortadan paramı alır almaz aranıza katılmayı umuyorum. Hepinize kazasız sürüşler aman ekipmansız gezmeyin. Kasktan bota belliğe her şey olmasına rağmen 2 hafta boynumu zor oynattım.
geçmiş olsun kıyafet önemli imiş.. vesselam..

Naci63
24 Temmuz 2017, 09:04

Büyük geçmiş olsun. Allah bir daha kaza bela vermesin.

msaltin
24 Temmuz 2017, 14:18

Büyük geçmiş olsun, Allah daha beterinden korusun. Korumanın önemini ben de her zaman çevremdeki motosiklet sevdalısı arkadaşlara vurgulamaya çalışıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Peki stop sorununuzu çözebildinizmi.

Ankarada rx3 evo kullanan arakadas varmi hangi servis daha iyi acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------

Aslinda dediginizi yaptim ankarada bayileri gezdim.Sürme degil ama üzerlerine binme imkanim oldu beni durusuyla rx3i evo cezbetti.
2. Ele sicak bakmiyorum pek.Aklima takilan stop etme sorunu yasarmiyim birde 2.el satislarina baktigimda en fazla km yapan 5000 alan 1000-2000 -3000 km sonra satiyor.hani aklimdan gecirmiyor degilim niye bu kadar dusuk kmlerde nie satiyorlar diye

Merhaba kaplan66,

Ankara'da motosiklet toplam tecrübesi 1.300 km'den ibaret bir acemi olarak ben çok memnunum. 2016 kasımında 2.el aldığım motorum 10.000 km'de idi ve şu ana kadar hiç sorun yaşatmadı, önceki sahibi de bilinçli bir sürücü idi ve ona da hiç sorun yaşatmamış. Servis konusuna gelince; Ankara'da da açıkçası tartışılabilir bir konu bu. Fakat şimdilik 20 kişiden oluşan whatsapp grubumuzda her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı ile çoğu kez servise uğramaya gerek kalmadan ufak sorunları çözüyoruz. İşten güçten vakit bulursak arada gezi organizasyonları da yapıyoruz. Kalbinizin sesini dinleyip RX3 alırsanız bence pişman olmazsınız.

Son olarak RX3 ya da başka herhangi bir motor alsanız dahi sizi de grubumuzda görmekten memnuniyet duyarız. Telefon numaramı da mesajla ileteceğim, ararsanız aklınıza takılanları konuşabiliriz, bilmediklerimi de arkadaşlara sorabilirim.

Selamlar.

alp010
24 Temmuz 2017, 16:41
Çok sevinirim hocam gruba alırsanız. Allah korudu diyebilirim. Sıcak olmasına rağmen ekipman tam gezerim hep ,acemilikte var zaten. Çok şükür kalıcı bir şey olmadan atlattım. Boynum zedelenmiş kırık çıkık yok o da 2 haftaya düzeldi.bi hafta da ayak bileği şişliğinden birazcık topalladım.Şimdi hiçbir şeyim kalmadı Allah'a şükür keşke motoru yatırsaymışım kurtarmaya çalıştım ama en son ön kapıya girceğime arka kapı depo arasına girdim. Ekipmansız bakkala bile gitmemek lazım. Belliğime kadar takarım mutlaka biz çok iyi de olsak birden önümüze atlayan bir otomobile çarpmadan kurtarmak çok zor aman sizler de takın hele Ankara'da. Hepinize kazasış sürüşler ilginiz için çok sağolun

msaltin
24 Temmuz 2017, 17:04
Çok sevinirim hocam gruba alırsanız. Allah korudu diyebilirim. Sıcak olmasına rağmen ekipman tam gezerim hep ,acemilikte var zaten. Çok şükür kalıcı bir şey olmadan atlattım. Boynum zedelenmiş kırık çıkık yok o da 2 haftaya düzeldi.bi hafta da ayak bileği şişliğinden birazcık topalladım.Şimdi hiçbir şeyim kalmadı Allah'a şükür keşke motoru yatırsaymışım kurtarmaya çalıştım ama en son ön kapıya girceğime arka kapı depo arasına girdim. Ekipmansız bakkala bile gitmemek lazım. Belliğime kadar takarım mutlaka biz çok iyi de olsak birden önümüze atlayan bir otomobile çarpmadan kurtarmak çok zor aman sizler de takın hele Ankara'da. Hepinize kazasış sürüşler ilginiz için çok sağolun

Sayın alp010 size de bir mesaj gönderdim ama özel mesajları giden mesajlar klasöründe göremiyorum ya da görmeyi beceremiyorum. Mesajım geldi mi acaba?

Selamlar.

mitmuallim
24 Temmuz 2017, 21:07
yakıt aldığınızda depo kapağını kapatıp anahtarı alıyoruz ya.. kapandı sanıyoruz bir kaç dolumdur anahtarı çektekten sonra bastırıyorum tık diye bir kademe dah kapanıyor,100 km de 5 lt den 4 lt ortalamaya düştü şehir içinde .. meğer bizim benzin zamana bağlı olrak havaya uçup giidyormuş.. :)
bilginiz olsun istedim..
vesselam..

adanalı
25 Temmuz 2017, 16:50
Büyük geçmiş olsun alp. Allah bir daha hiçbirimize kaza bela vermesin.evet koruma çok önemli.

AKO rüzgar saptırıcımı taktım,ciddi faydasını gördüm.telefon tutucu da tamam,artık tam bir turing oldu.manavgat festivalinde stand açmıştı.bildiğiniz gibi burada bilgilenmek isteyen arkadaşlarla bu ürünü paylaşmıştım.görünce hemen aldım.

https://i.hizliresim.com/JlzoPn.jpg (https://hizliresim.com/JlzoPn)

https://i.hizliresim.com/OLz1QA.jpg (https://hizliresim.com/OLz1QA)

https://i.hizliresim.com/zBpPd4.jpg (https://hizliresim.com/zBpPd4)

msaltin
25 Temmuz 2017, 17:14
Büyük geçmiş olsun alp. Allah bir daha hiçbirimize kaza bela vermesin.evet koruma çok önemli.

AKO rüzgar saptırıcımı taktım,ciddi faydasını gördüm.telefon tutucu da tamam,artık tam bir turing oldu.manavgat festivalinde stand açmıştı.bildiğiniz gibi burada bilgilenmek isteyen arkadaşlarla bu ürünü paylaşmıştım.görünce hemen aldım.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Telefon tutucuyu ne kadar ve nereden aldınız? Bir de ekran ebatı nedir, hangi telefonlara kadar uyumludur acaba? Son olarak fuardan AKO rüzgar saptırıcı camı ne kadara aldınız merak ettim.

Selamlar.

Hedef_Turan
25 Temmuz 2017, 17:20

https://i.hizliresim.com/JlzoPn.jpg (https://hizliresim.com/JlzoPn)

https://i.hizliresim.com/OLz1QA.jpg (https://hizliresim.com/OLz1QA)

https://i.hizliresim.com/zBpPd4.jpg (https://hizliresim.com/zBpPd4)

Merhaba, şimdi resimleri görünce aklıma geldi 2014'te aramadığım yer kalmamıştı Xj6f yoktu en son Tuna'da bir adet beyaz kalmış oda başka bayiden gelmiş vs. O günler geldi aklıma baya maceralar yaşamıştık çamurlara saplanmıştık dağ, bayır gidiyorduk. Sonra bir servis minibüsünün hatası yüzünden kazaya karıştık çok severek bindiğim motordan soğudum. Two bros egzoz, arka çanta, telefon tutacağı aklnıza gelecek herşeyi yapmıştım bende Allah kaza bela vermesin.

adanalı
25 Temmuz 2017, 17:54
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Telefon tutucuyu ne kadar ve nereden aldınız? Bir de ekran ebatı nedir, hangi telefonlara kadar uyumludur acaba? Son olarak fuardan AKO rüzgar saptırıcı camı ne kadara aldınız merak ettim.
Selamlar.
teşekkürler.telefon tutucuyu aliexpresten aldım ama fiyatını inan hatırlamıyorum fakat çok değildi.5.5 inç için.rüzgar saptırıcı 150 tl.,kartla 159 tl/6 taksitti.

Merhaba, şimdi resimleri görünce aklıma geldi 2014'te aramadığım yer kalmamıştı Xj6f yoktu en son Tuna'da bir adet beyaz kalmış oda başka bayiden gelmiş vs. O günler geldi aklıma baya maceralar yaşamıştık çamurlara saplanmıştık dağ, bayır gidiyorduk. Sonra bir servis minibüsünün hatası yüzünden kazaya karıştık çok severek bindiğim motordan soğudum. Two bros egzoz, arka çanta, telefon tutacağı aklnıza gelecek herşeyi yapmıştım bende Allah kaza bela vermesin.
bende motorumu çok severek kullanıyorum.eşimle uzun/kısa gezilere çıkıyorum,tam bir turing olması için ihtiyacım olan herşeyi ekledim.ALLAH herkesin gönlüne göre versin.

gerbiş
25 Temmuz 2017, 20:55
Selamunaleyküm akadaşlar... Ben Mersin Silifke'den Mustafa GERBİŞ. İngilizce öğretmeniyim. Allah izin verirse @mitmuallim hocamın desteğiyle ben de bir tane alıyorum ve aranıza katılıyorum. İnşallah yarın siparişi vereceğim artık ne zaman gelirse. Rabbim hepinizi korusun ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum...

Naci63
25 Temmuz 2017, 22:03
Selamunaleyküm akadaşlar... Ben Mersin Silifke'den Mustafa GERBİŞ. İngilizce öğretmeniyim. Allah izin verirse @mitmuallim hocamın desteğiyle ben de bir tane alıyorum ve aranıza katılıyorum. İnşallah yarın siparişi vereceğim artık ne zaman gelirse. Rabbim hepinizi korusun ağız tadıyla binmeyi nasip etsin inşallah. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum...

Hoş geldiniz. Allah kaza bela vermesin.

gerbiş
25 Temmuz 2017, 22:38
Hoş geldiniz. Allah kaza bela vermesin.

Çok teşekkür ederim. Hoşbuldum...

mitmuallim
25 Temmuz 2017, 23:57

Hayırlı olsun, huzurla ve sorunsuzca kullanman dualarımla..

gerbiş
26 Temmuz 2017, 00:34
Hayırlı olsun, huzurla ve sorunsuzca kullanman dualarımla..

Allah razı olsun hocam çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısıysa olur. Yarın sabah vereceğiz siparişi. Sayenizde karar verebildim. Üzerimden çok büyük bir yük kalktı. Gerisini Allah'a havale ediyorum. Her şeyin hayırlısı diyorum.

turkish39
26 Temmuz 2017, 14:37
https://i.hizliresim.com/DdW2b6.jpg (https://hizliresim.com/DdW2b6)

Selâmunaleyküm...
Motosiklet sektöründeki çakallarla uğraşmaktan ve onlara destek çıkan motosiklet kullanıcıları yüzünden foruma giresim pek yok.RX3 konusunda da baktığım kadarıyla herkes birbirine yardımcı oluyor.
Barkın abimin vefatı yüzünden,forumda bi kaç mesajlaşmamız vardı,okumak istedim:pale: Foruma girmişken size selâm vermeden geçmek istemedim.Lütfen hepiniz çok dikkatli olun.Motosiklet keyif işidir,hızla,torkla uğraşmayın abi...

Girdiğiniz bütün sosyal medya hesaplarında aşağıdaki yazıyı paylaşırsanız sevinirim.Hepiniz Allah'a emanet olun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------

BAKIŞAÇINIZI DEĞİŞTİRİN VE EZBERLERİNİZİ BOZUN ARTIK!!! TRAFİKTE BİZ DE VARIZ.LÜTFEN DÖNÜŞLERDE SİNYAL VERİN,DİREKSİYON BAŞINDA KODUMUN TELEFONUNU KULLANMAYIN,ANAYOLA ÇIKARKEN ARAÇLARA YOL VERİRKEN HEMEN ARKASINDAN GELEN MOTOSİKLETE DE YOL VERİN.AAA MOTORMUŞ DEYİP ÖNEMSEMEDİĞİN MOTOSİKLETTE BEN VARIM,BAZEN ÇOCUĞUM,BAZEN EŞİM,BAZEN ANNEM,BABAM,BAZEN SEN VARSIN!!! YANİ SADECE MOTOSİKLET DEĞİL.HATA YAPANI NAZİKÇE UYARIN,KASK TAKMALARI İÇİN GENÇLERİ İKAZ EDİN.HER SERSERİ MOTOSİKLET KULLANABİLİR AMA HER MOTOSİKLET KULLANAN SERSERİ DEĞİLDİR UNUTMA!!! ARTIK LÜTFEN HAYATINIZDA BİR GÜZELLİK YAPIN!!! BOŞ SEBEPLERDEN,VURDUMDUYMAZLIKTAN DOLAYI KATİL OLMAYIN!!!

gerbiş
26 Temmuz 2017, 20:20
Evet arkadaşlar inşallah İstanbul Balcı motorla anlaştık. Yarın işlemleri bitiriyoeuz. Haftasonuna kadar kargolayacaklar. Herhalde pazartesi salı gibi silifkede olur. Hayırlısı olur inşallah. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Hedef_Turan
26 Temmuz 2017, 20:31
Evet arkadaşlar inşallah İstanbul Balcı motorla anlaştık. Yarın işlemleri bitiriyoeuz. Haftasonuna kadar kargolayacaklar. Herhalde pazartesi salı gibi silifkede olur. Hayırlısı olur inşallah. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Hayırlı olsun inşallah.Montaj için ücret ödemeyeceksiniz ayrıca motordan yağ çıkmazsa yağ ücretide ödemeyin servis ekliyor. Ruhsat çıkınca UMA'ya mail atarsanız hediyelerinizde ücretsiz kargo ile gelir.

gerbiş
26 Temmuz 2017, 20:54
Hayırlı olsun inşallah.Montaj için ücret ödemeyeceksiniz ayrıca motordan yağ çıkmazsa yağ ücretide ödemeyin servis ekliyor. Ruhsat çıkınca UMA'ya mail atarsanız hediyelerinizde ücretsiz kargo ile gelir.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Hayırlısı ile geldikten sonra hemen maili atacağım��

Naci63
26 Temmuz 2017, 21:23

Hayırlı olsun. Trafik tescilde ruhsat çıkartırken 3 çantalı olarak yazdırtmayı unutmayın. Size balcı motor tarafından verilecek uygunluk belgesinde 3 çantalı yazıyor. Sakın unutmayın.

mitmuallim
26 Temmuz 2017, 21:25
Hadi bakalım hayırlısıyla..
REngi merak ettim hangisinde karar kıldınız?

gerbiş
27 Temmuz 2017, 01:34
Hayırlı olsun. Trafik tescilde ruhsat çıkartırken 3 çantalı olarak yazdırtmayı unutmayın. Size balcı motor tarafından verilecek uygunluk belgesinde 3 çantalı yazıyor. Sakın unutmayın.

Teşekkür ederim. O zaten aklımda sigortacımla görüştüm bugün takip işlerini de o yapıyor. Kesinlikle yazdıracağım. Buralarda pek durdurmuyorlar bu yüzden ama yine de her şey kuralına göre olsun.

Hadi bakalım hayırlısıyla..
REngi merak ettim hangisinde karar kıldınız?

Hocam açıkçası sizinle konuştuğumuzdan bu yana 100 tane resim indirip bilgisayarın her açısından baktık. Kırmızı ile turuncu arasındaydım ancak eşim de ben de turuncuda karar kıldık. Dikkat çekici bir renk istiyoruz. Turuncunun tonu hakkında tam emin olamadık ama yine de turuncu olacak son kararımız.
Bu arada motorla ilgili tek aklımıza takılan şey renk oldu. Allah başka dert vermesin diyorum artık. Yarın sabah havaleyi yapıyorum işlemleri bitirip cumartesi gönderebiliriz dedi Balcı motordan Rahmi bey. İlk defa şehir dışı bir bayiden bu şekilde alışveriş yapıyorum. Allah utandırmasın diyorum kendime.

Hedef_Turan
27 Temmuz 2017, 11:04
Balcı Motordan hediye disk kilidi isteyin motorun üzerine koyup gönderirler.

gerbiş
27 Temmuz 2017, 11:21
Balcı Motordan hediye disk kilidi isteyin motorun üzerine koyup gönderirler.

Hemen mesaj attım. Gönderecekler. Hatırlatma için teşekkürler.

adammotorsuz
30 Temmuz 2017, 19:09
Merhaba ağalar , UMA'dan yetkili birine hediyeler için mail attım ama 1 haftadır ses seda yok, beni mi koparıyorlar :D ?Ne yapmam lazım yardımcı oluyr musunuz ? Birde stop etme problemi baş gösterdi 3300km'deyim.

cluuberzone
01 Ağustos 2017, 13:34
Herkese merhabalar

Bir arkadaşımda 2015 model 9000 km de motor var ve almam için ısrar ediyor (dosta gitsin yoksa sahibinden e koyacak vs vs )
2015-2016 arası en büyük farkın sanırım lastik ebatlarında olması ve 2015 modelinde olan ebatlardaki lastikler piyasada daha zor bulunmasıymış (tamamen videolarda izlediğim edindiğim bilgiler ışığında)
önerecek olursanız eğer (2016 sanırım daha bi iyileştirme yapılmış halidir ) nelerine dikkat etmem gerekir.
2015 te ciddi kronik sorunlar var mıdır zira birkaç video da kendiliğinden stop etme problemiyle karşılaştım.

şimdiden teşekkür ederim

gerbiş
02 Ağustos 2017, 00:27
Yeniden merhabalar herkese... Motorum dün elime ulaştı... Kutu açılışını da kendim yaptım... 100 tane felan civata vardı metal kutuda öldüm bittim:-)

Dün plaka işlerini yetiştiremediğimizden maalesef motoru serviste bıraktım ve bugün ruhsat ve plaka çıkınca biraz önce hanımla bir hayırlayalım dedik motorumuzu...

Şimdi ilk olarak söylemek gerekirse daha önce sıfır Honda Transalp 700XL motosiklet almıştım. RX3 neredeyse aynı zevki verdi bana... Güçlü, rahat, beklentileri karşılayacak düzeyde 250cc'lik bir motor. Üstelik fiyatına göre çok çok çok güzel. Aklında soru işareti olan arkadaşlara önerim forumu baştan sona bir okusunlar. Mümkünse bir bayiden kanlı canlı görsünler. (ben şahsen görmeden aldım ama Allaha çok şükür yanılmadığımı gördüm.) Açıkçası ben motordan çok memnun kaldım darısı almak isteyenlerin başına...

Ek olarak forumdaki arkadaşların yazdıklarını da dikkate alarak ilk iş yan ayaktaki uzantıyı kesti servis zira yan ayağın otomatikman kapanması motoru tanımayanlar, merak edenler özellikle de çocuklar için bence tehlike oluşturuyordu. 10 saniyelik bir işlemle kurtulduk çok şükür. Bir de üzerinde gelen aküyü taktırmadı ustam. Gittik 12volt 14 amper jel akü aldık 90TL'ye. Bakalım şimdilik ağzım kulaklarımda.

Herkese hayırlı geceler diliyorum, Allah hepimize ağız tadıyla binip inmemizi nasip eylesin.

(bu arada resimler vardı ekleyemedim)

Naci63
02 Ağustos 2017, 08:31
Hayırlı uğurlu olsun. Sanırım turuncu rengi seçmişsiniz. Güle güle binin inşallah.

gerbiş
02 Ağustos 2017, 13:14
Hayırlı uğurlu olsun. Sanırım turuncu rengi seçmişsiniz. Güle güle binin inşallah.

Çok teşekkürler. Allah razı olsun... Evet turuncu rengi seçtik. Bakalım şimdilik çooook güzel.

adanalı
02 Ağustos 2017, 15:25
hayırlı olsun kardeş.Güle güle binin.

Hedef_Turan
02 Ağustos 2017, 16:13
Hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah.

Benimkide ilk bakıma girdi ve bin km'yi devirdik.Şehir içi 350 km yaptım ve ufak bir geziye çıktım 750km'deyken İstanbul'a vardım Motoaras'ta ilk bakım yapıldı. Orta Sehpa, yağ ve bakım parası 270₺ ödedim.Yolda mola verdikçe vidalarını kontrol ettim ve sadece arka ek çamurluğun vidasının gevşediğini fark ettim ve sıktım. Çorlu'da çantayı değiştirdim 150 liraya 46 litre beyaz bir çanta taktım 2 kask, kilit, ve daha birsürü şey alabiliyor. Başka bir sorun veya sıkıntı olmadı.Orta sehpa işimi görüyor gayet düzgün artçımla beraber kaldırımlara çıkabiliyorum yani çok alçakta kalmıyor.Montaj yapıldığında lastik havalarını kontrol etmemiştim ve bakımda ölçtük ön lastikte 60 çıktı hemen normale indirdik. Şimdilik bir sıkıntı yok şükür. Yaklaşık 20 liraya 100 km gittim tüm çantalar dolu ve artçımla beraber rüzgarın en hızlı oldu İstanbul'a dolu yağdığı gün oyüzden yakıtı gayet yerinde buldum.

Şimdilik bukadar.

gerbiş
03 Ağustos 2017, 15:07
hayırlı olsun kardeş.Güle güle binin.

Çok teşekkür ederim... Allah razı olsun.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah.

Benimkide ilk bakıma girdi ve bin km'yi devirdik.Şehir içi 350 km yaptım ve ufak bir geziye çıktım 750km'deyken İstanbul'a vardım Motoaras'ta ilk bakım yapıldı. Orta Sehpa, yağ ve bakım parası 270₺ ödedim.Yolda mola verdikçe vidalarını kontrol ettim ve sadece arka ek çamurluğun vidasının gevşediğini fark ettim ve sıktım. Çorlu'da çantayı değiştirdim 150 liraya 46 litre beyaz bir çanta taktım 2 kask, kilit, ve daha birsürü şey alabiliyor. Başka bir sorun veya sıkıntı olmadı.Orta sehpa işimi görüyor gayet düzgün artçımla beraber kaldırımlara çıkabiliyorum yani çok alçakta kalmıyor.Montaj yapıldığında lastik havalarını kontrol etmemiştim ve bakımda ölçtük ön lastikte 60 çıktı hemen normale indirdik. Şimdilik bir sıkıntı yok şükür. Yaklaşık 20 liraya 100 km gittim tüm çantalar dolu ve artçımla beraber rüzgarın en hızlı oldu İstanbul'a dolu yağdığı gün oyüzden yakıtı gayet yerinde buldum.

Şimdilik bukadar.

Çok teşekkürler. Allah cümlemize kazasız binip inmeyi nasip etsin.

Hedef_Turan
04 Ağustos 2017, 15:17
Ruhsat çıkartırken çanta muhabbetini belirtmeyi unutmuştum bugün o işi hallettim.Trafik şubeye gittim durumu izah ettim ve uygunluk belgesini gösterdim memur arkadaş -valla bizde dikkat etmiyoruz aslında yazmamız gerekiyordu. diyerek hemen ruhsatı aldı ve işledi.
Yani unutan arkadaşlar sonradan gidip bu işlemi gerçekleştirebilirler.

Bu arada ilk bakımda servisin koyduğu 15-50 yağdan pek memnun kalmadım 10-40 daha iyiydi özellikle ilk çalıştığında motor artık daha geç ısınıyor.

motorcrus
05 Ağustos 2017, 17:49
iyi forumlar kazasız sürüşler evorx3 ile tesadüfen karşılaştım normalde racing tarzı honda cbr250 veya hyosung 250 düşünüyordum ta ki mondial evorx3 görene kadar çok çok video izledim hakkında ama yedek parça konusunda hiç bilgilendirilmedim tavsiyeleriniz nelerdir fiyatı artmadan almayı düşünüyorum çok deneyim gerektiren bir motormudur ?

Hedef_Turan
05 Ağustos 2017, 18:10
iyi forumlar kazasız sürüşler evorx3 ile tesadüfen karşılaştım normalde racing tarzı honda cbr250 veya hyosung 250 düşünüyordum ta ki mondial evorx3 görene kadar çok çok video izledim hakkında ama yedek parça konusunda hiç bilgilendirilmedim tavsiyeleriniz nelerdir fiyatı artmadan almayı düşünüyorum çok deneyim gerektiren bir motormudur ?

Hoşgeldin, öncelikle civarındaki bir bayide motoru test etmeni öneririm bu sayede sürüş karakteri hakında en net fikri edinmiş olursun.Motorun yüksekliğini ona olan hakimiyetini en iyi bu şekilde anlarsın. Eğer istediğin motor hem şehir içinde işimi görsün hemde artçımla veya yalnız şehir dışına turlarda rahat edebileceğim orjinal çantaları, yakıtı, sürücü ve artçı komforu ve görünüşüyle 250 sınıfında herşeyi olsun istiyorsan, sadece sollamalarda yüksek devir çeviririm haricinde motorun canını çıkarmam 100-110 km/h bana yeter dersen hem seni üzmez hem cebini üzmez.

Düşüncelerin böyleyse tavsiye ederim ben şimdiden iki kişiye Rx3i aldırdım ve ikiside büyük makinelerden geçiş yaptılar.
Ama ben aksiyon istiyorum dersen tavsiye etmem her motor limitler dahilinde güzel.

motorcrus
05 Ağustos 2017, 19:49
Hoşgeldin, öncelikle civarındaki bir bayide motoru test etmeni öneririm bu sayede sürüş karakteri hakında en net fikri edinmiş olursun.Motorun yüksekliğini ona olan hakimiyetini en iyi bu şekilde anlarsın. Eğer istediğin motor hem şehir içinde işimi görsün hemde artçımla veya yalnız şehir dışına turlarda rahat edebileceğim orjinal çantaları, yakıtı, sürücü ve artçı komforu ve görünüşüyle 250 sınıfında herşeyi olsun istiyorsan, sadece sollamalarda yüksek devir çeviririm haricinde motorun canını çıkarmam 100-110 km/h bana yeter dersen hem seni üzmez hem cebini üzmez.

Düşüncelerin böyleyse tavsiye ederim ben şimdiden iki kişiye Rx3i aldırdım ve ikiside büyük makinelerden geçiş yaptılar.
Ama ben aksiyon istiyorum dersen tavsiye etmem her motor limitler dahilinde güzel.

hocam özel mesaj attım size .

endoplazma
07 Ağustos 2017, 10:29
Merhaba,15 gün önce bir rx3 aldım.Aranıza yeni katıldım. Bu model hakkında tecrübeli değilim. Sormak istediğim bir kaç şey olacak,deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
16.000 km de 2015 model ,düzenli olarak servise götürülmüş 2000 km de bir ön bilgi olarak vereyim.
1- Hararet işareti motor çalıştırılınca 1 veya 2 çubukta açılıyor ekranda. 3-5 km sonra 3 üncü kademede sabitleniyor. Sürekli 3 te duruyor. Bu normal mi ? 4 kademeden oluştuğunu düşündüğümde sanki ideali 1-2 kademe gibi geldi bana. Suyu var ve fanlar aktif.

2- Bir diğer sorum motor bloğun dan gelen sıcaklık. Bildiğin cehennem ateşi. Şortlarla falan 3-5 km yol yapayım falan deyince mümkün değil,sıcaktan kavruluyorum. Eksozun ilk motor bloğun dan çıktığı yerden de kaynaklanabilir diye düşünüyorum . Bu kadar ısınma sizlerde de var mı ? Pantolonsuz mümkün değil binemiyorum kısa mesafede olsa.

Kısa bir süre sonra İzmir-Gürcistan arası gideceğim. Henüz 500 km yol aldım,tam emin olamıyorum bahsettiğim sorunlardan.250 bin km ortalama sürüş geçmişim var,ilk kez sıcaklıktan dolayı tedirgin oldum. Selamlar İzmir den.

Hedef_Turan
07 Ağustos 2017, 10:53
Merhaba,15 gün önce bir rx3 aldım.Aranıza yeni katıldım. Bu model hakkında tecrübeli değilim. Sormak istediğim bir kaç şey olacak,deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
16.000 km de 2015 model ,düzenli olarak servise götürülmüş 2000 km de bir ön bilgi olarak vereyim.
1- Hararet işareti motor çalıştırılınca 1 veya 2 çubukta açılıyor ekranda. 3-5 km sonra 3 üncü kademede sabitleniyor. Sürekli 3 te duruyor. Bu normal mi ? 4 kademeden oluştuğunu düşündüğümde sanki ideali 1-2 kademe gibi geldi bana. Suyu var ve fanlar aktif.

2- Bir diğer sorum motor bloğun dan gelen sıcaklık. Bildiğin cehennem ateşi. Şortlarla falan 3-5 km yol yapayım falan deyince mümkün değil,sıcaktan kavruluyorum. Eksozun ilk motor bloğun dan çıktığı yerden de kaynaklanabilir diye düşünüyorum . Bu kadar ısınma sizlerde de var mı ? Pantolonsuz mümkün değil binemiyorum kısa mesafede olsa.

Kısa bir süre sonra İzmir-Gürcistan arası gideceğim. Henüz 500 km yol aldım,tam emin olamıyorum bahsettiğim sorunlardan.250 bin km ortalama sürüş geçmişim var,ilk kez sıcaklıktan dolayı tedirgin oldum. Selamlar İzmir den.

Selamlar, öncelikle motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah.

Hararet göstergesi bu şekilde çalışıyor. İlk etapta 2 daha sonra 3 ve 4'e geldiğinde fan açar.

Bu sıcak sorunu daha öncede konuşuldu manifold kısmına yanmaz bez saranlar oldu ama normal şartlarda bu sıcaktan kurtulma şansın yok. Bu bakımda motora 15/50 yağ koyuldu motor sanki daha az ısınıyor gibi geldi yada artık ben psikolojik olarak bu sıcak olayına alıştım. Uzun sürüşlerde rüzgarın etkisiyle fazlada hissedilmiyor zaten yani çok kafaya takmamak lazım.

YELKO74
07 Ağustos 2017, 10:54
Öncelikle herkese gönülden selamlar. Yaşım 43. Benim RX3 maceram 2017 yılı şubat ayında başladı. Yıllardır motosiklet alıp- almama bocalaması içerisindeyken (20 küsür yıl önce 3 yıl motor tecrübem vardı) nihayet karar verip 2017 şubat ayında 2. el 2300 km de ikinci el evo aldım. Fakat almadan önce üye olmamama rağmen forumdaki RX3 sayfalarının tamamını okudum. Ya nasip deyip girdim bu yola. Aldığım günden itibaren 2015 modellerde olan sıkıntıların hepsini bende yaşadım. Fakat sorunları bilerek almama rağmen beni bu denli üzeceğini tahmin edemedim. Sorunlar herkesin bildiği (kronik sorunlar olarak adlandırdığımız) sorunlar. Ama tecrübe ile anladım ki bizim kronik sorun olarak adlandırdığımız sorunlar aslında motosiklet ile değil tamamen servislerle alakalı sorunlar. İnanın sorunun tek kaynağı diyebilirim ki maalesef servisler(işini iyi ve doğru yapan servisleri konunun dışında tutuyorum). Şöyle ki; UMA ile irtibat halinde iken sorunlarımı dinleyip, her tür konuda yardımcı olmaya çalışarak beni her defasında servise yönlendirdiler. Konuyu uzatmadan söyleyeyim; servis hiçbir derdimin çaresi olmadı-olamadı. Bu arada yeri gelmişken öncelikle UMA'dan yetkili Mesut beye teşekkürlerimi borç bilirim. Kendisinin benimle irtibata geçip yönlendirmesi sonucu başka bir ildeki servise gelen Ramazan ve İlker ustalar sayesinde sorunlarımın hepsinden kurtuldum.(Ramazan ve İlker ustaları forum sayesinde biliyordum. Onların adını duyunca hiç tereddütsüz gitmeye karar verdim). Ramazan ve İlker ustalar; hem efendiliğiniz hem işinizin ehli olmanız sebebi ile sizleri tebrik eder sizlere de ayrıca candan teşekkür ederim. Neyse; işimden 2 gün izin alıp (aşağı yukarı gidiş 250 dönüş 250 km) yola çıktım. Gidince motoru servise teslim ettim.(Gitmeden UMA nın yönlendirmesi ile o ildeki servisle irtibata geçmiştim). Bu arada servis sahibi Cumhur beye de teşekkür etmek isterim. Gece otelde kaldım. Sabah servise geçtim ve Ramazan usta ile İlker usta da servisteydiler. Dediğim gibi sorunlarımın tamamı çözüldü. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ederim. Sıkıntılarımın yanlış yapılan sibop ayarlarından ve resetleme ile alakalı olduğunu görerek tecrübe ettim. Aslında servislerin kurcalamaması gereken boğaz kelebeği denilen parçanın servis tarafından kurcalanıp ayarının bozulduğunu ( Ramazan ustanın dediğine göre parçanın kurcalandığı vakit ayarının fabrikada hassas aletlerle yapılması gerektiği idi) öğrendim. Uzatmayayım; Ramazan usta ve İlker usta gerekli parçaları garantiden değişip (garantim devam ediyor) gerekli ayarların tümünü yapıp, resetleme yapıp (resetlemenin doğru nasıl yapılması gerektiğini öğrendim ) motorumu teslim ettiler. Bu arada Ramazan usta birkaç yüz km sonra yakıtın düşüp performansın artacağını belirtti. UMA ‘ dan Mesut bey tekrar Ramazan usta ile irtibata geçip telefona beni isteyip sorunlarımın giderilip giderilmediğini bana sorarak benden teyit etti. Bu da müşteri memnuniyeti açısından tabi ki güzel. Ustalara, servistekilere teşekkür edip vedalaştıktan sonra dönüş yoluna koyuldum. (Serviste tanıştığım iki Evo’ cu arkadaşıma da buradan selam olsun. Onların sorunları da nispeten aynı sorunlar idi). Motor gerçekten saat gibi oldu desem yeridir. Dönüş yolunda bunu bizzat deneyerek gördüm. Sonuç; O kadar yolu gitmeme değdi. Şükürler olsun motorumla ilgili sorunlarımdan kurtuldum. Buradan bu forum sitesinde yazan bilgilendirme yapan abiler, arkadaşlar ve kardeşlere ayrıca teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Onların paylaştığı bilgiler bana yol gösterici oldu. Ayrıca Ramazan ustadan aldığım habere göre merkez servislerin kurulması için çalışmalar yapılmaktaymış. Sanırım bölgelere göre veya her bölgeye merkez servis şeklinde. Umarım bir an önce kurulur bu merkez servisler ve insanlar kurtulur servis eziyetlerinden. En azından gittiğin yerde ustaların çözüm noktasında sorunu giderebileceklerini bilmek bile güzel olur. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim….

endoplazma
07 Ağustos 2017, 11:30
Teşekkür ederim,içim bir miktar rahatladı. 3000 km üzeri yol,hayırlısıyla gidip geleyim. Burdanda paylaşırım kısmetse.

Naci63
07 Ağustos 2017, 12:33

Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Hararetle ilgili olarak devamlı 3 çizgide olması doğru değil. Normalde motor ısınınca devamlı 2 çizgide olur, yoğun trafikte (yazın) ve uzun rampa çıkışlarında 3. çizgiye çıkar ve bir süre sonra fan devreye girer, tekrar 2. çizgiye düşer. Ben 1 yılı aşkındır kullanıyorum ve 10.000 km den fazla yol yaptım, daha 4. çizgiyi hiç görmedim (2016 model). Radyatör su seviyesini plastik kaptan değil, açılır kapaklı olan asıl radyatörden kontrol edin (sağ tarafta). Kapağı açıp suyun seviyesine bakın. Muhtemelen eksiktir. Eğer eksikse bir miktar da antifiriz ilave edin. Genleşme kabının su seviyesine aldanmayın. Selamlar.

Öncelikle herkese gönülden selamlar. Yaşım 43. Benim RX3 maceram 2017 yılı şubat ayında başladı. Yıllardır motosiklet alıp- almama bocalaması içerisindeyken (20 küsür yıl önce 3 yıl motor tecrübem vardı) nihayet karar verip 2017 şubat ayında 2. el 2300 km de ikinci el evo aldım. Fakat almadan önce üye olmamama rağmen forumdaki RX3 sayfalarının tamamını okudum. Ya nasip deyip girdim bu yola. Aldığım günden itibaren 2015 modellerde olan sıkıntıların hepsini bende yaşadım. Fakat sorunları bilerek almama rağmen beni bu denli üzeceğini tahmin edemedim. Sorunlar herkesin bildiği (kronik sorunlar olarak adlandırdığımız) sorunlar. Ama tecrübe ile anladım ki bizim kronik sorun olarak adlandırdığımız sorunlar aslında motosiklet ile değil tamamen servislerle alakalı sorunlar. İnanın sorunun tek kaynağı diyebilirim ki maalesef servisler(işini iyi ve doğru yapan servisleri konunun dışında tutuyorum). Şöyle ki; UMA ile irtibat halinde iken sorunlarımı dinleyip, her tür konuda yardımcı olmaya çalışarak beni her defasında servise yönlendirdiler. Konuyu uzatmadan söyleyeyim; servis hiçbir derdimin çaresi olmadı-olamadı. Bu arada yeri gelmişken öncelikle UMA'dan yetkili Mesut beye teşekkürlerimi borç bilirim. Kendisinin benimle irtibata geçip yönlendirmesi sonucu başka bir ildeki servise gelen Ramazan ve İlker ustalar sayesinde sorunlarımın hepsinden kurtuldum.(Ramazan ve İlker ustaları forum sayesinde biliyordum. Onların adını duyunca hiç tereddütsüz gitmeye karar verdim). Ramazan ve İlker ustalar; hem efendiliğiniz hem işinizin ehli olmanız sebebi ile sizleri tebrik eder sizlere de ayrıca candan teşekkür ederim. Neyse; işimden 2 gün izin alıp (aşağı yukarı gidiş 250 dönüş 250 km) yola çıktım. Gidince motoru servise teslim ettim.(Gitmeden UMA nın yönlendirmesi ile o ildeki servisle irtibata geçmiştim). Bu arada servis sahibi Cumhur beye de teşekkür etmek isterim. Gece otelde kaldım. Sabah servise geçtim ve Ramazan usta ile İlker usta da servisteydiler. Dediğim gibi sorunlarımın tamamı çözüldü. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ederim. Sıkıntılarımın yanlış yapılan sibop ayarlarından ve resetleme ile alakalı olduğunu görerek tecrübe ettim. Aslında servislerin kurcalamaması gereken boğaz kelebeği denilen parçanın servis tarafından kurcalanıp ayarının bozulduğunu ( Ramazan ustanın dediğine göre parçanın kurcalandığı vakit ayarının fabrikada hassas aletlerle yapılması gerektiği idi) öğrendim. Uzatmayayım; Ramazan usta ve İlker usta gerekli parçaları garantiden değişip (garantim devam ediyor) gerekli ayarların tümünü yapıp, resetleme yapıp (resetlemenin doğru nasıl yapılması gerektiğini öğrendim ) motorumu teslim ettiler. Bu arada Ramazan usta birkaç yüz km sonra yakıtın düşüp performansın artacağını belirtti. UMA ‘ dan Mesut bey tekrar Ramazan usta ile irtibata geçip telefona beni isteyip sorunlarımın giderilip giderilmediğini bana sorarak benden teyit etti. Bu da müşteri memnuniyeti açısından tabi ki güzel. Ustalara, servistekilere teşekkür edip vedalaştıktan sonra dönüş yoluna koyuldum. (Serviste tanıştığım iki Evo’ cu arkadaşıma da buradan selam olsun. Onların sorunları da nispeten aynı sorunlar idi). Motor gerçekten saat gibi oldu desem yeridir. Dönüş yolunda bunu bizzat deneyerek gördüm. Sonuç; O kadar yolu gitmeme değdi. Şükürler olsun motorumla ilgili sorunlarımdan kurtuldum. Buradan bu forum sitesinde yazan bilgilendirme yapan abiler, arkadaşlar ve kardeşlere ayrıca teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Onların paylaştığı bilgiler bana yol gösterici oldu. Ayrıca Ramazan ustadan aldığım habere göre merkez servislerin kurulması için çalışmalar yapılmaktaymış. Sanırım bölgelere göre veya her bölgeye merkez servis şeklinde. Umarım bir an önce kurulur bu merkez servisler ve insanlar kurtulur servis eziyetlerinden. En azından gittiğin yerde ustaların çözüm noktasında sorunu giderebileceklerini bilmek bile güzel olur. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim….

Hayırlı olsun motorunuz. Ramazan usta işinin ehlidir. Ancak merkez servis meselesini 7-8 aydır bir türlü hayata geçiremediler. Ben hep söylüyorum: sorunlar %95 sübap ayarı ve resetlemede yapılan hatalar veya hiç yapılmamasından kaynaklanıyor. Servisler bu konuda hala (2 yıldır) çok çok yetersizler. Madem size resetlemenin nasıl yapılacağını anlattılar, bundan sonra ihtiyaç halinde veya yeni bir elektrikli cihaz taktığınızda ya da bir elektrik soketini söküp taktığınızda resetleme yaparsınız. Tekrar hayırlı olsun.

endoplazma
07 Ağustos 2017, 14:37
[QUOTE=Naci63;4197616]Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Hararetle ilgili olarak devamlı 3 çizgide olması doğru değil. Normalde motor ısınınca devamlı 2 çizgide olur, yoğun trafikte (yazın) ve uzun rampa çıkışlarında 3. çizgiye çıkar ve bir süre sonra fan devreye girer, tekrar 2. çizgiye düşer. Ben 1 yılı aşkındır kullanıyorum ve 10.000 km den fazla yol yaptım, daha 4. çizgiyi hiç görmedim (2016 model). Radyatör su seviyesini plastik kaptan değil, açılır kapaklı olan asıl radyatörden kontrol edin (sağ tarafta). Kapağı açıp suyun seviyesine bakın. Muhtemelen eksiktir. Eğer eksikse bir miktar da antifiriz ilave edin. Genleşme kabının su seviyesine aldanmayın. Selamlar.

Naci Bey selamlar,teşekkür ederim ilginiz için. Çok açıklayıcı oldu. Servise bakıma götürdüğümde ilk aldığımda,suyu yarı dolu gibi geldi bana.Biraz antifirz eklediler ve yarım olması gerektiğinden bahsettiler.Taşma yapar dediler ? Bana bi tuhaf geldi işin doğrusu. :) 3 üncü kademede fan açıyor bu arada.
Motorsiklet çok güzel,memnun kaldım. Fiyat-Performans açısından harika. Şu sıcaklık sorununu en azından bir nebze çözebilirsem çok daha iyi olacak.

Hedef_Turan
07 Ağustos 2017, 14:50
Ben en alttaki "c" yazan dişide hesaba katıp sayım yaptım orada bir anlaşmazlık oldu heralde aynen dediğiniz gibi 3 olduğunda fan açıyor.Bu arada benim egzoz titanyum mavisi bir renk aldı motorda mavi beyaz olduğundan çok yakıştı:)

Naci63
07 Ağustos 2017, 16:09
Naci Bey selamlar,teşekkür ederim ilginiz için. Çok açıklayıcı oldu. Servise bakıma götürdüğümde ilk aldığımda,suyu yarı dolu gibi geldi bana.Biraz antifirz eklediler ve yarım olması gerektiğinden bahsettiler.Taşma yapar dediler ? Bana bi tuhaf geldi işin doğrusu. :) 3 üncü kademede fan açıyor bu arada.

Radyatör tam dolu, yanındaki plastik genleşme kabı ise yarım olacak. Sizin muhtemelen radyatör suyunuzun eksikliği nedeniyle harareti çabuk yükseliyordur. Sağ taraftaki kapağı açıp radyatör suyunu tamamlayın ve kapağı sıkıca kapatın. Kapağı kapatmak bazen uğraştırabilir çünkü ergonomik bir tasarımı yok motorun maalesef. Selamlar

msaltin
07 Ağustos 2017, 18:10
Herkese selamlar,

Cumartesi akşamı 2016 evo motorumun sol tarafındaki ağzı kelepçeli tapa ile tıkalı olan boruyu temizledim. Pazar günü 140 km civarı yol yaptıktan sonra durduğumda baktım ki yarısına kadar yine dolmuş. Aynı gezide olan arkadaşın 2015 model motorunda aynı boru hiç dolmuyor maşallah. Daha önce zincir temizliğinde bu boruyu boşalttığımda benzin yağ karışımı gibi bir şey vardı içinde. Neden bu kadar doluyor acaba, hava filtresi dolup da geçirmiyor da zengin karışım gibi bir şey mi oluyor, yakamadığı fazla benzini mi atıyor eksoz haricinde acaba? Ya da daha acemi sayılırım 1800 km oldu, devirsiz falan mı kullanıyorum ondan mı oluyor? Sebebini bilen varsa paylaşabilir mi?

Sağlıcakla.