Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Emreköktürk
08 Ocak 2017, 09:02
Hay maşallah ben yaş daha azdır diye düşünüyordum.Allah gönlünüze göre versin, tekeriniz düz bassın
Naci63
08 Ocak 2017, 09:03
Merhabalar RX3i kullanıcıları.
Belki beni forumda takip edeniniz vardır. Yakın zamanda crf 250 rally için kapora yatırmıştım. Sonra crf 250yi araştırdım ve benim için o kadar uygun olmadığına, selesinin beni üzeceğine kanaat getirdim ve aldıktan sonra masraf yapmam gerektiğini anladım (çanta, konfor sele vs.). Bu yüzden cuma günü bayiden kaporamı geri aldım.
Forumdaki SAZMAN abimizle birlikte cuma günü motosiklet bayisine gittim. Bayide KTM Duke 250, Benelli TNT 250'ye baktım. KTM'ye sığamadım (boy:183, kilo:80 kg) Benelli ise gereğinden fazla pahalı geldi bana. Derken gözüme RX3i evo ilişti. Üzerine oturup çalıştırdım çok hoşuma gitti. Oturuş pozizyonu vs şahane. Sığdum bu motora hoşuma gitti. :)
2015 tek kalmış, 2016 da vardı elinde. Bana tavsiyesi 2015 almam yönünde oldu ve fiyatı cidden baya uygun. (yaklaşık 3000tl oynuyor) Velhasıl bu motoru (2015 olanı) kafama koydum ve nasipse pazartesi günü satın almak istiyorum.
Bu başlığı epeydir okuyorum ama hepsini okuyamadım bir günde. Genel olarak benzer şeyler yazılmış. Aklımda bazı soru işaretleri oluştu.
1. Satan bayi 2015 almamı tavsiye etti, 2016 ile arasında çok fark yokmuş. Fiyat farkına değecek farklılıklar var mı? 2015 alsam beni pişman eder mi, yoksa malum kronik sorunlardan ötürü mutlaka 2016mı almalıyım?
2. Forumda mondialin tur camı, bakım kiti, orta sehpa, sticker gibi hediyeler verildiğini gördüm. Ben 2015 alsam faydalanabilirmiyim?
3. Aylar önce bi abimizle konuşmuştum bu forumdan. Kendisi bana alır almaz lastikler ve fren balatalarını değiştirmemi söylemişti. Bir süre idare eder mi?
4. Stop etme problemi sanırım giderilememiş. Başka hallolmayan kronik sorun var mı? Her rx3i'de standart var mı bu problem? Çözümü için bişi yapıldı mı? 2016 modellerinde kronik sorunlar devam ediyor mu? Ya da yeni kronik sorunlar eklendi mi?
5. Egzos sıcağını bacaklara verme durumu 2016larda hala devam ediyor mu? Egzos tarafındaki çantaya balata spreyi, wd40 gibi sprey ürünleri koysam sıcaktan sıkıntı yaratır mı? 2015lerde egzos ve fan sıcağı yazın ne kadar rahatsız ediyor? 2016larda rahatsızlık seviyesi nedir? Fark ne kadar? 2015lerin egzosunu 2016 gibi değiştirebilmek mümkün mü?
6. Oksijen sensörü tamir görse de zaman zaman bozuluyor mu yoksa hiç bozulmayan da var mı?
7. Arkaya maxell 46lt çanta takınca motorun dengesini bozar mı?
8. 2015 modellerin hız göstergesine ayar çektiler mi? 2016 modellerdeki gösterge doğru gösteriyor mu?
9. Aldığımda İstanbul'da hangi servisi önerirsiniz? Servis alakası ve Mondial firmasının ilgisi ne durumda? Eskiden hemen dönerlermiş şimdi de aynı mı yoksa ilgide bir eksilme, bir alakasızlık, malının arkasında durmama durumu var mı?
10. 2016'larda olan çakmaklık ve arka çamurluğu yedek parça olarak isteyip takabilirmiyim?
11. Orta sehpa takılabiliyor mu?
Aradığım fiyat performanstaki motosiklet sanırım bu. 2016 kasasına 13 vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum. MT25le aralarında çok fark olmaması düşündürücü. Eğer 2015 alırsan pişman etmez, sorunlar çözülür derseniz ellerinde kalan son 2015i nasipse bu pazartesi alacağım.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim :)
Ben olsam 2016 alırdım, ki zaten öyle yaptım. Neden?
1. Turuncu renk istediğim için,
2. Jant ebatları bilinen kaliteli marka enduro lastiklere uyumlu olduğu için,
3. Sönme problemi 2016'lar olmuyor dendiği için.
Ancak başka farklar da var:
1. arka tekerde ilave tozlu/çamurluk var. Bence daha güzel gösteriyor.
2. Km göstergesindeki hata çok büyük ölçüde giderilmiş. Benim tecrübem hata sadece 2-3 km o da her motorda olur.
3. Göstergelerin sağ ve soluna çakmak ve usb soketleri yerleştirilmiş. Güzel ve kullanışlı.
4. Benim bacağıma aşırı bir sıcaklık gelmiyor. Ama ben kısa pantolonla motor kullanmam. Belki o nedenledir.
5. Ön gaga biraz daha uzun. Çok belirgin bir fark değil.
6. En önemlisi garantiyi bozmadığınız müddetçe mondial firması arkanızda. Sorunlarınızı çözmek için birebir uğraşıyorlar. Bildiğim kadarıyla birçok şikayeti de düzelttiler.
7. Yazın 3000 km yol yaptım. Gayet keyifliydi. Yakıt 3.2 litre/100 km gibi. Sürüşe bağlı. Ben genellikle 90 km civarı kullandım.
8. 2016 modelde muayene için 2 yıl süreniz kalmış olacak. 2015 ise muayene süresine 1 yıl kalmış olacak
9. Arkadaşın da dediği gibi lastikler 1 yıl daha yeni olacak 2016 modelde.
Son olarak: madem satıcı yakın arkadaşınız, karından biraz fedakarlık edip size indirimli versin. Çünkü o motorlar nisan ayında 10.5-11 bin arası satıldı!.
Selamlar.
Emreköktürk
ilginize çok teşekkürler.aslında aktif olarak da iş aramıyorum.şu günlerde bir projemiz var,ondan sonra da artık çalışmak istemiyorum.yaş 55 oldu,artık alıştım da sayılır.kalan ömrümüzde,bundan sonra,eşimle,motorumla uzun-kısa gezilere çıkmak,huzur-rahat istiyoruz.böyle bir karar aldık bakalım.hayırlısı olsun.
Hay maşallah ben yaş daha azdır diye düşünüyordum.Allah gönlünüze göre versin, tekeriniz düz bassın
Mustaphalanx
Dostum,ben de 2016 yı al derim.Arkadaşınız iyi niyetli olabilir ama aralarında elektrik sistemi bağlantıları,fren sistemi farklılıkları,egzoz farklılığı,lastik ebatı vs gibi şimdi aklıma gelmeyen bir sürü fark var.En azından bir kere bir model eski ayrıca lastikler zaten kötü bir de 2015 inkiler hem boyut farkına sahip hem de bir sene daha yatmış lastik, bildiğiniz gibi lastik kullanılmasa bile durduğu yerde eskir, sertleşir.Daha detaylı bilgiyi Aras motor Özkan usta dan alabilirsiniz,Özkan usta İst. da iyi servis sorunuza da cevap.
Yani aradaki farka değer diyorsunuz? Ama şöyle de bir durum var. 13000 ona verene kadar 2lira daha verince sıfır Japon naked alınabiliyor. Yalnızca 2bin ucuza alıp yolda stop ettiğinde ve bu sorun giderilemediğinde keşke 2000fazla verseydim Japon alsaydım derim. Bu motoru sadece asfaltta genellikle ş.içi kullanacağım.
Bir de geçmiş sayfalarda garanti kapsamı dışında kalma muhabbetlerini gördüm. Benim nmax'ın bakımı 7000deymiş ben 8000de götürdüm tamam sıkıntı yok dediler. Bu da düşündürücü. Ayrıca üretim hatası var bu motorda bariz. Hatayı çözmeden hala piyasaya sürmeleri de saçma.
Stop etme sorunu herkeste var mı? Olanlar hala stop ede ede mi geziyor?
adanalı
08 Ocak 2017, 09:23
teşekkürler emre kardeşim.inşallah sizlerde bu yaşlara sağlık ve sıhhatle gelir bol bol motor sürersiniz.:rendeer:
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 09:32
Ben olsam 2016 alırdım, ki zaten öyle yaptım. Neden?
1. Turuncu renk istediğim için,
2. Jant ebatları bilinen kaliteli marka enduro lastiklere uyumlu olduğu için,
3. Sönme problemi 2016'lar olmuyor dendiği için.
Ancak başka farklar da var:
1. arka tekerde ilave tozlu/çamurluk var. Bence daha güzel gösteriyor.
2. Km göstergesindeki hata çok büyük ölçüde giderilmiş. Benim tecrübem hata sadece 2-3 km o da her motorda olur.
3. Göstergelerin sağ ve soluna çakmak ve usb soketleri yerleştirilmiş. Güzel ve kullanışlı.
4. Benim bacağıma aşırı bir sıcaklık gelmiyor. Ama ben kısa pantolonla motor kullanmam. Belki o nedenledir.
5. Ön gaga biraz daha uzun. Çok belirgin bir fark değil.
6. En önemlisi garantiyi bozmadığınız müddetçe mondial firması arkanızda. Sorunlarınızı çözmek için birebir uğraşıyorlar. Bildiğim kadarıyla birçok şikayeti de düzelttiler.
7. Yazın 3000 km yol yaptım. Gayet keyifliydi. Yakıt 3.2 litre/100 km gibi. Sürüşe bağlı. Ben genellikle 90 km civarı kullandım.
8. 2016 modelde muayene için 2 yıl süreniz kalmış olacak. 2015 ise muayene süresine 1 yıl kalmış olacak
9. Arkadaşın da dediği gibi lastikler 1 yıl daha yeni olacak 2016 modelde.
Son olarak: madem satıcı yakın arkadaşınız, karından biraz fedakarlık edip size indirimli versin. Çünkü o motorlar nisan ayında 10.5-11 bin arası satıldı!.
Selamlar.
Anladım Naci bey. 2016sının liste fiyatı 13100 falan. En fazla kaç para vermemi önerirsiniz? Farklı bayilere de soracağım çünkü?
Sizin stop etme sorununuz devam etmekte mi? Bir çözüm bulabildiniz mi? Devamlı mı stop ediyor yoksa zaman zaman mı stop ediyor aydınlatırmısınız? İlginiz için teşekkür ederim.
Naci63
08 Ocak 2017, 09:54
Anladım Naci bey. 2016sının liste fiyatı 13100 falan. En fazla kaç para vermemi önerirsiniz? Farklı bayilere de soracağım çünkü?
Sizin stop etme sorununuz devam etmekte mi? Bir çözüm bulabildiniz mi? Devamlı mı stop ediyor yoksa zaman zaman mı stop ediyor aydınlatırmısınız? İlginiz için teşekkür ederim.
Merhaba, ben satıcı olmadığım için maalesef fiyat veremem. Bu tamamen sizin pazarlık gücünüz, ödeme şartlarınız ve bayinin ne ölçüde "hemen satayım" fikrine sahip olmasına bağlı. Sonuçta motor satış mevsiminde değiliz. 3-4 ay daha tutacağı motoru şimdi paraya çevirebilir ve bence de zarar etmezler. Ama naçizane tavsiyem, hele ki paranız peşin ise, bu gücü kullanmanız.
Stop sorunu bende rampa aşağı inerken gazı kapattıktan kısa bir süre sonra eğer debriyajı sıkarsam oluyor. Ama motor hemen marş ile tekrar çalışıyor. Sorunun çözümü için mondial merkez çok ilgilendi ve başka bir servis önerdi. Ancak havaların kötü gitmesi ve benim de 10 gün süren soğuk algınlığım nedeniyle gidemedim. Hatta bu cuma tekrar aradılar ve konuştuk. Yani şu anki gecikme benden dolayı. Kısmetse haftaya gitmeye çalışacağım. Yani firma ürünün arkasında duruyor şimdilik. Yeter ki garanti şartları bozulmasın.
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 11:07
Merhaba, ben satıcı olmadığım için maalesef fiyat veremem. Bu tamamen sizin pazarlık gücünüz, ödeme şartlarınız ve bayinin ne ölçüde "hemen satayım" fikrine sahip olmasına bağlı. Sonuçta motor satış mevsiminde değiliz. 3-4 ay daha tutacağı motoru şimdi paraya çevirebilir ve bence de zarar etmezler. Ama naçizane tavsiyem, hele ki paranız peşin ise, bu gücü kullanmanız.
Stop sorunu bende rampa aşağı inerken gazı kapattıktan kısa bir süre sonra eğer debriyajı sıkarsam oluyor. Ama motor hemen marş ile tekrar çalışıyor. Sorunun çözümü için mondial merkez çok ilgilendi ve başka bir servis önerdi. Ancak havaların kötü gitmesi ve benim de 10 gün süren soğuk algınlığım nedeniyle gidemedim. Hatta bu cuma tekrar aradılar ve konuştuk. Yani şu anki gecikme benden dolayı. Kısmetse haftaya gitmeye çalışacağım. Yani firma ürünün arkasında duruyor şimdilik. Yeter ki garanti şartları bozulmasın.
Forumda ilgi ve alakalarını okudum cidden hoşuma gitti. Bi arkadaşımızın motoru garantiden çıkmış bu üzücü. O da bayinin saçmalığı diye düşünüyorum bence ikili ilişkilerle rahatlıkla çözülebilirdi. Bu kadar süredir stop etme sorununa çözüm bulunamaması biraz can sıkıcı ama yine de fiyat performans olarak güzel gibi. 2000 bakımlarına ne kadar ücret veriyorsunuz? İlginiz için teşekkür ederim :)
mitmuallim
08 Ocak 2017, 11:30
Stop etme sorunu herkeste var mı? Olanlar hala stop ede ede mi geziyor?[/QUOTE]
yukarıdaki cevaplar 2016 yı gösteriyor 13000 liste fiyatı sanırım antalya izmir vede istanbul gibi bayilerde daha düşük ve uygun şartlarda alma imkanlarını araştır ve
bu stop sorununu benim kadar yaşayıp izmitten taa aydına fabrikaya kadar gidip çözen var mı banden başka bilmiyorum..
8000 km bakımı yaklaşıyor son 300 km dir sorun yok Allah a şükür..
bence de 2016 al..
vesselam..
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 11:46
Stop etme sorunu herkeste var mı? Olanlar hala stop ede ede mi geziyor?
yukarıdaki cevaplar 2016 yı gösteriyor 13000 liste fiyatı sanırım antalya izmir vede istanbul gibi bayilerde daha düşük ve uygun şartlarda alma imkanlarını araştır ve
bu stop sorununu benim kadar yaşayıp izmitten taa aydına fabrikaya kadar gidip çözen var mı banden başka bilmiyorum..
bence de 2016 al..
vesselam..[/QUOTE]
Maşallah. Sorunun çözülebildiğine sevindim. 2016 almaya ikna oldum. Benim de şayet öyle bir sorunum olursa ben de fabrikaya giderim. servisler anladığım kadarıyla bu konuda çok tırt. İstanbulda birkaç bayi var. Maltepedeki bayisine asla gitmem. Esnaflıktan birhaberler. Tuzladaki bayi fiyat verdi (liste fiyatından inmiyor.) Geriye Avrupa yakasındaki bayiler kaldı. İkinci el daha 1000km olmamış motosikletler var ve 2-3 bin daha ucuza. Onlardan birini değerlendirmeyi düşünüyorum. Sonuçta 13000 olsa 500 trafik desek aradaki fark 3-4 bin.
Nasipse alacağım bakalım bi tane ilanda buldum. 500kmde ilk bakımına girmiş aküsü değişmiş. Beyaz hoşuma gitmiyor ama ne yapalım, turuncu için de 3000 fazal vermek işime gelmiyor.. :)
dyavol-77
08 Ocak 2017, 14:29
bence de 2016 al..
vesselam..
Maşallah. Sorunun çözülebildiğine sevindim. 2016 almaya ikna oldum. Benim de şayet öyle bir sorunum olursa ben de fabrikaya giderim. servisler anladığım kadarıyla bu konuda çok tırt. İstanbulda birkaç bayi var. Maltepedeki bayisine asla gitmem. Esnaflıktan birhaberler. Tuzladaki bayi fiyat verdi (liste fiyatından inmiyor.) Geriye Avrupa yakasındaki bayiler kaldı. İkinci el daha 1000km olmamış motosikletler var ve 2-3 bin daha ucuza. Onlardan birini değerlendirmeyi düşünüyorum. Sonuçta 13000 olsa 500 trafik desek aradaki fark 3-4 bin.
Nasipse alacağım bakalım bi tane ilanda buldum. 500kmde ilk bakımına girmiş aküsü değişmiş. Beyaz hoşuma gitmiyor ama ne yapalım, turuncu için de 3000 fazal vermek işime gelmiyor.. :)[/QUOTE]
250 Rally için verdiğin kaparo yandı desene.
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 14:51
250 Rally için verdiğin kaparo yandı desene.
Hayır yanmadı. Sağolsunlar pazartesi günü tahsil ettiğim miktarı konuştuğumuz gibi aynen geri yatıracaklar. :)
enescanatar
08 Ocak 2017, 16:37
herkese güzel ve keyifli bir pazar dilerim. yeni bir motor arayışındayım ve bütçemin el verdiği motorlar sınırlı. 2014 model pulsarım vardı 25.000 km kullandım ve sattım 3 ay kadar önce. şimdi tekrar motor bakıyorum ve RX3 ilgimi çekti. daha önceden bu motor hakkında bilgim yüzeyseldi. ilk defa bugün araştırmaya başladım detaylı şekilde. öncelikle 0 km almayacağımı belirtmek istiyorum(bütçeden dolayı). kafama takılan bazı şeyler var. bu yüzden kullanıcıları olarak sizlere danışmak istedim.
1) 2015 model ile 2016 model arasında bazı farklar ve iyileştirmeler olduğunu okudum. bununla alakalı bazı araştırmalar yaptım youtube da farkların anlatıldığı videolar izledim. ikisini kıyaslama nedenim sahibinden.com da iki tane motor beğendim birisi 2015 diğeri 2016 model olduğu için. sizden iki model arasındaki belirgin ve ince detayları tekrardan öğrenmek istiyorum. mesela usb çakmaklık 2015lerde yoksa bu bir eksi benim için. jant boyutlarının farklı olması ne gibi + - kazandırır? 2016lardaki arka çamurluk pulsarın arka çamurluğu ile aynı sanki. 2015lere uyumlu mudur? gibi sizlerin farklar konusunda görüşlerini almak istiyorum.
2) motorun periyodik bakım aralıkları nedir ve bakım ücretleri nedir?
3) sele yüksekliği kaç cm?
4) stop etme sorununu okudum. 2016larda bunun çözüldüğünü ama bazı arkadaşların 2016 olmasına rağmen yaşadıklarını da okudum. bu forumun son 20 sayfasını tamamen okuduğumu söyleyeyim ki hiç okumadan yazmış denmesin :)
Stop etme sorunu ve iyileştirmeleri de göz önüne alarak aralarında 1000 tl fiyat farkı olan iki motordan hangisini tercih etmeliyim sizce?
cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
düzenleme: Stop etme sorunu ve iyileştirmeleri de göz önüne alarak aralarında 1000 tl fiyat farkı olan iki modelden hangisini tercih etmeliyim sizce?
bektanist
08 Ocak 2017, 17:07
1.) 2015 ve 2016 arasındaki fark jant çapları ve üstünde gelen usb ve çakmaklık şarjı onun haricinde bir fark yok.
2.) jant farkının en büyük farkı lastik seçiminin 2016 da daha fazla seçeneğe sahip olması ve km/h daha net okuması 18 jant maalesef %18 gibi bir yanlış okuması var bu 19 jantta ise %5 veya %4 düşüyor bu şekilde daha net bir hız bilgisi vermekte.
3.) motorun periyodik bakımları ki ben hiç sevmedim ilk 500 km 1000 km 2000 km ve ondan sonra her 2000 de bir servis görmesi demek bunu yaptırmazsan garantiden çıkıyor. ideal olanı her 5000 de bir olması lazım. ama maalesef bu makinada bu şekilde.
4.) stop sorunu çokça bahsetmeme karşın kimse kaile almadığı için bende bahsetmekten vazgeçtim. bu olay ben makinayı aldıktan 700 km sonra başıma geldi sonrasında ise bu sorunun oksijen sensöründen değil aküden kaynaklandığını anladım yenisi ile değiştirebilirdim ücretsiz olarak ama ben bu sorunla tekrar karşılaşmamak için başka bir aküye yöneldim VL marka bir akü alıp taktım ondan sonra ise hiç sönme diye tabir edilen bir olayla karşılaşmadım. üzerindeki akü gerçekten çok kalitesiz ve enerjiyi stabil vermediği için makinanın beyni bir sorun var diyerek kendini kapatıyor. fakat bunu vitesde güçde iken yapmıyor debriyaja bastığnda güç iletmediği zaman yapıyor.
5.) sele yüksekliği kaçtı unuttum ama araştırarak öğrenebilirsin.
6.) bunun yanında far olarak iyiliştirme yapman şart bunun içinde bir bütçe ayırmalısın. daha önceki sayfalardan hatırlıyanlar olabilir bir mercekli xenon projem vardı merceklerim ve xenon balanslı kitim geldi ama hava şartları yüzünden taktıramadım. 105 dolar verdim bu arada :)
https://tr.aliexpress.com/item/LHD-3-inch-HID-3HQG-Bixenon-Bi-Xenon-Projector-Lens-CCFL-Double-Angel-eye-H1-H7/32684312808.html (http://s.click.aliexpress.com/e/qnqnIuN)
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ/201436836/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ.jpg?size=86412&height=700&width=700&hash=0f4cf293dca106a8b50528e70a606820
bir konuda aynalardan pulsar kullandığından anlıyacağın gibi ben bunun aynalarınıda sevemedim onun yerinede şunu taktım.
https://tr.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-Dual-Sport-Motorcycle-Mirrors-for-Suzuki-DR-200-250-DR350-350-DRZ-400-650/32595910739.html (http://s.click.aliexpress.com/e/UjUfq3V)
http://i.hizliresim.com/LZRYLG.jpg
tabi keyfine düşkün olduğumdan bunuda taktım.
https://tr.aliexpress.com/item/2015-Newest-version-3-color-luxury-quality-Bluetooth-Speaker-Stereo-Mid-range-Motorcycle-Speakers-Handlebar-Clamp/32477508251.html (http://s.click.aliexpress.com/e/3ja6iQv)
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1sjOsJFXXXXa5XVXXq6xXFXXXv/221274131/HTB1sjOsJFXXXXa5XVXXq6xXFXXXv.jpg?size=198042&height=667&width=1000&hash=c434624e073fdfc4cd6d991ee9f2507a
ve daha bir çok şey sis farı ön uzatmalı çamurluk gibi.
havalar güzelleşince ısıtmalı elcik beyaz yanak ve merceğimi takacağım.
son olarak bu makinayı almaya kararlıysan 2016 modelini almanı öneririm hem yaş olarak 1 yaş daha genç olur hemde jant ve usb çakmaklık gibi şeylerle uğraşmamış olursun karar senin.
Naci63
08 Ocak 2017, 17:12
düzenleme: Stop etme sorunu ve iyileştirmeleri de göz önüne alarak aralarında 1000 tl fiyat farkı olan iki modelden hangisini tercih etmeliyim sizce?
Bir önceki sayfada benzer bir soruya verdiğim cevap var. Lütfen bakınız oraya (s.203)
bursalıali
08 Ocak 2017, 17:14
Kıymetli mustaphalanx temmuz 2015 de aldığım rx3i yi 18 aydan beri kullanıyorum. Birbuçuk senede 3 büyük
operasyondan (kalp bypass + göz dekolman + diz menüsküs ) artakalan sürede 7400 km yol yapabildim. Evo da
stop etme problemi her 100 motordan 5-6-7 tanesinde görülüyor. Stop etme sorunu 2015 ve 2016 model ayırmadan her ikisinde de görülebiliyor. Benim Motorum 2015 ,ama ben aynı sorunu hiç yaşamadım. Senin şansına bağlı. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. 62 yaşındayım . Evo ile 3 defa Bursa İstanbul
bir defa da Bursa İzmir Çeşme seyahati yaptım . Bir problem yaşamadım. 80 ile 120 km sürat aralığında
kullanıyorum. Orijinal lastiklerini değistirmeye bu güne kadar gerek duymadım . Şimdi eskidiği için
2016 jantı ile birlikte değiştiricem. Herşey gönlünüzce olsun. SELAMLAR.
Naci63
08 Ocak 2017, 17:16
1.) 2015 ve 2016 arasındaki fark jant çapları ve üstünde gelen usb ve çakmaklık şarjı onun haricinde bir fark yok.
2.) jant farkının en büyük farkı lastik seçiminin 2016 da daha fazla seçeneğe sahip olması ve km/h daha net okuması 18 jant maalesef %18 gibi bir yanlış okuması var bu 19 jantta ise %5 veya %4 düşüyor bu şekilde daha net bir hız bilgisi vermekte.
3.) motorun periyodik bakımları ki ben hiç sevmedim ilk 500 km 1000 km 2000 km ve ondan sonra her 2000 de bir servis görmesi demek bunu yaptırmazsan garantiden çıkıyor. ideal olanı her 5000 de bir olması lazım. ama maalesef bu makinada bu şekilde.
4.) stop sorunu çokça bahsetmeme karşın kimse kaile almadığı için bende bahsetmekten vazgeçtim. bu olay ben makinayı aldıktan 700 km sonra başıma geldi sonrasında ise bu sorunun oksijen sensöründen değil aküden kaynaklandığını anladım yenisi ile değiştirebilirdim ücretsiz olarak ama ben bu sorunla tekrar karşılaşmamak için başka bir aküye yöneldim VL marka bir akü alıp taktım ondan sonra ise hiç sönme diye tabir edilen bir olayla karşılaşmadım. üzerindeki akü gerçekten çok kalitesiz ve enerjiyi stabil vermediği için makinanın beyni bir sorun var diyerek kendini kapatıyor. fakat bunu vitesde güçde iken yapmıyor debriyaja bastığnda güç iletmediği zaman yapıyor.
6.) bunun yanında far olarak iyiliştirme yapman şart bunun içinde bir bütçe ayırmalısın. daha önceki sayfalardan hatırlıyanlar olabilir bir mercekli xenon projem vardı merceklerim ve xenon balanslı kitim geldi ama hava şartları yüzünden taktıramadım. 105 dolar verdim bu arada :)
https://tr.aliexpress.com/item/LHD-3-inch-HID-3HQG-Bixenon-Bi-Xenon-Projector-Lens-CCFL-Double-Angel-eye-H1-H7/32684312808.html (http://s.click.aliexpress.com/e/qnqnIuN)
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ/201436836/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ.jpg?size=86412&height=700&width=700&hash=0f4cf293dca106a8b50528e70a606820
bir konuda aynalardan pulsar kullandığından anlıyacağın gibi ben bunun aynalarınıda sevemedim onun yerinede şunu taktım.
https://tr.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-Dual-Sport-Motorcycle-Mirrors-for-Suzuki-DR-200-250-DR350-350-DRZ-400-650/32595910739.html (http://s.click.aliexpress.com/e/UjUfq3V)
https://tr.aliexpress.com/item/2015-Newest-version-3-color-luxury-quality-Bluetooth-Speaker-Stereo-Mid-range-Motorcycle-Speakers-Handlebar-Clamp/32477508251.html (http://s.click.aliexpress.com/e/3ja6iQv)
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1sjOsJFXXXXa5XVXXq6xXFXXXv/221274131/HTB1sjOsJFXXXXa5XVXXq6xXFXXXv.jpg?size=198042&height=667&width=1000&hash=c434624e073fdfc4cd6d991ee9f2507a
son olarak bu makinayı almaya kararlıysan 2016 modelini almanı öneririm hem yaş olarak 1 yaş daha genç olur hemde jant ve usb çakmaklık gibi şeylerle uğraşmamış olursun karar senin.
Müzlk sisteminin performansı nasıl arkadaşım. memnun musunuz.
Bu arada benim sağ aynam eklem yerinden koptu. Yenisi stoklarda yok. Elinde olan veya satılan yeri bilen var mı? Kalyoncu motorda sol var ama sağ kalmamış. Selamlar.
enescanatar
08 Ocak 2017, 17:22
bakım aralıklarının bu kadar kısa olması itici bir durum. aklıma neden 500-1000 diye bir soru geliyor. art niyetli düşünmek istemem ama UMA'nın bakım ücretinden kazanma isteğinden ötürü çıkmış bu kısa aralık diye bir düşünce oluşuverdi. pulsarda 5000 kmde bir bakım var ve 500 km toleransı var. ayrıca 500 değil de 600 olmuş olsa da servis bunu pek önemsemiyor ve hadi garanti dışısın demiyor. katı kurallar halinde uygulanması gereken o kadar çok şey var ki mondial servisleri ile alakalı, bakım kmsini 300 km geçti diye garanti dışına alması ciddi güvensizlik sebebi. örneğin 500 bakımını yaptırdın ve istanbuldan mersine gitmek istedin. ankaraya uğrayıp bakım mı yapılacak. o yüzden bu durumun bende oluşturduğu düşünce bakım ücretlerinden para kazanma isteğidir. onun dışında motora söyleyecek bir sözüm gerçekten güzel bi motor. 2016 konusunda kendimi ikna ettim sayılır.
bakım ücretleri nedir bunu öğrenemedim henüz. sele yüksekliği 795 mm. benim için sorun teşkil etmiyor 169 boyum var
bektanist
08 Ocak 2017, 17:22
https://www.youtube.com/watch?v=0R9O40Xoy-4
80 ve 100 Km/h gibi bir süratte çok net dinleyerek gidiyorsun ama 120 Km/h gibi hızlarda sesde dalgalanmalar oluyor o yüzden ekstra bir modifiyede ona düşünmüyor değilim.
onun haricinde bence çok başarılı bir ürün.
bursalıali
08 Ocak 2017, 17:24
Değerli enescanatar evo da sele yüksekliği yaklaşık 80,5 cm .
Naci63
08 Ocak 2017, 17:26
80 ve 100 Km/h gibi bir süratte çok net dinleyerek gidiyorsun ama 120 Km/h gibi hızlarda sesde dalgalanmalar oluyor o yüzden ekstra bir modifiyede ona düşünmüyor değilim.
Yağmurda veya yıkarken falan sorun olmuyor mu?
bektanist
08 Ocak 2017, 17:29
Naci abim su geçirmez bu ürün çok yıkattım hiç sorun olmadı.
Naci63
08 Ocak 2017, 17:31
Naci abim su geçirmez bu ürün çok yıkattım hiç sorun olmadı.
Teşekkürler bilgiler için. Selamlar.
bektanist
08 Ocak 2017, 17:35
bakım aralıklarının bu kadar kısa olması itici bir durum. aklıma neden 500-1000 diye bir soru geliyor. art niyetli düşünmek istemem ama UMA'nın bakım ücretinden kazanma isteğinden ötürü çıkmış bu kısa aralık diye bir düşünce oluşuverdi. pulsarda 5000 kmde bir bakım var ve 500 km toleransı var. ayrıca 500 değil de 600 olmuş olsa da servis bunu pek önemsemiyor ve hadi garanti dışısın demiyor. katı kurallar halinde uygulanması gereken o kadar çok şey var ki mondial servisleri ile alakalı, bakım kmsini 300 km geçti diye garanti dışına alması ciddi güvensizlik sebebi. örneğin 500 bakımını yaptırdın ve istanbuldan mersine gitmek istedin. ankaraya uğrayıp bakım mı yapılacak. o yüzden bu durumun bende oluşturduğu düşünce bakım ücretlerinden para kazanma isteğidir. onun dışında motora söyleyecek bir sözüm gerçekten güzel bi motor. 2016 konusunda kendimi ikna ettim sayılır.
bakım ücretleri nedir bunu öğrenemedim henüz. sele yüksekliği 795 mm. benim için sorun teşkil etmiyor 169 boyum var
kim ne kadar tuttura bilirse onu alıyor kimi servisler yağ ücreti hariç bakım ücreti almıyor kim ise 50 lira veya 70 lira gibi bir rakam alıyor ekstra bir şey istersen onunda işçiliğini ayrı alıyor bakım ücreti sinek ısırığı gibi ama sürekli ısırılmak insanın canını yakabilir. özellikle yağ ücreti ben hep motuldan yana kullandım şansımı bir kez ipone bir kezde castrol onun haricinde motuldan şaşmam 7100 tavsiyemdir bu arada.
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 17:59
Kıymetli mustaphalanx temmuz 2015 de aldığım rx3i yi 18 aydan beri kullanıyorum. Birbuçuk senede 3 büyük
operasyondan (kalp bypass + göz dekolman + diz menüsküs ) artakalan sürede 7400 km yol yapabildim. Evo da
stop etme problemi her 100 motordan 5-6-7 tanesinde görülüyor. Stop etme sorunu 2015 ve 2016 model ayırmadan her ikisinde de görülebiliyor. Benim Motorum 2015 ,ama ben aynı sorunu hiç yaşamadım. Senin şansına bağlı. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsınız. 62 yaşındayım . Evo ile 3 defa Bursa İstanbul
bir defa da Bursa İzmir Çeşme seyahati yaptım . Bir problem yaşamadım. 80 ile 120 km sürat aralığında
kullanıyorum. Orijinal lastiklerini değistirmeye bu güne kadar gerek duymadım . Şimdi eskidiği için
2016 jantı ile birlikte değiştiricem. Herşey gönlünüzce olsun. SELAMLAR.
Çok geçmiş olsun. İlginiz ve verdiğiniz cevap için size çok teşekkür ederim :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------
Hocam hoparlor için sitede stokta yok diyor. Muadilini nereden temin edebiliriz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
https://tr.aliexpress.com/store/product/2016-Newest-version-3-color-luxury-quality-Bluetooth-Speaker-Stereo-Mid-range-Motorcycle-Speakers-Handlebar-Clamp/1314191_32612528876.html (http://s.click.aliexpress.com/e/RbMVZNN)
Edit: buldum. Teşekkür ederim :) Ürün ucuzlamış almanın tam sırası :)
bektanist
08 Ocak 2017, 18:31
Çok geçmiş olsun. İlginiz ve verdiğiniz cevap için size çok teşekkür ederim :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------
Hocam hoparlor için sitede stokta yok diyor. Muadilini nereden temin edebiliriz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
https://tr.aliexpress.com/store/product/2016-Newest-version-3-color-luxury-quality-Bluetooth-Speaker-Stereo-Mid-range-Motorcycle-Speakers-Handlebar-Clamp/1314191_32612528876.html (http://s.click.aliexpress.com/e/RbMVZNN)
Edit: buldum. Teşekkür ederim :) Ürün ucuzlamış almanın tam sırası :)
al bencede ama bir şey söylemem lazım ben genelde yolda müziği kaskdan dinliyorum bu aleti ise tarla bayır gezerken kullanıyorum açıyorum sesini 24 gücünde ses öyle takılıyorum trafikde ise kasktan faydalanıyorum.
kaskıda yazim tam olsun.
http://cdn1.n11.com.tr/a1/450/15/03/28/84/57/00/86/40/25/34/18/66/94047984087588356537.jpg
ORIGINE VENTO2.0 COMP BLİNC G2 BLUETOOTH KASK
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 18:33
al bencede ama bir şey söylemem lazım ben genelde yolda müziği kaskdan dinliyorum bu aleti ise tarla bayır gezerken kullanıyorum açıyorum sesini 24 gücünde ses öyle takılıyorum trafikde ise kasktan faydalanıyorum.
kaskıda yazim tam olsun.
http://cdn1.n11.com.tr/a1/450/15/03/28/84/57/00/86/40/25/34/18/66/94047984087588356537.jpg
ORIGINE VENTO2.0 COMP BLİNC G2 BLUETOOTH KASK
Hocam ben de artçılı sürüşlerde kullanmak için alacağım zaten :) İntercomlu kasklara bakıyorum ama kaska intercom takmak daha cazip geliyor
bektanist
08 Ocak 2017, 18:39
Hocam ben de artçılı sürüşlerde kullanmak için alacağım zaten :) İntercomlu kasklara bakıyorum ama kaska intercom takmak daha cazip geliyor
https://www.youtube.com/watch?v=PYneBWhlk5M#t=4.639729
fiyat olarak daha uygunlar söylim. :)
Mustaphalanx
08 Ocak 2017, 19:16
Abi 2tane kask var zaten. 2tane daha alsam koyacak yerim yok :)
polo34
08 Ocak 2017, 22:11
Otobanda rüzgar varsa genelde 70-80den sonra ses gelmiyor, rüzgarın şiddetine göre durum daha da kötü olabiliyor, bende durum böyle...
HE1SENBERG
08 Ocak 2017, 22:45
Mrb ürünler güzel.
1-farları nasıl takmayı düşünüyorsunuz?
2- aynaların açısı nasıl? büyük ayna lazım bana heryeri görecek,
bektanist
09 Ocak 2017, 13:13
Otobanda rüzgar varsa genelde 70-80den sonra ses gelmiyor, rüzgarın şiddetine göre durum daha da kötü olabiliyor, bende durum böyle...
Doğrudur ben boş yolda tarlada arazi yollarında kullandım genelde 100 Km/h de bir sıkıntı yaşamadım otobanda denemedim.
mitmuallim
10 Ocak 2017, 08:55
merhablar arkadaşlar malum bizin arka çanta yok gibi bir şey ,yan çantalarda aslında çok işlevsel gelmiyor bana ama yük / malzeme vs. için arka çanta olrak 48lt ile 52 lt çanta arasında kararsız kaldım ,52 çok büyük ve görüntü kirliliği oluşturur mu?
değiştirmiş olanlar hangi marka ve modeli neden tercih ettiklerini yazabilirler mi?
Teşekkürler keyifli günler diliyorum.
vesselam..
Deadly Sto(R)m
10 Ocak 2017, 14:10
Dünkü kar yağışında motorumla çıkmadan duramadım. 17:30 itibariyle sürüşümü izleyebilirsiniz. 20. dakikada ufak bir düşüş yaşadım ama olsun :)
https://youtu.be/konGmi-o0os?t=17m30s
bektanist
10 Ocak 2017, 14:14
merhablar arkadaşlar malum bizin arka çanta yok gibi bir şey ,yan çantalarda aslında çok işlevsel gelmiyor bana ama yük / malzeme vs. için arka çanta olrak 48lt ile 52 lt çanta arasında kararsız kaldım ,52 çok büyük ve görüntü kirliliği oluşturur mu?
değiştirmiş olanlar hangi marka ve modeli neden tercih ettiklerini yazabilirler mi?
vesselam..
2 çanta arasında hacim olarak büyük fark yok hangisi hoşuna gidiyorsa onu tak ben 48LT kullanıyorum.
Deadly Sto(R)m
10 Ocak 2017, 17:09
Dünkü kar yağışında motorumla çıkmadan duramadım. 17:30 itibariyle sürüşümü izleyebilirsiniz. 20. dakikada ufak bir düşüş yaşadım ama olsun :)
https://www.youtube.com/watch?v=konGmi-o0os
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------
https://www.youtube.com/channel/UCDgDjb821i-q19GQlgAM_tA
Kanalımdan diğer videolarıma da bakabilirsiniz. Lütfen video kalitesini 1080s yapmayı unutmayın :queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
http://i.hizliresim.com/41WLaA.jpg (http://hizliresim.com/41WLaA)
5 saat kar yagisi sonrasi :)
gokangunes
10 Ocak 2017, 17:24
vesselam..
Merhaba,
Ben Maxem in 45lt SL 45 modelini kullanıyorum. Büyüklük olarak 2 kask alıyor. Ve motorda kaba durmuyor. Ben gayet kullanışlı buluyorum.Fiyat olarakda pek çok markaya göre oldukça uygun.(90TL civarı.) Giderken her hangi bir sallanma savrulma vs de yaşamadım. Motor üzeri resimlere benim albümden bakabilirsiniz.Yalnız şu an alacak olsam biraz daha paraya kıyıp Maxem in MX45 modelini alırdım.Bu model tip olarak çok daha güzel. bu modeli üst bagaj taşıyıcısı ve artçı için sırt dayaması ile birlikte 200TL civarında satılıyor.
Tabi ben fiyat performans olarak bu modelleri önerdim. Tabiki daha pahalıya çok daha kaliteli ürünler var.
Selamlar...
Metehan07-70
10 Ocak 2017, 17:29
https://www.youtube.com/watch?v=konGmi-o0os
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------
https://www.youtube.com/channel/UCDgDjb821i-q19GQlgAM_tA
Kanalımdan diğer videolarıma da bakabilirsiniz. Lütfen video kalitesini 1080s yapmayı unutmayın :queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
http://i.hizliresim.com/41WLaA.jpg (http://hizliresim.com/41WLaA)
5 saat kar yagisi sonrasi :)
Aga insan 2016 model motoru öyle açıkta koyar mı be, al ucuzundan bi branda 50-60 liraya.
Deadly Sto(R)m
10 Ocak 2017, 17:53
Aga insan 2016 model motoru öyle açıkta koyar mı be, al ucuzundan bi branda 50-60 liraya.
Normalde sitede balkon altinda durdugundan yagislardan etkilenmiyor. Okulun onunde ilk defa boyle oldu. Ben de inanamadim 😆
mitmuallim
10 Ocak 2017, 22:35
goh-khan güneş teşekkürler bilgi için kafamda shad 48 var idi şimdi maxsemin nasıl bir çanta olduğunu düşünürken aradaki fiyat farkına shadın değip değmeyeceğinide düşünmeye başladım..
fiziki olrak görmek gerek her ikisinide sanırım bakalım buradaki(izmit) satıcılarda var mı bu markalar.. bi fırsat bulabilirsem.. vesselam..
gokangunes
11 Ocak 2017, 11:45
goh-khan güneş teşekkürler bilgi için kafamda shad 48 var idi şimdi maxsemin nasıl bir çanta olduğunu düşünürken aradaki fiyat farkına shadın değip değmeyeceğinide düşünmeye başladım..
fiziki olrak görmek gerek her ikisinide sanırım bakalım buradaki(izmit) satıcılarda var mı bu markalar.. bi fırsat bulabilirsem.. vesselam..
Abi Shad mutlaka daha kalitelidir. Ama dediğin gibi vereceğin paraya göre kıyaslarsınız. Yalnız şu muhakkak ki bizim motorlar gayet heybetli olduğundan büyük çantalar kaba durmuyor motor üzerinde. Şimdiden hayırlı olsun.
Emreköktürk
11 Ocak 2017, 23:58
Amin Abi sıhhat ile hep beraber olmayı nasip etsin
ROTASIZ81
14 Ocak 2017, 12:34
selamun aleykum
öncelikle bu siteye yeni üye oldum düzceden katılıyorum bircok yorumu okudum ve hala okuyorum
abilerime kardeşlerime bir sorum olacak
rx3 evo almak istiyorum fakat düzce de hiç yok servis agı var fakat ben alıp buraya gelmesini saglarsam burda işi bilmeyen biri motoru toplayacak
bu sebeple sakarya tarafında bolu da olabilir tavsiye edebileceğiniz yer varmı?
ayrıca motor fiyatları her yerde farklı şu anda en uygunu istanbulda hunkar motorda buldum yanın hediyelr bol ayrıca 300 tl ehliyet yardımı diyor
yardımcı olacak olan arkadaslara şimdiden teşekkur ederim
bursalıali
15 Ocak 2017, 00:11
Değerli rotasız kardeşim ben Bursa'da oturuyorum. İzmit'te Mitmuallim ismiyle yazan Mithat bey hocamız var,rx3i yi Sakaryadan almıştı. Benim telim 535 2304722 telden ararsan Mithat beyin nosunu sana verebilirim. En kısa zamanda evona kavuşman temennisiyle. SELAMLAR.
mitmuallim
15 Ocak 2017, 11:20
motoru aldığınız yerdeki servis hazırlayıp kullanılabilir hale getirecek, sizede düzceye kadar sürmek kalacak, ayriyeten kronik sorunlar çıkmaz ise mahalli servisler işini görebilir ama kendine güvenen ve işi bilmeyen bir servis ise benim gibi 100 km ötede servise gitmek zorunda kalabilirsin..
geriye doğru biraz oku yaşananları görürsün.. vesselam..
Ali abi selamlar hürmetler..
bursalıali
15 Ocak 2017, 15:38
Mithat Hocam hem size hemde bütün İkiteker sevdalılarına saygılar sevgiler mutluluk dolu günler dilerim.
ROTASIZ81
16 Ocak 2017, 16:45
ilgin için teşekkürler mondial fiyatını sitesinden kaldırdı.heryerde farklı fiyatlar var istanbul fuarına kadar beklemeye karar verdim nasip se fuara gidecegim.hem bu sırada arabamı satmıs olurum. tekrar burda görüşürüz insallah
kdiner
16 Ocak 2017, 17:46
ilgin için teşekkürler mondial fiyatını sitesinden kaldırdı.heryerde farklı fiyatlar var istanbul fuarına kadar beklemeye karar verdim nasip se fuara gidecegim.hem bu sırada arabamı satmıs olurum. tekrar burda görüşürüz insallah
2 senedir mondial fuara katılmıyor bunun da bilgisini vereyim.
Deadly Sto(R)m
16 Ocak 2017, 21:16
2 senedir mondial fuara katılmıyor bunun da bilgisini vereyim.
Bugun BMW'ye mail attim G310GS fuarda sergilenecek mi diye? Planlarda 2017 nin 2. yarisinda satisa cikmasi varmis ama fuara yetisip yetismeyecegi henuz netlik kazanmamis. Ek bilgi olarak paylasayim dedim.
mitmuallim
16 Ocak 2017, 21:58
https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=1R41sNqw-h0
ekipmana para aktarayaman veya gereğince önemsemeyen bizler için izlenmesi gereken bir video
Allah bizi korusun ..
vesselam..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO