PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140

GÖNDEN
26 Eylül 2016, 15:27
Merhabalar. Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu dolayısıyla paylaşımlarda bulunamıyorum fakat takipteyim.

Hal hatır sormak maksadıyla Bursalı Ali abiyi aradım biraz önce bir rahatsızlık geçirmiş hastane deymiş. İletişim bilgisi varsa şuan aramayın müsait değiller. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bu mesajı kısa zamanda okur aramıza dönersin abi sen bize lazımsın sensiz olmaz buralar.
Allah acil şifalar versin kendisine , çok geçmiş olsun...

adanalı
26 Eylül 2016, 15:53
ali ağabeyimize acil şifalar diliyorum.

mitmuallim
26 Eylül 2016, 22:20
ali abimize acil şifalar diliyorum,umarım rahatsızlığı çabuk iyileşecek bir durumdur. .. Ali Abi iyi haberlerinizi bekliyoruz.. Allah yardımcısı olsun.. vesselam..

son 18 yılda ilk defa üst üste 15 gündür motora binemiyorum. çok can sıkıcı bir durum .. üzgün hissetkemle birlikte sağlık her işin başı deyip sabrediyorum.. vesselam..

Naci63
26 Eylül 2016, 22:53
Ali kardeşimize acil şifalar versin Rabbim. İnşallah önemli bir şey değildir. Güzel haberlerini bekliyoruz.

bursalıali
26 Eylül 2016, 23:13
Hem Cumhur Kardesime hemde butun arkadaslarima tesekkurler ediyorum .
İyiyim Rabbime sukur.Allah hepinizi korusun.SEVGILERLE.

ayna639
26 Eylül 2016, 23:38
Bu arada yakıt tüketimi konuşuluyor :) Arkadaşlar yaktığınız yakıta %10 ekleyin. Motor size %10 az yaktığınızı gösteriyor km farkından dolayı.
4 litre yakıyorum diyen arkadaş aslında 4.4 litre yakıyor.

Abi iyi de benim motosiklet 2016 ve gösterge sapması sadece 2015 modellerde mevcut, yani bizim gösterge de bir sapma yok.

MANKU
27 Eylül 2016, 00:11
Ali abi çok çok geçmiş olsun, motordan fazla uzaklaşma, kar bile yağsa arada bi çalıştır sesini dinle, lambalarini yak çayını içerken geç karşısına bi seyret. Bilmiyorum bunları niye anlattım ama motordan ayrılma. Bizim burda bi abi var 60 yaşında cross kullanıyor, motordan ve araziden ayrıldığım gün, bütün enerjim biter, hanımın yanına dahi yaklaşmadan der. :) kusura bakma gece gece çenem düştü. Tekrar geçmiş olsun.

bursalıali
27 Eylül 2016, 01:01
Mevlut(Manku)tavsiyelerin komada bile olsa motorcuya şifa olur.
Sabah biraz göğüsde sancı olunca birbaşka haztahaneye gönderdi
doktor . Diğer hastane de benim gibi yaglı (kilolu) müşteriyi
görünce bırakırmı? Hemen bir sürü tetkik.Sonrası dedi minik bir
kalp kerizi atlatmışsın.Seni çok sevdim bu akşam misafirim ol.
Yarin bakacaklar duruma. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Naci63
27 Eylül 2016, 07:25
Ali kardeş Allahtan acil şifalar diliyorum sana. Rabbim tez günde eskisinden daha iyi olmanı nasip etsin. Ama sen de yediğine içtiğine dikkat etmelisin. Rabbim devasız dert vermesin. Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah.

KOBRA62
27 Eylül 2016, 11:54
geçmiş olsun acil şifalar dilerim

cemkalkan
27 Eylül 2016, 14:23
Acil sifalar dilerim Ali Bey

Bir sey merak ediyorum cok yazildi cizildi fakat, mondial servislerin elinde bulunan 10/40 yari sentetik mondial yaglar konusunda ne dusunuyorsunuz? Kullanan var mi?

farukkatasoy
27 Eylül 2016, 17:05
Merhabalar ben bu forum açıldığından beri takip ediyorum bir ay önce de ben aldım turuncu rengini sis farı için bir abimiz tuş için Ali expresden link vermiş 2016 modeller için ben daha farklı düşündüm bildiğiniz gibi 2016 modellerde sağ Kumandada far açma kapama düğmesi Yok kapatılmış ben 2015 model evonun sağ Kumanda düğmelerini sipariş ettim far kontrol düğmesini 2016 ya takıp sisleri bu tuşa bağladım hem kullanımı kolay oldu elinizi Gidondan ayırmadan kontrol edilebiliyor hem de Çakar modu olan sisler için büyük kolaylık oldu. Bir fikir olarak sunmak istedim.

Zengibar
27 Eylül 2016, 23:14
Ali Abi çok geçmiş olsun. Rabbım acil şifalar versin inşallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Merhabalar ben bu forum açıldığından beri takip ediyorum bir ay önce de ben aldım turuncu rengini sis farı için bir abimiz tuş için Ali expresden link vermiş 2016 modeller için ben daha farklı düşündüm bildiğiniz gibi 2016 modellerde sağ Kumandada far açma kapama düğmesi Yok kapatılmış ben 2015 model evonun sağ Kumanda düğmelerini sipariş ettim far kontrol düğmesini 2016 ya takıp sisleri bu tuşa bağladım hem kullanımı kolay oldu elinizi Gidondan ayırmadan kontrol edilebiliyor hem de Çakar modu olan sisler için büyük kolaylık oldu. Bir fikir olarak sunmak istedim.

Aynı kurguyu planlamıştım, çalışmış olduğuna sevindim :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Mısır tarlalarının arasında keyifli bir gezinti yaptım hafta sonu.
Ankara'nın kışı geliyor, bunlar son fırsatlar...

Bu motoru almama en büyük referans bu formda yazanlar ve iyi ki okumuşum iyi ki bu seçimi yapmışım diyorum her binişimde:)
Her geçen gün daha fazla sevmeye başladım. Sonu 38 olan bir plaka da aldım, daha ne isterim ki:)

http://i.hizliresim.com/3AWP4j.jpg (http://hizliresim.com/3AWP4j)

http://i.hizliresim.com/RQ8B5o.jpg (http://hizliresim.com/RQ8B5o)

http://i.hizliresim.com/pEM9Qz.jpg (http://hizliresim.com/pEM9Qz)

bursalıali
28 Eylül 2016, 00:18
Onur makinan numero uno.En güzel günlerde insaallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Faruk fotoları bekliyoruz.

Naci63
28 Eylül 2016, 07:57
Ali kardeş son durum nedir acaba? inşallah sıkıntı kalmamıştır. Tekrar geçmiş olsun. Selamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:54 ----------

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

MANKU
28 Eylül 2016, 09:00
Fabrikanın elinde akü yokmuş, geldim geliyom demesi 1 ay sürer. Sabahları takviye yaparak çalıştırmaya başladım zaten. Kış günü ortada kalmayalım diyerekten VLM marka 12A akü siparişini verdim.

Kartal56
28 Eylül 2016, 16:03
Ali bey hayırdır,boy şu kadar kilo bu kadar diye diye nazar değdirdin kendine. Kendine iyi bak acil şifalar.

bursalıali
28 Eylül 2016, 16:15
Veyis Hocam bugün bir saat önce anjiyo yaptılar.Doktorla daha
göruşemedim amma kanaatim damarlarda büyük bir hasar olmadığı
yönünde.Kesin neticeye ulaşınca tekrar paylaşırım.SELAMLAR.

Zengibar
28 Eylül 2016, 19:38
Sahibinden.com ilan no 345781970.
Bakarmısınız?

RX3 e tüp taktırmış:))) Garantisi devam ediyor diyor:)

bursalıali
29 Eylül 2016, 02:57
Sevgili Kartal56 ben şu boy bu kiloyum derken EVO nun
gücünü anlatmaya çalışıyordum. Sanırım büyük bir sorun
yok. İlgileriniz için tekrar herbirinize teşekkürler
ediyorum.Çok çok sağ olun. SELAMLAR.

Naci63
29 Eylül 2016, 07:13
Veyis Hocam bugün bir saat önce anjiyo yaptılar.Doktorla daha
göruşemedim amma kanaatim damarlarda büyük bir hasar olmadığı
yönünde.Kesin neticeye ulaşınca tekrar paylaşırım.SELAMLAR.

Allah şifa versin. İnşallah sıkıntı yoktur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:09 ----------

Bakarmısınız?

Sis farı bile taksa garantiyi iptal eden mondial, sizce tüplü motorun garantisini devam ettirir mi? Kaldı ki tespit edilirse hemen trafik tarafından bağlanacak bir motor bu. "Daha az yakmalı" diyenler moto-cup almalı bence. Selamlar.

Metehan07-70
29 Eylül 2016, 09:38
Teknik olarak tebrik, mantık olarak ise taşlamak lazım.
Naci hocanın dediği gibi, git bi cup al az yaksın.
Bu insanlar motorcu değil sadece motorlu dur.

MANKU
29 Eylül 2016, 09:44
Bakarmısınız?

Bir Konya lı çılgın vakası daha. 5 yada 6000 tl ye satar inşallah.

bursalıali
29 Eylül 2016, 13:09
Kiymetli arkadaslarim bu güne kadar gecirdigim 5 buyuk ameliyattan sonra doktor mecburen 6. bayypas ameliyatini de olacaksin diyo.
operasyon gunune kadar aranizdayim benden kurtulamazsiniz.

MANKU
29 Eylül 2016, 16:00
daha salmayız abi, dur bakalım.

Naci63
29 Eylül 2016, 16:07
Kiymetli arkadaslarim bu güne kadar gecirdigim 5 buyuk ameliyattan sonra doktor mecburen 6. bayypas ameliyatini de olacaksin diyo.

Kurtulmak isteyen kim. Biran evvel sağlıklı bir şekilde aramızda görmekten ve yazacaklarını okumaktan mutluluk duyacağız. Rabbim tez günde şifalar versin. İnşallah kolay ve başarılı bir ameliyat olur.

turkish39
29 Eylül 2016, 17:54

Geçmiş olsun hocam,Allah (C.C.) acil şifa versin.

adanalı
29 Eylül 2016, 18:05
bu güne kadar 5 büyük ameliyatı atlatabilmiş ali ağabey,ALLAH'ın yardımıyla inşallah 6.yı da atlatacaktır.sağlık haberlerini bekliyoruz abi.:cat:

sdirer
29 Eylül 2016, 18:54
Ali Bey geçmiş olsun diyelim. Ameliyat sonrası iyi haberlerinizi ve en kısa sürede aramızda görmek için bekliyoruz. :)

onurcetin
29 Eylül 2016, 23:48
Herkese merhaba adım Onur. Forumu uzun zamandan beri takip ediyorum. 11 yıldır motosiklet kullanıyorum. Çok faydalı paylaşımlarınız var. Ali bey i tanımıyorum ama geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.

Zengibar
29 Eylül 2016, 23:52
Ali Abi tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.

badircik
30 Eylül 2016, 01:30
Şimdiden geçmiş olsun Ali abicim.

serkany
30 Eylül 2016, 08:53
Bakarmısınız?

Karbiratörlü sistem gibi gaz taktırmış. Enjeksiyonlu motora bu tip gaz taktırdın mı çok randımanlı olmuyor sorunlar çıkarıyor..
almayı düşünen varsa tavsiye etmem ..Ama enjekli sistem gibi yapsaydı önerebilir kendisini arayıp tebrik edecektim :)

CumhurAYAS
30 Eylül 2016, 12:08
10 puanlık kışa hazır olma çabası içinde olan sürücü sorusu;
Rx3 ün antifriz depo kapasitesi kaç ml'dir?

Zengibar
30 Eylül 2016, 13:30
10 puanlık kışa hazır olma çabası içinde olan sürücü sorusu;
Rx3 ün antifriz depo kapasitesi kaç ml'dir?

http://www.cscmotorcycles.com/Articles.asp?ID=260

Linki incelemenizi tavsiye ederim, çok detay anlatmış...
Sorunuzun özet cevabı : "The system coolant capacity is 1.0 liter."

This tutorial addresses the cooling system on your RX3 motorcycle. The RX3 is water cooled (actually, it’s an ethylene glycol and water mix), and you can see your bike’s operating temperature on the right side of the instrument cluster.

Anything below the max bar is okay. In the photo above, we were riding through Joshua Tree National Park on a very cold day, and the temperature indicator never got above two bars. On warm days, when stopped in traffic, or when climbing hills, the temperature indicator will go up to three or four bars. It’s normal.

Let’s start our cooling system discussion by considering safety issues:

Only work on the cooling system when the engine is cold.
When opening the radiator cap, always cover the radiator cap with a cloth and open it slowly to prevent being scalded by escaping hot fluid.
Always immediately wipe up any spilled cooling fluid.
Only use a quality 50/50 ethylene glycol/distilled water cooling fluid with corrosion inhibitors intended for use in aluminum engines.

The RX3 cooling system consists of the following components:

Two radiators located under the fuel tank.
Two fans (one for each radiator).
Hoses connecting the radiators and the engine.
A water pump.
Cooling fluid. The system coolant capacity is 1.0 liter.
A temperature sensor (located on the bottom of the left radiator).
An overflow container located to the left of the right radiator.
A thermostat located on the top right of the cylinder (it’s where the cooling system hose attaches to the engine).

Whitehair
30 Eylül 2016, 14:04
Selamlar, Karburatorlu sistem gibi oldugunu nasil anladiniz?

CumhurAYAS
30 Eylül 2016, 15:01
http://www.cscmotorcycles.com/Articles.asp?ID=260

Linki incelemenizi tavsiye ederim, çok detay anlatmış...
Sorunuzun özet cevabı : "The system coolant capacity is 1.0 liter."

:D Cevap kısmen doğru kısmen yanlış. RX3ün soğutma sisteminde depo kapasitesi 1 litre değil. Başka fikri olan arkadaşım var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

Coorai arkadaşımız daha önce göstergenin anlık hızı fazla gösterdiği ve kat edilen mesafeyi fazla yazdığı konusunu dile getirmişti bu konu ile ilgili olarak çözüm bulan bilgisi olan var mı?

Zengibar arkadaşım sizin gösterge paneliniz değişti mi ? sorununuz devam ediyor mu ? değişti ise bu fazla gösterme konusundaki sizin mevcut durumunuz nedir?

Diğer arkadaşlar bu durumun farkında mı?

Zengibar
30 Eylül 2016, 15:26
:D Cevap kısmen doğru kısmen yanlış. RX3ün soğutma sisteminde depo kapasitesi 1 litre değil. Başka fikri olan arkadaşım var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

Coorai arkadaşımız daha önce göstergenin anlık hızı fazla gösterdiği ve kat edilen mesafeyi fazla yazdığı konusunu dile getirmişti bu konu ile ilgili olarak çözüm bulan bilgisi olan var mı?

Zengibar arkadaşım sizin gösterge paneliniz değişti mi ? sorununuz devam ediyor mu ? değişti ise bu fazla gösterme konusundaki sizin mevcut durumunuz nedir?

Diğer arkadaşlar bu durumun farkında mı?

Panel değişimini bakıma denk getirmek için bekledim. Şuan 500 km oldu, yarın hem bakım hem panel değişimi yapacağız. Sonucu mutlaka yazarım.

bursalıali
01 Ekim 2016, 00:11
Kıymetli arkadaşlarım 3 ekim 2016 pazartesi günü bayypas ameliyatım
kesinleşti.Cumartesi ve pazar günü de sizlerleyim. Sonrasına Allah
Kerim.Bu arada tlf den arayan, mesaj gönderen, netden bana şifalar
temennilerinde bulunan bütün dostlarıma binlerce teşekkürler ediyorum.
Bana yaptiğinız moral takviyesini ifade etmekte yetersiz kalıyorum
Rabbim hepinizden razi olsun.

serkany
01 Ekim 2016, 10:18
Selamlar, Karburatorlu sistem gibi oldugunu nasil anladiniz?

görmüyormusun kocaman yogunlaştırcıyı yan depoya takmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------

Kıymetli arkadaşlarım 3 ekim 2016 pazartesi günü bayypas ameliyatım
kesinleşti.Cumartesi ve pazar günü de sizlerleyim. Sonrasına Allah
Kerim.Bu arada tlf den arayan, mesaj gönderen, netden bana şifalar
temennilerinde bulunan bütün dostlarıma binlerce teşekkürler ediyorum.
Bana yaptiğinız moral takviyesini ifade etmekte yetersiz kalıyorum
Rabbim hepinizden razi olsun.

allah şifa versin

Zengibar
01 Ekim 2016, 17:37
Ali Abi bu gruptaki bir çok kişi yüzyüze görüşmemiş ve bir araya gelmemiştir. Ancak motorlarımızın hitap ettiği karakterler gereği yazılıp çizilenlerinlere bakınca arkadaşlarımız ve siz değerli büyüklerimiz kırıcı olmamak için azami seviyede özen gösteriyorsunuz ve sanki yıllardır dostluklar varmış izlenimi oluşuyor.

Formun seviye ortalamasını yükselten de siz kıymetli büyüklerimizsiniz. Sizler gibi kıymetli, saydeğer, yazdıkları keyifle okunan büyüklerimize heeep ihtiyacımız var.

Rabbim sizi korusun ve tez zamanda rüzgar alın inşallah. Söz veriyorum. Bursa'ya ilk gelişimde özellikle tanışmak için sizi ziyaret edeceğim.

Saygılarımla.

Arkadaşlar servise gittim, saat değişti, problem çözüldü gibi, ekranda görüntü kaybı yaşamadım. Ancak biraz vakit geçmesi gerek diye düşünüyorum... Gittiğim servis ve yorumlar konusunda lütfen özelden yazınız yada arayınız....
Bizler bu sevdaya aynı zamanda sohbet, muhabbet, birliktelik için tutulmuş durumdayız. Ancak bugünkü servisin yaklaşımı vahim durumda idi. Keşke daha profesyonel olabilseler.... :farao: Bir daha asla gitmem...

CumhurAYAS
02 Ekim 2016, 23:30
Tünaydın merhaba

Arkadaşımın biri özelden yazmış "Zengibar'ın yazdığı forum adresi bende de var bilgi doğru ne yapmaya çalışıyorsun. Herşeyi çokmu iyi biliyorsun"

Yazıklar olsun bana ki Türkçe okumayı da biliyorum özür dilerim benim hatam :D

http://i.hizliresim.com/byRAj0.jpg (http://hizliresim.com/byRAj0)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Sigorta bilgi işlem merkezi yani bildiğimiz adı ile TRAMER yeni ve süper bir hizmet başlattı

https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm

linkten kendi sigorta teklifinizi kendiniz alabilirsiniz gördüğünüz fiyatlar kesin fiyattır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:33 ----------

İstsnbul'da İkamet eden yada tanıdığı olan arkadaşlar

yarın ameliyat olacak olan Bursalı Ali abi'den 7 ünite B rh + kan talep ediyormuş hastane

yardımcı olabilecek varsa 0 535 230 47 22 kendi telefonu

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

Arkadaşlar gerekli kan ihtiyacı bulundu. Kendisi ile görüştüm tüm arkadaşlara teşekkürlerini iletti.

İlginiz için ayrıca bende teşekkür ederim Allaha emanet olun.

bursalıali
02 Ekim 2016, 23:49
Değerli arkadaslarım inşaallah operasyon sonrası görüşmek üzere.
Allaha emanet olun.

ayna639
03 Ekim 2016, 00:10
hacı benim plakayı girdim bulunamadı diyor? Zannımca hizmete girmedi daha deneyen varmı arkadaşlar şu teklif muhabbetini?

Deadly Sto(R)m
03 Ekim 2016, 07:49
Allaha emanet olun.

En kisa surede sagliginiza kavusmaniz dilegiyle...

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:48 ----------

hacı benim plakayı girdim bulunamadı diyor? Zannımca hizmete girmedi daha deneyen varmı arkadaşlar şu teklif muhabbetini?

Benim plaka ile dun aksam sorgulama yapabildim. Sorun gorunmuyor bende.

Naci63
03 Ekim 2016, 16:57
Allaha emanet olun.

Rabbim kolaylık ve şifa versin. Allah yardımcın olsun Ali kardeş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------

Ver mı bir haber alan? Ali abi'nin ameliyatı nasıl geçti acaba?

Zengibar
03 Ekim 2016, 21:55
Merhaba;

400 km den beri vites geçişlerim çok zorlaşmıştı. Yağ değişiminde rahatlar diye düşündüm ancak çok da bi etkisi olmadı. Motul 5000 10-40 yarı sentetik yağ koyduk. Sebebi ne olabilir?

CumhurAYAS
03 Ekim 2016, 22:08
Merhaba;

400 km den beri vites geçişlerim çok zorlaşmıştı. Yağ değişiminde rahatlar diye düşündüm ancak çok da bi etkisi olmadı. Motul 5000 10-40 yarı sentetik yağ koyduk. Sebebi ne olabilir?

4000-5000 km ye kadar bi rahatlama beklemek hata olur ancak vites geçişleriniz çok problemliyse bireysel kullanıcı olarak ilk yapmanız gereken zincir gerginliğini kontrol etmektir. Olması gerekenden fazla gergin zincir aşırı sesli ve sıkıntılı geçişlere sebep olur. Rahatsız edici durum sürüyorsa gerisi serviste.

Naci63
03 Ekim 2016, 22:25
Merhaba;

Debriyaj ayarına baktırın. Muhtemelen ayarı kaçmıştır.

Zengibar
03 Ekim 2016, 22:27
Cumhur Bey;

400 km ye kadar hiç problem yoktu ve çok rahattı. Sonradan problemli hale geldi. Servis bakımda zincir gerginliği için çok iyi dedi.
Ankara soğumaya başladı, bu günlerden sonra zor binilir Ankara'da, 4000-5000 i ancak sonraki sezonda görebilirim...