PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69

GP500-1st
22 Mart 2016, 23:40
Pulsardan malzeme kalitesi iyi demiş biri ama malzeme işçilik malesef Hintli pulsardan iyi değil. ben baya inceledim. Fuarda Çift silindir 250 ile yanyanaydı, TNT250 işçilik olarak daha düzgün bariz şekilde.

Ama çokda önemli değil. En az pulsar kadar dayanıklı motor ve mekaniği varmı? Motor 30-40-50 binleri görebilecek kadar iyi metal alaşımına ve mühendisliğine sahipmi. Gidişi güzel ama yakıtı sıkıntılımı? stop etme enjecsiyon ateşleme sıkıntıları varmı?

Motorun testlerde oturuşu ve konforu duke200 den iyi deniyor. Madem öyle versinler bir kuryeye yılda 40-45 bin yapsın motorun süpriz yumurta olup olmadığını belli olsun. Motor kaliteli ve iddialı bir çinli fiyatına göre ama ikinci el. servis yedek parça herşey muamma, açık detaerjan kıvamında. Mal kendini ispatlasa bile satıcı ispatlamadan o iş pek olmaz

enesis84
22 Mart 2016, 23:46
Pulsardan malzeme kalitesi iyi demiş biri ama malzeme işçilik malesef Hintli pulsardan iyi değil. ben baya inceledim. Fuarda Çift silindir 250 ile yanyanaydı, TNT250 işçilik olarak daha düzgün bariz şekilde.

Ama çokda önemli değil. En az pulsar kadar dayanıklı motor ve mekaniği varmı? Motor 30-40-50 binleri görebilecek kadar iyi metal alaşımına ve mühendisliğine sahipmi. Gidişi güzel ama yakıtı sıkıntılımı? stop etme enjecsiyon ateşleme sıkıntıları varmı?

Motorun testlerde oturuşu ve konforu duke200 den iyi deniyor. Madem öyle versinler bir kuryeye yılda 40-45 bin yapsın motorun süpriz yumurta olup olmadığını belli olsun. Motor kaliteli ve iddialı bir çinli fiyatına göre ama ikinci el. servis yedek parça herşey muamma, açık detaerjan kıvamında. Mal kendini ispatlasa bile satıcı ispatlamadan o iş pek olmaz
Aynen katılıyorum
9500-10500 tlye piyasa yapmış bilinen servisi olan orta temizlikte bir motorda alına bilir kanaatindeyim.
Bu gidişle 250 lik scooter alcam galiba

motokeyf
23 Mart 2016, 10:30
kahkaha atmadım dersem yalan söylemiş olurum dostum.Pulsardan 1 tık iyi diyebilirsin eyvallahta duke ile kıyaslanmayacak kadar iyi demen motosiklet bilgini ortaya koymuş.Duke sınıfının referans ürünüdür.Duke'ye naked sınıfında inazuma ve mt25'den başka rakip göremiyorum.Ve Duke parça kalitesi ve mühendislik olarak bu ikisindende iyi.Lütfen takım tutar gibi marka fanatikliği yapmayın.Ne ise onu söyleyin.Bu arada tnt25'i yermedim fiyatına göre bence gayet güzel bi motosiklet yanlış anlaşılmasın.

D.n: Duke sahibi değilim.

Pulsar konusunda haklısın. tmp 'nin paylatığı video ve diğer incelemelerde de tnt 25 duke 200 ile kıyaslandığında bir tık fazla görünüyor fakat ürünü alıp kullanmadan kimse kesin konuşamaz bizim ülkemizde de para değerli olduğu için fiyat konusunda uygun sağlamlıkta iyi olursa bence epeyi tutulur ve kıyasladığımız modellerden daha fazla satış yapar çünkü kıyasladığımız modeller ile arasında epeyi bi fiyat farkı var. Kullanıcıları inş bizleri burdan bilgilendirecektir bizimde düşüncelerimiz netleşecektir.

Seko
23 Mart 2016, 11:42
Duke 250 ile inazuma'yı karşılaştıralım.
İnazuma (-) 24 hp Duke (+) 31 hp
İnazuma (-) Abs yok Duke(+) Abs var
İnazuma (-) 187 kg Duke (+) 139 kg
İnazuma (-) yakıtı daha fazla Duke (+) daha az yakıyor (tam verileri araştırmadım ama duke daha az yakıyor)
İnazuma (-) Viraj kabiliyeti Duke (+) Viraj kabiliyeti çok iyi
İnazuma (-) Gösterge Duke (+) Göstergede daha iyi
İnazuma (+) daha konforlu Duke (-)
İnazuma (+) vibrasyon yok denebilir. Duke (-) Vibrasyon daha fazla inazumaya göre

Hangisinin iyi olduğu bence ortada.İnazuma'ya kötü demiyorum sevdiğim motosiklet ancak duke daha iyi.Zaten duke 200 ile karşılaştırılıyor hep inazuma duke 250 den iyi olma şansı yok.Aklıma gelenleri yazdım eksik vardır illaki.Genel anlamda her ikiside çok iyi motosikletler.

İşte son iki madde var ya, bir anda Duke'u benim gözümde sıfırlıyor, rakamların bir önemi kalmıyor. Ayrıca bir tane de ben ekleyeyim, eğer boyunuz 1.70 m'den fazla ise bana göre Duke'da rahat edemezsiniz. Ergonomisi çok kötü, fren pedalları ufacık ve rahat kullanılamıyor. Duke bu açıdan çok kötü tasarlanmış bir motor. Kasası 690 modeli gibi olsa tek kelime söylemem. Kaç sefer sürdün yine fikrim değişmedi ama yine de Nisan'da tekrar test edeceğim bakalım oturuş pozisyonumda mı sıkıntı var ?

HEYgidiDAYS
23 Mart 2016, 12:41
Motor için yabancı sitelerde genelde olumlu şeyler söyleniyor uzmanların değerlendirmelerine göre sınıfının en iyisi olacak kadar iyi olduğunu söyleniyor, eksik olan tarafları ise fren ve 2. viteste düşük devirlerde titreme sorunu olduğu ve bununda ayaklık, gidonda ve oturuncada hissediliyor olduğu ve 250 cc lik bir motor olduğu hissine ise ancak 6. viteste ve 90 km civarlarında verdiği, performans olarak yeterli olduğu ama hangi devirde olursa olsun 28bhp'yi hisseddirecek ve performans açlığımızı giderecek düzeyde olamadığı, debriyajın ağır olduğu ve trafikte sürekli dur kalkın yorabileceği söyleniyor.
sonuç olarak ağır debriyaj ve fren dışında alın tavsiyesinde bulunuyorlar, bende canlı olarak gördükten sonra fikrim değişmezse galiba alıcam bu motoru arkadaşlar.

darknife
23 Mart 2016, 16:34
Videolar incelemeler uzmanların yorumu vs. her şey olumlu yönde motor iş yapar gibi görünüyor.

bireycell
23 Mart 2016, 17:24
_______________________Motor Hacmi_____Beygir Gücü_____Tork________Yakıt Tankı_____Boş ağırlık_____Fiyat
Suzuki Inazuma GW250___248___cc_________24.0 hp________22.0 nm_____13.3 lt_________183 kg__________13.250 TL
Yamaha MT-125__________124.7 cc_________15.0 hp________22.0 nm_____11.5 lt_________127 kg__________13.000 TL
SYM Wolf SB 250 Ni_____249.4 cc_________24.6 hp________23.1 nm_____14.0 lt_________173 kg 13.000 TL
Bajaj Pulsar 200 NS____199.5 cc_________24.4 hp________18.3 nm_____14.3 lt_________145 kg___________8.500 TL
KTM 200 DUKE___________199.5 cc_________26.0 hp________22.0 nm_____11.0 lt_________129 kg__________14.000 TL
Benelli TNT 25_________249___cc_________24.8 hp________21.5 nm_____17.0 lt_________143 kg___________9.500 TL

Modeller arasında kıyaslama yaptığımda fiyat ve motor hacminden dolayı cazip duruyor tasarım olarak MT-125 kadar olmasa da diğerlerinden güzel duruyor bence ama ülkeye yeni girmiş olması herkes gibi bende de yedek parça ve servis sıkıntısı yaşatıyor distribütör firmayla (mj group) telefonda görüştüğümde " Türkiye geneli yetkili servisleri olduğunu yedek parça ve servis sıkıntısı olmayacağı sözünü verdiğini " belirttiler.

Fiyatında değişiklik olmazsa ve ilk kullanıcı adayları beğenirse almayı planlıyorum inş. en kısa zamanda adaylar deneyimlerini paylaşırlar.

EpaddaiC
24 Mart 2016, 10:35
Ankara'da ışıl bisiklet diye bir yer vardı ama görünmüyor artık başka bayii var mı TNT 25 alabileceğim

HEYgidiDAYS
24 Mart 2016, 10:46
Ankara'da ışıl bisiklet diye bir yer vardı ama görünmüyor artık başka bayii var mı TNT 25 alabileceğim

Yiba'da var, nisan başında gelecekmiş, bilgin olsun

Ruling
24 Mart 2016, 11:13

Bende aynı sorundan dolayı merkezi aradım ve ışıl bisikletin iptal olduğunu önümüzdeki günlerde Ankara'da büyük bir showroom açılacağını söylediler.

Kesin gelecek mi nisan başında ?

Salih_T
24 Mart 2016, 11:24
Bende aynı sorundan dolayı merkezi aradım ve ışıl bisikletin iptal olduğunu önümüzdeki günlerde Ankara'da büyük bir showroom açılacağını söylediler.

Işıl bisiklete gittiğimde Benellinin tnt25 i Türkiye ye gelmiyo demesi ondandı demek ki..

Ben satmıyorum kimse satmasın mantığından kaynaklanıyor..

HEYgidiDAYS
24 Mart 2016, 11:30
Kesin gelecek mi nisan başında ?[/QUOTE]

telefondan geleceğini söyledi bende bakmaya gitmeyi düşünüyorum

Apices
24 Mart 2016, 11:32
_______________________Motor Hacmi_____Beygir Gücü_____Tork________Yakıt Tankı_____Boş ağırlık_____Fiyat
Suzuki Inazuma GW250___248___cc_________24.0 hp________22.0 nm_____13.3 lt_________183 kg__________13.250 TL
Yamaha MT-125__________124.7 cc_________15.0 hp________22.0 nm_____11.5 lt_________127 kg__________13.000 TL
SYM Wolf SB 250 Ni_____249.4 cc_________24.6 hp________23.1 nm_____14.0 lt_________173 kg 13.000 TL
Bajaj Pulsar 200 NS____199.5 cc_________24.4 hp________18.3 nm_____14.3 lt_________145 kg___________8.500 TL
KTM 200 DUKE___________199.5 cc_________26.0 hp________22.0 nm_____11.0 lt_________129 kg__________14.000 TL
Benelli TNT 25_________249___cc_________24.8 hp________21.5 nm_____17.0 lt_________143 kg___________9.500 TL

Modeller arasında kıyaslama yaptığımda fiyat ve motor hacminden dolayı cazip duruyor tasarım olarak MT-125 kadar olmasa da diğerlerinden güzel duruyor bence ama ülkeye yeni girmiş olması herkes gibi bende de yedek parça ve servis sıkıntısı yaşatıyor distribütör firmayla (mj group) telefonda görüştüğümde " Türkiye geneli yetkili servisleri olduğunu yedek parça ve servis sıkıntısı olmayacağı sözünü verdiğini " belirttiler.

Fiyatında değişiklik olmazsa ve ilk kullanıcı adayları beğenirse almayı planlıyorum inş. en kısa zamanda adaylar deneyimlerini paylaşırlar.

Güzel bir tablo olmuş, ellerinize sağlık.

Pulsar nasıl ki, F/P ürünü olarak iyi bir satış rakamı gerçekleştirdi ise, Tnt 25 'te bence kategorisinde çok iyi bir F/P ürünü olarak çok tutulacak diye düşünüyorum. Zaman bu konuda gerçekleri iyi ya da kötü ortaya çıkaracaktır.

bireycell
24 Mart 2016, 11:49
Güzel bir tablo olmuş, ellerinize sağlık.

Pulsar nasıl ki, F/P ürünü olarak iyi bir satış rakamı gerçekleştirdi ise, Tnt 25 'te bence kategorisinde çok iyi bir F/P ürünü olarak çok tutulacak diye düşünüyorum. Zaman bu konuda gerçekleri iyi ya da kötü ortaya çıkaracaktır.

Teşekkür ederim, kıyaslama yapan çok arkadaş vardı bende bi açıklık getireyim istedim inş faydalı olacaktır. Bazı üyelerde alma konusunda kararlı duruyor umarım TNT-250 kullanıcıları gibi memnun kalırlar yoksa büyük bir hüsran olacak hepimiz için en çokta benim içi :)

EpaddaiC
24 Mart 2016, 11:57

Yeni bir showroom :) umarım güzel bi mağaza olur

Teşekkür ederim.

Işıl bisiklete gittiğimde Benellinin tnt25 i Türkiye ye gelmiyo demesi ondandı demek ki..

Ben satmıyorum kimse satmasın mantığından kaynaklanıyor..

Ne günlerde yaşıyoruz arkadaş adamlar satmıyor diye yalan söylüyor yazık çok yazık

HEYgidiDAYS
24 Mart 2016, 12:26
yalnız arkadaşlar en küçük benelli modellerinin bile eylül aylarında ABS olacağı söylentileri var, bizim memlekete gelirmi acaba beklemekte kararsızım

http://bikeadvice.in/benelli-to-discontinue-all-non-abs-versions-tnt25-300-600-abs-launch-this-year-monthwise-plan-revealed-exclusive/

savica
24 Mart 2016, 12:35
Motoru aldım, bugün evraklarıyla ve plakasıyla uğraşacağım.
sigorta 960tl geldi resmen ağlayacaktım.

borana
24 Mart 2016, 12:38
Hayirli olsun tekerine tas degmesin yorumlarini bekliyoruz...

motokeyf
24 Mart 2016, 16:54

Hayırlı olsun. Deneyimlerini dört gözle bekliyoruz

yasin822
24 Mart 2016, 19:47
Pulsar almaya giderken tnt25 gelmiş bende benelli aldım :).. 1 hafta oldu alalı, Siyah olanı aldım. Şuan rodajda olduğu için zorlamıyorum..

dyavol-77
24 Mart 2016, 20:55
Pulsar almaya giderken tnt25 gelmiş bende benelli aldım :).. 1 hafta oldu alalı, Siyah olanı aldım. Şuan rodajda olduğu için zorlamıyorum..

Hayırlısı olsun, kazasız-belasız....En-iyi kararı vermişsiniz,Pulsar'dan bikaç gömlek İYİ makine (bence)...(boyasına,stickerlarına bakınca bile anlaşılıyor...

GP500-1st
24 Mart 2016, 21:08

Hayırlı olsun...

ilk motorunu alanlara 1000 lira çıkartıyorlarda 30 yaş ustu ilk motorunu olmayanda mı 1000 tl çıkıyor?

Milleti motor almaktan soğutuyorlar:farao:

potasyum
24 Mart 2016, 21:34
hayırlı uğurlu olsun

savica
24 Mart 2016, 21:56
Hayırlı olsun...

ilk motorunu alanlara 1000 lira çıkartıyorlarda 30 yaş ustu ilk motorunu olmayanda mı 1000 tl çıkıyor?

yaş 34 şimdiye kadar ustumde toplam 2 araba ve 3 motor vardı, hiç kazam yok... 960tl kol gibi girdi....

yasin822
24 Mart 2016, 22:09
Hayırlısı olsun, kazasız-belasız....En-iyi kararı vermişsiniz,Pulsar'dan bikaç gömlek İYİ makine (bence)...(boyasına,stickerlarına bakınca bile anlaşılıyor...

Teşekkür ederim,

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Hayırlı olsun...

6 motorum Kocaeli plakaya 700 tl cıktı.. Geçen senenin nerdeyse iki katı..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

hayırlı uğurlu olsun

Teşekkürler

EpaddaiC
25 Mart 2016, 11:06

Hayırlı olsun yasi822 kazasız belasız kullama dileğiyle. İlk incelemelerin nasıl memnun musun tavsiye eder misin ? Bende 1 haftaya alacam inş.

yasin822
25 Mart 2016, 13:06
Hayırlı olsun yasi822 kazasız belasız kullama dileğiyle. İlk incelemelerin nasıl memnun musun tavsiye eder misin ? Bende 1 haftaya alacam inş.

Teşekkür ederim,
Şuan Memnunum. Amasörler yumuşak kasisleri yumuşak geciyor, vites göstergesi mevcut, ivmelenme güzel daha önce pulsarı 7 ay kullandım, 150 km zorlanmadan geldi artı vibrasyonda yok denecek kadardı, pulsarda zorlanıyordu.. Sele çok rahat. Kuru zeminde lastikler iyi, ıslak zeminde kayıyor..

EpaddaiC
25 Mart 2016, 15:20
Teşekkür ederim,
Şuan Memnunum. Amasörler yumuşak kasisleri yumuşak geciyor, vites göstergesi mevcut, ivmelenme güzel daha önce pulsarı 7 ay kullandım, 150 km zorlanmadan geldi artı vibrasyonda yok denecek kadardı, pulsarda zorlanıyordu.. Sele çok rahat. Kuru zeminde lastikler iyi, ıslak zeminde kayıyor..

Benelli markasının Türkiye'deki diğer modellerini de araştırdım hepsi sele, titreşim ve amasörler konusunda seninle aynı fikirde demek ki alınacak bir motosiklet Ankara'da ışıl bisiklet getirecek diye beklerken başka bayii getirecek dediler şimdi onu bekliyorum inş en kısa zamanda gidip görüp alırım. Çok teşekkürler yasin822 tekrar kazasız belasız kullanman dileğiyle

SAZMAN
25 Mart 2016, 16:35
yaş 34 şimdiye kadar ustumde toplam 2 araba ve 3 motor vardı, hiç kazam yok... 960tl kol gibi girdi....

Yaş 40 üstümde 1 araba var. 2000 yılından beri E-a2 ehliyetim var. Kazam yok. 5. basamaktan indirimim de varmış ne demekse?(Sigortacının tabiri) en düşük 721 TL çıktı, verdik. Bu şekilde 3500/4000 tl arasında satılan motosikletlere talep azalacak. Apaçiler de azalacak gibi geliyor bana. 3000 tl ye motor al 1000 tl sigorta ver. 3 yıl sonra motoru satsan sigorta parasını karşılamıyor, çok eğlenceli.

Şaka bir yana birilerinin bir şeyler yapması lazım. Buna resmen tecavüz denir.
Mobilete binen ne yapacak? Ya 1000 liralık cub motora binen Anadolu insanım ?
Bu şekilde olmaz.

december boy
25 Mart 2016, 17:31
Duke 200 tnt25 e göre daha mı ufak ya da cılız? duke hep cılız diye beğenmiyordum ama bu da öyle mi acaba? altımda küçük kalır mı diye düşünüyorum. boy 1,80 kg 95

Nuansiyen
25 Mart 2016, 17:56
Pulsar 200Ns VS Benelli Tnt25

http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/158555-pulsar-200ns-vs-benelli-tnt25.html

darknife
25 Mart 2016, 19:03
Motosiklete alan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun tekelleri düz bassın :) Bence harika bir motosiklet

Pulsar 200Ns VS Benelli Tnt25

http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/158555-pulsar-200ns-vs-benelli-tnt25.html

Bir çok arkadaş kıyaslama yaptı hatta bireycell arkadaşımız güzel bir tablo hazırlamıştı senin gibi tüm yorumlarda ve fuarda gören arkadaşlar pulsardan iyi olduğunu iddia etti ve şimdi kullanan arkadaşlarda aynı yönde bilgi veriyor. Fiyatında değişiklik olmaz ise pulsarın satışlarını ciddi yönde değiştirecek iyide olacak.

yasin822
25 Mart 2016, 19:20
Duke 200 tnt25 e göre daha mı ufak ya da cılız? duke hep cılız diye beğenmiyordum ama bu da öyle mi acaba? altımda küçük kalır mı diye düşünüyorum. boy 1,80 kg 95

Motor yüksek boyum 1.78 büyük motora biniyormuş hissi veriyor..

SAZMAN
25 Mart 2016, 20:20

Ölçüleri var nette. Duke biraz daha ufak.

yasin822
25 Mart 2016, 22:58
Benelli markasının Türkiye'deki diğer modellerini de araştırdım hepsi sele, titreşim ve amasörler konusunda seninle aynı fikirde demek ki alınacak bir motosiklet Ankara'da ışıl bisiklet getirecek diye beklerken başka bayii getirecek dediler şimdi onu bekliyorum inş en kısa zamanda gidip görüp alırım. Çok teşekkürler yasin822 tekrar kazasız belasız kullanman dileğiyle

Amin kardeşim. Tüm motorcu arkadaşlara kazasız sürüşler...

gezgin41
26 Mart 2016, 14:36
Merhaba arkadaşlar distribütör firma kuba motor mı yoksa başka bir firmamı yedek parça içi soruyorum teşekkürler.

Crazy_sprint
26 Mart 2016, 20:48
Selam herkese foruma yeni üye oldum sırf bu model için diyebilirim. Şu anda scoter kullanıyorum 1,5 senedir fakat liseden beri vitesli motor kullanıyorum eski IZH motorları vardı rus markası kısaca 25 yıldır motor kullanıyorum şimdi bu motorun peşindeyim bugün şirinevler vale motor da test ettim pek gazlayamadım çünkü çok trafik vardı ilk izlenim scoter kullanan biri olarak çok atik geldi haliyle yalnız arka fren boş geldi bana ya da ben ayarlayamadım bilmiyorum. Bu motorla ilgili silindir bloğu ile alaklı aslonda 250 değilde 182 cc olduğu söylendi biyerde kulağıma çalındı bilmiyorum söylentide olabilir bunu ölçmenin bir yolu olabilir mi bu motoru alan arkadaşların kullanım çeviklik viraj hissiyatı hakkında bikgi verebilir mi şimdilik bu kadar. İyi forumlar.

toreador
27 Mart 2016, 01:45
Bugün aracı Firuzköy'de yer alan Berk motordan teslim aldım. Evvela, uzun zamandır beklediğim bu motoru fuarda sunum aşamasından anahtarın teslimine kadar geçen sürede en ufak sorun yaşatmadan, ferah bir alışveriş yaşadığımı söyleyebilirim.

Motorun malzeme kalitesi, arasında gidip geldiğim KTM duke 200den farklı değil. Ancak egzoz sesi ve ebatı kanaatimce daha başarılı. Daha iri bir görünümü ve makul yüksekliğe sahip (ayağımın yere temasını sağlayan) sele yüksekliği var. Yeşil rengi tercih etim. Fuarda, kozmetik bir kaç kusur tespit etmiştim, kablolamada özensizlik, bazı eklem noktalarında boya damlaları, döküm noktalarında tiftik şeklinde eğlenmeye muhtaç parçacıklar vardı. Ancak, bu fiyata rahatça gözardı edilecek nazar boncukları olarak görmüştüm.; oysa ki bugün teslim aldığımda bu kusurlardan eser yoktu. Fuarda gördüğüm araç ile teslim aldığım araç arasındaki bir başka fark ise, fuarda kırmızılılar şase, beyaz geldi. Ama düz daire olan fren diski, papatya geldi.

Biraz gezdim şimdilik. Motorun sesi, lamba kuvveti, gaz tepkisi, malzeme kalitesi şahane. Bir kaç fotoğraf ve video ile ilerleyen günlerde detayları paylaşacağım. Şimdilik herkese tavsiye etmek ile yetiniyorum.

OttomanRider
27 Mart 2016, 01:46
Hacı hem kullanan satın alanlar var hemde bilgi veren yok herhalde kimse sevmedi motorunu.Yazacam diyenler unuttu gitti.Yada motora bayıldılar unuttular bizleri merak etmemek elde mi ?

Crazy_sprint
27 Mart 2016, 02:33
Bugün aracı Firuzköy'de yer alan Berk motordan teslim aldım. Evvela, uzun zamandır beklediğim bu motoru fuarda sunum aşamasından anahtarın teslimine kadar geçen sürede en ufak sorun yaşatmadan, ferah bir alışveriş yaşadığımı söyleyebilirim.

Motorun malzeme kalitesi, arasında gidip geldiğim KTM duke 200den farklı değil. Ancak egzoz sesi ve ebatı kanaatimce daha başarılı. Daha iri bir görünümü ve makul yüksekliğe sahip (ayağımın yere temasını sağlayan) sele yüksekliği var. Yeşil rengi tercih etim. Fuarda, kozmetik bir kaç kusur tespit etmiştim, kablolamada özensizlik, bazı eklem noktalarında boya damlaları, döküm noktalarında tiftik şeklinde eğlenmeye muhtaç parçacıklar vardı. Ancak, bu fiyata rahatça gözardı edilecek nazar boncukları olarak görmüştüm.; oysa ki bugün teslim aldığımda bu kusurlardan eser yoktu. Fuarda gördüğüm araç ile teslim aldığım araç arasındaki bir başka fark ise, fuarda kırmızılılar şase, beyaz geldi. Ama düz daire olan fren diski, papatya geldi.

Biraz gezdim şimdilik. Motorun sesi, lamba kuvveti, gaz tepkisi, malzeme kalitesi şahane. Bir kaç fotoğraf ve video ile ilerleyen günlerde detayları paylaşacağım. Şimdilik herkese tavsiye etmek ile yetiniyorum.
Evet aynen dediğin gibi sen söyleyince fark ettim disk papatya ve şase beyaz yani kurşun metal renk bunlar yeni parti 2016 model onlar eskidir fuardakiler 2015 olabilir iyileştirme yapmışlar bence mesela papatya disk iyi olmus
http://i.hizliresim.com/1v66R5.jpg (http://hizliresim.com/1v66R5)
Test ettiğim motor buydu yeşilde gayet güzel gitmis

muratkidiri
28 Mart 2016, 09:58
http://i64.tinypic.com/116ozh2.jpg
Bu da İzmit'ten gelsin o zman.. Şimdilik gayet memnunum Tnt 25'den.. :)

bireycell
28 Mart 2016, 10:59
Selam herkese foruma yeni üye oldum sırf bu model için diyebilirim. Şu anda scoter kullanıyorum 1,5 senedir fakat liseden beri vitesli motor kullanıyorum eski IZH motorları vardı rus markası kısaca 25 yıldır motor kullanıyorum şimdi bu motorun peşindeyim bugün şirinevler vale motor da test ettim pek gazlayamadım çünkü çok trafik vardı ilk izlenim scoter kullanan biri olarak çok atik geldi haliyle yalnız arka fren boş geldi bana ya da ben ayarlayamadım bilmiyorum. Bu motorla ilgili silindir bloğu ile alaklı aslonda 250 değilde 182 cc olduğu söylendi biyerde kulağıma çalındı bilmiyorum söylentide olabilir bunu ölçmenin bir yolu olabilir mi bu motoru alan arkadaşların kullanım çeviklik viraj hissiyatı hakkında bikgi verebilir mi şimdilik bu kadar. İyi forumlar.
Söylentiden fazlası değil bence çünkü Hindistan sayfalarında çok gezdim çok izledim araştırdım. Diğer yorumlarıma da bakarsanız kendi sınıfında hatta sınıfının dışında kıyaslamalar yaptım. İlk alan arkadaşların incelemeleri de olumlu yönde eksik kalan tek şey yedek parça ve servis hizmeti bunu da zaman ve distribütör firma belirleyecek.

Hayırlı uğurlu olsun toredor. Rodaj dönemindeki incelemelerini ve tecrübeni anlatırsan sevinirim

potasyum
28 Mart 2016, 11:38
Söylentiden fazlası değil bence çünkü Hindistan sayfalarında çok gezdim çok izledim araştırdım. Diğer yorumlarıma da bakarsanız kendi sınıfında hatta sınıfının dışında kıyaslamalar yaptım. İlk alan arkadaşların incelemeleri de olumlu yönde eksik kalan tek şey yedek parça ve servis hizmeti bunu da zaman ve distribütör firma belirleyecek.

Hayırlı uğurlu olsun toredor. Rodaj dönemindeki incelemelerini ve tecrübeni anlatırsan sevinirim

hani bilmiyorum ama tnt 250 nin çıkışından itibaren yapılan konuşmalar, standartlarına göre iyi bir motor evet ama pahalı ve servis-parça memnuniyeti hakkında ne olacak sorularının üzerinde dönen tartışmalardan ibaretti

şu anda tnt 25 in gelmiş olması, sanırım benelli sahiplerinin öksüz kalmadığını göstermek için yeterli sayılabilir

bu arada hayırlı uğurlu olsun motoru yeni alanlara, bol yorum bekliyoruz

ratig
28 Mart 2016, 20:02
foto nasıl yükleniyor?

potasyum
28 Mart 2016, 20:56
foto nasıl yükleniyor?

Hızlıresim sitesine yükle en alttaki linki yapıştır

ratig
28 Mart 2016, 22:05
DENİZLİ BAYİ
http://i.hizliresim.com/YkdNMj.jpg
http://i.hizliresim.com/D2OdEl.jpg
http://i.hizliresim.com/m6XkdP.jpg
http://i.hizliresim.com/E8ORbq.jpg

Sercan400
28 Mart 2016, 23:04
Motor kullanıcılarının neden bilgi paylaşmadıklarını kendimce açıklıyım; Adamlar motor gelene kadar günlerce pc başında motoru arayıp araştırdılar, sonunda geldi dediler ama 1 hafta gelmesini ardından faturanın gelmesini beklediler. Sonra plaka çıkarınca burayı unutup motorlarıyla ilgilendiler takii bu gün aklma geldi bişeyler paylaşmak :D. Yok malzemesi kötüymüş yok 110u geçmiyo yok şöyle yok böyle. Walla motorun sesinede hızlanışına da gece uzunların yanışına bile hasta oldum. Bugün 100 le giderken ( rodajda olduğundan 6. viteste 6,500 devirde 100 ile gidiyo ) viraja sert girdim nasıl toparladı anlamadım walla direk lastikler geldi o an aklıma ama hiç bi sıkıntı yaşamadım. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Sahibindene ilan koydum sırf merak eden varsa benim gibi bilgi ulaşacak birilerinine ulaşabilsin diye. Bazı özelliklerini paylaşayım, oturuş pozisyonu rahatsız etmiyo, popoyu geri çekip rahatça tankın üzerine yatılıyo,hızlanmasını hesaplamadım ama 0-100 7 sn den fazla sürmüyo sanırım, top speed 147 yokuş aşşa gördüm ama düz yolda zorlamadım 150 kmde sırf rodaj bitsinde rahat bineyim diye soğukta yol yapıyom. Kapalı alanda tavanı bile aydınlatıyo tünellerde extra fayda sağlar, papatya disk frenler gayet büyük duruyo, bagaj yok yanlız ruhsat bile zor sığıyo, pulsarın egzos sesiyle kıyaslamıyorum bile, walla son olarak bundan önce kuba cr1 kullandım kısa bi süre bundan sonrada ancak 200 e çıkan bi motor tatmin eder beni çift silindir 250lik yetmez

yasin822
29 Mart 2016, 00:58
https://lh3.googleusercontent.com/-Tabp1vJiOCU/VvmnIHo9EmI/AAAAAAAAAC8/W_N3IdUVKykGvIN78YKCSk88fRo0v4htw/w346-h195/IMG-20160329-WA0000.jpg

Alet gergin, bu slogan tutar aga :)

GP500-1st
29 Mart 2016, 06:43
Motor kullanıcılarının neden bilgi paylaşmadıklarını kendimce açıklıyım; Adamlar motor gelene kadar günlerce pc başında motoru arayıp araştırdılar, sonunda geldi dediler ama 1 hafta gelmesini ardından faturanın gelmesini beklediler. Sonra plaka çıkarınca burayı unutup motorlarıyla ilgilendiler takii bu gün aklma geldi bişeyler paylaşmak :D. Yok malzemesi kötüymüş yok 110u geçmiyo yok şöyle yok böyle. Walla motorun sesinede hızlanışına da gece uzunların yanışına bile hasta oldum. Bugün 100 le giderken ( rodajda olduğundan 6. viteste 6,500 devirde 100 ile gidiyo ) viraja sert girdim nasıl toparladı anlamadım walla direk lastikler geldi o an aklıma ama hiç bi sıkıntı yaşamadım. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Sahibindene ilan koydum sırf merak eden varsa benim gibi bilgi ulaşacak birilerinine ulaşabilsin diye. Bazı özelliklerini paylaşayım, oturuş pozisyonu rahatsız etmiyo, popoyu geri çekip rahatça tankın üzerine yatılıyo,hızlanmasını hesaplamadım ama 0-100 7 sn den fazla sürmüyo sanırım, top speed 147 yokuş aşşa gördüm ama düz yolda zorlamadım 150 kmde sırf rodaj bitsinde rahat bineyim diye soğukta yol yapıyom. Kapalı alanda tavanı bile aydınlatıyo tünellerde extra fayda sağlar, papatya disk frenler gayet büyük duruyo, bagaj yok yanlız ruhsat bile zor sığıyo, pulsarın egzos sesiyle kıyaslamıyorum bile, walla son olarak bundan önce kuba cr1 kullandım kısa bi süre bundan sonrada ancak 200 e çıkan bi motor tatmin eder beni çift silindir 250lik yetmez

Yapılan test sonuçlarında 0-100 km hızlanma yaklaşık 9.9 sn.

Kıyaslamak gerekirse 24 beygirlik pulsar 200NS ve duke 200 ile aynı. Hero karizma R 12 sn. CBR250 de yaklasık 9 saniyedir. Bunlar Gps verileri. göstergede en az 1 saniye daha iyi süre görülebilir 8.7-9.0 sn arası gibi.

Hayırlı olsun

Seko
29 Mart 2016, 07:53
Bunun bu sene en çok satan 250'liklerden biri olacağını düşünüyorum. Şu anda alabilecek imkanım olsa ilk tercihim olurdu.