Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
melihefe34
13 Şubat 2018, 10:53
Benim attığım ilanda Balcı Motora ait . Plaka görünmüyor bir tek ama motorda sıkıntı yok gibi gözüküyor . Içime kurt düştü şimdi siz öyle söyleyince
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-sifir-ayarinda-314-km-de-yetkili-bayiden-garantili-ciziksiz-503180295/detay
Bana tavsiyeleriniz ne olur ?
Gidon topuzlarının niye değiştiğini sorabilirsiniz.
eby78
13 Şubat 2018, 21:06
Gidon topuzlarının niye değiştiğini sorabilirsiniz.
motoru uzun süre kullanmış biri olsa,ağırlıktan dolayı elcikteki titreşimi biraz azalmak için yapmıştır derdim.ama daha km yapmamış motor.muhtemelen yatırmıştır.
bende gidon topuzlarını değiştirmeyi düşünüyordum bir ara.satmaya niyetlenince vazgeçtim.ağır olsun hem denge biraz artsın gidonda hemde titreşim azalsın diye.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------
birde motorun sağ tarafı hiç çekilmemiş ;)tüm resimler sol tarafa ait.acaba sağ tarafa bir düşmesi vs mi var ?
civanlideli
13 Şubat 2018, 21:23
Melih kardeşim ticaret işi işinin ehli tarafından yapılmalı. Çoluk çocuk işin içine karışınca cılkı çıkıyor. Ben geçen sene ağustos ayında balcı motordan aldım tnt 25 imi. Motor çalıştı 10 saniye sonra yok. 10 saate yakın genç bi çakma usta aradı derdini bulamadı. Sonra yaşça büyük olan usta bir kez baktı koltuk sökükken ve beyni yok dedi motorun. Bu bir. Onu getirip taktı çalıştı. Bi tur o attı teslim etmeye çalışıyor hemen. Tabi minibüsüm var içine koyup götüreceğim çalıştı ayağına hemen yüklemeye niyetlendi ama kabul etmedim bi turda ben attım durunca motor stop etti sonra tık yok. Gece 10a kadar uğraştı falan. Ertesi gün bana fabrikasyon konjektörü yokmuş falan yaptı. Neyse taktı etti çalıştı bi tur attıki red line vura vura. Bi de grenaj topladı ki düşman başına. Sanki gerdirme operasyonu yapıyor. Vesselam eve geldik turluyorum sağ ayna düştü baktım dibi yalama olmuş gittim kılavuz açtırıp içine yay gibi bişe takıp yerleştirdik oldu. Neyse rodaj bitti kocaeli servisine gittim aynaları niye değiştin dedi bende yok dedim tabi haberim yok çakma bişe uydurulmuş diye. Uzun lafın kısası balcı dan alma da nereden alırsan al. Zaten olmayan parçaları da diğerinden sökmüştür adım gibi eminim. O motor da şu an sıfır satılan yeşili.
eby78
13 Şubat 2018, 21:27
[QUOTE=eby78;4288564]motoru uzun süre kullanmış biri olsa,ağırlıktan dolayı elcikteki titreşimi biraz azalmak için yapmıştır derdim.ama daha km yapmamış motor.muhtemelen yatırmıştır.
bende gidon topuzlarını değiştirmeyi düşünüyordum bir ara.satmaya niyetlenince vazgeçtim.ağır olsun hem denge biraz artsın gidonda hemde titreşim azalsın diye.
birde motorun sağ tarafı hiç çekilmemiş ;)tüm resimler sol tarafa ait.acaba sağ tarafa bir düşmesi vs mi var
InMyHearth
14 Şubat 2018, 18:43
Merhabalar tnt 25 kullanıcıları size birkaç sorum olacak. Bu aralar biraz ivmelenme ihtiyacından dolayı bu motorları araştırmaktayım. Şuanda ktm duke 125 abs modelini kullanıyorum. Motorun gidişi nasıldır her ne kadar duke 125cc' de olsa duke' den sonra tnt 25 bana acaba duke 250 alsaydım diye düşündürür mü, yoksa gidişi gayet tatmin edici mi ? Bu arada motorun frenleri nasıl duke' den sonra frenleri beni tatmin eder mi ? Kronik sorunlara gelirsek sargı ve stop etme problemleri kalıcı olarak çözülebiliyor mu ? Bu arada Ankara' da ki vento motor servis konusunda nasıldır ? Motomekanikle karşılaştırmak yanlış olur ama düzgün bir servis olmasını umuyorum.
eby78
14 Şubat 2018, 20:02
Merhabalar tnt 25 kullanıcıları size birkaç sorum olacak. Bu aralar biraz ivmelenme ihtiyacından dolayı bu motorları araştırmaktayım. Şuanda ktm duke 125 abs modelini kullanıyorum. Motorun gidişi nasıldır her ne kadar duke 125cc' de olsa duke' den sonra tnt 25 bana acaba duke 250 alsaydım diye düşündürür mü, yoksa gidişi gayet tatmin edici mi ? Bu arada motorun frenleri nasıl duke' den sonra frenleri beni tatmin eder mi ? Kronik sorunlara gelirsek sargı ve stop etme problemleri kalıcı olarak çözülebiliyor mu ? Bu arada Ankara' da ki vento motor servis konusunda nasıldır ? Motomekanikle karşılaştırmak yanlış olur ama düzgün bir servis olmasını umuyorum.
Merhaba arkadaşım.elimden geidiğince tecrübelerime dayanarak fikirlerimi paylaşayım.duke 250 ile kıyaslama yaparak söylüyorum,tnt 25 şu an kullanmış oldugun duke125 ten sonra fazlası ile ivmelenme konusunda seni tatmin edecektir.duke 250 mi alsaydım diye sorarsan tabiki duke derim.duke de kullanmış biri olarak aralarında yaklaşık 6 hp lik bir fark ve ciddi sayılabilecek bir fiyat farkı var bunları unutmamak gerekir.fren konusunda ise duke çok daha stabil ve iyi bir frene sahip.ABS oluşunun da etkisi var tabi.top speed konusunda ikiside benzerdir ama duke 250 daha seri bu net.kronik sıkıntı ise her motorda oldugu gibi tnt 25 te de tabiki vardı.ilk gelen,yani göstergesinde F1 yazan serilerde sargı ve oksijen sesnsörü arızaları çıktı.özellikle sargı sorunu tnt 25 te baya duyuldu.tabi bu sorun servislerde garanti kapsamında giderildi ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor birçok arkadaş.gelen ikinci serilerde ise bu sorunlar büyük oranda düzeltilmiş,onlarda bir sorun pek çıkmadı.yani kısaca tnt 25 parasına göre seni fazlası ile tatmin edecektir.vento motor konusunda benim bir bilgim maalesef yok.
melihefe34
15 Şubat 2018, 09:03
Herkese cevaplar için çok teşekkürler . Bu motoru dün sattığını söyledi aradigin kişi zaten yazdıklarınıza göre almazdım :) bu arada başınıza gelenler için çok üzüldüm inşallah bir daha bu tarz olaylar yaşamazsınız yada yaşamayız umarım . Başka ilanlara bakıcaz artık istanbulda kmsi düşük bu fiyatlarda başka ilan yok maalesef . Beklemeye devam .
eby78
15 Şubat 2018, 11:53
Herkese cevaplar için çok teşekkürler . Bu motoru dün sattığını söyledi aradigin kişi zaten yazdıklarınıza göre almazdım :) bu arada başınıza gelenler için çok üzüldüm inşallah bir daha bu tarz olaylar yaşamazsınız yada yaşamayız umarım . Başka ilanlara bakıcaz artık istanbulda kmsi düşük bu fiyatlarda başka ilan yok maalesef . Beklemeye devam .
gönlüne göre olur inşallah..bu ara aldın aldın.fuardan sonra ybr parasına tnt bulman da zor olacak.bu motorun hakkı 8-9 değil çünkü,ölü fiyata satıyor çoğu arkadaş
InMyHearth
15 Şubat 2018, 20:56
Merhaba arkadaşım.elimden geidiğince tecrübelerime dayanarak fikirlerimi paylaşayım.duke 250 ile kıyaslama yaparak söylüyorum,tnt 25 şu an kullanmış oldugun duke125 ten sonra fazlası ile ivmelenme konusunda seni tatmin edecektir.duke 250 mi alsaydım diye sorarsan tabiki duke derim.duke de kullanmış biri olarak aralarında yaklaşık 6 hp lik bir fark ve ciddi sayılabilecek bir fiyat farkı var bunları unutmamak gerekir.fren konusunda ise duke çok daha stabil ve iyi bir frene sahip.ABS oluşunun da etkisi var tabi.top speed konusunda ikiside benzerdir ama duke 250 daha seri bu net.kronik sıkıntı ise her motorda oldugu gibi tnt 25 te de tabiki vardı.ilk gelen,yani göstergesinde F1 yazan serilerde sargı ve oksijen sesnsörü arızaları çıktı.özellikle sargı sorunu tnt 25 te baya duyuldu.tabi bu sorun servislerde garanti kapsamında giderildi ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor birçok arkadaş.gelen ikinci serilerde ise bu sorunlar büyük oranda düzeltilmiş,onlarda bir sorun pek çıkmadı.yani kısaca tnt 25 parasına göre seni fazlası ile tatmin edecektir.vento motor konusunda benim bir bilgim maalesef yok.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak. Motor 100 km' de ne kadar yakıt harcıyor acaba ? Günlük 70 km civarı yol yapıyorum sabit 100-120 ve ara hızlanmalarda tahmini ne kadar yakar ? Bu arada sargı problemi bulunan motorlarda garanti sonrasında sargıda tekrar bir problem oluşması durumunda servis bize yardımcı olmaya devam ediyor mu,yoksa biz cebimizden mi karşılıyoruz? Son olarak motorun periyodik bakım ücretleri ne kadar tutuyor ? Son olarak motorun yağ filtresi orijinali dışında muadil olarak başka motorun filtresi uyuyor mu acaba ? Duke' de bajaj filtreleri de uyumlu olduğu için bakım konusunu gayet makul bir biçimde çözebiliyorum.
civanlideli
15 Şubat 2018, 21:02
Bu arada almak isteyen olursa 2016 tnt 25 yeşil 2700 km civarı satarız. Sıfır sıkıntı. 2017 ağustos çıkışlı. Detaylar için 0 505 203 45 45 arayabilirsiniz. Fiyatta üzmem.
eby78
15 Şubat 2018, 21:14
Cevabınız için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak. Motor 100 km' de ne kadar yakıt harcıyor acaba ? Günlük 70 km civarı yol yapıyorum sabit 100-120 ve ara hızlanmalarda tahmini ne kadar yakar ? Bu arada sargı problemi bulunan motorlarda garanti sonrasında sargıda tekrar bir problem oluşması durumunda servis bize yardımcı olmaya devam ediyor mu,yoksa biz cebimizden mi karşılıyoruz? Son olarak motorun periyodik bakım ücretleri ne kadar tutuyor ? Son olarak motorun yağ filtresi orijinali dışında muadil olarak başka motorun filtresi uyuyor mu acaba ? Duke' de bajaj filtreleri de uyumlu olduğu için bakım konusunu gayet makul bir biçimde çözebiliyorum.
Rica ederim yardımcı olabilmişimdir umarım.km hesabı yapmadım ama ortalama 100 km de 3-3,5 lt yakıyor.tabi kullanıma bağlı olarak üçe de düşer, dörde de çıkar.garantiden sargı değişimi oldu ise ikinci kez tekrar garanti altında değişim yapılır mı bilemiyorum.ama servisler bu konuda yardımcı olacaktır eminim.ki 2.kez sargı değişimi gerekeceğini de sanmıyorum.benim motorum 9500 km ye geldi henüz sorun yaşamadım mesela.periyodik bakımı sizin kullandıgınız ktm den daha uygundur diye düşünüyorum.her iki yağ değişiminde bir yağ filtresi değişiyor.onun dısında yağ ve işçilik ödüyoruz.ben 5 ve 7 bin bakımlarında 130 ve 180 tl ödemişim.uyan yağ filtreleri var ama şahsen tercih etmem.öyle pahalı bir ürün değil,en son 40 tl idi.
Motor 100 km' de ne kadar yakıt harcıyor acaba ?
Sürüşe, rüzgara, yüke vs bağlı bir şey.
Ben 5000 devrin altına inmezdim. 9000 km'de bir depoda en az 3.7lt/100km yaktım. Ortalamam 4'ün üzerindeydi.
Bu arada sargı problemi bulunan motorlarda garanti sonrasında sargıda tekrar bir problem oluşması durumunda servis bize yardımcı olmaya devam ediyor mu,yoksa biz cebimizden mi karşılıyoruz?
Garanti süresi bitene kadar ücretsiz tamir etmek zorundalar. Ayrıca bkz Tüketinin korunması hakkında kanun(6502)
Garanti sonrasında büyük olasılıkla cepten girer.
Son olarak motorun periyodik bakım ücretleri ne kadar tutuyor ?
Servise ve değişen parçalara bağlı. 100-300TL arası değişebilir.
Yağ-yağ filtresi-genel kontroller 100-150TL olur. Hava filtresi, balata gibi parçalar 100TL'den pahalıydı.
Son olarak motorun yağ filtresi orijinali dışında muadil olarak başka motorun filtresi uyuyor mu acaba ?
Bilgim yok. Ama yağ filtresi şu:
https://i.hizliresim.com/rOJVpa.jpg
https://i.hizliresim.com/76ybdL.jpg
@eby78
İlk senemde 3 kere sargım yandı. İşçilik, sargı ücretsiz. Yağ ve ölen akü bana girdi.
eby78
16 Şubat 2018, 01:03
İlk senemde 3 kere sargım yandı. İşçilik, sargı ücretsiz. Yağ ve ölen akü bana girdi.
Sendeki de ne şans ama :cyclopsan ilk seri idi sanırım senin motorun.o sargı zaten hatalı üretim,3 kere değişmesine şaşmamalı aslında.
mersinLee33
19 Şubat 2018, 11:31
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139167-benelli-tnt-25-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-142.html#post4160726
Bu kadar resimlemişim işinizi görür umarım.
Teşekkürler çok yardımcı oldu :)
Arkadaşlar, bizim motora 3'lü çanta seti takan yada takmayı deneyen varmı? takılır mı nasıl olur? internette baya aradım vale motorun sattığı arka çanta demiri dışında çanta demiri bulamadım. :( motoru tourıng havası vermek istiyorum 3 lü çanta demiri + ön cam ile :)
eby78
22 Şubat 2018, 01:03
Teşekkürler çok yardımcı oldu :)
Arkadaşlar, bizim motora 3'lü çanta seti takan yada takmayı deneyen varmı? takılır mı nasıl olur? internette baya aradım vale motorun sattığı arka çanta demiri dışında çanta demiri bulamadım. :( motoru tourıng havası vermek istiyorum 3 lü çanta demiri + ön cam ile :)
ben kappa yan canta kullanıyorum.tabi soft çanta bendekiler.herhangi bir demiri vs yok.artçı selesinin altından kayışla bağlıyorum.görüntü kısmı evet touring tadı veriyor ama arka çanta denemedim hiç
zaferaxu
27 Şubat 2018, 13:49
Ankara dan Tnt25 kullanıcısı yok mu hiç?Konuyu baştan itibaren baya okudum bazı kullanıcılar vardı.Yetiştirebilirsem yaz sonu motora başlangıç yapmayı düşünüyorum.Önce ehliyet ve eğitim işi sonra ekipman düşünüyorum motoru sona bıraktım ki acele edip ne kendi canıma ne de başkasının canına zarar vermeyim.Elimin altında olursa motor ne kadar yaşım biraz ileri de olsa deneme vs derken trafiğe çıkarım.fazla uzatmadan Ankara da Altınpark in ordaki serviste sıfır 2016 Tnt 25 var .Abdullah bey vardı konuştuk tavsiye ettiler sağolsun ilgilendiler.Sizce alınır mı? Servisi iyi mı?Aslında 2.el düşünüyorum ama şu an Ankara da ikinci el satışta makina yok ama acelem de yok şimdilik takipteyim eğitim sonunda belki çıkar
aorer
27 Şubat 2018, 16:54
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. İki hafta önce Bursa bayiden 2016 model Benelli TNT 25 satın aldım. Almam ve karar verme safhasında paylaşımlarınızı okudum. Henüz 350.Km yol yapabildim. Geçmişte japon çift silindir ve dört silindir motosiklet kullanmış biri olarak ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Motosikleti denemeden satın almış olmak bende başlarda ciddi kararsızlıklar yaratsa da sürmeye başlayınca hepsinin yersiz olduğunu gördüm.
Artıları ve eksileri şeklinde yazacak olur isem: İlk izlenimler.
-Corelli stok lastik özellikle yağışlı havalarda yol tutmuyor. Değişmesi şart..
-Debriyajı sıkınca stop etme; 350. Km de 3 kere yaşadım. Rodaj bitimi ve yazılım güncellemesi sonrası bu sorun ortadan kalkacağı bilgisini aldım.
+Far; kısa, uzun
+Sele; bisiklet kullanıcısı olduğum için bana çok konforlu geldiğini söyleyebilirim.
+Tork; alt devirlerde bile gaz verildiğinde tepkisi gayet güzel.
+Yakıt rodajda; 350. Km'de 0.20 0.22 krş yaktı.
Titreşim beni rahatsız etmedi, tek silindirli motosiklete göre iyi diyebilirim. Ayrıca yazılım güncellemesi sonrası bu konuda da fark edilir iyileşme olacağı bilgisini aldım.
Herkese kazasız,belasız sürüşler dilerim.
-Debriyajı sıkınca stop etme; 350. Km de 3 kere yaşadım. Rodaj bitimi ve yazılım güncellemesi sonrası bu sorun ortadan kalkacağı bilgisini aldım.
Rodajı beklemeyin. Bir zahmet acilen tamir etsinler. 650km daha o riske girmeyin.
eby78
28 Şubat 2018, 00:56
arkadaşlar üzerini denkleyebilirsem öncelikle bn 251,sonrasında ise tnt 250 niyeti ile satıyorum.aslında oldukça memnunum motordan değiştirme düşüncem de yok.bn251 i abs standardı için istiyorum.hayırlısı bakalım.link paylaşıyorum düşünen arkadaşlar olursa bakımı ve düzgünlüğüne kefil olacağım bir motor.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-benelli-sorunsuz-hatasiz-tnt-25-527755215/detay/
aorer
28 Şubat 2018, 11:09
Günaydın rodaj'a devam.
https://imagizer.imageshack.com/v2/xq90/922/OyLNUK.jpg (https://imageshack.com/i/pmOyLNUKj)
gurguun
04 Mart 2018, 19:04
Bu şubatın basında bende bir ikinci el sıyah tnt25 alarak aıleye katılmıs bulunuyorum ilk ikinci el motor almamın vermiş oldugu acemılıkle bır hor kullanılmısı almısım
Aldıktan sonra bıraz takıntılı bır insan oldugum ıcın bakımını yaptık demesıne ragmen tekrardan bakıma gıttım 10500 bakımı dıyebılırım servise götürdügümde satın aldıgım arkadasların sadece motora bınmek ıcın aldıklarını ve neredeyse hıc bakmadıklarını anladık ve devamında lastık yakma teker yaparak on kecelerı patlatma gibi ekstra masraflarda oldu bakımı yapıldıgında degısenler soyle dıye bılırım
Ön arka balata
Buji hava , filtresi , yag filtresi , yağ , ön toz ve yağ keçeleri , ve lastıkler
Lastık olarak selman abimin tavsiyesi üzerine
Michelin power rs ön 110/70/17 arka 150/60/17 lastıklerle degıstırdık su an ıcın tek eksıgım zıncır setını degıstırmek olucak oda su an ıcın fabrıka stoklarında gozukmuyor ilerleyen zamanlarda onuda degıstırdımmı bır eksıgım kalmıyor servis olarak izmit sofuoğlu motoru tessekkur ederım motor cıktıktan sonra bam başka bir hal aldı diye bilirim
https://i.hizliresim.com/5DnvRR.jpg (https://hizliresim.com/5DnvRR)
https://i.hizliresim.com/A1XbY0.jpg (https://hizliresim.com/A1XbY0)
savica
04 Mart 2018, 23:13
Bu şubatın basında bende bir ikinci el sıyah tnt25 alarak aıleye katılmıs bulunuyorum ilk ikinci el motor almamın vermiş oldugu acemılıkle bır hor kullanılmısı almısım
Aldıktan sonra bıraz takıntılı bır insan oldugum ıcın bakımını yaptık demesıne ragmen tekrardan bakıma gıttım 10500 bakımı dıyebılırım servise götürdügümde satın aldıgım arkadasların sadece motora bınmek ıcın aldıklarını ve neredeyse hıc bakmadıklarını anladık ve devamında lastık yakma teker yaparak on kecelerı patlatma gibi ekstra masraflarda oldu bakımı yapıldıgında degısenler soyle dıye bılırım
Ön arka balata
Buji hava , filtresi , yag filtresi , yağ , ön toz ve yağ keçeleri , ve lastıkler
Lastık olarak selman abimin tavsiyesi üzerine
Michelin power rs ön 110/70/17 arka 150/60/17 lastıklerle degıstırdık su an ıcın tek eksıgım zıncır setını degıstırmek olucak oda su an ıcın fabrıka stoklarında gozukmuyor ilerleyen zamanlarda onuda degıstırdımmı bır eksıgım kalmıyor servis olarak izmit sofuoğlu motoru tessekkur ederım motor cıktıktan sonra bam başka bir hal aldı diye bilirim
https://i.hizliresim.com/5DnvRR.jpg (https://hizliresim.com/5DnvRR)
https://i.hizliresim.com/A1XbY0.jpg (https://hizliresim.com/A1XbY0)
orjinal zinciri alma ses yapıyor. did zinciri al
gurguun
05 Mart 2018, 16:04
orjinal zinciri alma ses yapıyor. did zinciri al
Tessekkurler degıstırırken aklımda bulubucak
Su an soyle bır sıkıntım var vites yukseltırken cok sert gecmıyor nerdeyse hatta ama dusururken vitesi her hangibir sıkıntı yok
Sizce neyden olabılır
oialdemir
06 Mart 2018, 00:03
Tessekkurler degıstırırken aklımda bulubucak
Su an soyle bır sıkıntım var vites yukseltırken cok sert gecmıyor nerdeyse hatta ama dusururken vitesi her hangibir sıkıntı yok
Sizce neyden olabılır
Ön dişlinin muhafazasının içi yağ ve pislik doluyor. Onun altında vitesi peginin bağlı olduğu mil var. Orada yine kurumuş yağ ve pislik var. Oraları temizlersen sıkıntı olmaz. Yazın değil ama kışın böyle bir sorun oluyor maalesef.
gurguun
06 Mart 2018, 20:22
Tessekkurler dun ustayla gorustum oda yıkadıysan armutcuk dıyoruz bız hareletli parcalarına o yagsız kalmıstır guzelce temızle yagla sorun gecmezse bakarız takma kafanı dedı dun gece guzelce wd40 ladım vıtesın hateketli kısımlarını su an eskısınden guzel gecısler oluyor
mersinLee33
08 Mart 2018, 12:06
Merhaba arkadaşlar,
burada yazılım güncellemisi ile okuduklarımdan sonra servis ve benelli merkez ile görşştüm. daha önce yazdığım gibi benim motor 9,500 devirde kesiciye giriyor. servis ve daha sonrası merkezdeki Arslan bey kısaca motorun çalışması vs herhangi bir konu ile sıkıntı yoksa güncelleme yapmaycaklarını sorunsuz motorlarda beyin güncellemyi reddediyor sıkıntı çıkıyor !!dedi. bende Vale motor Mehmet ustadan bahsettim güncelleme yaptığını ve güncelleme sonrası motorların daha iyi olduğunu söyledim. onlarda yapıyor ama 4 tane beyin yaktı masrafını kendisinden tahsil ettik o da artık güncelleme yapmıyor dediler. Baya canım sıkıldı ne yapsam bilemedim. Acaba ısrar etsem mi güncellem konusunda ne diyorsunuz yada zaten sıkıntı yok böyle kullanmaya devam mı etsem ?
oialdemir
08 Mart 2018, 12:14
Israr etmene gerek yok. Benim 10500 e çekmişlerdi yazılımda. Motor bayır aşağı göstergede 165 km de kesiciye giriyordu. GPS de 149 km gösteriyordu. Sonra ben garantiden beyin değiştirdim. yeni gelen orjinal beyinler 9500 de kesiciye giriyordu. Mehmet Usta deviri yükseltmeyelim. Beyinde tekrar sorun çıkabilir dedi. Deviri yükseltmedik. 9500 de kesiciye giriyor şuan. Son hız gösterge de 148 km ama GPS ile ölçünce 140 gösteriyor. Ve 148 km ye çok çabuk geliyor. 150 den sonra hikaye göstergede ve oraya gelmesi de uzun sürüyor. 10 km için oynama elektronik ile
melihefe34
08 Mart 2018, 12:54
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce 2. El aldığım 2.300 km de Tnt 25 ime kavuştum.
Bu forumda bana yorumları ile destek olan herkese çok teşekkür ederim .
Motoru almadan önce şüphelerim vardı , aldım ve çok mutluyum makina ateş ediyor . Yol yaptıkça izlenimlerimi yazacağım. Pulsar ile falan hiç karşılaştırılacak bir motor değil .Saygılar
mersinLee33
08 Mart 2018, 13:30
Israr etmene gerek yok. Benim 10500 e çekmişlerdi yazılımda. Motor bayır aşağı göstergede 165 km de kesiciye giriyordu. GPS de 149 km gösteriyordu. Sonra ben garantiden beyin değiştirdim. yeni gelen orjinal beyinler 9500 de kesiciye giriyordu. Mehmet Usta deviri yükseltmeyelim. Beyinde tekrar sorun çıkabilir dedi. Deviri yükseltmedik. 9500 de kesiciye giriyor şuan. Son hız gösterge de 148 km ama GPS ile ölçünce 140 gösteriyor. Ve 148 km ye çok çabuk geliyor. 150 den sonra hikaye göstergede ve oraya gelmesi de uzun sürüyor. 10 km için oynama elektronik ile
Teşekkürler aynen devam o zaman :)
ScooterMan34
16 Mart 2018, 07:42
Merhabalar.benim TNT 25 in tek anahtarı var. Yedek anahtar yaptırmak istiyorum.Acaba bizim motarlarda immobilayzır var mı?Var ise Her hangi bir anahtarcıda yaptıracağım anahtar ile çalışmaz çünkü. Servis te yapıyorlar mı acaba? Daha önce yaptıran var ise paylaşımlarını bekliyorum.saygılar
tommygun
16 Mart 2018, 09:09
Merhabalar.benim TNT 25 in tek anahtarı var. Yedek anahtar yaptırmak istiyorum.Acaba bizim motarlarda immobilayzır var mı?Var ise Her hangi bir anahtarcıda yaptıracağım anahtar ile çalışmaz çünkü. Servis te yapıyorlar mı acaba? Daha önce yaptıran var ise paylaşımlarını bekliyorum.saygılar
İmmobilizer yok diye biliyorum, benim RKS'nin de anahtarı da Tnt 25 gibi yandan açılan cinsten. Ben Capitol Alışveriş Merkezi'nin kapalı otopark girişindeki anahtarcıda kopyalattırmıştım yazın, şimdi çok memnunum, eski anahtar yamulup bükülüyordu, kopyalattırdığım anahtar daha sağlam ve kaliteli oldu.
https://tr.aliexpress.com/item/Foldable-blanks-key-with-Benelli-logo-for-TNT-BN-251-302-300-600-Stels-300-600/32538979390.html
Immobilizer yok. Anahtarcı yapar, servis yapmaz.
omer0119
19 Mart 2018, 17:17
hocam bende tnt 25 almayı düşünüyorum pulsar 200 ns le ikisi arasında kaldım çok kararsızım.tnt 25 sıfırını 10850 tl buldum ama tnt nin abs si yok ve ikinci eli zayıf.Pulsar ve tnt 25 test eden arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.
ErayBey
20 Mart 2018, 00:32
hocam bende tnt 25 almayı düşünüyorum pulsar 200 ns le ikisi arasında kaldım çok kararsızım.tnt 25 sıfırını 10850 tl buldum ama tnt nin abs si yok ve ikinci eli zayıf.Pulsar ve tnt 25 test eden arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.
İlk başlarda bana da herkes pulsarı önerdi ancak bu forumda konu başlığını ve içeriğini sonuna kadar okuyunca TNT25 almaya karar verdım. Hatta 2. el alacaktım ancak sıfırını alayım diye düşünüp aldım.
Motorun sıfırını ben 11250 TL'ye aldım. Kasım 2017'de. Tavsiyem yeni çıkacak-çıkmış olan BN251 modelini almanız.Çünkü ABS Euro4 standartlarında, daha kaliteli fabrika çıkış lastikleri ile gelecekti. Yarıntılı bilgi burada ki konu içerisinde http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/186161-benelli-bn-251-yeni.html
Değerli kullanıcılar sizlere bir kaç sorum olacak;
1)Motorum yaklaşık 920KM oldu ve 1000 bakımı geldi. 1000 Bakımda neler değişecek?
2)Bakımı olarak bir kaç arkadaş bana herhangi bir motorcuda yaptır dedi. Sanırım yağı değişecek ondan eminim. Motor yağını kendim mi alıp gideceğim?
3)Motor yağı olarak ne önerirsiniz? Ben Motul 15w50 düşünüyorum.
4)1000 Bakımı ne kadara patlar? Veya ödeme yapacak mıyım? Motoru sıfır aldım ve garantisi hala sürüyor.
5)Orjinal Cordial lastiklerini yaklaşık 200Km'de çıkarıp, Mitas Sportforce+ (120/70/17 ön-150/60/17 arka olarak aldım) lastikler kuru ve soğukken frene bastığımda biraz sert frene bastığımda arkası kayıyor. Sizce lastikler mi sıkınıtlı? Yoksa fren ayarları mı sıkıntılı?
6)Artçının bastığı ayaklık (adını bilmiyorum) çok titreşim ve ses yapıyor. Nasıl çözüm önerirsiniz?
7)Zincirden ses geldığini yetkili servise sordum, bana küçük dişliden geldiğini ve sorun olmadığını söyledi. Sizce sorun gerçekten yok mu yoksa uğraşmamak için mi yaptı?
Motora görsellik açısından bir kaç şey ekledim. Görsel olarak bir kaç ürün eklemek istiyorsanız burdan yararlanabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/kODD47.jpg
https://i.hizliresim.com/NZooaN.jpg
https://i.hizliresim.com/Yg99na.jpg
Motorun kendisinde nasıl görüneceğini merak edenler için bir resim. 185 Boy, 90 Kiloyum. Motor bende böyle görünüyor.
https://i.hizliresim.com/azAA9R.jpg
5 Aylık TNT25 tecrübelerimi sıralarsam eğer şöyle;
Motorun vites aralıkları biraz düşük. Ama bir sıkıntı,sorun teşkil etmiyor benim için.
Titreşim ayaklarda, 6000 Devirden sonra başlıyor. Artçı olarak daha kendi motoruma binmedim.
160 Km uzun yol yaptım ve beni yoran şey sadece rüzgar oldu.
Motor uzun yolda gayet güzel gidiyor. Yazılımsız 9500'de Kesıcıye gıren yazılım var.
Kronik sorunları yaşamadım hiç maşallah. İnşallahta yaşamam.
Kesiciye yokuş aşağı uzun yolda 145KM'de kalıyor. Yokuşta çekişi çok tatmin edici.
Lastikleri kesinlikle değiştirmenıiz gerek. Mitas Sportforce+ Lastik takımı aldım. Ve virajlarda yattım. Performansı çok tatmin edici ve yatık haldeyken ki tutuşu güven veriyor. Lastikler hemen ısınmıyor.
Soğuk havada standart devirlerde 3000-6000 yaklaşık 15 dakikada, Sıcak havada ise motor yaklaşık 8-10 dakika aralığında tek diş ısınıyor.
Sesi diğer motorlara göre çok daha iyi.
İyi forumlar..
oialdemir
20 Mart 2018, 16:19
Ben Sport Force ları geçen sene taktırmıştım. Hala iyi performans veriyor.
https://i.hizliresim.com/Z9qyrk.jpg
Kırmızılarla cevaplarımı ekledim:
1)Motorum yaklaşık 920KM oldu ve 1000 bakımı geldi. 1000 Bakımda neler değişecek?
Motor yağı ve filtresi değişecek. Servisin ilgisine göre genel bakım da yapılacak(yapsınlar). Ayrıca bakım kitapçığınıza işletin.
2)Bakımı olarak bir kaç arkadaş bana herhangi bir motorcuda yaptır dedi. Sanırım yağı değişecek ondan eminim. Motor yağını kendim mi alıp gideceğim?
Herhangi bir motorcuda yaptırırsanız garanti yanar. Kendi yağınızla giderseniz servis gıcık olabilir.(Ben kendi yağımla gitmiştim ilkine)
3)Motor yağı olarak ne önerirsiniz? Ben Motul 15w50 düşünüyorum.
Kitapçıkta ne öneriliyorsa o. 15W40 mıydı 50 miydi hatırlamıyorum. Motul 5100 iyidir.
4)1000 Bakımı ne kadara patlar? Veya ödeme yapacak mıyım? Motoru sıfır aldım ve garantisi hala sürüyor.
100TL gibi malzeme parası alınır, işçilik ücreti alınmaz.
5)Orjinal Cordial lastiklerini yaklaşık 200Km'de çıkarıp, Mitas Sportforce+ (120/70/17 ön-150/60/17 arka olarak aldım) lastikler kuru ve soğukken frene bastığımda biraz sert frene bastığımda arkası kayıyor. Sizce lastikler mi sıkınıtlı? Yoksa fren ayarları mı sıkıntılı?
Lastikten ya da ayardan değil. Sorun sizde.
6)Artçının bastığı ayaklık (adını bilmiyorum) çok titreşim ve ses yapıyor. Nasıl çözüm önerirsiniz?
Peg/Ayaklık. Peg'in pulu düşmüş olabilir. Normalde sallanıp gürültü yapmaması lazım.
7)Zincirden ses geldığini yetkili servise sordum, bana küçük dişliden geldiğini ve sorun olmadığını söyledi. Sizce sorun gerçekten yok mu yoksa uğraşmamak için mi yaptı?
Uğraşmamak için yapmış.
Zincir temizliği ve yağlamaya ihtiyacınız var. Zincir pis ve kuru gözüküyor.
ErayBey
20 Mart 2018, 22:57
Sorularıma verilen her cevap için teşekkür ederim. Fren konusunda daha dikkatli olacağım.
YasinC
21 Mart 2018, 00:21
Ben Sport Force ları geçen sene taktırmıştım. Hala iyi performans veriyor.
https://i.hizliresim.com/Z9qyrk.jpg
Bende geçen denedim tutuşu çok çok iyi gerçekten. Ankara kargasekmez geçidin de zorladım. Rosso2 ayarında lastik.
https://i.hizliresim.com/MdZN61.jpg
emremm
21 Mart 2018, 01:02
Arkadaş, arka peglerin ses yapmasından bahsetmiş.
Yaklaşık 1,5-2 sene falan oldu. Bakırköy devlet hastanesinin önünde 9000km.de bir TNT25 de dikkatimi çekmişti, belki arkadaşta buradadır diye yazdım.
Resmen yuvası aşınmış ve boşluk yapmıştı. Titreşimden aşınmış olabilir.
Çok mu artçı alıyorsun diye sordum, yok dedi. 9Kkm. de şaşırmıştım.
tommygun
21 Mart 2018, 09:08
Arkadaş, arka peglerin ses yapmasından bahsetmiş.
Yaklaşık 1,5-2 sene falan oldu. Bakırköy devlet hastanesinin önünde 9000km.de bir TNT25 de dikkatimi çekmişti, belki arkadaşta buradadır diye yazdım.
Resmen yuvası aşınmış ve boşluk yapmıştı. Titreşimden aşınmış olabilir.
Çok mu artçı alıyorsun diye sordum, yok dedi. 9Kkm. de şaşırmıştım.
Pegleri çıkartıp kenarlarına kauçuk conta gibi birşey atılsa acaba işe yarar mı?
emremm
21 Mart 2018, 09:43
Pegleri çıkartıp kenarlarına kauçuk conta gibi birşey atılsa acaba işe yarar mı?
Kauçuk dayanır mı bilmem de, Polyamid-Delrin gibi dayanıklı plastiklerden pullar görmüştüm.
Bunlar olabilir;
http://polyamidcivata.com/prodgfx/201.jpg
Benim YBR de rölantide, pegi kapattığımda dayandığı yere çarparak ses yapıyor, yayı sıkı, yuvada boşluk yok. Açıyorum ses kesiliyor.
tommygun
21 Mart 2018, 09:47
Kauçuk dayanır mı bilmem de, Polyamid-Delrin gibi dayanıklı plastiklerden pullar görmüştüm.
Bunlar olabilir;
http://polyamidcivata.com/prodgfx/201.jpg
Benim YBR de rölantide, pegi kapattığımda dayandığı yere çarparak ses yapıyor, yayı sıkı, yuvada boşluk yok. Açıyorum ses kesiliyor.
Benim RKS'de de arka pegler nedendir bilinmez gevşemişti. Yoldayken sürekli açılıyordu. 2 tarafa da metal pul attırdım, şimdi iyi oldu.
motorfix
22 Mart 2018, 22:52
Arkadaşlar motoru yeni aldım 6500km de titreşim sorunu vardı bilye değiştirdik büyük ölçüde çözülde fakat forumda kimse ciddi manada rahatsız olmasada bu motorda titreşim var hatta benim bilye değiştikden sonra sadece benim motordamı var diye bu motoru uzun zaman kullanmış usta bir motorcu arkadaşa gösterdim oda normal dedi bu motorlarda titreşim var dedi. sadece zinciri yakın zamanda yenilersen daha iyi olur dedi.
bende çinli motor var mondial 150mr vulture inanın onda bu kadar titreşim yok :) TNT 25 ön amortisörleri çok güzel bide titreşim olmasa.
Titreşimle ilgili motor bağlantı noktalarını sıkıp titreşim azaltan varmı veya estra kauçuk veya benzeri pul koyup titreşimi azaltan kimse varmı aramızda...
savica
23 Mart 2018, 04:29
Arkadaşlar motoru yeni aldım 6500km de titreşim sorunu vardı bilye değiştirdik büyük ölçüde çözülde fakat forumda kimse ciddi manada rahatsız olmasada bu motorda titreşim var hatta benim bilye değiştikden sonra sadece benim motordamı var diye bu motoru uzun zaman kullanmış usta bir motorcu arkadaşa gösterdim oda normal dedi bu motorlarda titreşim var dedi. sadece zinciri yakın zamanda yenilersen daha iyi olur dedi.
bende çinli motor var mondial 150mr vulture inanın onda bu kadar titreşim yok :) TNT 25 ön amortisörleri çok güzel bide titreşim olmasa.
Titreşimle ilgili motor bağlantı noktalarını sıkıp titreşim azaltan varmı veya estra kauçuk veya benzeri pul koyup titreşimi azaltan kimse varmı aramızda...
1500 kmlık uzun yol yaptım titreşiminden rahatsız olmadım
Arkadaşlar tnt 25 ile 18 gündür yoldaydım; Akdeniz, Ege ve Karadeniz ağırlıklı olmak üzere 26 ili görme fırsatım oldu. Tam olarak 4.950 km yaptım bu 18 günde. Beni hiç üzmedi motorum sağolsun. Titreşiminden rahatsızlık duymadım. Zaten bir buçuk yıldır kullanıyordum.
melihefe34
28 Mart 2018, 20:55
Arkadaşlar merhaba. Bugün 3.250 km de Tnt 25 motorumla sargı problemi yaşadık. Forumda bu problem çok konuşuluyordu ama bu kadar erken başıma geleceğini tahmin etmiyordum ve bu arada motor 2016 2.seri yani üretim yılı farketmiyor bence bu sargı olayında . Aküyü şarj ettim sargı yandığını anlayınca Kartaldan Kozyatağı na kadar gidebildim. Allahtan orda da tam e5 kenarında bir akücü denk geldi orda da şarj ettikten sonra Vale Motoya kadar gidebildim. Mehmet Usta siparişini veririz 2 3 güne halledilmiş olur dedi . Aynı zamanda göstergedeki saat de bozuldu , sargıdan dolayı stop ettiği saatte kalmış aküyü tekrar şarj edince 2 saat geride kaldığını farkettim onun sebebini çözemedim.
Sizinle bu anımı paylaşmak istedim. Umarım başkalarının başına gelmez herkes benim kadar şanslı olmayabilir . Çünkü kozyatağında 140 ile falan gidiyordum yetişebilmek için 140 ile sol şeritte stop eden bir motor düşünün , büyük sıkıntı atlattım şimdilik . Genel olarak motorumdan çok memnunum ama bu kadar erken sargı yanması canımı sıktı sadece . İnşallah başka bir arıza çıkmadan düzelir ve tekrar etmez .
Herkese iyi sürüşler, tekerinize taş değmesin.
motorfix
28 Mart 2018, 23:40
Arkadaşlar merhaba. Bugün 3.250 km de Tnt 25 motorumla sargı problemi yaşadık. Forumda bu problem çok konuşuluyordu ama bu kadar erken başıma geleceğini tahmin etmiyordum ve bu arada motor 2016 2.seri yani üretim yılı farketmiyor bence bu sargı olayında . Aküyü şarj ettim sargı yandığını anlayınca Kartaldan Kozyatağı na kadar gidebildim. Allahtan orda da tam e5 kenarında bir akücü denk geldi orda da şarj ettikten sonra Vale Motoya kadar gidebildim. Mehmet Usta siparişini veririz 2 3 güne halledilmiş olur dedi . Aynı zamanda göstergedeki saat de bozuldu , sargıdan dolayı stop ettiği saatte kalmış aküyü tekrar şarj edince 2 saat geride kaldığını farkettim onun sebebini çözemedim.
Sizinle bu anımı paylaşmak istedim. Umarım başkalarının başına gelmez herkes benim kadar şanslı olmayabilir . Çünkü kozyatağında 140 ile falan gidiyordum yetişebilmek için 140 ile sol şeritte stop eden bir motor düşünün , büyük sıkıntı atlattım şimdilik . Genel olarak motorumdan çok memnunum ama bu kadar erken sargı yanması canımı sıktı sadece . İnşallah başka bir arıza çıkmadan düzelir ve tekrar etmez .
Herkese iyi sürüşler, tekerinize taş değmesin.
motorunuz 1 2 3viteslerde de trafiktede stop ettigi oluyormuydu.
melihefe34
29 Mart 2018, 06:39
Evet oluyordu , bu sebepten Tuzla Üçerlere götürmüştüm 1 hafta önce motor sağlam niye getirdin dediler . O zaman adam akıllı ilgilenmiş olsalar , bugün sıkıntı çekmezdim muhtemelen .
Arıza sonrası serviste aynı sargı takılıyor ise arızanın tekrarı mümkün olabilir, sargı değişiminden sonra ikinci defa bu arızayı yaşayan var mı aramızda?
Henüz 800 Km deyim,sürüş sırasında debriyajı sıktığımda stop etmesinin dışında bir sorun yaşamadım. Yoğun olmam sebebiyle hala servise gidip baktıramadım. Herkese güvenli sürüşler..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO