PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69

Emreerol
03 Mart 2017, 14:01
Eline Sağlık Emre' cim çok hoş ve açıklayıcı bir video olmuş. Keşke kaska mikrofon takıp kameraya bağlasan. Yol ve motor sesini duysak :)

Teşekkür ederim hocam. Kameraya mikrofon bağlama işini halen beceremedim. Sırf bunun yüzünden sony veya gopro almak da istemiyorum. Bakalım başarılı olursam onu da paylaşırım. :rendeer:

Ruling
03 Mart 2017, 16:39
Merhabalar,

TNT 25 hakkında kısa bir vıdı vıdı videosu daha ekledim. Almayı düşünen arkadaşlara bir fikir olur belki.
https://www.youtube.com/watch?v=ElDzl_01w7U&t=11s

Motor seside olsaydı çok daha harika bi video olacaktı. Bu şekilde sanki viedeo ayrı çekilmiş konuşma eklenmiş olarak hissediliyor. :) Almayı düşünenler için çok güzel olmuş eline sağlık. 2017 modellerde pirelli lastik ile çok iyi bi motor olacak gibi görünüyor.

Emreerol
03 Mart 2017, 16:43
Motor seside olsaydı çok daha harika bi video olacaktı. Bu şekilde sanki viedeo ayrı çekilmiş konuşma eklenmiş olarak hissediliyor. :) Almayı düşünenler için çok güzel olmuş eline sağlık. 2017 modellerde pirelli lastik ile çok iyi bi motor olacak gibi görünüyor.

Teşekkürler @Ruling. Maalesef sesi ayrıyetten eklemek zorunda kaldım.
2017'lerde Pirelli ve ABS artısı olacak evet ama fiyatlar ne olacak Allah bilir. Umarım 12ooo'i geçmezler.

EpaddaiC
03 Mart 2017, 16:49
Teşekkürler @Ruling. Maalesef sesi ayrıyetten eklemek zorunda kaldım.
2017'lerde Pirelli ve ABS artısı olacak evet ama fiyatlar ne olacak Allah bilir. Umarım 12ooo'i geçmezler.

Az önce Bajaj'ın 2017 fiyatlarına baktım uçurmuşlar düşürmezlersede sanmıyorum satış olacağını benelli buna göre bi fiyat verecektir artık genellde dikkat ettiğim kadarıyla benelli en son açıklıyor.

Serdar35
03 Mart 2017, 21:35
Arkadaşlar bu gün ilk bakıma girdim. İzmir aslan motorda Aslan abi ve onur abi sağolsun çok ilgilendiler. Yağ değişti kendi özel yapım koruma takozlarını taktılar.son yazılım güncellemesi yapıldı ve son olarak orj ebatlarda rosso2 taktırdım. Servis ücreti 200 tl olarak alındı motul yağ kondu. Yağdeğişimi sonrası motorun sesinde inanılmaz değişim oldu.vites geçişleri rahatladı.lastiği söylemeye gerek bile yok yere resmen yapıştı alet.zırıltı sorunu çözüldü çok azda olsa kaldı ama rahatsız edici düzeyde değil. Aslan abiden tnt 250 gidon da kullanılan uzatma için aparat sipariş geçtik. Sürüş rahatlığı için oturuş pozisyonunu daha rahat hale getirecek inşallah.lastik ve sesten sonra tamamen araca bağlandım.sadece tek sorun şu oldu geri dönerken 6. Vites 148 km hız ile giderken kırmızı ışığı görünce debriyaja bastım 100m sonra stop etti.aradım söyledim birdahaki gidişimde. Sensör kontrol edilecek.şimdilik bu kadar.bu arada dönergen grip a mofunu ayarladım benzin attım test için 25tl benzin ile 148 km yol yaptık :)

panpalli
03 Mart 2017, 21:51
Slm kimseye motorunuzu vermeyin . Kimseye motorunuzu vermeyin . Kimseye motorunuzu vermeyin. Üç defa diyorum . Yüz defada derim . Sürmek isteyen para verip alsın pezevenkler . Artçıda almayn binmek isteyen pzvnk para verip binsin .

dyavol-77
03 Mart 2017, 22:57
Merhabalar,

TNT 25 hakkında kısa bir vıdı vıdı videosu daha ekledim. Almayı düşünen arkadaşlara bir fikir olur belki.
https://www.youtube.com/watch?v=ElDzl_01w7U&t=11s

Hepsi Çin diyosun da hocam; 2011'de 0km. almış olduğum Hornet 600'ün şase etiketinde Made in Atesa/İtaly yazıyor, büyük markaların 600cc altı Çin,Tayland gibi ülkelerde yapılıyor,fakat büyükler hala Japon, Çin değil....

seyralem
04 Mart 2017, 10:35
Hepsi Çin diyosun da hocam; 2011'de 0km. almış olduğum Hornet 600'ün şase etiketinde Made in Atesa/İtaly yazıyor, büyük markaların 600cc altı Çin,Tayland gibi ülkelerde yapılıyor,fakat büyükler hala Japon, Çin değil....

TNT 600'ün fiyatı bu yüzden pahalı geliyor herkese maalesef 250 ccler italya veya japon üretimi olsa yine yanına yaklaşamayız çin üretimi olmasıda malı kalitesiz yapmaz sonuçta mühendisler hazırlıyor onların kontrolünde üretiliyor.

NecatMurat
04 Mart 2017, 11:59
Ya şu motorun servisi yedek parçası bol olsa ne güzel olurdu,bir tane alırdım :(

oialdemir
04 Mart 2017, 12:07
Ya şu motorun servisi yedek parçası bol olsa ne güzel olurdu,bir tane alırdım :(

İstanbul da iki yaka da da iyi servisler var. Parça tedarik sorunu yaşamdık hiç birimiz alın bence :)

seyralem
04 Mart 2017, 12:27

Parça sorunu yok zaten hatta şuana kadar parça sorunu yaşayan tek kişiye denk gelmedim. Servis konusunda 2016 yılının ilk döneminde servisler sıkıntılıydı ama şuan baktığında şikayet yok servisler ile ilgili ki sürekli yeni şehirlerde yeni servisler açılıyor. Bencede bi tane al :D

panpalli
04 Mart 2017, 15:23
Kimseye motorunuzu vermeyin beleşci acemi pezevenkler para verip alıp binsinler . Sinirlendikçe sarıyorum sardıkça sinirleniyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------

Neden ısrarla söylüyorum . Kalkışta 1 defa stop ettirmeleri şanzımanı dağıtmaya yetiyo . Kimseye motorunuzu bindirmeyin .

boran123
04 Mart 2017, 16:41
Arkadaşlar geçen gün fren kitlenme olayından bahsetmiştim servise gittim tüm ön fren çıkartıldı parçalar bakıldı ön frende kaliperleri sıkan parçanın tam randıman ile çalışmadığını söylendi bundan sonra sıkıntı çıkmayacağını söylediler bakalım kullanıyım biraz daha bir şey olursa yine yazarım birde gösterge ekranındaki saati nasıl ayarlıyoruz bilen var mı acaba?

haydabre
04 Mart 2017, 16:54
Kimseye motorunuzu vermeyin beleşci acemi pezevenkler para verip alıp binsinler . Sinirlendikçe sarıyorum sardıkça sinirleniyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------

Neden ısrarla söylüyorum . Kalkışta 1 defa stop ettirmeleri şanzımanı dağıtmaya yetiyo . Kimseye motorunuzu bindirmeyin .

Haklısın ama yakın biriede yok diyemiyorsun sıfır linea 15km'de şanzıman dağıttı geçen yıl rezil oldum. Motordada aynısı olabilir.

panpalli
06 Mart 2017, 10:47
Haklısın ama yakın biriede yok diyemiyorsun sıfır linea 15km'de şanzıman dağıttı geçen yıl rezil oldum. Motordada aynısı olabilir.
Yalancı gülüşlere sahte dostlara inanıpta boşuna motorunuzu harcatmayın . Önce motorunuza binerler sonra size .

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------

Devir öyle bir devir ki insan menfaatinin kölesi . Menfaati için insanlaşan menfaati için hyvnlaşan kişiler çok fazla .

NecatMurat
06 Mart 2017, 12:05
Parça sorunu yok zaten hatta şuana kadar parça sorunu yaşayan tek kişiye denk gelmedim. Servis konusunda 2016 yılının ilk döneminde servisler sıkıntılıydı ama şuan baktığında şikayet yok servisler ile ilgili ki sürekli yeni şehirlerde yeni servisler açılıyor. Bencede bi tane al :D

Şu işlerden bir fırsat bulursam incelemye gidicem,fuara da gidemedim bu sene işlerden ötürü,ama tnt 250 çok hoşuma giden bir motor.

bireycell
06 Mart 2017, 17:39
Şu işlerden bir fırsat bulursam incelemye gidicem,fuara da gidemedim bu sene işlerden ötürü,ama tnt 250 çok hoşuma giden bir motor.

TNT 250 tabiki 25'ten daha güzel hatta bana kalırsa honda yamaha ile aynı kalitede bi ürün fiyatını hak ediyor ama japon fiyatına yaklaştığı için çok tercih edilmedi biraz daha aşşağıda olsa honda yamahayı süpürürdü piyasadan.

kurt77
07 Mart 2017, 00:16
Merhaba arkadaşlar foruma uzun süredir girmiyordum eksik kalan sayfaları okuyup bitirdim. Dikkatimi en çok çeken şey de bir arkadaşın motordan ve servislerden şikayet etmesi oldu (Ki servis konusunda haklı olabilir .Forumdaki çoğu arkadaş büyük şehirlerde yaşıyor szin alternatifleriniz var biz ne yapalım mesela Yalova'daki serviste güncelleme için makine yok en yakın ya İstanbul'a ya da Bursa /Yenişehire gitmeliyim ) ben de bir tnt25 kullanıcısı olarak motosiklete yapılan bu yorumlara çok üzüldüm zira ben bu motosikleti Yalova'da ilk alanlardan biriyim ve bugüne kadar sorunsuz kullandım ,çok da özendim manuelde belirlenen değerler içinde yağını, antifirizini ,bujisini,zincir spreyine kadar hep kendim belirlediğim markaları kullandım, servisin inisiyatifine bırakmadım .En son Yalova -Manisa arasını gidip geldim benim için harika bir yolculuk oldu.Son olarak yamaha r25 forumuna bir göz attım oradan yaptığım bir alıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu motosikleti en son fuarda gördüm, güncel fiyatı 17.700 Tl idi .Saygılarımla.

ziya6 adlı üyeden alıntı
''türkiyede en cigerli makinalardan birine sahibim(stock haliyle. motorumun görmediği sey kalmadı) motordan çok memnundum fakat bugün hiç bisey yapmadıgım halde durup duruken gaz acmaya basladıgımda fmfli crf sesi gibi ses çıkmaya başladı cekistede azalma başladı beni rahatsız etti tabikide servise gittim piston sekman kitlemis dediler parcaları o kadar kalitesiz ki kendi motorumdan sogudum serviste cok ilgili degiller yani r25 alıcaklar bir kez daha düsünsün .''

haydabre
07 Mart 2017, 12:44
Merhaba arkadaşlar foruma uzun süredir girmiyordum eksik kalan sayfaları okuyup bitirdim. Dikkatimi en çok çeken şey de bir arkadaşın motordan ve servislerden şikayet etmesi oldu (Ki servis konusunda haklı olabilir .Forumdaki çoğu arkadaş büyük şehirlerde yaşıyor szin alternatifleriniz var biz ne yapalım mesela Yalova'daki serviste güncelleme için makine yok en yakın ya İstanbul'a ya da Bursa /Yenişehire gitmeliyim ) ben de bir tnt25 kullanıcısı olarak motosiklete yapılan bu yorumlara çok üzüldüm zira ben bu motosikleti Yalova'da ilk alanlardan biriyim ve bugüne kadar sorunsuz kullandım ,çok da özendim manuelde belirlenen değerler içinde yağını, antifirizini ,bujisini,zincir spreyine kadar hep kendim belirlediğim markaları kullandım, servisin inisiyatifine bırakmadım .En son Yalova -Manisa arasını gidip geldim benim için harika bir yolculuk oldu.Son olarak yamaha r25 forumuna bir göz attım oradan yaptığım bir alıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu motosikleti en son fuarda gördüm, güncel fiyatı 17.700 Tl idi .Saygılarımla.

ziya6 adlı üyeden alıntı
''türkiyede en cigerli makinalardan birine sahibim(stock haliyle. motorumun görmediği sey kalmadı) motordan çok memnundum fakat bugün hiç bisey yapmadıgım halde durup duruken gaz acmaya basladıgımda fmfli crf sesi gibi ses çıkmaya başladı cekistede azalma başladı beni rahatsız etti tabikide servise gittim piston sekman kitlemis dediler parcaları o kadar kalitesiz ki kendi motorumdan sogudum serviste cok ilgili degiller yani r25 alıcaklar bir kez daha düsünsün .''

Yani kısa diyorsun ki yamaha'da alsak birçok parça kalitesiz her servise girdiğimizde parçaları kendimiz belirleyelim. Herkes senin kadar bilgili olmayabilir bu konuda bari değişen parça ve markalarıda söyle

kurt77
07 Mart 2017, 16:05
Uzun yıllar bisiklet ve şu anda motosiklet kullanan biri olarak Şunu demek istiyorum : Bisiklet de kullansanız ,araba da kullansanız yamaha motosiklet de kullansanız birtakım teknik sorunlarla karşılaşma olasılığı her zaman vardır, her problem için enseyi karartmaya gerek yoktur sorun mutlaka çözülür, servis ,bayi ve firma ile iletişim içinde olmak önemli.
Arkadaşlar ben kendi motorumda şu ürünleri kullandım siz de araştırın ,bakın ,değerlendirin motorunuz için hangisinin daha faydalı olacağını düşünüyorsanız onu kullanın bunun bilgili olmakla alakası yoktur:

Buji : NGK CR8E (Değişti )
Motor Yağı:Castrol power 1 Racing 4T 10w50 1.20+5 Litre (Son değişim )
Antifriz : Bp ( % 50 saf su ile karıştırılarak değişim yapıldı 1lt)
Zincir spreyi : Motul C2+ (Sıvı gres ve diğer yağlar çok yağ sıçrattığı ve toz kaptığı için zinciri gazyağı ile yıkayıp temizledim .Şimdi sprey kullanıyorum lastik ,jant ve çamurluk temiz kalıyor .)
Ön ve arka lastiklerin basıncı 256 kpa (36 psi )

Bunların dışında ampulleri değiştirip daha kaliteli ampul takacaktım lakin üzerinde Philips h7 olduğunu görünce dokunmadım. Kafadan gelen sesi kesmek için gösterge ile far arasına çift taraflı bant çektim o kadar. Başka bir işlem yapmadım .Sökülen parçaların vidalarına lock tight uygulayıp öyle sabitledim.
Motorun güncellemesini yaptıramadım çünkü Yalova da ki serviste o cihaz maalesef yok .Kısmet olursa boş bir zamanda vale motoya gelmek durumundayım.
Sonuç olarak motosiklete 20-30 bin tl verecek imkanım da yok. muhafaza edecek yerim de yok .Dolayısıyla aracım 10 bin km ye ulaştığında lastikleri, fren balatalarını ve zincirini değiştirip kullanmaya devam edeceğim .
Motorunuza iyi bakın yeni fiyatı 12 tl .Tekerinize taş değmesin ,Selamlar

Not : yukarıdaki yorum bana ait değil bir alıntıdır ,ben yamaha kullanmadım kalitesi nasıldır bilmem.

Emreerol
07 Mart 2017, 16:08
Lastiklere çok basmış sanki. 32 arka, 30 ön basıyorum ben en başından beri. Kitapçıkta 250 kpa yazıyor ön arka önerilen basınç. Bu da 36.259434432552304 psi yapıyor. Ama bence 36 fazla yahu. :silent:

kurt77
07 Mart 2017, 16:17
Pardon bir yanlışı düzelteyim .2016 model benelli tnt 25'in yeni fiyatı 12.000 tl; 2017 abs özellikli tnt 25 ise en az 2000 tl daha pahalı olacaktır diye düşünüyorum yani 14000 tl .Ben lastiklerimde hava basıncı olarak fabrikanın verdiği değerleri koruyorum .Bisikletimin lastiklerine 35 psi basıyorum.

Balc10
07 Mart 2017, 16:21
Uzun yıllar bisiklet ve şu anda motosiklet kullanan biri olarak Şunu demek istiyorum : Bisiklet de kullansanız ,araba da kullansanız yamaha motosiklet de kullansanız birtakım teknik sorunlarla karşılaşma olasılığı her zaman vardır, her problem için enseyi karartmaya gerek yoktur sorun mutlaka çözülür, servis ,bayi ve firma ile iletişim içinde olmak önemli.
Arkadaşlar ben kendi motorumda şu ürünleri kullandım siz de araştırın ,bakın ,değerlendirin motorunuz için hangisinin daha faydalı olacağını düşünüyorsanız onu kullanın bunun bilgili olmakla alakası yoktur:

Buji : NGK CR8E (Değişti )
Motor Yağı:Castrol power 1 Racing 4T 10w50 1.20+5 Litre (Son değişim )
Antifriz : Bp ( % 50 saf su ile karıştırılarak değişim yapıldı 1lt)
Zincir spreyi : Motul C2+ (Sıvı gres ve diğer yağlar çok yağ sıçrattığı ve toz kaptığı için zinciri gazyağı ile yıkayıp temizledim .Şimdi sprey kullanıyorum lastik ,jant ve çamurluk temiz kalıyor .)
Ön ve arka lastiklerin basıncı 256 kpa (36 psi )

Bunların dışında ampulleri değiştirip daha kaliteli ampul takacaktım lakin üzerinde Philips h7 olduğunu görünce dokunmadım. Kafadan gelen sesi kesmek için gösterge ile far arasına çift taraflı bant çektim o kadar. Başka bir işlem yapmadım .Sökülen parçaların vidalarına lock tight uygulayıp öyle sabitledim.
Motorun güncellemesini yaptıramadım çünkü Yalova da ki serviste o cihaz maalesef yok .Kısmet olursa boş bir zamanda vale motoya gelmek durumundayım.
Sonuç olarak motosiklete 20-30 bin tl verecek imkanım da yok. muhafaza edecek yerim de yok .Dolayısıyla aracım 10 bin km ye ulaştığında lastikleri, fren balatalarını ve zincirini değiştirip kullanmaya devam edeceğim .
Motorunuza iyi bakın yeni fiyatı 12 tl .Tekerinize taş değmesin ,Selamlar

Not : yukarıdaki yorum bana ait değil bir alıntıdır ,ben yamaha kullanmadım kalitesi nasıldır bilmem.

Detaylı ve güzel bi açıklama olmuş ngk bujilerin kaliteli olduğunu herkes bilir. Son olarka bi sorum olacak yağı daha önce ne kullandın birde yaz kış farklı yağ değişimi yaptın mı ?

kurt77
07 Mart 2017, 18:46
Teşekkür ederim arkadaşım ,daha önce serviste mobil extra 10w40 koydular fakat ben memnun kalmadım maalesef vites geçişlerim biraz sertleşti bunun üzerine 100 km kadar sonra daha önce de kullandığım ve memnun kaldığım castrol racing 10w50 yağ ile kendim değişim yaptım. şimdi vites geçişlerim daha yumuşak.
Ufak tefek ayarlar için servise gitmiyorum kendim yapıyorum .( Debriyaj, zincir germe,fren ayarları, yağlama, ampul değişimi gibi)
Arkadaşlar hafta sonları Yalova'dan geçerseniz ve vaktiniz olursa uğrayın çayımı için .Selamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

Emre Erol kardeşim emeğine sağlık, son derece güzel bir çalışma olmuş söylediklerine aynen katılıyorum, bu motoru almayı düşünenler için iyi bir rehber olacaktır. Benimki de aynı renk bu taraflara yolun düşerse kesin beklerim. Selamlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=ElDzl_01w7U&t=11s[/QUOTE]

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

yaz-kış motor yağı değişiminin karasal iklimlerde yani sıcak ve soğuk farkının çok olduğu yerlerde yapılması gerektiğini düşünüyorum .Yalova ılıman bir iklime sahip olduğu için ben yıl boyunca aynı değerde yağ kullanıyorum. Zaten kışın soğuk ve yağışlı havalarda motor yatıyor .Bence önemli olan yağın km ömrü ,dolayısıyla km ömrünün dolmasını beklemeden mümkünse yağı değiştirmekte fayda var.

K121L
07 Mart 2017, 20:32
Arkadaşlar Bu gün motora çanta taktım ilk kez , 6. motorum bu sevgilimin laf etmesine dayanamayıp taktım. Maxem sl-40 çok güzel durdu.Kullanıp yorum yaparım telefon arızalı olmasa fotoğrafta atardım şans işte
Çanta demirini N11 den alıp kendim montaj yapmaya çalıştım internette ki fotoğrafları inceledim yaklaşım 4 saatimi aldı montaj . demirin içine montaj için bir proşür koyarsanız çok yararlı olabilir.Vale motoyu arayıp bilgi aldım onlarından kafasını baya şişirdim bi kaç pürüz , yanlış anlaşılma derken yarım saatlik iş 4 saat sürdü vale motoya yardımları için teşekkür ederim.

beyaban
08 Mart 2017, 15:20
Arkadaşlar Bu gün motora çanta taktım ilk kez , 6. motorum bu sevgilimin laf etmesine dayanamayıp taktım. Maxem sl-40 çok güzel durdu.Kullanıp yorum yaparım telefon arızalı olmasa fotoğrafta atardım şans işte
Çanta demirini N11 den alıp kendim montaj yapmaya çalıştım internette ki fotoğrafları inceledim yaklaşım 4 saatimi aldı montaj . demirin içine montaj için bir proşür koyarsanız çok yararlı olabilir.Vale motoyu arayıp bilgi aldım onlarından kafasını baya şişirdim bi kaç pürüz , yanlış anlaşılma derken yarım saatlik iş 4 saat sürdü vale motoya yardımları için teşekkür ederim.

Çantaya baktım çok hoş bi görüntüsü var Vale moto satmadığı mala mı telefondna destek verdi pes artık :)

K121L
09 Mart 2017, 00:56
Çantaya baktım çok hoş bi görüntüsü var Vale moto satmadığı mala mı telefondna destek verdi pes artık :)

Demirin montajı biraz karmaşıktı çanta problem çıkartmadı

seyralem
09 Mart 2017, 11:45
Yeni fiyatları gören var mı arkadaşlar ? TNT 25 TNT 250 ve ZAFFERANO modelelinde ortalama 3 ile 4 bin TL'cik indirim olmuş

Gronax
09 Mart 2017, 12:22
Yeni fiyatları gören var mı arkadaşlar ? TNT 25 TNT 250 ve ZAFFERANO modelelinde ortalama 3 ile 4 bin TL'cik indirim olmuş

2016 fiyatı 9.450 idi. 10.300 indirimli fiyatı şuan. Güzel bir indirim olmuş yine de.

pea
09 Mart 2017, 14:37
Pulsar'a yazık oldu :)
Mantıklı bir fiyat olmuş. Fiyatları da sonunda TL'ye çevirmeleri iyi olmuş.

hacıyatmaz
09 Mart 2017, 14:40
Pulsar'a yazık oldu :)
Mantıklı bir fiyat olmuş. Fiyatları da sonunda TL'ye çevirmeleri iyi olmuş.

Sadece pulsar olsa iyi 2017'de bu fiyatlar devam ederse motor pazarı allak bullak olur japon kalitesinden vazgeçmem diyen kimse kalmaz. Benelli çok ses getirecek galiba

gezgin41
09 Mart 2017, 18:07
Fiyatlar çok harika ve çok güzel bi hamle olmuş benelliden kaç tane farklı markanın bayisi ile görüştüm hiç satış yok diyorlar servisle ayakta kalıyoruz benelli bu hamlesiyle tüm bayilerine iş yaptıracak gibi görünüyor umarım dolar artmaz ve bu fiyattan yıl boyunca 2016 model satın alınabilir tabi tekrar getirtirlerse ki bence getirecekler çünkü 2017 model abs pirelli euro4 derken alım çok yüksek olmayacak alternatif olarka umarım gelecektir.

SeCReTBoY
10 Mart 2017, 17:27
Aç gözlü bayilerin önüne geçmiş adamlar benelli dolar kuru ile satıyordu ve motoru getirdiği dolar kuruna göre satıyordu dolar arttı motorlar bayinin elinde bayilerde fiyat indirimi yapmadan satmaya kalktı allahtan distribütör önüne geçti diğer markalar hala doların yükselişinden kar ederek satmaya çalışıyorlar Benelli'yi bir kez daha tebrik ediyorum.

Balc10
14 Mart 2017, 17:09
Havalar ısınmaya başladı arkadaşlar yokmu motorunu cıkartan ?

Akhunturk
14 Mart 2017, 17:16
Havalar ısınmaya başladı arkadaşlar yokmu motorunu cıkartan ?

Hiç içeri girmedi ki çıksın :)

huduni
14 Mart 2017, 17:19
Ben Mart başından beri kullanıyorum motoru. 500 kilometreyi geçtim. Bu tempo ile kullanırsam önümüzdeki ay rodaj bakımına girerim.

Şu ana kadar gözlemlediğim şeyler:

- 5-6 bin devir civarında selede ve peglerde hissettiğim titreme var.
- Motor iyice ısındıktan sonra hafif bir yanık kokusu geliyor. Sanırım yağ filtresinin oralarda terleme var. Emin değilim.
- Depo çok cızırdıyor. Bakımda şilte serdiricem.
- 6. vites 6bin devirde 96 km/s hız yapıyor.
- Rosso 2'ler ıslak zeminde çok iyi.
- Scorpion EXO 510 kask buğu yapıyor (pinlock yapıştırmama rağmen).
- BOŞ'u bulmakta zorlanıyorum. Yağ değişiminden sonra düzelmesini bekliyorum.
- Kısa farların aydınlattığı alan güzel, uzunları açınca kısaların sönmesine uyuz oluyorum.

Şimdilik bu kadar.

Akhunturk
14 Mart 2017, 17:49
Ben Mart başından beri kullanıyorum motoru. 500 kilometreyi geçtim. Bu tempo ile kullanırsam önümüzdeki ay rodaj bakımına girerim.

- Motor iyice ısındıktan sonra hafif bir yanık kokusu geliyor. Sanırım yağ filtresinin oralarda terleme var. Emin değilim.
- Kısa farların aydınlattığı alan güzel, uzunları açınca kısaların sönmesine uyuz oluyorum.

Şimdilik bu kadar.

Yanık kokuları şuan ki kmlerin için normal bir süre daha rodajınız bitene kadar devam edebilir. Ayrıca ıslak sürüşün ardından kuruyan ve yanan çamurlar bazı kokulara neden olabilir. Durumda endişe edecek bir durum yok.

Uzun farlar kısa farları kesiyor bu bir çok otomobilde de böyle. Bunun iki sebebi oluyor. Bazı araçlarda uzun kısa aynı ampulü kullandığı için söner, bazı araçlarda da bizde ki gibi akım çok fazla yüklenmesin diye biri diğerinin eksisini yani şasesini alıyor. Tam sönmüyor ancak çok çok kısılıyor bize sönüyormuş gibi geliyor. Bunun basit çözümü uzunlarda giderken yakın mesafe önünüzden şüphe ettiğiniz anda sellektör tuşuna basmak. O zaman ikisi de aynı anda yanacaktır.
Ya da aşağıya doğru ayarlı başka bir anahtarla beslenen sis farı takmak. Zaten uzunla gidilen yerde önünüzde seyreden ve karşıdan gelen bir araç olmadığından sislerin yanmasında da sakınca olmaz. Rodaj ve İlk yağ değişiminden sonra vites geçişleri sarsıntılar bilmem ne baya bir değişecektir. Bence tam 1000 km beklemeden kaliteli bir yağ ile 700.- 800. kmde ilk yağı ve filtreyi değiştirin.

huduni
14 Mart 2017, 20:24
Yanık kokuları şuan ki kmlerin için normal bir süre daha rodajınız bitene kadar devam edebilir. Ayrıca ıslak sürüşün ardından kuruyan ve yanan çamurlar bazı kokulara neden olabilir. Durumda endişe edecek bir durum yok.

Uzun farlar kısa farları kesiyor bu bir çok otomobilde de böyle. Bunun iki sebebi oluyor. Bazı araçlarda uzun kısa aynı ampulü kullandığı için söner, bazı araçlarda da bizde ki gibi akım çok fazla yüklenmesin diye biri diğerinin eksisini yani şasesini alıyor. Tam sönmüyor ancak çok çok kısılıyor bize sönüyormuş gibi geliyor. Bunun basit çözümü uzunlarda giderken yakın mesafe önünüzden şüphe ettiğiniz anda sellektör tuşuna basmak. O zaman ikisi de aynı anda yanacaktır.
Ya da aşağıya doğru ayarlı başka bir anahtarla beslenen sis farı takmak. Zaten uzunla gidilen yerde önünüzde seyreden ve karşıdan gelen bir araç olmadığından sislerin yanmasında da sakınca olmaz. Rodaj ve İlk yağ değişiminden sonra vites geçişleri sarsıntılar bilmem ne baya bir değişecektir. Bence tam 1000 km beklemeden kaliteli bir yağ ile 700.- 800. kmde ilk yağı ve filtreyi değiştirin.

Yanık kokusu konusunda çoğunluk bu kilometrelerde normal dediği için çok üzerinde durmuyorum. Farlar konusunda ise ciddi takıntılıyım. Sırf uzunlar yakıldığında kısalar sönmüyor diye samanında BMW almıştım. Nasıl hesaplanır bilmiyorum ancak, elektrik aksamına iki farın aynı anda yanmasının yüklendiğine inanmak da istemiyorum. Gerekirse daha az watt ile benzer ışık gücü üreten LED farlar ile değişime gidebilirim.

Bu arada yazmayı unutmuşum, OPET'ten yakıt aldıktan sonra motorda teklemeler başladı, sanki yakıtta pislik varmış gibi düşük devirlerde motor gitme hevesini kaybetmiş gibi, her an duracakmış gibi. Depoyu bitirip bir daha OPET'e uğramamayı düşünüyorum. Şimdi sırada BP ve Shell kaldı. İlk depoyu Damla Petrol'den aldım. Bir sorunla yaşamadım ancak benzin çok çabuk bitti. 268 kilometre yol yaptım ve 15,41 litre yakıt aldım. 5,75 l/100km eder. Tamam motor rodajda ancak bu kadar da çok yakmaması lazım. Sanırım Damla Petrol'ün yakıtı pek iyi değil.

Balc10
15 Mart 2017, 14:22

Şimdilik bu kadar.

Rodajın bittiğinde 1, 2, 4 ve 7. şıklarda yaşadığın sıkıntılar kendiliğinden gidecek 8. şıkka alışacaksın arabalarda bile bu böyle zaten 3. sıkıntı ise dediğin gibi şilte serdirmen gerekiyor serviste yaptırırsın zaten. Tekerin düz bassın. Ankara'da hava soğuk değil mi nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum :)

huduni
15 Mart 2017, 23:12
Rodajın bittiğinde 1, 2, 4 ve 7. şıklarda yaşadığın sıkıntılar kendiliğinden gidecek 8. şıkka alışacaksın arabalarda bile bu böyle zaten 3. sıkıntı ise dediğin gibi şilte serdirmen gerekiyor serviste yaptırırsın zaten. Tekerin düz bassın. Ankara'da hava soğuk değil mi nasıl kullanıyorsunuz anlamıyorum :)

Yorumlar için teşekkür ederim.

Ankara soğuk, hem de SOĞUK! İnat ettim kullanıcam diye kullanıyorum. :D Aslında yollar kuru oldukça dert etmiyorum. Kar yağar gibi olunca biraz tırsa tırsa gidiyorum. Zaten benim rodaj (motorun değil benim) bitmediği için dikkatli gidiyorum ki yaş, kar olunca dikkatim on kat fazla oluyor. Zaten genelde 60-70 km hızla gidiyorum. O süratlerde motorun rüzgar koruması iyi. Daha yüksek hızlara çıkınca rüzgar koruması kalmıyor, o zaman da soğuk çok hissediliyor.

Bi de şu 5,75 lt/100km ortalama düzeldi mi tamamdır bu iş. :D Motoru yaz-kış kullanmayı düşlüyorum.

Ulgio
16 Mart 2017, 09:26
1.79 ve 95 kilo adama gider mi bu motor beyler? Saplanmış gibi durmasın alet?

Onun dışında çok beğeniyorum, tam bir fiyat/performans ürünü.

Son sorum, SYM Wolf mu hyosung gd250n mi?

Gronax
16 Mart 2017, 09:31

188, 100. Motorda rahatım, altımda da sırıtmadığını düşünüyorum.

TNT 25...

huduni
16 Mart 2017, 09:45
Benim motorda ebat ile ilgili tek sıkıntım selesinin bana göre alçak kalması. 1,90 boy, 80 kilo. Bacak boyu da 83 santim. :-D

beyaban
16 Mart 2017, 13:58

Sırıtmaz 1.81 113 kg olan adam bindi sırıtmadı hemen ardından bi arkadaş daha bindi 1.72 boy 57 kg :) çok sırıtmıştı :) Boy değil ama kilosu çok azdı :)

Akhunturk
16 Mart 2017, 14:44

Herkesin maşallahı var burada :)

Bendeniz 1.82 boy 94 kilocuk gayet iyiyiz motorla :)

beyaban
16 Mart 2017, 15:24
Herkesin maşallahı var burada :)

Bendeniz 1.82 boy 94 kilocuk gayet iyiyiz motorla :)

Motor için en ideal boylardan birine sahipsin biraz daha kilo alsan tnt 600'de çok yakışır :) TRK 502de olabilir :D

Nemms
16 Mart 2017, 16:25
Bende boy kilonu ile sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyordum Boy: 185 Kilo : 93 belliki yaşamaycağım :)

gezgin41
16 Mart 2017, 16:47
Bende boy kilonu ile sıkıntı yaşarmıyım diye düşünüyordum Boy: 185 Kilo : 93 belliki yaşamaycağım :)

:) Bu kadar yorumdan sonra yaşamayacağına emin olabilirsin :) Almayı düşünüyo musun ?

Nemms
17 Mart 2017, 08:40
Kafaya koydum zaten alacağım.
Nisan başında almayı düşünüyorum fakat TNT250 ile arasında kaldım.
Senede en az 5-6 kere İstanbul Kartal - Çanakkale yapacağım. Bir günde git gel 8 km iş yeri var.

seyralem
17 Mart 2017, 11:46
Kafaya koydum zaten alacağım.
Nisan başında almayı düşünüyorum fakat TNT250 ile arasında kaldım.
Senede en az 5-6 kere İstanbul Kartal - Çanakkale yapacağım. Bir günde git gel 8 km iş yeri var.

TNT 25 yeterli gelir senin için zaten işe gidip gelecğein için şehir içi tnt 250 biraz zor olur ağır motor sonuçta ışıklarda sıkıntı yaşatır ağırlığından dolayı bide çok yakar TNT 25' oranla