Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Seko
27 Aralık 2016, 09:33
http://i.hizliresim.com/77yJov.jpg (http://hizliresim.com/77yJov)
Öncelikle motosikleti almış oldugumu, hayalimi kanımca çok doğru bir tercihle; forumdan Seko agabeyin de yardımlarıyla gerçekleştirdigimi şöylemek istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------
Önce aldığım motosikletin bakımlarının yapildigi bayiye gittim. Durumu bildirdim, almak istediğimi motosiklet(lerde) sorun olup olmadığını sordum. Motora gereken bakım dışında hiç el değmedigi ve kronik hiç bir arızanın kendi servislerinde gozlemlenmedigi cevabını aldım.ayrica bahsi geçen motosikletin (beyaz renk)acemi ve genc bir sürücü tarafından oldukça hirpalandigini ve bu şahsın sürekli servise gidip gelmesiyle küçük yerleşim yeri olan Nazilli'de motorun kalitesiz olduğu dedikodu yayıldığı bilgisini aldım. Bayii yaptığı satışlardan dolayı ödül almış, ama genellikle çevre illere satış yapmış.sirf bu dedikodular...
Morelimi bozan usta bozuntusu ile tekrar konuşmaya gittiğimde ise tartışma yaşadım. Gerek yokken bu söylemde neden bulunduğunu sorguladikca kaçamak cevaplar aldım. Yok Benelli ne?Yok parçası yok, parçası pahalı gibi bir sürü dalavere...
Forumu 1.5 yıldır takip ediyorum. Sadece bu konuyu 2 kere bastan okuyup;kullanıcıların artı ve eksileri belirttiği, motosiklet ile ilgili yapılması gerekenleri ve yapılabilecekleri tek tek ekran resimleri ve sık kullanılanlara ekleyerek derlemeye çalıştım. Bu çalışmayı yapma nedenim ise; tnt25 hakkındaki her bilgiyi kısa,kolay ulasilir hale getirmek ve ortak kanı oluşturmuş her söylemi tek başlık altında toparlayip, yardima ihtiyacı olan herkesin kafasındaki soruları gidermek. Umarım işe yarar...
Motosiklete gelince;
Su an gülümsüyorum :)
Dersimi sizler sayesinde çalıştım, Motoru Aydın'dan getirirken tecrübesine guvendigim bir arkadaşımın arkasında artci olarak geldim. Bu arada ehliyetim yok, cumartesi girdiğim sınavı geçtim ve bugün sertifikayı edindim.yarin müracaat ve geçici sürücü belgesini çok kısa zaman zarfında almış olacağım. Yani yüzüm öyle güldü ki, hamd olsun Allah'a...
Motosiklet artci ayakliginda titreşim hissettiriyor.bunun 5/6 bin devirde olduğunu gozlemledim. Sürücü bir çok farklı marka ve cc motosiklet kullanmasına rağmen bu da titreşim mı diye alaycı bir ifade kullandı...Fakat neden bu devirde sorusu...
Dengesine,sesine, torkuna,ivmelenmesine, kalıbına ve görünümüne hayran kaldı, keza ben de öyle. Hatta kendisine tnt25 bakmaya başladık :)
Lastikler hava soğukluğu etkisiyle de ben bu motora hiç yakismiyorum diye haykırıyor. Mutlaka değişmesi lazım.
Ön taraftan gelen zırıltı sesi maalesef bizde de var...
Debriyaj sertliği ve vites gecislerinden hiç rahatsiz olunmadi. Boşu bulamama sorunu sanırım ben gibi yeni sürücülerin kısa süreli problemi:)
Motorda güncelleme yapılmış, bahsedildiği gibi güncelleme atılmış motosiklette stop etme sorunu olmadığını gördük.
Ayakliklar hafif,ufak çarpınca kapanabiliyor.
Motosiklet sürekli vites istiyor, sur beni hakkımı ver diyor sanki. Eğitim alanında gazi hafif acisim altimdaki canavarin saniyeler içinde neye donustugunu göstermiş oldu. Keza sürücü de gazi açınca sımsıkı sarilmak zorunda kaldım...Bir anda 100 km hızı asiyoruz ve sürücüye yapisiyorum. Hatim indirdim derler ya...
Aklımda onlarca şey var, ama zamanla aktif kalıp kendim de kullanıp tecrübe ettikçe paylaşımlarda bulunacağım. Su an canım binip gezmek istiyor ama bunu yapmayacagima soz verdim kendime. Yarın sabah ehliyeti çıkarmaya çalışacağım.
Aldığıma hiç pişman olmadım,iyi ki almışım.
Teşekkürler Seko abi ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:57 ----------
Son olarak LS2 kask hediye edildi, ama bir tane daha almayı planlıyorum çünkü artcim var artık:) Ben arastirmama göre mt revengenin benim butcemde iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Bir de eldiven...
Koruma takozlari su an acil ihtiyacım, uygun fiyatlı bulabilecegim bir yer var mı?220 TL görüyorum fiyatları...
Tekrar hayırlı olsun. Kazasız belasız güle güle kullan.
ieu35turkey
27 Aralık 2016, 13:02
Hepinize çok teşekkür ediyorum...Bugün ehliyet işlemlerini hallettim. Sigorta için fiyat aldım, öğleden sonra yaptıracağım. 365 TL çıktı sigorta,yaş 28 ve ilk motosiklet. Çok şükür her şey beklediğimden daha iyi gidiyor.
Gronax
27 Aralık 2016, 13:33
Hepinize çok teşekkür ediyorum...Bugün ehliyet işlemlerini hallettim. Sigorta için fiyat aldım, öğleden sonra yaptıracağım. 365 TL çıktı sigorta,yaş 28 ve ilk motosiklet. Çok şükür her şey beklediğimden daha iyi gidiyor.
Ağzım açık kaldı valla. Benim 20, ilk motosiklet 1300 küsür verdim sigortaya. 8 yılın değeri bin lira demek ki, iyimiş. :D
Emreerol
27 Aralık 2016, 13:42
Ağzım açık kaldı valla. Benim 20, ilk motosiklet 1300 küsür verdim sigortaya. 8 yılın değeri bin lira demek ki, iyimiş. :D
Yaşla pek ilgisi yok ya.:sunny: Yaş 30, 1062 TL ödedim ben de. Neyle alakası var bu fiyatların, neye göre veriliyor onu da bilmiyorum.
Tekrar hayırlı olsun @ieu35turkey
Koruma takozlari su an acil ihtiyacım, uygun fiyatlı bulabilecegim bir yer var mı?220 TL görüyorum fiyatları...
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-benelli-motor-takozu-300069670/detay
Kırmızı, füme, siyah vs gibi renkleri de olması lazım. Bende kırmızısı var, güzel koruyorlar.
Serdar35
27 Aralık 2016, 15:33
Öncelijle hayırlı ugurlu olsun tekerin hep düz bassın. Ooo ben baya ucuza yaptırmışım. 9 ayda aldım 211tlye sigorta yaptırmıştım.1 araba vardı üzerimde ve 1 de 100lük cub
huduni
27 Aralık 2016, 16:00
ieu35turkey
Hayırlı olsun. Hep keyifle kullan.
Başkalarının sözlerine pek aldırmamak gerek. Alet güzel. Bulunduğun bölge yağışlı. Orijinal lastikler için ıslak performansı pek övülmüyor. İmkan varsa değiştirmek daha iyi olabilir.
Yaşla pek ilgisi yok ya.:sunny: Yaş 30, 1062 TL ödedim ben de. Neyle alakası var bu fiyatların, neye göre veriliyor onu da bilmiyorum.
Tekrar hayırlı olsun @ieu35turkey
Normalde sigorta poliçesi belirlenirken; yaşanan şehirdeki kaza oranı, araç modelinin kazaya karışma oranı, kişinin trafik geçmişi, kullanan kişiyle aynı kategorideki(yaş, meslek, eğitim) insanların kaza oranı gibi şeyler dikkat alınıyor.
Ama bizimkiler "rakip sigortacılar ne teklif ediyorsa ben 1 TL eksiğini teklif ediyorum!" şeklinde çalışıyor. Adam gibi bir fiyatlandırma yok.
Gene de yaş ve yaşanan il en büyük etkenler. 30 yaşın altında ve İstanbul'daysanız 1000TL'nin altı imkansız gibi bir şey.
kara_kule
27 Aralık 2016, 21:32
herkesin makinaları cok güzel maşallah,tekerinize daş değmesin.aklınızdaysa güncel yakıt tüketimlerinizide bizimle paylaşırmısınz?
Serdar35
28 Aralık 2016, 01:17
herkesin makinaları cok güzel maşallah,tekerinize daş değmesin.aklınızdaysa güncel yakıt tüketimlerinizide bizimle paylaşırmısınz?
Valla faha önce patlaştım rodajdayken 283 km taptım 70tl ful depoya. Rodaj bitti 350 km yaptım bakım sonrası ama çok yüklenmeden sakin sürüşte.ama bu ara daha az km gidiyorum çünki devri hiç 6000 den aşşağıya kullanmıyotum sesine hastayım :)yüksek devir şehir içi dur kalk ani gaz ani fren derken tabi daha çok yakıyor seviyorum mereti napayım:D bu arada bu patlaştığım şehir içi yakıt uzun mesafe çok daha fazla giden arkadaşlar var. 380 -400 km gören varmış şahsen ben göremem bu sürüş ile hehe
panpalli
28 Aralık 2016, 01:50
TNT KULLANICISIYIM .
I- MOTOR ÇİN MALI 2009 DA ÇİNLİLER SATINALMIŞ . YANİ HER ŞEYİYLE ÇİN .
II* LANETOLASI DİSBİRÜTÖR BOZUNTUSU HER BİR PARÇASI ÇİNDEN SİPARİŞ EDİYO. YEDEK PARÇASI ÇİN .
3- AYIPLI MALLARI TÜRKİYE PAZARINDA SATIYOLAR .
4 - PAZARLAMACILAR DOLANDIRICI YANİ HEDİYE DİYE İLAN VERİYOLAR AMA SATINALMAYA GİTTİĞİNDE ONLAR SEÇİMLİK DİYOLAR
5 - SERVİSLERİ VAROŞ İZBE MERDİVENALTI YERLERDE
6 - SERVİS PERSONELLERİ AT HIRSIZI GİBİ . YALANCI DOLANDIRICI NEZAKETTEN UZAK İNSANLAR .
7- DEFALARCA SERVİSE GÖTÜRSENDE MOTORUN SORUNUNU ANLAMAKTAN UZAK TEKNİK BİLGİSİ OLMAYAN CAHİL İNSANLAR .
8- SERVİSLER YALANCI DEĞİŞTİRDİK DEDİKLERİ PARÇANIN ESKİSİNİ İSTEDİĞİNDE VEREMİYOLAR YANİ ANAHTAR DAHİ VURMADAN SENİ SOYABİLİRLER.
9- LANETOLASI DİSPİRÜTÖR YEDEK PARÇA STOKLAMIYO YANİ HER BİR YEDEKPARÇA İÇİN BİR AY BEKLİYOSUN . TAMİR SÜRESİ AYLARI BULUYO .
10- MOTOR UCUZ DEĞİL SADECE KALİTESİZ YANİ TEK SİLİNDİR 25 BEYGİR BİR MOTOR FİYATI ZATEN ANCAK O KADAR EDER .
ALMAYIN REZİL OLURSUNUZ . SOYULURSUNUZ RÜSVA OLURSUNUZ . PARANIZLA REZİL EDERLER . AT HIRSIZI GİBİ ADAMLARLA MUHATAB OLURSUNUZ .ALMAYIN BİN DEFA DÜŞÜNÜN ALMAYIN . ÜÇ BEŞ KURUŞ FAZLA VERİN ADAM GİBİ Bİ ŞEY ALIN ALMAYIN . ÇOK CANINIZ SIKILIR .
savica
28 Aralık 2016, 02:16
sana ne yaptilar öyle?! motorun arızası ne?
Bence arkadaş Maltepe servise gitmiş zamanında :queen:
Gronax
28 Aralık 2016, 08:52
Bence arkadaş Maltepe servise gitmiş zamanında :queen:
Yok, Tuzla'dır o. :D Benellin varsa Vale'ye, Mehmet ustaya gideceksin bu kadar basit, hepimiz tecrube ettik bunu. :D
panpalli
28 Aralık 2016, 09:08
Valeyede gittik bi pk yapmadı baleyde gittik . Ya bilmiyolar cahiller yada kötü niyetliler. Üç kağıtçılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:01 ----------
Motor 1500 km de dökülüyo . Değiştirmedikleri parça kalmadı sözde . Ama her yeri azer bülbül gibi titriyo . Ya cahiller anlamıyolar yada kötü niyetliler soyuyolar .
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:03 ----------
Lanetolsun satimde kurtulim modundayım . Her parçayı ayrı ayrı sipariş ediyolar . Çinden gemi bekliyoz gelecekte . Bana ayıplı malı satan zaten vale . Ama en azından yapamasada söküyo berk sanırım anahtar bile vurmuyo gibime geldi .
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:06 ----------
Lan şu kısa zamanda 2 üç ayda ne yalanlar duydum be . Yaşamaktan tiksindim . Çinden gemi bekledim parça gelecekte .
starvays
28 Aralık 2016, 09:28
Anlaşılan markayı karalamak için hesap açmışsınız. Yazdıklarınızı dikkate almaya gerek yok.
Serdar35
28 Aralık 2016, 09:36
bu şans işidir bunu başka markalardada yaşayabilirdin bu benelli ye dayamamak lazım. 1000 araçtan bir tanesinde hata çıkar oda sana denk gelir seni markadan motosikletten soğutur haklı olabilirsin fakat bu dediklerini bence tekrar düşün. markadanmı yoksa yetersiz servistenmi. 119 sayfada yazan arızaları bence kontrol et hesabı açmışsın fakat yeni ve hemen karalamışın önce yaz s.a böyle bi derdim var çözemiyorlar ne yapmam lazım diye. hiç kimse senin bu dediğini yaşamamıştır. en azından kullananlara saygın olsun çünki bu dediklerin kaileye alınmaz biz zaten kullanıyoruz ve bir sorun yaşamadık. yaşayanlar en fazla stop etme ile alakalı sorunları oldu ya yazılım yada sensör değişince halloldu. doğrudur çine satılmıştır plastik parçaları elektrik tesisatı çinde üretilir tasarım ve motor bloğu italyandır. şimdi bana söyle marka motoru japonyada üretilen ve geri kalanı tamamen çin olan marka hiç mi arıza yapmıyor? bana bunun cevabını verirsen anlaşırız. kötü niyeti araçta değil serviste araman taraftarıyım
panpalli
28 Aralık 2016, 10:02
Sahtekar tüccar değiliz kullanıcıyız . Atarım motorla resmimi niyetimde belli olur ne çektiğimde . İftira eden arkadaşlara duyrulur
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------
Zaten yakında kullanıcı videosu çekip linkini atacam . 9 10 binlira öde taksiti bitmeden seni soytarıya çevirsinler yok öyle bi dünya . Soyulduğun yanına kar kalsın .
Serdar35
28 Aralık 2016, 10:07
Sahtekar tüccar değiliz kullanıcıyız . Atarım motorla resmimi niyetimde belli olur ne çektiğimde . İftira eden arkadaşlara duyrulur
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------
Zaten yakında kullanıcı videosu çekip linkini atacam . 9 10 binlira öde taksiti bitmeden seni soytarıya çevirsinler yok öyle bi dünya . Soyulduğun yanına kar kalsın .
sen şu problemini üst mercilere taşıdınmı? benelli italya ve qj ile yazış fotoları servis formlarını sözde değiştirdiklerini söyledikleri parçalar sonrasında yaşadığın hala devam etmekte olan sorunla çek videoyu gönder. bak bakalım olmuyorsa tüketici hakem heyetine başvur. bu arada çözemedikleri sorun titreşimmi?
panpalli
28 Aralık 2016, 12:07
2 aydır servis servis geziyorum . Kimseden net bir cevap yok . Tekeri dönüyo ya yeter diyolar adamların standartları yerlerde sürünüyo . Yok Motoru bir hafta sonra getir yok 1 hafta sonra sökeriz . Bir hafta somra sipariş girmeler .20 gün çinden gelecek malı bekle . Yok şurasıda bozuldu yok burasıda bozulmuş . Ama sonuçta motor dökülüyo . Utandılarda azıcık bi debriyaj ayarını yapabildiler .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
Motor azerbülbül gibi titriyo rezaletin daniskası . Daha 2000 km de 500 600 tl masraf yaptım . Şimdide debriyaj balatasından ses geliyo bitmedi arızası .
savica
28 Aralık 2016, 12:20
2 aydır servis servis geziyorum . Kimseden net bir cevap yok . Tekeri dönüyo ya yeter diyolar adamların standartları yerlerde sürünüyo . Yok Motoru bir hafta sonra getir yok 1 hafta sonra sökeriz . Bir hafta somra sipariş girmeler .20 gün çinden gelecek malı bekle . Yok şurasıda bozuldu yok burasıda bozulmuş . Ama sonuçta motor dökülüyo . Utandılarda azıcık bi debriyaj ayarını yapabildiler .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
Motor azerbülbül gibi titriyo rezaletin daniskası . Daha 2000 km de 500 600 tl masraf yaptım . Şimdide debriyaj balatasından ses geliyo bitmedi arızası .
Güzel kardeşim anlatım ve giriş tarzın çok yanlış.
Saymışsın sövmüşsun fakat halen tam olarak derdin ne olduğunu söylemedin.
Titriyor demişsin, neresi titriyor?!
Yapıcı bir eleştiri yapmadığın müddetçe herkes seni kötü niyetli fake zannedecek.
Ayrıca 2000km deki ve garantili motorda 600tl masraf neyin nesi?!
panpalli
28 Aralık 2016, 13:39
Ayıplı mal ama yağını değiştirdik balatayı değiştirdik diyip 240 tl öyle aldılar . Binlik bakım bunun haricinde. Tabi binlik bakımda bakımdan sayılırsa . Zincir ayarı debriyaj ayarı yapılmadan binlik bakım mı olur . Motor askı takozları garantiye girmiyomuş onada gitti 130 . E 5 in ortasında stopeden bir motor askı takozunu yiyosa suç benim mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
2 defa şirinevlere 3 defa avcılara gittim . Şu zaman getir bu zaman getir ha söktük ha sökecez . Antepten 1 ay sonra yedek parça gönderiyolar onuda yanlış gönderiyolar ne rezaletler yaşadım be . Almayın aldıysanızda satın kurtulun . Ben de satıp kurtulacam
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
Benelli Türkiyeyi toplasan bir tnt25 in ön gidonu etmez . Yazık bee motra yazık markaya yazık . Müslümanla iş yapmayacan abi . Varsa bir gavur onla iş yapacan . Zira tereyağ bozulursa zehir olur süt bozulursa çökelek olur . Gavurun bir ilkesi prensibi var ama müslüman geçinenlerin Allahtan korkusu kuldan utanması kalmamış .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Servis fatura kesmezmi kesmiyolar . Servis servis kağıdı vermezmi vermiyolar . Ne teslim kağıdı ne bi şey herşey karadüzen her şey orman kanunu kör tuttuğunu misali . Tam bir orman kanunu tam bir yamyam düzeni
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
Motorcuysak çapulcu kuru hevesli avanak değiliz . İyiyi kötüyü biliyoz .Soyulası salak muamelesi çekmek hiç bir şeyden anlamayan aylak muamelesi yapmak da neyin nesi . Muz cumhuriyetimi burası . Kayıt kuyut yok diye sosyal medya da mı yok . Herkes hakkını hukukunu bi türlü arar bende maruz kaldığım çirkinlikleri burada paylaşarak arıyorum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
Yamaha her servisteki mevcut parçalardan 1 motor dizerim diyo ve 2 saat servis süresi veriyo . Her şeyi kayıtlı . Kırılan vidana kadar teslim ediyo adamların fiyatı belli neyi belli . Honda eazami 4 gün servis süresi veriyo . Benelli ise 1 ay servis süresi veriyo her bir parça çinden geliyo . Servisten aldığında hiç bir sorunun çözülmüyo . Kıyaslayın motorcuysak malmıyız lan . Aklımızı da bagaja koymadık ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Yamaha mt25 çift silindir 36 beygir yanlış hatırlamıyosam 14.900 tl benelli çift silindir 14 000 tl . Tnt 25 9.300 tl . Tek silindir 25 beygir . 900 tl ucuza satıyosan servis hizmet kalitende 900 tl lik daha düşük olsun hadi . Bu kadarda olmaz yani . Babanın hayrına mı satıyon . Babanın hayrına mı tamir ediyon .
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
Biz traktör üzerinde bisiklet üzerinde otomobil üzerinde büyüdük . Motoruzda iyi biliriz . Aracı motor sesini dinleyerek süreriz . Sen adam mı kandırıyo şurasını tamir ettik burasını tamir ettik diye .
Gronax
28 Aralık 2016, 14:03
Ayıplı mal ama yağını değiştirdik balatayı değiştirdik diyip 240 tl öyle aldılar . Binlik bakım bunun haricinde. Tabi binlik bakımda bakımdan sayılırsa . Zincir ayarı debriyaj ayarı yapılmadan binlik bakım mı olur . Motor askı takozları garantiye girmiyomuş onada gitti 130 . E 5 in ortasında stopeden bir motor askı takozunu yiyosa suç benim mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
2 defa şirinevlere 3 defa avcılara gittim . Şu zaman getir bu zaman getir ha söktük ha sökecez . Antepten 1 ay sonra yedek parça gönderiyolar onuda yanlış gönderiyolar ne rezaletler yaşadım be . Almayın aldıysanızda satın kurtulun . Ben de satıp kurtulacam
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------
Benelli Türkiyeyi toplasan bir tnt25 in ön gidonu etmez . Yazık bee motra yazık markaya yazık . Müslümanla iş yapmayacan abi . Varsa bir gavur onla iş yapacan . Zira tereyağ bozulursa zehir olur süt bozulursa çökelek olur . Gavurun bir ilkesi prensibi var ama müslüman geçinenlerin Allahtan korkusu kuldan utanması kalmamış .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------
Servis fatura kesmezmi kesmiyolar . Servis servis kağıdı vermezmi vermiyolar . Ne teslim kağıdı ne bi şey herşey karadüzen her şey orman kanunu kör tuttuğunu misali . Tam bir orman kanunu tam bir yamyam düzeni
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
Motorcuysak çapulcu kuru hevesli avanak değiliz . İyiyi kötüyü biliyoz .Soyulası salak muamelesi çekmek hiç bir şeyden anlamayan aylak muamelesi yapmak da neyin nesi . Muz cumhuriyetimi burası . Kayıt kuyut yok diye sosyal medya da mı yok . Herkes hakkını hukukunu bi türlü arar bende maruz kaldığım çirkinlikleri burada paylaşarak arıyorum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
Yamaha her servisteki mevcut parçalardan 1 motor dizerim diyo ve 2 saat servis süresi veriyo . Her şeyi kayıtlı . Kırılan vidana kadar teslim ediyo adamların fiyatı belli neyi belli . Honda eazami 4 gün servis süresi veriyo . Benelli ise 1 ay servis süresi veriyo her bir parça çinden geliyo . Servisten aldığında hiç bir sorunun çözülmüyo . Kıyaslayın motorcuysak malmıyız lan . Aklımızı da bagaja koymadık ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Yamaha mt25 çift silindir 36 beygir yanlış hatırlamıyosam 14.900 tl benelli çift silindir 14 000 tl . Tnt 25 9.300 tl . Tek silindir 25 beygir . 900 tl ucuza satıyosan servis hizmet kalitende 900 tl lik daha düşük olsun hadi . Bu kadarda olmaz yani . Babanın hayrına mı satıyon . Babanın hayrına mı tamir ediyon .
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
Biz traktör üzerinde bisiklet üzerinde otomobil üzerinde büyüdük . Motoruzda iyi biliriz . Aracı motor sesini dinleyerek süreriz . Sen adam mı kandırıyo şurasını tamir ettik burasını tamir ettik diye .
Hocam sen motoru satta kurtul, selametle.
Basamel
28 Aralık 2016, 14:24
Arkadaslar herkese merhaba.Ben de Izmir'den tnt25 kullanicisiyim. Stop etme sorunu yasiyordum bir kac servis dolastim fakat arkadasinda dedigi gibi hepsi birbirinden beterdi. Taki Aslan motoru bulana kadar. Allah razi olsun motorun herseyiyle ilgilendi yazilimi atildi tum bakimlarim zamaninda yapiliyor suan 5267 kmdeyim.Genel olarak motordan memnunum. titresim yok diyen arkadaslar motor 90 dan sonra falan agritiyor bi taraflari... Yani 120-130 gibi hizlarda surekli gidilirse el de ayakta uyusma yapiyor. Allah nasip ederse 20 bine kadar falan kullanmayi dusunuyorum bakalim o zaman ne olur ne biter yazarim buradan. Motorum da son zamanlada yine sakasini yapti ve agriza lambasi yakti.Bakalim yarin servise goturecegim ne cikar bilemem.Ayrica artci rahat diyen arkadastan ozur dileyerek : eger surucu ve artci hobitse evet rahat seyehat edebilirsiniz.boyum 188cm kilo 95 artcimda 170cm 60 kg. Resmen eziyet oluyor. Motorun gidisi icin Allah var atak ve sehir ici kullanimi rahat bi motor. Tepe gaz da basarsaniz hayvan gibide yakiyor..Yakit depo hacmide cok fazla fulleyince motoru yatirdiginizda falan kalktiginizda yakit sallandimi sizide salliyor bir guzel..Onun disinda yakinda ben de manet gidon vs bir cok aksesuar degistirecegim.Fotograflar paylasirim. Lastiklere gelince: yeni baslayan kullanicilar icin bi faciaya donusebilir.Ben suan idare ediyorum maddi durumum degisince insallah degistiricem. Guzel yatiliyor motorlar. Arkadaslar kisaca boyle sormak istediginiz bisey varsa seve seve cevaplarim.Genel olarak motor cin mali. bunu goze alip ben ugrasirim diyorsaniz alin. Motorun ufak tefek seylerini duzelttiniz mi kaymak sonucta fiyati belli motorun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------
Bir de TNT25 kullanicilari olarak whatsapp grubu kurmak istiyorum arkadaslar sorunlarimizi ve onerilerimizi paylasabilecegimiz bir grup. Gruba Dahil olmak istiyenler isim soyisim ve numara yazarak bana pm gonderebilirler.
panpalli
01 Ocak 2017, 23:13
Millet garajlarda motor eskitirken ben karda buzda motorumla yollardayım . Çünkü tnt25 in geniş lastikleri güven veriyo . Sadece dönüşlerde biraz dikkat etmek gerek . A böylede güzel bir tarafı var .
toreador
04 Ocak 2017, 17:42
Motosikletim 11.000 km oldu, Kaş'a mı gitmedik, İzmir'e mi gitmedik, Karacaköy'e mi gitmedik... En zor yollara girdi çıktı, yağmur çamur o biçim, sadece elektrik sargısıyla alakalı bir problem yaşadım ve 1 hafta içerisinde şehir dışından parçanın gelmesi dahil süre geçti ve sapasağlam olarak teslim aldım. MT 07 aldım bir ay önce, ama ara sıra TNT 25 şehir içinde özellikle müthiş keyif alarak bindiğim bir motosiklet. Malzeme kalitesi de ortalamanın çokça üzerinde. Kawasaki Z250SL'nin çok çok üzerinde malzeme kalitesi var kanaatimce. Her sektörde böyle sorunlu bir müşteri vardır, bir tane ürün satın alır, her işte olduğu gibi o konuda da büyük uzmandır; bir aksilik yaşar garantili ürünüyle ve garanti işlemi süresince ortalığı yaygaraya verir. Cep telefonu alan da öyle, televizyon alan da... Sanki bütün dünya,onun işinin rast gitmemesini sağlamak için karanlık örgütlerle çalışma halindedir ve kimse onun işini çözmek adına bir çaba sarf etmez. Çok şanssızdır, hatta bir tek o şanssızdır. Yolda her gün düzenli olarak karşılaştığım TNT 25, TNT 250 kullanıcıları oluyor, adamları uzun zamandır gözlemliyorum Yenibosna tarafından geçiyorlar. Yaşadığım semtte iki tane kullanıcı var, umduğumdan fazla karşılaştığım bir motosiklet.
Tabii bu kadar şey söyledik ancak kanaatimce şikayetçi arkadaşımız zaten sorunu çözülmeyen bir kullanıcı değil, daha ziyade marka karalamaya çalışan bir işgüzar, çünkü sahiden anlattığı sorunu yaşasa herhangi bir sektör (cep telefonu, beyaz eşya, fark etmez) garanti dahilinde değişen hiçbir parça müşteriye takdim edilmediği bilgisiyle muhakkak aydınlatılır (servis "bak abi eski parçan bu hale gelmişti" diye bir sunum yapar o başka). Çünkü markalar, garantiden değişen parçanın incelemesini yapmak adına yetkili servisten bekler, böylelikle servislerin haksız kazanç sağlamasına mani olur. Samsung CSP'de uzun süre çalıştım, durum aynı şekilde icra edilir.
Her ne kadar başka bir motosiklet daha almış olsam da, Benelli beni kalitesi ve keyfiyle çok şaşırtmış bir marka. Severek sürüyorum ve yeni alacak olup muammada olan arkadaşlara kesinlikle öneriyorum.
oialdemir
04 Ocak 2017, 18:01
Motosikletim 11.000 km oldu, Kaş'a mı gitmedik, İzmir'e mi gitmedik, Karacaköy'e mi gitmedik... En zor yollara girdi çıktı, yağmur çamur o biçim, sadece elektrik sargısıyla alakalı bir problem yaşadım ve 1 hafta içerisinde şehir dışından parçanın gelmesi dahil süre geçti ve sapasağlam olarak teslim aldım. MT 07 aldım bir ay önce, ama ara sıra TNT 25 şehir içinde özellikle müthiş keyif alarak bindiğim bir motosiklet. Malzeme kalitesi de ortalamanın çokça üzerinde. Kawasaki Z250SL'nin çok çok üzerinde malzeme kalitesi var kanaatimce. Her sektörde böyle sorunlu bir müşteri vardır, bir tane ürün satın alır, her işte olduğu gibi o konuda da büyük uzmandır; bir aksilik yaşar garantili ürünüyle ve garanti işlemi süresince ortalığı yaygaraya verir. Cep telefonu alan da öyle, televizyon alan da... Sanki bütün dünya,onun işinin rast gitmemesini sağlamak için karanlık örgütlerle çalışma halindedir ve kimse onun işini çözmek adına bir çaba sarf etmez. Çok şanssızdır, hatta bir tek o şanssızdır. Yolda her gün düzenli olarak karşılaştığım TNT 25, TNT 250 kullanıcıları oluyor, adamları uzun zamandır gözlemliyorum Yenibosna tarafından geçiyorlar. Yaşadığım semtte iki tane kullanıcı var, umduğumdan fazla karşılaştığım bir motosiklet.
Tabii bu kadar şey söyledik ancak kanaatimce şikayetçi arkadaşımız zaten sorunu çözülmeyen bir kullanıcı değil, daha ziyade marka karalamaya çalışan bir işgüzar, çünkü sahiden anlattığı sorunu yaşasa herhangi bir sektör (cep telefonu, beyaz eşya, fark etmez) garanti dahilinde değişen hiçbir parça müşteriye takdim edilmediği bilgisiyle muhakkak aydınlatılır (servis "bak abi eski parçan bu hale gelmişti" diye bir sunum yapar o başka). Çünkü markalar, garantiden değişen parçanın incelemesini yapmak adına yetkili servisten bekler, böylelikle servislerin haksız kazanç sağlamasına mani olur. Samsung CSP'de uzun süre çalıştım, durum aynı şekilde icra edilir.
Her ne kadar başka bir motosiklet daha almış olsam da, Benelli beni kalitesi ve keyfiyle çok şaşırtmış bir marka. Severek sürüyorum ve yeni alacak olup muammada olan arkadaşlara kesinlikle öneriyorum.
Bugün Vale Moto ya yağ değişimi için gittim. Mehmet Usta ile sohbet ettik biraz. Bu kullanıcı tamda bahsettiğiniz gibi. Avcılar da yeni açılan bir servise gidiyor. ( ki bu servis Mehmet Usta ya telefon edip neyi nasıl yapacağını soran bir servis ). Arkadaşın motoruna yanlış müdahale diyor ve Şanzumanı patlatıyorlar.
Ardından Mehmet Usta ya gidiyor. Mehmet Usta Şanzımanı başka bir servis bozmasına rağmen garantiden yenisi ile değişiyor. Ama arkadaşımız vay efendim.
Niye Yağ parası ödedik diye cıngar çıkarıyor.
Motoru pazartesi getirdiğinde Mehmet Usta çok yoğun olduğunu ve çarşamba sabahı başlayacağını söylüyor. Bizim ki arıyor 2 saat sonra diyor usta motoru söktün mü.
Motoru ile ilgi çözülen hiç bir sorunu kabul etmeyen bir arkadaş uzun lafın kısası.
Şimdi Mehmet Usta benim babamın oğlu değil. Ama bu motorla alakalı diğer servislerin ayıplarını örten düzgün ve işini yapan bir adam. Pazar günü bile telefonumu açmışlığı vardır.
Birde onun ağzından duyun istedim.
ieu35turkey
05 Ocak 2017, 01:52
Merhaba, motosikletle ilgili son yazılan eleştiriyi sizler gibi pek nazara almadım. Su kış günü acemi halimle günlerdir motordan inmedim. Gece 5 TE bile can sıkıntısından turladigim da oldu, pazar yerinde motoru devirecek kadar kontra çalışmaları yaptığımda... 500 km oldu kullanıyorum, Nazilli'de hor kullanan başka bir arkadaşın yanlış yönlendirmelerine karşın;özellikle ustalara buyurun bakın diyerek tur attirdigim bile oluyor. Sonuç bu paraya bu ürün ve gülücük :)2 gün önce beyaz rengini bir arkadaşıma aldık,kismetse 2 tane daha almayı planlıyoruz martta kadar. Motora şu ana dek sadece debriyaj ayarı yaptırdım ve devam eden tek sorunum göstergelerin oradan gelen vızırtı. Onun çaresi forumda var ama ikinci bakımda yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada 4.500 de mı yoksa 5.000 de mı servise gitmeliyim bilemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:41 ----------
http://i.hizliresim.com/QvPLpy.jpg (http://hizliresim.com/QvPLpy)
Bu da bir sabah Nazilli'de güneşin doğuşunu izlemek için gittiğim küçük bir köy yeri.
Yakıtı şu an için ortalama 35_40 krs yakıyorum :) devirde kullanıldığında daha da aza indiği kesin, o şekilde de bir ölçüm yapmaya çalışacağım. Çarşıya kalabalığa girmeden geniş ve sakin bir yolda her gün git gel yapıyorum,acemiligimle riske girmeden kullanıyorum ama motor da sur beni diyor :) hele kalkıştan 4. Vitese kadar şöyle bir geri attırıyor artcimi :) İleride çok daha net bilgiler vermeye çalışacağım. Motoru alalı hava hep açıktı, bugün yağmur yağdı gün boyu lastikler 35 km hızla gitmeme rağmen bile kayıyor. Ama asfaltta şu an sorun yok. Burada da hep parke olmasi da çabası...
Uzun sözün kısası, iyi ki aldım, iyi ki aldım, iyi ki aldım ...
oialdemir
05 Ocak 2017, 08:56
Merhaba, motosikletle ilgili son yazılan eleştiriyi sizler gibi pek nazara almadım. Su kış günü acemi halimle günlerdir motordan inmedim. Gece 5 TE bile can sıkıntısından turladigim da oldu, pazar yerinde motoru devirecek kadar kontra çalışmaları yaptığımda... 500 km oldu kullanıyorum, Nazilli'de hor kullanan başka bir arkadaşın yanlış yönlendirmelerine karşın;özellikle ustalara buyurun bakın diyerek tur attirdigim bile oluyor. Sonuç bu paraya bu ürün ve gülücük :)2 gün önce beyaz rengini bir arkadaşıma aldık,kismetse 2 tane daha almayı planlıyoruz martta kadar. Motora şu ana dek sadece debriyaj ayarı yaptırdım ve devam eden tek sorunum göstergelerin oradan gelen vızırtı. Onun çaresi forumda var ama ikinci bakımda yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada 4.500 de mı yoksa 5.000 de mı servise gitmeliyim bilemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:41 ----------
http://i.hizliresim.com/QvPLpy.jpg (http://hizliresim.com/QvPLpy)
Bu da bir sabah Nazilli'de güneşin doğuşunu izlemek için gittiğim küçük bir köy yeri.
Yakıtı şu an için ortalama 35_40 krs yakıyorum :) devirde kullanıldığında daha da aza indiği kesin, o şekilde de bir ölçüm yapmaya çalışacağım. Çarşıya kalabalığa girmeden geniş ve sakin bir yolda her gün git gel yapıyorum,acemiligimle riske girmeden kullanıyorum ama motor da sur beni diyor :) hele kalkıştan 4. Vitese kadar şöyle bir geri attırıyor artcimi :) İleride çok daha net bilgiler vermeye çalışacağım. Motoru alalı hava hep açıktı, bugün yağmur yağdı gün boyu lastikler 35 km hızla gitmeme rağmen bile kayıyor. Ama asfaltta şu an sorun yok. Burada da hep parke olmasi da çabası...
Uzun sözün kısası, iyi ki aldım, iyi ki aldım, iyi ki aldım ...
11.500 km deyim Ben 3500-4000 km de bir yağı ve filtreyi değiştiriyorum. Bu km leri geçirmemeni tavsiye ederim. Daha önce burada 2-3 kez Orjinal dilde kullanım kılavuzunu paylaşmıştım. Orada da 3000 diyor. Senin güzel hatırın için linki bir daha paylaşıyorum :)
https://italy.benelli.com/manuals/motorcycles
BN 251 2016 bizim model. 63 - 125 arası İngilizce olan kısım. 109 periyodik bakım çizelgesinin başladığı yer.
ieu35turkey
06 Ocak 2017, 00:32
Tesekkur ederim :) tavsiyelerine uyacagim ...
"Eve gidene kadar kar tutmaz, yollar açık olur" deyip, Rosso 2'lerle yola çıkmayın :pl:
Sonra daha yolun yarısında, E5'in ortasında karla kaplanmaya başlayan yolu görüp, "ulan ben ne yapıyorum" dersiniz.
E5'ten çıkıp sokakların, caddelerin beyaza boyandığını görünce de "ulan keşke kilitleri yanıma alsaydım, şuraya park ederdim" dersiniz.
Yokuş aşağı inerken bir dönüş vardı, en çok oradan korkuyordum. Orada bir şey olmadı. Evin sokağına inen son yokuşun yarısında, yürüme hızının biraz üzerinde inerken lastikler kendini bıraktı. Yavaş yavaş kaymaya başladık. Sonunda motor yatarken, beni de üstünden attı(ya da ben atladım). Motor arkamdan kayıyor, ben yokuş aşağı koşuyorum :queen:
Hava karanlık olduğu için çok inceleyemedim ama önemli bir hasar yok gibi. Debriyaj manetim gene yamuldu(3 oldu be arkadaş :cherry:). Fren maneti de bir garip geldi ama bir şeyi yok galiba. Bir de benzin döküldü. Hortum mu çıktı, yoksa depo dolu olduğu için bir yerden tahliye mi etti bilmiyorum.
Bende bir hasar yok, zaten düşmedim.
Rosso'lardan hala çok memnunum. Yolun sonuna kadar iyi bile dayandı. Karlı E5 yolunda bile güven veriyordu.
Çıkarılacak dersler:
Kış lastiği olmadan sulu kar yağsa bile binilmeyecek. Ama kış lastiği almayacağım, İstanbul'da toplasak 10 gün yağıyor zaten. Henüz lastik değiştirmeyenler en azından Anlas'ın Winter Grip'lerini filan alsın, denesin derim.
Motorun kilitleri daima arka çantada olacak.
Debriyaj manetlerini toptan almam lazım. 5'er 5'er sipariş edeyim diyorum :mrgreen:
LS2 FF396 hiç kışa uygun bir kask değil. Pinlock'a rağmen buğu yapıyor. Her yerinden rüzgar alıyor. Yolun yarısında önümü doğru düzgün göremiyordum.
Branda takmaya üşendiğim motorumun hazin sonu :flower:
http://i.hizliresim.com/BvGg3v.jpg
dyavol-77
07 Ocak 2017, 20:01
Branda takmaya üşendiğim motorumun hazin sonu :flower:
http://i.hizliresim.com/BvGg3v.jpg
Debriyaj ve fren manetleri düşüp-kalkmaktan koç boynuzu gibi olmuş...:mrgreen:
SAZMAN
07 Ocak 2017, 20:11
Sakın ısıtmadan maneti düzeltmeye kalkma, kırılıyor.
huduni
07 Ocak 2017, 20:19
Karla kaplansa da güzel...
Ben benim kıza alarm taktırmıştım. Arkadaş da ben aldıktan sonra kıskanıp o da bir motor aldı. Garajda benimkinin yanına park ediyor. Gelip gittikçe kıçı başı dokunuyor benimkine, benimki de hemen cırlayıp bağırıyor. Arkadaş da "Sus şıllık!" diye bağırıyor benimkine. :queen:
altora
07 Ocak 2017, 21:25
Eğilen manetleri düzeltmekle riske girmeyin direk değişin kılcal çatlak oluşan manet en olmadık zamanda sıkarken kırılırsa olacakları düşünün heleki fren maneti kırılırsa sıkarken krıtik bir zamanda
huduni
10 Ocak 2017, 01:02
Peki bu TNT25'te hangi model ve güçte ampul kullanılmış?
Yamaha41
10 Ocak 2017, 11:12
Konuda ve google'da aradım ama bulamadim. Acaba performans hava filtresi konusunda secenegimiz var mıdır ya da başka bir modelinkini uyarlama şansımız.
kdiner
10 Ocak 2017, 13:23
Peki bu TNT25'te hangi model ve güçte ampul kullanılmış?
eğer tnt25 kullanıyor iseniz ön fardan ampüle doğru bakarsanız model ve watt ını görebilirsiniz ona göre istediğiniz modeli alabilirsiniz.
huduni
10 Ocak 2017, 16:01
eğer tnt25 kullanıyor iseniz ön fardan ampüle doğru bakarsanız model ve watt ını görebilirsiniz ona göre istediğiniz modeli alabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Garaja gidince bakiim ne tip ampül kullanıyor benimki.
Bi de 200 NS'ten MT25'e geçen biri olarak aradaki farkları aktardığınız bir yazınız var mı?
panpalli
11 Ocak 2017, 10:38
Motor kullanıcısı olmayan yalancılar buraya yazmasın lütfen . Özet olarak 2 2.5 ay servis servis süründüm . Paramla rezil oldum . Hizmet kötü iletişim kötü . 250 cc lik motor sürüyorum ama bisiklet süren adamın aldığı hizmeti alamadım . Hala da elimde süper vibrasyonlu bir motor var .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------
Öyle üst perdeden yalakalık yapan arkadaşlar gelsinde şu motorun bir taksitini ödesin .Buyursunlar . Tabi öyle bol keseden sallamak kolay . Sahtekar esnaf değiliz madur müşteriyiz . Ama burası Türkiye . Herkes vatansever sözde ama kimse işini doğru dürüst yapmıyo . Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır . Vesselam .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:14 ----------
Bir ay iğneyle kuyu kazdım disbritörden üç beş parça getirtmek için .Sonunda sorunlu bir motor teslim almışsam bir ayın sonunda ve tekrar bir aylık servis süreci ve yine elimde sorunlu bir motor varsa kim neyi savunuyo aceba . Yaygara koparsam ne koparmasam ne .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
Binlik bakımda debriyaj ayarı yapılmamış . 1 ay serviste yattı debriyaj ayarı yapılmadı . Söyledim on defa . Sonra tekrar götürdüğümde söyledim defalarca yine yapmamışlar . En sonunda utandılarda teslim almaya gittiğimde ayaküstü yaptılar yanımda . Hala kim neyi savunuyo .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
Samimi bir adam yasal süreye oynamaz . Yasal süre 1 ay salla gitsin demez . Ben motorumun kalitesinde bir servis hizmeti istiyorum . Buda benim insani hakkım . Karşımda dürüst bir muhatab istiyorum . Bu gün git yarın gel söktük sökecez sökecektik yaptık yapacaz yapıyoz yaparız değil .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Onun telefonu onda şunun telefonu şunda yok şu ilgileniyo yok bu ilgileniyo . Birisi birisine iş atar sallamalar sallamalar . Öyle bol keseden konuşan arkadaşlara tavsiyem gidip bir otomobil servisinde işler nasıl dönüyo sorup öğrensinler . Kaosla iş olmaz .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
Adamlar debriyaj balatasından gelen sesi motor sibobundan gelen ses sanıyo . Ona göre fiyat çekiyo . Teslim aldığında bakıyosun sibop ayarı fiyatı kitlemiş . Diyosun o ses hala geliyo . Yok o siboptan gelmiyo diyolar debriyajdan . E bu fiyat nedir o zaman sen yapmadığın bir işi nasıl fiyatlıyosun o zaman .
Gronax
11 Ocak 2017, 10:39
Motor kullanıcısı olmayan yalancılar buraya yazmasın lütfen . Özet olarak 2 2.5 ay servis servis süründüm . Paramla rezil oldum . Hizmet kötü iletişim kötü . 250 cc lik motor sürüyorum ama bisiklet süren adamın aldığı hizmeti alamadım . Hala da elimde süper vibrasyonlu bir motor var .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------
Öyle üst perdeden yalakalık yapan arkadaşlar gelsinde şu motorun bir taksitini ödesin .Buyursunlar . Tabi öyle bol keseden sallamak kolay . Sahtekar esnaf değiliz madur müşteriyiz . Ama burası Türkiye . Herkes vatansever sözde ama kimse işini doğru dürüst yapmıyo . Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır . Vesselam .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:14 ----------
Bir ay iğneyle kuyu kazdım disbritörden üç beş parça getirtmek için .Sonunda sorunlu bir motor teslim almışsam bir ayın sonunda ve tekrar bir aylık servis süreci ve yine elimde sorunlu bir motor varsa kim neyi savunuyo aceba . Yaygara koparsam ne koparmasam ne .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
Binlik bakımda debriyaj ayarı yapılmamış . 1 ay serviste yattı debriyaj ayarı yapılmadı . Söyledim on defa . Sonra tekrar götürdüğümde söyledim defalarca yine yapmamışlar . En sonunda utandılarda teslim almaya gittiğimde ayaküstü yaptılar yanımda . Hala kim neyi savunuyo .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
Samimi bir adam yasal süreye oynamaz . Yasal süre 1 ay salla gitsin demez . Ben motorumun kalitesinde bir servis hizmeti istiyorum . Buda benim insani hakkım . Karşımda dürüst bir muhatab istiyorum . Bu gün git yarın gel söktük sökecez sökecektik yaptık yapacaz yapıyoz yaparız değil .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Onun telefonu onda şunun telefonu şunda yok şu ilgileniyo yok bu ilgileniyo . Birisi birisine iş atar sallamalar sallamalar . Öyle bol keseden konuşan arkadaşlara tavsiyem gidip bir otomobil servisinde işler nasıl dönüyo sorup öğrensinler . Kaosla iş olmaz .
Kimse babasının oğlunu savunmuyor hocam. Herkes servisleri farkında, bizde hepsinden çok memnunuz demiyoruz. En iyi usta Mehmet Usta'dır, öyle olunca da herkes bu adama gidiyor adam gece 12'de eve gidiyor. Biraz anlayışlı olmak lazım. İyi servislerin sayısı bir parmağı geçmiyor. Senin üslubun yanlış. Sen rahat ol bizde taksit ödüyoruz.
panpalli
11 Ocak 2017, 10:50
1 ay önce servise nasıl bıraktıysam motoru alırkende aynıydı . Ne bir eksik ne bir fazla tek fark fatura . Ama onada fatura kesmiyolar . Eski parçaları görelim diyorum eski parça yok çıkarken parçalanıyo bizde sağlam istemiyoz zati .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
Mehmet usta iyidir ama orda işleri başkaları yürütüyo . Kurtlar var . Usta emekçi sadece .
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
Karda motor sürmek isteyen arkadaşlara tavsiyem tekere içi çelik halat dışı plastik çamaşır ipi dolayın . Ama ön teker kayıyo onuda unutmayın üst düzey bir performans ama beklentiniz çok çok yüksek olmasın .
oialdemir
11 Ocak 2017, 11:20
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
Adamlar debriyaj balatasından gelen sesi motor sibobundan gelen ses sanıyo . Ona göre fiyat çekiyo . Teslim aldığında bakıyosun sibop ayarı fiyatı kitlemiş . Diyosun o ses hala geliyo . Yok o siboptan gelmiyo diyolar debriyajdan . E bu fiyat nedir o zaman sen yapmadığın bir işi nasıl fiyatlıyosun o zaman .
Bak güzel kardeşim. Biz bol keseden atmıyoruz. Ürünü aldık diye de savunmuyoruz. Motorun titreşimi var deyip duruyorsun. Bunun far ve depo kısmından geldiği ile ilgili defalarca yazdık ettik. Çoğu insan servis ve kendi çözümlerini de yazdı. Belli ki bunları okumamışsın. Bizde bu motoru taksitini ödüyoruz. Bakımına para harcıyoruz. Ama ben dahil bir çok insan senin üslubundan rahatsız. Biz burada sorun çözümleri geziler ve güzel paylaşımlar yapıyoruz. Sen burayı kusmak için kullanıyorsun.
8 yaşından 19 yaşına kadar bütün yazlarım ve boş zamanlarım Alman bir markanın Otobüs servisinde çalışarak geçti. Öyle araba servisine de benzemez. Çok daha ciddi kurumsal ve sistematik çalışır.
-İş emri nedir.
-Parça kodu takibi nedir.
-Arıza tespiti nasıl yapılır.
Bunları biliyoruz. Ama sen 2-3 yıldır ülkeye bir distribütör ile ithal edilen bir motosiklet alıyorsun.
Emsallerinden 5 bin ucuza ve 20 yıldır gelen Japon servisi ve kalitesi istiyorsun.
Şimdi sana soruyorum.
Bu motoru alırken Çin de üretildiğini bilmiyor muydun ?
Bu motoru alırken diğerlerinden ucuz olduğunu bilmiyor muydun ?
Bu motoru alırken Kuba Motor un getirdiğini bilmiyor muydun ?
Sana bir çoğumuzun cevap vermesi ve söylediklerini yanlış bulmasının sebebi şudur. Bir tane eli yüzü düzgün bayi ve usta var sende onları yerden yere
vuruyorsun.
Motor dan madem bu kadar memnun değilsin. Sat, dava aç ya da şikayet el ilgili bir makama belki de gerçekten ayıplı mal haklı olabilirsin.
Ama bir şeyleri iyi niyetle çözmek gerekir.
Hiç birimize sordun mu arkadaş benim motor da mı sıkıntı var sizde de mi böyle ? Eminim bir çok arkadaş senle buluşup bir de benim motoru kullan diyecektir.
Ama buraya lütfen bütün kin ve nefretini toplayarak gelme.
panpalli
11 Ocak 2017, 12:05
Esnaf dediğin ilkeli prensipli olmalı . Yeri geldiğinde dispritöre diyecen sen beni müşteriye rezil ediyon benim istediğim parçayı 15 günde gönderemezsin. Ya adam gibi işini yaparsın yada ben sözleşmeyi feshediyorum diyebilecek .
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------
Tek silindir 20 beygir bir motor 3294 usd den 2 silindir 28 30 beygir 14900 tl motordan 5000 tl ucuz değildir . Forum sitesi laylaylom bir yer ise ben sorunlarımı paylaşamayacaksam çıkayım üyelikten daha iyi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------
Bir 2. El inazuma kullanıcısı motoru servise bakıma götürdüm diyo adam depodan 5 lt benzin çekmiş zinciri temizlemiş faturayada 110 tl zincir bakım parası kitlemiş diyo. İşte mevzu budur . Ben bu ülkede böyle bir zihniyete karşıyım . Para için insanları keriz yerine koyan zihniyete karşıyım .
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------
Ne bilelim italyan dediler sattılar . Küba motor nedir bilmezdik öğrettiler neymiş .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------
Meramımı yeterince anlattım burada bazı arkadaşların duymaktan sıkıldığı mevzuları ben yaşamaktan ve yazmaktan tiksindim zati . Artık bu mevzuları da yazmayacam .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------
Bende laylaylom takılim artık .
kdiner
11 Ocak 2017, 13:28
Teşekkür ederim. Garaja gidince bakiim ne tip ampül kullanıyor benimki.
Bi de 200 NS'ten MT25'e geçen biri olarak aradaki farkları aktardığınız bir yazınız var mı?
maalesef ikisi arasında karşılaştırmam yok. arasındaki farkları özelden yazıyorum gurubu işgal etmek istemem.
oialdemir
11 Ocak 2017, 14:10
Ben motorumu 9300 e almıştım. 04.04.16 da. O tarihte CBR 250 15400 dü ( fark 6100 tl beygir ve tork neredeyse aynı ) sanıyorum. Arkadaşım da var sürekli birlikte sürüyoruz. Çok sürdüm cbr 250 yi yani. Bu sene kaç olur daha o da belli değil. Tabi ki sorunlarını yazmalısın.
Önce sayfalarda titreşim ile ilgili resimli çözümler var.
1. Depo altına membran besliyorlar. Depo bağlantı Shim leri ince olduğu için
2. Farın Üst mesnet bağlantısı arasına çift taraflı bant yapıştırabilirsin. Resimli örnekleri var.
Sen Duke 200 veya ninja 250 sl sürdün mü ? Bu motora titreşim var diyorsun. Bak Pulsar dan bahsetmiyorum bile. Bir onlarıda sür. Ona göre kıyas yap.
Inazuma başka bir motor bu sınıfın mercedes e 400 ü konforlu ve bir o kadar da ağır. Ama tabi ki suzuki kalitesinde. Onu da Gis Akademi de sürmüştüm.
Burada hepimiz özgürüz. Sadece yakınmak yerine sorunları çözmeliyiz. Demek istediğim bu
panpalli
11 Ocak 2017, 17:01
Ben motorumun yollarda stop etmeden önceki vibrasyon seviyesine razıyım . Servisten çözüm beklemem kadar dünyada ,yeryüzünde , evrende daha doğal ne olabilir ki . Muhakemem anormal olmadığı gibi Hiç bir beklentim anormal değil ki .
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:57 ----------
Her satıcı sattığı ürüne garanti bedelini yansıtıyo zaten . Servis garanti kapsamında ki bir ürünü tamir edince ulufe dağıtmış olmuyo ki . Feleğin çarkımı tersine döndü nedir .Hizmet dilenmiyoz ki hakkımızı arıyoz .
huduni
11 Ocak 2017, 21:03
Bir tane eli yüzü düzgün bayi ve usta var sende onları yerden yere
vuruyorsun.
Ankara Vento Motors ustası Ramazan Usta'yı ben çok sevdim. Henüz bakım için bile gitmedim. Gelecekte umarım hep iyi anılar biriktirmemi sağlar...
Bir de, farlardan bakınca ampüller H7 gibi duruyor. Daha iyi bir aydınlatma için her hangi bir uğraşa giren oldu mu aranızda?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO