PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69

mkgbe
22 Ağustos 2016, 23:50
Karakteri derken bazı motorların düşük hızlarda dengesi ağırlık merkezinden dolayı daha iyi yada kötü oluyormuş ya bizimki nasıl babında sordum
Yoksa karaktersiz dengesiz bi motor çıktı bu diye korkmadım değil 😊
Lastiği motolastikte taktırdım zaten balansınıda yaptılar 200 kmyide geçti zatende benimde aklıma o mum muhabbeti geldi
Takılıp balansı yapıldıktan sonra kontrolu yapılırken ön lastiğin iki tarafının amortisörlere aynı yakınlıkta olmadığını farkettiler yakındaki aslanmotora bakıp geldi ordakilerde hiza aynı
Aslan motor mildeki siyah parçalardan birinin tornada tıraşlayarak hallederiz dedi
Sürtme felan yok frene etkisi yok bu nasıl iş anlamadım tornayla olurmu bu iş
Acaba dedim bundanda olabilir miki bu öndeki dalma durumu

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

Pea diyor yazılım yaramadı gronax diyor alet canavar oldu valla kafam karıştı sorunsuz çalışan aleti sorunlu hale getirmeyekte
Amma çokda erken giriyor motor 2 de 3 de hemen silkeliyor en azından bu açıdan işe yarar yazılım
Bu motora yakışacak topcase önerisi olan varmı
Bide 150lik koruma takozuyla 250 tllik olanın çok farkı varmı 150 tllik olan korumuyomuş sn valemoto siz nedersiniz bunun için

Gronax
22 Ağustos 2016, 23:58
Pea diyor yazılım yaramadı gronax diyor alet canavar oldu valla kafam karıştı sorunsuz çalışan aleti sorunlu hale getirmeyekte
Amma çokda erken giriyor motor 2 de 3 de hemen silkeliyor en azından bu açıdan işe yarar yazılım
Bide 150lik koruma takozuyla 250 tllik olanın çok farkı varmı 150 tllik olan korumuyomuş sn valemoto siz nedersiniz bunun için

Valla usta dediğim gibi yeni adamım yanlış yorumluyor da olabilirim, doğru kelimeleri seçememişte olabilirim. Bendeki hissiyatından bahsettim. İlerleyen zamanlarda daha düzgün yorum yapıyor olurum. Topcase olarakta ben Shad'ın SH33'ünü düşünüyorum.

pea
23 Ağustos 2016, 00:24
Ben yeni yazılımın geç kesiciye girmesi dışında bir farkını hissetmedim. Kesiciye daha çok var deyip daha çok gazlıyorum ama. Psikolojik etkisi var en azından :)

Bende vale moto'nun takozlarından var. 30km/h'in altında 2 kazam oldu. Birinde yağmurda biraz sürüklendi motor, diğerinde kumlu asfaltta. 3 kere de motor olduğu yerde düştü inip binerken. Motorun plastikte çizik yok, kesinlikle işe yarıyor.

Ben topcase olarak maxem sl45 aldım. Daha küçüklerine hiçbir şey sığmıyordu. 40lt çantaya kaskı çapraz koyabiliyordum. Sl45 kask, mont ve dizlikleri alıyor, rahatça gezebiliyorum.

Yandan şöyle gözüküyor:
https://www.dropbox.com/s/cuowkwj018991zw/2016-08-22%2019.46.39.jpg?dl=0

VALEMOTO
23 Ağustos 2016, 10:24
Karakteri derken bazı motorların düşük hızlarda dengesi ağırlık merkezinden dolayı daha iyi yada kötü oluyormuş ya bizimki nasıl babında sordum
Yoksa karaktersiz dengesiz bi motor çıktı bu diye korkmadım değil ��
Lastiği motolastikte taktırdım zaten balansınıda yaptılar 200 kmyide geçti zatende benimde aklıma o mum muhabbeti geldi
Takılıp balansı yapıldıktan sonra kontrolu yapılırken ön lastiğin iki tarafının amortisörlere aynı yakınlıkta olmadığını farkettiler yakındaki aslanmotora bakıp geldi ordakilerde hiza aynı
Aslan motor mildeki siyah parçalardan birinin tornada tıraşlayarak hallederiz dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

Aslında 100 Liralık Olan Bile Korur Ama Koruma Takozunda Fiyatlar Kullanılan Malzemeye Göre Degisiyor Koruma Takozu Yan Yatmalar Ve Hafif Kazalar İcin Var Yuksek Hızlarda Dusme Acısına Göre Koruma Takozları Bile Kırılabilir Ve Ben Burda Su An Bu Mal Kötü Bunu Almayın Bizimkini Alın Veya Bizimki Kötü Sunu Alın Diyemem Pea Nin Dedigi Gibi Bizimkiler İyi Koruyor Her Motor İcin De Var Elimizde Ama Taktir Size Kalmıs Cok Paranız Varsa Rizomada Alabilirsiniz Ucuz Biseyde Bu Tamamiyle Size Kalmıs.
İyi Günler

...garip...
23 Ağustos 2016, 11:11
Ben yeni yazılımın geç kesiciye girmesi dışında bir farkını hissetmedim. Kesiciye daha çok var deyip daha çok gazlıyorum ama. Psikolojik etkisi var en azından :)

Bende vale moto'nun takozlarından var. 30km/h'in altında 2 kazam oldu. Birinde yağmurda biraz sürüklendi motor, diğerinde kumlu asfaltta. 3 kere de motor olduğu yerde düştü inip binerken. Motorun plastikte çizik yok, kesinlikle işe yarıyor.

Ben topcase olarak maxem sl45 aldım. Daha küçüklerine hiçbir şey sığmıyordu. 40lt çantaya kaskı çapraz koyabiliyordum. Sl45 kask, mont ve dizlikleri alıyor, rahatça gezebiliyorum.

Yandan şöyle gözüküyor:
https://www.dropbox.com/s/cuowkwj018991zw/2016-08-22%2019.46.39.jpg?dl=0

Üstad içimde hep bi his vardı benim motor siyah diye arka çanta hiç düşünmemiştim. Şeklini bozar gibi hissediyodum hep.

Ama ne yalan söyliyim çok güzel durmuş bayıldım. arka yaslama felam eşim bile çok beyendi. Siyahı da bu kadar güzel durur mu acaba içime kurt düşürdün :) Kaça mal oluyor demiri takması çantasi. Bi de hala bilmiyorum ruhsata işletmek gerekiyo mu işletiyosak o kaç para. hep bunlar soru :)

Nazar deymesin ben maşallah diyim de kazasız belasız engüzel günlerde kullanasın :) Böyle resim paylaşılması bak milleti gaza getiriyor. Durmak yok paylaşımlara devam.

pea
23 Ağustos 2016, 11:49
Ben de çok büyük gelecek, şekli bozacak, sürüşü zorlaştıracak diye korkuyordum. Şekil illa ki bozuldu ama korktuğum kadar olmadı. Sürüşte de bir etkisini hissetmedim.

Maxem SL45'in siyahı daha güzel duruyordu aslında. Mat, kaliteli plastik gibi gözüküyor.

Çanta demirini Vale Moto'dan 120TL'ye aldım, serviste takıldı.
Çantayı da Hasanpaşa Motoplus'tan 200TL'ye aldım. Nakitte %10, tek çekimde %5 indirim oluyor. Orada çalışan bir arkadaş taktı, nasıl kullanılacağını filan da gösterdi sağolsun.

Ruhsat işi bildiğim kadarıyla ticariler için geçerli. Forumda birisi bir yazı paylaşmıştı bunun için. Sadece çanta için çevirdiklerini de hiç görmedim. Genelde apaçilik yapanları, sis farı takanları, ekipmansız gezenleri vs çeviriyorlar, cezaya çantayı da ekliyorlar.
İlgili yazı: http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/168441-demir-parca-yaptirmak-topcase-icin-istanbul.html#post3981658

Teşekkür ederim :)

Pulsar41
23 Ağustos 2016, 13:00
Ben de çok büyük gelecek, şekli bozacak, sürüşü zorlaştıracak diye korkuyordum. Şekil illa ki bozuldu ama korktuğum kadar olmadı. Sürüşte de bir etkisini hissetmedim.

Maxem SL45'in siyahı daha güzel duruyordu aslında. Mat, kaliteli plastik gibi gözüküyor.

Çanta demirini Vale Moto'dan 120TL'ye aldım, serviste takıldı.
Çantayı da Hasanpaşa Motoplus'tan 200TL'ye aldım. Nakitte %10, tek çekimde %5 indirim oluyor. Orada çalışan bir arkadaş taktı, nasıl kullanılacağını filan da gösterdi sağolsun.

Ruhsat işi bildiğim kadarıyla ticariler için geçerli. Forumda birisi bir yazı paylaşmıştı bunun için. Sadece çanta için çevirdiklerini de hiç görmedim. Genelde apaçilik yapanları, sis farı takanları, ekipmansız gezenleri vs çeviriyorlar, cezaya çantayı da ekliyorlar.
İlgili yazı: http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/168441-demir-parca-yaptirmak-topcase-icin-istanbul.html#post3981658

Teşekkür ederim :)

Üstad Selam.

Geçenlerde Pulsar NS 150'imi sattım. Benelli TNT 25 aklımdaki motorlardan biri.
Pulsar ile 2200 KM yaptım. Bende arkaya 46 LT büyük çanta takmıştım. İlk başlarda farketmedim ancak sonradan 100KM/H üzerine çıktığımdan gidon çok sallanmaya başlıyordu. Bu çantadan önce mi oldu sonra mı oldu kestiremiyorum.
Yine forumlarda çantanın büyük etkisi olduğu söyleniyor. Motoru sattığım için de test edemiyorum.
Demem o ki çantanın 100KM/H üzeri hızda gidona etkisi oldu mu?
Teşekkür ederim.

pea
23 Ağustos 2016, 13:13
Geçenlerde çok rüzgarlı bir günde viyadükten geçerken, rüzgar vurdu da vurdu. 120 km/h'in üzerindeydi hızım, gidonda bir sallanma yoktu. Ama ben motorla birlikte sağa çekiyordum, ki çanta yokken de rüzgarda aynı sorun oluyor.
İşe gelirken 150km/h'e çıktığım oluyor, rüzgardan dayak yemek dışında bir sorunum olmuyor. Gidon sallanması, arkanın yalpalaması gibi bir sıkıntı çıkmadı.

Yalnız motor 170 kg, ben 90kg. Cılız biri sürse ne olur bilmem.

Pulsar41
23 Ağustos 2016, 13:28
Geçenlerde çok rüzgarlı bir günde viyadükten geçerken, rüzgar vurdu da vurdu. 120 km/h'in üzerindeydi hızım, gidonda bir sallanma yoktu. Ama ben motorla birlikte sağa çekiyordum, ki çanta yokken de rüzgarda aynı sorun oluyor.
İşe gelirken 150km/h'e çıktığım oluyor, rüzgardan dayak yemek dışında bir sorunum olmuyor. Gidon sallanması, arkanın yalpalaması gibi bir sıkıntı çıkmadı.

Yalnız motor 170 kg, ben 90kg. Cılız biri sürse ne olur bilmem.

Cevap için teşekkür ederim.

Yani bir şey yok. Bende 90 kiloyum, Pulsar da 140 KG idi.

Bunu not ettim.

oialdemir
23 Ağustos 2016, 14:49
Merhaba Pea,

Ufak bir düzeltme yapmak istedim. Motor un kuru ağırlığı 143 kg. 17 deposu var 1.1 L yağ alıyor. Ama benzin ve yağın yoğunlukları farklı olduğun için
Bu ağırlık bilgisini düzeltmek istedim.

Kuru ağırlık 143 kg

Yakıt 17 x 0,77 ( 95 oktan mak. yoğunluğu ) 13,09 kg

Yağ 1,1 L x 0,85 ( Putoline 15W 50 yoğunluğu ) 0,935 kg

Benelli TNT 25 ( BN251 ) dolu ağırlığı = 157,025 kg

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------

Benelli BN302 güzel bir şürüş videosu

https://www.youtube.com/watch?v=8a7Nfciu6bg

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:32 ----------

Ufak bir ekleme daha yapmak istedim.

Benelli TNT 25'i, kendi sınıfında ( 250 cc naked bike ) en hafif olanlarda KTM Duke 250 ile ağırlık bakımından karşılaştırırsak. Kuru ağırlıkları arasında 4 kg fark var. KTM Duke 250 - 139 kg ( kuru ağırlık ), Benelli TNT 25 - 143 kg ( kuru ağırlık ).

Aslında bakacak olursak hiç birimizin sürekli dolu depo ( ben genelde 20 - 30 tl atarım bittikçe ) ile gezmediğini düşündüğümüzde, motor sınıfın en
hafif motorlarından oluyor. 17 L deposu da uzun yola giderken avantaja dönüşüyor. Çünkü bu sınıfta KTM Duke 250 dışında diğer tüm modellerden daha hafif. Şahsi fikrim budur.

zafer6n
23 Ağustos 2016, 18:16
selam arkadaşlar motoru kimse arayıp sormayınca satıştan çektim 1 yıl daha binmeye karar verdim ve motorda proje yapmaya karar kıldım.biraz renklerle oynayacağım. gidonu mavi renk yaptım :) motorum yeşil model. jantların rengini de değiştirmeyi düşünüyorum.akabinde çift çıkış salyangoz egzoz,öne yuvarlak harley far tarzı projelerim var yaptıkça burda resim paylaşımı yapıcam.bakalım nasıl olacak , daha yakışıklı olacağını tahmin ediyorum umarım öyle olur :)

mkgbe
23 Ağustos 2016, 21:42
valla bende tam aynı topcase linkini atıyodum bu yakışır mı kocaman durur mu diye ilaç gibi olmuş yazdıkların
neticede çok hızlı giden bi motorumuz yok motorun dengesini bozacak kadarda büyük gelir mi 45lik rüzgardan
en çok işe yarayacak olanı da 45lik gibi görünüyor, eşimle gezecez iki kaskı alacak
mont dizlik vs. sırt çantasına sığdıracaz bişekilde oda 45ltlik çanta
bota yer kalmadı
yada kilit zincire iki kaskı geçirip geri kalanları topcase koyup
rahat rahat gezecez

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

sn valemoto başka bi benelli bayi servisi 150 olanın korumadığını söyledi ondan demiştim belki oda sizin dediklerinizi söylemek istemiştir
ama sizin gib ifade edemedi zannımca
bende koruma takozu ve arka çanta demiri almak istiyorum sizden motosiklet net indirimi varmı bize
bide ön camla ilgili bi gelişme varmı

Aslında 100 Liralık Olan Bile Korur Ama Koruma Takozunda Fiyatlar Kullanılan Malzemeye Göre Degisiyor Koruma Takozu Yan Yatmalar Ve Hafif Kazalar İcin Var Yuksek Hızlarda Dusme Acısına Göre Koruma Takozları Bile Kırılabilir Ve Ben Burda Su An Bu Mal Kötü Bunu Almayın Bizimkini Alın Veya Bizimki Kötü Sunu Alın Diyemem Pea Nin Dedigi Gibi Bizimkiler İyi Koruyor Her Motor İcin De Var Elimizde Ama Taktir Size Kalmıs Cok Paranız Varsa Rizomada Alabilirsiniz Ucuz Biseyde Bu Tamamiyle Size Kalmıs.
İyi Günler

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

gronax sizin yaptığınız yorumlarla ilgil bi eleştirim olmadı yanlış anlaşılmasın ben sizden daha yeni ve acemiyimdir

Valla usta dediğim gibi yeni adamım yanlış yorumluyor da olabilirim, doğru kelimeleri seçememişte olabilirim. Bendeki hissiyatından bahsettim. İlerleyen zamanlarda daha düzgün yorum yapıyor olurum. Topcase olarakta ben Shad'ın SH33'ünü düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

Şimdiden çok merak ettim nasıl bir şey ortaya çıkacağını
şu haliyle bile dikkat çekiyorken projeli haliyle çok nazar olur

selam arkadaşlar motoru kimse arayıp sormayınca satıştan çektim 1 yıl daha binmeye karar verdim ve motorda proje yapmaya karar kıldım.biraz renklerle oynayacağım. gidonu mavi renk yaptım :) motorum yeşil model. jantların rengini de değiştirmeyi düşünüyorum.akabinde çift çıkış salyangoz egzoz,öne yuvarlak harley far tarzı projelerim var yaptıkça burda resim paylaşımı yapıcam.bakalım nasıl olacak , daha yakışıklı olacağını tahmin ediyorum umarım öyle olur :)

pea
23 Ağustos 2016, 21:42
en çok işe yarayacak olanı da 45lik gibi görünüyor, eşimle gezecez iki kaskı alacak
bota yer kalmadı
rahat rahat gezecez[COLOR="Silver"]

2 kask sığmayabilir, baştan uyarayım. Large LS2 FF396 ile Small MT Blade aynı anda sığmıyor.
Bir kask çantaya, bir kask da file ile üst taşıma aparatına bağlanabilir.
Aklınızda olsun, mağazaya hazırlıklı gidersiniz.

Yavuz"
23 Ağustos 2016, 21:50
Herkese selam olsun. Tnt 25 ile aranızda yer alıyorum. Herkese keyifli sürüşler. Tekeriniz düz bassın.

Gronax
23 Ağustos 2016, 21:59
gronax sizin yaptığınız yorumlarla ilgil bi eleştirim olmadı yanlış anlaşılmasın ben sizden daha yeni ve acemiyimdir

Yok hocam estafirullah, yorumumu biraz daha açmak istemiştim ben sadece. Bu arada ben de beyaz Shad SH33 siparişi verdim gitti, daha fazla beklemek istemedim.

Herkese selam olsun. Tnt 25 ile aranızda yer alıyorum. herkese keyifli sürüşler. Tekeriniz düz bassın.

Hayırlı olsun hocam, keyifli sürüşler. ^^

Yavuz"
23 Ağustos 2016, 22:14
Teşekkürler Gronax. Demin beceremedim fotoğraf yüklemeyi ama hallettim. Bizimkinin fotolarıda burada. Az biraz düşünenlerin canı çeksin :P

http://i.hizliresim.com/MkyvG1.jpg (http://hizliresim.com/MkyvG1)

http://i.hizliresim.com/by2Gn0.jpg (http://hizliresim.com/by2Gn0)

Gronax
23 Ağustos 2016, 22:22
Teşekkürler Gronax. Demin beceremedim fotoğraf yüklemeyi ama hallettim. Bizimkinin fotolarıda burada. Az biraz düşünenlerin canı çeksin :P

Vaaay baba bu ne professional bi çalışma böyle. Ellerine sağlık, devamını bekliyoruz.

Yavuz"
23 Ağustos 2016, 22:47
Eyvallah. Vakit buldukça yüklemeler yapacağım.

oialdemir
24 Ağustos 2016, 10:23
Bir ara bende böyle bi egzoz yapmak istiyordum :) Moto3 sitili

http://i.hizliresim.com/ZYVpYo.jpg

http://i.hizliresim.com/oEZpER.jpg

http://i.hizliresim.com/lEypEg.jpg

Ferik Egzoz tan teklif bile aldım 1600 - 1800 e yaparım demişti.

VALEMOTO
24 Ağustos 2016, 15:41
valla bende tam aynı topcase linkini atıyodum bu yakışır mı kocaman durur mu diye ilaç gibi olmuş yazdıkların
neticede çok hızlı giden bi motorumuz yok motorun dengesini bozacak kadarda büyük gelir mi 45lik rüzgardan
bota yer kalmadı
rahat rahat gezecez

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

sn valemoto başka bi benelli bayi servisi 150 olanın korumadığını söyledi ondan demiştim belki oda sizin dediklerinizi söylemek istemiştir
ama sizin gib ifade edemedi zannımca
bende koruma takozu ve arka çanta demiri almak istiyorum sizden motosiklet net indirimi varmı bize
bide ön camla ilgili bi gelişme varmı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

Şimdiden çok merak ettim nasıl bir şey ortaya çıkacağını
şu haliyle bile dikkat çekiyorken projeli haliyle çok nazar olur

Motorsiklet.net İndirimi Su Anda Yok Ama MagazadakiLer Size Yardımcı Olabilirler Ben Tamir Bölümündeyim Parca Ve Fiyatlarla İlgili Daha Detaylı 02125804030 no lu Numaradan Alabilirsiniz Ben Size Yardımcı Olmak Ve Herseyin Düzenli Bir Sekilde İslemesi İcin Burdayım :)
İyi Günler

Akif5341
24 Ağustos 2016, 16:32
Merhaba,
Bir kaç şey danışmak istiyorum. 1 ay önce kadar 1000 bakımını yaptırdım yeni güncelleme yapıldı o esnada artık 10500 de kesiciye giriyor fakat motor çok fazla stop etmeye başladı yani 1 ayda yaklaşık 30-40 defa. Rolantide bir sıkıntı var gibi son güncellemeden sonra aynı sorunu yaşayan var mı ? Ya da yeni bir güncelleme geldi mi ? Devir çok düşüyor ilk çalıştırdığımda

unljm
24 Ağustos 2016, 16:33
Arkadaşlar merhaba.
Motorumu ilk aldğım günden itibaren fabrikasyon sorunu olan hararet sorunum olmuştu. 15 gün gibi bir sürede parçalar gelip halledildi. Bir süredir sıkıntısız kullanıyordum. Dün sabit hızda ilerlerken devir göstergesinin kendi kendine hareket ettiğini gördüm şöyle ki 70 km/h ilerlerken devir hızlı bir şekilde sürekli en yüksek durumuna ve en düşük durumuna ilerliyor. Arada bir düzeliyor sonra tekrAr aynısı oluyor. İstop edip çalıştırdıgımda eğer 7 bin devir civarına çıkmazsan hiç olmuyor.
Artık ben bu sorunlar ve çözümleriyle uğraşmak istemiyorum. Yasal yollara başvurup para iadesi istiyorum.
Amacım kesinlikle motosikleti kötülemek değil. Acemi bir sürücü değilim bir çok motosiklet kullandığım. Kıyasladığımda tnt 25 çok çok güzel ve keyifli hemde bu fiyata. Motosikletimi O kadar çok sevdim ki sürekli temizliyorum düzgün yormadan kullanıyorum. Böyle sorunların olması beni ciddi anlamda soğuttu. Marka güzel kaliteki fakat servis ağı ve dağıtıcı firma çok yetersiz. Ufak bir parça için bile 15 gün bekledim. Kusuruma bakmayın uzun uzun yazdım amacım almak isteyen arkadaşlara fikir vermek karşılaşılabilecek sorunlar ve firmanın umursamazlığı yani çözümsüzlük. Herkese keyifli günler dilerim.

oialdemir
24 Ağustos 2016, 19:22
Güncellemeyi nerede yaptırdın ?

pea
25 Ağustos 2016, 08:43
Şu son güncellemeyi yaptırmaz olaydım.
Sabah motoru boşta çalıştırıyorum kilitleri söküp, kaskı vs giyerken. Hazırlığım bitince de üstüne oturup 3000 devirlere çıkacak kadar hafif gaz veriyorum. Bu sabah gazı bıraktığım gibi stop etti.
Neyse sabah motor soğuk, yağmur da yağdı, olabilir dedim. 13KM sonra, işyerime 300M kala tekrar stop etti.

@VALEMOTO
Yazılım düşürmek gibi bir seçenek var mı? 9
500-10500 aralığını hemen hemen hiç kullanmıyorum zaten. Başka da bir artısı yok yeni yazılımın. Bu stop dertleriyle uğraşmaktansa 9500'de giren kesiciyi tercih ederim.

oialdemir
25 Ağustos 2016, 09:04
Sabah motoru boşta çalıştırıyorum kilitleri söküp, kaskı vs giyerken. Hazırlığım bitince de üstüne oturup 3000 devirlere çıkacak kadar hafif gaz veriyorum. Bu sabah gazı bıraktığım gibi stop etti.
Neyse sabah motor soğuk, yağmur da yağdı, olabilir dedim. 13KM sonra, işyerime 300M kala tekrar stop etti.

@VALEMOTO
500-10500 aralığını hemen hemen hiç kullanmıyorum zaten. Başka da bir artısı yok yeni yazılımın. Bu stop dertleriyle uğraşmaktansa 9500'de giren kesiciyi tercih ederim.

Merhaba Pea,

Debriyaj manetinde sorun olabilir. Diye düşünüyorum. Stop etme sorunu başta bende de vardı. Debriyaj manetine bağlı sensör yüzünden dedi Mehmet Usta gerçekten de sorun onda çıktı. Motor ayaklık açılmış gibi stop ediyordu. Garantiden değiştirdiler. Sonra yazılım güncellemesi yapıldı. Ve hiç sorun yaşamadım. 7500 km deyim. Sıkıntı çıkarmıyor.

Gronax
25 Ağustos 2016, 09:11
Arkadaşlar merhaba, daha önce bahsettiğim vida aşağıdaki. Sanayiden halledersin demişlerdi Üçlerlerden ama üşeniyorum açıkcası, nette falan bulabilir miyim şu vidadan? 6mm yada 6cm gibi bir şey demişlerdi, ne diye aratacağımı bilemiyorum.

http://i.hizliresim.com/znYmn9.jpg

Kiri görmezden gelin, ağır üşengeçlik içeriyor. :P

oialdemir
25 Ağustos 2016, 09:27
Gronax dostum ( metric ) M6 dır. Vida uzunluğunu da deneyerek yada kumpasla çıkarabilirsin. Kumpas ın kılçığını deliğe sokup vida boyunu çıkarabilirsin.

zafer6n
25 Ağustos 2016, 11:32
Arkadaşlar bizim motorun bujisi nerde bilen var mı ? silindirin üst kısmında buji diye söktüğüm ( elle çekip cıkarılabiliyor ) şey daha önce hiç görmediğim tarzda bir buji olabilir mi ? baş kısmında vidaya benzer bir metal var , alt kısmı yuvarlak bir metal ve metale yapışık çok küçük 2 sarı parçaçık , garip bir buji eğer buji ise değiştirmek istesek nasıl ne şekilde ararız böyle bir bujiyi bilemedim.

oialdemir
25 Ağustos 2016, 11:54
Abi buji bu da ( NGK CR8E ) değiştirmedim bende daha. Haftaya değiştireceğim.

zafer6n
25 Ağustos 2016, 12:17
aynen cr8e uyumlu ben akşam karanlığında baktım yanlış yeri söktüm büyük ihtimal :) bugün yine fırsatım olursa bakıcam.söktüğüm herneyse bujiye hiç benzemiyordu sarı kablo parçacıkları vardı içinde onları temizlemiş oldum :)

oialdemir
25 Ağustos 2016, 12:41
Video veya fotoğraf ile buraya atarsan çok faydalı olur bizim için :)

gezgin41
25 Ağustos 2016, 14:57

Waaayy fotoğraflar harika olmuş dostum eline sağlık.

bireycell
25 Ağustos 2016, 15:05
Arkadaşlar merhaba, daha önce bahsettiğim vida aşağıdaki. Sanayiden halledersin demişlerdi Üçlerlerden ama üşeniyorum açıkcası, nette falan bulabilir miyim şu vidadan? 6mm yada 6cm gibi bir şey demişlerdi, ne diye aratacağımı bilemiyorum.

http://i.hizliresim.com/znYmn9.jpg

Kiri görmezden gelin, ağır üşengeçlik içeriyor. :P

Motor yeni ama çok bakımsız duruyor sanki :) sanayi gezmene gerek yok mahalle aralarında vida satan yerer vardır nerede oturuyorsun bilmiyorum ama bulursun bir yerlerde o satıcıyı bulursan her türlü vida vardır onlarda. Yada bayiye söyle fabrikayla görüşüp istesinler biraz pahalıya patlar kargo falan ama mecbur.

motokeyf
25 Ağustos 2016, 15:13

@VALEMOTO

yazılım yükledikten sonra böyle problem yaşayan kalmadı farklı bir arıza olabilir veya debriyaj manetini kontrol et oilademir'in dediği gibi. Motorla kalkış yapmadan önce bir kaç dakika rölantide çalıştırmak gerek aslında.

SeCReTBoY
25 Ağustos 2016, 15:43
Yoksa karaktersiz dengesiz bi motor çıktı bu diye korkmadım değil 😊

Bence bu yazılım güncellemesi ülkemize özel yapıldı malum bizim yüksek devir severiz. bence güncellemeyi yap birçok insan iyi oldu uçuyor falan fistan diyor yinede karar senin. Tornada yaparken başlarında dur :) dikkatli yapsınlar.

oialdemir
25 Ağustos 2016, 16:04
Yazılım Kuba motor un bir hatasıydı. Yurt dışında 10.500 de kesiciye giriyor. Kadrana baktığınızda motor un kırmızı bölgesinin zaten orası olduğunu görürsünüz. Bana bunu başta motor un ömrünü uzatmak için yaptıklarını söylediler. Ama sonra hatalarını düzeltmeleri de güzel.

Bizim Blok

http://i.hizliresim.com/jBjn9n.jpg

http://i.hizliresim.com/2j5ZDj.jpg

http://red-live.it/moto/test/prova-benelli-bn251

Ruling
25 Ağustos 2016, 17:26
Bizim model BN 251 ile aynı mı ?

oialdemir
25 Ağustos 2016, 17:49
Benelli TNT 25 il BN 251 aynı motordur. Aynı karmaşa TNT 250 başlığında da var. TNT300 ( TNT250 ) aynı zamanda BN 302 dir. Benelli aymı motorları farklı kıtalara başka model adları ile satıyor. Başka markalarda aynı şeyi yapar. Mesela ARAI nin kasklarının model adları Amerika da farklı avrupa da farklıdır. Biraz araştırırsanız fark edersiniz.

http://www.dskbenelli.com/tnt-25.php

https://italy.benelli.com/product/bn-251

murat koksal
25 Ağustos 2016, 18:07
arkadaşlar herkese merhaba,yakın zamana kadar ybr kullanıcısıydım motorumu sattım ve yenı motor arayışı ıcerısındeyım, aklımda ıkı motor var bırı bajaj 200ns bırıde tnt 25 modelı, bajajı bıraz araştırdım fakat tnt hakkında fazla bılgım yok motoru sadece bayıde gordum hoşuma gıttı bıraz kullanıcı yorumlarınıza ıhtıyacım var tavsıye edermısınız forumu bı kac sayfa okudum sanırım yazılım sorunu var elbette kımse sıfır olarak aldığı motorda kusur çıksın ıstemez, tavsıye edermısınız yardımlarınız ıcın sımdıden saolun tekerınız duz bassın.

mkgbe
26 Ağustos 2016, 01:29
tavsiye edermiyiz
1.uygun fiyata uygun hıza sahip oluyorsun heleki 2.el olursa daha uygun olur 200ns dahada uygun olur
2.bir üst sınıfa geçtiğini bacaklarının arasındaki depodan ve tatmin edici sayılabilecek güçten çok olmasada ağırlığından anlıyorsun
3.yaygın olmayan ve bihaber servisler , distürüblerle uğraşma şansı yakalıyorsun(umarım ilerde düzelir en önemliside bu zaten)
4.şimdilik 2.eli iyi olmayan ama kendisi sınıfında iyi sayılabilecek bir motora sahip oluyorsun
5.stop etme,F1 arızası,dandik lastik,yazılım ters tepmesi vb. sorunlarla karşılaşabiliyosun
ben kendi motorumda Şimdilik vites geçişlerinde saçmalama 1.viteste zorlanma,ön lastikte hiza hatası,bazen tek marşta çalışmama
ön lastiğin sağa sola dalma hareketleri gibi sorunlar yaşadım.Motor 1500 kmde doğru dürüst binemedim hem fırsat olmadı
biyandan ekipman toplamaya çalışıyom
Bunların çoğunun çözümü vardır motoru almamak için büyük sorunlar değil belki sen daha büyük sorunlar yaşarsın bilemeyiz
2-3 sene içinde görülen hatalar düzeltip bu motoru vezirde yapabilirler rezilde
o da bizim şansımıza Herkes kendi sorumluluğunu aldı şansını denedi sende şansını deneyeceksin
Daha çok param olsa çift silindirlide şansımı denerdim ama ekipman daha öncelikliydi

arkadaşlar herkese merhaba,yakın zamana kadar ybr kullanıcısıydım motorumu sattım ve yenı motor arayışı ıcerısındeyım, aklımda ıkı motor var bırı bajaj 200ns bırıde tnt 25 modelı, bajajı bıraz araştırdım fakat tnt hakkında fazla bılgım yok motoru sadece bayıde gordum hoşuma gıttı bıraz kullanıcı yorumlarınıza ıhtıyacım var tavsıye edermısınız forumu bı kac sayfa okudum sanırım yazılım sorunu var elbette kımse sıfır olarak aldığı motorda kusur çıksın ıstemez, tavsıye edermısınız yardımlarınız ıcın sımdıden saolun tekerınız duz bassın.

Emreerol
26 Ağustos 2016, 02:25

Şimdiye dek ne stop etme, ne çalışmama, ne de yazılımdan sonra herhangi bir problem yaşamadım şükür ki. 4 defa 550şer KM'lik yol yaptım tık demedi. Anadolu yakasında Üçerler, Moto Galeri, Avrupa yakasında ise Vale moto ki özellikle Vale Moto işlerini iyi yapan servisler. Ancak İstanbul dışında yaşayanlar için bir şey diyemem tabi, bu kadar alternatif olmayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Akif5341
26 Ağustos 2016, 08:09
Son yazılımdan sonra bende sürekli stop etme var. 1 ayda 30-40 defa. Benim sorun ne olabilir. Motor yeni çalıştığında bile stop ediyor genellikle 1.viteste yapıyor ama bazen boşta bile yapıyor yeni çalıştığı zaman.

Gronax
26 Ağustos 2016, 08:17
Stop etme bende de bir sorun değil. Şimdi bu benim ilk motorum yani tecrübesizdim, stop ettiriyordum. Yazılımdan sonra bunlar daha da azaldı. Tabi ben bunu "yazılımdan önce-sonra" olarak değil "tecrübe edindikçe" diye yorumluyorum. Eminim stop eden kullanıcılar arasında tecrübeli kullanıcılar da vardır, onlara tabi ki bir sözüm yok yalnız acaba kullanıcı hatası yüzünden de olabilir mi diye kendimize bir sormalıyız kanımca.

oialdemir
26 Ağustos 2016, 08:43
tavsiye edermiyiz
1.uygun fiyata uygun hıza sahip oluyorsun heleki 2.el olursa daha uygun olur 200ns dahada uygun olur
2.bir üst sınıfa geçtiğini bacaklarının arasındaki depodan ve tatmin edici sayılabilecek güçten çok olmasada ağırlığından anlıyorsun
3.yaygın olmayan ve bihaber servisler , distürüblerle uğraşma şansı yakalıyorsun(umarım ilerde düzelir en önemliside bu zaten)
4.şimdilik 2.eli iyi olmayan ama kendisi sınıfında iyi sayılabilecek bir motora sahip oluyorsun
5.stop etme,F1 arızası,dandik lastik,yazılım ters tepmesi vb. sorunlarla karşılaşabiliyosun
ben kendi motorumda Şimdilik vites geçişlerinde saçmalama 1.viteste zorlanma,ön lastikte hiza hatası,bazen tek marşta çalışmama
ön lastiğin sağa sola dalma hareketleri gibi sorunlar yaşadım.Motor 1500 kmde doğru dürüst binemedim hem fırsat olmadı
biyandan ekipman toplamaya çalışıyom
Bunların çoğunun çözümü vardır motoru almamak için büyük sorunlar değil belki sen daha büyük sorunlar yaşarsın bilemeyiz
2-3 sene içinde görülen hatalar düzeltip bu motoru vezirde yapabilirler rezilde
o da bizim şansımıza Herkes kendi sorumluluğunu aldı şansını denedi sende şansını deneyeceksin
Daha çok param olsa çift silindirlide şansımı denerdim ama ekipman daha öncelikliydi

Dostum merhaba vites geçişlerinde zorlama var demişsin. Bunun için debriyaj ayarını kontrol etmeni önerebilirim. 10 mm - 15 mm boşluk olması gerekiyor. Kullanım kılavuzu öyle diyor. Sıktığında 10 - 15 boşluk kalacak şekilde bir ayarla sonra tekrar dene. Ayar doğru değilse ondan bile sık stop ediyor olabilir. Vites değiştirirken tam ayırmıyordur şanzımandan sende kaldırırken debriyaj çekili sanıyorsundur. Ama aslında yarım debriyaj gidiyorsundur. O zamanda stop eder.

beyaban
26 Ağustos 2016, 16:45

Genel olarak iyi ama mkgbe biraz anlatmış bana göre bazı noktaları abartmış tabi kişisel görüş ve yaşanmışlık meselesidir bir şey diyemem. NS200 en yakın arkadaşımda var oda motordan memnun sayılır ama distribütör ve parça sıkıntısı yaşadı bir kaç kez benellide de yaşayanlar var kısaca ülkemizde genel olarak hepsi böyle ama benelliyi ayıran bir nokta var ditribütör firma ( kubamotor ) aradığın anda ilgilenmeye başlıyorlar bayi ile hemen görüşüyorlar sıkıntıyı hemen gidermeye çaba harcıyorlar motora zaten diyecek bişey yok en çokta sesini severim şahsen.

seyralem
26 Ağustos 2016, 16:53
Şimdiye dek ne stop etme, ne çalışmama, ne de yazılımdan sonra herhangi bir problem yaşamadım şükür ki. 4 defa 550şer KM'lik yol yaptım tık demedi. Anadolu yakasında Üçerler, Moto Galeri, Avrupa yakasında ise Vale moto ki özellikle Vale Moto işlerini iyi yapan servisler. Ancak İstanbul dışında yaşayanlar için bir şey diyemem tabi, bu kadar alternatif olmayabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benelli facebook sayfası ile bu konu hakkında yazışmam oldu geçenlerde Türkiye geneli bayi çalışmalarımız devam ediyor dediler öncelik hedef tüm şehirlere yayılmak ondan sonra büyük şehirlerde birden fazla bayi. Neden kuba bayilerinize servis yetki belgesi vermiyorsunuz dediğimde uzun bi cevap yazdılar ama kısaca anlamı şuydu bayilik verdiklerimizi toparlamaya çalışıyoruz önümüze gelene bayilik verirsek hiç baş edemeyiz. :D Allah adamlara sabır versin ne zaman yazsam üşenmeden cevap verirler ama bayiler yetersiz.

Akif5341
26 Ağustos 2016, 16:59
Stop etme bende de bir sorun değil. Şimdi bu benim ilk motorum yani tecrübesizdim, stop ettiriyordum. Yazılımdan sonra bunlar daha da azaldı. Tabi ben bunu "yazılımdan önce-sonra" olarak değil "tecrübe edindikçe" diye yorumluyorum. Eminim stop eden kullanıcılar arasında tecrübeli kullanıcılar da vardır, onlara tabi ki bir sözüm yok yalnız acaba kullanıcı hatası yüzünden de olabilir mi diye kendimize bir sormalıyız kanımca.

Benim stop etme sorunu güncellemeden sonra arttı. Boş viteste bile yapıyor. Elbet kendi hatalarım sonucu stop etmişliğim var ama kendi kendine stop etmesi çok garip.

yasin822
26 Ağustos 2016, 17:05
Tnt 25 cuma parça siparişi verildi pazartesi geldi. Bayi yeterki yetkili firmayı arasınsa anında cözülüyor işiniz.

braveman
26 Ağustos 2016, 17:06
Leonchini'yi bilmem ama TRK 502 kesinlikle gelmeli :) zaten öyle görünüyor internette birçok yerde tanıtımı yapılıyor ama fiyat 25 30 arası olacak :S

darknife
26 Ağustos 2016, 17:10
Merhaba arkadaşlar kazasız keyifli sürüşler dilerim herkese. Bir sorum olacaktı Benelli orjinal aksesuarlar ile ilgili bir gelişme var mı ? yoksa halen aynı aksesuarlar mı mevcut. Teşekkürler. Tekerinize taş değmesin.