PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69

pea
20 Haziran 2016, 11:38
Yeni yazılım Vale moto'ya henüz gelmemişti(...garip... sorunca duymuştum :))
Güncelleme cihazı olmayan servisin, servislik hakkı olmaması lazım. Gerekli ekipmanlara sahip olmadan yetkili servis olamaz. Yani her Benelli servisinde yapılabilmesi lazım.

Ücret almamaları gerekir, garantiye girer yazılım düzeltmesi.

Crazy_sprint
20 Haziran 2016, 12:30
Herkese günaydınlar,

Cumartesi günü ilk bakıma ValeMotoya uğradık. 750 Km de gittim ilk olunca erken gidelim dedik. Bu arada ben metrobüsle giderken E5 te çıgın driplinklerle motoru fulyadan şirinevlere götüren Crazy_Sprint abime çok teşekkürler. Adam uçarak gidiyor ben gitsem birbuçuk saatte anca giderdim herhalse :) Tekerine taş deymesin.

Bi de Crazy_Sprint abime bütün gününü bana ayırdığı için ve motorun ciğerini açtığı için çok çok çok teşekkürler... Adamın Hasııııı :)

ne demek her zaman burdayım inşallah bi dahaki sefere sen aynısını yaparsın artık sadece aynaya bakmayan şoförlere dikkat et birde 130u geçme o zaman ön teker güven vermiyor :D

SeCReTBoY
20 Haziran 2016, 13:51
Bakımdan önce, 900'den sonra kulağıma batmaya başladı. Havalar ısındıktan sonra yani.

1000 km bakımını Vale Moto'da yaptırdım. Çoğunlukla motorun başındaydım.
Yağ değişimi dışında pek birşey yapmadılar. Eski yağ boşaltıldı, yağ filtresi temizlendi, yeni yağ konuldu. Sinyaller, vitesler kontrol edildi. Onun dışında "Bir sıkıntı var mıdır?" diye sordular, dediklerimi incelediler. Lastik ilk havasıyla duruyordu, o da çok yüksekmiş zaten, havasını indirdik(Lastiğimin sürekli kaymasının sorumlusu olabilir, siz de kontrol edin). Zincir ayarı da yapılmış ama ben fark etmedim/görmedim.

Kullanım kılavuzunda yazan çoğu şeyi yapmadılar yani. Hava filtresine, bujilere, soğutma sıvısına bakılmadı.

Debriyaj manetim yamuktu, onu değiştirdim. 35TL imiş. (Maltepe servis 20TL filan olması lazım demişti)
Kendi yağımı getirmiştim, yağ parası almadılar dolayısıyla. 1.1LT gibi bir şey aldı motor.
Zincir ayar adı altında 25TL aldılar. İlk bakımda işçilik ücretsiz olması gerekirken niye aldılar anlamadım. Kendi yağımı getirince intikam aldılar herhalde.

Kendi yağını götürdüğün içindir ilk bakımda işçilik ücretsiz ama parçadan kazanıyor sende hiç bir şeyden kazanamayınca işçilik almışlar normaldir :)

Emreerol
20 Haziran 2016, 14:23
Yeni yazılım Vale moto'ya henüz gelmemişti(...garip... sorunca duymuştum :))
Güncelleme cihazı olmayan servisin, servislik hakkı olmaması lazım. Gerekli ekipmanlara sahip olmadan yetkili servis olamaz. Yani her Benelli servisinde yapılabilmesi lazım.

Ücret almamaları gerekir, garantiye girer yazılım düzeltmesi.

Evet arkadaşlar,

Benelli Türkiye'ye sordum, aşağıdaki komik cevabı aldım;

http://i.hizliresim.com/7v6z1l.png

Anlam veremiyorum TR ayağının yaptıklarına. Sözde yetkili servis dedikleri yerler hepsi de.. Ama bir çoğunda ekipman yok, bir çoğuna eğitim verilmemiş. Tüm bu işlerin bu marka bu pazarda satışa başladığı anda yapılması, servislerde gerekli tüm ekipmanların bulunması gerekliydi.

Aylar oldu halen tek bir aksesuar dahi yok. Bakalım, umarım düzeltirler kendilerini, yoksa bu şekilde zor olacak. Pendik'de oturan adama, sağında Üçerler, solunda Moto Galeri, Benelli diyor ki; onlar da yetkili servis ama senin Vale Moto'ya gitmen lazım. O en yetkili servis.

mcloven
20 Haziran 2016, 14:25
Selamlar Arkadaslar
Daha Önce Vespa Gts 250 Kullanıyordum Yaklasık 1-2 Ay Once TNT250 Aldım 1000 Bakımına Sirinevler Vale Moto ya Götürdüm. Sagolsunlar Mehmet Usta ve Calısanları Hepsi O Yogunlukta Cayımdan Kahveme Kadar Herseyimle İlgilendiler İlk Bakım Oldugundan Tanısmak İcin Baslarında Durdum Ve Zincir Ayarı Yag Degisimi Lastik Havaları Herseye Baktılar Yag Olarak İphone Koydurdum Cunku Arabada Oldugu Gibi Motorda da Yag Hersey ve Kaliteli Olsun İstedim Motorun Sesi Gercekten Degisti Fiyatlara Bakılırsa Bence Bakımlar Asırı Uygun Cunku Ben Vespanın Servisine Gittigim Zaman Motor 1 Litre Yag Alıyor ve Yagı Elf KOyuyorlar 350 Lira Gibi Bir Fiyat İstiyorlar Benelli de İtalyan Markası Ama Fiyatlarda ki Fark Ucurum Disardaki Yag Fiyatlarıyla Vale Motordaki Yag Fiyatlarında Fark Olması Normal Cunku Bir Ticaret Var Ortada Ve Bir Hizmet Var Ve Ne Kadar Pahalı Olursada Olsun Ordan Alma Taraftarıyım Cunku Adam Senin Aldıgı Yagı Koyuyor Ama İlerde Motor Kısmında Bir Sıkıntı Cıkarsa Yagdan Dolayı Deme Hakkına Sahip Böyle Devam Ederlerse Vale Motoyla Daha Cok Calısıcaz Herkese Tavsiye Ederim.
İyi Günler

pea
20 Haziran 2016, 14:25
İşçilik ücretini Benelli kendisi veriyor olması lazım. İlk bakım ücretini Benelli karşılıyor yani.

Zinciri de gerçekten ayarlamışlar. Ama yanlış ayarlamışlar. Bakıma götürmeden önce zincir gerginliği doğruydu, 1 1.5cm oynayabiliyordu. İyice germişler, 1cm zor oynuyor.

bireycell
20 Haziran 2016, 15:59
Evet arkadaşlar,

Anlam veremiyorum TR ayağının yaptıklarına. Sözde yetkili servis dedikleri yerler hepsi de.. Ama bir çoğunda ekipman yok, bir çoğuna eğitim verilmemiş. Tüm bu işlerin bu marka bu pazarda satışa başladığı anda yapılması, servislerde gerekli tüm ekipmanların bulunması gerekliydi.

Aylar oldu halen tek bir aksesuar dahi yok. Bakalım, umarım düzeltirler kendilerini, yoksa bu şekilde zor olacak. Pendik'de oturan adama, sağında Üçerler, solunda Moto Galeri, Benelli diyor ki; onlar da yetkili servis ama senin Vale Moto'ya gitmen lazım. O en yetkili servis.

İyide yazılım güncellemesi sonradan geldi ve her serviste olmaması gayet normal Vale Moto büyük bayi olduğu için ilk oraya gitmiştir zaten adamlarda demiş tüm bayilerimize gönderilecektir.

darknife
20 Haziran 2016, 16:15
http://i.hizliresim.com/AJy5n0.jpg (http://hizliresim.com/AJy5n0)
http://i.hizliresim.com/0DGml8.jpg (http://hizliresim.com/0DGml8)
http://i.hizliresim.com/4lGb1L.jpg (http://hizliresim.com/4lGb1L)
http://i.hizliresim.com/J2OnqY.jpg (http://hizliresim.com/J2OnqY)

Selam arkadaşlar motorumun son hali :) baya bi soydum motoru bu hali daha çok hoşuma gitti siz ne dersiniz?
gidonu daha aşşağıya aldım sürüş hissiyatı bana göre daha iyi böyle görsel olarak kesinlikle iyi.
Egzoz gözüme çok çirkin gelmeye başladı en kısa zamanda değiştiricem inşallah :)

Asaleti yeter :) Tekerine taş değmesin

gezgin41
20 Haziran 2016, 17:28
Evet arkadaşlar,

Vale Moto'da aksesuarlar var :) ön cam gelmemiş henüz. aslında komik değil sana öyle gelmiş bütün bayilere aynı anda göndermezler öncelikli olarak büyük bayiler sonra diğerleri gitmen lazım dememiş rica etmiş bence sen olay yaratıyorsun

pea
20 Haziran 2016, 19:56
Aksesuarların geç gelmesi Benelli Türkiye'nin sorumsuzluğu değil aslında. Xbhp'deki kullanıcı başlığını da takip ediyorum, oraya da yeni geldi aksesuarlar. (Xbhp: Hint ağırlıklı kullanıcılara sahip, başka ülkelerden üyeleri de olan bir site)
Geçen haftadan bir yazı/fotoğraf: http://www.xbhp.com/talkies/motorcycle-ownership-experiences/33639-benelli-tnt-25-ownership-experience-78.html#post1235429

Ama servis konusunun acilen üstüne gitmeleri gerekiyor. İstanbul'da 6 tane sözde servisleri var. İçlerindeki en iyi servis olan Vale'nin de durum ortada.

oialdemir
21 Haziran 2016, 11:22
Resmi İtalya sitesinde de aksesuarlar satışa sunulmuş. Sonunda

http://www.benellishop.it/index.php/accessori/bn251.html?___store=it&p=2

Emreerol
21 Haziran 2016, 11:40
Resmi İtalya sitesinde de aksesuarlar satışa sunulmuş. Sonunda

http://www.benellishop.it/index.php/accessori/bn251.html?___store=it&p=2

Koruma takozuna 90€, ayna 140-160€ hey maşallah. :queen:

oialdemir
21 Haziran 2016, 11:59
Bunların çin muadilleri ebay e düşer yakında

Kyairfn
21 Haziran 2016, 12:06
Bu parcalari alsam motorun yari fiyati cikar.

zafer6n
21 Haziran 2016, 14:47
Satmak için değil yapmış olmak için yapılmış.!! akla zarar fiyatlar deli saçması komik.........

tmp
21 Haziran 2016, 15:16
Yurtdışında bu fiyatların olması normal :) bide web sayfasında yani bayide bu fiyatlar karşımıza çıkmaz bence

Ruling
21 Haziran 2016, 17:41
TNT 250 kullanıcılar lastiklerin kullanıldıkça toparlandığını söylüyorlar uzun yol yapıp test eden var mı ?

gezgin41
21 Haziran 2016, 17:45
Lastiklerin havasını pertrolde basmayın normal seviyeye indirin 2.500 km'yi devirin sonra değiştirme kararı alın çünkü lastikler ilk etapta berbat geliyor sonradan alışıyor mu insan yoksa lastik mi düzeliyor anlamadım

motokeyf
21 Haziran 2016, 17:47
Ooo aksesuarlar satışları Avrupa'da başlamış bize de bir aya kalmaz gelir ama bu fiyatlarla olmaz bi yan aynaya 550 lira istemezler heralde

EpaddaiC
21 Haziran 2016, 18:14
Bunların çin muadilleri ebay e düşer yakında

aynen çok yakında aksesuarları bir çok platformda bulunabilir. İlk aksesuarlar olduğu için fiyatlar biraz pahalı zamanla onlarda düşer.

muratkidiri
21 Haziran 2016, 21:25
TNT 250 kullanıcılar lastiklerin kullanıldıkça toparlandığını söylüyorlar uzun yol yapıp test eden var mı ?

Lastiklerin havasını pertrolde basmayın normal seviyeye indirin 2.500 km'yi devirin sonra değiştirme kararı alın çünkü lastikler ilk etapta berbat geliyor sonradan alışıyor mu insan yoksa lastik mi düzeliyor anlamadım

Bence biz alışıyoruz, ona göre tedbirli kullanmaya çalışıyoruz.. Motorum şu an 6000 km.de, lastikler hala berbat.. :)

cozurrtt
21 Haziran 2016, 21:44
Merhabalar bende bugün tnt25 modelini alarak aranıza katılmış bulunuyorum, daha araca kavuşamasamda burda yerimi alıyım dedim tavsiyeleriniz varsa tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmek isterim ��

pea
21 Haziran 2016, 22:06
Merhabalar bende bugün tnt25 modelini alarak aranıza katılmış bulunuyorum, daha araca kavuşamasamda burda yerimi alıyım dedim tavsiyeleriniz varsa tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmek isterim ��

Kullanım kılavuzunu 1-2 kere okuyun.
Lastiklere güvenmeyin.
Yağını eksik etmeyin.(Zincir + oynayan tüm parçalar)

Hayırlı olsun :)

oialdemir
22 Haziran 2016, 09:09
Aldığın bayi nerede bilmiyorum ama son yazılımın yüklü olup olmadığını öğren.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

Tnt 25 Yazılım Güncellemesi hakkında

Arkadaşlar dün Vale Moto dan Mehmet Ustayı aradım. Motor için olan son yazılımın geldiğini söyledi. Geçen hafta ki ilk gelen yazılımın doğru olmadığını ve o yüzden yüklemek istemediğinden bahsetti. Bende iş çıkışı yanına gittim 4-5 dk da yükledi ve devir 9.000 rpm den 10.500 rpm e çıktı.

Dün ve bu sabahla birlikte yazılım sonrası 40 km den sonraki fikrim.

Hemen yazılımın en güncel halini yükletin.

- Benim stop etme sorunum yoktu ama çoğu arkadaş bu sorunun yazılımla çözdüldüğünü söyledi.
- Motor her seferinde tek marşta çalışıyor.
- 1. ve 2. vitesin arası uzamış.
- Çekiş fark ediyor. Sanki motor önceden gücü düşürülmüşte şimdi özgür kalmış gibi.
- Son hızı deneyecek vaktim olmadı ama önceden 147 kmh yapıyordu. Sabah 5.viteste 134 kmh ye geldi. Daha 6. vitese gelemedim.
Sanıyorum o da artmıştır.

haydabre
22 Haziran 2016, 11:22
Bence biz alışıyoruz, ona göre tedbirli kullanmaya çalışıyoruz.. Motorum şu an 6000 km.de, lastikler hala berbat.. :)

Sen hala alışamamışsın ama sayfa içerisinde vardı böyle bir kaç yorum bir süre sonra tekel üzerindeki bir şeyler aşınır mı erir mi lastikler o zaman kendine gelir diye TNT 250 sayfasında da rastlamıştım

motokeyf
22 Haziran 2016, 13:28

Hayırlı olsun. tekerleğe alışana kadar dikkatli kullan yeter bide güncelleme yapıldı mı diye sor

braveman
22 Haziran 2016, 16:08
Aldığın bayi nerede bilmiyorum ama son yazılımın yüklü olup olmadığını öğren.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

Tnt 25 Yazılım Güncellemesi hakkında

Arkadaşlar dün Vale Moto dan Mehmet Ustayı aradım. Motor için olan son yazılımın geldiğini söyledi. Geçen hafta ki ilk gelen yazılımın doğru olmadığını ve o yüzden yüklemek istemediğinden bahsetti. Bende iş çıkışı yanına gittim 4-5 dk da yükledi ve devir 9.000 rpm den 10.500 rpm e çıktı.

Dün ve bu sabahla birlikte yazılım sonrası 40 km den sonraki fikrim.

Hemen yazılımın en güncel halini yükletin.

- Benim stop etme sorunum yoktu ama çoğu arkadaş bu sorunun yazılımla çözdüldüğünü söyledi.
- Motor her seferinde tek marşta çalışıyor.
- 1. ve 2. vitesin arası uzamış.
- Çekiş fark ediyor. Sanki motor önceden gücü düşürülmüşte şimdi özgür kalmış gibi.
- Son hızı deneyecek vaktim olmadı ama önceden 147 kmh yapıyordu. Sabah 5.viteste 134 kmh ye geldi. Daha 6. vitese gelemedim.
Sanıyorum o da artmıştır.

2. bir güncelleme mi geldi yani ?

oialdemir
22 Haziran 2016, 16:24
Mehmet Usta ( Vale Moto dan ) gelen güncellemeyi bazı bayilerin yüklediğini ve sorun yaşadığını söyledi bana onlar başka motorda test edip tam sürüm gelmesini beklemişler. İlk burada paylaşan bir arkadaş vardı Anadolu yakasında yaptırmıştı. İlk güncelleme geldiği haberini de o vermişti. Daha sonra güncelleme sonrası sorun yaşadığını söyledi. Dün yaptırdığım da Mehmet Usta son ve en güncel hali bu dedi. O ilk yüklenen sorunluydu dedi.

Bu biraz da Kuba Motor un hatası sanıyorum. Motor ömrünü korumak için devir kesiciyi 9.000 çekmiş. Bu stop etme sorunları tek marşta çalışmama vb. oradan fırladı herhalde.

Aleti orjinal yazılımı yüklenince 10.5000 rpm de canavar gibi çekiyor.

SeCReTBoY
22 Haziran 2016, 16:51
Mehmet Usta ( Vale Moto dan ) gelen güncellemeyi bazı bayilerin yüklediğini ve sorun yaşadığını söyledi bana onlar başka motorda test edip tam sürüm gelmesini beklemişler. İlk burada paylaşan bir arkadaş vardı Anadolu yakasında yaptırmıştı. İlk güncelleme geldiği haberini de o vermişti. Daha sonra güncelleme sonrası sorun yaşadığını söyledi. Dün yaptırdığım da Mehmet Usta son ve en güncel hali bu dedi. O ilk yüklenen sorunluydu dedi.

Bu biraz da Kuba Motor un hatası sanıyorum. Motor ömrünü korumak için devir kesiciyi 9.000 çekmiş. Bu stop etme sorunları tek marşta çalışmama vb. oradan fırladı herhalde.

Aleti orjinal yazılımı yüklenince 10.5000 rpm de canavar gibi çekiyor.

Yani herkesin tekrar bayilere giderek son güncellemeyi yüklemesi lazım stop etme marş ve rpm dışında değişiklik var mı ?

oialdemir
22 Haziran 2016, 17:50
Daha öncede söylediğim gibi 1. ve 2. vites kısa gelmiyor insana artık. Yapıldıktan sonra motor sanki önceden boğuk çalışıyormuş gibi geldi.
Şimdi böyle özgür kaldım açın benim önümü der gibi gidiyor.

pea
22 Haziran 2016, 18:13
Yakıt tüketimi değerleri nasıl?
Hatta herkes yazabilirse sevinirim.
4 depodur 3.8lt/100km yakıyor benim motor. Genelde 6000 devir civarında kullanıyorum.

muratkidiri
23 Haziran 2016, 01:36
4 depodur 3.8lt/100km yakıyor benim motor. Genelde 6000 devir civarında kullanıyorum.

4800 km'lik Balkanlar turunu 137 lt benzin kullanarak tamamladım.. Yani 2,86lt/100km ediyo sanırım yanlış hesaplamıyorsam..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:16 ----------

Sen hala alışamamışsın ama sayfa içerisinde vardı böyle bir kaç yorum bir süre sonra tekel üzerindeki bir şeyler aşınır mı erir mi lastikler o zaman kendine gelir diye TNT 250 sayfasında da rastlamıştım

Doğrudur sen alışamamışsın diyosan alışamamışızdır .. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:19 ----------

Kaldı ki 3-4 aydır motor kullanıcısıyım, yanılıyo da olabilirim, lastikler biraz daha kendine gelmiş olabilir ama bana göre hala kötü.. Tecrübeli arkadaşların yorumları daha önemli tabi ki.

revelyon
23 Haziran 2016, 02:17
Dostlar koruma takozunuzu taktırın ufak bir kaza yaşadım. Motor çok sağlam 15 metre sürüklendik sadece fren pedalı yamuldu. Montum olmasa kolum kırılmıştı. Bana çarpan araç dağıldı resmen.Havalar sıcak biliyorum ama Ekipmansız gezmeyin.

...garip...
23 Haziran 2016, 09:44

Pea üstad;

Üstadım bir kaç ufak doldurmadan sonra esas ilk depomda 5,3L/100Km yaktı, ikinci depoda hesapladım 4,7 litreye düşmüş, iki gün önce doldurdum 4,1 Litre gibi. motor daha 850 kilometre civarında rodaj bitmedi ben muhtemelen doğru vites seçemiyorumdur ama buna rağmen azalıyor tüketim. İpone yağdan sonra bakalım daha da bi rahatladı motor işallah biraz daha düşerse ki ben 3,5-3,8 arasına razıyım şehir içinde. İlk motor ilk sürüşler tamam 4-5bin devir arasında ve yavaş sürüyorum hep ama kesin bu tecrübesizlikle fazla yaktırmayı beceriyorumdur. depo geçtikçe azalıyor ama bu da mutlu ediyo hedef 3,5 :))

Revelyon üstad;

Çok çok geçmiş olsun. Allah tekrarından saklasın. Ben inatla koruma demiri bekliyorum. Derli toplu yapılanları hem bana daha çok güven veriyor hem de harbi yakıştırıyorum motorlara. Mehmet usta yakında gelecek dedi. Umarım biran önce gelir. Michelin lastik bakıyorum bi zamandır. Hala fiyatları sabit. İnternette herhangi bir yerde bir kampanyaya denk gelen olursa buraya yazabilir mi güzel bi kampanya denk gelse almak lazım şart artık. Bu arada zaten 70-80 i geçemediğim için amacım ıslak zeminde iyi tutsun kafi . hız beklemiyorum. Yorumlara baktığım kadarıyla rosso corsalar felam tamam da sanki michelinin yağmur güvenilirliği daha mı iyi ne? MEhmet usta da mishelin demişti. ah bi uygun fiyatlı denk gelse :)

pea
23 Haziran 2016, 10:05
@revelyon
Çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi koruma takozu çok işe yarıyor, motorun plastiklerinde çizik yok hala.

@...garip...
Ben de benim motor çok yakıyor diyordum :mrgreen:

Michelin'in Pilot Road serisini almak istiyordum ben ama Türkiye'ye bize uygun ölçüleri getirmiyorlar.
Pilot Road ve Pilot Street'in 110/70 + 150/60 radyal modelleri var yurtdışında. Pilot Road'un Türkiye'de en uygun 120/70 + 160/60 ya da 150/70 var. Bu da ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Pilot Street'in Türkiye'de satılanları da radyal değil, yani daha sert daha az tutunan lastik.

Michelin'in ıslak yol tutuşu daha iyi ama boyut sıkıntısı var işte.
Bize en uygun lastik olan Pirelli Diablo Rosso 2(ya da 3)'yi alıp yağmurda hiç çıkmayacağım gibi gözüküyor.

Philippe
23 Haziran 2016, 10:30
100 km de bende 3,8 lite yakıyorum .

Ama @pea kadar sakin kullanmıyorum . 8 bin devirlere çıktığımda oluyor.

Ona rağmen sanki her benzin alışımda yaktığım benzin değeri düşüyormuş gibi geliyor.

zafer6n
23 Haziran 2016, 10:45
Çok geçmiş olsun.Motor sağlam bende test ettim 2 ay kadar önce fotolarını foruma atmıştım görmüşsündür belki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

Arkadaşlar yeni yazılımı vale motor haricinde nerde attırabilirim avrupa yakasında bilgisi olan var mı? şişli poyraz da yok onu biliyorum.

EpaddaiC
23 Haziran 2016, 15:28
4800 km'lik Balkanlar turunu 137 lt benzin kullanarak tamamladım.. Yani 2,86lt/100km ediyo sanırım yanlış hesaplamıyorsam..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:16 ----------

Doğrudur sen alışamamışsın diyosan alışamamışızdır .. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:19 ----------

Kaldı ki 3-4 aydır motor kullanıcısıyım, yanılıyo da olabilirim, lastikler biraz daha kendine gelmiş olabilir ama bana göre hala kötü.. Tecrübeli arkadaşların yorumları daha önemli tabi ki.

:) Balkan turundan görseller var mı ?

haydabre
23 Haziran 2016, 17:28
Dostlar koruma takozunuzu taktırın ufak bir kaza yaşadım. Motor çok sağlam 15 metre sürüklendik sadece fren pedalı yamuldu. Montum olmasa kolum kırılmıştı. Bana çarpan araç dağıldı resmen.Havalar sıcak biliyorum ama Ekipmansız gezmeyin.

Geçmiş olsun. Koruma takozu taktırmışmıydın peki ? Maalesef birçok arkadaşımız motosikletin kaza testini gerçekleştirdi ve herkes senin gibi tam puan verdi sağlamlığına motor sağlam ama bizim kaportamız canımız dikkatli olalım ekipmansız gezmeyelim.

tmp
23 Haziran 2016, 17:47

Çok geçmiş olsun Revelyon. Umarım son kazan olur Tekerine taş değmesin

muratkidiri
24 Haziran 2016, 02:29
:) Balkan turundan görseller var mı ?

Çok fazla görsel ve video var, fakat hala düzenleyemedim işlerin yoğunluğundan.. :) ama paylaşmaya çalışıcam en kısa zamanda... Şimdilik yaptığım rotayı paylaşayım en azından :)

http://i.hizliresim.com/kv9V0v.jpg (http://hizliresim.com/kv9V0v)

...garip...
24 Haziran 2016, 11:01
Bridgestone Battlax BT-45 için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Motolastik.com ile görüştüm az evvel, ben onlara Michelin Pilot Road serisi ya da Pilot Street serisi sormuştum. Road serisi 500lük ve üstü motorlara öneriyoruz dedi tek silindirde motorunu da amortisörünü de yorar beklediğin tutuş performansını sağlayamayabilirsin dedi. Dedim üstad ben hız derdinde değilim ıslak zeminde güven versin yeter dedim. Tamam da dedi lastik ağır ve tutuşu güzel eyvalla ama amortisörün saçmalayabilir dedi telefonda Korhan Bey. Kendim Bridgestone BT-45 kullanmış biri olarak seni üzmeyeceğini düşünüyorum hem de ömrü daha uzun ama sen bilirsin tabi ki dedi. ben de sizlerle de bir paylaşayım dedim. Valla hiç aklımda olmayan bi lastiği bi güzel anlattı ulan acaba dedim :)
Tabi şimdi param yok yaz sonuna inşallah bakalım.
Ne diyorsunuz?

hattoi
24 Haziran 2016, 11:35
Emniyet lastiği. :rendeer:
Bt45 bende merak ediyorum. Umarım deneyen vardır.

Seko
24 Haziran 2016, 13:21
Motolastik güzel sallamış. Motor hacmine göre lastik mi olurmuş ? Motor tek silindirmiş, amortisörü yorarmış, hepsi hikaye, desteksiz atış. Ellerinde olanı vermeye çalışıyorlar. Boyutları orjinaline uygunsa istediğiniz lastiği takabilirsiniz.

omerongur
24 Haziran 2016, 15:58
Motolastik güzel sallamış. Motor hacmine göre lastik mi olurmuş ? Motor tek silindirmiş, amortisörü yorarmış, hepsi hikaye, desteksiz atış. Ellerinde olanı vermeye çalışıyorlar. Boyutları orjinaline uygunsa istediğiniz lastiği takabilirsiniz.

Katiliyorum:cat:

pea
24 Haziran 2016, 15:59

Lastik ağırlık ve hız indeksleri uyumsuz demek yerine motor hacmi küçük demeyi tercih etmiş olabilirler. Bunlar gereğinden yüksek olursa lastik sert gelir, amortisörler ekstra çalışır.

Ruling
24 Haziran 2016, 15:59
Çok fazla görsel ve video var, fakat hala düzenleyemedim işlerin yoğunluğundan.. :) ama paylaşmaya çalışıcam en kısa zamanda... Şimdilik yaptığım rotayı paylaşayım en azından :)

Bi yorumunda 3 4 aydır motosiklet kullanıyorum yazmışsın ilk motosikletin mi TNT 25 ? Güzel bi gezi yapmışsın lastikleri değiştirdin mi yoksa orjinal lastikler mi ?

motokeyf
24 Haziran 2016, 16:24
Lastik ağırlık ve hız indeksleri uyumsuz demek yerine motor hacmi küçük demeyi tercih etmiş olabilirler. Bunlar gereğinden yüksek olursa lastik sert gelir, amortisörler ekstra çalışır.

Sebep ne olursa olsun lastikçi lastiği satmak için kelime oyunu yapmış

gezgin41
24 Haziran 2016, 17:17

Güzel ve uzun bir rota sele konusunda hiç rahatsızlık yaşadın mı ?

revelyon
24 Haziran 2016, 19:30
Arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Fren Pedalı ve Yayı 85 TL bilgilerinize.

Rosso 2 'ler haftaya takılacak yorumlarımı yazacağım .Şuana kadar bizim lastiklerle su birikintisi gördüğüm zaman helallik almadığım varmı diye düşünüyorum öyle geçiyorum.

Bu arada 2. Viteste 6000 devirlere yakın egzos pat pat pat yapıyor tok bir ses ile bu normal mi :silent: