PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benelli Benelli TNT 25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69

dentorium
05 Nisan 2016, 09:38
Gereksiz yergi ya da abartı övgü içeren yorumları dikkate almadan objektif değerlendirme yapmak, 125cc motosikletlerin 13000tlden satıldığı bu ülkede kullanıcıların yararına olacaktır. Tnt 25 gibi fiyat performans motorlarının daha çok desteklenmesi gerekiyor.Hangi ülke fabrikalarında üretildiğinin çok önemi yok.honda cbf 150 de çin üretiliyor. satış fiyatını hak ediyor mu ve o fiyat bandında değerlendirilebilecek seçenekler nelerdir, bunlara bakmak lazım. Şahsi goruşum, dun itibariyle aldığım fiyat olan 9200tl yi hak eden bir motosiklet tnt 25. Daha ucuz olması pazara hızlı giriş yapması için iyi olurdu ama gorduğum kadarıyla bu fiyatla bile hak ettiği ilgiyi kazanmış.2 hafta sonra ben de alıyorum hayırlısıyla.

bireycell
05 Nisan 2016, 13:01
Kaç tane motosikleti kıyasladım özelliklerine baktım burada sizlerle paylaştım ama hala motosikleti konuşmaktan kaçıp kıyaslama yapanlar var yok bajaj iyi tnt3. olur falan filan geçin bunları bugün tüm büyük markaların hisse ve üretim payı çin'de honda'nın ürünleride çinde üretiliyor yapmayın artık. yok illa kıyaslama yapacaksanız bajaj - yamaha kıyasladığınız tüm markalar yıllardır bu ülkede ne yaptı onu kıyaslayın. benelli bu ülkede çokça ilerleme kaydetti gidin TNT250 kullanıcıları ile görüşün bir tane mutsuz yok içlerinde bırakında bizde bu motosikletin artıalrını eksilerini konuşalım

motokeyf
05 Nisan 2016, 13:08
bireycell yine döktürmüş :) haklı arkadaşlar başka markaları getirip kıyaslamayı bırakın ülkeye yeni giren bir model ve bu özellikte hiçbir model bu fiyata verilmedi. Hindistan Çin diyip duruyorsunuz bajaj nerede üretiliyor Türkiye'demi ?

Gereksiz yergi ya da abartı övgü içeren yorumları dikkate almadan objektif değerlendirme yapmak, 125cc motosikletlerin 13000tlden satıldığı bu ülkede kullanıcıların yararına olacaktır. Tnt 25 gibi fiyat performans motorlarının daha çok desteklenmesi gerekiyor.Hangi ülke fabrikalarında üretildiğinin çok önemi yok.honda cbf 150 de çin üretiliyor. satış fiyatını hak ediyor mu ve o fiyat bandında değerlendirilebilecek seçenekler nelerdir, bunlara bakmak lazım. Şahsi goruşum, dun itibariyle aldığım fiyat olan 9200tl yi hak eden bir motosiklet tnt 25. Daha ucuz olması pazara hızlı giriş yapması için iyi olurdu ama gorduğum kadarıyla bu fiyatla bile hak ettiği ilgiyi kazanmış.2 hafta sonra ben de alıyorum hayırlısıyla.

Senin gibi yorum yapanlara ihtiyaç var :) motosikleti alırsan buranın tozunu dumanını temizle :)

darknife
05 Nisan 2016, 13:16
Arkadaşlar Merhaba öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Benelli kullanıcısı olarak Benelli tamamen İtalyan markası bir üründür.Hintlilerle vs karıştırmayalım lütfen.Benelli tek silindirli modeli TNT 25 ile mart ayı ortasında piyasaya hızlı bir şekile giriş yaptı.Bekleneninde üstünde bir satış grafiği ile trafiğe çıkan tek silindir modeli kullanıcılardan tam not almayı başarmış gözüküyor.Bende TNT 250 kullanıcısı olarak bu durumdan gayet memnunum.Kardeşime de tek silindir TNT 25 alarak ailece bu markanın fanatiği olduk.Motorda bikere vibrasyon diye birşey hissetmiyorsunuz.Sesine bir binen birde duyan hayran kalıyor.Fiyatına gelince.Eeeee en önemliside budur işte.Piyasada kaliteler ligine girmek için ekranlarda milyonluk reklam yapan hintliler Benelli'nin reklamsız yakaladığı başarıyı kendilerine hedef belirlemişler.Arkadaşlar Bu motorun destekçisi Türkiye'nin önde gelen motosiklet markalarından Kuba motormuş.Buda satış sonrası ve markanın sürekliliği açısından ayrı bir güven veriyor.Kısacası bu fiyata bu motor gerçekten fırsat.Bu fırsatı kaçırmayın derim.

böyle bi reklam olamaz bu kesin rakip firmanın işidir. :cherry: Yine söylüyorum Alet gergin siz bu gereksiz yorumlara takılıp gerilmeyin Motosiklet süper alanlar keyfini çıkarsın çamur atanlar attığıyla kalsın.

Oturuş rahat tork yüksek vites geçişleri de tatmin edici benim için güzel kullanmayan arkadaşlar test sürüşü için bayiler ile görünüşün anlarsınız demek istediğimi[COLOR="Silver"]

SeCReTBoY
05 Nisan 2016, 13:17
Şu motosikleti alanlar bizi aydınlatsa gereksiz yorumlardan kurtulsak süper olacak fakat alan aldım diyip gelmiyor :pale: bizde bekliyoruz. Alet gergin'de güzel slogan ateşleyici

Blindfire
05 Nisan 2016, 21:24
Dolar düşük bence sıkı bir pazarlıkla 9 bin tlye alınabilir. Fiyat pulsar 200 NS seviyesine (8300) düşse baya kişinin tercihi olabilir.

Emreerol
05 Nisan 2016, 21:28
Bugün ödemesini yaptım tamamen kaskımı (Shoei GT Air) ve montumu (Revit Shield) aldım. Yarın sigorta işini halledeceğim. Kask 1900, Mont 850. Motor liste fiyatı 9400.. Hepsi dahil 12.150 oluyor normalde. Ben baya bi pazarlıkla 11300'e aldım. Maltepe Moto Galeri'den. Tavsiye ederim, çok ilgililer. Selamımı ve aldığım fiyatı da söylerseniz yardımcı olurlar :)

kara_kule
05 Nisan 2016, 21:55
pulsar gibi zırt pırt sorun cıkaran bi motor olursa ömrü fazla uzun sürmez ,ama aksine sıkıntısız uzun ömürlü bi makinaysa (şahsi görüşüm 2017 motosiklet sezonunda adından baya söz ettirir)

milimadami
05 Nisan 2016, 23:50
Merhabalar. Bu gün motorumu Vale Moto Şirinevler'den aldım. Bayiden motoru almış, henüz faturasını kestirmemiş, Vale Moto'nun hemen yanındaki esnaf Serkan bey'in motoru bize kısmet oldu :)Kendisi motoru almış, koruma takozunu, jant stickerlarını taktırmış, sadece 92 km yapmış. Motor için 9100 tl nakite anlaştık. Fatura benim adıma kesildi. Vale moto sağolsun beni kırmadı Şirinevler'den Davutpaşa'ya motoru nakliye aracı ile getirdi.

- Motor gelir gelmez, plakası olmamasına rağmen dayanamadım atladım üstüne. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Tork, ses, kalite gerçekten çok yeterli. Daha önce bu segment bir motora binmedim, pusar, duke, r25 kıyaslaması yapamayacağım. Yaptığım araştırmalar beni yanıltmayacak diye düşünüyorum. Sadece fan sesinin biraz yüksek oluşuna takıldım, sizde de durum aynı mı ? Yakında resimlerini eklerim. Sormak istediklerinizi cevaplamaya hazırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

bu arada kask olarak AGV k3-sv Tercih ettim, mont, eldiven ve diz koruması için venom.

puyol
06 Nisan 2016, 00:23
Merhabalar. Bu gün motorumu Vale Moto Şirinevler'den aldım. Bayiden motoru almış, henüz faturasını kestirmemiş, Vale Moto'nun hemen yanındaki esnaf Serkan bey'in motoru bize kısmet oldu :)Kendisi motoru almış, koruma takozunu, jant stickerlarını taktırmış, sadece 92 km yapmış. Motor için 9100 tl nakite anlaştık. Fatura benim adıma kesildi. Vale moto sağolsun beni kırmadı Şirinevler'den Davutpaşa'ya motoru nakliye aracı ile getirdi.

- Motor gelir gelmez, plakası olmamasına rağmen dayanamadım atladım üstüne. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Tork, ses, kalite gerçekten çok yeterli. Daha önce bu segment bir motora binmedim, pusar, duke, r25 kıyaslaması yapamayacağım. Yaptığım araştırmalar beni yanıltmayacak diye düşünüyorum. Sadece fan sesinin biraz yüksek oluşuna takıldım, sizde de durum aynı mı ? Yakında resimlerini eklerim. Sormak istediklerinizi cevaplamaya hazırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

bu arada kask olarak AGV k3-sv Tercih ettim, mont, eldiven ve diz koruması için venom.
hocam koruma takozu benellinin aksesuarımı yoksa vale motormu takıyor sadece takozu yani herhangibir marka almış onumu takıyor

j0hnwick
06 Nisan 2016, 00:42
Ben kawasakiden inip benelliye binmek isteyebilirimki istiyorumda ama kesinlikle kawa'dan sonra bajaja binmem. Senin bajaj dediğin firmanın 600cc veya litrelik motosiklet üretebiliyormu acaba. Bu adamlar ilk senesinde her klasmandan motosikleti ürettiler zamanla ülkemizede getirecekler gibi görünüyor. 2 sene önce bajaj cs400 çıkacak dendi fuarda sergilendi ne oldu belirsiz çıktımı çıkmadımı filan. Neyse geçin siz bajajı.. Sen benelliyi 2017'de görmelisin baktımda acayip aletler geliyor. Piyasayı süpürebilir. Potansiyel olarak benelli bajaj'la kıyaslanamaz. 5-10 seneye kadar japon kadar popüler olacağına inanıyorum. Burayada yazıyorum demedi demeyin :) Bu fiyatlarada benelli sahibi olabiliyorken kaçırmayın derim.

Dostum saçma konuşuyorsun.Benelli ile Bajaj'ı kıyaslanamaz diyorsun Benelliyi Duke ile kıyaslıyorsunuz bu 1. hata ve daha iyi kaliteli diyorsunuz bu bi bomba ama saçma olmuyor ben Bajaj ile Benelliyi kıyaslayıncamı saçma oluyor öylemi? Ben Pulsarı Tnt ile kıyaslamayacağımda ne ile kıyaslıyacağım söyler misin? Bajaj hintli Benelli çinli.Gerçek İtalyan olsa 15 bin tl den aşağı olacağını sanıyor musun? Bakın ben motosiklete kötü demiyorum.Motosiklet almak istiyorum 200-250 cc ama ailemi ikna edemiyorum.Eğer edersem pulsar ile tnt arasındayım ve kafamda her iki model içinde sorular var.Açıkça Pulsar'ın uzun ömürlülük konusunda fazla şüphem yok 100 k yapmış Pulsarlar var ama Benelli'nin ne olacağını kestirmek zor.Ya da biraz daha para verip 2. el duke alıp kafamda hiç sorum olmayacak.Neticede Naked sınıfının king'i.Kimse demesin inazuma mt25 vs. geçin bunları Duke nin parça ve işçilik kalitesi 1. sınıf değil 'üst düzey'.İnazuma 16 bin tl olmuş kesinlikle o parayı hak etmiyor ulan mt 07 20 bin tl ötv'siz hesaplasan aynı paraya satılıyor nerdeyse.Kısacası fazla abartmayın ne bi avrupalı olabilir ne de bi japon.Bu Bajaj ve Benelli her ikisi içinde geçerli.Ve son olarak 1şey daha diyeceğim çinli olup 600 cc yapan motosikletlerde var yani iyi mi oluyor sizce o marka?
Tekeriniz düz bassın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

Burada reklam yapmaya çalıştığınızı herkes biliyor, kendinizi komik duruma düşürmeyin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:18 ----------

Madem sahibi değilsin neye göre bu sıralamayı yapıyorsun ? Benim de son tercihim Duke olur çünkü motorda rahat edemedim ve diğerlerinden çok daha pahalı. O fiyat farkına çok daha az fazla şey veriyor ama onların da benim için önemi yok çünkü motor rahatsız ve titreşimli. Hala bu seviyede bir motosikletin motor dayanıklığı sorgulanıyor ya çok şaşırıyorım. Bu zamanda adam gibi bakılıp kullanıldıktan sonra o kilemetreleri görmeyecek motor kalmadı artık.

Araştırıyorum almak istiyorum ve kendimce bi sıralama yaptım sence bi mahsuru var mı ? Senin yorumlarını bir çok motosiklet başlığında gördüm sen hepsini kullanıp sahip oldunmuda öyle yorumlar yapıyorsun?
Duke titreşimli bi motor herkes diyor evet bu bi dezavantaj ama motosikletin diğer yanları hangi bi motosiklette var?
Titreşimsiz motor istiyorsanız o sınıfta inazuma vardır ve rahattır.Sadece bu 2 avantajı vardır inazumanın.Başka pek bi albenisi yok bence ve parasını kesinlikle hak etmiyor 16 bin verdikden sonra o sınıfta alabilinecek tek motor gene duke 250 dir.Gerçi onun bile parası fazla bence.

tigermbz
06 Nisan 2016, 08:57
Ben Pulsarı Tnt ile kıyaslamayacağımda ne ile kıyaslıyacağım söyler misin? Bajaj hintli Benelli çinli.Gerçek İtalyan olsa 15 bin tl den aşağı olacağını sanıyor musun?
16 bin verdikden sonra o sınıfta alabilinecek tek motor gene duke 250 dir.Gerçi onun bile parası fazla bence.

her ikisini de bilen adam olarak konuşuyorum, benelli ile bajajı aynı cümlede kullanmamak gerek
sanmıyorum herhangi birine bile bindiğini
benelli çinde üretiliyor, evet
ancak bir zamanların kalbur üstü motosiklet markalarından biri
aynı teknoloji, aynı mühendisler, ama çinde üretiliyor
evet, italyan anlayışından biraz feragat edilmiş malzemeden, ancak tasarım ve motor teknolojisi aynen duruyor
bakın bajaj kötü motor değil, ama benellinin klasında bir motor da olmadı hiç bir zaman
bindiğim motorları sayamam ama menşelerinden bahsedeyim
hindistan, japonya, güney kore, tayvan, italya, hollanda, ingiltere, almanya ve envai çeşit çin malı
italyanların bu işi iyi yaptığını kimseyle tartışmam bile, tabi pahalı oluyorlar
mevcut benelli, o italyan anlayışın çin işçiliğiyle birleşmesi işte
ne kadar iyi?
bir çinli gibi değil
ancak hintli gibi de değil
bir tayvan bir güney kore li de değil
gayet farkındayım, biraz daha özenilseydi bu motora senin duke 250 ile bile adını anamazdın
ancak 20-25 bin lira filan olurdu o zaman

34tornado
06 Nisan 2016, 09:47
ya bilen de konuşuyor bilmeyen de bir pulsar diye markayı nasıl olur da BENELLİ ile mukayese ederler anlamış değilim pulsar duke nin sayesinde ortaya çıkan bir motor direk duke nin motor bloğunu kullanıyor BENELLİise yıllardır kendini kanıtlamış avrupada bir markadır pulsar o kadar iyi bir marka olsa isi avrupada satışa sunulurdu ama hak etmediği için avrupa yollarına sokmuyorlar ama BENELLİ patır patır satılıyor rica ediyorum gercekten bilen konuşsun bilmeyen işkembesinden atmasın

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:26 ----------

çin de üretildiğini söyleyip duruyorlar orda üretilse ne olacak iphone ların hepsi çin de üretiliyor 3.500 tl verip alınıyor hiç kimse de çinde üretiliyor niye bu paraya satılıyor demiyor artık bugüngü ortamda gayet normal çinde üretilmesi ben bir saniyici olarak nerde uçuza üretim yapabilirsem orda üretmek isterim piyasda rekabet yapabileyim diye önemlisi nerde değil hangi kalitede üretildiği arkadaşlar önemlisi işcilik ve malzeme üretim yeri pek de o kadar önemsencek şey değil dir

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:33 ----------

efendim 600 lük motorlar üretiliyormuş bazı markaların......600 lük üretmek marifet değil BENELLİ nin nasıl bir marka olduğnu öğrenelim ondan sonra burda yazışma yapalım adamlar motorun tarihini yazmışlar şimdi başkaları satın aldı diye BENELLİ kötü bir marka olmaz yani çinliler değil de almanlar alsalardı ve çinde üretselerdi o zaman iyi bir marka mı olacaktı sizi mantıklı düşünmeye davet ediyorum bakınız bugünümüzde bir çok otomobil firmaları bir başkalarını satılmıştır ama bu o markanın bundan sonra kötü olacağı anlamına gelmez tam tersi de olabilir daha da iyi yönetilebilir o yüzden hemen ön yargılı olmayalım eğer bir şikayetler varsa bunları dile getirelim forum da okuduğum kadar iki yıl olacak nerdeyse arkadaşlar 250 likler biniyorlar hrkez de çok memnun görünüyor şikayet yok niye o zaman boş boş konuşanlar var anlamış değilim

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------

alanların hepsini kutlutorum güle güle kazasız belasız kullansınlar

EthanHunt
06 Nisan 2016, 09:57
Geçen hafta 2000kmde bu motoru kullandım. İvmelenmesi çok iyi, max hız 152 sonra devir kesiciye giriyor. Sele biraz sert. Fren ve vites pedleri çok rahatsız ve güvensiz. minicik pedler kullanmışlar. Ön tarafına adam gibi bir rüzgarlık takmazsanız çok fena rüzgar çarpıyor. Fabrikadan çıkış halinde rüzgarlık yok gibi bir şey. Orj lastikleri kötü, güzel kayıyor(muş). Şekil şemal ve orj egzostla bile ses harika.

milimadami
06 Nisan 2016, 10:45
hocam koruma takozu benellinin aksesuarımı yoksa vale motormu takıyor sadece takozu yani herhangibir marka almış onumu takıyor

Merhaba;

Benellinin orijinal koruma takozu. Vale moto ekstra olarak takıyor. Bedeli 150 tl sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------

Bir kaç resim eklemek istedim.

TNT Bayide
http://i.hizliresim.com/y51V6M.jpg
Kask AGV k3-SV
http://i.hizliresim.com/Mp2k8a.jpg

Jant Sticker'ları ve koruma takozunun duruşu
http://i.hizliresim.com/BPN8N9.jpg

Koruma Takozu
http://i.hizliresim.com/QBNQ0k.jpg

Motorda vibrasyon çok az. Özellikle gidon ve sele vibrasyonu hiç hissedilmiyor. Sol ayakta biraz hissettim ancak zamanla ya alıştım, yada kesildi. Vites geçişleri çok yumuşak. Far aydınlatması gayet yeterli. Bide gündüz farı gibi bir durum var far kenarlarına led koymuşlar çok şık duruyor. Artçının altına küçük bir açılır göz koymuşlar ancak çok yetersiz. Sigara paketi zor sığar.

Kasktan'da biraz bahsedelim. Ben gayet rahat buldum. Ses çok yüksek hıza çıkmadığım için test edilmiş sayılmaz ama hava kanalları gayet güzel. Güneş vizörü var. Gündüz motoru kullanmadığım için onu da kullanmış sayılmam. Kaskın çizgileri ve renkleri çok hoşuma gitti. Motorun renklerine de uyuyor. Nolan n86 ile arasında çok gidip geldim ancak agv'de kendimi daha rahat hissettim. Shoei, arai gibi kask almak isterdim ancak motoru ve diğer ekipmanları nakit aldığım için param kalmadı :). Venom marka montun sağ kol koruyucusunda bir temas var. montu değiştireceğim çünkü canımı yakıyor. 2 dakika giyemedim. Alırken denediğimde hissetmediğim bir temas var.

pea
06 Nisan 2016, 11:00
Benelli çok iyi, 100 senelik geçmişi var, Avrupa'da süper satılıyor filan diyorsunuz da;
Türkiye'deki motorlar Benelli değil, DSK-Benelli. Yani Hindistan ile ortak tasarım, sanırım Hindistan'da üretiliyor.
TNT250 sanırım sadece Türkiye, İran ve Endonezya için üretiliyor. BN302'nin kırpılmış versiyonu yani.
TNT25'nin ise Hindistan dışında bilinirliği bile yok. Kullanım kılavuzunu bile bulamıyorum. Hintlerin BN302'den öğrendiklerini kendi ülkeleri için denediği bir motor olabilir yani. Bajaj Pulsar 200 NS gibi yani.

Yani özetle; TNT25, o Avrupa'da bilinen Benelli motorlardan değil aslında. Bajaj ile kıyaslanması da normal, çünkü tamamen aynı durumdalar.
Bajaj ile farkını zamanla kullanıcılarından ve Türkiye distribütörünün hizmet kalitesinden anlayacağız.

Açıkçası ben de sizin anlattıklarınız kadar iyi olmasını diliyorum, çünkü benim de almayı düşündüğüm bir motor. Ama yukarıda yazdıklarım yüzünden çekincelerim var.

34tornado
06 Nisan 2016, 11:35
bazı arkadaşlar hala bilmeden öğrenmeden yorum yapıyorlar ( sanırım , galiba ,öyleymiş vsr...... ya kendi düşüncenizi niye söylemiyorsunuz bilmemek ayıp değil ki öğrenmemek ayıp herkezin her yaşta öğreniceği bir konular vardır muhakkak.bakın tnt 25 sadece türkiye ve hint pazarında satılıyor avrupada göremiyorum deniliyor BENELLİ.DE diye google de sorgulatınız orda satılan tüm modelleri göreceksiniz tnt25 orda BN302 adıyla satılıyor ve tnt250 ise BN302 diye geciyor yani bunlar sadece bizim ülke için üretilen bir motor değil tüm dünyada satılıyor ve amerikada da çok tutuldu.bu 250 - 300 olması sadece vergilendirme den ötürü yoksa başka bir amac yoktur bu işler arabalarda da oluyor.

pea
06 Nisan 2016, 11:56
"Sanırım" demişim zaten. İnternette bulabildiğim bilgi o yönde idi. "bazı arkadaşlar" vs gibi saldırgan tutuma gerek yoktu.
Motorun Avrupa modeli "BN251" imiş. Sayenizde bu bilgiye ulaşmış oldum, teşekkür ederim. Böylece çekincelerim daha da azalmış oldu, bayinin tutumuna bağlı olarak Tnt25 alacağım gibi duruyor.

milimadami
06 Nisan 2016, 12:18
kullanıcı yorumundan çok, bir kaç markayı aynı cümle içinde kullanmalımıyız, kullanmamalımıyız'ı tartışıyoruz. ne zaman bitecek merak ediyorum. kullanıcıları yorumlarını yapsa herkes rahatlayacak kanımca. Benelli'den çok pulsar konuşuluyor forumda. istisnasız her mesajı okudum. Yeni TNT 25 sahibi olarak diğer kullanıcıların negatif ve pozitif görüşlerini alsak, bizde üstüne tartışsak. Belki fark etmediğimiz, dikkat etmediğimiz birşeyler çıkacak.

34tornado
06 Nisan 2016, 13:13
bakın ben almadan önce duke 200 de denedim ve sonra tnt25 i arada bana göre çok fark var duke ille 16.000 tl ye satılıyor diye daha iyi olacak anlamına gelmiyor bakın almanyada duke 390 4.995 eu satılıyor türkiyede ise 19.000 tl ne demek istediğimi anlamışsınızdır.tnt25 ler şu an fazla üstüne kar koyulmadan satıyorlar çünkü avrupa piyasasında aynı fiyat.şu an alınabilecek tek motor bu fiyata.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------

motor resimlerde durduğu gibi değil çok daha etkileyici duruyor bakan bir daha bakıyor sesi zaten tarif edemem çok müthiş.motorun gidişi mükemmel
belirteyim ki ilk motorum değil bu.yani benim görüşüm türkiye gibi bir pazarda rahat 12.000 tl hak eden bir motor.bazı arkadaşlar şüpheli davranıyor bekliyelim ilerki zamanlarda ne arıza yapabilecek diye ama şüpheler yersiz zira yeni piyasaya çıkan bir motor değil BENELLİ yıllardır var olan bir marka yeni bir ürün piyasaya sundu ve tnt250 de 13.000 km leri yapan arkadaşlar var hiç bir tık yapmadan ve niye yapsın ki bu sıradan bir marka değil BENELLİYİ bilen bilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:49 ----------

yanlış anlaşılmasın ktm duke dünya çapında bir motor ben kesinlikle mukayese yapmıyorum sadece fiyatları doğru bulmuyorum . yoksa arabada nasıl mercedes yerini tutmuş sa KTM de motorsiklet de öyledir.

Seko
06 Nisan 2016, 13:55
Sürekli motora bir kulp bulmaya çalışan arkadaşlara yazıyorum ;

Motorla ilgili acı gerçekleri sürekli sıralamanıza gerek yok. Motor fiyatına göre çok çok iyi bir motor. Çin üretimiymiş, Hint üretimiymiş farketmez. Mal ortada ve fiyatı çok uygun. Birazcık bu işten anlayan birisi beğeniyorsa alacaktır, beğenmiyorsa en yakın rakibi 6000 TL daha pahalı, onu alabilirsiniz. Eleştirmek tabi ki güzel bir şey ama fiyat faktörünü unutmayalım.

EpaddaiC
06 Nisan 2016, 14:06
bazı arkadaşlar hala bilmeden öğrenmeden yorum yapıyorlar ( sanırım , galiba ,öyleymiş vsr...... ya kendi düşüncenizi niye söylemiyorsunuz bilmemek ayıp değil ki öğrenmemek ayıp herkezin her yaşta öğreniceği bir konular vardır muhakkak.bakın tnt 25 sadece türkiye ve hint pazarında satılıyor avrupada göremiyorum deniliyor BENELLİ.DE diye google de sorgulatınız orda satılan tüm modelleri göreceksiniz tnt25 orda BN302 adıyla satılıyor ve tnt250 ise BN302 diye geciyor yani bunlar sadece bizim ülke için üretilen bir motor değil tüm dünyada satılıyor ve amerikada da çok tutuldu.bu 250 - 300 olması sadece vergilendirme den ötürü yoksa başka bir amac yoktur bu işler arabalarda da oluyor.

İşte bunu kimseye anlatamıyorsun koca firma türkiyede satacağı 40.000 50.000 motosiklet için özel model üretecek gibi muhabbetler dönüyor modeller tüm dünyada satılıyor sadece ismi farklı gelde anlat

Emreerol
06 Nisan 2016, 14:38
Yaş: 29 İstanbul/Pendik. Trafik sigortası en uygun 1065 TL çıktı.

İçim acıyor :(

j0hnwick
06 Nisan 2016, 15:36
her ikisini de bilen adam olarak konuşuyorum, benelli ile bajajı aynı cümlede kullanmamak gerek
sanmıyorum herhangi birine bile bindiğini
benelli çinde üretiliyor, evet
ancak bir zamanların kalbur üstü motosiklet markalarından biri
aynı teknoloji, aynı mühendisler, ama çinde üretiliyor
evet, italyan anlayışından biraz feragat edilmiş malzemeden, ancak tasarım ve motor teknolojisi aynen duruyor
bakın bajaj kötü motor değil, ama benellinin klasında bir motor da olmadı hiç bir zaman
bindiğim motorları sayamam ama menşelerinden bahsedeyim
hindistan, japonya, güney kore, tayvan, italya, hollanda, ingiltere, almanya ve envai çeşit çin malı
italyanların bu işi iyi yaptığını kimseyle tartışmam bile, tabi pahalı oluyorlar
mevcut benelli, o italyan anlayışın çin işçiliğiyle birleşmesi işte
ne kadar iyi?
bir çinli gibi değil
ancak hintli gibi de değil
bir tayvan bir güney kore li de değil
gayet farkındayım, biraz daha özenilseydi bu motora senin duke 250 ile bile adını anamazdın
ancak 20-25 bin lira filan olurdu o zaman

Tmm dostum Bajaj çöp.Benelli'nin 2 rakibi var KTM ve Ducati.Bajaj'ı Benelli ile karşılaştırmak Benelliye hakaret olur.Çin'de üretiliyor diye kötü demedim güzel bi motosiklete benziyor ama bi avrupalı ve japon kalitesi yok eminim.Kafamdaki 3 motosikletten biri.Ama bazı arkadaşlar takım tutar gibi marka fanatikliği yapıyor gerçekten çok acı.

tigermbz
06 Nisan 2016, 16:34
kısıtlı tecrübemle makineleri ülke bazında sınıflandırma huyum var
her ülkenin kendi sanayi anlayışıyla/ pazarıyla alakalı yönlendiğini düşünürüm
anlatırım demek istediğimi de çok uzun hikaye, yazasım yok şimdi
bu bağlamda mevcut benelliyi şöyle değerlendirin
1910 lardan bu yana motosiklet üreten, üst sınıf ve yüksek hacimli (800cc, 1130 cc gibi) motosikletler yapan, ekonomik kriz nedeniyle çinli Q&J group (keeway i üreten firma) tarafından satın alınan, ancak bu satın alınma esnasında üretilecek tüm motosikletlerin benelli adına layık olması konusunda şerh koşulan, benellinin mühendislerinin halen tasarım aşamasında müdahil olduğu, ancak çin işi üretim bandından çıkan motosikletlerden bahsediyoruz
ve tekrarlıyorum, bajajı da gördüm, biraz bindim; kıyas kabul etmiyorum, seviyeler farklı

Philippe
06 Nisan 2016, 18:01
Şanssızlık bu ya arkadaşlar sabah baktığımda motorum yerde duruyordu.

Sanırım birisi çarpmış ve vites pedalı yamulmuş. Egzos çizilmiş. Gaz kolunun yanındaki koruma çizilmiş

Ve alt sakaldaki çıkartma çizilmiş. Böylece parça fiyatlarını öğrenebilicez. Buda nazar boncuğu olsun dedik geçtik .

j0hnwick
06 Nisan 2016, 18:10

Sanırım birisi çarpmış ve vites pedalı yamulmuş. Egzos çizilmiş. Gaz kolunun yanındaki koruma çizilmiş

Ve alt sakaldaki çıkartma çizilmiş. Böylece parça fiyatlarını öğrenebilicez. Buda nazar boncuğu olsun dedik geçtik .

Geçmiş olsun dostum gerçekten çok can sıkıcı.Yakıt tüketimi nasıl ölçme fırsatın oldu mu? sele , vibrasyon ve frenlerden memnunmusun ?

Philippe
06 Nisan 2016, 18:27
Geçmiş olsun dostum gerçekten çok can sıkıcı.Yakıt tüketimi nasıl ölçme fırsatın oldu mu? sele , vibrasyon ve frenlerden memnunmusun ?

Teşekkür ederim hocam . Yakıtı ölçemedim zaten Pzt almıştım aleti depoyu doldurdum ama test edemedim.

Sele bence çok rahat git gel eve toplam 35 km yapıyorum bir ağrı ya da herhangi şikayetim olmadı.

Titreşim mutlaka olacak ama öyle rahatsız edecek türden olduğunu düşünmüyorum.

Frenlere çok asılmadım yeni olduğu için bir kere panik fren yapmak zorunda kaldım ama onda da üzmedi açıkçası .

Kullandıkça daha iyi olacağını düşünüyorum

acemi27
06 Nisan 2016, 19:25
2. sayfadan itibaren burada yazmaya başlayan, benellinin avukatı olmakla suçlanan, sırf bu motor için bu foruma üye olan, birinci derecede benelli kullanıcı adayı olan ben; tarafımdan benelli alma fikri bir saat içinde askıya alınmıştır. Herkes her şeyi yaşayarak öğrensin. Takipteyim. Güzel şeyler yaşamanız dileklerimle...

dentorium
06 Nisan 2016, 19:56
2. sayfadan itibaren burada yazmaya başlayan, benellinin avukatı olmakla suçlanan, sırf bu motor için bu foruma üye olan, birinci derecede benelli kullanıcı adayı olan ben; tarafımdan benelli alma fikri bir saat içinde askıya alınmıştır. Herkes her şeyi yaşayarak öğrensin. Takipteyim. Güzel şeyler yaşamanız dileklerimle...
Başarısız bir trolleme örneği. Fazla dikkat çekmeden algı yaratmaya çalışın. Gizemli halleri severim. Yaşayalım görelim :)

Crazy_sprint
06 Nisan 2016, 20:11

Görmüyorlar usta görmüyorlar istediğin yere koy kapalı garajın olmadıktan sonra vuruyor sonra bilerekmi vurduk diyo yok bide bilerek vursaydın adam dobloyla bizim işyerinin otoparkında dışarda değil yanı geldi arkadasın scoterine vurdu bide durmadı sürükledi biraz görmemişmiş motor sahibinden çok fırçaladım aslında bodoslama gireceksin sonra aaa seni görmedim dersin �� Gecmis olsun tabi bu arada bende frenlerini merak ediyorum zamanla frenler nasil iyi olur öyle biseymi var onuda merak ediyorum doğrusu güle güle kullan.

godfather
06 Nisan 2016, 20:37
Ne pulsarmış kardeşim ya. Forumun heryerinde pulsar da pulsar. Ben de araştırıyorum ben de merak ediyorum tamam. Pulsarı da takip ediyorum, kimse pulsar başlığına gelip gelip bence yamaha veya benelli daha iyi zaten pulsar hintli dandik demiyor.

Motoru olmayanlar motor hakkında yorum yazıyor olanlar ortada yok. Hayır acaba motor çok süper birşey de alınca tepesinden inip foruma mı yazamıyorlar ? İnsan merak ediyor kronik bişisi falan var mı diye. Belki de yok ? Biraz daha beklicez sanırım.

Merak içindeyim takipteyim. Sürçü lisan ettiysem affola. Dikkat edin kendinize kaskınızı hep takın. Bakkala giderken bile takın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

İçim yandı hocam. Geçmiş olsun. Kullandıkça bizi de unutma olur mu.

Philippe
06 Nisan 2016, 21:40
Görmüyorlar usta görmüyorlar istediğin yere koy kapalı garajın olmadıktan sonra vuruyor sonra bilerekmi vurduk diyo yok bide bilerek vursaydın adam dobloyla bizim işyerinin otoparkında dışarda değil yanı geldi arkadasın scoterine vurdu bide durmadı sürükledi biraz görmemişmiş motor sahibinden çok fırçaladım aslında bodoslama gireceksin sonra aaa seni görmedim dersin �� Gecmis olsun tabi bu arada bende frenlerini merak ediyorum zamanla frenler nasil iyi olur öyle biseymi var onuda merak ediyorum doğrusu güle güle kullan.

Teşekkür ederim . Frenler için şu söylendi lastiklerin üzerindeki tabaka ve disklerin üzerindeki tabakalar eridikçe performansı artacakmış.

Kullanıp denemeden bir şey söylemek yalan olur

Ne pulsarmış kardeşim ya. Forumun heryerinde pulsar da pulsar. Ben de araştırıyorum ben de merak ediyorum tamam. Pulsarı da takip ediyorum, kimse pulsar başlığına gelip gelip bence yamaha veya benelli daha iyi zaten pulsar hintli dandik demiyor.

Motoru olmayanlar motor hakkında yorum yazıyor olanlar ortada yok. Hayır acaba motor çok süper birşey de alınca tepesinden inip foruma mı yazamıyorlar ? İnsan merak ediyor kronik bişisi falan var mı diye. Belki de yok ? Biraz daha beklicez sanırım.

Merak içindeyim takipteyim. Sürçü lisan ettiysem affola. Dikkat edin kendinize kaskınızı hep takın. Bakkala giderken bile takın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

İçim yandı hocam. Geçmiş olsun. Kullandıkça bizi de unutma olur mu.

Teşekkür ediyorum hocam. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin kullandıkça bende sizleri bilgilendirme şansına sahip olayım.

ARçİL
06 Nisan 2016, 22:21
http://http://www.benelli-motos.fr/benelli-motos-bn302r.html

avrupada satılıyor.bajaj fulsar yok

http://http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=221038054&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&scopeId=MB&makeModelVariant1.makeId=2900&pageNumber=4&fnai=prev

Almanyada bajaj pulsar satılmıyor muş doğruymuş

zafer6n
07 Nisan 2016, 09:28
Merhaba arkadaşalar, 2 gün önce benelli tnt 25 motor aldım,foruma bu sebeple üye oldum en kısa zamanda motorla ilgili deneyimleri mi forum da paylaşacağım.Şimdi mesai zamanı :)

milimadami
07 Nisan 2016, 09:45
güle güle kullan dostum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------

Trafik Ruhsat: 190
Plaka Basımı: 14
Trafik Sigortası: 1062TL (Anadolu Sigorta/ Yaş 29 / İstanbul)

Trafik sigortaları insanın canını yakmaya devam ediyor. Esnaf bi arkadaşıma sağa sola gitmesi için scooter aldık. Motor 3000TL Sıfır, sigortası 1080tl çıktı. Yazık günah...

zafer6n
07 Nisan 2016, 10:39
Teşekkür ederim dostum. Sigortayı 987 tl.ye halletim bende.
Motorla ilgili konuşacak olursak:
1-motor fiyat performans olarak çok çok iyi.daha önce er6n kullandım 5000 km kadar, arkadaşım da xj 6 var ve hafta da 2 3 kez mutlaka gazlarım.ikimizin de ortak görüşü bu fiyata bu motor müthiş.
2-motora oturduğunuz da gerçek naked havasını veriyor boyutları gidon mesafesi yüksekliği çok ideal ve oldukça yakışıklı bir motor.ben yeşilini tercih ettim gece ayrı gündüz ayrı güzel bir renk :)
3-motorun sürüşü, dengesi, kontraları gayet başarılı.
4-Frenler yavaş yavaş kendine geliyor ön freni beğendim tatminkar ve tek disk yetmez diyenler için benelli disk ve merkez yerini hazırlamiş 2.ci disk ve merkez alınıp rahatlıkla monte edilebilir.bu durum da motoru olduğu çakacağından eminim.
5-Arka fren çok kullanmadım ama iş görüyor yeterli seviyede.
6-Ön amortisör aşık olunacak cinsten işini on numara yapıyor harika ötesi sanırım en beğendiğim noktası.Arka amortisör keza gayet başarılı ayarlanabilir mi bilmiyorum kasis ve çukur geçişleri çok yumuşak bir motor.er6 yı anımsatıyor arka amortisör :)
7-gidon da ayak pedlerin de nerdeyse sıfır titreşim.sele de hissediliyor hafif hafif.Artçcı denemmedi henüz.
8-motor da zırıltı patırdı yok adam gibi çalışıyor piston sesini ön taraftan rolanti de güzel duyuyorsunuz bu bazılarını belki rahatsız eder ben sevdim
9-malzeme kalitesi standart ne çin ne avrupa ya da japon orta işçiliğe sahip yeterli seviye de (fiyatına göre)kırılık dökülmeyecektir emin olabilirsiniz.
10-egzoz sesi çok çok hoş, gaz açtığınızda çıkan ses çok iyi tek silindirin hoş çalışma sesi egzoz da olduğu gibi.modifiye egzozlarla çok tatlı sesler alınabilir.
11-göstergesi ışıkları gayet güzel
Eleştireceğim yanları ise şöyle:
1-Lastikler çok kötü maalesef imkanınız varsa hemen değiştirin :)
2-gaz kolunda çok boşluk var ve ön freni sıkarken motor gaz yiyor ( benim motora özel sorunlar da olabilir bunlar )
3-ilk marşta çalışmadığı oluyor aynı şeyi yaşayan varsa çok sevineceğim :) servis de halledilir hemen.
4-motor bloğunu kapatan şase demirleri daha estetik olabilirdi.blok oldukça güzel ama görünmüyor şaseden.bu motorun yeni şasesi olursa yüzde 90 bu durum benelli tarafından da ortadan kaldırılacaktır diye düşünüyorum.
5-arka dişlinin renksiz tatsız tuzsuz görüntüsünü sevmedim bir de :)
şimdilik paylaşacaklarım bu kadar.kullandıkça yazacağım foruma.düşük bütçeli olup bu motordan hoşlananlar hiç düşünmeden alabilirsiniz çok ekstrem bir durum olmazsa kesinlikle beğeneceksinizdir.
karşılaştırma olayına çok girmeyi sevmiyorum fakat: pulsar ns kullanmış biri olarak söyleceğim; iki motorun ruhu çok farklı.motosiklet tarz tutku işidir. ns 200 ile asla kıyas etmemenizi öneririm.sürüş denge hissiyat motor ruhu çok farklı iki motor bunlar.
Ve son olarak mt 25 de kullanmış biri olarak ara da ki fiyat farkını da göz önüne alınca helal sana benelli diyorum. :) Hafta sonu mt 25 sahibi arkadaşımla buluşacağım fikirlerini aktaracağım forum da.
Çok uzattım kusura bakmayın.

darknife
07 Nisan 2016, 11:42
Merhaba arkadaşalar, 2 gün önce benelli tnt 25 motor aldım,foruma bu sebeple üye oldum en kısa zamanda motorla ilgili deneyimleri mi forum da paylaşacağım.Şimdi mesai zamanı :)

İnşallah diğer kullanıcılar gibi yapmazsın motosikletin üstünden inip bizi bilgilendirirsin :cherry:

motokeyf
07 Nisan 2016, 11:47
Teşekkür ederim dostum. Sigortayı 987 tl.ye halletim bende.
Motorla ilgili konuşacak olursak:
1-motor fiyat performans olarak çok çok iyi.daha önce er6n kullandım 5000 km kadar, arkadaşım da xj 6 var ve hafta da 2 3 kez mutlaka gazlarım.ikimizin de ortak görüşü bu fiyata bu motor müthiş.
2-motora oturduğunuz da gerçek naked havasını veriyor boyutları gidon mesafesi yüksekliği çok ideal ve oldukça yakışıklı bir motor.ben yeşilini tercih ettim gece ayrı gündüz ayrı güzel bir renk :)
3-motorun sürüşü, dengesi, kontraları gayet başarılı.
4-Frenler yavaş yavaş kendine geliyor ön freni beğendim tatminkar ve tek disk yetmez diyenler için benelli disk ve merkez yerini hazırlamiş 2.ci disk ve merkez alınıp rahatlıkla monte edilebilir.bu durum da motoru olduğu çakacağından eminim.
5-Arka fren çok kullanmadım ama iş görüyor yeterli seviyede.
6-Ön amortisör aşık olunacak cinsten işini on numara yapıyor harika ötesi sanırım en beğendiğim noktası.Arka amortisör keza gayet başarılı ayarlanabilir mi bilmiyorum kasis ve çukur geçişleri çok yumuşak bir motor.er6 yı anımsatıyor arka amortisör :)
7-gidon da ayak pedlerin de nerdeyse sıfır titreşim.sele de hissediliyor hafif hafif.Artçcı denemmedi henüz.
8-motor da zırıltı patırdı yok adam gibi çalışıyor piston sesini ön taraftan rolanti de güzel duyuyorsunuz bu bazılarını belki rahatsız eder ben sevdim
9-malzeme kalitesi standart ne çin ne avrupa ya da japon orta işçiliğe sahip yeterli seviye de (fiyatına göre)kırılık dökülmeyecektir emin olabilirsiniz.
10-egzoz sesi çok çok hoş, gaz açtığınızda çıkan ses çok iyi tek silindirin hoş çalışma sesi egzoz da olduğu gibi.modifiye egzozlarla çok tatlı sesler alınabilir.
11-göstergesi ışıkları gayet güzel
Eleştireceğim yanları ise şöyle:
2-gaz kolunda çok boşluk var ve ön freni sıkarken motor gaz yiyor ( benim motora özel sorunlar da olabilir bunlar )
3-ilk marşta çalışmadığı oluyor aynı şeyi yaşayan varsa çok sevineceğim :) servis de halledilir hemen.
4-motor bloğunu kapatan şase demirleri daha estetik olabilirdi.blok oldukça güzel ama görünmüyor şaseden.bu motorun yeni şasesi olursa yüzde 90 bu durum benelli tarafından da ortadan kaldırılacaktır diye düşünüyorum.
5-arka dişlinin renksiz tatsız tuzsuz görüntüsünü sevmedim bir de :)
şimdilik paylaşacaklarım bu kadar.kullandıkça yazacağım foruma.düşük bütçeli olup bu motordan hoşlananlar hiç düşünmeden alabilirsiniz çok ekstrem bir durum olmazsa kesinlikle beğeneceksinizdir.
karşılaştırma olayına çok girmeyi sevmiyorum fakat: pulsar ns kullanmış biri olarak söyleceğim; iki motorun ruhu çok farklı.motosiklet tarz tutku işidir. ns 200 ile asla kıyas etmemenizi öneririm.sürüş denge hissiyat motor ruhu çok farklı iki motor bunlar.
Ve son olarak mt 25 de kullanmış biri olarak ara da ki fiyat farkını da göz önüne alınca helal sana benelli diyorum. :) Hafta sonu mt 25 sahibi arkadaşımla buluşacağım fikirlerini aktaracağım forum da.
Çok uzattım kusura bakmayın.

Ellerine sağlık zafer6n ilk defa mantıklı güzel bi yorum geldi kıyaslama konusunda da gayet haklısın bu motosiklet diğerlerinden farklı bir üretim. 2 ve 3. belirttiğin problemlere ben rastlamadım almadım motosikleti ama arkadaş aldı epeyi kullandım bende öyle bi sıkıntı fark etmedim sen bi servise göster bence müsait zamanda halletsinler.

milimadami
07 Nisan 2016, 12:17

Olumlu görüşlerine katılıyorum. Hemen hemen hepsini bende hissettim. Olumsuz olarak belirttiğin görüşlerin aynen benim için de geçerli. Dilediğin zaman gelip benim motoru da deneyebilirsin. Fark var mı görmüş oluruz. Gaz'da boşluk var, ilk marşta gaz vermeden çalışmama sorunu var(fazla ateşleme süresi). ben arka freni sık kullanıyorum ve ciddi olarak kayıyor. Lastikler cacık :)

zafer6n
07 Nisan 2016, 12:27
Teşekkür ederim, :) müsait zaman da servise gideceğim arkadaşın da olmamasına sevindim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:19 ----------

Hangi semttesiniz gelmeye çalışırım tabiki. Aynı sorun sen de de var ise servis yolları görünüyor sanırım :) ama hiç takılmadım bu küçük soruna motor beklentimin çok çok üstünde.:)
Lastikler gerçekten çok fena dikkat etmek gerek.:) lastik bakmaya başladım bile tavsiyen olursa değerlendiririm.
Bir de yan ayaklığın demiri kapalı konum da beni çok rahatsız etti onu da bükmek gerek vites zannedip onunla cebelleşiyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Ben burda olacağım umarım diğerleri de gelirler yavaş yavaş :)

savica
07 Nisan 2016, 12:35
Bende de gaz kolunda bi bosluk var, motoru teslim alirken hemen fark edip soyledim, normaldir cevabi aldim. Ayrica bende de gaz vermeden calismiyor, motor sicakken denemedim fakat ilk calistirmada biraz gaz istiyor

zafer6n
07 Nisan 2016, 13:26
Enjeksiyonlu motor da gaz vererek çalıştırmak çok doğru gelmedi.Aramızdan bir kullanıcı motorunu bu sebeple servise götürüp sonucu bizimle paylaşırsa harika olurdu.

milimadami
07 Nisan 2016, 13:44
Teşekkür ederim, :) müsait zaman da servise gideceğim arkadaşın da olmamasına sevindim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:19 ----------

Hangi semttesiniz gelmeye çalışırım tabiki. Aynı sorun sen de de var ise servis yolları görünüyor sanırım :) ama hiç takılmadım bu küçük soruna motor beklentimin çok çok üstünde.:)
Lastikler gerçekten çok fena dikkat etmek gerek.:) lastik bakmaya başladım bile tavsiyen olursa değerlendiririm.
Bir de yan ayaklığın demiri kapalı konum da beni çok rahatsız etti onu da bükmek gerek vites zannedip onunla cebelleşiyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

Ben burda olacağım umarım diğerleri de gelirler yavaş yavaş :)

Ben salı günü götüreceğim sanırım, ilk baştan sıkıntıyı çözelim. Aşılmayacak şeyler değil bence de. Hevesimi kaçırmıyor bunlar. Bu arada benim motorun elcikleri değişti, gaz boşluğu ondan da kaynaklanıyor olabilir bir nebze.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------

Bende de gaz kolunda bi bosluk var, motoru teslim alirken hemen fark edip soyledim, normaldir cevabi aldim. Ayrica bende de gaz vermeden calismiyor, motor sicakken denemedim fakat ilk calistirmada biraz gaz istiyor

yalnız değilsin :)

Crazy_sprint
07 Nisan 2016, 13:49
Enjeksiyonlu motor da gaz vererek çalıştırmak çok doğru gelmedi.Aramızdan bir kullanıcı motorunu bu sebeple servise götürüp sonucu bizimle paylaşırsa harika olurdu.

öncelikle hayırlı olsun bende bu motoru takipteyim nasip olursa almak istiyorum bakalım şu anda scoter kullanıyorum karbüratörlü ve otomatik jikleli sabahları hiç gaz vermeden en fazla iki marşta çalışıyor ısınıncada normal rolantiye düşüyor yani senin motorun buna göre hiç sorunsuz çalışması gerekli bence mesela honda pcx in marşı gibi, serviste yapılır diye düşünüyorum.

zafer6n
07 Nisan 2016, 13:57
Yalnız olmamak güzel :) Basit bir çözümü vardır tahminim kendimiz de yaparız belki de gaz telini ayar kısmından sıkmak yeterli bile olabilir ama ellemeyelim garantimiz var :)
Facebook benelli tnt 25 türkiye grubunu kurdum isteyenler katılabilir bekleriz :)
Benellinin her vida somon başına beyaz nokta ile boya atmış olması garanti konusunda hassasiyetlerini ortaya koyuyor bu arada.

Emreerol
07 Nisan 2016, 13:58
Arkadaşlar selam,

Maltepe Moto Galeri ilk bakım için 500KM'de gelmemi söyledi. Size ne söylendi ilk bakım KM'si?

zafer6n
07 Nisan 2016, 14:30
ilk bakım 800-1000 km verilen periyodik bakım kağıdında belirtilen. 500 km erken olur bence , 500 de gidersiniz 1000 de tekrar gelin derseler bit yeniği arayın derim. :)

ake
07 Nisan 2016, 15:14
arkadaşlar zaten tnt25 grubu vardı facebook ta. yine siz bilirsiniz ama onu kullanın derim. sizlerden birine yöneticilik verebilirim. tnt250 grubu bende. tnt25 kullanıcısı birinde olsun bu grupta isterim.

Emreerol
07 Nisan 2016, 15:25
arkadaşlar zaten tnt25 grubu vardı facebook ta. yine siz bilirsiniz ama onu kullanın derim. sizlerden birine yöneticilik verebilirim. tnt250 grubu bende. tnt25 kullanıcısı birinde olsun bu grupta isterim.

Linki nedir grubun?