Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
neonxc
01 Şubat 2015, 09:22
Sigorta masrafı bulunduğun şehire ve sana göre değişmektedir. Ben İstanbulda yaşıyorum hepsi birlikte 400tl gibi bir rakama mal oldu.
Yakıt ise 100km/3.5lt yakmakta.
Sokollu
01 Şubat 2015, 10:50
Merhabalar, nedense iki günde bir girip başlığa bakıyorum, fotoğraflara bakıyorum, sonra 1,86 boyum geliyor aklıma vazgeçiyorum.
İlk bakımda ne kadar ödediniz Ninja sahipleri ? Kawasaki servis/yedek parça konusuna da açıklık getirirsek, fiyat planlamasında daha sağlıklı olur.
Kazasız sürüşler.
Murat.K.
01 Şubat 2015, 11:58
Forumda daha 3 yada 4 tane var 250sl. Bizim motor daha servise gitmedi Neonxc gitmiş olabilir bir tek çünkü aramızdaki tek gezenti o. Adam durmuyor ki yerinde, leyleği havada gördün mü atlıyor motora.
Bu motor ince ve hafif bir motor. Boy ve kalıp endişeniz var ise fuara bir şey kalmadı. Biraz sabredip r25e de bakın. O da Şahane bir motor diyorlar. Ve daha kalıplı. Anladığım kadarı ile r25 daha iyi bir performans gösteriyor. Barkın Bayoğlu geçenlerde Kıbrıs'ta lansmana gitti. Araya başka videolar girmez ise cumaya yayınlarlar diye tahmin ediyorum. Tek sıkıntısı irc lastikler ile geliyor olması.
100 km'de 3.5 litre çok iyi bir değer. Motor hafif olmasının avantajını burada görüyor.
samet10
01 Şubat 2015, 13:32
son hız kaç görüldü bu alette :) kaç günde çıkıyo o hıza :D
Sokollu
01 Şubat 2015, 13:57
son hız kaç görüldü bu alette :) kaç günde çıkıyo o hıza :D
Samet abiii :) Valla arkadaşlar CBR'in yakalayamadığını söylediler daha doğrusu inceleme yaparken ufak bir test yapmışlar, son hızından ziyade o hıza ulaşma hızı iyi gibi. Satılık CBR250 var bu arada haberin olsun :)
neonxc
01 Şubat 2015, 15:15
Merhabalar, nedense iki günde bir girip başlığa bakıyorum, fotoğraflara bakıyorum, sonra 1,86 boyum geliyor aklıma vazgeçiyorum.
İlk bakımda ne kadar ödediniz Ninja sahipleri ? Kawasaki servis/yedek parça konusuna da açıklık getirirsek, fiyat planlamasında daha sağlıklı olur.
Kazasız sürüşler.
İlk Bakımı Necat motorda yaptırdım. 120TL ödedim, ayrıca motoru beklerken Adana dürüm ısmarladılar :) Kawasaki yedek parçısının ucuzluğu ile nam salmış bir marka değil. Kaldı ki yeni kasa CBR 250r de halen yedek parçası yok falan diyorlardı.
Gerçi şuanda Honda cbr250r sıfır alan adam olur mu bilmiyorum. Aynı paraya Yamaha r25 varken hayatta yüzüne bakmam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------
Forumda daha 3 yada 4 tane var 250sl. Bizim motor daha servise gitmedi Neonxc gitmiş olabilir bir tek çünkü aramızdaki tek gezenti o. Adam durmuyor ki yerinde, leyleği havada gördün mü atlıyor motora.
Bu motor ince ve hafif bir motor. Boy ve kalıp endişeniz var ise fuara bir şey kalmadı. Biraz sabredip r25e de bakın. O da Şahane bir motor diyorlar. Ve daha kalıplı. Anladığım kadarı ile r25 daha iyi bir performans gösteriyor. Barkın Bayoğlu geçenlerde Kıbrıs'ta lansmana gitti. Araya başka videolar girmez ise cumaya yayınlarlar diye tahmin ediyorum. Tek sıkıntısı irc lastikler ile geliyor olması.
Gel abi takıl bize :) Ayrıca motoru alalı 2 ay oldu daha 1000 km yeni geçtim. Bu gezmek değil bence. Ama sen beni yazın gör, bak ne km ler yapacağım :)
Boyu uzun olan arkadaşlar asla binip test etmeden almasın zaten. Benim boyum 1.83 bende sıkıntı yok, bunuda ekleyim. AEA nın boyuda benle aynı, o da 183 ama ben daha zayıfım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Son hıza önem veren kişinin adresi direk Yamaha YZF-R25. Tek silindirli makineden ne son hızı bekliyorsun ki. Ninja SL nin avantajı uygun fiyatı ve üzerinde gelen kaliteli lastikleri. Aynı fiyatta olsa kimse gelipte kolay kolay ninja almaz. Ben de dahil.
Lastik masrafınıda eklersen arada 2 bin tl den fazla fiyat farkı var.
Ninjanın motoru Kawasaki KLX 250 de kullanılan tek silindirli makinenin geliştirilmiş versiyonu olduğunu söylüyor AEA. Bakımda da Ninja 300, 250r nin filtresi uymadı. KLX 250 nin filtresini taktılar zaten. Bu da AEA nın dediğini doğrular nitelikle. Ayrıca internette her iki motor bloğununda fotoğraflarına baktım. Soğutma suyu giriş çıkış borularının konumları, marş motorunun v.b parçaların konumları aynı. AEA yı doğruluyor bunlar.
Bu da neyi getiriyor, Düşük son hız, ama güzel gaz tepkisi, güzel ara hızlanmalar.
Sokollu
01 Şubat 2015, 16:19
Seni Kawasaki Nina 250 SL'in fahri,onursal kullanıcısı ilan ediyorum ::shake2::::asker::::alkiis:: Detaylı bilgilerin için teşekürler :)
Murat.K.
01 Şubat 2015, 16:32
Kişi için Konu dönüp dolaşıp sın hıza gelecekse zaten adres 250cc değil. Hangi marka olduğu önemli değil. Yanlış hatırlamıyor isem 250sl ile 174 gördü biri lakin o motor ile 170 yapabilmek sağlıklı bir iş değil. Motorun Islak ağırlığı ne ki o süratlerde sağlıklı gidiş yapabilsin. Deneyimi olan ve sürat arayışında olan gidecek minimum 600cc alacak. Deneyimi yetersiz adam ise böyle maceralara girmeyecek.
neonxc
01 Şubat 2015, 17:39
Seni Kawasaki Nina 250 SL'in fahri,onursal kullanıcısı ilan ediyorum ::shake2::::asker::::alkiis:: Detaylı bilgilerin için teşekürler :)
Eyvallah dostum :) Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu motora Türkiyede sahip olan kişilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bizde objektif yorumlarımız ile karar aşamasındaki arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz ki herkes kendine uygun motoru alsın.
İstanbulda özellikle hafta sonları akşam beşiktaş sahile gidiyoruz. Dileyen arkadaşlar orada motoru da görebilir oturup muhabbet ederiz.
samet10
01 Şubat 2015, 21:48
Samet abiii :) Valla arkadaşlar CBR'in yakalayamadığını söylediler daha doğrusu inceleme yaparken ufak bir test yapmışlar, son hızından ziyade o hıza ulaşma hızı iyi gibi. Satılık CBR250 var bu arada haberin olsun :)
aslında merak ettiğim konu buydu sadece farklı bir uslüp ile ortalığı karıştırıcasına sorayım bakim ne olacak dedim :)
cbr250yi bitirmeli bence bu motor ya benim bile alasım var şu an :)
Kişi için Konu dönüp dolaşıp sın hıza gelecekse zaten adres 250cc değil. Hangi marka olduğu önemli değil. Yanlış hatırlamıyor isem 250sl ile 174 gördü biri lakin o motor ile 170 yapabilmek sağlıklı bir iş değil. Motorun Islak ağırlığı ne ki o süratlerde sağlıklı gidiş yapabilsin. Deneyimi olan ve sürat arayışında olan gidecek minimum 600cc alacak. Deneyimi yetersiz adam ise böyle maceralara girmeyecek.
tabi yahu 250 cc de hız ne ki. ben sadece kendi aralarında kıyaslama yapmak amacıyla sormuştum nitekim cbr250den iyi ise daha söze gerek yok :)
zaten bu motorlar 130-140ı gördü mü yerle temas yok denecek kadar azalmaya başlıyo :)
igorkem
01 Şubat 2015, 21:56
neonxc kardeş;
tamamen seninle aynı kafada olduğumuzu düşünerek, senin motoru çok beğenmenden yola çıkarak motoru bir canlı görüp deneyeceğim. boy kiloma göre sıkıntı olmaz ise abs li modelini çekicem altıma. sonra vınvınvın 50-60 takılcam :D
neonxc
02 Şubat 2015, 09:39
neonxc kardeş;
tamamen seninle aynı kafada olduğumuzu düşünerek, senin motoru çok beğenmenden yola çıkarak motoru bir canlı görüp deneyeceğim. boy kiloma göre sıkıntı olmaz ise abs li modelini çekicem altıma. sonra vınvınvın 50-60 takılcam :D
Ninja o devirlerde çok tatlı gidiyor. Bazı şeyler vardır ki teknik dökümanlara yazamazsın. İnsanların bir motoru sevip sevmemesini de aslında o teknik dökümanlara yazılamıyan şeyler belirliyor.
Şuan bana göre piyasada 250cc katogorisinde alınacak 2 tane motor var. Biri Ninja 250SL diğeri de YZF R25
brkonbsi
03 Şubat 2015, 00:03
Şimdi r25 tanitildi hala en mantıklı çözüm 250 sl mi ? 12000 lik fiyati ve dunlop lastikleri var ama daha ciliz olması ve r25 e göre performansı az olması gibi hem artı hem eksileri var ben karar veremedim hala hangisi olacak tercihim
TimFx
03 Şubat 2015, 09:19
Şimdi r25 tanitildi hala en mantıklı çözüm 250 sl mi ? 12000 lik fiyati ve dunlop lastikleri var ama daha ciliz olması ve r25 e göre performansı az olması gibi hem artı hem eksileri var ben karar veremedim hala hangisi olacak tercihim
Yamaha harika motor yapmış onu alın derim ben ::xblink:: Hem motor mavi yeşil yeşil kawasaki'yi ne yapcaksın iiyyy ::146::
linkinpark20
03 Şubat 2015, 09:33
bence hafif olması yeni başlayan adam için artı bir özellik. herkes neden kalı takmış bu kadar anlayamadım.
Murat.K.
03 Şubat 2015, 09:39
Her ne kadar iki motorda 250cc klasmanında olsada aslında farklı motorlar.
250sl daha cılız demek gerçekten neye baktığınızı anlamadığımızı gösteriyor. Yurdum insanı sürekli 250sl kalıbından bahsedip duruyor. Yahu arkadaşlar Kawasaki SL ile SlimLight adını koymuş motora yani ince ve hafif. Sonra demişlerki biz motoru ince yaptık şehir içinde rahat manevra yapsın, hafif yaptık herkes kullanabilsin. Eski 250r kaslı ve heybetli idi. 300r Yaptılar yine kaslı ve heybetli. Yanına 250sl tek silindir koydular. Kawasaki zaten heybetli motor yapmayı biliyor ama bunu başlangıç motoru olarak narin Yaptılar.
R25 ise farklı bir kulvardan girdi. Öncelikle çift silindir Yaptılar motoru. Yeni Başlayan adamdan ziyade 125cc den 250cc ye geçen adam için koydu. "Paşam 125r kullandın hadi bakalım deneyimin var artık 25r ile devam et" demeye getirdiler. Bu sebeple şu anda 250cc klasmanında r25 diğer markalardan farklı bir yerde.
Bizim insanımız cc aynı ise motorları kıyaslama peşinde ama öyle olmuyor işte.
Şimdi senin durumuna gelelim. Aşağıdaki sorulara kendi kendine cevap verirsen hangisini Alman gerektiğin ortaya çıkar
-deneyim var mı? Daha önce ss benzeri 125 lik veya ybr 250 benzeri motor kullandın mı
-boy kilo dengem nedir? 250sl boy ve kilona uymayabilir veya tam tersi
-lastik için bütçeni ayırdın mı?
-250cc bir motordan beklentin nedir?
-belirli bir amaç için mi kullanacaksın (sürekli olarak A noktasından b noktasına gidip gelmek gibi mi) yoksa boş vaktinde mi kullanacaksın
Son olarak sürekli söylüyoruz amaç son Hız veya performans ise adres asla 250cc değildir. Bu kadar hafif motorlar ile son Hız arayışı rüzgârlı bir günde ölümcül olabilir.
brkonbsi
03 Şubat 2015, 09:51
Ss tarzinda deneyimim yok daha önce scooter kullandım hep şimdi başlangıç olacak benim için .
1.82 boy ve 79 kilo yum korkum altımda küçük kalacak mi motor diye .
R25 i alırsam bir süre lastik almadan devam etmem gerekir çünkü öğrenciyim ve butcem 250 sl kadar ve kıyafet için.
Ev okul arası kullanmak istiyorum ve tabi keyif için .
TimFx
03 Şubat 2015, 09:59
Ss tarzinda deneyimim yok daha önce scooter kullandım hep şimdi başlangıç olacak benim için .
R25 i alırsam bir süre lastik almadan devam etmem gerekir çünkü öğrenciyim ve butcem 250 sl kadar ve kıyafet için.
Aynı boydayız ninja 300 de alsan r25 de alsan o motorlar bize ufak. 175 den uzun olan herkes bu motorların üzerinde sırıtıyor az veya çok :cherry:
Z250'yi görmeden hemen bunu almayın. Fuara 3 hafta kaldı, sabredin biraz. Eminim oturuş pozisyonundan dolayı bundan daha rahat olacaktır ve bana göre kafes şasisi (özellikle kırmızısı) ile bundan daha güzel görünüyor. Ayrıca daha ucuz...
Motorun hafif olmasının dezavataj olarak görülmesini de ilk defa görüyorum. 195 BG'lik Panigale'nin kuru ağırlığı 164 kg. Adamlar hiç binmesinler o zaman...
Lastik işini de bana göre çok abartıyorsunuz. Yamaha motora o lastiği koyduğuna göre biraz tecrübeniz varsa iş görecektir. Kaliteli lastik olması tabi ki çok güzel ama illa değişecek diye de bir şey yok. Hele ki yağmurda motor kullanmayan arkadaşlar hiç değiştirmesinler.
Murat.K.
03 Şubat 2015, 11:17
o zaman adres 250SL
kilon az olduğu için altında küçük kalmaz. AEA videosundaki motor en alt seviyede idi. zaten video sonunda gözüken kullanıcı benim eşim.
lastik almadan olmaz. yol tutuş lastik ile olur. 2 motorda krenaj vs gibi parçalar açısından pahalı düşmeyi çizmeyi değiştirmeyi öğrenci olarak göze alamazsın.
ev okul arada keyif ise maksat öğrenci olduğunda göz önüne alınırsa yakıt nedeni ile 250SL
R25 R125 ten sonra geçiş motoru olarak yapılmış bir alet.
bütün markalarda zihniyet ve satış politikası aynıdır. müşteri açısından marka sadakati oluşturmak.
kawasaki diyor ki 250SL ile başla ninja 300 ile devam et
cbr125/cbr250/cbr600 ile devam et
öbürü mt veya R serisi ile 125/250.... devam et...
boyun olması hemen gidip 600lük motor ile başlayabileceğin anlamına gelmiyor. bu sebeple şunu düşün: bugün X markasının 250si yarın aynı markanın 600ü ile devam edebilir miyim. kawasaki / yamaha /suzuki kalitelerini her türlü ispatlamış markalar. honda japonyanın tofaşıdır. bunu araba kullanıcıları da bilir motor kullanıcıları da.
velhasıl kelam fuara şurada ne kaldı. 35 yaş üstü biri olarak beni bir ağabey gibi kabul edersen sana tek tavsiyem var: fuarı bekle! git bütün motorların üstüne bir otur. özellikle hafta içi git ki kalabalık olmasın. yetkililer le konuş, soracağın soruları baştan hazırla ve cevaplarını al. sonra otur verilen cevapları süz. malum her marka kendini övecek satmak için. aklında kalan motorların tanıtımlarını tekrar izle ve ertesi gün git bir daha kıyasla. içine hangisi siniyorsa onu al.
farkında mısın bilmiyorum ama kawasaki kullanıcıları diğer markaların kullanıcıları kadar marka avukatlığı yapmazlar. bunun temel sebebi ise hem kawasakinin parça kalitesinin yüksek olmasıdır hemde buna bağlı olarak fiyatlarının da yüksek olmasıdır. hem pahalı hemde kaliteli bir motoru pek fazla savunmaya gerek yok.
Kunduzz
03 Şubat 2015, 11:34
Yavaştan piyasaya bakmaya başladım kullandığınız ceket - eldiven - kask bunların markaları ne? ortalama 1000-1500 tl lik bir bütçe ayırdım
Murat.K.
03 Şubat 2015, 11:39
Yavaştan piyasaya bakmaya başladım kullandığınız ceket - eldiven - kask bunların markaları ne? ortalama 1000-1500 tl lik bir bütçe ayırdım
bu tür motorlar için 1500 tl çok az bir bütçe.
en kötü nolan kask alacaksın N64 serisi 550 TL
montu deri yerine tekstil alayım dersen geçenlerde bir tane aldım çok fonksiyonlu indirimli hali 1000-1200 arası idi.
eldiven 120TL avuç içini filan destekleyen kaydırmazlı bir şey.
pantolon daha almadım
bot daha almadım....
neonxc
03 Şubat 2015, 12:17
KASK : AGV K4 600
MONT : Büse 350 Sırt dahil içindeki korumalar Sastec ile değiştirildi.
BOT : Dainese 430
Dizlik : Dainese 150
Balaklava : North Face 70
Zincir : Abus 100 tl
Eldiven : Dainese 150
Ekipmanlarım şuan için bunlar.
Kunduzz
03 Şubat 2015, 12:27
bu tür motorlar için 1500 tl çok az bir bütçe.
en kötü nolan kask alacaksın N64 serisi 550 TL
montu deri yerine tekstil alayım dersen geçenlerde bir tane aldım çok fonksiyonlu indirimli hali 1000-1200 arası idi.
eldiven 120TL avuç içini filan destekleyen kaydırmazlı bir şey.
pantolon daha almadım
bot daha almadım....
O zaman bütçemi biraz daha artırmalıyım galiba :) Montunun linki falan varsa koyabilir misin?
@neonxc
Aga sendeki ürünler ne kask mont eldiven falan ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
O zaman bütçemi biraz daha artırmalıyım galiba :) Montunun linki falan varsa koyabilir misin?
@neonxc
Aga sendeki ürünler ne kask mont eldiven falan ?
@neonxc ben sana yazarken sen cevaplamışsın bile :)
neonxc
03 Şubat 2015, 12:52
Kunduzz : Montun linki malesef yok, İstanbulda ise Şirinevlerde FB motor mağazasında görebilirsin. Oldukça ilgili arkadaşlar kendileri.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
Bak senin için araştırdım ve buldum :)
Benim ki yeşil olanı ;)
http://www.fc-moto.de/Buese-Imola-Racing-Textile-Jacket
Kunduzz
03 Şubat 2015, 13:20
eyv aga sağolasın :)
http://www.motosikletciyiz.com/Buse-Imola-Racing-Ceket,PR-4159.html
burda 590 diyor baya fark var gibi senin aldığın yerle :)
neonxc
03 Şubat 2015, 13:25
eyv aga sağolasın :)
http://www.motosikletciyiz.com/Buse-Imola-Racing-Ceket,PR-4159.html
burda 590 diyor baya fark var gibi senin aldığın yerle :)
Benim aldığım yerde fiyatlar gerçekten çok iyi, Ben bir çok yeri araştırdım internet fiyatlarına falan baktım. Başka mağazalara da girdim fiyat sordum ama en uygun fiyatı burada verdiler bana. Ayrıca oradaki arkadaşlar oldukça ilgili ve samimi. kesinlikle tavsiye ederim, en azından bir gidin fiyatlara bakın. Yeri Şirinevler yan yolda. Hatta benim selamımı söylerseniz daha çok yardımcı olurlar. Ninja SL250 si olan arkadaş derseniz tanırlar. Benden başka yok zaten :D
Bende havalar ısınsın, Büse marka güzel bir yazlık deri eldiven alacağım. Büse nin ürünlerini sevdim.
Kunduzz
03 Şubat 2015, 13:34
Benim aldığım yerde fiyatlar gerçekten çok iyi, Ben bir çok yeri araştırdım internet fiyatlarına falan baktım. Başka mağazalara da girdim fiyat sordum ama en uygun fiyatı burada verdiler bana. Ayrıca oradaki arkadaşlar oldukça ilgili ve samimi. kesinlikle tavsiye ederim, en azından bir gidin fiyatlara bakın. Yeri Şirinevler yan yolda. Hatta benim selamımı söylerseniz daha çok yardımcı olurlar. Ninja SL250 si olan arkadaş derseniz tanırlar. Benden başka yok zaten :D
Bende havalar ısınsın, Büse marka güzel bir yazlık deri eldiven alacağım. Büse nin ürünlerini sevdim.
Eyv hocam büseyide alalım listeye takribi olarak daha 2 ayım var motoru almaya incelemeye devam edeyim ben :)
Murat.K.
03 Şubat 2015, 14:01
Eyv hocam büseyide alalım listeye takribi olarak daha 2 ayım var motoru almaya incelemeye devam edeyim ben :)
ninja250sl i olan arkadaş gönderdi dersen kesin tanırlar çünkü bir tek bu geziyor içimizde :)
hahaha gayet sesli kahkaha attım şirkette :)
havalar ısınsın bunun acısını çıakrtcam senden neon ! yemeyecem içmeyecem gezecem !
Kunduzz
03 Şubat 2015, 14:20
ninja250sl i olan arkadaş gönderdi dersen kesin tanırlar çünkü bir tek bu geziyor içimizde :)
hahaha gayet sesli kahkaha attım şirkette :)
havalar ısınsın bunun acısını çıakrtcam senden neon ! yemeyecem içmeyecem gezecem !
Havalar ısınsın şöyle 250sl'ler olarak toplanırız :) @neonxc adam motoru aldı hakkını veriyor geziyor bol bol :)
neonxc
03 Şubat 2015, 14:32
Kunduzz: Hocam sen paranı biriktir, şimdiden ekipmanını alma. Az da olsa fuarlarda ekipmanlarda da indirim yapıyorlar. Ama bir daha ki sefere kask alacağım zaman direk yurt dışından Arai GP7 alacağım. Yurt dışında çok daha uygun. 750-800 tl civarında yurt dışında bir Arainin başlangıç modelini alabiliyorsun.
Murat.K. : Gez abi gez, hayat gezince güzel :) Bu yaz aklımda, Bolu 7 göller, kırklar eli, Çanakkale, Eskişehir, Ankara, Adana ya gitmek var :)
Ayrıca özel olarak İstanbulun içini gezeceğim. İstanbul da olmasına rağmen gidip görmediğimiz çok yer var.
harung
03 Şubat 2015, 14:56
Arkadaşlar 1,80 boyum var 95 kg bi adamım oturuş pozisyonu nasildir dik midir biraz yatık mi?
neonxc
03 Şubat 2015, 15:00
Arkadaşlar 1,80 boyum var 95 kg bi adamım oturuş pozisyonu nasildir dik midir biraz yatık mi?
Biraz yatık oturacaksınız hocam.
havalar güzel olsun, fotoğraf çekmekten anlıyan bir arkadaş ta bulursam oturuş pozisyonu ile ilgili bir kaç fotoğraf ve video çekeceğim.
Kunduzz
03 Şubat 2015, 16:00
http://www.ninja250sl.com/
Arada burayıda takip edin.
brkonbsi
03 Şubat 2015, 19:08
Fuarda 250 sl fiyatı iner mi bir parça da olsa yada fuardan kask mont vs ucuz alma şansımız olur mu acaba ?
Kunduzz
03 Şubat 2015, 21:05
Fuarda 250 sl fiyatı iner mi bir parça da olsa yada fuardan kask mont vs ucuz alma şansımız olur mu acaba ?
250slin fiyatını inmez 4400 den satarlar yine ama kask mont vb ürünleri belki biraz daha ucuzdan alabilirsin çok fazla bi indirim olmaz diyolar
igorkem
03 Şubat 2015, 23:57
Tamamdır. Kararımı vereim. Bu cihazı alıyorum. Abs li olanını. Fakat para işlerinden anlayan abilerim euro nun düşeceğini söylediler. Napaam beklesem mi?
Dedikodulara göre türkiyede 1$=1€ olcakmış. Dolar yükselip euro düşecekmiş.
Murat.K.
04 Şubat 2015, 00:01
Siz TL olarak biriktirin ben alım yapmaya gittiğim gün euro 3,02 idi. Döviz bürosu tanıdık olduğu için 2,9 dan almıştım. Ama yapı olarak niyeti bozduğunda 3e 5e takılmayan bir adam olduğumdan umursamadım. Eninde sonunda zevk işi diyerek hesap kitap kısmına takılmadım.
neonxc
04 Şubat 2015, 02:02
Şimdi eve geldim. Beşiktaş sarıyer yaptık. Gelirken de E5 te biraz bastım gaza. AEA nın neden bizim motora aç köpek dediğini daha bir iyi anladım :)
Uygun viteste ara hızlanmaları çok zevkli. :) en kısa zamanda bir cbr 250r ile test etmek gerek.
GP500-1st
04 Şubat 2015, 02:19
Şimdi eve geldim. Beşiktaş sarıyer yaptık. Gelirken de E5 te biraz bastım gaza. AEA nın neden bizim motora aç köpek dediğini daha bir iyi anladım :)
Uygun viteste ara hızlanmaları çok zevkli. :) en kısa zamanda bir cbr 250r ile test etmek gerek.
cbr ın 9 binden sonra gücü düşüyor, sl de max güç devri 9700 diyor, üst devirlerde de daha istekli olması lazım.
ama bunlar küçük farklar
Valla ara hızlanmalar bu kadar iyiyse naked model gerçekten çok zevkli sürülür.
holopter
04 Şubat 2015, 17:38
Boyunuz gayet uygun
Fuardan sonra hep bir zam kaygısı vardır ama belli olmaz
Biz motoru çok beğeniyoruz ama kimseye tavsiye etmiyoruz. Cbr gibi belediye dağıtmış gibi olmasın diye :)
Teşekkürler hocam :)
Holopter : Merhabalar hocam, boyunuz gayet yeterli, fiyatı en son 4400Euro idi. 4200 olduğundan emin misiniz? Motor ile ilgili spesifik bir sorunuz var sa buyrun sorun. Yoksa defalarca anlatıldı AEA test videosu çekti. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaya gerek yok değil mi? :)
Murat abi, bencede aslında bu motoru fazla övmesek bizim avantajımıza, ama olsun yinede insanlar paralarının yettiği en iyi motora binsinler :)
Atakan hocam, kawasaki motorda düşüp kalkmak çok maliyetli olur. Size motordan daha önce eğitim almanızı öneriyorum. Biraz paraya kıyıp İstanbulda bir gece kalarak Honda Güvenli Sürüş eğitimini alın en azından.
hayko5 : Bu tamamen benim şahsi görüşüm. Konfor bir yerde göreceli bir kavram. Bana konforsuz gelen şey sizin konfor limitinizde olabilir. Yani arkaya 100kg adam da oturabilir, motor çekmem demez. Ama o adam ne kadar rahat edebilir ona sormak lazım?
Birde şu var gerçi, konfora önem veren adamın ne işi var racing motorda.
Teşekkürler hocam evet fiyatı 4400 euro imiş.Ben yanlış bakmışım diyebiliriz :D Benim asıl merak ettiğim husus başlangıca uygun bir motormudur ? ve yeni başlayanlar için ABS li versiyonu uygunmudur ?Fuarda üzerine oturup bakıp absli almak istiyorum çünkü bu fiyata diğer rakiplerin abssiz versiyonları bile alınamiyor.(zaten yok :D) Cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla...
tlhpnr
04 Şubat 2015, 18:41
Bende kawasaki 250 sl ABS li almak istiyorum .. sanırım istanbula en yakında kocaeli sofuoğlu moto da var
net kararım kawasaki :)
Bugün ehliyete yazildim B den A2 ye kursun dedigine gore 28 şubat gibi ehliyet elimde olur muş
* Kurs 300 tl
* Direksiyon sınav ücreti 120tl (pek inanmadım)
* Ehliyet harcı : 126tl
* Kart ücreti : 118 tl
Toplamda : 664 tl olacak
direksiyon sınav ücretini internette bizimde bankaya yatirabilecegimiz yazıyor ve 50 tl diyor yardımcı olabilir misiniz
Bir konuda daha yardım isteyeceğim 15.000 liram var
siz olsanız abs li alıp kask eldiven ... vs düşük kalitemi alırdınız ?
yoksa abs siz alıp biraz daha kaliteli mimalzemeler mi alırdınız ?
igorkem
04 Şubat 2015, 18:42
holoper bence arkadaşım absli modeli almalısın. ben yeni bir motor sürücüyüm. 2 aydır kullanıyorum. muhtemelen mart ayında (daha da erken olabilir :) ) bir tane alıcam bu aletten. ama kesinlikle abs li modeli alıcam. yeni kullanıcı olduğum için olası ani bir frenlemede direk hayat kurtarır abs. düşünsene ani fren yaptın ön lastik kitlendi ve tık attı seni. abs ise bildiğin sistem. tabi abs de fren mesafesini uzatıyor ama olsun.
o yüzden bence abs li modeli almak çok daha önemli.
Sabırsız
04 Şubat 2015, 18:44
Hadi bakalım Bizde İzmirde göçmen motorla sözleşme yaptık absli serisiyle Şubatın sonuna doğru gelecek dediler fiyat 4750 euro olarak gecicek elimize merakla ve heyecanla bekliyorum
Murat.K.
04 Şubat 2015, 19:07
Bende kawasaki 250 sl ABS li almak istiyorum .. sanırım istanbula en yakında kocaeli sofuoğlu moto da var
net kararım kawasaki :)
Bugün ehliyete yazildim B den A2 ye kursun dedigine gore 28 şubat gibi ehliyet elimde olur muş
* Kurs 300 tl
* Direksiyon sınav ücreti 120tl (pek inanmadım)
* Ehliyet harcı : 126tl
* Kart ücreti : 118 tl
Toplamda : 664 tl olacak
direksiyon sınav ücretini internette bizimde bankaya yatirabilecegimiz yazıyor ve 50 tl diyor yardımcı olabilir misiniz
Bir konuda daha yardım isteyeceğim 15.000 liram var
siz olsanız abs li alıp kask eldiven ... vs düşük kalitemi alırdınız ?
yoksa abs siz alıp biraz daha kaliteli mimalzemeler mi alırdınız ?
alabiliyor isen abs li al. ilk ciddi motorun olacak ise güvenliğin açısından daha mantıklı olur. lakin bir de şu sıkıntısı var. abs ye alışınca düz frende çok zorlanırsın... ben düz fren tercih ettim. nasıl olsa 250cc öyle aman aman sürat yapmaz bir şekilde alışırız dedim. ancak ne alırsan al mümkün olan en kaliteli malzemeyi al. ekipmana para kıymaya korkma! gerekiyorsa bütçeni zorla, kredi kartı kullan en iyisini al. motor üzerinde kaporta sensin. kendi canından tasarruf etmeye kalkma!
ehliyet vs gibi konulara gelecek olur isek. GİS akademi 1500 TL ye 10 saat sürüş beceri geliştirme 4 saat direksiyon sınav eğitimi ve ehliyet kurs ücreti dahil paket satıyor. eşimi oraya göndereceğim. hatta tek başına gitmesini uygun görmedim bende katılıp eşlik edeceğim 3000lira + devlete ödenen harçlar gibi bir maliyeti olacak bana. devlete yatırılan harç lar ise bütün kurslarda standart...
tlhpnr
04 Şubat 2015, 19:13
Bende honda nın güvenli sürüş kursları falan varmış onlara gitmeyi düşünüyorum zaten üzerime alacagım herşeyde paraya kıyacagim .. 3 yıldır profesyonel dağ bisiklet sürüyorum dağlardan iniş çıkış mıcır , kum, düz yolda 70 80 leri gördüğüm oldu bisikletle tabiki bisikletle bir değil ama çabuk kapacagimi düşünüyorum teşekkürler. Abs li alacagım kalırsa :)
neonxc
04 Şubat 2015, 20:13
http://www.ninja250sl.com/
Arada burayıda takip edin.
Bu foruma üyeyim ama fazla bir içerik yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------
cbr ın 9 binden sonra gücü düşüyor, sl de max güç devri 9700 diyor, üst devirlerde de daha istekli olması lazım.
ama bunlar küçük farklar
Ninja SL de zaten 10 bin devirde Redline giriyor. Tek silindirli motorların üst devirlerinde kimse olmuyor. Ama alt ve orta devirlerde güzel gidiyor keratalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------
ABS sisteminin avantajlarını kimse inkar edemez. Kuru zemin neysede ıslak zeminde ani frende hayat kurtarır. Ben bilerek ABS li olmayan aldım. Hem zaten ilk partide ABS yoktu, hemde abs güvenerekten yanlış frenleme alışkanlığı kazanmamak için abs siz bir motor aldım. Ama bundan sonraki motorumda ABS olmasını isterim.
Ninja 250sl düşmeleri saymazsak on numara başlangıç motoru. Hafif, kontrolü kolay, 250cc tek silinidir makine. Ama daha hiç motorun üstüne binmemiş adam için uygun bir motor mudur? değildir. En kötü GİS yada Honda dan eğitim alın, temel frenlemeyi viraja giriş çıkışı öğrenin ondan sonra bu motorla başlayın. Yoksa 10km hızla giderken bir fren pat motor yerde. Hadi geçmiş olsun 2 ay parça bekleyip binlece tl yi Z motora bayılırsınız.
O yüzden eğitim şart diyorum.
Ekipmanlara gelince. EN 1621-1 ve EN 1621-2 standartlarından en az bir tanesine sahip olsun. 2 olanı olsa tabiki daha iyi olur. Bot, Eldiven, Kask, Mont, Sırtlık, Dizlik olmazsa olmazlar. Özellikle Kaskta ucuzua kaçmayın. Ben polikarbon plastik olanlara güvenemiyorum. O yüzden AGV K4 aldım.
Bir sonraki kaskım ise Arai olacak büyük ihtimalle. Böyle motor işine biraz bodoslama girdim ben :D
holopter
04 Şubat 2015, 21:15
O zaman bana uygun bir motor diyebiliriz.A2 ehliyetim var.Gis akademi başlangıç ,Honda Güvenli Sürüş 2 ,Turing yol emniyeti eğitimlerini aldım.Motoru almadan önce tekrar honda güvenli sürüş 2 eğitimini almayı düşünüyorum.Motoru aldıktan sonra da gis akademiden hakimiyet ve yol eğitimlerini kendi motorumla birlikte almak istiyorum.Bu vaziyette bir zorluk çekmem diye düşünüyorum.Başlangıçta ABS konusunda ise fren hissiyatını geliştirmez vs gibi görüşler var ancak ABS belli bir hızdan sonra ve lastikler tam kilitlenmeden önce devreye girdiği için bence kullanan kişi ABS yi devreye sokmadan fren yapmaya çalışırsa fren hissiyatı gelişir gibi geliyor bana ama tabi sizler daha iyi bilirsiniz.ABS li satın almak için sipariş mi vermek gerekiyor yoksa fuarda ülkemize direk gelecek mi ?
Saygılarımla....
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO