PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20

fedos
17 Ağustos 2016, 10:26
O çok sevdiğim Motorumu dün itibari ile satmış bulunuyorum. Kendi halinde sessiz sayfamızı artık sadece uzaktan seyredeceğim. Bir yıl zevkle kullandım. Fakat artık daha büyük bi şey bakıyorum. Kullandığım sürece hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Hepinize iyi günler :)

engin_34
09 Eylül 2016, 21:05
aekadaslar 2015 model bin km de motoru 12500 e alicam sizce fiyat uygun mudur.bayram sonrasi na kesin karar vermem gerek.

Trojan17
11 Eylül 2016, 13:14
replikalardan uzak dur motorun ömrü kısalır paran varsa full sistem titanyum akro veya leo vince markalarını önerimim sesleri çok güzel internetten araştırıp dinleyebilirsin[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------[/S

Kokusmusadam
12 Eylül 2016, 18:49
bakım masrafları konusunda bilgi paylaşabilecek olan varmı km ücret vs.

Sabırsız
13 Eylül 2016, 17:52
ninja 250sl'in lastik hava basıncı kaç olmalı?

Ezio41
15 Eylül 2016, 22:12
bakım masrafları konusunda bilgi paylaşabilecek olan varmı km ücret vs.

Bakım , ortalama 5 bin km'de bir yapılıyor. Fazla bir masrafı yok. Yağ filtresi ve yağı değiştirin devam edin yola. :) Buji ortalama 10 bin km rahat götürür. Hava filtresi ise yıkanabilip tekrar kullanılabilen cinsten.

ninja 250sl'in lastik hava basıncı kaç olmalı?

Ön lastiği 28 , arkayı 32 yapın.

Şaban edis
09 Ekim 2016, 10:55
selamun aleykum arkadaşlar geçen gün motorumu düşük hızda yana yatırdım. sol gidonum da ufak bi eğilme meydana geldi. bu gidondan bulamazmıyım veya düzeltilebilirmi satan arkadaşlarda varsa ulaşabilirmi

engin_34
16 Ekim 2016, 19:27
2015 model 1300km de arkadaştan aldığım motorla bende aranıza katıldım.ilk motorum mondial mh drift di.sl250 bambaşka birşeymiş gerçekten.

mombohunter
04 Kasım 2016, 13:49
Merhaba arkadaşlar, motorum rolantide 3, 4 dk çalıştıktan sonra stop ediyordu bazen de daha erken hatta bir kere giderken stop etti. Bu sorunu servisle paylaştım benden bu durumu belgelememi stop ettiği anı gösteren video çekmemi söyledile ben de çekip servisle paylaştım. Servis body throttle denilen kısımda sorun olabileceğini eğer sorun bundan kaynaklanıyor ise garanti kapsamında parçanın değişebileceğini bu nedenle İstanbul da z motora parçanın gönderilip parçanın sorunlu olup olmadığına bakılması gerektiğini söyledi motorumu 20 25 gün süremeyeceğim bu nedenle. Motorumu çok özledim:(

Motorunuzun kıymetini bilin xD

tekeriniz düz bassın.

Trojan17
05 Kasım 2016, 22:58
stop etme problemi benim ninjada da mevcut motor 6900 kmde arasıra seyir halindeyken stop ediyor @mombohunter eğer sorun çözülürse mutlaka buraya yaz
birde benim fikrim bir whatsapp grubu oluşturmak birbirimizle daha hızlı bilgi alışverişi yapabiliriz

mombohunter
12 Kasım 2016, 12:14
Merhaba arkadaşlar, bugün ulusan motorla iletişime geçtim stop etme sorunu ile ilgili, onlar da istanbul z motora body throttle denen parçayı gönderdiklerini bu parçada arıza saptandığını ve bu parçanın garanti kapsamında değişeceğini, kasımın sonuna doğru işlemlerin tamamlanabileceğini söylediler.

Eğer sizin 250 sl inizde benzer bir sorun varsa. Stop etme anına ait görüntü ile birlikte yetkili servise gitmeniz gerekiyor. Tabi garantiniz devam ediyorsa.

Güvenli sürüşler dilerim.

mombohunter
17 Kasım 2016, 17:12
Merhaba arkadaşlar bugün servisten aradılar. Body throttle denen parçada arıza varmış onu yenisiyle değiştirmişler. Yarın motoru gidip servisten alacağım. Motoru 1 Kasımda bırakmıştım servise 17 günde işlem tamamlandı. Umarım sorun ortadan kalkmıştır. Tekeriniz düz bassın.

akira
18 Kasım 2016, 10:22
Selamlar, bende de 2015 ABS li ninja 250sl var. 900 km de ilk sahibinden aldım ve şuan 6400km. Forum da bahsedilen stop etme veya başka hiçbir problemle karşılaşmadım. Belli seri de var sanırım bu problem. Kazasız belasız.

Owl King
06 Aralık 2016, 14:42
Vites gostergesi koymuslar mi bu motora?

Sabırsız
17 Aralık 2016, 14:57
Vites gostergesi koymuslar mi bu motora?

Hayır vites göstergesi yok sadece boş vites göstergesi bulunuyor.

Trojan17
09 Ocak 2017, 16:15
Arkadaşlar whatsapp grubu kurdum 0542 363 37 34 bu numaradan katılabilirsiniz

alialtin
15 Şubat 2017, 04:29
aşağı yukarı 1 hafta oldu 250sl abs yi alalı daha 200km de boyum 1,60 önceleri bana biraz yüksek geldi ama alıştım bir kaç santim daha alçak olsa baya rahat ederdim r25 mi ninjamı derken sonunda ninjayı aldım hiç bir şekilde pişman değilim r25 çok güzel bir motor fakat benim gibi ufak tefek bir adamada böyle bir motor gider bu motorun ençok sevdiğim yanı söylerken tarif bulamadığım herkeze kuyruk sallayan kaşar görünüşü ergenliğini yeni bitirmiş göze gelmeye başlamış genç kız havası göze batmak için çok renkli giyinmiş arsız tavırlarına hasta oluyorum neyse bukadar name yeter

sadede gelelim zırt bırt fan açması kafamı karıştırdı bir sorun oldunu düşündüm sordum soruşturdum normal dediler bende motorun rodajı olmadı için çok ısındını düşünüyorum fakat bukadar soğuk havada bile fan açması garip rodaj bitince görücez bakalım bir değişme olacakmı

bu arada bu motor belliki çok ısınan bir makina önümüzdeki yaz dönemide çok sıcak geçeceğe benziyor 10w40 yağ kurtarmaz diye düşünüyorum
rodajdan çıkınca 10w50 castrol power 1 racing 4t koymayı düşünüyorum birde putoline nanotech 10w50 var ama hem pahalı hende bazı motorlarda farklı tepkilere yol açıyormuş ama genel olarak motorun ısısı büyük ölçüde düşüyormuş çok memnun oldunu söyliyenler var önce castrol bir denicem şikayetci bir durum çıkmazsa aynen devam edicem

birde fabrika çıkışı ranyatör sıvı pek mükemmel değil sanırım güçlü bir soğutma sıvı koymak gerekir diye düşünüyorum
tüm bunlar bir fark oluşturmassa istanbul trafinde çoook fan sesi dinlerim gibime geliyo

zekeriyaimam
15 Şubat 2017, 11:32
aşağı yukarı 1 hafta oldu 250sl abs yi alalı daha 200km de boyum 1,60 önceleri bana biraz yüksek geldi ama alıştım bir kaç santim daha alçak olsa baya rahat ederdim r25 mi ninjamı derken sonunda ninjayı aldım hiç bir şekilde pişman değilim r25 çok güzel bir motor fakat benim gibi ufak tefek bir adamada böyle bir motor gider bu motorun ençok sevdiğim yanı söylerken tarif bulamadığım herkeze kuyruk sallayan kaşar görünüşü ergenliğini yeni bitirmiş göze gelmeye başlamış genç kız havası göze batmak için çok renkli giyinmiş arsız tavırlarına hasta oluyorum neyse bukadar name yeter

sadede gelelim zırt bırt fan açması kafamı karıştırdı bir sorun oldunu düşündüm sordum soruşturdum normal dediler bende motorun rodajı olmadı için çok ısındını düşünüyorum fakat bukadar soğuk havada bile fan açması garip rodaj bitince görücez bakalım bir değişme olacakmı

bu arada bu motor belliki çok ısınan bir makina önümüzdeki yaz dönemide çok sıcak geçeceğe benziyor 10w40 yağ kurtarmaz diye düşünüyorum
rodajdan çıkınca 10w50 castrol power 1 racing 4t koymayı düşünüyorum birde putoline nanotech 10w50 var ama hem pahalı hende bazı motorlarda farklı tepkilere yol açıyormuş ama genel olarak motorun ısısı büyük ölçüde düşüyormuş çok memnun oldunu söyliyenler var önce castrol bir denicem şikayetci bir durum çıkmazsa aynen devam edicem

birde fabrika çıkışı ranyatör sıvı pek mükemmel değil sanırım güçlü bir soğutma sıvı koymak gerekir diye düşünüyorum
tüm bunlar bir fark oluşturmassa istanbul trafinde çoook fan sesi dinlerim gibime geliyo

Canınızı pek sıkmayın bence fanın çalışması kötüye işaret değil ki.Ortalama hızını arttıkça düşer zaten fan kullanımı.

alialtin
17 Şubat 2017, 04:41
stomp grip kesinlikle denemenizi tavsiye ederim müthiş bir tutuşu var
sudan ucuz bir yöntem hem çok etkili hemde iz bırakmıyor istediğin zaman çıkartabiliyorsun
üstelik dizlerinizle sıkmanız bile gerekmiyor dizinizi deydirmeniz yeter tutuş okadar iyi
https://www.youtube.com/watch?v=YU_q0-CNi-g

bu arada soğutma sıvısının nekadar sürede değişmesi gerektiğini bilen varmı
bu karışımın mutlaka bir ömrü olması gerek

motolawyer
20 Şubat 2017, 13:30
gençler, 15.800 km oldu motorla lastik değiştirmeyi düşünüyorum. Öneride bulunabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca iridyum buji olduğundan değiştirmeye gerek kalmıyor diye biliyorum. Maslak otosanayide motoextreme 13.000 bakımında değiştirmedi gerek yok diye.

I3aLisT1c
21 Şubat 2017, 12:18
stomp grip kesinlikle denemenizi tavsiye ederim müthiş bir tutuşu var
sudan ucuz bir yöntem hem çok etkili hemde iz bırakmıyor istediğin zaman çıkartabiliyorsun
üstelik dizlerinizle sıkmanız bile gerekmiyor dizinizi deydirmeniz yeter tutuş okadar iyi
https://www.youtube.com/watch?v=YU_q0-CNi-g

bu arada soğutma sıvısının nekadar sürede değişmesi gerektiğini bilen varmı
bu karışımın mutlaka bir ömrü olması gerek

Aynısını denedim ve işe yaradı güzel bir taktik oldu. Teşekkür ederim :)

alialtin
22 Şubat 2017, 03:04
Aynısını denedim ve işe yaradı güzel bir taktik oldu. Teşekkür ederim :)
bizati benim buluşumdur izlediğin youtube kanalıda bana aitdir
orjinal stomp grip ide denedim bir arkadaşın motorunda tutuşu çok kötü idi ve fiyatı dudak uçuklatıyordu
herkeze tavsiye ederim mutlaka deneyin 2 tanesi 10tl eğer boyutu küçük gelirse bir tarafa iki tane yapıştırın
isterseniz kesin biçin şekillendirin keyfinize kalmış
motoru alalı aşağı yukarı 2 hafta oldu çok daha güzel buluşlar ve yenilikler yapacağım fakat bu aralar vakit bulamıyorum

birde bu stop etme sorununa deyineyim bendede bir kaç sefer oldu motoru yeni çalıştırdımda hemen ardından stop etti bu durum iki defa oldu
birde bu kırmızı ışıkta beklerken tam kalkış esnasında bir kaç defa oldu kırmızı ışıkda olanı pek önemsemedim belkide benim hatam diye düşündüm
ama motor sıcak olmasına rağmen çalıştırdıktan 10 saniye sonra tık diye stop etti benim başıma gelenler bunlar
birde dikkatimi çekti marş tepkisi biraz baygın geldi bana sanki zorla çalışıyor yani net bir marş sesi yok
garip tepkileri var motorun henüz rodajı olmadığındanmıdır bilemedim 350km ancak buldum ilk günkü sert gaz tepkisi biraz daha iyi duruma geldi
ama halaa gaz tepkisi birisi kalkışta arkanızdan tekme atmış gibi hissediyorsunuz

akira
23 Şubat 2017, 17:32
bizati benim buluşumdur izlediğin youtube kanalıda bana aitdir
orjinal stomp grip ide denedim bir arkadaşın motorunda tutuşu çok kötü idi ve fiyatı dudak uçuklatıyordu
herkeze tavsiye ederim mutlaka deneyin 2 tanesi 10tl eğer boyutu küçük gelirse bir tarafa iki tane yapıştırın
isterseniz kesin biçin şekillendirin keyfinize kalmış
motoru alalı aşağı yukarı 2 hafta oldu çok daha güzel buluşlar ve yenilikler yapacağım fakat bu aralar vakit bulamıyorum

birde bu stop etme sorununa deyineyim bendede bir kaç sefer oldu motoru yeni çalıştırdımda hemen ardından stop etti bu durum iki defa oldu
birde bu kırmızı ışıkta beklerken tam kalkış esnasında bir kaç defa oldu kırmızı ışıkda olanı pek önemsemedim belkide benim hatam diye düşündüm
ama motor sıcak olmasına rağmen çalıştırdıktan 10 saniye sonra tık diye stop etti benim başıma gelenler bunlar
birde dikkatimi çekti marş tepkisi biraz baygın geldi bana sanki zorla çalışıyor yani net bir marş sesi yok
garip tepkileri var motorun henüz rodajı olmadığındanmıdır bilemedim 350km ancak buldum ilk günkü sert gaz tepkisi biraz daha iyi duruma geldi
ama halaa gaz tepkisi birisi kalkışta arkanızdan tekme atmış gibi hissediyorsunuz

Selam hocam, benim sl de 6500 km yi geçti. bu stop etme sorununu 1 kere dahi yaşamadım. belki bir seride bu sorun olmuş olabilir ama bir geri çağırma olmadı bu durum için. gaz tepkisi hala çekiç gibi.kazasız belasız.

alialtin
23 Şubat 2017, 23:18
evans susuz soğutma sıvısını denedim arkadaşlar herkeze tavsiye ederim ömür boyu sıvı değişimi gerekmiyor radyatör asla pas yapmaz soğutma performansı azalmaz ayrıca kaynama noktası okadar yüksekki araç hararet yapacak kadar ısınsa bile radyatör içerisinde basınç oluşmuyor böylece
hortumlar basınçtan şişmiyor ve zayıf bir noktasından yırtılma ihtimalide olmuyor yolda giderken hiçbir sorun yaşamıyorsunuz araç hararetmi yaptı
çek kenera soğumasını bekle. arkadaşlar bu motorlar çocuklarımız gibi bakmak ilgilenmek gerekiyor yağına suyuna herşeyine sürekli ilgi istiyor
iyi bakınca yolda bırakmaz ama üvey evlat muamelesi yaparsan adamı çok üzer. ilgilenmeside çok zevkli arka sehpanın üstüne alıp zincirini özenle
yağlarken bile insan çok mutlu oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=Qy8zHjJevpo

I3aLisT1c
27 Şubat 2017, 16:37
Grubumuz yavaş yavaş hareketleniyor arkadaşlar. 0542 363 37 34 numaradan kendinizi ekletin. Bir arada sorunlarımıza hemen cevap bulabilelim.

alialtin
09 Mart 2017, 02:26
arkadaşlar benim ninjada endonezya üretimi olduğu yazıyo sizinkinde ne yazıyo malezya yazandan farkı nedir
en önemlisi endonezya üretimi nasıldır iyimidir yorumlarınızı bekliyorum

musa86
10 Mart 2017, 14:38
Arkadaşlar merhaba benimde ninja 250 sl var... benzin göstergesi yanıp sönüyor ve benzinin azaldığını göstermiyor.. sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkür ederim..

alialtin
11 Mart 2017, 04:59
Arkadaşlar merhaba benimde ninja 250 sl var... benzin göstergesi yanıp sönüyor ve benzinin azaldığını göstermiyor.. sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkür ederim..

muhtemelen benzin seviyesini tesbit eden şamandıramı neyse artık onda arıza vardır bendede benzin bir diş kaldı gösteriyor ama baktığımda depo yarım görünüyor servise göstermeklazım

engin_34
18 Mart 2017, 17:02
haftasonu sile gezisinde donuste baski balata siyirdi.1500km de henuz motor.1300 lira ya yapildi komple debriyaj seti serviste.binmeye korkuyorm artik

brooklynnn
18 Mart 2017, 20:51
Nasıl siyirdigina dair bilgi verildi mi servisten ?
Üretim hatası mı

mtahag
08 Nisan 2017, 18:44
bende geçen hafta 5000 km'de 2015 model ninja 250sl alarak aranıza katıldım. yağ ve yağ filtresini değiştirdim. bende de rölantide stop etme durumu söz konusu. giderken vs sıkıntı yok ama rölantide 2dk geçsin stop ediyor. birde bu motorun bakım periyodları ne kadarda bir? kitapçıkta bin 6bin 12bin diye yazıyor sanırım yanlış anlamadıysam tam emin olamadım.

aquistik
13 Nisan 2017, 16:39
Merhabalar, aranıza yeni katıldım.Uzun süren araştırmalarım sonucunda kendime başlangıç için bir çok yönüyle uyan motorun bu olduğu kanısına vardım.Düşüncem sıfır almak ama eğer aranızda ABS'li sıfıra yakın (düşük km.2015) bir motoru olan varsa da ilgilenebilirim özelden mesaj da atabilirsiniz.Herkese kazasız sürüşler..

adammotorsuz
25 Mayıs 2017, 00:49
S.A , ben ilk motorumu alacağım 2015 kasa düşünüyorum 10.000-11.000 arası fiyata aldığım makine sıkıntı çıkarır mı ? Siz kullanıcıları olarak tavsiye eder misiniz , yakıtı nasıldır,parçası pahalı mıdır? Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar özelden yazabilir.Şimdiden teşekkürler.

adammotorsuz
05 Haziran 2017, 20:03
S.A,herkese hayırlı ramazanlar dilerim.Aranızda makinesini satan varsa iletişime geçebilir miyiz,Bütçem:10.000-11.000TL ? İSTANBULİÇİ tercihim.

Biyel_kolu
09 Haziran 2017, 00:05
Herkese merhaba, acaba ikinci el olarak 10000tl ye z250sl yada ninja 250sl alınırmı?11-12k pazarlıkla 10k ya inmez mi? 10000tl bu motosikletler için düşük bir rakamsa hiç satıcılarla ugraşmıyım başka motor bakmaya başlıyım.

MahonÇ.
24 Haziran 2017, 03:34
S.a arkadaşlar. Bende uzun düşünme sürecinin ardından ninja250sl abs li almayı düşünüyorum. Ama stop etme sorunu erken ortaya çıkan değişik sorunlardan dolayı biraz çekimser kalmaya başladım açıkcası. Herşeyden önce merak ettiğim bir şey daha var motor gerçekten artçı için büyük bi problem mi? Artçı koltuğu süs olarak mı duruyor yani? Bir de kullanan arkadaşlar ne gibi problemlerle karşılaştı yazarsa çok makbule geçer. Teşekkürler

kefkes
24 Haziran 2017, 09:18
Merhaba Mahonç senin gibi takip eden birisi olarak makinede bir sorun göremedim ben..

Fakat benim gözlemlerim; artçı için uygun değil, zorda kalmadıkça keyifli değil diyeyim.
2017 model motor piyasada göremedim, ABS'Lİ sıfır makine yok.
Piyasada yaprak kımıldamıyor, yamaha-ktm-kawa-honda önceki malları satmaya çalışıyorlar..
Seneye euro 4 gelince bunların yeni serileri gelmeyecek mi? ayrı bir muamma ve aslında satışları artırması gereken bi konu bu..

Artçılı çok kullanmayacaksan al derim bence tek olumsuz tarafıdır.Onun dışında 130-135'e sollamalar için rahat çıkabilecek motosiklet arıyorum, aklımdaki birinci motosiklet bu hepsi içinde. ABS olsa iyi olur, ama olmasa da olur kıvamındayım abs için.Bayilerde bakıp bakıp geliyorum.Velhasıl yukarıda saydığım sebeplerden sallamadayım işi. Para ekipman ve aksesuara gidiyor bol bol:)

Bir de arkadaşlar bunun test sürüşünü yapabileceğimiz bi yer var mı bildiğiniz? Son kararımızı ona göre verelim.

Nightred
24 Haziran 2017, 11:19
5070579191 ankaradayım beyaz siyah ninja250sl sahibiyim bende

MahonÇ.
26 Haziran 2017, 17:33
Hocam tek başına da nereye kadar gezceksin ki o yönden kötü maalesef. Modellere gelince sitesinde 2016 abs li yazıyodu hala satışı var her bayide var mı onu bilmiyorum ama. Ben abs li olduğu için yakınım biraz da. Abs nin yanında motorun üzerindeki lastiklerde iyi. Temennim yenisine denk gelirsek zamlıya denk gelmeyiz inşallah yoksa almam sanırım :D

Sabırsız
10 Temmuz 2017, 22:04
Arkadaşlar motorunuza hangi yağı koyuyorsunuz?
Yağ olarak IPONE Full Power Katana kullanmış olan varmı? Varsa nasıl biraz açıklarmısınız?
Ve son olarak bakımlarını kaç kmde bir yaptırıyorsunuz?

Teşşekürler.

alialtin
29 Ekim 2017, 05:03
herkeze selam
ben putoline nanotech 10w50 yağ kullanıyorum henüz yeni koydum ne değişecek henüz bilmiyorum ama ilk aldığım tepki motor biraz daha rahat çalışıyor ilk çalışmadaki patırtı biraz daha azaldı ve gaz tepkisi kesinlikle daha iyi vites geçişine birşey diyemem bir fark varsada henüz fark etmedim
daha önce bir kaç tane yağ denedim ama hepsinde karşılaştığım durum her 1000km de 100gr yağ eksiltti benim tahminim bu motor çok sıcak çalıştığı için hangi yağı koyarsanız koyun yağ inceldiği için segmanın arasından geçiyor ve yağ eksiltme kaçınılmaz oluyor ama putoline nanotech 10w50 biraz daha umutluyum birde putoline nanotech 10w60 şı var onu denemedim eğer bu yağ işe yararsa ve eksiltme en aza inerse 10w60 da deniyebilirim
ama kesinlikle 15w40 veya 15w50 gibi yağları tavsiye etmem 15w yağ biraz kalın geliyor ve motorun tepkileri ağırlaşıyor kütük gibi oluyor
10w40 üst sıcaklığı biraz yetersiz kalabilir 10w50 daha uygun olacaktır diye düşünüyorum bu arada yağ bakım aralığından çok daha erken bozuluyor
belki putoline nanotech biraz daha dayanıklı olacaktır diye düşünüyorum ziğra şuan yarışcılar arasında çok favori bir yağ motor sıcaklığını büyük oranda düşürdüğünü söylüyorlar. yağ filtresini kesinlikle her yağ değişiminde değiştiriyorum şünkü her söktüğümde filtre leş gibi çıkıyor.

stop etme sorunu
ilk zamanlar nedenini anlamadığım bir şekilde bu sorunu yaşamıştım fakat şuan böyle bir sorun yok
sadece vites boşta müşürünün soketi yağlandığı için vitesin boşta olduğu algısının yan ayak açıkken stop ediyordu onuda soketin içini temizledim
hiç bir sorun kalmadı.

hava filtresi hava filtresini söktüğümde kağıt filtre yerine beni sünger bir filtre karşıladı kağıt filtre gibi bozulmayacağı için bende filtreyi
temizledim ve geri taktım gayet sağlıklı çalışıyor bir sorun yaşamadım video linkte mevcut
https://www.youtube.com/watch?v=3JwfwtEVu3Q

hagi aralıklarda bakıma götürdüğüme gelince hiç götürmedim ilk aldım günden beri yapabildiklerimi kendim yapıyorum yapamadıklarımı tanıdığım bir
serviste hallediyorum tercih sizin. tabi garanti dışı kalıyor.

firen balatası değişimi
henüz 8000km de firen balataları ön arka hepsi bitti oldukça yumuşak bir balatası var firen çok güzel tutuyor
yeni balatalarım ebc nin serisini hatırlamıyorum yeni taktığım için firen biraz yumuşak ama balatalar biraz yendikten sonra oturacak
firen tekrar eski halini alacaktır her yeni balatada böyle olur ilk 50-100km biraz yumuşak tutar
firen hidroliği 1 yılı doldurduğu için önü değiştim arkayıda yakında değiştiririm fırsat olmadı mutlaka kontrol etmek lazım
hidrolik içindeki su miktarını ölçen cihazlar var doğru tesbiti yapıyor eğer böyle bir imkan yoksa emin olmak için riske etmeyin
direk değiştirin gitsin firen sistemi riske edilmez.( abs candır ) abs niz yoksa biraz daha dikkatli firen yapın panik yapmayın

lastik basıncı
lastik basınçlarını sıkca kontrol edin soğuk havalarda çok çabuk azalır hatta bir ara okadar çabuk azalıyorduku lastikde çivi felan oldunu
düşünmüştüm. ön basınç düşük olursa gidonu çevirmekte zorlanabilirsiniz. düşük basınç amortisör görevi (yapmaz)motorun kıvraklığını azaltır.

vites düşerken ara gazı vermeyi unutmayın şanzıman dişlilerini yıpratıp kırmayın
herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim

oznur.6197
07 Şubat 2018, 11:27
iyi günler arkadaslar benim 250 sl ım var ama kontak kırıldı orjinali 1800 tl dediler ninja 250 r kontagı olur mu acaba konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabılır mı ? :D

ugur01
14 Mart 2018, 17:31
KAWASAKİ 2015 MODEL 250 SL SILINDIR UST KAPAK EXANTRİK LAZIM ... PARCALAYAN YA DA PARCASI OLAN ARKADFAS ARAYABİLİRMİ TSKLER

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

KAWASAKİ 2015 MODEL 250 SL SILINDIR UST KAPAK EXANTRİK LAZIM ... PARCALAYAN YA DA PARCASI OLAN ARKADFAS ARAYABİLİRMİ TSKLER 05053131177

alialtin
23 Temmuz 2018, 04:56
arkadaşlar benim bir sorunum var cevaplarsanız sevinirim
geçenlerde arka lastiği değiştim ve michelin pilot street 130/70/17 takdım
20 dakikalık bir sürüş ardından arka kısım kendi bağımsızlığını ilan ediyor
farklı lastik basınçlarını denedim amortisör vs herşeyi gözden geçirdim fakat nedeni çözemedim
sizdeki durumlar nasıl lütfen herkez arka tutuş ve lastik ile ilgili detaylı görüşlerini yazsın
bu sebepten sürüş kalitem düştü motoru ya satacam ya atacam
düz yolda arka kısmın sağ sola s çizmesi ne demek ya çok saçma özellikle düşük hızlarda yapıyor

ercan_48
03 Eylül 2018, 11:39
Ön farında çizikler ve çatlaklar meydana gelen varsa fotolarını çekip atabilir mi?

oktayakgoz
17 Eylül 2018, 21:04
130 mu 140 mı taktın

Sabırsız
24 Eylül 2018, 20:03
Arkadaşlar Motosikletim 15.000km geldi bakımını yaptım Bu sırada yaptıklarımdan bahsetmek istedim.

15k'ya kadar hep motul yağ kullanmıştım, 5100 ve 7100 bu bakımda ıpone full power katana 10w50 kullandım. Motuldan daha iyi olduğuna kendi kanatimce karar verdim.Vites geçişleri (motul'a göre) hızlandı aynı zamanda vites geçişlerinde sesler ne takur tukur nede yumuşak bi geçişi var tam kıvamında istediğim gibi oldu.Bujisini kontrol ettim bilmeyenler için belki lazım olur diye orjinal bujisi NGK MR8CI8 İridyum buji. Bujileri değiştirmeyi gerek duymadım.250SL Diğer 250cc'lere göre daha çabuk fan açan motosiklet ve duyduğuma göre diğer motosikletlere oranla fan açması daha düşük derecede açıyormuş(emin değilim). 2015'ten bu yana antifriz'ni değişmemiştim saten artık belli etmeye başlamıştı daha çabuk ısınıyor ve fan açıyordu.Bende antifriz değiştirme kararı kıldım,Volvo'nun antifrizini kullandım. Eskisine oranla motosiklet daha çok rahatladı, fan açması eskisine oranla daha az.Gelelim fren hidroliğine 2015'ten yana orjinal fren hidroliği üstündeydi.Fren hidroliğini değiştirmeden önce çok araştırmıştım hangi hidroliği kullanayım vs fren hidroliği kutusununun üstünde sadece DOT3 VE DOT4 kullanmamız için uyarmış kawasaki, bende bunu dikkate alarak araştırdım, ilk olarak Kahramanlara gittim ve birkaç mağazaya sordum. Hepside boşver Dot5 kullan daha iyi olur daha iyi tutar vs diğer anlatıyorlardı. Hiçbir'inden almadım internet aracılığıyla ıpone Dot4 hidroliği tercih ettim. Fren hidroliğini iyiki değiştirmişim arada ciddi bir fark var.Balataları kontrol etmeyi ihmal etmedik baktım Balataların Daha ömrü olduğunu gördük. Ön ve arka balata nisin Modelini hatırlamıyorum.Forum Ölü gibiydi Bahsetmek istedim.
https://i.hizliresim.com/X6Zqa5.jpghttps://i.hizliresim.com/b6PMnm.jpghttps://i.hizliresim.com/g6QV70.jpghttps://i.hizliresim.com/Q2jY6j.jpghttps://i.hizliresim.com/9NjqnZ.jpg

Sabırsız
22 Ekim 2018, 23:54
https://i.hizliresim.com/5yZGlA.jpg

ercan_48
04 Şubat 2019, 11:13
Ön farında çizikler ve çatlaklar meydana gelen varsa fotolarını çekip atabilir mi?

drdoguank
17 Şubat 2019, 22:52
Merhaba size bişey danışmak istiyorum. Boyun 183 kilo97 250 Kawa bana küçük mü gelir uzun boylulular rahat etmiyor musunuz galiba