PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250 SL Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20

neonxc
25 Mart 2015, 11:28
Teşekkür ederim Serkan hocam :) Şimdi olay sadece kişisel değerlendirme olunca, tam bir kişisel değerlendirme yaptım sanki samimi bir arkadaşımla konuşuyor gibi :D

Bu arada facebook' ta açmış olduğum bir tane Ninja 250sl için sayfa var. Oraya vakit buldukça bizim motorların fotoğraflarını yüklüyorum, özelden motorunun fotoğrafını gönderen arkadaşlar oluyor, onlarında fotoğraflarını ekliyorum, eğer bakmak isterseniz linkini ekliyorum.

https://www.facebook.com/ninja250sl

Serkan S
25 Mart 2015, 12:51
Teşekkür ederim Serkan hocam :) Şimdi olay sadece kişisel değerlendirme olunca, tam bir kişisel değerlendirme yaptım sanki samimi bir arkadaşımla konuşuyor gibi :D

Bu arada facebook' ta açmış olduğum bir tane Ninja 250sl için sayfa var. Oraya vakit buldukça bizim motorların fotoğraflarını yüklüyorum, özelden motorunun fotoğrafını gönderen arkadaşlar oluyor, onlarında fotoğraflarını ekliyorum, eğer bakmak isterseniz linkini ekliyorum.

https://www.facebook.com/ninja250sl

Teşekkurler hocam zaten onceki sayfalarda gormustum paylastiginizi bakiyorum :)

Extremist
25 Mart 2015, 23:57
sigortam.net'den sorgulatın bence. gerçi işini bilen sigortacılar biraz daha uygun yapıyor sigortayı. kasko yaptıran olduğunu sanmıyorum.

250 TL ye yaptırdım ben geçen ay.

Bugün kasko 2000 küsür fiyat verdi sözde indirimli. 30bin liralık motora 1000 tl çıkarken kasko küçük hacimli olduğu için kaza riski fazla dedi. Bende apaçilere sövdüm saydım!

Öncelikle motosikletin hayırlı olsun hocam, kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Sigorta İstanbulda olmamdan dolayı bana 300 tl gibi bir şey çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam, eve gittiğimde ruhsattan bakarım tam net rakamı söylerim. Kasko için ise bana 1800 tl fiyat çıkarmışlardı.

@codeprof,@Murat.K.,@neonxc,

Hepinize çok teşekkür ederim. Bu gün yorucu olsada, sıkılmadan yaklaşık 9 sigorta acentası ile görüştüm. Çok çeşitli fiyatlar almakla birlikte, en uygun trafik için 176 TL, kasko (genişletilmiş, muafiyetsiz) 1100 TL gibi bulabildim. Kesinleştirmeden firmayı vermek istemiyorum ama özelden yardımcı olabilirim.

Beyaz rengi özellikle istedim, çok ısrarcı olunca ellerinde olmadığı için Hollanda'dan getirdiler... Motor geldi, fakat ekipmanları tamamlayıp öyle almak istiyorum. Aldıktan sonra en kısa sürede bir araya gelelim. Çaylar benden :)

Bu arada, trafik tescil için, emniyetten randevuyu nasıl aldınız? İnternet sitesinden denememe rağmen bir türlü tarih seçmeye için vermiyor.

codeprof
26 Mart 2015, 00:26
@codeprof,@Murat.K.,@neonxc,

Hepinize çok teşekkür ederim. Bu gün yorucu olsada, sıkılmadan yaklaşık 9 sigorta acentası ile görüştüm. Çok çeşitli fiyatlar almakla birlikte, en uygun trafik için 176 TL, kasko (genişletilmiş, muafiyetsiz) 1100 TL gibi bulabildim. Kesinleştirmeden firmayı vermek istemiyorum ama özelden yardımcı olabilirim.

Beyaz rengi özellikle istedim, çok ısrarcı olunca ellerinde olmadığı için Hollanda'dan getirdiler... Motor geldi, fakat ekipmanları tamamlayıp öyle almak istiyorum. Aldıktan sonra en kısa sürede bir araya gelelim. Çaylar benden :)

Bu arada, trafik tescil için, emniyetten randevuyu nasıl aldınız? İnternet sitesinden denememe rağmen bir türlü tarih seçmeye için vermiyor.

Ben emniyetten sıra almadan direk gittim. Girişte bir kağıda numara yazıp verdiler. O kağıdı cebime koyup içeri girdim, memurla göz göze gelince derdimi anlatıp işlemi yaptırdım. Ankara/etimesgut için durum bu.

Sigorta için güzel fiyat almışsınız. Yalnız dikkat edin, Araç marka modeli aynı olsun. Bazı sigortacılar. Ninja 250 yerine 250'lik bir chopper seçiyor listeden, daha ucuz çıkıyor fakat sigorta chopper için yapılmış oluyor. allah göstermesin kaza durumunda polis poliçedeki modele vs bakmaya kalksa sıkıntı oluşabilir.

Ekipmansız çıkmayın.
Hayırlı olsun.

Chem1st
26 Mart 2015, 03:34
Merhabalar, öncelikle hepinize kazasız belasız sürüşler.
1-2 aylık marka, fiyat, fiyat/performans, video, teknik özellikler, vs vs en ufak ayrıntı araştırmasından sonra("0" km 2015 model 250 cc motorlar arasında) en akıllı tercihin Ninja 250 SL olduğu kanaatine vardım.

Hepsinin artısı eksisi tabiki ancak vardır ben Ninja 250 SL de hem kalite hemde en uygun fiyatın olduğnu gördüm. R25 e paranız yetiyorsa düşünmenize değmez.(+ Lastik parasınıde ekleyin) Ancak CBR de R25 ten aşağı kalır bir fiyatta değil, 1000 lira oynuyor aralarında. (+ Lastik gene şart)Sizde fiyat/performans ' cılardan iseniz cevap Ninja 250 SL. 12 000 liralık fiyatıyla, kaliteli lastikleriyle.

CBR 250 yakından inceledim, üzerine oturdum, sesi güzel, çift far ayrıntısı güzel, oturusu rahat, parça kalitesi de güzel. En yakın zamanda bir Kawasaki bayisinde Ninja yı deneyeceğim. Eğer okuduklarım duyduklarım kadar var ise 2 tekerle cıkacağımı düşünüyorum mağazadan :)

Ancak buraya başka bir şey yazmak için üye oldum dayanamadım çünkü. Ben 1.87 boyunda 120 kiloda birisiyim. Her yaşta iri yapılı olduğum ve basketball, güreş gibi sporlarla uğraştığım için çok kaba, aşırı kilolu bir görüntüm yok. Sizin söylemlerinize göre benim motora binmemem, motorun altımda bisiklet gibi kalması gerekiyor. Fakat öyle değil. CBR 250 altımda hiçte sırıtmadı. Taraflı tarafsız bütün yorumlar bu yöndeydi. Ki sırıtsa bile insanın ne hissettiği önemli nasıl göründüğü değil. Yorumlarınızla iri kıyım arkadaşları motordan soğutabileceğiniz kanaatindeyim.

Bu bahsettiğin ayrıntı haricinde, çok faydalı bir başlık eğeme saygı:cat:

Serkan S
26 Mart 2015, 03:44
Merhabalar, öncelikle hepinize kazasız belasız sürüşler.
1-2 aylık marka, fiyat, fiyat/performans, video, teknik özellikler, vs vs en ufak ayrıntı araştırmasından sonra("0" km 2015 model 250 cc motorlar arasında) en akıllı tercihin Ninja 250 SL olduğu kanaatine vardım.

Hepsinin artısı eksisi tabiki ancak vardır ben Ninja 250 SL de hem kalite hemde en uygun fiyatın olduğnu gördüm. R25 e paranız yetiyorsa düşünmenize değmez.(+ Lastik parasınıde ekleyin) Ancak CBR de R25 ten aşağı kalır bir fiyatta değil, 1000 lira oynuyor aralarında. (+ Lastik gene şart)Sizde fiyat/performans ' cılardan iseniz cevap Ninja 250 SL. 12 000 liralık fiyatıyla, kaliteli lastikleriyle.

CBR 250 yakından inceledim, üzerine oturdum, sesi güzel, çift far ayrıntısı güzel, oturusu rahat, parça kalitesi de güzel. En yakın zamanda bir Kawasaki bayisinde Ninja yı deneyeceğim. Eğer okuduklarım duyduklarım kadar var ise 2 tekerle cıkacağımı düşünüyorum mağazadan :)

Ancak buraya başka bir şey yazmak için üye oldum dayanamadım çünkü. Ben 1.86 boyunda 120 kiloda birisiyim. Her yaşta iri yapılı olduğum ve basketball, güreş gibi sporlarla uğraştığım için çok kaba, aşırı kilolu bir görüntüm yok. Sizin söylemlerinize göre benim motora binmemem, motorun altımda bisiklet gibi kalması gerekiyor. Fakat öyle değil. CBR 250 altımda hiçte sırıtmadı. Taraflı tarafsız bütün yorumlar bu yöndeydi. Ki sırıtsa bile insanın ne hissettiği önemli nasıl göründüğü değil. Yorumlarınızla iri kıyım arkadaşları motordan soğutabileceğiniz kanaatindeyim.

Bu bahsettiğin ayrıntı haricinde, çok faydalı bir başlık eğeme saygı:cat:

"Nasıl gözuktugunuz degil nasil hissettiginiz" tamamen buna katiliyorum hocam. Ama boyut kisminda da hakli arkadaslar var boyutlari sizin gibi standartin ustunde olan arkadaslarda altlarinda kayboluyor hissi birakiyor. Bide milletimizde buyuk ve kalipli olsun duskunlugu oldugundan ( sözum meclisten disari her kalipli motor kullanan icin gecerli degildir ve tabiki zevkler ve renkler )f/p olarak pek degerlendirmiyorlar. Benimde ninjaya karar vermemin nedeni kawasaki enteresan bir sekilde hep benim tarzimi yansitmistir. R25 cok guzel fakat 16liraya benim icime sinmiyor. Ulke standartlarimizda zaten her motoru kendi degerinin cok ustune aliyoruz ve r25i guzel bir lastikle gonderselerdi veyahut 13.5 luk fiyatlarini surdurselerdi eminim cok daha fazla alicisi olurdu. ( benim disimda ilk defa yamaha nin bir motorunun gorunusunu begenmedim ve gonulde hep "ninja" agir basiyor )

Chem1st
26 Mart 2015, 03:54
"Nasıl gözuktugunuz degil nasil hissettiginiz" tamamen buna katiliyorum hocam. Ama boyut kisminda da hakli arkadaslar var boyutlari sizin gibi standartin ustunde olan arkadaslarda altlarinda kayboluyor hissi birakiyor. Bide milletimizde buyuk ve kalipli olsun duskunlugu oldugundan ( sözum meclisten disari her kalipli motor kullanan icin gecerli degildir ve tabiki zevkler ve renkler )f/p olarak pek degerlendirmiyorlar. Benimde ninjaya karar vermemin nedeni kawasaki enteresan bir sekilde hep benim tarzimi yansitmistir. R25 cok guzel fakat 16liraya benim icime sinmiyor. Ulke standartlarimizda zaten her motoru kendi degerinin cok ustune aliyoruz ve r25i guzel bir lastikle gonderselerdi veyahut 13.5 luk fiyatlarini surdurselerdi eminim cok daha fazla alicisi olurdu. ( benim disimda ilk defa yamaha nin bir motorunun gorunusunu begenmedim ve gonulde hep "ninja" agir basiyor )

Benim gibi iri yarı biri motora başlayacak. Yani 125 lik motor zaten iri kıyım adama uygun değil. Başlangıç için 250 düşünüyor, ona bile sırıtır küçük kalır deniliyor. Ne yani adam ya motor sürmeyecek yada 600 lük 1000 lik bi motor alıp canından olacak. Akıl karı değil bu kafada olmak.
Ninja torkuyla, freniyle, lastiğiyle, yakıt performansıyla diğerlerinden bir adım önde zaten görüntüsüne tartışmaya gerek yok..
R25 içinse 13.5 luk fiyatın kalkması şaka gibi zaten. İnsanda bir kazıklanma hissi oluşturuyor resmen. Onu geçtim bide lastik parası derken 15-16 oldu alet. Alınacak motor ama parası olana..

Murat.K.
26 Mart 2015, 08:35
Ninja hakkında insanlarınız bir şeyi yanlış anlıyor, ninja daha küçük veya daha kısa bir motor değil. Sadece daha dar yani ince bir motor. Ben hafif göbekli bir adamım tekrar diyete başladım bu aralar 3 kilo filan almışım malum can boğazdan geliyor diyorlar. Hem ninja var hemde r25 aldımgeçtiğimşz hafta. Hoş daha r25 gelmedi ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki aralarında sadece genişlik farkı var o kadar.

R25 i kesinlikle tek motor ile artçılı uzun yola gideceksen tercih ederim, ama şehir içi kullanımda ninja yı değişmem. Öncelikle gaz tepkisi şahane, manevrası çok iyi ve frenleri üzerinde gelen lastikler ile beraber bile Şahane. R25 in masrafı çok. Lastiği ayrı Çelik fren hortum ihtiyacı vs

Eğer alayım 2 sezon bineyim satayım ise amaç adres ninja

Yok alayım ben uzun süre kullanırım çift silindir benim işimi görür deniyorsa adres r25.

CBR benim Hoşuma gitmediği için tarafsız yorum yapma şansım yok o yüzden kimsenin kafasını karıştırmayalım.

@EXTREMIST hocam sen bizlere yinede buradan kasko için görüştüğün firmanın adını ver. Bekleme yani sonucunu. Burada kimse ne Malını nede parasını yolda bulmadı. Fark ettiysen Kawasaki Kullanıcıları (şimdilik forumdakilere bakarak yorum yapıyorum) kabile üyesi olmadıklarından 3 5 demeden kasko yaptırmanın yolunu arayan bilinçli kullanıcılar, sağ olsun Yamaha bütün apaçileri büyüledi o yüzden ninjadan uzak duruyorlar

darknife
26 Mart 2015, 12:25
Ss tarzında 250sl ile Kawa bu sefer cok iyi bir iş cıkardı bana göre. Ama yalnız değil. R25 de cok tatlı motor. İkisi de mutlu eder. Fiyat ve yakıt yönünden hangisi size uygunsa o secilebilir.

noushzad
26 Mart 2015, 19:40
kawa'nın 2.eli nasıldı arkadaşlar satışta? mesela bızım motorun SL'nin

Extremist
26 Mart 2015, 23:46
Ben emniyetten sıra almadan direk gittim. Girişte bir kağıda numara yazıp verdiler. O kağıdı cebime koyup içeri girdim, memurla göz göze gelince derdimi anlatıp işlemi yaptırdım. Ankara/etimesgut için durum bu.

Sigorta için güzel fiyat almışsınız. Yalnız dikkat edin, Araç marka modeli aynı olsun. Bazı sigortacılar. Ninja 250 yerine 250'lik bir chopper seçiyor listeden, daha ucuz çıkıyor fakat sigorta chopper için yapılmış oluyor. allah göstermesin kaza durumunda polis poliçedeki modele vs bakmaya kalksa sıkıntı oluşabilir.

Ekipmansız çıkmayın.
Hayırlı olsun.

Sevgili codeprof, bu gün emniyete gittim, boş olmalarına rağmen randevu yok diye işleme almadılar. Şube amirine çıktım ama ne yazık ki halledemedim. Artık bir şekilde randevu almaya çalışacağız.

Bu arada sigorta poliçeleri geldi. Hemen motoru kontrol ettim, Ninja 250 SL daha sigortalar birliğinde tanımlanmadığı için Ninja 250R olarak seçmişler. Bir sorun olmayacağını söylediler.

@EXTREMIST hocam sen bizlere yinede buradan kasko için görüştüğün firmanın adını ver. Bekleme yani sonucunu. Burada kimse ne Malını nede parasını yolda bulmadı. Fark ettiysen Kawasaki Kullanıcıları (şimdilik forumdakilere bakarak yorum yapıyorum) kabile üyesi olmadıklarından 3 5 demeden kasko yaptırmanın yolunu arayan bilinçli kullanıcılar, sağ olsun Yamaha bütün apaçileri büyüledi o yüzden ninjadan uzak duruyorlar

Sevgili Murat, poliçeler bu gün elime ulaştı. MRT Sigorta'dan Murat Bey ile dün akşam hadi bunuda deneyelim son bir şans derken tanıştım. Çok ilgili birisi. İletişim bilgileri aşağıda. Sadece teklif istersen verdiğim fiyatları referans olarak kabul edin, sizden şu kadar fiyat almışlar derseniz sorun olabilir. Zaten olabileceğin en düşüğünü söylüyor. Bu arada bu fiyatlara trafik ve kaskonun haricinde ayrıca yaptığı bireysel kaza sigortasıda dahil. Hem fiyat uygun hemde kaza için ekstra bir sigorta daha yaptırmış oluyorsunuz. Kaskonun muafiyetsiz olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim.

Murat Bey
MRT Sigorta
Tel 1 : +90 216 550 38 98
Tel 2 : +90 216 550 22 19

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

codeprof
27 Mart 2015, 00:17
Üzüldüm şimdi, Trafik şubeleri ilden ile farklılık gösteriyor demek ki.

aslında aklıma farklılık olabileceği gelmişti o yzüden şubeyi de yazmıştım ama sizin hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum.

Sağlık olsun. Hayırlı günlerde kullanın.

knsgrp
29 Mart 2015, 19:28
Abilerim herkese mrblar. Nasip olursa 8 ay sonra ehliyetimi alacağım. Ve ya R25 yada 250 sl ailesine katılacağım inşallah:) Forumda r25 ide 250 sl yide bastan sona bikmadan hergun okudum R25 planliyorum ama fiyat da düşündümuyor değil:) 250 sl de ise tek düşündüren 1.85 boyum var ve 85 kiloyum ebatlarim düşündürüyor. Sığıp rahat edebilecigimi bilsem kawasaki almak isterim. Sizin de görüşlerinizi almak istedim. Birde sizler resim paylaştıkça biz bayram ediyoruz:) Siz paylaşın ben Maşallah ı unutmam :) Bu arada kasko ile ilgili fiyat konusunda düşünenler var galiba. Babam sigorta acentesi ve bayisi olduğumuz sirket motor kaskosunda gayet uygun 750 civari falan çıkıyor. Eğer düşünenleriniz varsa babamla konuşurum ilgilenir yardımcı olur. Herkese kazasiz surusler...

Murat.K.
29 Mart 2015, 20:11
Abilerim herkese mrblar. Nasip olursa 8 ay sonra ehliyetimi alacağım. Ve ya R25 yada 250 sl ailesine katılacağım inşallah:) Forumda r25 ide 250 sl yide bastan sona bikmadan hergun okudum R25 planliyorum ama fiyat da düşündümuyor değil:) 250 sl de ise tek düşündüren 1.85 boyum var ve 85 kiloyum ebatlarim düşündürüyor. Sığıp rahat edebilecigimi bilsem kawasaki almak isterim. Sizin de görüşlerinizi almak istedim. Birde sizler resim paylaştıkça biz bayram ediyoruz:) Siz paylaşın ben Maşallah ı unutmam :) Bu arada kasko ile ilgili fiyat konusunda düşünenler var galiba. Babam sigorta acentesi ve bayisi olduğumuz sirket motor kaskosunda gayet uygun 750 civari falan çıkıyor. Eğer düşünenleriniz varsa babamla konuşurum ilgilenir yardımcı olur. Herkese kazasiz surusler...

Babanız groupama bayisi idi sanırım diğer konuda yanlış okumadı isem ve mevcut firmalar içinde ninja için en yuksek teklifi groupama verdi şu ana kadar. Pzts günü yine buradan dostlarımızın paylaştığı 2 farklı şirket var onlara da danışacağım. Bakalım be çıkacak.

Boy konusuna gelince. Sevgili kardeşim bu motor ince. Ancak ince demek küçük demek değil. Sele yüksekliği olarak bakarsan r25 ten farkı yok. Yurdum insanı ince ile küçük arasında ki farkı bilmediği için buradan bunu yazmaktan ben usandım desem yeridir zaten yakında boyuma uyar mı diyene sana küçük gelir demeye başlayacak insanlar.

Güzel kardeşim daha 8 ay var önünde bu kadar heyecan yapma. Git ninjaya bak, r25i incele, cbr250 ye bak. Bu arada git gis akedemi veya Honda veya Yamaha akedemilerden eğitim al. Ekipmanları tamamla, 8 ay Dediğin ne ki? Ömür geçiyor 8 ay mı geçmeyecek...

DENİZ ER.
01 Nisan 2015, 20:58
Herkese Merhaba,

Üniversite yıllarında yeterli maddi imkanımın olmaması aynı zamanda ailemin motosiklet kullanmama pek olumlu bakmaması..askerlik..yeni iş..yeni şehir.. hadi bir de yüksek lisans yapalım derken yıllarca ertelediğim, bir şekilde bastırdığım o duygu bir anda geldi... O kadar yoğun bir şekilde geldi ki inanın son bir aydır başka bir şey düşünemez oldum.. Evet dedim artık zamanı geldi, artık sürmeliyim!! En son aşık olduğumda bir şeyi bu kadar çok düşünmüştüm sanırım :) Farklı bir şey için, ne bileyim bir araba için mesela, bana biri böyle cümleler kursa, sanırım anlam veremezdim, ama sizin, beni çok iyi anladığınızı biliyorum :)

İşim gereği, araba ile aylık 2.500-3.000 Km nin altına düşmüyorum Trakya' da çalışırken bu km ortalama 4.000 di.. eh "sadece" şuanki şirketimde 5. yılımı doldurduğum düşünülürse epey bir trafik tecrübem var. Ayrıca akıcı bir şekilde araba kullanmayı da severim. Ancak iş, motosiklet sürmeye karar verince değişti. Birden 15 yaşımdaki halime geri döndüm. Motosiklet konusunda o kadar bilgisizdim ki arka frenin nerede debriyajın nerede olduğundan emin bile değildim, düşünün. Tabi hemen araştırmaya başladım. Ne, nedir, nasıl bu işe başlanır derken bu forumu buldum, iyi ki de bulmuşum. GİS akademiyi de epeydir biliyordum. Çokça kez önünden geçip "ya bir giremedik şu olaya" diyip, hayıflanmışımdır. Biraz araştırıp forumda da olumlu referansları görünce tamam dedim, burada başlıyoruz. Hemen kayıt oldum, 7 Martta temel eğitimi aldım 28 inde ehliyet sınavına girdim. Ehliyet sınavında, alt satırlarda teşekkürleri sunacağım kişilerden biri olan, @Murat.K. ve eşi Ceyda Hanımla tanışma fırsatı buldum. Gerçekten düzgün ve renkli insanlar.

Buraya kadar yazdığım kısımda motosiklet sürmeyi tutkuyla isteyen fakat neredeyse motosiklet hakkında hiç bir şey bilmeyen benden bahsettim. Yalnız bir şey belliydi, o da ilk motorumun Kawasaki olacağıydı. Tabii ki kawasaki yeşili ile. Her ne kadar işin içine girince R25 şöyle güçlü, tipi şöyle güzelmiş, CBR250' nin yedek parçası şöyle ucuzmuş gibi şeyler kafamı bulandırsa da Ninja 250SL i her canlı gördüğümde vuruluyordum. Üstelik ilk motorumun ABS li olmasını istiyordum. Diğerlerinde bu özelliğin olmaması kararımı daha da netleştiriyordu. En nihayetinde bugün @neonxc sayesinde öğrendiğim Necat Motordan, bir hafta önce ayırttığım Ninja 250SL imi aldım.

@Murat.K ile tesadüfen ehliyet sınavında tanışmamızı saymazsak sizlerle daha önce tanışmadık. Fakat inanın bu foruma yazdıklarınızı o kadar çok okudum ki bu motor hakkındaki görüşlerinizi ezbere biliyorum. Her yorumunuz bana ciddi anlamda yol gösterici oldu. Bu heyecanlı dönemimde farkında olmadan bana destek olduğunuz için teşekkür ederim. Özellikle @Murat.K ve @neonxc, hocam siz olmasaydınız gerçekten çok zorlanacaktım, teşekkürler.

GİS Akademide eğitimlerim bu ay sonuna kadar sürecek sanırım. Bu süreçten sonra müsait olabildiğimizde birlikte yol almayı isterim.

Sevgi ve Saygılarımla

http://i.hizliresim.com/M6rpD9.jpg (http://hizliresim.com/M6rpD9)

codeprof
01 Nisan 2015, 21:06
Hayırlı olsun, İyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

skolyusk
01 Nisan 2015, 21:38
Herkese Merhaba,

Üniversite yıllarında yeterli maddi imkanımın olmaması aynı zamanda ailemin motosiklet kullanmama pek olumlu bakmaması..askerlik..yeni iş..yeni şehir.. hadi bir de yüksek lisans yapalım derken yıllarca ertelediğim, bir şekilde bastırdığım o duygu bir anda geldi... O kadar yoğun bir şekilde geldi ki inanın son bir aydır başka bir şey düşünemez oldum.. Evet dedim artık zamanı geldi, artık sürmeliyim!! En son aşık olduğumda bir şeyi bu kadar çok düşünmüştüm sanırım :) Farklı bir şey için, ne bileyim bir araba için mesela, bana biri böyle cümleler kursa, sanırım anlam veremezdim, ama sizin, beni çok iyi anladığınızı biliyorum :)

İşim gereği, araba ile aylık 2.500-3.000 Km nin altına düşmüyorum Trakya' da çalışırken bu km ortalama 4.000 di.. eh "sadece" şuanki şirketimde 5. yılımı doldurduğum düşünülürse epey bir trafik tecrübem var. Ayrıca akıcı bir şekilde araba kullanmayı da severim. Ancak iş, motosiklet sürmeye karar verince değişti. Birden 15 yaşımdaki halime geri döndüm. Motosiklet konusunda o kadar bilgisizdim ki arka frenin nerede debriyajın nerede olduğundan emin bile değildim, düşünün. Tabi hemen araştırmaya başladım. Ne, nedir, nasıl bu işe başlanır derken bu forumu buldum, iyi ki de bulmuşum. GİS akademiyi de epeydir biliyordum. Çokça kez önünden geçip "ya bir giremedik şu olaya" diyip, hayıflanmışımdır. Biraz araştırıp forumda da olumlu referansları görünce tamam dedim, burada başlıyoruz. Hemen kayıt oldum, 7 Martta temel eğitimi aldım 28 inde ehliyet sınavına girdim. Ehliyet sınavında, alt satırlarda teşekkürleri sunacağım kişilerden biri olan, @Murat.K. ve eşi Ceyda Hanımla tanışma fırsatı buldum. Gerçekten düzgün ve renkli insanlar.

Buraya kadar yazdığım kısımda motosiklet sürmeyi tutkuyla isteyen fakat neredeyse motosiklet hakkında hiç bir şey bilmeyen benden bahsettim. Yalnız bir şey belliydi, o da ilk motorumun Kawasaki olacağıydı. Tabii ki kawasaki yeşili ile. Her ne kadar işin içine girince R25 şöyle güçlü, tipi şöyle güzelmiş, CBR250' nin yedek parçası şöyle ucuzmuş gibi şeyler kafamı bulandırsa da Ninja 250SL i her canlı gördüğümde vuruluyordum. Üstelik ilk motorumun ABS li olmasını istiyordum. Diğerlerinde bu özelliğin olmaması kararımı daha da netleştiriyordu. En nihayetinde bugün @neonxc sayesinde öğrendiğim Necat Motordan, bir hafta önce ayırttığım Ninja 250SL imi aldım.

@Murat.K ile tesadüfen ehliyet sınavında tanışmamızı saymazsak sizlerle daha önce tanışmadık. Fakat inanın bu foruma yazdıklarınızı o kadar çok okudum ki bu motor hakkındaki görüşlerinizi ezbere biliyorum. Her yorumunuz bana ciddi anlamda yol gösterici oldu. Bu heyecanlı dönemimde farkında olmadan bana destek olduğunuz için teşekkür ederim. Özellikle @Murat.K ve @neonxc, hocam siz olmasaydınız gerçekten çok zorlanacaktım, teşekkürler.

GİS Akademide eğitimlerim bu ay sonuna kadar sürecek sanırım. Bu süreçten sonra müsait olabildiğimizde birlikte yol almayı isterim.

Sevgi ve Saygılarımla

Hayırlı olsun Allah kaza bela ceza vermesin ben r25 aldım. Ama gerçekten ninja250sl çok güzel motorsiklet ve fiyatı cok uygun.

afsinbugra
01 Nisan 2015, 23:30
Hayırlı olsun tekerin taşa değmesinn

Extremist
01 Nisan 2015, 23:35
Sevgili Deniz,

Kasasız belasız, mutlu günlerde kullanman dileğiyle...

neonxc
02 Nisan 2015, 09:52
Deniz hocam eğer en ufak bir yardımım olduysa ne mutlu bana. Motosikletiniz hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Havalar biraz düzelsin küçük bir buluşma ilede yüz yüze tanışırız inşallah :)

Serkan S
02 Nisan 2015, 11:52
işlerimden dolayı İstanbuldaydım. Dün Antalya'ya dönüş yaptım ve bayiye gittim direk üstüne oturdum bir kez daha ve yine aşık oldum. Hayırlısıyla şimdiki motorumu satar satmaz aranıza katılacağım :)

Tekeriniz düz bassın

DENİZ ER.
02 Nisan 2015, 21:04
codeprof,skolyusk,afsinbugra,Extremist çok teşekkürler.

neonxc, üstat, tahmin edemezsin faydanı seninki bildiğin kamu hizmeti ;)

Bu arada takoz işini de sağolsun Necat Bey halletti. Elbette universal. Açıkcası biraz korkuyordum ama düşündüğümden daha iyi durdu.

http://i.hizliresim.com/07QZYB.jpg (http://hizliresim.com/07QZYB)

http://i.hizliresim.com/LpL6JZ.jpg (http://hizliresim.com/LpL6JZ)

Extremist
02 Nisan 2015, 22:13
Sevgili Deniz,

Takozu nereye yaptırdın? Cumartesi hayırlısıyla motoru alacağım. Acilen yaptırmam lazım.

afsinbugra
02 Nisan 2015, 22:14

Bu arada takoz işini de sağolsun Necat Bey halletti. Elbette universal. Açıkcası biraz korkuyordum ama düşündüğümden daha iyi durdu.

takozu nereye taktılar tam olarak?

Serkan S
02 Nisan 2015, 23:42

hocam takribi kaça mâl oldu takoz ? Ve nereden aldığını paylaşırsan sevinirim

Ayrıca hayırlı olsun, tekerin düz bassın

DENİZ ER.
03 Nisan 2015, 08:21
Extremist,Serkan S, motorumu, kawasaki bayisi olan, fatih'teki, Necat Motor' dan aldım. Necat Motorun aynı zamanda servis bölümü de var. Motoru teslim almadan önce rica ettim taktılar. Gündüz mesaide olduğum için takılırken başında değildim. Firma sahibi Necat Beye güvendim sadece. İletişim : 0212-585 53 56- Necat Motor- Necat Keklik.

afsinbugra, hocam, sana çok teknik bir şekilde nereye takıldığını anlatmak isterdim fakat inan o kadar bilgim yok :) Fotoğraflarda gördüğün yerde, takoz için uygun yer olduğunu söylemişti Necat Bey, bir de arada bağlantı demiri ( ya da asıl adı neyse o) var. Tam bilgi için Necat Motor ile görüşebilirsin.

Serkan S, çok teşekkürler. Fiyata gelirsek; ben motorun naklini falan da yaptırdım. Artı motorun ücreti hesap biraz karıştı ama sanırım 250TL civarına geldi. Bu fiyat bağlayıcı olmasın, en doğru bilgiyi yine firmadan alabilirsin. Belki dışarıdaki firmalara göre pahalı yorumları yapılabilir; diğer yerlerde takoz fiyatları 150TL civarıydı, eh, işçilik, güven vs. eklenince çok takılmadım açıkcası.

Murat.K.
03 Nisan 2015, 09:30
Herkese Merhaba,

..............................

Ehliyet sınavında, alt satırlarda teşekkürleri sunacağım kişilerden biri olan, @Murat.K. ve eşi Ceyda Hanımla tanışma fırsatı buldum. Gerçekten düzgün ve renkli insanlar.

....................

Sevgi ve Saygılarımla

Bir kaç gündür foruma giremiyor idim, dün akşam girdiğimde önce resimler dikkatimi çekti. "Ne güzel biri daha motoruna kavuşmuş" dedim. Sonra önce nicke sonra mesaja bakınca yüzümde bir tebessüm oluştu. Direk eşim Ceyda Hanıma okuttum yazılanları, onun da yüzü aydınlandı. "Ne hoş, ne kadar da hatır şinas biri Deniz bey, lütfen benim adıma teşekkür et ve sorar mısın cts günü GİS akademideki etkinliğe gelecek mi? sohbet sırasında etkinlikten bahsetmiştik" dedi...

Motoruna kavuşmuş olmana çok sevindik. İnşallah sorunsuz, kazasız, belasız kullanırsın. Sizlerle tanışmak büyük keyif idi. Eğitimler bitsin bir hafta sonu hepimiz ninja lar ile buluşuruz kısmetse....

@Neonxc bence sende gel cts günü gis akdemi deki triumph scrambler lansmanına. Lansman bahane sohbet şahane....

Serkan S
03 Nisan 2015, 10:26
Extremist,Serkan S, motorumu, kawasaki bayisi olan, fatih'teki, Necat Motor' dan aldım. Necat Motorun aynı zamanda servis bölümü de var. Motoru teslim almadan önce rica ettim taktılar. Gündüz mesaide olduğum için takılırken başında değildim. Firma sahibi Necat Beye güvendim sadece. İletişim : 0212-585 53 56- Necat Motor- Necat Keklik.

afsinbugra, hocam, sana çok teknik bir şekilde nereye takıldığını anlatmak isterdim fakat inan o kadar bilgim yok :) Fotoğraflarda gördüğün yerde, takoz için uygun yer olduğunu söylemişti Necat Bey, bir de arada bağlantı demiri ( ya da asıl adı neyse o) var. Tam bilgi için Necat Motor ile görüşebilirsin.

Serkan S, çok teşekkürler. Fiyata gelirsek; ben motorun naklini falan da yaptırdım. Artı motorun ücreti hesap biraz karıştı ama sanırım 250TL civarına geldi. Bu fiyat bağlayıcı olmasın, en doğru bilgiyi yine firmadan alabilirsin. Belki dışarıdaki firmalara göre pahalı yorumları yapılabilir; diğer yerlerde takoz fiyatları 150TL civarıydı, eh, işçilik, güven vs. eklenince çok takılmadım açıkcası.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Güle güle kullanın :)

afsinbugra
03 Nisan 2015, 10:38

Cumartesi Necat abiye gideceğim zaten bakım geldi :) gittiğimde artık bakarım; teşekkür ettim

mephamd
03 Nisan 2015, 11:11
http://www.visordown.com/road-tests-first-rides/first-ride-kawasaki-ninja-250sl-review/26486.html

Sabırsız
03 Nisan 2015, 18:54
Herkese Merhaba,

Sevgi ve Saygılarımla

Hocam Biraz Geç Kaldım Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Binin .

DENİZ ER.
03 Nisan 2015, 20:25
Bir kaç gündür foruma giremiyor idim, dün akşam girdiğimde önce resimler dikkatimi çekti. "Ne güzel biri daha motoruna kavuşmuş" dedim. Sonra önce nicke sonra mesaja bakınca yüzümde bir tebessüm oluştu. Direk eşim Ceyda Hanıma okuttum yazılanları, onun da yüzü aydınlandı. "Ne hoş, ne kadar da hatır şinas biri Deniz bey, lütfen benim adıma teşekkür et ve sorar mısın cts günü GİS akademideki etkinliğe gelecek mi? sohbet sırasında etkinlikten bahsetmiştik" dedi...

Motoruna kavuşmuş olmana çok sevindik. İnşallah sorunsuz, kazasız, belasız kullanırsın. Sizlerle tanışmak büyük keyif idi. Eğitimler bitsin bir hafta sonu hepimiz ninja lar ile buluşuruz kısmetse....

@Neonxc bence sende gel cts günü gis akdemi deki triumph scrambler lansmanına. Lansman bahane sohbet şahane....

Murat.K., teşekkürler abi ayrıca ne gördüysem onu yazdım benden de eşinize saygılar bu arada :) Evet, yarın bir aksilik olmazsa 14 gibi ben de GİS Akademide olacağım, orada görüşürüz umarım.

originel
05 Nisan 2015, 17:10
Ben de dün akşam itibariyle yeşil Ninja ma kavuşup aranıza katıldım :) Aşağı yukarı 1 ay süredir her gün her an buraya girip bakıyordum acaba yeni bir şeyler yazıldı mı diye. Herkese verdiği detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

Murat.K.
05 Nisan 2015, 18:32
Ben de dün akşam itibariyle yeşil Ninja ma kavuşup aranıza katıldım :) Aşağı yukarı 1 ay süredir her gün her an buraya girip bakıyordum acaba yeni bir şeyler yazıldı mı diye. Herkese verdiği detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

motorunuz hayırlı uğurlu olsun...

Bu arada Deniz Er`in motoruna takılan koruma takozunu bizzat inceleme şansım oldu. 1ncisi çok başarılı montaj yapılmış, görüntüsü güven veriyor. 2ncisi malzeme orjinal olmamasına rağmen kesinlikle sırıtmıyor. 3ncüsü montaj sırasında granajı delmemişler yani montaj kısmıda sorunsuz yapılmış.

En kısa zamanda bende yaptırmaya niyetlendim. Bu arada Gis Akedemide gerçekleşen 250SL ayak üstü 250SL sahipleri muhabbeti sırasında ortaya atılan Silivride köfte veya Edirnede ciğer muhabbetini Gis Akedemiye motor teslimatı yapanlarda geri aldığında gerçekleştirelim...

codeprof
05 Nisan 2015, 19:49

Ankara'da sayımız çoğalıyor. Hayırlı olsun.

Extremist
05 Nisan 2015, 21:59

Hayırlı olsun; kasasız belasız, keyifli sürüşler...

tiawern
06 Nisan 2015, 12:35
Cumartesi günü Gis Akademide tanıştığım arkadaşlara selam ederim (Murat.K. ve DENİZ ER.) ismini yada nick name unuttuğum varsa da kusura bakmasınlar :)
Kendimce aldığım bazı sebeplerden dolayı forumda sessiz kalmayı düşünüyordum ama bana baskı yaptılar yaz yaz diye :P 2500 km oldu Beyaz 250SL kullanıyorum. Sıfır aldım ve sanırım ilk modifli motor benimki oldu.
Egsozundan kuyruk iptaline kadar baya değiştirdim. Manetleri de değiştireceğim...Deniz Er`in motoruna takılan koruma takozlarından da düşünüyorum. Cumartesi inceleyememiştim.

Motorunu yeni alan arkadaşlara da hayırlı olsun diyeyim. 250cc sınıfında albin git arkana bakma diyeceğiniz en uygun fiyatlı makine bence ;)
Şuana kadar eksi yanını görmedim. Yalnız ne kadar gaz açarsanız o kadar tüketio makine. Köpek gibi yakıo :D
Tork inanılmaz. Frenlerine hastayım. Gidon açısı beni benden almıştı fuarda.
Uzun lafın kısası acayip eğlenceli bir motor. Oturuş pozisyonu alışık olmayan arkadaşlara bel ve boyun ağrısı olarak geridönüş yapabilir :) Ama alışınca keyfine varacaksınız...

Bir foto koyayım dedim :)

http://s3.postimg.org/85rsqt0o3/IMG_20150405_WA0006.jpg

agrasiwe
07 Nisan 2015, 00:01
Arkadaslar masallah roman yazarmis gibi yazmislar, zaten iki cumleden fazlasi okunmuyorda sunu sormak istiyorum, parca fiyat listesi varmi. 2 bakima goturen varmi ne kadar tutuyor ?

Arkadasin ninja300 icin eyupteki servis 10.000 km icin 600-700 lira cikarmisti bunda durum nedir ?

syreaom
07 Nisan 2015, 03:00
Ortalama yakıt tüketimleri ne durumda ?

Murat.K.
07 Nisan 2015, 07:38
Egsozundan kuyruk iptaline kadar baya değiştirdim. Manetleri de değiştireceğim...Deniz Er`in motoruna takılan koruma takozlarından da düşünüyorum.

Şimdi seni eksik bilgi verdiğin için esefle kınıyorum.

Kuyruk iptali düşünmediğim için nasıl yaptın diye sormayacağım ama egzoz ne aldın, kaça aldın, montaj ne tuttu? Bu bilgileride paylaşır mısın. Bu arada gün Işığında beyaz daha sevimli durmuş fuardaki ışıkların altında durduğundan

obarey
07 Nisan 2015, 10:53
Selam Arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım, forumu 1 aydır takip ediyorum, bu başlığı tamamen okudum:) İnşallah öğle arası işten çıkıp Ulusana gidip ninja 250 sl yeşilimi alacağım:) Tek düşüncem 179 boy 80 kg ile üzerinde nasıl duracağım. Sizinde bildiğiniz gibi slim light.
Ulusandan önce honaya gidip cbr 250 ye de ayıp olmasın diye bir göz atacağım.
ikisinede biner fotografı çektiririm.
Tekrar merhaba.

mithrelios
07 Nisan 2015, 10:59
Cumartesi günü Gis Akademide tanıştığım arkadaşlara selam ederim (Murat.K. ve DENİZ ER.) ismini yada nick name unuttuğum varsa da kusura bakmasınlar :)
Kendimce aldığım bazı sebeplerden dolayı forumda sessiz kalmayı düşünüyordum ama bana baskı yaptılar yaz yaz diye :P 2500 km oldu Beyaz 250SL kullanıyorum. Sıfır aldım ve sanırım ilk modifli motor benimki oldu.
Egsozundan kuyruk iptaline kadar baya değiştirdim. Manetleri de değiştireceğim...Deniz Er`in motoruna takılan koruma takozlarından da düşünüyorum. Cumartesi inceleyememiştim.

Motorunu yeni alan arkadaşlara da hayırlı olsun diyeyim. 250cc sınıfında albin git arkana bakma diyeceğiniz en uygun fiyatlı makine bence ;)
Şuana kadar eksi yanını görmedim. Yalnız ne kadar gaz açarsanız o kadar tüketio makine. Köpek gibi yakıo :D
Tork inanılmaz. Frenlerine hastayım. Gidon açısı beni benden almıştı fuarda.
Uzun lafın kısası acayip eğlenceli bir motor. Oturuş pozisyonu alışık olmayan arkadaşlara bel ve boyun ağrısı olarak geridönüş yapabilir :) Ama alışınca keyfine varacaksınız...

Bir foto koyayım dedim :)

http://s3.postimg.org/85rsqt0o3/IMG_20150405_WA0006.jpg

selamlar, taktığınız egzoz nedir acaba? ben de Z 250 SL aldım ama o koca egzoz gözümü çok rahatsız ediyor, güzel bir çözüm arıyorum.

tiawern
07 Nisan 2015, 11:29
selamlar, taktığınız egzoz nedir acaba? ben de Z 250 SL aldım ama o koca egzoz gözümü çok rahatsız ediyor, güzel bir çözüm arıyorum.

Kazasız belasız sürüşler dilerim kardeşim. Egsoz beni de rahatsız ediyordu bende epey araştırdım. Tek silindirli bir motora nasıl bir egsoz gider ve nasıl bir ses alırım diye. Akrep alıp parayı bağlamak istemedim açıkcası. Ama marka olsun istedim ve ixil egsozu tercih ettim.

Şimdi seni eksik bilgi verdiğin için esefle kınıyorum.

Kuyruk iptali düşünmediğim için nasıl yaptın diye sormayacağım ama egzoz ne aldın, kaça aldın, montaj ne tuttu? Bu bilgileride paylaşır mısın. Bu arada gün Işığında beyaz daha sevimli durmuş fuardaki ışıkların altında durduğundan

:) abi o kadar detay vermeyi düşünmemiştim. Neticede herkes böyle uygulamalar yapmayabiliyor. Ben içimdeki apacheyi dışarı çıkardım biraz :P
Egsoz piyasa 500 ile 700 arasında değişen fiyatlarla satılıyor.Marka mode; IXIL L2X Slip on Dual Hyperflow Exhaust Silencer. Yurt dışında 300$ civarına satılıyor. Sahibinde de satanlar vardı. Ordan bulabilirsiniz. Bir de IXIL L3X modeli var o biraz daha pahalı ama siyah boyalı olarak satılıyor. Aklım onda kalmadı değil :)
Egsozu direk takamıyorsunuz malesef. Ara bir boğaz gerekiyor. Bizim manifolt çıkışı küçük. Egsozun boğazı geniş. Bir ucu geniş bir ucu dar kavisli bir ara boru yaptırmanız lazım. Ben sanayide yaptırdım. Totalde egsoz işlemleri için işçilik dağil 700 civarı bir para verdim.
Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz.

Murat.K.
07 Nisan 2015, 11:43
:) abi o kadar detay vermeyi düşünmemiştim. Neticede herkes böyle uygulamalar yapmayabiliyor. Ben içimdeki apacheyi dışarı çıkardım biraz :P
Egsoz piyasa 500 ile 700 arasında değişen fiyatlarla satılıyor.Marka mode; IXIL L2X Slip on Dual Hyperflow Exhaust Silencer. Yurt dışında 300$ civarına satılıyor. Sahibinde de satanlar vardı. Ordan bulabilirsiniz. Bir de IXIL L3X modeli var o biraz daha pahalı ama siyah boyalı olarak satılıyor. Aklım onda kalmadı değil :)
Egsozu direk takamıyorsunuz malesef. Ara bir boğaz gerekiyor. Bizim manifolt çıkışı küçük. Egsozun boğazı geniş. Bir ucu geniş bir ucu dar kavisli bir ara boru yaptırmanız lazım. Ben sanayide yaptırdım. Totalde egsoz işlemleri için işçilik dağil 700 civarı bir para verdim.
Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz.

akrepler malum performansa etkisi oluyor. bu modelin performans açısından bir artısı var mı? yoksa sadece ses için mi taktırdın? benim aklımda hem r25 e hemde sl e akrep taktırmak var dı....

turkmath
07 Nisan 2015, 11:47
Arkadaşlar rodaj için talimatları uyguladınız mı? Önerilen rodaj süresi çok uzun değil mi? Ben de yeni aldım z250sl, fakat rodaj epey kafamı karıştırıyor. Çünkü çok fazla km yapmıyorum ve kitapçıkta 0-800 ve 800-1600 km; ilk aralık için 4000 ikinci aralık için 6000 devir olarak ayrılmış. Bir de ilk bakım 800 km, sonraki bakım 1000 km de bir mi? Kitapçık ingilizce ve çok açıklayıcı değil. z250sl yeni olduğu için fazla km yapan yok, o yüzden buraya yazdım.

Murat.K.
07 Nisan 2015, 11:58
Arkadaşlar rodaj için talimatları uyguladınız mı? Önerilen rodaj süresi çok uzun değil mi? Ben de yeni aldım z250sl, fakat rodaj epey kafamı karıştırıyor. Çünkü çok fazla km yapmıyorum ve kitapçıkta 0-800 ve 800-1600 km; ilk aralık için 4000 ikinci aralık için 6000 devir olarak ayrılmış. Bir de ilk bakım 800 km, sonraki bakım 1000 km de bir mi? Kitapçık ingilizce ve çok açıklayıcı değil. z250sl yeni olduğu için fazla km yapan yok, o yüzden buraya yazdım.

rodaj döneminde verilen sınırları çok fazla aşmayın ve/veya bahse konu devirlerin üzerine çok uzun süre çıkmayın derler. 800 km sonra ilk yağ deiğişimi ki bu gayet mantıklı. parçalar yerine oturacak bir birine alışacak vs... zorlamamak motorun uzun ömürlü olmasını sağlamak açısından çok önemli....

ozzzzz80
07 Nisan 2015, 12:00
arkadaşlar foruma göz gezdirdim ama yakıt konusuna pek değinmemişsiniz. mutlaka ölçeniniz vardır. 100km değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

tiawern
07 Nisan 2015, 12:13
akrepler malum performansa etkisi oluyor. bu modelin performans açısından bir artısı var mı? yoksa sadece ses için mi taktırdın? benim aklımda hem r25 e hemde sl e akrep taktırmak var dı....

Abi akrep paran varsa taktır derim ama performans istiyorsan çok fazla detayı var bu işin. Birkere komple boğaz set alman lazım.Sadece tüp olmaz.
@TimFx bu konuda sana bilgi verebilir diye düşünüyorum ;)
Yakıtı arttırdığı da bir gerçek ki, sese göre gaz açıyorsun :D
250SL için ben performans kaybı gözlemlemedim. Amacın sadece farkedilebilir olmaktı.Süreki trafikte kullanıyorum. İşe motorla gidip geliyorum. Hergün 80 km yol yapıyorum. Trafikte yaşadıklarımı yazmaya yürek dayanmaz...taki ixil gelenekadar :D :D

arkadaşlar foruma göz gezdirdim ama yakıt konusuna pek değinmemişsiniz. mutlaka ölçeniniz vardır. 100km değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

yakıt için bişey söylemek güç. Herkesin gaz hassasiyeti ve sürüş tekniği kendine hastır.
Net bir ölçüm yapmadım ama sunu söyleyebilirim. Rodaj dönemindeyken kitapçığa uygun devirle ilk 800 km'de bir depo benzinle 300 km yol yaptım.
Şuan o kadar değişken ki bir depo benzinle 200-220 km yapıyorum. Ama dediğim gibi kullanıcıya göre değişir. Köpek gibi benzin içiyor 250SL tapa gaz gidince :D
Kaç kuruş yaktığımı hesaplamaktansa sürüşten keyif almayı tercih ediyorum ben.

Karalı
07 Nisan 2015, 13:00
Arkadaşlar sizin sl'in abs olanıda varmış yeni başlayanlar için güzel bir özellik egzoz konusunda akrep twobro yada yoşi'den şaşmayın performans almak istiyorsanız 5-6 bin gaymeyi gözden çıkarmanız lazım benim tavsiyem yukardaki üç markadan birini alıp bmc hava filtresi ngk iridyum buji ile destekleyin heralde 3 beygir kazanırsınız anlayacagınız masrafa değmez iyi bir tüp alın farkedilin yeter..

neonxc
07 Nisan 2015, 16:44

Hocam Günlük yaşamda o rodaj verilerini tutturmak nerdeyse imkansıza yakın. Ben ilk 800 km 5 bin devir seviyelerinde gittim. Çok kısa belki bir iki defa sollamada anlık 7 bin devir görmüşümdür.

800 km sonra ise 6 bin devir bandında gezmeye başladım ama çok aşmadım. 1600 km geçincede ara ara Allah ne verdisye :D

Sana tavsiyem sende kitapçıktaki devir aralıklarını elinden geldiğince tutturmaya çalış. Durağan sabit bir hızla 4 bin devire kitleyip gitmek iyi bir rodaj yöntemi değil. bol bol vites değiştirmeli motor devrinin yükselip alçaldığı şehir içi kullanım rodaj açısından daha yararlı.

Dikkat etmen gereken diğer bir husus ise motor ısınmadan hareket ettirmemen. Rolanti sesinden ve göstergedeki devir saatinden motorun ısındığını anlarsın hocam. Isındığında yaklaşık 400 devir kadar motorun devri düşüyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

Yakıt tüketimini önceki sayfalarda yazmıştım, yine yazacak olursam İstanbul da şehir içinde 100km/3.5lt yakıyorum. Bir kere uzun yolda hafif yardırmasyonlu kullandım o zamanda 100km/4.1lt gördüm.

Boy kilo mevzusuna gelincede. Bu motor için en çok uyardığım konu bu. Alet slim light, Spor bir oturuş pozisyonu var. Üzerine binmeden boşuna buradaki yazıları okuyup fikir sahibi olmaya çalışmayın. Almandan önce mutlaka ama mutlaka motorun yanına gidin, yan ayakta iken üzerine oturun. Parmak uçlarınızı peglere koyun, depo ile apış aranız arasına bir yumruk mesafe bırakın, dizleriniz ile depoyu kavrayın. Dizlerinizi kırın ve bu oturuş pozisyonunda rahat eder misiniz, etmez misiniz iyice bir düşünün.