hackkoss
17 Kasım 2014, 02:38
Merhaba 3 aydır commuter motosiklet araştıyorum. Bakmadığım yorum, video, test. Aramadığım bayi kalmadı. Bütcem maximum 5 bin. Honda Ace baktım marka var, güç yok, disk yok, gösterge yok. Cbf baktım sıfırı pahalı, 2.ele güvenilmiyor. Ybr baktım sıfır alınabilir fakat alternatifi çok. Şimdi gelelim alternatiflere. 1 Hero thriller: fiyat ybr ile aynı, ybr den güçlü (14 bg) ,ybr den az yakıyor diyorlar, daha kaslı, yüksek ve gösterge modern, çift disk, immobilizer ve şarj soketi var. Fakat 14 bg gücün getirdiği torkla biraz titreşim varmış. 2. Bajaj discover: bu motoru ybr ye alternatif olarak görmeye başlamıştım ki neyseki aklımın kenarından bile geçirdiğime pişman olup sildim. 3: Haojue da-135: Bu motoru çok araştırdım ve gerçekten suziki ortak üretimi olduğunu gördüm. Çin sitesinden herkes de görebilir. Hatta bi fuarda resmen inazumanın üzerinde haojue markasını gördüm. Ybr den güçlü, daha yeni teknolojili bir motor. Dijital inazuma göstergeleri. Ve tahminimce düşük yakıt tüketimi ve gerçekten kaliteli malzeme olduğu görülüyor. Youtube de titreşim testi de var. Titreşim yok denecek kadar az. Fiyatı da 2013 modelini 3990tl. 2014 modeli 4490 tl den veriyorlar. Fakat 2.elde ne olur, servis ve yedek parça ne olur orası muamma. 4. Tvs apache: Fiyatı çok yüksek olduğunu düşünüyorum ve ybr den titreşimi fazla. Ayrıca güçlü ve torklu vede ağır olduğu için ybr den fazla yakacağını düşünüyorum. Diğer safkan çin markalarının bu yazdığım motorlara rakip olabileceğini sanmadığım için yazma gereği bile duymadım. Bu motorlar arasında şu anda ibre fiyat ve kalite oranlamasına göre haojue den yana görünüyor ama ben yinede forumdaki motorsiklet sevdalılarına ve tecrübeli kullanıcılara danışayım dedim. Belki fikrim değişebilir.