PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yamaha mt 125. acil yardım.

yamaha12
16 Kasım 2014, 00:49
iyi günler arkadaşlar bir sorum olacak. ilk motorumu bu yaz yamaha crypton olarak aldım.3400 km yaptım öncedende scooter kullanmıştm uzun yol tecrübem şehir içi tecrübem mevcut sorum şu. motorumdan gayet memnunum ancak yamaha mt 125 ye acayip bir sempati duyuyorum.motoru satılığa koydum ancak kendimi baya kasıp bu motoru almaya değer mi ? görüntü kalıp benim için çok önemli hız derseniz yalpalamadan bağırmadan bir 90 95 yeterli crypton ile touring motor gibi şarköy ortaköy 200 250 km hiç ama hiç sıkılmadan yapmışlığım vardır.ama mt 125 600 700 cc gibi daha konforlu olabilir diye düşnüyorum yoksa cc olayı beni sıkmaz.

Faradaybv
16 Kasım 2014, 01:37
Mt 125 eski motorunuza gore bariz daha iyi olucagina inaniyorum gerek hiz konusunda gerek konfor konusunda. Eger Mt 125 I gordugunuzde kalbinizin ritmi degisiyorsa kesinlikle almalisiniz :)
*Nacizane fikrimi paylastim daha once Mt 125 kullanmisligim yoktur. Ama mondial cub motordan 125 Titan deluxe gectim ve coook farki hissettim.

harung
16 Kasım 2014, 01:50
Al kardeşim çok km yapiyorsan zaten benzinden cikartir kendini ;)

yamaha12
16 Kasım 2014, 02:26
cevap yazan elleriniz dert görmeye :) ya zaten öğrenim kredisi felaket tasarruflar ve şuanki motorumu satmam lazım almak için zorlu yani :) ama çok hoşuma gitti yani 125 cc ye 10 bin verene şaşarım! gibi laflarda çok cahilce geliyo bana 700 cc bir motorla görüntü ve kalıbı aynı zaten 90 100 bana yetiyo ve 650 tl vergi 100 km de 5 6 lt benzin nerde 100 tl vergi 2 tl benzin nerde öğrenciyim kullanım maliyeti vergi kasko benzin çok fazla önemli. hiç param yetmezse ybr bakacam yada böle devam memnunum aslında ama çok uzun yol yapıyorum sürekli anayol

Faradaybv
16 Kasım 2014, 02:44
Uzun yolda can sıkabilir ama ogrenciysen suanda maddi durumunu zorlaman mantikli degil. Mart basi gibi fuarda daha detayli incelersin yazin ogrenim kredini harcamayip calisirsan aileninde destegi ile alabilirsin bence :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:42 ----------

Racing tarzi dusunuyorsan 10000 tl'ye pulsar 200 ss gelicek diyorlar ne dusunuyorsun ?

eraksoy
16 Kasım 2014, 03:35
Ben motora yeni başladım. Tavsiyelere uyup 125 lik alayım dedim ve mt 125 aldım. Cc düşük parası çok söylemlerine kulak asmayın bence, yaşım 35 kilom 105 dip gazda 120 gidiyorum, bu motor da beni sıkan tek bir nokta var hep dip gaz gidiyorum. Allahtan daha yüksek cc li motor almamışım yoksa kesin basardım. Küçük cc ile başladığım için kendimi şanslı sayıyorum. Çünkü bugüme kadar çok hatam oldu. Küçük cc beni korudu diyebilirim. 90 la 100 le gidecem diyorsan bu motordan zevk alırsın.

C.Kaan
16 Kasım 2014, 03:40
MT 125 değilde 2. el temiz bir YZF125 sizin için daha uygun olacaktır hem aradaki fiyat farkı sebebi ile kendinizi çok fazla kasmanız gerekmez :) Lakin ben olsam para biriktirene kadar crypton'a binerim param hazır olunca istediğim motoru alırım, sonuç olarak crypton'daçok güzel bir cup'tır :cat:

yamaha12
16 Kasım 2014, 04:46
eraksoy valla allah korumus ya seni :) yani 120 dip gaz olayı otobanda nasıl olur bilmem ama 100 105 de çok kendini kpartacak kadar bağırmaması çok iyi olur tabi aslında

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:40 ----------

ya aslında yzf 125 in tipi gerçekten efsanevi derecede güzel cbr 125 ile kıyaslanıp o kdr yerilmesini inanın anlamıyorum fiyat farkı 25 bin tl gibi cbr modelleri hayabusa gibi sport touring rahat tarzda bence yzf ise tam bir pist. ancak cryptonumla oltamı alıp balığada giriyorum kötü yolda oluyo kardeşimde annemde özellikle kız arkadaşımda biniyo oturuş pozisyonuna illallah demek içten bile değil bi zaman sonra

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:43 ----------

aslında motorumdan baya memnunum ben yani çok küçük gözlerle görmelerine rağmen ne yollar yaptım.ancak hava soğutmalı olduğu için yazın bazen canı çıkıyo gibi hissediyorum cc olayının sonu gelmez uzar gider hız tutkum vardır arabama binen anlar o yüzden çok ucmak istemem 12 lt depolu mt ile uzun yollar yorulana dek gidebilirm ve açıp internete girdiğimde tek bir çift bilinen markalı doğru dürüst lastik bile olmuyor cuplara göre.tek sorun artçılı kullanım acaba artçı rahat olur mu çanta zaten takılamıyor konu biraz karışık yani en iyisi şuan devam etmek dediğim gibi motorumu çok seviyorum 125 cc olmasına rağmen mt teknoloji olarak çok ileri ve gerçekten 700 900 cc gibi kalıplı

harung
16 Kasım 2014, 09:46
Bence mt-125 125 cclik motolarin nirvanasidir.. Bana 125 cc yetiyor diyen biri için en iyi motor bence..
Görünüş 10
yakit ekonomisi 10
İkinci el değeri 10
ABS yok sadece o da göreceli bir olay sonucta abs tavsiye etmeyen büyüklerimiz var :)

Green Arrow
16 Kasım 2014, 11:10
GÜzel motor tavsiye ederim 125 ccde gerçekten zirve arkadaşların söylediği gibi.Ancak ABS konusunda eksik var ve ABS bazı bilinçsiz ve cahil kesimin gereksiz bulduğu bir olay gibi gözükse de ABS'nin sistemini hiçbir insan o anki panikle uygulayamaz.ABS'li versiyonuda çıkıcak diye biliyorum.

porsuk80
16 Kasım 2014, 13:48
mt 125 gzl bir motor. 40-50 km civarı sürme şansım oldu. Parçaları kaliteli ve rahat bir motor. Çok beğendim almak istiyorum diyorsan ben tavsiye derim.

Ama ben olsam o rakamlara yakın cbr 250 tercih ederdim. mt 125 gidilen yola da bağlı olarak trafik seyir hızının altında kalıyor bu açıdan güven vermiyor bana.

yamaha12
16 Kasım 2014, 17:17
haklısın abs gerçekten önemli çoğu ülkede yasal zorunlulğu olan bir sistem.. ancak frenaj kabiliyetim yerinde ve 125 cc olduğu için yeterli olur diye düşünüyordm ilk motorumla şarköy istanbul ortaköy yaptım ağır trafik bir sıkıntı olmadı çünkü çok zayıf bir frenlede durabiliyorlar.ha yağış ıslak yol olarak düşünürsekte açıkçası çıkmamaya çalışıyorum o havalarda michelin lastiklede geliyo çok sıkıntı olacağını sanmam

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------

ya açıkçası cbr 250 gittim inceledim güzeldi ama racing bilmiyorum iş hayatımda belki alabilirim ama rahat bişi olsun istiyorum 2. el de istemiyorum bide gerçekten marka ismi kalitesi hiç bir lafım yok ama hondaya ısınamadım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------

harung gerçekten de dediğin gibi görünüş 10 numara tekirdağa iş için gittiğimde görüp binmiştim o zmn 125 den haberim yok daha sabah gelmiş bindim mt 07 sanmıstım kalıplı baya yakıtı zaten benm crypton kadar daha az 2. elde göreceli birşey senin motora bakımın saygın fiyat politikan motor tarzının geleceği vs

rockncan
17 Kasım 2014, 11:32
Arkadaşlar herkese merhaba. İlk motosikletim olan mt 125 i cumartesi günü teslim aldım. Haftasonu 210 km gazladım ve istanbulda olanlar bilir genelde hafif yağışlı bir hava vardı yerler ıslaktı çoğunlukla. Hiçbir problem yaşamadım, tabi dikkatli ve sakin sakin dolaştım. Dayanamayıp birkaç defa çok sağlam gazladım ve inanılmaz bir tork hissetim :)ortalama yakıt tüketimi 1.6 litre ve ne ellerimde ne de herhangi biryerde uyuşma yorgunluk olmadı. Düşünen herkese mutlaka tavsiye ediyorum :)

yamaha12
17 Kasım 2014, 18:11
1.6 mı ? vay be :D çok iyi olduğunu biliyodum bu kadar tahmin etmedim iyiymiş çok güle güle kullan.. kalıbı oturuşu nasıl artçılı deneme fırsatın oldu mu ?

rockncan
18 Kasım 2014, 00:29
çok teşekkür ederim :) rodaj dönemi bitince biraz daha gazlarım o zaman 0.2-0.3 artabilir diye düşünüyorum. kalıp, oturuş, görünüp ve topladığı tepkiler 10 numara :) artçılı deneme fırsatım olmadı henüz ama yakın zaman da olacak o zaman olup biteni anlatırım :)

yamaha12
18 Kasım 2014, 01:37
valla iyi gazlamalar bol gezmeler sağ salim :) bende alıp bol bol gezmek isterim maddi sıkıntılar hallolursa :)

rockncan
18 Kasım 2014, 20:45
çok teşekkür ediyorum :) en yakın zaman da almanızı temenni ediyorum

yamaha12
19 Kasım 2014, 23:56
amin :) inşallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

benzin 4.60 olmuş resmen gördüm bunu ya yazın 5.10 flndı galiba benim crypton 18 e fullenır mt az yakıyodu bu benzinle herhalde su kadar yakar :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

peki 2016 yazında r25 veya gelirse mt 250 ye bakarım'' mantığı ile bu sene bir ybr ye geçilse + - leri ne olur ? + ları bence lastk çok var ybr özel üretilmiş lastiklerde dolu uzun yolda sele rahat olabilr artçılı çorlu mürefte yapacağım kız arkadasımla veya kendım benzin biraz artabilir - olarak + olarakta 46 48 lt top case çantalardada sırıtmayabilir