Orijinalini görmek için tıklayınız : kedi meselesi
alijian
06 Kasım 2014, 18:02
bayrampaşa kartaltepe ankara caddesinde bakkalın karşısındaki müteahhite verilmiş boşaltılmış bir binanın balkonuna iki adet kedi çıkmış aşağıya inemiyor. çıktıkları ağaç balkona biraz uzak ve dalları çok ince. malum kediler tırmanmada oldukları kadar inişlerde iyi değiller. müteahhite ulaşılamadığı için itfaiyeyi bir arayayım dedim, tv'de falan görüyoruz ya itfaiye indiriyor falan hani.. aradığımda oradaki görevli memur, daire sahibinin izni olmadan balkondan sokak kedisini alamayacaklarını söyledi. bir iki gün(!) dursunlar inemezlerse o zaman bir bakacaklarmış(e hani daire sahibinin izni gerekliydi?). hayvanlar cıyak cıyak bağırıyor. bir yandan böyle bir sürü ihbar geldiği için itfaiyeye bir şey diyemiyorum ama bir yandan da kedilerin sesleri moralimi bozuyor, üzülüyorum. iki saat önce geldim eve durum bu şekil. ben de buraya kustum.
Espaniole
06 Kasım 2014, 19:03
Selamlar hocam. Öncelikle duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.
Kediler normal şartlarda hava soğukken sığınacak sıcak bir yer ve yiyecek bulurlar; fakat balkonda bu ikisi de mümkün değil. Uzun süre kalacak, sonra son çare atlayacaklardır. Mesafe uzunsa atlamaları sakıncalı bir durum. Bir an önce bir şey yaparsanız o küçük hayatları kurtarabilirsiniz.
Balkonun kaçıncı katta olduğunu yazmamışsınız.Öncelikle müteahhite ulaşmaya çalışın. Hayvanların ölmek üzere olduğunu söyleyin. Azıcık vicdanı varsa bir şeyler yapacaktır.Eğer bu olmuyorsa atılabilecek gibiyse kuru mama alıp tane tane atabilirsiniz. Kediler küçük bile olsalar çaresizlikten yiyecektir.
Eğer Facebook kullanıyorsanız, orada bir çok hayvan sever sayfası var. Çoğu da duyarlı, anında harekete geçen insanlardan oluşuyor. Durumunuzu onlarla paylaşırsanız kesin çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Bu sayfalar için basit bir arama yeterli.
alijian
06 Kasım 2014, 19:27
facebook kullanmıyorum. balkona yemek atıcam. sabah hala balkonda olurlarsa itfaiyeyi tekrar arıycam, olumsuz cevap verirlerse polisi ararım bu sefer. birinci kat balkonundalar.
Espaniole
06 Kasım 2014, 20:38
Bizi de haberdar ederseniz sevinirim..
tanertc
06 Kasım 2014, 22:25
İmkan varsa ağaçtan kalas gibi bir şey uzatıp öyle bırakın onlar kendi başlarına geçerler. O itfaiyecilere de buradan selam
A.Volkan
07 Kasım 2014, 00:28
http://www.hakut.net/
Usta bu yonca evcimiğin kurduğu hayvan arama kurtarma ekibinin sitesi
http://www.hakut.net/hakut-hayvan-arama-kurtarma.html
07mehmet07
07 Kasım 2014, 02:08
Kediler noldu ?
telike
07 Kasım 2014, 11:02
ben de merak ettim kedilere noldu?
alijian
07 Kasım 2014, 15:58
arkadaşlar kediler için dün balkona yiyecek birşeyler atmıştım. bugün tekrar itfaiyeyi aradık. sağolsunlar gelip kurtardılar. biz de sevinçle bir oh çektik.
Espaniole
07 Kasım 2014, 16:17
arkadaşlar kediler için dün balkona yiyecek birşeyler atmıştım. bugün tekrar itfaiyeyi aradık. sağolsunlar gelip kurtardılar. biz de sevinçle bir oh çektik.
Çok sevindim, teşekkürler. Büyük sevap kazandınız :)
Darkcity2000
07 Kasım 2014, 16:30
Allah razi olsun senden, iki teker uzerindeyiz buyuk sevap kazandin..
hasanrs
07 Kasım 2014, 17:15
Tebrikler... Teşekkürler.
cluuberzone
07 Kasım 2014, 17:18
daire sahibinin iznine ne oldu ??? :)
geçmiş olsun kediciklere bu arada :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO