Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi tip motorsiklet alıyım ?
bkozan81
26 Eylül 2014, 17:45
Hem şehir içi kullanım için hemde zevkli uzun yollar için bi motor arıyorum. 130-140 km ye çıksam yeterli ama motorun kuvvetli olmasını istiyorum. Aklımdaki tipler
-Chopper
-Touring
-Endora
Aklımda en çok chopper yatkın sizce hangi tip almalıyım. (Model tavslyesi istemiyorum)
berkaye
26 Eylül 2014, 17:49
Endora ilginçmiş :)
atreyu
26 Eylül 2014, 18:16
Endora akar :flower:
polo34
26 Eylül 2014, 21:31
YBR 125 ile max 80 yapmaya ne dersin:) yani acemi olarak...
Adventure58
26 Eylül 2014, 21:42
Naket. cbf250 al
mithrelios
26 Eylül 2014, 21:54
selamlar,
motosiklet(motoRsiklet değil) türleri itibariyle ne tarz bir alet alacağını anlayabilmek için, motosiklet sürmek gerekir. motosiklet sürmek için de öğrenmek. öğrenmek için de motosikletin tarzı değil "başlangıç dostu" bir motosiklet olması önemli.
başlangıç dostu bir alet 125/250 cc 20-25bg arasını geçmemesi hayırlı olabilecek aletler oluyor genelde. hatta vites derdi ile vb uğraşmayıp, trafikte motosikletin yerini öğrenmek için küçük scooter ile başlayın önerisi yapanlar bile var. (bkz. link (http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0))
eğer halihazırda motosiklet kullanmayı iyi şekilde biliyorsanız da, zaten ihtiyaçlarınızı ve motosiklet çeşitlerini de biliyorsunuz demektir. Ancak ikisini de bilmediğinizi düşünüyorum, çünkü örneğin "chopper" veya "enduro" sizin sandığınız şeyler değil. enduro motosiklet arazi sürüşü için üretilen aletlere, chopper da üzerinde epey değişiklik yapılmış custom cruiserlara diyorlar. ayrıca touring de içinde en az üç dala ayrılabilen motorları içerebilecek bir kategori (örneğin goldwing de, KTM 1190 Adv da, VFR 800 de hatta Hayabusa ve CBR600F'de touring sayılabilir).
neyse, özetlemek gerekirse; sanıyorum motosiklet tecrübeniz ve bilginiz bu kararı vermeye uygun değil, önce güzel bir eğitim alıp sonra 125/250cc beğendiğiniz bütçenize uygun bir motosikletle bu işe atılın. İstediğiniz tür vb sonra zaten fikriniz oluşur.
anılbel
26 Eylül 2014, 22:30
Endoro hayabusa kopartır ...:thumleft:
YasinG34
26 Eylül 2014, 23:09
Uzun yol yapıcam diyorsan Touring arada araziye girerim diyorsanda enduro.diyer seçeneği almazdım yerinde olsam
ama bu ikisnden biri uzun yoldan kastın 55-70 km arası ise Chopper de olabilir.
çinden uzak dur aman japon olsun 2.el olsun
her keze iyi günler
bkozan81
27 Eylül 2014, 10:57
cevaplar için teşekkürler
Ben şimdi chopper daha doğrusu cruiser le 500-600 km lik yola çıkamazmıyım
Birde bu cruiserler mesela ortalama kaç basar ve çekişi kuvvetlimidir.
zizulander
27 Eylül 2014, 11:35
Geçmiş olsun.
Üzüldük cümle alem bak.
atilas
27 Eylül 2014, 11:44
önce cbf150 yle bir yıl kadar vakit geçir,parçası ucuz,kolayda satarsın.o zamana kadar tarzını belirlersin,ne alacağına karar verirsin.
mertekina
27 Eylül 2014, 12:11
önce cbf150 yle bir yıl kadar vakit geçir,parçası ucuz,kolayda satarsın.o zamana kadar tarzını belirlersin,ne alacağına karar verirsin.
aynen john waynen
YasinG34
27 Eylül 2014, 12:24
eğer harley alırsan babalar gibi çıkarsın ama 10 binlarlik chopperle imanın gevrer
zaten 0 tecrübeylede kalkıp harley alma sürmesi çok zor süren bilir.
hız'lara gelince yavaş gideni var hızlı gideni var bikere yanmdan bi harley geçti neye uğradığımı şaşırdım çok fena ses çıkıyor hızlıda gidyordu ama harleyin hangi modeli bilmiyorum
illa chopper alıcam diysan hyosung gv 250 çok sağlam sağlam motordur tavsiye ederim ama uzun yolda nasıldır bilmem.
hem gv 250 ile başlarsında :)
Ahmet Abi
27 Eylül 2014, 12:39
Arazide kullanılacaksa Gsxr1300 idealdır.
http://www.youtube.com/watch?v=-b0TEPoJapE
kadango
27 Eylül 2014, 13:00
Baslangic için naked commuter moped scooter tarzlari uygundur
__bakteri__
13 Ekim 2014, 01:16
hahahahaa... :D koptummm..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------
Endora ilginçmiş :)
:queen: :queen:
efendy06
16 Aralık 2014, 21:17
Ben 250lik regal raptor daytona ile 350 km yol yaptım (Afyon-Ankara Bu yolculuğu kasımın sonunda ve gece yapmış olmamdan kaynaklanan vizördeki buğunun donması, üşüme, titreme, kısa farı patlayan ampul yüzünden bi halt görememe, yolu çokda iyi bilmemekten kaynaklanan ne zaman bitiyor bu viraj anasını satıyım merakı, içine işleyen soğuğu 2 gün atamama, yolun en .oktan yerinde biten benzin gibi ekstraları saymazsak, düzgün havada, uygun ekipmanlarla, helede gündüz cruiser ile uzun yol gayet yapılır. İlle harley almaya gerek yok yani. 120 km sabit sürati bikaç dik yokuş haricinde regalde sağladı. Frenleri yeterliydi, virajlarda sorun çıkartmadı falan. Ama dersen ki uzun yol tercihin bumudur? Hayır değil. Arkadaşa getiriyordum motoru, yoksa naked tercih ederim uzun yolda olmadı vstorm tarzı bir enduro.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO