PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklete Başlamak Ne

trojan77
19 Eylül 2014, 11:28
Forumda yeniyim belki bu konuda yüzlerce başlık var bilmiyorum. A2 ehliyeti almamla birlikte ailemden motor istememin zamanı geldi. Başlarda 125 cc 250 cc motorlarla başlama fikri en mantıklısıydı fakat daha sonra honda güvenli sürüş 1 2 ve 3 seviye kurslarını alıp bi 600 fazer neden olmasın dedim sonuçta herkes gibi 600 cc 4 silindirli bi makine beni de çok etkiledi ne yapacağımı bilmiyorum daha önce vitesli motor tecrübem bile yok ama Yalova'nın sakin yollarında honda dan alacağım eğitimle birlikte fazer süremez miyim çevremde birçok 600 cc motorla başlayan insan var onların 600 cc ile başlaması da beni buna itiyo olabilir. Yorumlarınız için teşekkür ederim. (Bütçemde kask + mont + ayakkabı dizlik vs vs de vardır).

natila
19 Eylül 2014, 11:38
honda gs2 hazırlık ve gs2 her 2 eğitimi de al sonra vitesli motosikletinle 5000km kadar trafik tecrübesi kazan sonra gs3 hazırlık ve gs3 eğitimi al sonra ver kendini yollara

Darkin
19 Eylül 2014, 11:42
Hiçbir güvenli sürüş kursu sana trafiği öğretmez -zaten öğretemez. Yüksek cc'li bir motorda yaptığın hatanın telafisini ödemen zordur.
Hata yapma arkadaşım, al 250'lik, hatta 125'lik bir şey, iyice öğren, sonra istersen 1000cc alırsın.

trojan77
19 Eylül 2014, 12:07
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Honda cb 125ace 0 km si 3300 lira gibi bişey sonuçta honda sıfırını alıp şöyle hondanın eğitimleriyle birlikte bi 10-15 bin km devirdikten sonra sanırım 600 cc fazer alabilirim tek korkum aldığım motoru tekrar nasıl satabileceğim

Lucas
19 Eylül 2014, 12:19
Hoşgeldin hemşo, yaşın kaç mesela? Kimsin kimlerdensin ? :)

trojan77
19 Eylül 2014, 12:22
Eyvallah sağolasın 18 yaşındayım yalova lisesindeydim şimdi üniversiteye hazırlanıyorum :)

zaferce
19 Eylül 2014, 12:29
honda güvenli sürüş 1 2 ve 3 seviye kurslarını alıp

Önce bi al bunları sonra yeniden değerlendirirsin. Hatta hepsini değil, ilkini ve ikincisini bi al sonra bir daha bakarsın duruma. O zaman daha kolay karar verirsin.

Önce motoru alayım sonra bir ara eğitime giderim dersen o iş yaş.

eraksoy
19 Eylül 2014, 12:37
Kendine yazık edersin, motor sürmeyide tam olarak öğrenemezsin, o motora hakim olacam diye pert olursun. 125 lik iyidir. :)

Evrenalpar
19 Eylül 2014, 15:28
Bence 125 yerine 250cc ideali, 250'nin sınırlarını zorlayarak gitmekten inan bana daha çok zevk alacaksın..

mithrelios
19 Eylül 2014, 17:32
abi git bi eğitimi al önce sonra düşün bunları. herşey olur hepsi olur da bir bilgilen, bir motora bin önce. sonra kendin için neyin iyi olduğuna zaten karar verirsin.

soa
19 Eylül 2014, 18:29
honda eğitimlerini üst üste alamıyorsun gs 1 i aldıktan sonra sonra gs 2 ye gelmeden önce 7 bin ila 10 bin km yol yapın diyorlar. aynı sey gs 2 ve 3 arasında da var. yani doğru olan bu tabi ki para senin istersen alırsın ama ne kadar amacına uygun olur tartışılır.

zaten emin ol gs1 i bile alınca işin o kadar da kolay olmadığını deneyim gerektirdiği anlayacaksın. 20bin km kadar deneyimim var hala 4 silindir 600cc makine beni korkuturken, onunla "eğitim almış olsan bile" başlamak kendini imha etmekten başka bir sonuç doğurmaz.

bu konuda kimse hem fikir olamaz. bazısı birşey olmaz başla der bazısı ölürsün der. daha yaşın genç sen yavaş yavaş cc yükselt hepsinin tadı ayrıdır.

Motosiklet aceleyi asla tolere etmez. Motosiklette sakin, yavaş yavaş ilerleyeceksin...

Darkin
19 Eylül 2014, 18:31
honda eğitimlerini üst üste alamıyorsun gs 1 i aldıktan sonra sonra gs 2 ye gelmeden önce 7 bin ila 10 bin km yol yapın diyorlar. aynı sey gs 2 ve 3 arasında da var. yani doğru olan bu tabi ki para senin istersen alırsın ama ne kadar amacına uygun olur tartışılır.

zaten emin ol gs1 i bile alınca işin o kadar da kolay olmadığını deneyim gerektirdiği anlayacaksın. 20bin km kadar deneyimim var hala 4 silindir 600cc makine beni korkuturken, onunla "eğitim almış olsan bile" başlamak kendini imha etmekten başka bir sonuç doğurmaz.

bu konuda kimse hem fikir olamaz. bazısı birşey olmaz başla der bazısı ölürsün der. daha yaşın genç sen yavaş yavaş cc yükselt hepsinin tadı ayrıdır.

Motosiklet aceleyi asla tolere etmez. Motosiklette sakin, yavaş yavaş ilerleyeceksin...

Özet geçmiş, elinize sağlık.

caneroz
19 Eylül 2014, 20:23
Ego tatminini bırakıp gerçekten motosiklet sürme keyfinize bakın ve acele etmeyin

natila
23 Eylül 2014, 14:08
herkes sallıyor işte link http://www.hondamotosiklet.com/
aç oku

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

gs1 i almayıp direk gs2 yi alan bile var
lütfen okuyupta konuşalım insanları yanıltmayalım
yalnız gs3 ü almak için gs1 ve gs2 yi almış olmak lazım
OKUYALIM....

mbulut
23 Eylül 2014, 14:15
Eğitim şart ama hepsi zamaninda alınmalı.
Arkadaşlar samsun'da yaşıyorum buraya en yakın eğitim nerde, sadece istanbul'da mı eğitim alabiliyoruz.

capoverde
27 Ocak 2015, 01:23
Paylaşımda bulunan herkesi tebrik ederim...Aklın yolu bir(1)

Berkay*
27 Ocak 2015, 04:53
Bence üniversiteni kazandıktan sonra trafiğe çık ne olur ne olmaz 6 ay kol ya da bilek kırık ders çalışmak istemezsin.
Herkes iyiyi düşünürse kötüyü kim düşünücek dimi. :D

telike
27 Ocak 2015, 07:38
istediğin eğitimin kralını al tecrüben yoksa ufak motorla başlaman en iyisi

oluroyle
27 Ocak 2015, 10:53
Merhaba,

konu 2014 Eylülde açılmış ama yazasım geldi..Bu konular şakaya gelmez.

BENCE şöyle de bi durum vaa .. Sınır,kapasite meselesi..Kimi gerçekten motor sürmek için doğmuş dedirtebiliyor.Ancak bu çok iyimser bir düşünce olur.Ben motor sürmek için doğmuşum,bu konuda iyiyim, ben a2 ehliyetimi de alırım, güvenli sürüş 1-2-3 neyse, bütün eğitimleri alır gider 600 cc motorumuda sürerim dersen ki POLYANNA der ki " neden olmasın,sürebilirsin" ancak bu durumda riskleride kabullenmiş olursun,ÖLMEK gibi. İlk hatada,belki ikinci hatada,belki bir virajda ölebilirsin,acı çekebilirsin,sakat kalabilirsin gibi gibi gibi ..Unuttuğumuz birşey var, ne kadar eğitim alırsan al,öğrendiğin bilgileri trafikte uygulayabilmen önemli ve uygulayabildiğin kısmı yetersiz gelebilir. Trafikte öğrendiklerini uygulayabilmen gerek.. Bunun içinde altında ivmelenmesi müthişşş birşey varsa, deh dedin mi gidecektir,geri dönmeyi ya da durmayı düşünmeden

En güzeli,babalar gibi ehliyeti almak sonrasında da eğitim alabilmek için madem bütçen var,sana uygun-şartlarını yerine getirdiğin eğitimleri alır.Hatta hocalarla hangi motorun sana uygunluğu konusunda bir sohbete girebilirsin.

Buradan da gelecekte googleda " eğitim alıp 600 cc motor sürmek " yazacak gelecek nesile mesajımızı :bestmt: sayesinde iletmiş olalım

Ölmek için motor sürmeyin.

Furkan Tarık
27 Ocak 2015, 11:48
Aslında bende biraz saçma buluyorum ama yel meselesi :cat:

Sen araba kullanmayı öğrenirken ilk önce 1.2 multijet kullan sonra 1.9 tdi'ye geç mi diyorlar :queen:

Basmadığın sürece sıkıntı yok bence :)

Ama bu demek değilki git 1000RR al nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorusn

Berkay*
27 Ocak 2015, 16:54

Sen araba kullanmayı öğrenirken ilk önce 1.2 multijet kullan sonra 1.9 tdi'ye geç mi diyorlar :queen:

Araba ile motosiklet çok farklı şeyler birisi yürüyen mobilya öteki bütünleştiğin bir mucize. Ama şu da var ilk araba sürmeye ferrari ile başlamakta olmaz.

capoverde
09 Şubat 2015, 06:40
Yoldaki en ufak girinti ve çıkıntı kollarında ve kıçında...Bunu deneyimlemek isteyenlere sözüm yok...Fakat hayat daha yaşanılır olabilir...

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:38 ----------

Benim amortisörlerim mi bozuk acaba?

Guven
09 Şubat 2015, 11:11
Sürüşünü geliştirmek ve uzun yıllar keyifle motosiklet kullanmak istiyorsan küçük cc ile başla. Ağırlığı ve gücü içine sindirerek bir üst segmente geçmeyi dene.

sonalp
07 Haziran 2015, 19:40
Sevgili kadeşim,

Başlangıç için nacizane önerim, gaz tepkisi yumuşak, kontrolü kolay, durduğun zaman ayaklarının tam olarak yere bastığı bir motor alman, yaşın çok genç, bırak 600cc 4 silindir makineleri sen benim yaşıma geldiğinde ne makinelerle tanışacaksın. Kendine güvenmeni takdirle karşılıyorum, belki doğuştan bir yeteğin var ama tecrübe zamanla emekle kazanılıyor ve tecrübe hayat kurtarıyor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Acele etme daha çok vaktin var keyfine var.

Berkec.
07 Haziran 2015, 21:11
Bedük'ün Harley Davidson ile başladığını öğrenince düzgün bir eğitimle her motosikletle başlanabiliceğini düşünüyorum :cherry:

bora64
12 Temmuz 2015, 07:57
motosiklete 150 cc olan babamın scooter'ı ile başladım baya uzun yıllar sürdüm sonra ilk motorum olan mondial superboy 2014 100cc olan modeli aldım önerim 100,125cc ile başlanması.şuanda motoru 125 150 cc yapmayı düşünüyorum yada yeni motor alabilirim.
Yeni başlayan adam ilk başlarda ben basmam etmem diyor fakat o güç eline geçip motorun sesini duyduktan ve rüzgarı yedikten sonra Allah ne verdiyse basıyor o yüzden düşük cc den yavaş yavaş ilerletmek en iyisidir.Özellikle yüksek cc motorlar ile yaptığınız hataları kolay kolay tolere edemezsiniz.

gokberk6426
23 Ekim 2015, 02:13

bence cok sacma olmuş . araba sürmeye 1.2 motoru 3 kez değişmiş bir clioyla başlamiştim ( fabrika arabasıydı ) debriyaj sistemini kavramak ıcın cok ugrastım sonunda eh işte oluyor gibi dediğimde akrabamızın bmw 3.20 arabasını park halinden kaldıramamıstım :). yani arabayla motor aynı kefeye koyma bence arabada bmwyle ogrenırsın 4 tekerli bi alet virajlarda kaymaz yagmurda kitlemez trafikte farkedilirsin abs ars havayastıgı felan olur hatan olursa olme riskin az olur ama motorda oyle değil :) bencede 250 -125 cc arası alınıp bi tecrübe edinip cc yükseltmek en doğrusu . benimde 600 cc üzeri bi tourning motor ama once 250 ccde iyice pişelim :D

Berkec.
23 Ekim 2015, 04:46
Eğitimi Honda'dan motoru Yamaha'dan almak biraz Google'a girip Yandex yazmak gibi olmuş :) elbette bu işin şakası hayatın boyunca kullanacağın tek motor markası Yamaha olmayacaktır.
Kursta eğitimi zaten vitesliyle verecekler.
En iyi örnek: Bedük GİS'ten eğitim aldı ve Harley ile başladı ama yine de bilemiyorum en iyisi küçük cc ile başlamak bence :)