PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derbi Derbi ETX 150

mmysgr
09 Eylül 2014, 16:30
http://fercomotor.com.tr/i/content/293_1_w_38243.jpg

Derbi ETX Enduro tüm yol yüzeylerine uyum sağlayan çok karakterli bir motosiklettir. İlk görüşte etkileyen tasarımı, arazi tarzını vurgulayan pürüzlü tekerleri ve yüksek çamurluklarıyla segmentinde fark yaratacak bu model yüksek verimli bir motora da sahiptir. Optimal performansı ve düşük yakıt tüketimi ile bütçeye uygundur. Birinci sınıf kalitedeki parçalarıyla performans / fiyat oranı çok yüksek bir araçtır: Analog & dijital gösterge paneli, led arka lamba grubu ve göstergeler, her türlü araziye uygun gövde, geniş 17'' tekerler... Derbi ETX 150 en zor yolların bile parlayan yeni yıldızı olacak.

Yüksek Kalitede Resimler İçin;
1. Görsel (http://fercomotor.com.tr/i/content/293_1_w_38499.jpg) - 2. Görsel (http://fercomotor.com.tr/i/content/293_1_w_38286.jpg) - 3. Görsel (http://fercomotor.com.tr/i/content/293_1_w_38152.jpg)

http://i.hizliresim.com/LdJAjb.png

Temmuz ayında Derbi markası ile Ferco Motor distribütörlüğünde piyasaya sunulmuş bir model. Forumda kullanan veya marka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.

Satış Fiyatı : 1.800 €

Firma Sayfası (http://fercomotor.com.tr/etx)

mmysgr
25 Eylül 2014, 22:58
Motoron dergisinin eylül sayısında Etx ve Stx modelleriyle ilgili bir inceleme var dergi elime geçince alıntıları paylaşacağım, bilginize.

Seko
26 Eylül 2014, 00:04
Motoron över över bırakır. Dergi incelemelerinden pek bir şey beklememek lazım.

Onurhan D
05 Aralık 2014, 18:08
Hiç kullanan yok mu koskoca forumda bu motoru.

JafJaf
06 Aralık 2014, 22:17
facebookta grup var ordan bakıyorum bende ,de pek bi teknik paylaşım yok.

dadaş-bb
06 Aralık 2014, 23:09
http://www.youtube.com/watch?v=7GacNT6-iAc

NECDET ÖĞÜRT
27 Aralık 2014, 15:37
yıl 2015 oldu hala karbüratör ve bide az yakıyo :)

ARçİL
04 Ocak 2015, 21:36
kullanan arkadaşlar kalite konusunda yorumlarınızı bekliyoz

hakanuygun
07 Ocak 2015, 15:47
Merhabalar videodaki benim :) her turlu sorunuzu cevaplayabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

Merhabalar Facebook derbi etx stx grubu kurucularındanım kullanıyorum sorularınız varsa cevaplayabilirim.Yakıt konusunda rodajda 53 liraya 470 km kullandım 150 si sehir dışı,320 si şehir içi aksam dur kalklı trafikte

Seko
07 Ocak 2015, 18:34
Sorudan ziyade siz biraz anlatsanız çok iyi olur. Gidişi, titreşimi, amortisörleri, konforu nasıl ?

dadaş-bb
07 Ocak 2015, 22:53
Evet, en azından artılarını ve eksilerini anlatırsanız alacak kişilere de ön bilgi olmuş olur.

hakanuygun
08 Ocak 2015, 10:35
Merhabalar bazı arkadaşlar derbi etx i sormus

Eksileri
-dişli lastik kuru asfallta iyi ıslakta iyi değil
-hız duşkunu iseniz 105 dan sonra biraz tedirgin olabilirsiniz ama gezme aralıgınız 80-100 ise değme keyfime :D 120 yaptıgı soyleniyor denemedim 110 dan sonra yol musaıt değildi basmadım ama potansiyel vardı biraz daha hızlanırdı
-titresim yok denecek kadar az şehir içinde dur kalk ayagınızı yere koydugunuzdan hissetmiyorsunuz uzun yolda durmadan 2 saatten sonra ve surekli 8 bin devirden fazla kullanırsanız 2 saat içersinde ufak bir rahatsızlık veriyor :D ama her saat mola verirseniz veya surekli tepegaz kullanmazsanız sorun yok
-biraz alışınca içindeki trafik canavarı ortaya cıkıyor filmlerdeki kovalamaca sahnelerindeki gibi sanki altında supermoto varmış gibi kaldırımlardan inip cıkıyorsun :D merdiven inmeyi denemedim sizde denemeyin
-el korumaları ilkten ayarsız eliniz rüzgar alıyor kendiniz ayarlamanız lazım

Artıları
-karburatorlu olmasına rağmen yakıt cok ekonomik
-vites gostergesi acemiler için super bişi
-kolay okunabilen her baktıgında 1 sn ye tum gostergeyi algılayabiliyorsun
-farklı bir tasarımı var eger depoya iyice yaslanırsanız dizlere cok ruzgar vurmuyor
-selesi diğer rakiplerene gore biraz daha rahat
-bakımı ucuz bize 150-200 lira kazıklandınız demilerdi diğer markalarda 60-75 lira arası derbi de 40 lira
-bi yere park ettiğinizde yanınıza cbf ybf apachi felan park etse bile bwm li endurocu gelip kardeş derbi nasıl buyukle sehir içi zor oluyor boyle ufak birsey alayım diyorum sen ne dusunuyorsun diye soruyor ;)

ARçİL
08 Ocak 2015, 12:58
Merhabalar bazı arkadaşlar derbi etx i sormus

Eksileri
-dişli lastik kuru asfallta iyi ıslakta iyi değil
-hız duşkunu iseniz 105 dan sonra biraz tedirgin olabilirsiniz ama gezme aralıgınız 80-100 ise değme keyfime :D 120 yaptıgı soyleniyor denemedim 110 dan sonra yol musaıt değildi basmadım ama potansiyel vardı biraz daha hızlanırdı
-titresim yok denecek kadar az şehir içinde dur kalk ayagınızı yere koydugunuzdan hissetmiyorsunuz uzun yolda durmadan 2 saatten sonra ve surekli 8 bin devirden fazla kullanırsanız 2 saat içersinde ufak bir rahatsızlık veriyor :D ama her saat mola verirseniz veya surekli tepegaz kullanmazsanız sorun yok
-biraz alışınca içindeki trafik canavarı ortaya cıkıyor filmlerdeki kovalamaca sahnelerindeki gibi sanki altında supermoto varmış gibi kaldırımlardan inip cıkıyorsun :D merdiven inmeyi denemedim sizde denemeyin
-el korumaları ilkten ayarsız eliniz rüzgar alıyor kendiniz ayarlamanız lazım

Artıları
-karburatorlu olmasına rağmen yakıt cok ekonomik
-vites gostergesi acemiler için super bişi
-kolay okunabilen her baktıgında 1 sn ye tum gostergeyi algılayabiliyorsun
-farklı bir tasarımı var eger depoya iyice yaslanırsanız dizlere cok ruzgar vurmuyor
-selesi diğer rakiplerene gore biraz daha rahat
-bakımı ucuz bize 150-200 lira kazıklandınız demilerdi diğer markalarda 60-75 lira arası derbi de 40 lira
-bi yere park ettiğinizde yanınıza cbf ybf apachi felan park etse bile bwm li endurocu gelip kardeş derbi nasıl buyukle sehir içi zor oluyor boyle ufak birsey alayım diyorum sen ne dusunuyorsun diye soruyor ;)

Teşekkürler. Arka çanta katmak için demir yok, onu nasıl halletin ve maliyet ne

hakanuygun
08 Ocak 2015, 13:24
Teşekkürler. Arka çanta katmak için demir yok, onu nasıl halletin ve maliyet ne

Merhabalar
Henuz arka canta takmadım,aynı model mondial veya rks titatic mevcut oradan temin edilebilir veya motobest firması koruma demiri yaptırdıgını söylemişti canta demiride yaptırabılır ayrıca ben şöyle dusundum normal bir canta demiri alıp 50-60 liralık bişi demirin ucuna somun kaynattırıp o sonunlarıda el tutmayerinin altında takıp (motora hiçbir kaynak felan olmayacak)baglamayı dusunmustum. benim tahminim en fazla 70-80 liraya maal olur

ARçİL
09 Ocak 2015, 00:14
çanta taktırırsan bir fotoğraf yüklersin artık, arazi de kullanma fırsatı buldunmu

hakanuygun
09 Ocak 2015, 10:05
arazaide kullanma fırsatım olmadı ama biz 2 arkadaş almıstık arkadasımın kullanma fırsatı oldu belgrad ormanlarına gitti camur kır bayır felan biraz kullandı.ama o da yeni başladıgından fazla zorlamadı.detayları facebook ta derbi etx stx grubunda bulabilirsin

Erem Orhan
11 Ocak 2015, 21:33
Bu sene enduro severler için firmalar 150 ve 250cc hacimli enduro kasa motorları temin etmektedirler.Mesala Mondial 300cclik bir enduro getircek fakat bu 250cc olacak.Derbi etx 150cc getirdi.Bence enduro severler yani hem asfaltda hemde arazide kullancak olan arkadaşlar için bu motorlar enduroyu yeni başlayan arkadaşlar için artık hayal değil.Baştan sona enduro hayallerimizi süsleyen motorlar olacak.Eskisi gibi commuterde işi öğrenip suziki v-storm yamahanın tenere veya honda mcx 750 gbi enduroları ahh bi pişip param olsada onalrdan alsam dedirtmeyecek.Endurocu bi adam ancak enduroda tatmin olur. :wiinkk: Daha düne kadar Apache 150 alıpda ileride anca 600cc enduro almak isteyen ben bu saatten sonra bu iki motoru düşünüyorum hemde yeni başlayan bi sürücüyüm.

hakanuygun
22 Ocak 2015, 18:38
Sonucta amac sehir içi ve kısa mesafe ise idealdir.Facebook grubumuzda bir arkadaşımız istanbul çanakkaleye sorunsuz bir şekilde gitti.Ayrıca konya izmir arasi gidip gelenlerde var

Ali Özgün
01 Nisan 2015, 16:53
peki parca kalitesi işcilik vs nasıl?

hakanuygun
06 Nisan 2015, 12:12
Merhaba Ali
parça kalitesi ve işçilik rakiplerine göre bir tık ötede daha kaliteli

Bhey
19 Mayıs 2015, 12:22
Ben motora yeni baslicamda cross veya offroad alcam arazi icin derbi etx 150 iyimu

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

Merhaba ben klk defa mitir alcam secimim cross turu olcak. Derbi etx 150 de aklim kaldi. Feci engebeli Arazide nasil gider merak ediyorum

Mengu16
19 Mayıs 2015, 12:46
Bunun yerine Mondial Z-one 150 tavsiye ederim. Servis ve yedek parça daha rahat ve ekonomik olur. Nasıl olsa Derbi'yi de Mondial'i de Zongshen üretiyor. İkisi de safkan çinli.

Seko
19 Mayıs 2015, 15:46
STX olsa olabilir ama ETX, Z-One'dan çok daha güzel ve rahat bir motor. Bunun aynısı Spada Anton 150 ve Anton 200 olarak satılıyor. 200 cc olanı çok merak ediyorum.

Semih Altan
05 Temmuz 2015, 02:06
Merhaba Arkadaşlar,
1300 Km de 2. el aldığım Derbi ETX 150 ile ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Yaklaşık 1000 Km'dir kullanıyorum
İlk motorum, düşük cc olsun istedim. CBF YBR ve diğer çin markalarının görüntüsünü beğenmedim.
Derbi(yurt dışında Aprilla olarak satılıyor)tasarım olarak çok şık ve dikkat çekici.
Yollarda sürekli soruyorlar nedir bunun markası diye.
1,73 botundayım, ayaklarımı yere tam basabiliyorum.
Çok rahat bir sürüşü var. Fakat başka bir motorla karşılaştıramam.
100 Km ye rahatlıkla çıkıyor, 115 km'yi gördüm daha gider gibi geliyor ama denemedim uygun bir yol çıkmadı önüme.
Kaldırıma çıkmak, bozuk yollar, tümsekler hiç rahatsızlık vermiyor, amortisörler gayet rahat.
"Selesi" ve oturuş pozisyonu oldukça rahat, çok çok uzun saatler kullanmadım ama 1-1,5 saatlik sürüşler sorunsuz ve keyifli.
Parçaları hiç pahalı değil, örnek elcik korumaların tanesi 2 Euro, duyduğum diğer fiyatlar aklımda kalmadı ama piyasadaki muadil modellerle yedek parçada fiyat farkı çok az diye tahmin ediyorum.
70 TL benzinle 450 KM yol yaptım.
Yan Ayak ve Orta sehpa mevcut. Sesi güzel:
Dijital hız-vites göstergesi, normal devir göstergesi, Boş vites,benzin ve far açık ışıgı var. Uyarı ışıkları biraz daha parlak olabilirmiş.
İşyerim maslak sanayide, çevremde çok fazla motorsiklet kullanıcısı ve usta var. Hepsi çok beğendi.
Özellikle fiyatını duyunca. Ferco Motordan 4000 TL ye aldım.
Eğer motorsiklete yeni başlıyorsanız, Enduro kullanmak istiyorum, başlangıç motoru ne olmalı diyorsanız mutlaka gidin görün derim.
Motorun önceki sahibi motoru yatırmış yada başka bir nedenle viteste bir problem vardı. Garanti kapsamında hemen değiştirdiler, 1000 Km bakımını yaptılar sadece yağ parası aldılar. Servis sorunsuz çalışıyor, ilgili insanlar.
İyiki bu modeli seçmişim diyorum, paylaşmak istedim.
Herkesin gönlüne göre bir motoru olsun
Yolunuz açık olsun
Selamlar

polo34
05 Temmuz 2015, 18:59
bu zamanda sıfır km 4000 tl'ye markalı motor bulmak zor :)

bican33
30 Aralık 2016, 15:35
STX olsa olabilir ama ETX, Z-One'dan çok daha güzel ve rahat bir motor. Bunun aynısı Spada Anton 150 ve Anton 200 olarak satılıyor. 200 cc olanı çok merak ediyorum.

Derbi ETX 150 ile aynı görünümde olan KMT Falcon Wonder 150 ve Yuki Goldfoxs 150 marka motorlar mevcut. Hem bu motorlar 162,5 cc hacminde ve gücü de Derbiden yüksek. Derbiden farklı olarak tel jant değil, çelik jantlı. Tubeless lastik de takılabilir. Fiyat olarak derbi ve Spadadan ucuzlar. Yedek parça olarak da Derbiye kıyasla bulunabilirliği daha fazla olarak biliyorum.

MegriM
07 Mayıs 2017, 20:45
Derbi ile Spada arasında kaldım. arada ciddi bir fark var mı kozmetik dışında? Motor aynı diye biliyorum.