Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüzgarlı Havalarda Motor Kullanımı Hakkında Fikirleriniz (!)
imtarky
28 Ağustos 2014, 19:51
Rüzgarlı Havalarda Motor Kullanımı Hakkında Fikirleriniz (!)
Bugün anadolu yakasında avrupa yakasına geçerken köprü üzerinde rüzgarın sert esmesi ile bir anda neye uğradığımı şaşırdım. :)
Hiç bu kadar savrulmamıştım resmen yan yan gittim, orta şeritten devam edip rüzgarı bloklamayı denedim ama oda olmadı, köprüden çıktım beşiktaş maslak istikametinde tekrar bir rüzgar dalgası tekrar aynı şeyler.
Malum ben acemi bir sürücüyüm sizin bu gibi durumlarda tepkileriniz ne oluyor acaba ?
AttilaXtreme
28 Ağustos 2014, 19:57
Motoruma ve havaya güvenmezsem köprüden geçmiyorum. Şaka değil. Gerçi arabalı ile karşıya geçmeyi çok seviyorum.
RAMİREZ
28 Ağustos 2014, 20:20
Aşırı rüzgarda bende geçmem köprüden. Şeritler arası savrulmamak için mücadele verdiğimi bilirim. Sağda solda araç olmasa sıkıntı yok. Sağ sol gezersin. Ama yanda manda gibi jip giderken rüzgardan savrulmak tehlikeli. Bende havaya güvenmezsem arabalı vapurla geçiyorum. Keyifli oluyor.
İlla geçicem dersen; alt vites, yüksek devir normalden de biraz hızlı olmak iyidir. Motoru dizlerle iyice sıkıp gidonu rüzgara göre kontraya uygun pozisyonda tutmak lazım.
Köprü çıkışındaki viyadükte rüzgar bir kesilip bir vurur. Orada daha dikkatli olmak lazım.
ilkerabi
28 Ağustos 2014, 20:41
5 gün fırtına uyarısı yapıldı.
Eğer mümkünse motor çıkarmayın..
Çıkarırsanız da allah kolaylık versin..
mertcnkt
28 Ağustos 2014, 20:45
ben izmirdeyim yağmurlu havada 120km ile giderken motor 1. şeritten 2 şeride geçiyo hemen rüzgar yüzünden
zonta
28 Ağustos 2014, 21:29
aşırı rüzgarlı havada sürüş yaparken arka tekerde güç olmalı.hangi vitesde iseniz onun üst sınırına kadar gaz verin.yani yüksek devir verin makinaya düşük devirlerde rüzgarla çok savrulur.büyük köprülerde viyadüklerde rüzgar gülü olur ona dikkat edin.rüzgarın geldiği yöne yaslanın.ama çok dikkat rüzgarla aranıza başka bir araç girerse hooop yaslandığın tarafa hızla düşüşe geçebilirsin.birde benim herzaman yaptıgım biraz tehlikeli ama, rüzgarın yönüne göre otobüs yada kamyonun diğer tarafına saklanmak.mesela yağmurlu ve çok soguk havalarda en sıcak yer otobüslerin kuyrugudur.fakat aşırı bir konsantrasyon gerektirir.tecrübeniz yoksa denemeyin.
hsk
28 Ağustos 2014, 21:54
Valla çok fena savuruyor hele de altınızda 125 lik birşey varsa motor 98 kilo birşey metrobus var İyiki sığındım dusuna ancak öyle geçtim bende.
Karalı
28 Ağustos 2014, 21:59
Bugün işten gelirken sağa doğru viraja girdim rüzgar yoktu beni etkileyecek kadar virajın içinde iken bir anda rüzgar sağdan bir koydu:queen:
polo34
28 Ağustos 2014, 21:59
acemi iken bende aynı şekilde şikayet ederdim, o zamandan bu yana tecrübemiz arttı, benim motoru 4,5cm indirdik, şimdi zerre aklımdan rüzgarda ne yaparım olayı geçmiyor, baktın tehlike seziyorsun sağ şeridi kapla köprüde, yavaşla, boşver geriden gelenleri, orta şeride geçersen rüzgardan daha az etkilenirsin, motorun cbr 125 olduğu için biraz tecrübe kazandıktan sonra mermi gibi gideceksin :)
anaconda84
28 Ağustos 2014, 22:16
ben genelde kapanabildiğim kadar kapanıyorum motora tabi kapanmadan kastım motorun üzerinde uzanmak değil elbette. kollarımı ben genelde nedense açık tutarım ama kollarımıda vücuduma yakın tutarım öyle bir durumda.çünkü rüzgarın siz çarpacak pek alanı kalmıyor.
zerzura
28 Ağustos 2014, 22:48
4. Vites 6000dd yerine 3. Vites 8000dd mesela...
Gidonu herzamankinden serbest-hafif tutuyoruz.
Gereksiz hareketlerden kacinmakta fayda var. Aralara girmek gibi.
Arkamizi her zamankinden fazla kollayalim. Tır kamyon otobüs bizi sollamaya çıkmış olabilir. Türbülansa hazırlıklı olmak gerek.
Köprü bacakları arasından geçerken rüzgar ani kesilecek. O an rüzgara kontralı gidiyorsak dikkat...
samet10
29 Ağustos 2014, 00:44
bugün şileye gittim geldim ne rüzgar vardı arkadaş bayrak sandım bi ara kendimi :)
bu arada çamlıcada nerelerdesin hacım :)
ben saffet çebinin oralarda idim uzuuuuun yıllarca :)
h2rx
29 Ağustos 2014, 01:14
sağ şeritten giderken yandan tır, kamyon gibi araçların geçmesi nitro etkisi yapıyor benim motorda. rüzgarı tır karşıladığı için daha konforlu yol alınabiliyor.
edit : rüzgarın soldan estiğini varsayarsak.
mystic80
29 Ağustos 2014, 01:22
Bundan 1 ay kadar önce bu konuyla ilgili çok detaylı bir konu açılmıştı gerçekten faydalı bilgiler yazıyordu aklımda kalanlardan birtanesi motorun üstüne yatmaktı.
qezgin
29 Ağustos 2014, 05:06
Aşırı rüzgarda bende geçmem köprüden. Şeritler arası savrulmamak için mücadele verdiğimi bilirim. Sağda solda araç olmasa sıkıntı yok. Sağ sol gezersin. Ama yanda manda gibi jip giderken rüzgardan savrulmak tehlikeli. Bende havaya güvenmezsem arabalı vapurla geçiyorum. Keyifli oluyor.
İlla geçicem dersen; alt vites, yüksek devir normalden de biraz hızlı olmak iyidir. Motoru dizlerle iyice sıkıp gidonu rüzgara göre kontraya uygun pozisyonda tutmak lazım.
Köprü çıkışındaki viyadükte rüzgar bir kesilip bir vurur. Orada daha dikkatli olmak lazım.
Bugün kesilip vuran rüzgarla şeridin içinde sağa sola gittim :) Gerçekten dikkat istiyor hele birde yanııızdan kamyon vb araç geçiyorsa onunda hava akımı ile tam dans etmeye davet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:02 ----------
windgru diye hava adresi var orada gösteriyor 3 gün fena rüzgar var. İsteyen bakabilir ayrıca hava durumu için poseidon ve wundergroundu tek geçerim :)
C.Kaan
29 Ağustos 2014, 05:26
Ehehe :cherry: Cup motorumu ilk aldığım zamanlar geldi aklıma 70 ile giderken yandan bir rüzgar yemiştim, bir yandan küfür edip bir yandan dua etmiştim :mrgreen:
imtarky
29 Ağustos 2014, 08:09
Sabah 6'da maslaktan çıktım içimde bir kuşku korku vardı tüm gece düşündüm kafamda kurdum yapacaklarımı sizinde söylediğiniz gibi bir çok kişi deviri yüksek tut dedi.
Köprüye geldiğimde tam bir felaketti birde köprünün tam ortasında sol elime havada uçan atlet gelmez mi :)
Bir yandan onu çıkarmaya çalışıyorum elime dolandı bir yandan pür dikkat yolu izliyorum sağ şeritte asfalt bozuk eee lastiklerde ince aralara gire gire 3.5 ata ata hızlandım o ara yanımdan bir scooter geçti kontrollü bir şekilde arkasından seyir ettim ama onunda rüzgardan yalpalamalarını gördüğümde şok oldum daha bir panik kapladı ama zorda olsa eve geldim.
bugün şileye gittim geldim ne rüzgar vardı arkadaş bayrak sandım bi ara kendimi :)
bu arada çamlıcada nerelerdesin hacım :)
ben saffet çebinin oralarda idim uzuuuuun yıllarca :)
Dostum bulgurludayım ben ümraniye çamlıca küçük çamlıca çok yakın bana.
AttilaXtreme
29 Ağustos 2014, 13:12
Basit bir yöntem öğreteyim.
Asfaltın sesini duyana kadar yatacaksın motorun üstüne. En sağlamı budur.
hasansonmez
29 Ağustos 2014, 13:32
2 ay önce bir kurye kardeşimiz rüzgarda savrularak temde bir kamyonun altında kalarak vefat etti kendinize ve motorunuza güvenemiyorsanız asla çok rüzgarlı havalarda otoban ve köprüyü tercih etmeyin.
trancexclubx
29 Ağustos 2014, 13:33
dizlerinizle motosikletinizi tamamen sarın ve az biraz sıkın. Direksiyonuda bebek tutuyormuş gibi tutun ve az öne doğru yatın. Gerisi direksiyon becerinize kalmış :)
A.Volkan
29 Ağustos 2014, 16:46
Şu ana kadar okuduğum en yararlı konu benim gibi bir acemi için çok güzel bilgiler.Sağolun beyler.
moturmotur
29 Ağustos 2014, 18:17
dün köprüden geçerken çok şiddetli rüzgar vardı ben herzaman köprüden geçerken ağır ilerleyen otobüs metrobüs ufak kamyonet gibi araçların peşinden gidiyorum köprüden çıkar çıkmaz emniyet şeridine giriyorum motor 125 lik olunca mecbur böyle yapıyorum rüzgar varken yavaş gitmek daha güvenli
evilded
29 Ağustos 2014, 18:27
motor yerine vucudu rüzgarın estiği yöne doğru yatır, köprü ayaklarında rüzgarın kesileceğini hesapla anlık düzel tekrar yatır, yagmurlu havada rüzgar varsa köprü üstündeki metal plakalarda kayma artıyor. normalden de 10-15km yavaş gidersen bir şey olmaz.
sahin08
29 Ağustos 2014, 18:40
benim eski cub ruzgarın estiği tarafa yatıyordu bide yakınından kamyon gecerse ona doğru
yeni motorumda sallanıyor sanırım biraz da rüzgara doğru yatıyor belki benim duruşumla alakalıdır
efizikci
29 Ağustos 2014, 19:30
Gerçekten son 2 gündür esen rüzgarların etkisinden zorlanıyoruz harika bir başlık olmuş bende bir acemi olarak zorlanıyordum dün buradan biraz fikir edindim bugün sancaktepe tarafları uçuruyordu bir de şile otobanına çıkmak zorunda kalıyorum gitmek için motoru 6-7 bin devirde kullanarak gitmek gerçekten etkili oluyor hızın arttıkça rüzgarın etkisi azalıyor ve bacaklarla depoyu sıkmak ağırlık merkezini daha çok oraya yönlendiriyor ve daha iyi denge kuruluyor ama daha da fazla rüzgarda ya 2. vites fır fır ya da kapıda bırakıp tabanvay gitmek daha mantıklı :)
qezgin
29 Ağustos 2014, 21:37
Arkadaşlar birde gece yol tenha ve rüzgar daha sert aklınızda olsun direk rüzgar koridorları oluyor. Dün gece yarısı ben spor motorla bile baya sallandım.
memer
29 Ağustos 2014, 21:56
Bugün ki rüzgar dan sonra dayak yemiş gibiyim, fren kaliperim de kopmasa idi iyiydi, canım sadece ona sıkkın.
yunusus
30 Ağustos 2014, 13:16
Bizim buralarda 'yarık kaya' adı verilen gavuruna bi rüzgar vardır saglam estiği zamanlar motor degil arabayı savurur ve tokatlar şekilde eser bende ona göre yorum yapayim. Rüzgarın geldiği yönden geçen araçlara dikkat etmek gerekiyor. Hali hazırda düz yolda yan yatmış şekilde ilerlediginden rüzgarın kesilmesi aniden şerit degistirmene ve sonrasinda ruzgardan bir daha tokat yemene sebep oluyor.
Sürüş için de en güvenli yöntem düşük vites yüksek devir. Başlarda korkutmasi çok normal ama biraz tecrube edersen yolda şuan senin gibi tereddutle suren onlarca motorluyu sırıta sırıta geçeceksindir :)
mystic80
30 Ağustos 2014, 22:28
dün köprüden geçerken çok şiddetli rüzgar vardı ben herzaman köprüden geçerken ağır ilerleyen otobüs metrobüs ufak kamyonet gibi araçların peşinden gidiyorum köprüden çıkar çıkmaz emniyet şeridine giriyorum motor 125 lik olunca mecbur böyle yapıyorum rüzgar varken yavaş gitmek daha güvenli
Büyük araçların arkasından gitmek bildiğim kadarıyla hava boşluğuna düşürebiliyor aynı zamanda bilgi olsun arka ve yan çantalı motorlarda da belli bir hızdan sonra hava boşluğu oluyor diye okumuştum.
Siyah&Beyaz
31 Ağustos 2014, 10:41
Sevimsiz ve sert ruzgar devam ediyor. Haftasonu motor keyfime limon sıktı resmen. Bu ruzgarda keyif alinmaz diye motora binmiyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO