Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorla Türkiye Turundan Ölmeden ve Tecavüze Uğramadan Kurtulmayı Başaran Adam
Zuzuuw
13 Ağustos 2014, 21:55
Motorla Yaptığı Türkiye Turundan Ölmeden ve Tecavüze Uğramadan Kurtulmayı Başaran Alessio Perre, Kapıkule Sınır Kapısı'nda Coşku ile Karşılandı
http://zaytung.com/fotos/bike00.jpg
Yaklaşık 1,5 ay önce İtalya’nın Bologna şehrinden yola çıkarak başladığı motosiklet turuna Türkiye’yi eklemesinin ardından ailesini ve sevenlerini adeta kahreden 33 yaşındaki Alessio Perre, dün akşam saatlerinde sağ salim yurttan çıkış yaptı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda kendisini karşılayan coşkulu kalabalık sevinç gözyaşlarına boğulurken, İtalyan motosikletçi dünyanın en zorlu parkurlarından birini tamamlamış olmanın gururunu yaşadığını belirtti.
“Tam bir adrenalin ülkesi”
Türkiye’den motoruyla başına hiçbir şey gelmeden ayrılmayı başaran Perre, sağ salim vardığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda ayağının tozu ile çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu alanda neredeyse bir ilki gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Perre; “Kimi bölgelerde taşlandım, bazılarında ciddi dayaklar yedim ama zaten Türkiye parkurunun özelliği bu. Tamamen tertemiz çıkacak olsam niye Türkiye'ye geleyim? Gider İtalya’yı, Belçika’yı, Fransa’yı falan dolaşırım. İnsan biraz heyecan sevecek, biraz adrenalin isteyecek buraya gelirken" sözleriyle Türkiye’de yaşadığı macera dolu tecrübeye vurgu yaptı.
“Tarih kokan bir ülke”
Türkiye’de kaldığı 8 gün boyunca ülkemize çok büyük hayranlık duyduğunun da altını çizen başarılı motorsikletçi, vermiş olduğu karardan son derece memnun olduğunu ifade etti. Ailesi ve arkadaşlarının “Perre hasta mısın olm sen? Orada adamın götünü kesiyorlar biliyosun di mi?” telkinlerine rağmen gözü karartıp Türkiye’yi gezme kararı verdiğini söyleyen Perre, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
"Ülkeniz gerçekten tarihle, yaşanmışlıklarla dolu... Aksaray - Pozantı arasında sanırım neredeyse 2. Dünya Savaşı'ndan kalan motorlarla kovaladılar. O retro yakalamaca… Süperdi… Bakın kafama atılan taşların hepsi burada, insan dokununca bile bir başka hissediyor. Buyrun, bu da Karadeniz etabı esnasında bir düğünden sıkılıp ön çamurluğumu delen mermi. Bir 10 santim yukarı gelse beni deliyordu. Ölümle burun buruna geldiğim anların 10 dakika sonrasındaysa damatla horon teptirilip saatlerce kemençeye maruz kaldım. Evet, belki ölmedim ama bunlar da hiçe sayılacak zulümler değil..."
“Şansım da yaver gitti”
Türkiye turu boyunca şans faktörünün de kendi yanında olduğunu söyleyen deneyimli motorcu, “Ben en azından birkaç yerimden bıçaklanmaya ya da en kötü bir tecavüze hazırdım. Ha mesela bir iki yerde üzerime koşan insanları önceden farkettiğim için hızlıca oradan fıydığım da oldu, orada da şansım yaver gitti diyebilirim…” derken, bazı yerlerde de sırf erkek olduğu için kendisine fazla ilişilmediğini ifade etti.
Son olarak, kendisini karşılayan hayranları tarafından alkışlar eşliğinde omuzlara alınarak turuna devam edeceği motorsiklete götürülen Perre, bundan sonraki hedefleri arasında aslan kuyruğu çekmek, Kuzey Irak’ta altı ay yaşamak ve IŞİD'in karşısına geçip "Ben Şii'yim" diye bağırmak gibi opsiyonlar olduğunu ifade etti. Omuzlara alındığı sırada kısmen elle tacize uğradığı iddia edilen Perre’nin, taciz parkur tamamladıktan sonra gerçekleştiği için başarısına gölge düşmeyeceği ifade edildi.
Kaynak: Zaytung
kdiner
13 Ağustos 2014, 22:02
karadenizde işte adama mermi sıkarlar, ama bilerek sıkmamışlarki havaya sıkılan kursun isabet etmiş geçmiş olsun kötü'de olabilirdi şansı varmış. onun için anlatılması güç bir. bir okdarda hecanlı olmuştur. sağ salim evine döndüğü için onun kadar da olmasa sevindim.
bilginozi
13 Ağustos 2014, 22:13
O kadar da değildir heralde. taşlanma dayak yeme falan olmamıştır kanımca.
imtarky
13 Ağustos 2014, 22:15
Beyler haberin kaynağına bakmadınız sanırım :)
efizikci
13 Ağustos 2014, 22:19
Adam ulkeye gelmeden kendini hazirlamis kotu seylere niye boyle bir ulkeyiz biz ya cok sukur sagsalim cikmista ulkenin prestiji de kurtulmus :)
dadaş-bb
13 Ağustos 2014, 22:22
beyler haber makara kukara haberdir bilginiz olsun :) zaytung haber kaynağa bakarmısınız :D
RAMİREZ
13 Ağustos 2014, 22:28
Lavuğa tam küfürü basacaktım ki haber kaynağını görüp güldüm...Tövbe tövbeee....
h2rx
14 Ağustos 2014, 01:14
plaka ingiliz
copycat
14 Ağustos 2014, 10:23
çatı adayımdır.
sdirer
14 Ağustos 2014, 10:50
Tüh birini kaçırmışız...
KUVVETMİRA
14 Ağustos 2014, 10:51
haberin uydurma bir haber olduğunu düşünüyorum :farao: (http://1.bp.blogspot.com/-2l6rq-5_eVM/Tu5h8iomhbI/AAAAAAAACts/RE0TWKu2-I4/s1600/saka.jpg)
kurubuz
14 Ağustos 2014, 11:03
haberin uydurma bir haber olduğunu düşünüyorum :farao: (http://1.bp.blogspot.com/-2l6rq-5_eVM/Tu5h8iomhbI/AAAAAAAACts/RE0TWKu2-I4/s1600/saka.jpg)
İyi bir gözlemcisin. bence de zaytung haberler uydurmadır :queen:
KUVVETMİRA
14 Ağustos 2014, 11:09
İyi bir gözlemcisin. bence de zaytung haberler uydurmadır :queen:
kaynak yok bişey yok. şöyle bi baktım başka hiçbir haber sitesinde de geçmiyor. kesinlikle uydurma.
zihnigonen
14 Ağustos 2014, 11:20
zuzuuw yine yaptın yapacağını.
gargi amca
14 Ağustos 2014, 11:25
Yorumlar daha komik ya ehehene
skystar
14 Ağustos 2014, 11:25
Sabah sabah iyi koptum.
Dip not:Haberi gerçek sanan arkadaşlarım lütfen google zaytung yazıp ne olduğunu öğreniversinler bi zahmet :mrgreen:
ahmetersoz1
14 Ağustos 2014, 11:29
ZAYTUNG...
"Dürüst, Rarafsız, Ahlaksız Haber"
mucoist
14 Ağustos 2014, 11:35
Zaytung kadar gereksiz bir site daha yok.
banro
14 Ağustos 2014, 11:38
kaynak yok bişey yok. şöyle bi baktım başka hiçbir haber sitesinde de geçmiyor. kesinlikle uydurma.
Tebrik ederim çok dikkatlisiniz.:mrgreen:
gky
14 Ağustos 2014, 11:52
tam giydiriyodum zaytungmus:D
actros1
14 Ağustos 2014, 12:02
yalanhaber.com.tr
mehmetenis
14 Ağustos 2014, 12:14
Zaytung isimli internet siteside olsa bu tür anlatımlar oldukça yanlış,sonuçta internette çıkmış bir yazı,
Güzel ülkemizi böyle haberler maalesef kötü bir imaj sergilemesine sebep oluyor.
Bu internet sitesini yazdıklarından dolayı kınıyorum.
Her ne kadar mizahi amaçla da yazılmış olsa da yazıda geçen taşlama,tecavüz,dayak,taş atma gibi ifadeler ülkemizin yurt dışında yanlış tanıtılmasına katkı sağlıyacaktır.
Bu tip şeylerin mizahi amaçla dahi olsa yazılması ülkemizin tanıtımı bakımından hanesine eksi puan olarak işleyeceği aşikar.
phradrel
14 Ağustos 2014, 12:30
güzel ülkemizi mi karalıyorlar? adamlar özeleştiri yapmışlar bence siz de yapsanız iyi olur.
90lardaki siyasetçiler gibisiniz. her olaya münferit diyorlardı. kaç kişi bu ülkede sebepsiz yere öldü haberiniz yok galiba.
italyan gelinden başlayabilirsiniz.
ha bu arada evet bu gerçek yurtdışı sitelerinde de sürekli yazarlar, siz ise ülkenizi muhteşem saymaya devam edin.
istanbulda diğer araçlar sizi öldürebilir, karadenizde silahla vurulabilirsiniz, doğuda taşlanmayan motorcu yoktur, güneydoğuda nurtopu gibi ışidimiz oldu, hırsızlık/gasp için anadolunun her tarafında yine öldürülebilirsiniz vs vs.
türkiye yurttaşını seven bir çok ülke tarafından zaman zaman gidilmemesi tavsiye edilen bir ülkedir.
maktama
14 Ağustos 2014, 12:53
@mehmetenis yazının neyini kınıyorsunuz anlamadım. Bahsedilenler(taşlanma, kurşun yeme, dayak yeme, öldürülme, tecavüz) mizahi şekilde yazılmış da olsa bu ülkede motorcuların başına gelmiş şeyler. Siz bunları yazanları değil YAPANları kınayın bence.
Machair
14 Ağustos 2014, 13:12
Adamımsın, güçlü guvvetli Mira. Kaynak var. Hem de çok sağlam kaynak. Bknz. Zaytung. Mizah haber gazetesi.
kemboo
14 Ağustos 2014, 13:18
Zaytungun eleştiri tarzına hastayım ama bu öküzlüğü yapanlar asla bunu anlayamacaklar.
mehmetenis
14 Ağustos 2014, 13:30
@phradrel ve @maktama ülkenin azınlığında oluşan olaylar genele yansıyor,ben buna karşıyım.Özellikle phradel kardeşim bu ülkede yaşamıyorsunuz herhalde.
Tabiki bu tip olayları yapanları sonuna kadar kınıyorum,ama biz kendi içerimizde daha doğru düzgün anlaşamadan dış ülkelerden bizim ülkemize tavsiye edilmemesi gayet normal.
Tabi ki trafikte kazalar olabilir saygısız sürücüler olabilir,belliki siz izmirden istanbulu canavar gibi görüyorsunuz.
Ben geçen ay 2200 km motorla anadoluna turuna çıktım,bilmiyorum sizler çıktınız mı?
Hiç de öyle hırsızlık gasp gibi olaylar başıma gelmedi hemde özellikle gece yolculuk yapmama rağmen sabaha kadar motor sürdüm köylere girdim çıktım köy kahvelerinde esnaf lokantalrında yemeğimi yedim çayımı içtim bir kişide bana kötü gözle bakmadı.
Aksine gittiğim heryerdeki insanlar oldukça misafirperver yaklaştılar.
Andolunun insanı oldukça misafirperver dir bunu bilmiyorsanız size diyecek lafım yok.
Geçe sabaha karşı girdiğim benzilikteki adam kaza yaparım korkusuyla isterseniz mescitte dinlebilirsiniz diyorsa o kızdığınız kamyoncular ile esnaf lokantalarında karşılıklı yemek yiyorsak ayrılırkende dualarımız sesinle diyorlarsa burada yanlış anlatılan bir şeyler var.Ben bu anlattığım olayları fazlasıyla yaşadım.
Oturduğunuz yerden yazmak kolay daha bu formda istanbulun avrupa yakasından anadolu yakasına geçmemiş insanlar var siz neyi anlatıyorsunuz.
maktama
14 Ağustos 2014, 14:42
@phradrel ve @maktama ülkenin azınlığında oluşan olaylar genele yansıyor,ben buna karşıyım.Özellikle phradel kardeşim bu ülkede yaşamıyorsunuz herhalde.
Tabiki bu tip olayları yapanları sonuna kadar kınıyorum,ama biz kendi içerimizde daha doğru düzgün anlaşamadan dış ülkelerden bizim ülkemize tavsiye edilmemesi gayet normal.
Tabi ki trafikte kazalar olabilir saygısız sürücüler olabilir,belliki siz izmirden istanbulu canavar gibi görüyorsunuz.
Ben geçen ay 2200 km motorla anadoluna turuna çıktım,bilmiyorum sizler çıktınız mı?
Hiç de öyle hırsızlık gasp gibi olaylar başıma gelmedi hemde özellikle gece yolculuk yapmama rağmen sabaha kadar motor sürdüm köylere girdim çıktım köy kahvelerinde esnaf lokantalrında yemeğimi yedim çayımı içtim bir kişide bana kötü gözle bakmadı.
Aksine gittiğim heryerdeki insanlar oldukça misafirperver yaklaştılar.
Andolunun insanı oldukça misafirperver dir bunu bilmiyorsanız size diyecek lafım yok.
Geçe sabaha karşı girdiğim benzilikteki adam kaza yaparım korkusuyla isterseniz mescitte dinlebilirsiniz diyorsa o kızdığınız kamyoncular ile esnaf lokantalarında karşılıklı yemek yiyorsak ayrılırkende dualarımız sesinle diyorlarsa burada yanlış anlatılan bir şeyler var.Ben bu anlattığım olayları fazlasıyla yaşadım.
Oturduğunuz yerden yazmak kolay daha bu formda istanbulun avrupa yakasından anadolu yakasına geçmemiş insanlar var siz neyi anlatıyorsunuz.
Hocam, Anadolu'nun misafirperverliğini yardım severliğini vs vs zaten herkes biliyor, bunları anlatmaya gerek bile yok ki her daim anlatılıyor da çok güzel bir şekilde. Bilinmeyen kısımlar ise, her zaman (nadir de olsa) başınızın derde de girebileceği, ki bunu çok kişi aklına getirmiyor, bilmiyor, önlem almıyor. Bu kötü olaylar yazılmazsa, saklanırsa, gizli kalırsa ne kadar az da olsalar(ki bölgeye/şehre/ilçeye... göre azlık-çokluk değişiyor) olmaya devam ederler hatta daha da artarak devam ederler.
Biz demiyoruz ki her yer kötü, tu-kaka, ancak olan olaylar da öyle yenir-yutulur cinsten değil(tecavüz, cinayet...). Bahsedilmek istenen de bu.
Siz ayakta mı yazıyorsunuz bilmiyorum ancak ben doğma büyüme bir Karadenizli olarak, Diyarbakır'da, Mersin'de, Eskişehir'de, İzmir'de, Ankara'da okumuş/yaşamış/çalışmış biri olarak oturduğum yerden yazıyorum :D
draggy
14 Ağustos 2014, 14:46
Türkiye tam Sodom ve Gomorra olmuş.. Dalgametre haber bile olsa her gün yaşanabilir, yalan değil.. Lanetlenmemiz an meselesi..
ilkervirlan
14 Ağustos 2014, 16:06
Teşekkürler zaytung, teşekkürler Zuzuuw. Bu gülümsemeye ihtiyacım vardı, iyi geldi. :)
phradrel
15 Ağustos 2014, 13:20
genele yaymak ne demek? yılda bir iki olay olur dersin ki tamam. ama her gün böyle olaylar yaşanıyorsa kusura bakma halkın geneli psikopat kabul etmek gerekir. bunu kabul edin ki düzeltmek için yol alabilelim. inkar ettikçe batıyoruz. toplum olarak ahlaksız, karaktersiz bir evreye doğru gidiyoruz.
bir örnek daha
http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/8898/istanbulda-yasli-adami-taciz-edip-kufurler-savurdular.aspx
bu misafirperverlikle ilgili de şehir efsaneleri uydurmayalım lütfen. neredeyse tüm motosikletli gezginleri takip ediyorum. yurtdışında gördükleri misafirperverliğin yanında açıkçası ben yaşanılanlardan utanıyorum.
biyeybaraküs
15 Ağustos 2014, 16:21
yorum yazmaya bile deymez safımız belli olsun
phradrel
19 Eylül 2014, 21:40
http://i1369.photobucket.com/albums/ag238/phradrel1/DEAE738A-F1D5-4D74-A3F4-8DCF30E6D663_zpsnwkwrhlh.png
"motosiklet turuna Türkiye’yi eklemesinin ardından ailesini ve sevenlerini adeta kahreden"
Zaytungu takip etmiyorum ama bazen böyle bombalara denk geliyorum şu satır kahkaha attırdı resmen bana :D
Zuzuuw
19 Eylül 2014, 22:02
"motosiklet turuna Türkiye’yi eklemesinin ardından ailesini ve sevenlerini adeta kahreden"
Zaytungu takip etmiyorum ama bazen böyle bombalara denk geliyorum şu satır kahkaha attırdı resmen bana :D
Zaytung genelde hükümet aleyhinde mizah çalışmaları yapsa da bazen çok güzel noktalara değiniyorlar.
potasyum
29 Mayıs 2015, 00:52
hahahahah akşam akşam iyi güldürdü beni :) eski haber ama :D
işidin karşısına geçip ben şii yim demek yorum da son nokta olmuş :D
PiyalePasa
29 Mayıs 2015, 01:02
ahahahah ulan bu zaytungda amma haber yapıyo mükemmel ya :D
ogzcngdk
29 Mayıs 2015, 01:06
sonuna kadar gerçek gibi okudum yeminle! baya ciddi ciddi gitti sandım. başına gelenlerde hiç olağandışı gelmedi:silent:
Oldjack
29 Mayıs 2015, 01:41
o değilde yabancılar kolay kolay motora binmezler bu ülkede irana giderken trende motorlu bir grupla karşılaşıp sormuştum. Aldığım cevap hiç de beklediğim gibi olmadı. Tehlikesi umurlarında bile değilmiş. Hatta heryerde iyisi kötüsü varmış vs ... Asıl neden benzin fiyatıymış. Olabildiğince hızlı ve ucuz geçip gidiyolarmış.
Shamy
29 Mayıs 2015, 02:37
Türkiye'ye tatile gelenleri anlamıyorum sanki başka ülke yok, ben buradan kurtulmaya calışıyorum imkanım olsa bir daha geri dönmemek üzere gidicem tabiri caiz olursa ana,babamın cenazesine katılmak için bile dönmem diyenlerdenim. millet bok varmış gibi tatile geliyor birde.Ülke değilki hayvanlar alemi mübarek yer.
ryan82
29 Mayıs 2015, 04:08
sonunda zaytumg yazınca koptum :)
Pistonlar
12 Nisan 2018, 18:17
Bir an gerçek sandım haberi :mrgreen:
watercolours
12 Nisan 2018, 19:22
Bu haber Türkiye'nin imajını lekelemez. Çünkü gavur Türkiye hakkında gidip Türkçe kaynağa bakmaz. Türkiye haberi yapan gavurlar da Zaytung'un ne olduğunu bilir. Amma velakin, gavur Wikipedia'ya bakar. Orada Türkiye aleyhine yazılan konuları okuyabilir. İnsanlarımızın o konuları düzeltme şansı varken devletimizin engellemesiyle o konuların düzeltilmesi sekteye uğramıştır. Çünkü devlet, ülke hakkındaki kötü şeyleri gavurun değil, halkın okumasından endişe etmektedir. Bizim halk okumayınca o konular var olmamaktadır.
brooklynnn
12 Nisan 2018, 21:17
Tüylerim diken diken oldu.
Bilginozi ve efizikci aramızdan ayrıldılar. Efizikciyi tanırdım. Mesajını görünce kotu oldum.
istanbu_gezg
12 Nisan 2018, 21:18
https://pbs.twimg.com/media/DLDb9E7W0AA50SH.jpg
çıldırıyorum
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO