PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hero Hero Thriller Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

dewilsun
14 Şubat 2016, 20:48
Bende henüz gitmedim servise hafta içi gidecem ole kulan arkası edilecek ses değil çok rahatsız edici surekli tirrr tirrr beyin tirmaliyor eğer normal se satar gecerim cekemem o sesi

storm_shadow
14 Şubat 2016, 22:33
Bende henüz gitmedim servise hafta içi gidecem ole kulan arkası edilecek ses değil çok rahatsız edici surekli tirrr tirrr beyin tirmaliyor eğer normal se satar gecerim cekemem o sesi

Hımmm. Ben iki yere gittim. İki tanede bu motordan olab arkadaş tanıdım. İkisinde de vardı ses. Eğer çözüm bulurlarsa bizimle paylaşırsan sevinirim kardeşim

resull
15 Şubat 2016, 10:42
Yan komşuda aldı aynı motordan onunkide aynı seko arkadaşımızın dediği gibi çok fazla herşeyi takmamak lazım yoksa kusuru hiç bitmez bu sadece hero için değil bütün motorlar için geçerlidir servise gittikçe abi şurdada sorun var burdada var diye diye aklınızı karıştırırlar anca paranız boşa gider bence takılmayın sese bu kadar

storm_shadow
15 Şubat 2016, 20:30
Yan komşuda aldı aynı motordan onunkide aynı seko arkadaşımızın dediği gibi çok fazla herşeyi takmamak lazım yoksa kusuru hiç bitmez bu sadece hero için değil bütün motorlar için geçerlidir servise gittikçe abi şurdada sorun var burdada var diye diye aklınızı karıştırırlar anca paranız boşa gider bence takılmayın sese bu kadar

Eskiden bu konularda çok takıntılıydım. 3 tane motorum oldu. İnanın kendini en sevdiren motor bu oldu. O tırıldamada sadece kompresyonda gösteriyor kendini.

dewilsun
16 Şubat 2016, 22:51
Egzos için halen fırsat bulup gidemedim. Bisey sorucam size arka frenim çok fazla otuyor sanki yağ basmak için tıpa gibi biyer gordum resimde gorunuyor buradan yagmi koyuyoruz motora http://i.hizliresim.com/4b7b74.jpg

jarre
17 Şubat 2016, 07:58
http://i.hizliresim.com/rZW5b3.jpg

bende de 2 tarafın somunu ne kadar sıkarsam sıkayım hep gevşiyor ve gösterdiğim parça hep gevşek duruyor geriye doğru kayıyor

Seko
17 Şubat 2016, 08:52
Bu motor titreşimli bir motor ve titreşimli motorlarda bir yerlerin zamanla gevşemesi veya ses yapmaya başlaması normaldir. Gevşeyen civataları yapıştırmak gerekiyor yoksa sürekli gevşeyeceklerdir.

resull
17 Şubat 2016, 10:41
Dewilsun kardeş arka frenin ötme sebebi toz çamurdur bi tane balata spreyi alacaksın diske ve kaliperlere sıkacaksın düzelir çamur kaliperlere bulaşınca fren yaparsan kaliper ile disk arasında kalan çamur ses yapar spreyi sık düzelir

dewilsun
18 Şubat 2016, 17:41
2 kutu balata spreyi siktim usta halen cikk xikk otup duruyo bide egzoz titrer titrrr bitmedi ses :D

storm_shadow
20 Şubat 2016, 19:38
Aynen benimde arka fren ötüyor. Egzosta tırlıyor. Şimdide karbüratörde sorun var arada rolantide kesiyor o değişecek. Birde ilk bakımdan önce sibob sesi gibi egzantrik sesi gibi birşey vardı oda hallodu bakalım. Karbüratör gelsin bi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------

http://i.hizliresim.com/rZW5b3.jpg

bende de 2 tarafın somunu ne kadar sıkarsam sıkayım hep gevşiyor ve gösterdiğim parça hep gevşek duruyor geriye doğru kayıyor

Önce öndeki somunu sık. Sonra öndeki sonumu bir anahtarla tutarken arkadaki somunu başka bit anahtarla sık ama çok zorlama sakın. Burada arada kalan somun kontra somunu. Gevşemeyi arkadaki somun önler bu şekilde.

jarre
20 Şubat 2016, 19:54
sattım motoru alan arkadaş sıksın artık:)uymadı bana kullanımı scooter alacağım nasipse.

storm_shadow
20 Şubat 2016, 20:38
Hahaha :) satacam dedin sattın valla helal olsun. Kaça verdin ? Birde nasıl denkgeldi hemen alacak olan adam :)

dewilsun
20 Şubat 2016, 22:43
Usta sibop sesi dediğin nasıl bir sesti bugün ücretsiz bakım gününde bakım yapıldı yap değişti. Rolentide konusunda arada stop ediyordu ayar çektiler bugün devir yükselttiler biraz duEldi . egzosa gelince normal olduğu için değiştirmiyor lar mis fabrikayı aradik

storm_shadow
20 Şubat 2016, 23:00
Usta sibop sesi dediğin nasıl bir sesti bugün ücretsiz bakım gününde bakım yapıldı yap değişti. Rolentide konusunda arada stop ediyordu ayar çektiler bugün devir yükselttiler biraz duEldi . egzosa gelince normal olduğu için değiştirmiyor lar mis fabrikayı aradik

Hahh bak aynı sorunları paylaşıyoruz. Sübap sesi motor ısındıktan sonra rolantideyken bir şıkırtı gelir silindirin üst kısmından. Stop etmeyide ne yaptılarsa çözemediler, pazartesi günü karbüratör sipariş edecekler. En geç 3 güne geliyormuş. Egzos daki gaz verdikten sonra gelen şıkırtı normal dostum. Hepsinde var

Bu arada sübap ayarının düzgün yapıldığını, motora gaz vermeden sadece start dümesiyle tek marşta çalışoyorsa oradan anlayabilirsin.

dewilsun
20 Şubat 2016, 23:03
Yanı tek marsta calisiyo benim ama. Hava hafif sogukken ilk çalıştırmada gaz verirsem boguluyo gibi oluyo motor

storm_shadow
21 Şubat 2016, 07:03
Yanı tek marsta calisiyo benim ama. Hava hafif sogukken ilk çalıştırmada gaz verirsem boguluyo gibi oluyo motor

O zaman sorun yok. Soğukkken öyle yapması normaldir.

Seko
21 Şubat 2016, 12:31
Şu forumda sübap (sibop değil, sibop lastikte olur) ayarı ile oynama modası geliyor zaman zaman. 5. motorumu kullanıyorum, ikisi Çin, ikisi Japon, biri de Taiwan malıydı ve bugüne değin bir kere bile sübap ayrı yaptırmadım. Bunu gidip anlamayan bir ustaya elletirseniz o motor bir daha iflah olmaz. Sübap ayarı ile oynatmayın. Siz hiç otomobillerin sübap ayarının yapıldığını duydunuz mu ? Kaldı ki onlarda 4 silindir var, bozulma ihtimali daha fazla ama bozulmuyor çünkü normalde siz motorun canını çıkarmıyorsanız bozulacak bir şey değil. Hele Hint motorunda hiç değil.

storm_shadow
23 Şubat 2016, 20:11
Arkadaşlar arkaya 90/9018 lastik takan varmı?

GH0ST RIDER
26 Şubat 2016, 00:27
Sa iyi akşamlar arkadaşlar motosiklet için yüksek diyorlar boyum 1.70 sizce zorlanır mıyım?

skyp6161
26 Şubat 2016, 01:02
Ghost rider zorlanırsin benim boyum 1.73 ayak uclarım degiyordu sadece yere

GH0ST RIDER
26 Şubat 2016, 19:29
skyp6161 hacı bindim motora parmak uçlarım yetti alışırım inşallah Kaporayı verdim pazartesi alacam allahtan bir mani olmazsa 2014 model 2000 km

storm_shadow
26 Şubat 2016, 19:55
Valla arkadaşlar. Bu mottora yüksek diyorsunuz ama, bunun boyu yüksek cc li cadde motorlarıyla aynı. İleriye dönük düşünmek lazım derim ;)

skyp6161
26 Şubat 2016, 21:27
T sport thriller kadar yüksek değil özelliklerine baktm ama son hızı 120 t sportun biraz az ghost rider allah kaza bela vermesin tekerin duz bassn insallah :)

GH0ST RIDER
27 Şubat 2016, 01:22
Sağolasın allah hepimizi korusun kazadan beladan Bu arada motosikeliti düşünenler için motor hiç fotojenik değil arkadaşlar fotolardan beğenmezken yanına gidince gerçekten hayran kaldım bunu belirtmek isterim Ayrıca bu motosikleti almadan önce yaptığım geniş çaplı araştırmalara değinmek istiyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

Arkadaşlar Bu motor saten biliyorsunuz hondayla işbirliği kalite vs vs ama başka birşey var bu motosiklet hindistanda 5 yıl ve 60 bin km'ydi yanlış hatırlamıyorsam garanti veriliyor Tvs apache 'nin hindistan sayfasını incelediğim vakit oda aynı şartlara sahip garanti açısından ve 2 sininde hindistanda gerçekten elle tutulur bir kitlesi var Hero daha tanınmış bile diyebilirim..Ülkemizde apache nin yaygınlığının sebebide çok daha erken gelmesi bu motosikletten yani kalite üstünlüğü vs kesinlikle yoktur daha az titrediğini ve daha güçlü olduğunu belirtirim.. Ayrıca hindistanda tvs apache 70.bin rupi=3 bin lira Hero Thrillerde=70 bin küsür=3 bin lira yani orada bu 2 motosikletin fiyatı 50 lira ya oynar ya oynamaz.Ama ülkemizde bakıldığında insanlar bunu araştırmadığı için ön yargıyla bakıyor ve almıyor ve thrillerin fiyatınıda bayilerde gördüğünüz üzere 5-5.5 tan satılamazken tvs 5.880 den felaket satılıyor özellikle 2 . el piyasasına baktığınızda Ben 2014 2000km de Thrillerimi 4 bin'e alırken 2 hafta önce bulduğum 2014 2000km aynı özellk apacheyi 4.750den aşağı indiremedim ve aşağı verenide görmedim ve bu anlamda kaliteyi ucuza aldığımı düşünüyorum biraz uzun oldu ama görüşlerim bunlar :D

skyp6161
27 Şubat 2016, 01:35
Gerçekten ucuza almissiniz Güle güle kullanın tekrardan , bence böyle olmasının tek nedeni yeteri kadar taninmamis olmasi bakin bi hondaya adam cbf 150 kurye motoruna 20 30 bindekine 4 liradan aşşa fiyat çekmiyor neden çünkü malum o bir JAPON ona bişe olmaz heroda farklı degil aynı kasa , ama bu herolarin gerçekten 2.rl piyasasi yok 5.5 aldigim motoru plakayla 6 milyar desek 2 bin km sürüp 4 liraya vermem 5 den assa da inmem açıkçası Hero şu fuar yaptıda baya iyi oldu heronun sonuna kadar arkasındayım inşallah kısa sürede çabuk tanılır ama sunuda unutmayın tanindı zaman bu motorlarada 4.5 5 den aşşa fiyat cekilmicek , birde facebook grup sayfasında hindistandaki hero bayisini gördüm 3 katlı hintler gerçekten ilgileniyor thriller ozellikle cok buyuk ilgi goruyomus orda insallah burdada bir bajaj kadar tanılır diye umut ediyorum

GH0ST RIDER
27 Şubat 2016, 02:35
Teşekkür ederim kesinlikle hepsine katılıyorum. Bende yakın zamanda gerek 2.el piyasası gerek tanınmışlık olarak ileri düzeylere çıkacağını düşünüyorum.Yeni gelen modelleri vesilesiyle yayılacak kullanıcı ve bayi sayısı sebebiyle gerçekleşecektir diye umuyorum. Ayrıca 27-28 şubat saat 12:00-15:00 arası AEA Barkın Bayoğlu'nun tanıtımlarınında bunda bir etkisi olacaktır..

skyp6161
27 Şubat 2016, 12:43
Kesinlikle Fan club sıtesınde gördüm adamda thrıller var 41 bin kilometrede buda bence Honda dan bı farkı olmadıgını acıklar sonucda herkes bılıyor 70 yıl muhabbetını hero bu sene cok tanınacak bence tek sıkıntıları her önlerine gelenlere servis vermemeleri bu fan club sıtesı de acılması ıyı oldu ıhtıyaclarımıza ılerleyen zamanlarda ordan bakabılırız ıllakı yardımcı olurlar kımseyı yüz üstü bırakmıyorlar Heronun cok iyi yerlere geleceğine inanıyorum

storm_shadow
27 Şubat 2016, 23:36
Arkadaşlar 25-30 km sürüşten sonra. Motorun külbütör kapağından tarafta hafiften bir şıkırtı geliyormu. Özellikle 4-5 bin devirlerde. Böyle sübab gibi egzantrik gibi bir ses. 6 bin den sonra yok mesela.

skyp6161
28 Şubat 2016, 02:56
Kardesm bu motordan bende olmadığı icin yorum yapmak bana düşmez ama normal bi motorsiklet için şunu soyleyebilirim sibap sesi gibimi cat cat diye vidaları da kontrol et belli devirlerde varsa vidalarn gevsemis olabilir ondan ses yapabilir

storm_shadow
28 Şubat 2016, 19:15
Kardesm bu motordan bende olmadığı icin yorum yapmak bana düşmez ama normal bi motorsiklet için şunu soyleyebilirim sibap sesi gibimi cat cat diye vidaları da kontrol et belli devirlerde varsa vidalarn gevsemis olabilir ondan ses yapabilir

Aynen sübab sesi gibi. Tik tik tik diye bir ses. 5000 devirde giderken gazı az açınca yada kapatınca ses kayboluyor. Isındıktan sonrada rolantide çok tiz tik tik tik diye sayıyor.

skyp6161
28 Şubat 2016, 21:02
Silindir kapağının üstündeki vidaları bi kontrol et , silindire kulağını yasla sesi iyice dinle belki sibaplari vuruyor olabilir veya dedigim gibi ufak bi vida gevsemesinde bile belli devirlerde ses cikartir ama silindirin icinden geldiğine emin ol

storm_shadow
29 Şubat 2016, 00:17
Silindir kapağının üstündeki vidaları bi kontrol et , silindire kulağını yasla sesi iyice dinle belki sibaplari vuruyor olabilir veya dedigim gibi ufak bi vida gevsemesinde bile belli devirlerde ses cikartir ama silindirin icinden geldiğine emin ol

Külbütör vidaları sağlam. Gevşek olsa zaten oringlerden yağ gelirdi. Bilmiyorum o ses normalde olabilir. Salı günü servise gidicem. Depoda pislik vardı ilk koyulan benzin yüzünden. Depo ve karbüratör temizlenecek. O zaman bi sorarım bakalım normalmi değilmi

skyp6161
29 Şubat 2016, 01:28
Bilgilendirirsin artik bizi dostum iyi aksamlar

storm_shadow
01 Mart 2016, 20:55
Bugün gittim servise. Tekrar karbüratörü söktü ersan abi. İçinde yine su çıktı. Depo boşaltıp temizlendi. Yeni benzini koyduk yine aynı oldu. Tam külbütör kapağını açacaktı ki başka bir motor ustası sakin abi geldi. Önce bir buji değiştir dedi. Değiştirdik şimdilik sorun yok. Bakalım yarın işe gideceğim 30 km gidiş 30 km geliş. İnşallah sorun çıkmaz.

GH0ST RIDER
01 Mart 2016, 21:59
Merhaba hero thriller 2014 model 2 binde bir motorum var öncelikle motosikletin motoru soğuyunca ,sabah olsun öğlen park edip tekrar binince olsun hava sıcak jiklesiz çalıştıramıyorum önceleri çalışıyordu ayrıca motorun sesinde düzensilik başladı hafif tekleme gibi sesler çıkıyor düzensiz rolanti yani ve 1. Viteste rolantide motor 5-6 sn sonra stop ediyor. Sizce ne olmuş olabilir??

storm_shadow
01 Mart 2016, 23:33
Aynı sorun bende de var soğukken tekliyor sürekli. Biraz gaz vereyim desem boğuluyor pat çat stop ediyor. Bugün götürdüm servise yukarıda anlattıklarımı yaptılar. Sıcakken sorun yoktu bugün. Bakalım sabah ne bekliyor beni.

Servise bir göster bakalım. Ama iyice izle ne yaptıklarını.

GH0ST RIDER
02 Mart 2016, 00:10
Rölantisiyle oynadım düzeldi gibi oynamasamıydım acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Jiklesiz çalışmıyor birde motor hemen stop ediyor diyordum ya rölantiyle oynadınca onlar düzeldi ama hala motor sesi hala istediğim gibi değil biraz düzensiz

skyp6161
02 Mart 2016, 01:06
Karburatorlü bu motor dostum ne bekliyorsun enjeksiyonlu motor gibi sabit devirde olmaz biraz assa yukari oynar malum havalar soğuk motorda soğuk olunca calismaz motoru ısıtmadan basmayın motora jiklesini acin 1 2 dakika bekleyin motor ısınsın isindikdan sonda basarsnz gaza motoru ilk çalıştırdığınızda pistonlar yağlı kalmadığı icin motoru olduğu yerde çalıştırmak gerekiyor benim Kuba kb150 25 motorum vardı kar yağdı zaman el marşı ile calistiramadm jikleyi actigim halde ayak marşı vurdum 2 3 de aldı dedigim gibi motoru 1 2 dakika isitin direk motora atlayip dip gaz verirseniz motor boğulur ..

storm_shadow
02 Mart 2016, 21:42
Karburatorlü bu motor dostum ne bekliyorsun enjeksiyonlu motor gibi sabit devirde olmaz biraz assa yukari oynar malum havalar soğuk motorda soğuk olunca calismaz motoru ısıtmadan basmayın motora jiklesini acin 1 2 dakika bekleyin motor ısınsın isindikdan sonda basarsnz gaza motoru ilk çalıştırdığınızda pistonlar yağlı kalmadığı icin motoru olduğu yerde çalıştırmak gerekiyor benim Kuba kb150 25 motorum vardı kar yağdı zaman el marşı ile calistiramadm jikleyi actigim halde ayak marşı vurdum 2 3 de aldı dedigim gibi motoru 1 2 dakika isitin direk motora atlayip dip gaz verirseniz motor boğulur ..

Daha öncede karburatörlü motorlarım oldu her sabah çalıştırdığımda 2-3 dakika beklemeden gaz vermem. Ama bunda birşey var soğukken çok düzensiz çalışıyor. Sanırım motorun karakteristik özelliği bu olsa gerek.

skyp6161
03 Mart 2016, 00:12
Valla motorun sesini sen duyuyorsun ama ben suana kadar tüm motosikletlerim soğukken duzensiz çalışıyordu , isindiktan sonra duzeliyordu

storm_shadow
03 Mart 2016, 00:37
Bir yerde trihiller denk gelirse çalışmasına bi bakarmısın. Benim burada kıyaslayacak kimsede yok çünkü. Denk gelmiyorda ne hikmetse 😊

skyp6161
03 Mart 2016, 20:54
Video çekip atamazmısın , rastlarsam bakarm ama ne biliyim motor ısındıktan sonrada mı duzensiz calisiyor :)

storm_shadow
03 Mart 2016, 21:22
Bugün uğradım yine servise. Karbüratör değişecekmiş fakat, söküp gönderecekler, yenisi gelecekmiş. Bende fabrikayı aradım durumumu anlattım. Onlarda karbüratör bize gelsin bakalım belki arıza karbüratörde değildir dediler. Yani özetleyecek olursam hergün 30 km işe gidip geliyorum. Nasıl olacak bu iş bilemedim

skyp6161
04 Mart 2016, 00:23
Hayirlisi olsun

storm_shadow
05 Mart 2016, 20:14
2 gün önce dalamandaki servisi aradım. Bana karbüratör isteyeceğini, ve bana haber vereceğini söyledi. dün ise ortacadaki bayi aradı. Beni izmirden aradılar, karbüratörü gönderiyorlar haberin olsun dedi. Akşam ise "retox70" arkadaşımızı aramışlar, sanırım o ara ortacadaki bayiye ulaşamamış. Bana hemen mesaj atmış, bayiye ulaşamadık, servis sana uzakmı? Karbüratör geldimi diye.

Kısaca özetlemek gerekirse, firma bu servis olayına ve yedek parça teminine çok önem veriyor beyler. Bundan önce bajaj discover vardı bende. Sırf bu servis yüzünden, motordan soğumuştum. Hero nun hakkını yemeyin lütfen

skyp6161
06 Mart 2016, 00:47
Önceki mesajlarmda dediğim gibi simdi hero tanıtımı iyice yaptı artık daha çok üstüne düşüyorlar şu 2 hafta önce yaptıkları fuar bence gayet işe yaradı ama yinede her önüne gelene servis vermemelerinde fayda var bi arkadasmda bajaj pulsar vardı bayiden sıfır aldı motoru 20 tl benzin parası istedi adam ayıptan baska bisey değil o yüzden iyi secmeleri lazım

storm_shadow
06 Mart 2016, 20:25
Önceki mesajlarmda dediğim gibi simdi hero tanıtımı iyice yaptı artık daha çok üstüne düşüyorlar şu 2 hafta önce yaptıkları fuar bence gayet işe yaradı ama yinede her önüne gelene servis vermemelerinde fayda var bi arkadasmda bajaj pulsar vardı bayiden sıfır aldı motoru 20 tl benzin parası istedi adam ayıptan baska bisey değil o yüzden iyi secmeleri lazım

yaparlar inanırım. Bana yaptıklarını hayatta unutamam. Ama gerçekten hero'yu taktir ettim. Helal olsun firmaya. Servise çok önem veriyorlar

skyp6161
07 Mart 2016, 12:06
Insallah boylede devam eder veya baska firmalar gibi ilkden piyasaya tanınsın ayağına iyi davranıyolar piyasa yaptıktan sonra bi önemi olmuyor insallah hero boyle devam eder

Aderhak
11 Mart 2016, 01:07
Ben de Thriller ailesine katıldım. İnsan tereddütte kalıyor. Umarım pişman olmam.

skyp6161
11 Mart 2016, 03:01
Hayırlı uğurlu olsun tekerin düz bassın pişman olmayacanız bir motor :)